Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Vstupte do úžasného a fantaskního světa, plného podivných vynálezů (obvykle zastupovaných papírovou krabicí s neuměle načmáraným nápisem), makabricky se vraždících sněhuláků, monster převlečených za učitelku či ředitele školy a her s nepochopitelnými pravidly. Je to svět, který si člověk pamatuje z dětství... jen to Calvin dokáže dotáhnout vždycky trochu dál. Taky, kdo z nás měl v dětství jako parťáka filozofujícího a ironického tygra?
I když Calvin a Hobbes vycházeli pouze deset let, bez problémů se zařadili mezi nejslavnější stripové série všech dob. V jedné chvíli vycházeli ve 2 400 novinách najednou a jejich sebraných spisů se prodalo jen v Americe třicet milionů. Za deset let své existence získali sedmnáct cen, mezi nimi Eisner Award, Harvey Award, Adamson Award, Reuben Award, vyhráli i na prestižním komiksovém festivalu v Angouleme, a stali se objektem obdivných ód i filozofickým spisů. Takže neváhejte!

Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-87083-69-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
365 g
Stran
128
Cena
189 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.1.2023 06:40Calvin a Hobbes #01
    „Horší by to už mohlo bejt, jedině kdyby nás plavat učila ta sadistická holka, co mně chodila hlídat!!!“ Skvelá komiksová kniha s kúzelnými okamihmi, ktoré, nebojím sa to napísať otvorene, dosahujú temer až filozofický rozmer. Rieši sa tu život, Boh, otázky, na ktoré niet odpovedí, hovadiny v televízii, zastaranosť vojenskej technológie, osud a samozrejme to, kam pôjdeme po smrti (do Pittsburghu?). To je veľmi nečakané, ak uvážime, že hlavným hrdinom je nukleárna bomba pardon šesťročné hyperaktívne dieťa a jeho plyšový, teda živý, teda ako sa to vezme, proste tiger. Netradičné spojenectvo je neskutočne rozkošné, pôvabné a magické. Je v ňom obsiahnutá detská hravosť a pritom dospelácka vážnosť. Detská jednoduchosť, hraničiaca s naivitou, vie (ne)paradoxne najlepšie vystihnúť útrapy života, zamyslenia a slepé uličky našej pozemskej existencie. Billovi Wattersonovi sa podaril husársky kúsok: krásne zachytil zvláštny, ako keby až snový detský čas, kedy okolo nás zúri reálny život, ale my si ho absolútne nevšímame a utekáme von, aby sme páchali veci, na ktoré keď spomíname s odstupom desaťročí, premýšľame, ako je možné, že sme ich vôbec prežili. Pri tejto katastrofe zhmotnenej v tele malého dieťaťa sa treba najviac mať na pozore vo chvíľach, keď je dlho zavretý vo svojej izbe a nevychádzajú z nej žiadne podozrivé zvuky. Calvinovi (rezignovaní) rodičia by si zaslúžili Nobelovu cenu za mier. Hoc treba objektívne dodať, že mama chcela dievčatko a otec jazvečíka a to, že to bude fakt zlé, pochopil už keď v pôrodnici prvý raz zbadal „tú scvrknutú opicu“, ktorá je očividne fyzickým zhmotnením desiatich rán egyptských. Ani neviem, čo by som na tom skritizoval. Možno ma trochu nudili Calvinove (pardon, medziplanetárneho nebojácneho prieskumníka Sekáča) vesmírne dobrodružstvá, nepozdávalo sa mi zľahčovanie šikany a 128 strán je „len“ na stripy predsa len asi trochu priveľa. Ale zas sťažovať si na to je ako sťažovať si, že ste nedostali dvojposchodovú čokoládovo-marcipánovú tortu, ale trojposchodovú. Pointy sú úžasné, rovnako tak hlášky, dialógy a monológy. Do komentárov na knihy a komiksy zvyknem dávať hlášku, ktorá ma zaujala najviac, ale tu ich bolo tak veľa, že vybrať jednu bolo prakticky nemožné. Čas na tigrie objatie!
  • perak
    perak10.6.2018 17:20Calvin a Hobbes #01
    Po dlouhé době jsem se opětovně začetl do stripů této občas dábělské, občas andělské, občas naivní, občas až příliš racionální, vynalézavé dvojice. Doma bych je tedy mít nechtěl, ale v knize báječně pobavili.
  • Tiba
    Tiba5.1.2017 18:54Calvin a Hobbes #01
    Výborný komiks. Skvělé propojení zábavy a trochu i nostalgie, kdy si člověk zavzpomíná na své vlastní řádění, když byl ještě malý. Dlouho jsem se u ničeho takhle nepobavil, sice některé vtipy jsou možná slabší, ale hravost a vynalézavost s jakou autor vykresluje příběhy kluka a jeho tygra je prostě vynikající.
  • kaylin
    kaylin30.8.2016 12:28Calvin a Hobbes #01
    Když jsem poprvé četl knihu "Calvin a Hobbes 1", což bylo někdy v roce jejího českého vydání, tedy v roce 2009, měl jsem pocit, jako kdybych objevil něco neuvěřitelného. Jako kdyby mi nějaký tvůrce viděl přímo do duše a prezentoval takovou sérii stripů, která mi dokonale sedne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1247-calvin-hobbes-1-100.html
  • mttra
    mttra8.6.2016 13:11Calvin a Hobbes #01
    VYNIKAJICI zalezitost,a pro ty,co maji deti,o to vic zabavnejsi :)) a jelikoz jsem Snoopymu dal po ctyrech hvezdach,toto ma jasnych pet .. ;)
  • Flash
    Flash mecenáš7.10.2014 21:54Calvin a Hobbes #01
    Příjemná oddychovka . Párkrat jsem si i zasmál, hodilo mi to do hlavy i pár flashbacků z dětství, jak jsem si hrál na něco. S tím klukem soucítím - nuda ve škole, nuda doma, tak dělá rošťárny a je ve fázi poznávání Světa. Co je bijící do očí, jsou ty chyby v bublinách. Našel jsem 2 zásadní.
  • Josh
    Josh25.3.2014 20:56Calvin a Hobbes #01
    Já teda smíchy nebrečel a budiž tento komentář varováním pro každýho, kdo už si na základě zdejšího nadšení chystá kapesníky:)) Vim, že u stripů platí víc než kde jinde, že je to jejich vnímání hodně subjektivní, ale mě Calvin po většinu času bavil asi tak, jako by mě bavilo pozorování jakýhokoliv nevychovanýho, otravnýho dítěte.

    Nepřišlo mi to ani dostatečně vtipný (jako Dilbert), ani dostatečně vřelý (jako Peanuts, který to místy trochu připomíná), takže pověst top stripovýho komiksu zatím nechápu. Když si Calvin poprvý představuje, že je kosmonaut a bojuje ve vesmíru proti různejm slizákům, (který jsou ve skutečnosti učitelka/ředitel/rodiče), tak je to ok. Ale popátý už to není zábavný, podesátý taky ne, ani podvacátý. Pointa je vždycky úplně stejná – Calvin se někde svíjí na zemi, zatímco dotyční dospělí jen kroutí hlavou, případně na něj řvou:)) Ve finále mi bylo Calvina skoro až líto. Celý dny tráví o samotě s plyšovym tygrem a mam pocit, že ho vlastní rodiče upřímně nesnáší. Známe všechny ty "roztomilé rošťáky a raubíře", ale oni několikrát zalitujou, že se jim takovej syn vůbec narodil a hádají se, kdo za to může víc:)) Jejich emoce vůči Calvinovi se pohybujou pouze na trase Nezájem - Naštvanost.

    Nevim, možná je moje optika zvrácená. Ale zkrátka žádnej zážitek si z toho neodnáším, podobně jako Kid Paddle mi to "jen" celkem dobře vyplnilo čas. Calvin u mě nejlíp funguje jako příručka s názvem „Jak nevychovávat své děti.“ Protože pokud tenhle klouček někdy vyroste, tak se vsadim, že vystřílí školu.
    A zbytek života bude s Hobbesem rozmlouvat za mřížema.
    Což by mě vlastně docela zajímalo:))

    PS: Samozřejmě tam jsou i fajn místa, ale to bych opakoval, co bylo napsáno níže. Zkusim nějakej další díl, třeba se mi to jen nestrefilo do nálady.
  • sedw
    sedw1.12.2013 20:11Calvin a Hobbes #01
    Calvin je jednička mezi stripovými sériemi, naprosto excelentní zábava. A ač obsahuje i slabší stripy (což je pochopitelné), celkově jednoznčně 5*.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.9.2011 12:31Calvin a Hobbes #01
    Příjemné. Má to tak takovou lehkou hravost a dětskou naivitu. Chvilku mi přišlo než sem tomu došel na chuť, ale později sem se bavil. Další díly si ale nekoupím, zase tak dobré to není. Nicméně si nedokážu představit dát tomu víc jak 70%. Pro mě na úrovni Garfielda-nicméně toho mám jako postavu prostě radši a samozřejmě pod úrovní red meatu .o) Sumasumárům příjemný čtení, ale radši dokoupim Dilberta, tam mě přecejenom nějaké fóry dostávají do kolen.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.7.2011 03:11Calvin a Hobbes #01
    „Základy soudobého státem financovaného terorismu.“ (Calvin o hodinách tělocviku)

    Ty stripy s nemocným chlapečkem, který slyší hlasy vycházející z plyšového tygra, jsou naprosto kouzelné! Po cynickém Red Meatu jsem dal šanci něčemu méně zvrácenému a tetelil se blahem. Ten Watterson to má v ruce, Calvin je nejroztomilejší ďábel. Letos čekáme čápa, ale po přečtení Calvina a Hobbese mě sužují noční můry :)
  • Hulik
    Hulik6.3.2011 22:54Calvin a Hobbes #01
    Nad tyhle dva není.Málokdy se nahlas směju u komiksu,ale u tohohle to není problém.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2011 10:35Calvin a Hobbes #01
    Já to prostě miluju. Nejlepší komiks ever.
  • brkowycz
    brkowycz31.12.2010 12:24Calvin a Hobbes #01
    Tohle je ale opravdu paráda!!!! Nějak sem s k tomu neměl, ale od té doby co jsem přečetl, jde jednoznačně o nejlepš strip, jaký jsem kdy četl
  • Light
    Light29.9.2010 16:04Calvin a Hobbes #01
    Suverene nejlepsi strip co u nas vychazi ;)
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 10:55Calvin a Hobbes #01
    Vynikající. Jasná jednička všech stripových sérií.
  • Awakener
    Awakener12.9.2010 11:59Calvin a Hobbes #01
    První strip ktery jsem cetl a hned takova pecka, neni tam snad jedinej kterej by u me neuspel

    jasnych 100%
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.9.2010 13:24Calvin a Hobbes #01
    jo, je to hodně dobré, závan dětské imaginace a nevinnosti, ale je to hajzlík malý ten Calvin. Příjemné počteníčko, ideální do hospody, když na někoho čekáte. Hned jsem si koupil druhý díl.
  • doophy
    doophy29.6.2010 14:35Calvin a Hobbes #01
    Naprosto geniální comics u kterého jsem brečel smíchy.
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 14:46Calvin a Hobbes #01
    Já stripy taky moc nemusim, ale tohle se mi líbilo. Nejsem z toho odvařenej, ale líbilo
  • choze
    choze15.3.2010 15:57Calvin a Hobbes #01
    Tak tomuhle humoru fakt nehovím, ani jsem nebyl schopnej se tím celým prokousat. Ne, že by to bylo vysloveně trapné nebo blbé, jen mi to nepřijde skoro vůbec vtipné.
  • krvinka56
    krvinka5617.2.2010 10:14Calvin a Hobbes #01
    Dobrá doporučená četba pro malé děti jak mi bylo řečeno v jistém knihkuectví,Opravdu sem se místy pořádně zasmál.Některé hlody sou fakt perfekntí.Vše dokresluje podle mne na komiksový strip opravdu perfektní kresba.Sem spokojen a těším se na další díly.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš11.1.2010 08:43Calvin a Hobbes #01
    Co chtít víc od stripu? Výborně napsaný, výborně nakreslený. Asi nejlepší strip co znám. Doufám, že tahle knížka se bude dobře prodávat a přibudou další díly...
  • vasek
    vasek8.1.2010 00:41Calvin a Hobbes #01
    Málokdy se mi stane, že bych u kreslenýho fóru brečel smíchy. Při čtení této kompilace se to přihodilo hned třikrát. Leckdy geniální pointy a perfektní hlášky jsou ale jen polovina skvělého stripu. Druhou půlku té "skvělosti" totiž tvoří kresba. Watterson nejenže "umí", podle mého je opravdu mistr a kresebně vyčnívá nad běžné "dobré" cartoonisty. Doslova mi zůstává rozum stát, jak dokáže několik úsporných švihů vytvořit tak neskutečně expresivní a životnou věc ...a přitom v tak ustálené a pevné formě! Zkrátka Calvin s Hobbesem nejsou nakreslení! Oni prostě žijou … to mi nikdo nevymluví. :)

    Takže bez dalšího okecávání: Sto procent za fenomenální pecku a navíc výtečný překlad.

    Jedinou chybou téhle knížky je, že u nás nevyšla už dávno
  • davidek
    davidek7.1.2010 22:05Calvin a Hobbes #01
    Hodně vtipný strip. Jako kdyby se vzalo to nejlepší z Garfielda.
  • erik
    erik20.12.2009 11:16Calvin a Hobbes #01
    Som rád, že vyšiel najlepší strip, aký som kedy mal možnosť čítať. Viac dodávať netreba.
731492
  • Scarface
    Scarface9.10.2014 14:29Calvin a Hobbes #01
    Flash: To první je skutečně překlep, všechno ostatní tak má být. Upřímně, nečti Opráski sčeskí historje, tam by ses překlepů uvypisoval :-).
  • Light
    Light9.10.2014 01:06Calvin a Hobbes #01
    WTF :D
  • Flash
    Flash mecenáš8.10.2014 22:47Calvin a Hobbes #01
    Scarface: Na straně 50 je Clavine místo Calvine,přitom všude jinde je Calvine, což nám starším připomene jistou reklamu. A na straně 122 je v té ceduli hobzúf potok ale jak se na to dívám,tak chápu jestli,že se to tam nevešlo ale pak nevím jestli tu ceduli tam dal hobbes,když se tak tváří a nebo úplně někdo jiný . asi nějaký hobz :D.pokud to byl hobbes tak bych to viděl hobbesův potok. A ještě jsem našel ale to nevím bo sem neviděl originál,na straně 7,jestli mu tygr schválně špatně radí,že 7+3 je 73.
    .
    .
  • Scarface
    Scarface8.10.2014 09:00Calvin a Hobbes #01
    Flash: Jaké? Vzhledem k důkladnosti, se kterou to Richard Podaný dělal a Viktor Janiš redigoval, mě to překvapuje, ale napiš, co to tedy bylo - klidně i na moji adresu pavlovsky@crew.cz. Jestli to jsou skutečně chyby, tak abychom to v případném druhém vydání opravili.
Četl/a (108)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Alikkk, anka, Baffman55, Balů103, Bart, Berry669, bierce, binnmode, Blacklarch, Blacksad, Caiiiczech, calvin10, Chaolinek, charvos, Choky86, cobe, Const.ex, Darker, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, flipflop, Fox01, georg, Georgíno J., Grrr, guseppe, Hanussen, holubdema, Horstik, Houbař, IndyP, Ivan Kucera, James, james dixon, jankie, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, kinak, Kocour, Kraken, Lawer de Sanctis, Light, Lobok257, LookAss, Lucieee91, Lukasitch, Mamut12, Martinb, Matio, misa, monty.cl, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, p3tris, PAK, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Pepé13, perak, petrSF, punisher, Raul, Rezet, robertsedmik, S313, saja, Satan__666, Schramm, seneke, sercial, Sharick, Shpeckk, strougy, Suši, syon, the.kasztan, Tiba, Tomate, tricky, trudoš, tukak, TZcomics, vita, VXP, xflori01, xmirek, zgrywus
(268)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Alfonzo, Amati , anka, antiimini, arsan, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, Bart, barthez, Basrutten, bboorreekk, ben_bella, berounskej, Berry669, Bezvliv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blacksad, Blair, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Caiiiczech, calvin10, calviti, Cassidy, Chaolinek, charvos, Choky86, cobe, ConanVJ, Const.ex, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Dezodoo, Doctorow, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Durvi, eagle.newz, eliera, erik, farnhajt, felis, filemon, Fox01, Fréza, georg, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, gruno, Grynca, guseppe, Hanussen, hawkzn, Hebled, herbert, herrman, hiro666, hlavathor, Holmwood, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, imro, Indy, IndyP, invape, Ivan Kucera, Jak, James, james dixon, jankie, jerom, jerry67, Jestrab2, jett, Jezbo, jindroush, jiskra, joehot, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, khm, kilt, kinak, Kjon, KLAUN_DOMINANT, Kocour, komik.sx, Kraken, krvinka56, kucik, Lawer de Sanctis, Lenny, lifi, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, lostkokots, Lucieee91, Lucifer, Luigi, Luxor, Lysandra, maara, macomix, Malachias, Mamut12, markic, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matio, matrosh, MB, merhyx, Michal Opitz, mikado, mike731, mikki.maser, mirror, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, Nightmare, Noci, Norri, OldaB, Ondraseeek, p3tris, padre_negro, PAK, Paldini, pata, pavlosson, pearlxjam, pechna, Pepé13, petrSF, Pjenkus, porculan, Poseidon1978, punisher, q, Radek Blacksad, RadimNemec, radiohead99, Radowan, RainDamage, recode, Redlum, regressiv, Rezet, Ricarderon, robertsedmik, rooty, Ruw, S313, Saiffer, SantinoV, Saran, Satan__666, Schramm, sedw, seeker666, seneke, sercial, Sharick, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, Slaine, sleepless, smazenapikantniskeble, smazy, Sněhurka, Stara.kryta, strougy, Suši, syon, tacmud, the One, the.kasztan, Tiba, timek, Tomate, Tombal, Tomek, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vasek, Viking, vita, Vítek, vranakx, VXP, Wakker, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xmirek, yama, yogi, yojimbo, zdennanek, zgrywus
Chce (6)
fusnix, henrycruel, nepěkná perspektiva, Ronik, Santa666, Zod
Shání (2)
Černá Krysa, pavel
Nabízí (3)
antiimini, raimi, Tomate