Ve čtvrté knize preacherovské série se opět setkáte se starými známými:

S knězem Jessem Custerem, který je odhodlaný zaplatit za záchranu irského upíra Cassidyho jakoukoliv cenu. (S jedinou výjimkou: že tou cenou nesmí být život Tulip O’Harové.)
S Tulip O’Harovou, která má tvrdou hlavu, pistoli a zbrusu nové francouzské krajkové spodní prádlo.
S Cassidym, který v průběhu děje podivuhodně ztratí na váze – a není to dietou.
S Herr Starrem, kterému jde o život a sexuální identitu.
Se Svatým zabijákem, vedle kterého vypadá terminátor jako liknavý lenoch.
S lasvegaskými anděly, jejichž křídla jsou bílá skoro stejně jako jejich okokainované nosy.
A samozřejmě s Johnem Waynem.

Vedle toho se setkáte také s pár novými přívětivými tvářemi:
Se svatým mužem praotcem D’Aroniquem, který rád jí, mučí a zvrací.
S mafiánským sadistou Frankiem Eunuchem, který doplatil na kozáky, příliš italský penis a zahradnické nůžky.
S vojínem Johnem Custerem, který to ve Vietnamu vážně neměl jednoduché.
Jo, a taky s přímým potomkem nějakého Ježíše Krista.

Obsahuje sešity série Preacher #18-24 (srpen 1996 - únor 1997)

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
Steve Dillon
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt), Pamela Rambo
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7381-372-7 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-372-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
546 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Preacher #03: Proud Americans (Vertigo (DC Comics), 1997)
  • martin28
    martin2821.9.2022 18:05Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Opět výborná, velmi pestrá kniha. Líbila se mi linka z Vietnamu, road story ala "Bonnie & Clyde" po Francii, i závěrečný masakr v tajné základně Grálu. Casse mám čím dál raději, je to pěkně tuhej parchant. Ennis má dar vyprodukovat perfektní záporáky: Ital měl styl i dole bez, také Praotec bulimik a jeho nedomrdek byli dalšími povedenými kazišuky, při Jesseho výpravě za bohem. Řek bych, že v této knize je víc akce, než bych od Preachera očekával, ale je to vítaná změna. Nemohu se dočkat pokračování...
  • sedw
    Kvalitativně na stejné úrovni, jako minulý díl. Opět super nové postavy (praotec, Ital), poměrně zajímavý posun děje, dostatek akce a ennisovského humoru. Tato série prozatím dech neztrácí.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.10.2019 23:05Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Přijde mi že se Ennis tak trochu zadrhl a jak jsem ho po prvním dvou dílech chválil za to, jak se s ničím nepáře a jeho tempo vyprávění bylo skvělé, tak od předchozího dílu to začíná být tak trochu natahovaná. Ke konci se sice nabíralo na tempu a událo se několik úžasných scén, ale jinak mě tento díl opět mírně nudil. Doufám že v dalších dílech se co nejdříve dočkám opět té stejné kvality jako na začátku, poněvadž pak budu celkem zklamaný. Slabší 4*
  • louza
    Děj čtvrtého Preachera odhaluje hodně z pozadí a motivací záporných postav a přivádí na scénu postavy nové, snad ještě zběsilejší. Série se posune o notný kus vpřed i když hlavní hrdina na tom má spíš menší podíl. Kolegiální záchrana parťáka Casse se nicméně naplní a na čtenáře z knihy dýchne příjemný Hitmanovský náboj dvou nerozlučných přátel. Spíš lepší díl v sérii.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2015 19:39Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Flash: celkem haluz, že dáme komentář k 7 let starýmu komiksu (který je uprostřed série) v jeden den:))
  • Flash
    Flash mecenáš21.10.2015 15:10Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Málokdy se mi během čtení stane, že pocítím na hrudi radost. A Preacher tuhle radost přináší. Zápletky jsou dobře promyšlené. Tohle se prostě nedá odložit. S tou knihou jdete i na hajzl. Skvělý.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2015 12:52Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Tyjo, už je to přes 4 roky, co jsem opustil tuhle našláplou sérii, takže už bylo na čase se k ní vrátit. "Úcyhlácká dekadentní zvácenost" pěkně sérii vystihuje, oceňuji ještě celkem kvalitní černý humor a několik výrazných skoro hlavních postav (Svatý Zabiják, praotec D’Aronique, Herr Starr). Předrsnělost však jak známo nemusím... Také člověk, který načítá Lucifery a Sandmany a Mýty a tak dále, a ví, jak s tématem nadpřirozena, náboženství či mytologie, pracují jiní autoři, musí uznat, že tady to trochu není vončo.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.3.2015 07:53Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Tak přes jisté stereotypy a tu češtinu pořád bavilo moc. Jak jsem se dušoval před ...ééé jak se dívám, šesti lety, tak další díl jsem možná koupil, ale nečetl. Takže se konečně vrhám do hlubin neprobádaných a čeká mě ještě 6 knih úchylácké dekadentní zvrácenosti.
  • faster86
    faster8626.7.2013 07:37Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    otcuv kamos, mala chybicka neomezenosti hlasu (luxusni), no a co udelas kdyz si imrvere nasrany(teda pokud nesukas)? jedes zachranit kamarada, nejake to zjisteni veci o gralu a zcela jasne a doslovne ukazano co to vlastne znamena kdyz se rekne hora mrtvych tel
  • kaylin
    Francie je místem, kam se Cassidy a nejspíš ani Jesse nikdy nebudou chtít vrátit. Garth Ennis zase ukázal, jaký má dar na postavy, hlavně na násilné charaktery, což se odráží v podobě jednoho vykastrovaného italského mafiána, který má o své kastraci docela dlouhou přednášku, ale také v podobě praotce D’Aroniqua, který se musel inspirovat u Monty Pythonů. Ennisovu sečtělost a smysl pro ironii a satiru si můžete užít na lodi, na které přijíždí Svatý zabiják. Všimněte si i toho stylu, v jakém připlouvá. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/98-preacher-4-krizaci-80.html
  • MisaNuff
    MisaNuff26.11.2012 16:46Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    LEpší než trojka, horší než jednička a dvojka. Líbí se mi některé situace, momenty, ale nelíbí jiné. Za mě 80%.

    Před léty mě právě díly 3, 4, 5 odradily od toho, dál tuto sérii kupovat. Dneska jsem tedy po letech přečetl již první 4 a po pátém budu rozhodovat, jestli koupím zbývajících 5. Na jedu stranu musím sérii nechat opravdu velkou ujetost, která pak nechává výborný prostor pro fantazii, co by kdyby, na druhou stranu někdy je to prostě až moc. To "chlapáctví" už trojka a čtyřka tolik neobsahují a mi to osobně po perfektním stylu jedničky a dvojky chybí. Herr Starr na mě působí jako směšná loutka a ne jako arcinepřítel.
  • Fry
    Fry admin25.11.2012 09:49Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Opět parádní díl plný vtipných scén a krveprolití! Preacher opět zasahuje!

    Jesse se spolu s Tulip vydává do Francie, aby mohl zachránit svého přítele Cassidyho, který je v zajetí Grálu. Ale neví, že Grál má také svoje problémy. Mezitím se na scéně opět objevuje Svatý zabiják, který je odhodlán zabít Jesse za každou cenu. No a Herr Starr má také svoje problémy :D, a k tomu ještě přijede svatý D´Aronique. Nenechte se ale mýlit, v tuhle chvíli se to teprve rozjíždí! Je to prostě série jak má být!
  • rooty
    ,,Kriste , to je stres. Potřeboval bych ojebat...teda někoho ojebat"

    Za 5*, mně se tahle superuchylácká série velmi líbí.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš5.10.2011 03:52Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    „Já jsem mesiáš! Hrc-prc-carará! Hrc-prc-carará!“ (Exodus, Písmo svaté Starého a Nového zákona, český ekumenický překlad, 51. přeprcané vydání)

    U Frantíků se teda zase jednou dějí věci. A mučení upírů ještě patří mezi prkotiny. Grál se odkopal a vyvalil svůj největší triumf - praotce D'Aroniqua, muže jemných mravů a vytříbeného apetitu (první panel, na kterém je zabrán z podhledu při výstupu z letadla, je jednoduše famózní). Škoda jen, že mu nebylo poskytnuto více prostoru pro nějaké to soukromé vražděníčko k vlastní potěše. Autoři ryjí do všeho možného, od národnostních stereotypů (Italové a incest), přes církev (mimo jiné také incest), až po genderové nesrovnalosti (namachrovaná Tulip vs připosraný Jesse, a jen doufám, že nejsou sourozenci). Když k tomu připočtete slušnou hromadu mrtvol a vkusnou úvodní klasiku z Vietnamu, vyjde vám opět pořádná porce zábavy. Samozřejmě jen pro úchyly. Trošku mě mrzí, že Tulip ztratila tu tašku s krajkovým prádlem. A Glen Fabry je borec, to je bez debat.
  • massilia
    massilia22.2.2011 10:12Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Po slabší trojce zase nějaká akce. Navíc se člověk nestačí divit, z kterých koutů své fantazie vytahuje Ennis své úchylné a zvrácené postavičky...
  • EvilvsGod
    EvilvsGod17.6.2010 00:44Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Nadupane!
  • KdG
    Povedenej díl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.3.2009 09:51Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Po slabším třetím díle je čtyřka opět parádní jazda. Dekadentní úchylárna, kde nové postavy jsou fakt nové a originální. Zgrcaná sutana jak ze středověku byla přímo osvěžující (....á dortík...:-D) Myslím, že Ennise, jako malého ministranta, museli kněží pořádně "protáhnout;-)." Zdá se mi, že Ennis tak trochu "vyzrává," stejně jaxe to tvrdilo např. o Tarantinovi u Jackie Brown. Jesse to nepřehání s hlasem, děj krásně klouže jak po vyhřezlém mozku, zábava přímo dunivým tryskem pádí kupředu a aspoň pro mě je to krvavě čisté potěšení. Nakonec nám vydavatelé předloží začátek dalšího sešitu a doufám, že se nemýlím s tím, kdo to leze na té obálce jako zombie-terror z hrobu;-) Štěpán Kopřiva to na stránkách CRWE krásně obkecal, s tím, že další díl má být pěkný macek (snad ještě větší než to mrdadlo, co si nosí Herr Starr v kufříku;-)) a hlavně by měl vyjít za cca tři týdny a i když stahuju do sbírky spíš starší věci, které mi chybí, tento nový kousek si pořídím okamžitě, Preacher mě prostě fakt baví a těším se na další bláznivá dobrodružství naší trojky;-)
    ..btw celého Preachera i se speciály zhlatala i má přítelkyně, která se u toho docela bavila, v hlavě mi rezonuje otázka, zda-li nemám celou sérii pod větev koupit svému bigotnímu nevlastnímu otci.....i když to by asi nerozchodil a já nemám zájem na jeho infarktu, tak to asi nechám odrezonovat zase;-)
  • goldschmidchen
    goldschmidchen20.10.2008 12:00Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Perfektní...s prvním dílem asi nejlepší
  • Davey
    Pro mě zatím nejslabší díl. Moc mě teda nebavil. A ten tlusťoch mi připadal jak tlustej Ježíš de Sade. :)
  • Woffce
    Celkově jsem zklidnění děje - oproti "Lovcům" - uvítal a měl bych vlastně v procentech přitlačit. Když už ale Jesse asi poosumnáctý přesvědčoval Tulip (a bohužel i mě - to si mohli nechat, milovníci, do zákulisí), jak se o ni bojí, byl jsem už trochu překlidněn - a začal přát chudince O´Harový (Bůh mi odpusť - až se teda, posera, vrátí) tu nejbolestivější kruťácky nejukrutnějšovatější smrť. Nakonec jsem byl rád za vytržení z letargie díky poněkud ekelhaftní mutaci pana Ovocňáka v podobě praotce D´Aroniguea a docela vtipný Ježíšově genetický zmatě. Bavil jsem se ale vcelku - a ptám se si se zvídavě "Co nás, u všech (ne)svatých, ještě asi čeká......?"
  • krvinka56
    krvinka5622.8.2008 15:01Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    stále se jedná o kvalitní sériji sice tentokrát trochu zvolnila ale pořád si udržuje svou kvalitu,humor nadsázku a počet sprostých slov.Příběh z větnamu nebyl špatnej.Tentokrát mi tu chyběla nějaká výrazná postava.Jinak tlouštík a to děcko vcelku ušlo.
  • Godsmacker
    Godsmacker21.8.2008 12:25Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    No,tak co napsat.... precet sem to rad,prectu si to znova,bavil sem se u toho,kvalita se konstatne udrzuje na solidni urovni,ale proste uz me to nechyta tolik jako prvni 2 díly. POrad ale dobre odvedena prace.
    Ale Ennis teda dela z herr Starra hroznyho politovanihodnyho chudaka :-)
  • Wiruss
    Po dost slabé 3, opět díl o ničem, několik nových pseudo směšných postav, kupa nelogičností, u mě stále více přejedená Dillionova kresba. Dal bych míň, ale trojce jsem dal 70% a horší než 3 to není...
  • willis
    Tenhle díl přináší zase několik dalších Ennisovských figurek na jedno použití, dokonce se tady mihne i Nejvyšší osobně. Nějaký úpadek v kvalitě nepozoruju, série si drží s minimálními výkyvy úroveň nastavenou v prvním booku.
  • choze
    Po rozverně úchylácké trojce citelně slabší book. Aspoň mě tedy vždycky nasere, když je mi o někom řečeno, že je to "absolutní sadista, jehož jméno je synonymem pro nesmyslně bolestivou smrt" a pak se ukáže, že jeho mučitelská invence začíná a končí u střílení do mučeného z pušky. Stejně jako nesmysly typu "božím hlasem se dají ovládat jen lidi mluvící americkou angličtinou".
  • erik
    A pridávam malý postreh - Na titulnom liste sa píše, že je tu obsiahnutých 9 zošitov (18-26), ale v realite ich je v knihe iba 7.
  • erik
    Musím sa priznať, že som v češtine trošku väčší fanúšik Preachera, než v origináli. Neviem, čím to je, ale dnes mi to sadlo. Grál je dostatočne šialená organizácia, Vietnam je milosrdne krátky, pričom Ennis ho zvláda servírovať síce pateticky, ale nie tak neznesiteľne humusne, ako amíci. Za degenerovaného priameho potomka má u mňa Ennis súkromných 100 percent. Inak v prvej polovici ukecané, v druhej neprehľadné (hora mŕtvol prekáža vo výhľade) a vražedné. Lepšie ako minulá dvojkniha.
  • andre
    andre mecenáš1.7.2008 10:51Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Tak pro mě asi zatím nejlepší díl. Sice je pravda, že se na první pohled příběh nikam neposouvá, ale jsou v něm naznačeny věci, které, předpokládám, budou důležité pro další díly(nevím, nečetl jsem v jiném jazyce). Velice mě bavily dialogy, některé scény a momenty.
  • brkowycz
    brkowycz28.6.2008 17:27Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Mě osobně to přišli třeba no něco lepší než Lovci. Faktem je, že příběh je strašně rozvláčnej. Jako člověk se nenudí, ale pak to dočte a zjistí, že se vlastně celkem v celém příběhu nikam neposunul. Je to taková dohra lovců, sem tam to pokulhává, no... ale furt je to dobrý a pokud si dobře pamatuju ostatní knihy, odteď už to bude jenom lepší a lepší.
  • Kabukiman
    Kabukiman28.6.2008 09:28Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Tenhle díl jasně nejslabší- což neznamená,že je špatnej, ale že ostatní jsou prostě ještě lepší. Být to první preacher co čtu,tak dám 90%, ale protože nedosahuje kvalit předchozích dílů,který bych hodnotil 80-90%, musím dát u tohodle o trochu mín...
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade27.6.2008 20:21Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Hodně se mi líbil příběh Jesseho otce z Vietnamu na začátku. Zbytek knihy je oproti předešlým dílům slabší, ale pořád je dobrej. MdS
904531
Četl/a (151)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bedou, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Blacklarch, Blackmoor, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, filemon, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Golem, guseppe, hellblazer, HellWeber, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, japes, jiskra, Josh, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Kocour, koudak89, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lojza, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, majer, mart.in, martin28, Martinb, mgeralt, Mitak, monte walsh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Oompa Loompa, Ozymandias, Paldini, Palebras, Pavel2222, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Pietro26, puolpm, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, Rinter, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, wolfgang, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(326)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benji, ben_bella, besikv, Bezvliv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, cobe, Cody, Corteg, Corvus, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Daniel.rw, Darker, Davedd168, Davey, DAxik, Daxik1988, Deckard, Dinik, disclose, Doctor_Sk, domo9321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, ebbe_voe, erik, EvilvsGod, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Fuf00n, Garp, ghousty, Godsmacker, goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, hawkzn, Hebled, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, HerSon, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, invape, isildur heir, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, jerry67, jett, Jezbo, jiskra, jjjirik, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, keyko, Kibr, kinak, Kjon, Klatic, Knize_Ignor, Kocour, komik.sx, koudak89, Kruttor666, krvinka56, kubik1991, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Light, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lokeren7777, Loks19, LookAss, lutrix, maara, mAGiic, mainman, Majkl, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, matrosh, Maxman2000, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, mirror, Mistak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbi, Mr. Smith, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, netvor, Nevidal7, Nightmare, Ninjer, Noci, noMster, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, Oompa Loompa, pacient, padre_negro, Pafnuc, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, POLAKST, Poseidon1978, PP, puolpm, q, Quentin, RadimNemec, Radiomir, Radkos, Radowan, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rich, Rinter, Robb, rockyt, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, Satyricon, Schramm, schwita, SedllY, sedw, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vasek, Velkej šéf, vidocq, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, wolfgang, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, yama, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
Ajit, AlienDr, deadpool, deefha, delsemela, fusnix, Hurvy, J.T.honza, JamesRamone, KINIMODUS, koniklec, Mamut12, Maty48, morlum, Moyek, Netorack, nx, okbook, Plumm, razielus, Rezet, Ronik, Salien, WMN, Zod
Shání (5)
Al0f0k, AlienDr, Cemino, deefha, m.jedle
Nabízí (5)
buscheer, Doctor_Sk, Fox01, karl173, seezeethree