Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
BITVA O PRÉRIJNÍ RŮŽI

Náčelník Rudá vrána vybudoval z prachu a špíny indiánské rezervace Prérijní růže mocné impérium. A teď ho hodlá zničit.
Po dlouhých desetiletích, kdy Rudá vrána nekompromisně vlekl do temnoty lid, který slíbil chránit, náčelník konečně prozřel. A učinil rozhodnutí, které jeho společníci - dokonce i loajální pravá ruka, věrný tělesný strážce Šunka - odmítají přijmout: zastavte veškerý prodej drog i ostatní kriminální aktivity, jinak vás osobně sprovodím z tohoto světa.

Jenže v sousedním okrese nastala podobná změna: podplacený šerif se rozhodl stát se čestným strážce zákona. A připadá mu, že nejlepší místo, kde začít čistku, je na samém vrcholu - což znamená dostat náčelníka Rudou vránu. I za tu cenu, že tím naruší plány FBI, která o to už nějakou dobu usiluje.
A mezi těmito mlýnskými kameny stojí tajný agent Dash Zlý kůň. Ztratil sice hlas, ale objevil to, co hledal: totožnost muže, který to celé začal, jméno člověka, jenž zavraždil jeho matku.

Tito muži se utkají v bitvě o duši rezervace. A jakmile zatnou pěsti, je těžké předpovědět, kdo z nich půjde k zemi...

Obsahuje sešity série Scalped #50-55

Scénář
Jason Aaron
Art
Jordi Bernet, Denys Cowan, Steve Dillon, R. M. Guéra, Dean Haspiel, Igor Kordej, Brendan McCarthy, Jill Thompson, Timothy Truman
Barvy
Giulia Brusco
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-604-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
388 g
Stran
140
Cena
399 Kč
Originál
Scalped #09: Knuckle Up (Vertigo (DC Comics), 2012)
  • martin28
    martin2811.3. 19:01Skalpy #09: Zatni pěsti
    Brutální jízda před samotným finále. Mnoho postav zemře a příběh naznačuje, že konec nebude žádný happy end. Cliffhanger na poslední straně velmi překvapil. Modlím se za epické zakončení série, která je zatím topovka. 100%
  • hroubek
    hroubek14.3.2023 11:15Skalpy #09: Zatni pěsti
    Minulý díl mě poslal do kolen, takže jsem byl hodně, ale opravdu hodně zvědavej, co se bude dít v předposledním dílem. Jason Aaron sešlápne svůj vypravěčský pedál až na podlahu a řítí se plnou rychlostí. Dost bylo zbytečných odboček, teď se musí připravit půda, na krvavé finále, a ne každá postava se ho dožije. Ještě, než se hlavní příběh posune dál, tak máme velmi silnou historickou odbočku, ve které se dozvíme něco o správné technice skalpování. Tento příběh v té nejčistší podobě ukazuje, co jsme udělali (my Evropané) s původními obyvateli Ameriky, a ještě jsme se při tom schovávali za to, že vykonáváme Boží dílo. Precizně odvyprávěna historie od Jasona Aarona. No, a po té historické odbočce nastupuje hlavní příběh, který má jeden velký problém. Z mého pohledu je tady až moc zvratů a působí to na mě hodně uspěchaně. Aaron potřebuje redukovat postavy a linky, a to se dělá nejlépe tak, že se dané linky protnou. Něco funguje fantasticky - celá linka s Šunkou, něco působí lehce divně - Dashův táta a Ten, který chytá, zde mi to přišlo takové nedodělané, ale asi v tom je hlubší smysl. Ke slovu se dostanou agent Nitz, šerif Karnow, nebo Dino, které krásně propojí nečekaný sled událostí. Do příběhu se zapojí i Volný pád, jenž si prošel svým osobním očistcem, o který vůbec nestál. Samozřejmě nesmím zapomenout na naše hlavní hrdiny Dashiella a Rudou vránu. Oba se v průběhu celé série hodně změnili, a prošli si důležitým vývojem. Našli nový smysl života, zakusili peklo, a teď vidí cestu ven. Jenže to něco bude stát, a abys byl spasen, musíš hřešit. Hřešit takovým způsobem, ze kterého se můžeš zbláznit, ublížit lidem který miluješ, a zradit všechno, v co věříš. A pak přijdou pochyby, jestli to za to všechno stálo. Velké finále je přede mnou a já se po poslední stránce tohoto svazku těším, protože věřím, že to Aaron dovede do skvělého zakončení.
  • Delphín
    Delphín21.8.2022 04:26Skalpy #09: Zatni pěsti
    Už moc dobře víme, že čistě dobrou postavu z hlediska charakteru zde nenajdeme. Ale že ani žádnou evidentně nečeká dobrý osud, to nám tento revoluční díl dokonale zobrazil. Těším se na finále.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:31Skalpy #09: Zatni pěsti
    „Zabili mě, má ženo. Ale věz, že zemřu se srdcem plným štěstí.“ Tak a je to tu. Ešte jeden diel a je koniec. Navždy. Vidno to na tempe, ktoré je v devinke poriadne besné – a už predchádzajúce časti nepatrili zrovna k slimákom. S blížiacim sa veľkým finále sa niektoré vedľajšie dejové linky múdro končia už tu. Rovnako už v deviatej časti končia svoju púť niektoré postavy. Je to pohľad podľa očakávaní veľmi smutný. Dobrí ľudia dopadnú zle. Niektorí zomrú a niektorí sa vyberú na dráhu zločinu, prestávajú byť dobrými a stávajú sa sprostými vrahmi a podradnými sviňami. To už radšej umrieť. Proste ako hovorím. Dobrí ľudia dopadnú zle.
  • MEGA
    MEGA16.6.2020 20:53Skalpy #09: Zatni pěsti
    Tento díl se dá popsat jedním slovem: kulervoucí. A vzhledem k tomu, co všechno se zde stihlo odehrát, bych se nedivil, kdyby nějaký koule v komiksu urvány byly. Aaron se s ničím nezdržuje a příběh má neskutečnej drajv. Všechno do sebe krásně zapadne a na konci jsem si jen s otevřenou hubou říkal, co za umělecké dílo jsem to právě zkonzumoval. Pro mě je to jeden z těch čtenářských zážitků, kdy už nevnímám, že čtu, ale prostě prožívám vše, co na mě tento hnusnej komiks vrhne. Ano, tento komiks je hnusnej. Vlastně celá tato série je hnusná. Aaron, Guéra a další výtvarníci vás v tom hnusu vyvalí a při tom vás možná jednou či dvakrát znásilní. Ale vám se to bude líbit. Nebo aspoň mně ano.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN16.2.2020 23:38Skalpy #09: Zatni pěsti
    Nic lepsiho neni.
  • sedw
    sedw16.2.2020 21:56Skalpy #09: Zatni pěsti
    Když už si myslím, že to nemůže být lepší, tak přijde Aaron s něčím takovým. Jak v některých dílech nedošlo k posunu děje, tak tady před sebou Aaron hlavní děj hrnul jako buldozer.
  • mearez
    mearez9.11.2019 10:34Skalpy #09: Zatni pěsti
    Asi zatim nejnabitější kniha z celé série. Už je cítit, že se blížíme ke konci a jde do tuhého, zvrat střídá zvrat a nevím jak ostatní, ale já jsem komiks zhltnul na posezení. Skvělá práce s postava (jako vždy), skvělá kresba (jako vždy) ale hlavně skvělej scénář (jako vždy) mě extrémně nabudil na další knihu. Za mě 5*.
  • VanTom
    VanTom17.10.2019 13:38Skalpy #09: Zatni pěsti
    Atmosférický "skalpovací" historický prolog uvádí akční inferno na několika scénách, ve kterém není nouze o nečekané zvraty, odvážné i srabácké výpady a definitivní smrti. Postavy popisují (i škrtají) další stránky svých bohatých charakteristik, než proti sobě konečně stanou rozervaný Šunka a němý terminátor (se zadrátovanou pusou) Dashiel Zlý kůň, nechající si na poslední stránku nejzásadnější "cliffhanger" celé série.
  • trudoš
    trudoš editor5.10.2019 18:38Skalpy #09: Zatni pěsti
    Jason Aaron jde do finále, což v praxi znamená spousta umírání ne vždy hezkým způsobem a taky odhalování věcí, které měly zůstat navždy utajeny. A třebaže se vyprávění primárně soustředí na tři postavy (Zlého koně, Šunku a Rudou vránu), i všichni ostatní zde mají své místo a prostor, pročež skvěle zapadají do charakterově složité atmosféry.
    Oproti jiným kriminálním sériím nejsou Skalpy tak komplikované, ačkoliv první pohled by mohl vzbuzovat opačný pocit - vždyť je to tu jedna dvojí hra vedle druhé. Jenže kde si třeba u 100 nábojů prostě nemůžete dát pauzu, protože ztratíte nit, tady bez problémů naskočíte klidně i po několikaměsíční prodlevě a hned víte, kdo je kdo a která bije (nebo kdo koho bije). Oceňuji přitom, že autor hodlá hrát špinavou hru až do úplného konce a nepatří k těm chytrákům, co uzavřou ságu, ale pak potřebují ještě jedno poslední album na nostalgické rozloučení. Takže, i když události v devátém díle naberou kulervoucí grády, to nejpodstatnější na nás čeká až příště.
  • 3DD!3
    3DD!35.8.2019 10:50Skalpy #09: Zatni pěsti
    Zdrátovaná huba, neopětovaná láska a vychcanost Boží v hlavní roli příručky o Skalpování pro začátečníky. Aaron celou knihu rámuje poučkou o tom jak správně chlápkovy z hlavy odřížnout pokrývku mozku a věřte, že to není vůbec nic příjemného. Sem tam do mixu přihodí nějakou tu bitku s nunčaky nebo smyslnou krásku, která jako by vypadla ze stánek Playboye. Finále je tu, ale je vychcaně roztažené do dvou knih. Zatněte pěsti. Čekání na poslední díl bude ukrutně dlouhé. Nejlepší současná série.
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:55Skalpy #09: Zatni pěsti
    Nadupaný testosterón, ktorému pomáha fakt, že ide o predposlednú návštevu pekelne drsnej indiánskej rezervácie. Vďaka tomu sa niektoré postavy a dejové linky dočkajú svojho konca už tu.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/skalpy-9-zatni-pesti/
  • Norri
    Norri mecenáš24.6.2019 23:20Skalpy #09: Zatni pěsti
    No do prdele… Tohle mě fakt dostalo! Absolutně boží díl. Víc k tomu neřeknu. Prostě běžte a kupte si celou sérii, abyste se mohli dočíst až k tomuhle dílu. Tahle kniha vám naservíruje zatraceně intenzivní zážitek!
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:17Skalpy #09: Zatni pěsti
    Drobné brutální intermezzo o skalpování, z dob, kdy původní obyvatelé Ameriky byli ještě jakžtakž svobodní, než je chamtivý a krutý bílý muž zmasakroval a vymezil jim nejnuznější kousky neúrodné mrtvé země, aby tam vychcípali jako prašiví psi, uvádí tento vrcholný díl série a my se máme možnost seznámit s prapředkem Zlého Koně. Krev je více než voda a indoši tady stále jsou!

    Dále už to nelze zavřít, protože tento díl peláší postupně klusem, pak tryskem a pak raketovým tempem čím dál rychleji jako zběsilý zlý kůň, až k poslední straně, kde zůstane většina otázek "jak to tedy vlastně bude" zodpovězena. Když jsem se k té poslední straně dostal, zůstal jsem chvíli civět, zavřel jsem to a musel jsem to celé vstřebat, protože je to fakt hutná, syrová, brutálně krvavá, nelítostná jízda, plná emocí. Poslední díl, který bude jistě důstojným zakončením této jedné z nejlepších sérií, co u nás vyšly, jsem mohl otevřít až dneska a velice si ho vychutnám, pomaličku jako poslední doušek vody na horách, když stojím žízniv u vyschlé studánky a o další vodě vím, že je až za 10 kilometrů a to kdoví jestli.
  • perak
    perak19.5.2019 14:28Skalpy #09: Zatni pěsti
    Další z pokojů pekla, kterými si musí Dashiel projít. Ale má výdrž a urputnost, se kterou jde za svým cílem, je nezlomná. I když stále jsem zvědav, zda cíl, který je ukázán na konci tohoto dílu, je skutečně ten cíl, za nímž se celou dobu žene. Svým peklem a očistcem si však v tomto díle musí projít i někteří další, především Šunka a šerif, přičemž především u Šunky je to skvěle napsaný příběh plný emocí, které byste u takového tvrďáka asi ani nečekali. Prostě skvělý začátek rovinky do finiše této jedinečné série.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.2.2019 01:45Skalpy #09: Zatni pěsti
    Jeden z najlepších dielov z celej série. Veľa tvrdej akcie, veľa prekvapivých momentov a možno najlepší finálny súboj v komiksovej histórii. Tak už chýba len jeden diel a veľmi sa na neho teším! Ale kurva fix! Táto perfektne napísaná séria mi bude chýbať!
  • karl173
    karl173 mecenáš22.12.2018 18:29Skalpy #09: Zatni pěsti
    Půl roku!!! Takovou dobu mi trvalo než jsem si konečně mohl přečíst další díl Skalpů. A je velká škoda, že je to tak krátké. Tahle série je skvělá a neskutečně moc jí ubližuje, když se čte s takovými pauzami. Už se neskutečně těším na závěr této série. Ale ne kvůli tomu, abych zjistil jak to skončí, to už se totiž dá tak nějak vydedukovat už po tomhle díle, ale těším se, až si budu moct celou sérii přečíst pěkně najednou. Udělat si zkrátka jeden fajnovej víkend v rezervaci Prérijní růže. Už se na to moc a moc těším.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.12.2018 10:00Skalpy #09: Zatni pěsti
    O sakra, to je strašně dobrý.

    Celkový dojem: 90%
  • S4TW
    S4TW12.12.2018 08:46Skalpy #09: Zatni pěsti
    Prostě nejlepší komiksová série, která u nás vychází. Je to pecka od začátku do konce, který opravdu stojí za to. Faktu tu je všechno perfektní, chválím to jako komplex, tak není důvod nic víc rozebírat. Teď už jen čekat na poslední díl a uzavřít tuhle epickou parádičku.

    http://www.comixzone.cz/view/2516-skalpy-09-zatni-pesti
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.11.2018 15:02Skalpy #09: Zatni pěsti
    Tady nejde jinak než za plnej počet, absolutně perfektní čtení... jednoznačně nejlepší série u nás, ani chvilku jsem se nenudil a jediné, co mě štve, že do konce zbývá poslední kniha...prostě lépe napsané postavy nemají ani Mýty nebo Živí mrtví, úžasné úžasné úžasné....
  • rooty
    rooty19.11.2018 01:44Skalpy #09: Zatni pěsti
    Skalpy jsou povinná četba pro každého, kdo to s komiksy myslí vážně!!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.11.2018 14:29Skalpy #09: Zatni pěsti
    V tuhle chvíli je to asi nejlepší řada, která u nás vychází. A asi jedna z nejlepších, co jsem kdy četl. Aarona jsem začal sledovat až díky Skalpům a pořád jsou to nejlepší. Ty scény, ke kterým si připravoval půdu několik dílů! Ty boží mlýny! Ta akce! Překlad Štěpána Kopřivy je fajn (až na umrznutí k smrti) a celé to trochu kazí dost ohavný tisk s naprosto slitými detaily. Ale co už. Skvělá věc.
  • louza
    louza9.11.2018 23:04Skalpy #09: Zatni pěsti
    Pamatujete na šestou knihu skalpů Hlodání? To je ta jak má po roce tady v databázi 63 hodnocení s průměrem 5.0. Tak přátelé, vězte že devítka Zatni pěsti je VÝRAZNĚ lepší než ona zmiňovaná šestka! Absolutní orgasmus. Totální vyvrcholení. Scény, které se napříč žánry i příběhy dají tesat do kamene. Definitivní rozchod Rudé Vrány a Šunky je asi netvrďáčtější scéna rozchodu kmotrů, která jde v gangsterkách vůbec vymyslet. A vyvrcholení trojúhelníku ve finální bitvě ve své genialitě naprosto postrádá slova, kterými by se dalo popsat. Tohle je krystalické finále a nic lepšího už ze Skalpů nedostanete, protože poslední kniha je už jen vyklusávání po cílové rovince, které Aaron dosáhl právě TEĎ.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.11.2018 22:12Skalpy #09: Zatni pěsti
    To je takova pecka! Nemuzu se dockat posledni knihy.
    95%
8712
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.11.2021 09:25Skalpy #09: Zatni pěsti
    A to nemluvím o těch jeho Avengers, což je to nejhorším co kdy napsal a nejhorší Avengers za poslední dobu...
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.11.2021 07:53Skalpy #09: Zatni pěsti
    To je zaujímavá debata, myšlienka. Vlastne si tiež myslím, že Aaron Skalpy už neprebije (hoci... ktovie, všetko je možné). Na rozdiel od vás si ale myslím, že je mu to možno tak trochu fuk. Má za sebou úžasnú ságu, ktorá vstúpila do komiksových dejín. To sa vážne len tak niekomu nepodarí. Niektorým sa to nepodarí nikdy, za celý život. Jemu sa to podarilo. Teraz je z neho kultový autor, ktorý má veľkú fanúšikovskú obec. Tej je asi zrejmé, že ďalšie Skalpy sa už neobjavia (hoci by sa teoreticky dalo pokračovať aj v samotných Skalpoch, keďže sú ukončené tak, ako sú ukončené), ale aj tak ho má rada a ak Aaron vyložene neupadne (čo azda neupadne, dúfajme), tak jeho nové veci budú fanúšikovia stále vyhľadávať. Mne sa od neho napríklad páči Doctor Strange, nie je to taká klasika, ako Skalpy, ale je to veľmi fajn a rozkošné. Naopak, trocha ma od neho sklamal Conan. Keď sa povedalo "Aaron ide písať Conana", tak si každý myslel, že k tomu celý život podvedome smeroval. Aaron je drsný. Conan tiež. Ale výsledok je napokon taký nejaký, čo ja viem, nevýrazný.
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.11.2018 23:44Skalpy #09: Zatni pěsti
    louza: je pravda, že vlastně nic podobného nemá, Bastardi jsou fajn ale nemá to tu kvalitu, Goddamned není špatné ale prostě je to velmi slabé....mně se od Aarona líbí ještě Thor, ale to je Marvel...Skalpy jsou prostě Skalpy
  • louza
    louza9.11.2018 23:17Skalpy #09: Zatni pěsti
    Fimi : tohle je priorita, vážně. Nepamatuju si jinou knihu, která by mě rozsekala víc než finále skalpů. Docela Aarona lituju. Každej den vstávat s pocitem, že něco takovýho už nikdy nenapíše (protože to zkrátka není fyzikálně možný) musí bejt pěkně depresivní.
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.11.2018 23:11Skalpy #09: Zatni pěsti
    louza: tak to rád slyším, už se na to těším, mám to doma, ale momentálně nejsem sto to přečíst
Četl/a (147)
123peta, 2scha, 3DD!3, anka, BadBoy, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, Bronn, buscheer, calvin10, choze, Covenant, cowok, Craxx, cyboy, dajik, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, foudy, Fr3d_K, Garp, Georgíno J., Giskard, Glumal, guseppe, hellblazer, Hokejový_Svaz, house192, hroubek, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, lukascus, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, martin28, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mearez, MEGA, mgeralt, MonsterGyre, monte walsh, motycond, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Pietro26, Plechy, puolpm, rajot, regressiv, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, S4TW, Saint of Killers, Schirru, sedw, sercial, SickNail, SNUFKIN, Spacecore, start05, SteveCZ, stik, Suši, t0mas, taidana, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(214)
123peta, 2scha, Alfi, anka, antiimini, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, brkowycz, Bronn, burzum, buscheer, calvin10, charvos, choze, Corteg, Corvus, cowok, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, DEmnoG, Denis, Dezodoo, Dinik, Django, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Erich, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, guseppe, hahahoho, hellblazer, herbert, herrman, Honzin, house192, hroubek, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, komik.sx, kubosos, lacoste, Librarian, Light, Lojza, lukascus, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, martin28, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, max brod, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, michaldca, Mikei, mirec, Mitak, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, MP81, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Pietro26, Plechy, porculan, Poseidon1978, puolpm, Radkos, rajot, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Ricky Gervais, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, sala, Schirru, Schramm, sedw, sercial, SickNail, Skot, SNUFKIN, songoku, StanleyHu, start05, SteveCZ, Suši, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomas024, Tomasino79, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vita, vranakx, willis, wittos, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (22)
arnecht, Badgu.y1902, bananzluty, chcita, deefha, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fr3d_K, gumidekmedvidek, Jack, Maty48, mywiel, Nightmare, nx, Rowan, Saran, Sikk, skepsi, sleepless, WEAPONE, zlejzmrd
Shání (5)
deefha, LuckyLjuk, Mighty_Morphine, mineralk, Nightmare