Marc Spector je Moon Knigh, šílený a mocí egyptského božstva obdařený bojovník se zločinem.

Když se nad marvelovským světem smráká, do ulic New Yorku se vrací na lov ten největší z Khonshuových avatarů.
Legendární komiksový scenárista Warren Ellis společně s výborným kreslířem Declanem Shalveym se rozhodli věnovat pozornost jedné z nejzajímavějších ikon Marvelu a ukazují nám Moon Knighta v novém kabátě.

A nechybí samozřejmě ani první divoká bitva rytíře v bílé zbroji. Kompletnější vydání s tímhle šíleným idolem zkrátka neseženete!

Obsahuje příběhy:
Lovec jménem Moon Knight
Zmrtvýchvstání

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Werewolf by Night (Vol. 1) #32 a Moon Knight (Vol. 5) #1-6


Scénář
Warren Ellis, Doug Moench
Art
Don Perlin, Declan Shalvey
Ink
Sandu Florea, Howie Perlin, Declan Shalvey
Barvy
Jordie Bellaire, Phil Rachelson
Obálka
Ryan Stegman
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
605 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Moon Knight: From the Dead (Marvel)
  • Bary02
    Když jsem si kupil tento komiks šel jsem do toho pouze s tím, že moon knight je schyzofrenik. Po přečtení prvního retro sešitu jsem měl chuť knihu odhodit a taky jsem tak na chvíli učinil. Když jsem však dočetl ten úvodní sešit přešel jsem k skvělému příběhu a možná jednomu z nejlepších co jsem v tomto roce četl. Výborná práce s komiksovým médiem. V paměti mi hlavně zůstává sešit se sniperem, který je opravdu strop. Od 5* mě dělí pouze první sešit. Jinak knihu vřele doporučuji.
  • wistar
    no od údajně nejlepšího Moon Knighta jsem čekal trochu víc
    Werewolf by night- no nejsem největší fanda vlkodlakovy samotné série a tenhle komiks i když má celkem pěknou kresbu tak se moc dobře nečte
    Zmrtvýchvstání- velmi dobře nakreslený komiks, bohužel o Moon Knightovi toho pořád moc nevím (z tohohle komiksu) a záporák v posledním sešitě se autorovi vůbec nepovedl, celkově se to ale čte dobře takže dávám pěkných 7/10
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2018

    ("Nejste šílenec. Váš mozek jen kolonizovalo prastaré vědomí z jiného prostoru a času.")

    To mi trochu připomnělo hlášku z SGA, která se sem hodí: "Nejsem blázen. Jenom mám ve své hlavě další vědomí." Takže hahaha. Ale jak dopadlo moje první setkání s Moon Knightem? Na jedničku. Což jsem tušila už před čtením. Protože Ellis. A po rychlém prolistování jsem se kvůli kresbě těšila ještě víc. Otázka? To dřív neuměli kreslit nebo kresba byla na druhém místě za příběhem? Starý komiks jsem jenom přelétla, protože nuda a kresba ne pro mě. Ale Zmrtvýchvstání nazývám uměním, přestože se z toho pojmenování může někomu dělat špatně. Příběh působí epizodě, ale potom se tak nějak spojí do jednoho uspokojivého celku a vlastně dává smysl. Nejsou to jenom kapitoly o tom, jak všechny sejmout, jak to působilo ze začátku. Moon Knight je takovej Punisher (až na to prokletí a nesmrtelnost) v bílé. S ničím se nepáře, jde si za svým a taky to dostane. Takže pohoda.
  • faster86
    tohle se Ellisovi a Shalveyovi hodně povedlo, co sešit to nějaký případ, žádné velké vykecávání, dobře vymyšlený scénář, super akce, možná nejlepší NHM co jsem četl
  • TheLavk
    Velice zábavné, přečetl jsem na jedno posezení.
  • Cinema Ranger
    Jedno z těch nejlepších NHM, co tady vyšlo. Škoda, že tato série tady nevychází, protože bych si ji moc rád přečetl celou. Kupte, je to skvělý čtení. 95%
  • erik
    Ellis tieto detektívne čudnosti píše stále rovnako a mňa bavia viac a viac. Moon Knight je taký Fell osekaný na vesmír Marvelu. NHM ospravedlnilo svoju existenciu.
  • Venomslav12stars
    Velmi dobré Ellis si vzal B hrdinu a napsal nadpruměrný příběh je to taková akční detektivka určitě stojí za přečtení
  • perak
    Moon Knight byl pro mne úplně nová postava a koupil jsem si to jen kvůli autorovi, protože Ellisův styl vyprávění je opravdu specifický a já si na něj v každé jeho knize chvíli zvykám. Stejně tak i u Moon Knighta jsem zpočátku byl trochu v rozpacích, abych na konci po odložení knihy spokojeně konstatoval, že jsem si to užil. Rozporuplná, vnitřně nevyrovnaná postava, která se nebojí viníka potrestat způsobem, který se k superhrdinům moc nehodí. K úplné spokojenosti chybí ucelenější příběh, motiv hlavního hrdiny ke svému jednání, větší ponoření do jeho postavy. Takto jednotlivé příběhy působí trochu nedokončeně. Každopadně určitě komiks, který stojí za to. Musím ještě zmínit sekvenci s odstřelovačem a mizejícími obrázky zabitých postav, za to velký palec nahoru.
  • Kadin
    Tento komiks má úžasně temnou a dospělou atmosféru. Co sešit to jeden příběh. Bál jsem se, že to nebude fungovat, ale mýlil jsem se. V komiksu je úžasné panelování a je radost sledovat, jak si Ellis hraje s komiksovým mediem. Shalveyova kresba se skvěle hodí k Ellisovu vyprávění. Kresba není dokonalá, ale při halucinogení sekvenci či při soubojích je dokonalá. Skvěle se v ní orientuje. 10/10
  • 159753258x
    Moon Knighta jsem neznal a opravdu lituju, že to není jeden z těch mainstream hrdinů, protože tahle postava má obrovský potenciál. První retro příběh je úsměvné, ale jako vždy je fajn si přečíst první výskyt. Posléze příjdou příběhy které jsou psány jednotlivě, příběh s odstřelovačem je nejvíce propracovný, ale ostatní sešity se také opravdu drží, jenom škoda že jsou tak krátké některé příběhy by mohly být rozvinuty víc do hloubky, ale jako celek to funguje. Srovnání z Batmanem opravdu chápu a ta podobnost tam je vidět,. Kresba je nádherná a k příběhu padne opravdu skvěle. Je to zajímavé originální čtení, bohužel to,ale ve mě nezanechalo ten pocit že bych si to musel někdy číst znovu, ale rozhodně bych se nebránil nějaké jeho solo řady tady u nás, ale toho se nejspíš nedočkáme.
  • Komiksum
    Krásná ukázka komiksu co by u nás mohla vycházet, protože má nespornou kvalitu, ale kvůli tomu, že nemá film a není v dnešní společnosti "in" se tak nestane... Boží povídky (ve stylu Franka Millera, bravo Warrene!) doprovází nádherná kresba Shelveyho. Při čtení jsem se nemohl ubránit dojmu, že čtu takového Marvelovského Batmana, a vůbec mi to nevadilo ba naopak. Výhoda kniha je, že tam jsou jen povídky takže nehrozí, že příběh skončí v půlce (jako třeba u Iron Fista). Opět rozšiřuji svůj seznam nejlepších NHM. Určitě kupte, neprohloupíte, dnes za plný počet hvězd či bodů.
  • Blackhand47XD
    Můj oblíbenec Moon Knight se konečně dočkal komiksu v češtině a je to správná magořina. Chceme víc podobných příběhů!
  • massilia
    Já na ten superhrdinský komiks asi opravdu nejsem. U Moon Knighta jsem udělal výjimku a po dlouhé době si koupil kousek ze série NHM. Nalákaly mne zdejší recenze, jméno autora i přirovnání k Fellu. Přelouskat první sešit plný toporných hlášek a promluv bylo celkem utrpení - pro srovnání třeba příběhy ze 40. let uveřejněné v Jokerovské výroční knize mají alespoň říz a správnou pulpovou příchuť. Warren Ellis byl o poznání lepší a je vidět, že se snažil s nepříliš zajímavou postavou udělat, co se dá. Začátek příběhu Odstřelovač je opravdu brilantní, tohle je pětihvězdičkový příběh, zbytek jsou kratší příběhy s nepříliš oslnivou zápletkou. Je poznat limit 24 stránek: začátek - načrtnutí zápletky - konec, šup šup a je to. Kresba je výborná, u houbového příběhu oslnivá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.4.2018 04:11Nejmocnější hrdinové Marvelu #043: Moon Knight
    Dějově je to takové rozhozené, jinými slovy se v tom velmi zvláštně orientuje. Hledal jsem nějakou příběhovou linii a pak mi došlo, na konci samozřejmě, že tam v podstatě žádná není. Na druhou stranu jsem si říkal, že to tak asi má být a jakmile jsem ji přestal hledat a oprostil se od toho, došlo mi, že je to docela dobré. Doslova zábavně dobré. Příjemně drsné, pojaté ve stylu Heroes for Hire, takovej ten street style a opravdu proč ne. Dobře naservírovaná akce v 6 sešitech. Nehledat složitosti, nehledat vyšší smysl. Krásné a umné propojení snů a reality, opravdu proč ne. Čte se to dobře. Má to dobrý střih a nenudí to a stejně jsem čekal na další sešit po dočtení předchozího než spadla opona... a ... BONUSY. Tohle je slušná porce komiksu a slušná porce NHM. Za mě 80% - 4 hvězdy. PS: I ten origin story byl docela fajn a vrátil jsem se tak do dob Universalu and Hammeru. Radši budu číst old school marvel tohoto typu, než ty "nesmyslnosti kolikrát" o superhrdinech z dob 60.-70. let (až na výjimky samozřejmě).
  • autokineton
    Jeden z nejlepších a nejzábavnějších NHM. Inu Warren Ellis se nezapře :-) Zároveň jeden z důvodů, proč mají komiksové komplety (když si samozřejmě vybíráte) smysl, jinak bychom se v češtině s tímto marvelovským (anti)hrdinou asi sotva setkali... 85%
  • S4TW
    Asi nejlepší akční komiks, jaký jsem zatím četl. Tady ta kniha totiž neskutečně odsýpá a funguje jako několik akčních scének, které vám místy skutečně budou evokovat hollywoodský trhák. Když budete číst druhý sešit hlavního příběhu, tak budete vědět, o čem mluvím. Absolutně bezchybně napsaná akce. Hltal jsem to jako blázen. Ostatně celou knihu máte přečtenou během chvíle, neboť autorům se povedlo využít komiksové médium na maximum, čili nepotřebovali mnoho slov, ale i přesto dokázali vyprávět několik historek, které dávaly hlavu a patu. Navíc co sešit, to originální pojetí. Nejdřív máme detektivku, pak nastupuje zmiňovaná akcička, následovaná duchařinou, poté přijde psychedelický snová jízda, poté zase trochu jiná akce, kde jsem si přišel jak ve videohře a nakonec souboj se zakomplexovaným magorem. Ellis je autor, který se nebojí vnášet nové nebo vylepšovat zaběhlé pořádky a bezesporu se jedná o moderně uvažujícího scénáristu. Jeho Moon Knight je akční špica. Navíc je doplněn skvělým kreslířem, s kterým si vyloženě sedl a tak dokáží příběh vyprávět v absolutní symbióze. Krásná, lehce undergroundová kresba, které se daří vystihnout noční atmosféru lehce temného New Yorku. To se prostě neokouká. Navíc i retro hodnotím silně nadprůměrně. Moench je autor, který asi nesedne všem, ale jak je Ellis dnešní moderní autor, tak ve své době takový musel být Moench. Celkově velká spokojenost, komiks, který lehce za večer přečtete a rádi se k němu vrátíte.
  • MarvelLover
    Super komiks, krásně a rychle se čte.
  • karl173
    Recenze nelhali. Tenhle komiks je vážně skvělý. První ochutnávka v takovém tak trochu retru je sice celkem zmatečná, protože jste vhozeni do něčeho o čem víte kuloví a navíc to po tomhle sešitu dále pokračuje, takže z toho nedostanete skoro nic. Sešit slouží čistě jen pro ukázku prvního výskytu, který ale vypadá celkem zajímavě a má i fajn kresbu. Pak už ale přichází Warren Ellis a jeho neskutečně přímočaře ražená, ale zároveň bravurně napsaná jízda s parádní kresbou Declana Shalveyho, kterého odteď budu vždy vyhledávat ( Deadpol: Hodný, zlý a ošklivý ). Každý sešit je v podstatě taková samostatná povídka a každý má svůj vlastní příběh. Takový styl mi prostě náramně sedl a je vážně škoda že sešitů není v této knize více. Skvěle se na to kouká a v podstatě v každém sešitě je něco parádního a nového. Za mě 90%
  • Norri
    Jsem příjemně překvapený. Má to nápaditý styl vyprávění a zajímavé příběhy. Třeba začátek Odstřelovače - to je lahůdka. Sešit Scarlet má sice stokrát opakované téma, ale nikdy se to neomrzí. Sešit Spánek je krásně psychedelický a kresbou mi připomněl Předehru Sandmana. No a poslední sešit s ukřivděným policajtem má taky zajímavý nápad. Kresba osciluje mezi zajímavou a skvělou. Je to drsné a fakt jsem se u toho bavil. Dokonce i retro sešit nebyl špatný. Moc pěkný díl NHM.
  • louza
    Čelní srážka Fellu s Batmanem. Tak trochu jiný Batman řeší zvláštní kriminální případy někdy poněkud zvláštním způsobem. Stejně jako Fell má autor kriminální zápletky elegantní, úderné a nepřesahující jeden sešit. Kniha v níž se snoubí virtuózní kresba s virtuozitou autorskou. Dokonce i ten vlkodlačí retro přívažek se nechal číst. Perfektní kniha. Nechápu, že to tady nevyšlo dřív.
  • hroubek
    Warren Ellis prostě umí. Na Moon Knighta jsem se dost těšil, protože co si budeme povídat, tak u nás není zas tak známí, a hlavně je to dost komplikovaná postava. A tohle se Ellisovi povedlo prodat na jedničku. Celý komiks má velmi dobrou atmosféru, výbornou pohlcující kresbu a v neposlední řadě postavu, u které vůbec nevíme co si máme myslet, co ho pohání, a jaký je jeho morální řád. Starý komiks je neurážející, ale teprve hlavní série je to pravé ořechové. Každý sešit je parádní, a škoda, že zde není ucelený příběh. Četlo se to parádně a mám z toho velmi dobrý pocit. Jen mi tam něco chybělo. Nějaká výzva pro Moon Knighta, jelikož všechno zvládne relativně lehce a v pohodě. Je to drobná výtka, díky které to nakonec těch pět hvězd nebude, přesto mohu Moon Knighta jen a jen doporučit.
  • Carnage
    Luxusní, když jsem kdysi na zahraničnim webu viděl obrázky Pana Knighta tak se mi to moc nelíbilo a hle po asi 4 letech to čtu v češtině a je to hodně dobrý. Faktem je že tohle člověk přečte dost rychle a textu tam neni zrovna moc ale kresba to vynahrazuje a Moon Knight byl vždycky můj oblíbenec. Jsem docela zvědavej jeslti do konce NHM něco MK trumfne a troufám si říct že tohle je strop, alespoň co se 60 čísel týče.
  • cyboy
    Moon Knighta jsem neznal, takze jsem rad, ze jsem si to mohl precist. Prvni dva, tri dily jsou takove divne, jakoby se Ellis nemohl rozhodnout, jak to s tim MK ma hrat. Pak se to ale lame a posledni tri sesity jsou zajimave. Neni to nic, kvuli cemu bych si objednaval dalsi originaly, ale taky vubec nelituju, ze jsem to cetl. Kdyby vyslo jeste neco, tak do toho pujdu.
    70%
  • Fimi
    Za mě výborné, celou tuto miniserii mám v originále a je to rozhodně ten nejlepší Moon Knight, kterému jistě Lemirův šlape na paty. Kresba je výborná a příběh takový klasický, ale Ellis to prostě podat umí. spokojenost, víc takových NHM
  • Tyfus
    Skvělé čtenî! Nečekal jsem nic a dostal jsem moc! Škoda, že to není delší!
  • mearez
    Přiznám se, na začátku jsem si o Ellisově runu myslel, že je to pěkná slátanina, stejně jako jeho Planetary, ale tentokrát mě nezklamal. Na Moon Knighta jsem se těšil už dlouho. Nesedl mi ale styl vyprávění, protože jeden sešit-jeden, naštěstí příběhy byly kvalitní, ale tak něják z toho nejsem odvařenej, jako ostatní. Nemá to chybu, ale jsou věci, který se mi líbily víc. Kresba je super, ta se mi fakt líbila, je to prakticky orgasmus pro oči.
5439121
Četl/a (136)
159753258x, 2scha, Abbott, Alfred, autokineton, Bary02, Benny, Blackhand47XD, Blockholm, borknagar1, BraceGirdle, BreakingAway, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Deniskka15, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, duri, dvory, Elnie, erik, Fida, Final, Fox01, gezic, GreyArrow, Gustik5, Hønzza, HK-47, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, Joker189, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, Lord Baltimore, Lukki22, Mariomichal, Mart74, Martinb, MarvelLover, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, mira1239, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Mr.Bolt, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Norri, Olesh, onfr300, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petrSF, Pista, punisher, raenius, raimi, RedButton, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, Sir_Pete, slavik38, Standis0202, Star36489, start05, Štěpán_Murdock, štěpin_8, SteveCZ, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Thurin, trudoš, tukak, TZcomics, Václav Mikula, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, zlejzmrd
(271)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, autokineton, Azbest, Badgu.y1902, Bary02, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, borknagar1, BraceGirdle, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, chuckboris, ConanVJ, Covenant, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Elnie, erik, ertefol, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, GreyArrow, gwen666, Hønzza, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, HK-47, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, japes, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Jonathan Arbuckle, José, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kucik, Lachvos, Laik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord Baltimore, Lukki22, Lukyn2810, maara, Mariomichal, markic, Mart74, Martinb, MarvelLover, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, mira1239, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, onfr300, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, Pietro26, Piros0013, Pista, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, RedButton, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sharick, Shin, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, start05, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
10milda, ADM1, Azik2586, delsemela, illy, Jason2808, Magi621, Marthy76, MazeCZ, Premek, Schramm, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej
Shání (1)
pavel
Nabízí (2)
Fr3d_K, Librarian