Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Sourozenci Zámkovi nacházejí mnoho dalších zázračných klíčů i informací o nich. Záhad týkajících se rodiny Zámkových ale stále přibývá. Kulišákova zoufalá snaha o nalezení klíče Omega se stupňuje a nakonec přivádí obyvatele Klíčova k překvapujícímu odhalení.

Obsahuje sešity série Locke & Key: Keys to the Kingdom #1-6 (srpen 2010 - duben 2011)

Scénář
Joe Hill
Art
Gabriel Rodriguez
Barvy
Jay Fotos
Obálka
Jay Fotos, Gabriel Rodriguez
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Richard Klíčník
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-86839-94-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
539 g
Stran
160
Cena
499 Kč
Originál
Locke & Key #04: Keys to the Kingdom (IDW Publishing, 2011)
Varianty
Zámek a klíč #04: Klíče království (2. vydání) (2017)
Zámek a klíč #04: Klíče království (2015)
  • VanTom
    Zpočátku mi přišlo, že dějově Joe Hill trošku přešlapuje na místě, jak děti Zámkovy příhodně nalézají další a další kuriózní klíče, a že si v jednotlivých epizodách především experimentuje s vypravěčskými styly. Dialogy píše pořád skvělé, to bez debaty (a textem opravdu nešetří), ale někdy je šroubuje až okázale. Ovšem v závěru šlápne do pedálů! Ke svébytné Rodriguezově kresbě výhrady nemám vůbec žádné.
  • RR
    Doufal jsem, že celou sérii doklepu s alespoň milosrdným dvouhvězdičkovým hodnocení, ale je to čím dál blbější.
    Tohle už je čiré utrpení.
  • Azalin
    Začíná se experimentovat s obrazovou a vyprávěci formou a ani náhodou už to není čistý horror, tak jako první díl, ale je to stále naprostá lahůdka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.5.2022 18:18Zámek a klíč #04: Klíče království (2. vydání)
    Tohle byla velmi nudná a nezáživná kniha, hlavně byla strašně užvaněná. Navíc jsem si začal víc a víc všímat chyb v textu a překladu. Se samotným univerzem klíčů se vlastně nijak zvlášť nepracuje, prostě si to nějak funguje a logika událostí si je vlastní, aby to zapadalo. Do toho se pořád jen masakruje, ale účelnost a práce s tím mi chyběly.
  • Delphín
    Začátek mě trochu vyděsil. Mluvil ybcg třeba o střídání stylu kresby v první kapitole. Děj byl navíc občas až moc urychlený, což byla škoda. Od zhruba čtvrtky komiksu ale přišel zlom a stal se z toho další úžasný díl této úžasné série, který svou kvalitou, ač se to zdá nemožné, předčil předchozí díly. O akci tu tentokrát fakt není nouze, ukazují se nám další klíče, ale hlavně jsme svědky zajímavého dialogu, ve které hraje hlavní roli Sam, jenž nám odkryje velkou temnou roušku tajemství a záhad. Z celkové řady otazníků nám už chybí jen pár dílků do úplné skládačky. A úžasný závěr nás navíc nechává úžasně napjaté, byl by hřích nevrhnout se na pokračování.
    Dost se mi líbila i práce s postavami, která jde ruku v ruce díl od dílu. Postavy prochází určitými charakterovými obměnami, každá zažívá své bolístky a má svůj úhel pohledu na svět.
  • MEGA
    Konečně se nápad klíčů využívá naplno a Hill jich zde představuje hned několik. Každá kapitola má svůj styl. Některé jsou naprosto parádní (Únor) a některé méně (Bílá). Vše to ale vyústí v geniálním finále. Napínavější konec jsem dlouho nečetl. Nebýt slabších kapitol, řekl bych, že je to lepší než jednička, ale jednička je přece jenom konzistentnější.
  • Norri
    Norri mecenáš25.1.2020 13:21Zámek a klíč #04: Klíče království
    Zpočátku jsem měl pocit, že se děj rozmělňuje představováním řady dalších klíčů, ale mělo to své opodstatnění. V závěru to pěkně vygradovalo. První kapitola v knize je zajímavě zpracovaná a stylizace do stripů Calvina a Hobbese pobavila. Konečně jsem přišel na slabinu jinak úžasné kresby Gabriela Rodrigueze - moc mu nejde kreslit postavám věk a tak i relativně starší lidi vypadají velmi mladě.
  • karl173
    Nějakou chvíli jsem nad tímto dílem přemýšlel, jak bych ho zhodnotil, a co mě u téhle série vlastně stále drží, jelikož jsem jí nepřišel ještě pořád na chuť. A zjistil jsem, že už tuto sérii čtu vyloženě proto, abych zjistil jak to skončí a zda se mi na konci rozsvítí kontrolka a konečně to na mě začne fungovat. Tento díl jinak povětšinou funguje jako konverzačka, což by mi nijak nevadilo. Ovšem pokud jsou mi postavy vcelku lhostejné a nějak se mi nedokážou dostat pod kůži, tak je to pak horší. Vlastně až na pár momentů a vcelku slibně rozjetý konec, tu nebylo nic, co by mě nějak oslovilo. A to je zkrátka na 6 sešitů málo. Snad poslední dva díly budou stát za to. Prozatím lepší 3*
  • Kadin
    Kadin mecenáš20.10.2019 09:21Zámek a klíč #04: Klíče království
    Je to prostě furt skvělý a drží si to konzistentní kvalitu. Tato kniha je rozdělena na více příběhů a samotný děj je urychlen. Co sešit to jeden příběh, což ne vždy je dobrý nápad, ale Joe zde dokazuje, že je. Každý sešit je rozdílný a originálně pojat. Dochází zde k velkým zvratům a pomalé odhalování celého tajemství Lovecraftu a rodiny Zámkových. Jen doufám, že Netflix konečně zadaptuje tuto skvělou sérii. 8/10
  • Spacecore
    Nebýt finální konfrontace a twistu, asi bych už na tenhle mix Beverly Hills 90210 a Narnie definitivně zanevřel. Příjde mi, že se Hill více čvachtá ve vztazích puberťáků, než logice dějových linek. Pitvají se tu do nekonečna různé vedlejší vztahové avantýry, ale zásadní věci nám nikdo říct nechce. Možná jsem natvrdlý, ale i přesto, že se série čte dobře, nebaví mě tolik, jak by asi měla. Uvidíme, co s tím provedou další dvě knihy.
  • faster86
    Třetí kapitola "únor" pokud není nejlepší sešit který jsem četl tak je rozhodně jeden z nejlepších. Pro me je tento dil nejlepší z celé série.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš19.6.2018 11:04Zámek a klíč #04: Klíče království
    Tentokrát som tak trochu nerozhodný. Aj štvrtá časť si udržuje svoju kvalitu (aj keď genialitu prvého dielu zatiaľ žiadny iný diel nedosiahol) a čítanie ma bavilo. Na postavách mi záleží, dej je stále pútavý a Klíče království majú naozaj napínavé finále podobné tomu z prvého dielu. Lenže je tu kapitola Zvláštní četa, v ktorej je takmer 20 strán úplne zbytočných a keby v komikse neboli, vôbec nič by sa nestalo. Páči sa mi, že sa odstránili nesympatické a nezaujímavé postavy dvoch kamarátov a takmer žiadny priestor nedostala ani nudná matka postihnutého. Najradšej by som dal 3*, lebo sa bavím každým dielom menej, ale mám túto sériu rád a v máloktorom komikse je tak pútavý dej, sympatické postavy a stále nové nápady. Takže 4*.
  • trudoš
    trudoš editor10.2.2018 21:24Zámek a klíč #04: Klíče království
    Tohle album má trochu pomalejší začátek a Hill s Rodriguezem už zcela rezignují na zákonitosti gradace, takže si plně ujíždějí na magických možnostech, které jim kouzelné klíče nabízejí. Přičemž kapitola skládající hold Billu Wattersonovi je zkrátka skvělá. V druhé půlce se ovšem vše zlomí a vyprávění opět nabere ten správný směr. Zápletka se navíc během okamžiku nečekaně vyhrotí a příběh tak končí v hodně zajímavém momentu. Doporučuji proto mít další díl hned po ruce, jinak váš večírek nedopadne právě vesele.
    Pravdou je, že autorům maličko zazlívám, jak přicházejí s dalšími a dalšími klíči, přitom ale některé z těch starých zůstávají v zapomnění. Dokonce mám pocit, že už se ani příliš neřeší, kdy a kde byl který nalezen, prostě tu najednou je a už se hraje podle nových pravidel. Podobně mi vadilo časté přeskakování věcí zřejmých, jako třeba kdo s kým aktuálně chodí a jak moc zle se vyostřuje situace v rodině, což ve mně neustále vyvolávalo dojem, že mi jeden dva sešity někde unikly.
  • S4TW
    Hodně sporný díl. A to v takovém smyslu, že obsahuje to nejhorší, ale zároveň i to nejlepší, co jsem doposud v této sérii četl. To nejhorší je téměř celá první polovina knihy, která je téměř na pomezí nudy, i když nuda v podání Hilla a Rodrigueze je taková, že by jste se takhle chtěli nudit furt. Ale stejně jsem měl pocit, že první půlka byla taková... no prostě vata, zbytečná sekce, bez které by se celá série obešla a já začal mít pocit, že snad tato série ztrácí své skvělé tempo... Opak byl pravdou. Po první polovině nastupuje smrtelné (doslova) tempo, které je završené úžasným, dechberoucím a strhujícím finále. Až takový twist plot jsem nečekal a trochu mi začala dávat smysl nudnější první polovina, neb nás asi autoři chtěli připravit na konec. Přeci jen v takovém strhujícím tempu by naše srdce celou knihu nevydrželo. Hrozně těžko se mi to hodnotí, nejraději bych dal 5* za to finále, ale zase 3* za začátek...“
  • luky.kuky10
    Jsme za pulkou a pomalu by se napeti dalo krajet. Unorova kapitola je originalni:-) I ve ctvrtem dile je videt, jak se postavy vyvijeji a pak prijde zaver knihy ve kterem....
  • Fry
    "Zámek a klíč #4: Klíče království" - Na to, že mi ze začátku připadala čtvrtá kniha jako nejslabší, což bylo z větší části způsobeno rozkouskováním příběhu a dle mého velice slabé kapitoly s názvem "Bílá", patří tato kniha ve výsledku k těm nejzajímavějším. Napětí se stupňuje s každou další stránkou, postavy se za těch pár knih posunuly o velký kus cesty a to, jak tato kniha končí mě nakonec donutilo přidat ještě jednu hvězdu navíc, i když jsem o tom ze začátku pochyboval ... Za mě 5*!
  • kadas97
    Z&K4 si pozvoľna pripravuje pôdu na veľkolepé finále a po trošku slabšej Z&K3 zase všetko šlape. Najlepší zošit bol jednoznačne "Únor" so všetkými tými útokmi na Zámkových. Záver je kapitola sama o sebe a nebudem spoilerovať a zmôžem sa len na WOW (nemyslím tým World of Warcraft :D).
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.5.2016 07:58Zámek a klíč #04: Klíče království
    Ufff....tak ke konci jsem už ani nedýchal a četl jsem i za chůze! Dlouho se mi nestalo, že bych tak prožíval osudy postav v knize a v duchu se modlil, ať udělají to či ono a toho zasraného Zacka odhalí. A každý drobný detail nahrával jen jemu. Je až úchvatné, jak to má autor všechno promyšlené dopředu a jak dokáže stupňovat napětí. K tomu zcela dokonalá kresba a máme tu jednu z nejlepších sérií, co u nás kdy vycházela. Díl s poctou Calvinu a Hobbsovi (tedy Wattersonovi) s měnící se kresbou mezi realitou a Bóďovými fantaziemi byl vskutku originální. Díl Únor, kde to šlo všechno tak trochu zkratkou a každý (víkendový) den na smrt bojovali s jiným projevem Démona, vypadal jako nějaká parodie nebo sen, ale nebyla. Tak teď to chce zpátky Rufuse, ať rozlouskne, kdo vlastně okupuje Bóďu. Nebo to bude jinak;)?
  • sedw
    Dost možná doposud nejlepší díl série (těžko se to u takto vynikající série určuje), rozhodně nemám pocit, že by začal docházet někomu dech. Poslední dva sešity jsou napěchovány napětím a atmosférou. Úvodní sešity tak napínavé nejsou, nicméně opět se ponoříme do života postav, dozvíme se něco nového a toto mě na sérii vždy bavilo. U prvního sešitu pak oceňují nápad s kresbou a především rozvržení panelů, kdy pozadí celé stránky bylo součástí děje na této stránce. Již se nemohu dočkat zbylých dvou dílů, zároveň je mi však líto, že série končí.
  • mttra
    Mozna trochu misty zmatecne,ale jako celek VYNIKAJICI ! A jak uz tady nekdo rekl,zaver teto knihy je deprimujici,a ja uz se nemuzu dockat,az mi pristi mesic dorazi posledni dva dily..
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš7.3.2016 22:39Zámek a klíč #04: Klíče království
    Tak nějak jsem doufal, že tohle nikdy nenapíšu, ale Zámek klíč ztrácí dech. Pohled na Bóďův život skrze calvinovsko-wattersonovskou kresbu mě spíš štval, než že bych z ní měl nějakou radost. Vrabčáci. Chaos. Hill se mi něco snaží sdělit, nevím přesně co. Zbytek knihy je prodchnout depresí, ale máti Lockeovic se zázračně vyhrabe ze svého alkoholismu, protože prostě proto. Zbytek je rutina (!), takže autoři dokonce rezignují na narativ a servírujou prostou slideshow/montáž. Nic moc.
  • Zíďas
    Pozvolný děj graduje v slušné finále. Další, tentokrát trochu slabší díl obstojné série na pomezí hororu a temné fantasy. Hodnotit jednotlivé knihy je nesmysl, v tomto případě se sluší hodnotit celek.
    Recenze
    http://www.totalmag.cz/komiks/38-recenze/4111-zamek-a-kli-04-klie-kralovstvi.html
  • DEmnoG
  • Grrr
    Kaluž: Hill (nebo Rodriguez) má Wattersona asi rád, dělá mu skrytou reklamu - Bóďa čte Vzhůru na Yukon :)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:37Zámek a klíč #04: Klíče království
    „Zabiju tě někdy jindy. Slibuju.“

    Joe Hill to dokázal a sepsal knihu, ze které jsem se konečně posadil na prdel. Čtvrtý svazek to už od Wattersonem líznutého začátku hrne na výbornou, absolutním narativním vrcholem knihy je pak kapitola s názvem Únor, v níž autoři dokonale zužitkovali formu zkratkovité montáže. Ovšem v posledních dvou sešitech to ještě nabere takový grády, že jsem v hltání popcornu snad trhnul rekord. Bravo!
  • rooty
    Zámek a klíč je rozhodně nejlepší sérií CC. 4 díl mě pořád hodně baví. Joe přichází s novými nápady, trošku nám šlápl na plyn a není to vůbec na škodu. Líbí se mi, že tady člověk opravdu neví, kam se to bude ubírat a závěr je opravdu deprimující. Šup sem s dalším dílem a to rychle!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.11.2015 15:43Zámek a klíč #04: Klíče království
    Až se bude někdy konat soutěž o nejvíce nesympatického a slizkého padoucha, Zack Wells bude horký kandidát na první místo a získání sošky megachuje.

    Neměl jsem zprvu pocit, že se příběh začíná rozjíždět, naopak jsem měl pocit z jakési stagnace a zamrznutí. Tvůrci si stvořili celkem zajímavý, byť pro mě místy překombinovaný svět a začali si hrát. Ale příliš brzy, ztratila se mi zápletka, cíl, kontinuita... začalo se ztrácet i to hlavní, atmosféra. Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě četba nebavila, naopak. V druhé části se to láme a začne jít do tuhého, projeví se skvělý vypravěčský styl a dialogy. No a konec? HOLY FUCKIN' CRAP!!!

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    "Zámek a klíč" je jednoduše jedním z nejlepších komiksů, které u nás aktuálně vycházejí, a já jsem nesmírně rád, že se doposud vždy našlo dost čtenářů k tomu, aby se vydal i třetí a čtvrtý díl. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1027-zamek-klic-4-klice-kralovstvi-100.html
  • Walome
    Walome mecenáš27.10.2015 21:23Zámek a klíč #04: Klíče království
    Majklbig: ale v tom je ten vtip - klíče byly zajímavé zezačátku, byly nové jak pro nás, tak pro postavy. Ale teď jsme si prostě zvykli a komiks to tak schválně urychluje. Navíc je evidentní, že nějaké klíče přestává být důležité a začínáme se věnovat jiným aspektům příběhu ;)
  • Majklbig
    Tento díl mě v určité fázi trochu zklamal.
    Na téhle sérii se mi, mimo jiné, hodně líbilo objevování nových klíčů a zjišťování jejich funkcí, a tady se jich několik objeví a jejich použití se vysvětlí v jen pár oknech a to je vše. Působilo to zbytečně a odbytě, což mi připadalo jako velká škoda.
    Ale naštěstí poté nabere příběh takové grády a i klíče budou využity v rámci děje, že nemůžu jinak, než stejně jako u předešlého dílu hodnotit maximem bodů.
    Pořád mi připadá neuvěřitelné, že nebýt i mnou zatracovaný systém předprodeje, tato série by tu pravděpodobně nikdy nevyšla až do konce. Hlavně že se tu uživí desítky UKK a podobných věcí.
  • louza
    Boj v hájemství klíčů pokračuje. Otěže od výtvarníka přebírá scénárista a příběh se opět začíná rozjíždět. Kniha působí jako konglomerát první a druhé knihy, protože mysteriózní detektivní zápletka týkající se minulosti Klíčova načatá ve druhé knize stále běží, ale jak se blíží její vyvrcholení, tón událostí se pořádně vyostřuje. Hill trousí nové nápady v podobě klíčů a přikovává čtenáře ke stránkám elegantní a neskutečně příjemně čitelnou scenáristickou ekvilibristikou. Je to s podivem, ale i Hillovy vlastní knihy, byť určitě kvalitní, působí oproti Zámku a Klíči jako Bčkové báchorky. Jedno z nejzásadnějších děl moderní fantastiky stojí na prahu rozhřešení a připravuje se na finále. V další knize to přijde.

    Poznámka pod čarou : Český čtenář má neuvěřitelné štěstí, že dostává celou logicky ukončenou kolekci v jedné knize naráz. Ještě si dobře pamatuji jak jsem při čtení skřípal po zhltnutí každého nového sešitu zuby, protože nechat čtenáře čekat místy dva až tři měsíce na nový sešit bylo ze strany autorů naprosto nelidské zvěrstvo. Série Zámku a Klíče byla definitivní a poslední kapkou po níž jsem odepsal sešitovky jako použitelné médium.
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.10.2015 16:59Zámek a klíč #04: Klíče království
    Laťka je pořád zatraceně vysoko. Skvělé pokračování skvělé série. Už aby byly venku všechny díly.
12538101
Četl/a (150)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Afrodoman, anka, BadBoy, Baffman55, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, calvin10, charvos, choze, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, davidek, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Doncek4321, Draco nobilis, dvory, Elnie, erik, fel68, figis, Filip123, filosh, Final, flipflop, flynander, foudy, Fr3d_K, Fry, Garp, GCRyan, Grrr, Hønzza, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, Jimbeam90, jindroush, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, KdG, Kerbellos, Kil-Khal, kinak, kindanerd, Knuckless, Kocour, Kokuun, Komediant1842, koudak89, Kubik.aa, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Lukasitch, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Marvin, mgeralt, MisaSutcliff, MonsterGyre, motycond, mozzu, MP, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Petr, Petrisko911 , PKD, Poseidon1978, predek, puolpm, raenius, RaptoR, regressiv, Rezet, Rinter, robertsedmik, rockyt, rooty, RR, RudyRod, S4TW, saja, Schirru, Schramm, Shake, SHORTY, Sir_Pete, SNUFKIN, Spacecore, spagr, syon, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomzany, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, Ursus, VasaX, Vojtěch 393, VXP, Walome, Wasseg10, wolfgang, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(247)
2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Afrodoman, Alfi, andik007, anka, Ashek, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, BeeSee, Benji, bierce, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bourgeois, brkowycz, Bubákolog, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Charlie1203, charvos, chobotnička, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Darker, DAxik, Deckard, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, Drekorian, dvory, Elnie, erik, fel68, figis, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, firesnake, flipflop, Fr3d_K, Fricki, Fry, GCRyan, gongon44, grellenort, grinder, Grrr, gumidekmedvidek, guseppe, herbert, herrman, hiro666, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, J.Connor, Jabba, JackOneil, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jirin, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, kinak, Knuckless, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, kubanec13, Kunden, Lachvos, lacoste, Leland, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, maara, markic, mart.in, Marthy76, Martinb, Marvin, Maryl, Matej-29, Matio, mcleek, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mirec, Miriyak, mirror, misa, MisaSutcliff, Mitak, Mleako, MonsterGyre, mozzu, MP, mrkirby, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, Nightmare, Noci, Nomad, noMster, Norri, Nyxxie, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Pekario, PeNNy, perper, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, predek, puolpm, Qee, Radkos, raenius, RaptoR, razielus, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, robertsedmik, rockyt, RodRoder, rooty, Rowan, RR, RudyRod, S4TW, Saiffer, Saran, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, Shake, SHORTY, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, SNUFKIN, songoku, spagr, spot, StanleyHu, Stara.kryta, stik, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, TIM.biker, timek, Toe, tomastrejbal, TomD87, Tomzany, Tony TwoDee, Trevelyan, tukak, tulipstros, Ukko, Ursus, Vojtěch 393, vteco, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
arnecht, Badgu.y1902, bananzluty, dvoracekpetr1, FatMonster, lostkokots, Maty48, Mighty_Morphine, monty.cl, octobersa, TommyBOYER, Zelvak
Shání (3)
FatMonster, OwerLord, plema
Nabízí (1)
Jimbeam90