Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Slavná série se točí kolem tříčlenné skupinky „archeologů nemožného“, kteří po celém světě odhalují záhady a taje a specializují se na bytosti se superschopnostmi a jejich vliv na svět lidí. Působí proto svým způsobem jako mnohem zábavnější a pestřejší komiksová obdoba Akt X. V prvním svazku najdeme krátký úvod a šest propojených prvních příběhů týmu, které nás zavedou tam, kam název slibuje: od japonského ostrova obydleného obludami podobnými dinosaurům, přes Hong Kong, kde se zločinem bojují duchové vyzbrojení přízračnými zbraněmi, jež není nikdy třeba dobíjet, až po objev kvantového počítače vyrobeného v roce 1945.
Warren Ellis tu podal svůj vrcholný výkon a vytvořil neskutečné panoptikum barvitých postav, jimž vložil do úst zábavné a duchaplné dialogy a které uvrhl do víru rafinovaných dobrodružství.

Obsahuje sešity série Planetary #1-6

Scénář
Warren Ellis
Art
John Cassaday
Barvy
Laura DePuy Martin
Obálka
John Cassaday
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-260-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
512 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Planetary 1: All Over the World and Other Stories ()
  • ludek.n
    Scénárista Warren Ellis a kreslíř John Cassaday stvořili podivuhodný svět, v němž pod hlavičkou mezinárodní agentury Planetary funguje skupina jakýchsi „archeologů nemožného“, specializujících se na podivuhodné události a bytosti se superschopnostmi. V první knize se nám dostává jednoho prequelu a šesti rádoby propojených příběhů, které ovšem ve skutečnosti ani žádnými příběhy nejsou. Spíše máme před sebou panelovou přehlídku možností, lokací a ohromujících postav. Dějová linka je v pozadí nenápadná, skromná a jednoduchá. Trochu chybí nápady a nějaké to nakopnutí do vyšších sfér. O samotné agentuře Planetary, jejich cílech a koneckonců i jejich členech se toho mnoho nedovíme, a tak nezbývá než se nechat unášet výtvarným panoptikem, zabíhajícím do všech koutů světa.
  • Skot
    Na začátek si neodpustím poznámku. BB art předčasným ukončení této serie , Amerického upíra i DMZ napáchal nenapravitelné škody na důvěře čtenářů ve vydavatele , tyto kvalitní serie předčí většinu příběhů pláštěnek a jejich dovydání i v broži i vydavatelství určitě nepoložilo. Jka uvádějí ostatní jedná se o mix sci-fi, záhadologie , paralelních a anternativních dějin. Bohužel celá serie je jsitě scenaristicky propracovaná a první kniha má seznamovací charakter a většinu z toho co je naznačeno se v češtiěn bohužel nedozvíme, kvaltia příběhů kolísá, trochu schematismu a klišé je také přítomno. Kvalitní kresba je samozřejmostí . Ale i po letech se jedná o zajímavé oddychové čtení, které se si svůj konec v Čechách nezsasloužilo .
  • tom173
    Tak jsem si to po letech dal znovu protože mi padl do oka omnibus a rozhodl se jestli do něj jít. No.. Už z toho nejsem tak nadšený. Ellis tu míchá spoustu žánrů, jednotlivé epizodky jsou zkratkovité a postavy mě moc nezaujaly. I když je tu pár dobrých nápadů, je první kniha spíše takovou ochutnávkou co celá série může nabízet, vzhledem k tomu že série u nás skončila hned po druhém dílu, šlo spíše o takový výkřik do tmy.
  • MEGA
    Komiks obsahuje několik povídek s různými nápady i žánry a překvapivě to funguje. Archeologové záhad minulého století celou knihu propojují a zároveň jsou největší záhadou. Kresba skvěle vykreslila jak skryté divy světa, tak zajímavou plejádu postav. Série má velký potenciál a je opravdu škoda, že není vydaná komplet.
  • SNUFKIN
    Výborný nápady.
  • karl173
    Ellis se tu pokouší rozjet velmi zajímavý seriál, ale styl, co sešit to epizoda, nevím jistě zda může pořádně fungovat. Tedy ano. Fungovat to asi může, ale mě to zatím zkrátka především kvůli krátkým epizodám tolik nechytlo. Nápady to má dobré, ale povětšinou jsem se v tom spíše ztrácel, jelikož si s odtajněním příběhu dává Ellis dost na čas. To nemusí být přímo na škodu, ale je k tomu potřeba, aby tu pro čtenáře ještě něco zbylo, s čím může pracovat okamžitě a toho zatím moc nebylo. Kresba je sice povedená a snaží se komiks co nejvíce oživit, ale při rozhovorech, kterých je tu požehnaně zkrátka tolik oživit nejde. Jsem zvědavý co přinese druhý díl a uvidím zda mě tahle série přesvědčí jít posléze do Aj a číst dál, jelikož v češtině jak již všichni víme tato série pokračovat nebude. Zatím čekám až mě tato série pořádně osloví. 60%
  • TonyT
    No jak hodnotit něco, co se také dostalo na černou listinu a série dostala Stopku. Nevím...určitě je neobjektivní hodnotit, nebo lépe řečeno shazovat komiks podle dvou dílů, kdy je zjevné, že série je mnohem více promyšlená než se podle první nebo druhé knihy může zdát (alespon v to doufám, kompletní originál jsem nečetl ). Rozhodně tyto svazky dějově nefungují samostatně a nechápu prohlášení BBartu, že to jde...hmm taky je možné, že jsem idiot a něco mi při čtení uniklo... Komiks samotný má výbornou atmosféru, skvělou kresbu, a výborný scénář to nemá cenu rozepisovat. Já osobně mám rád záhady či seriály jako Akta X nebo Krajní meze, takže jsem si přišel na své. A to že můj oblíbený Alan Moore udělal předmluvu, a to že je komiks všeobecně ve světě velmi uznávaný, dokazuje, že je to série která si zasloužila u nás vyjít. Nicméně to samé platí i pro Amerického Upíra či DMZ. Tímhle jsem zanevřel na BBart a víceméně už od nich nic nekupuji, jelikož si myslím, že si tyto série zabily z velké části sami.
  • perak
    Zajímavě vystavěné příběhy s rychlým koncem, který ani pořádně není konec. Mnoho otazníků, u nichž neočekávám, že budou všechny zodpovězeny, ale některé by určitě býti měly. Zatím je to jen takové oťukávání, seznamování, kde z náznaků lze usuzovat, že jednotlivé příběhy jsou více provázané, než se na první čtení mohou zdát.
  • S4TW
    Určitě se jedná o zajímavé čtivo, které mě v jistých směrech zaujalo, ale jinde jsem si přišel tak nějak ztracený. Jelikož se jedná o prví book ze čtyř (přičemž si dva v češtině nepřečteme), tak to není úplně s podivem. Ale prostě ještě nedokáži přesně napsat, co si myslím, jestli jsem z toho víc unesený, než jen příjemně překvapený. Každopádně se jedná o dobrý mix mezi superhrdinským, sci-fi a detektivním komiksem. Jsme vrženi do originálního, tajuplného světa, kde se řeší jedna záhada za druhou a komiks si určitě užijí milovníci konspiračních teorií. Ba dokonce jsme svědky i několika vtipných okamžiků a já zažil asi dva výbuchy smíchu, což jsem u tohoto díla moc nečekal. Postavy jsou ve stejném duchu jako celá kniha, tudíž zatím nevím, co s i o nich myslet. Co se ovšem knize povedlo je to, že mám zájem ve čtení pokračovat a zjistit, jak to vlastně celé je. Cassaday zde předvedl velmi solidní výkon a kresbu mohu jen pochválit. V sérii cítím nějakou vyšší myšlenku (což dost rozvíjí i předmluva Moora), ale zatím jsem to celé nechytl, takže uvidíme, jak se to vyvine.
  • mearez
    Příběhy mi přišli moc krátký, ale jinak fajn jednohubka.
  • jh666
    Nějak nevím, co napsat. Něco na tom je, ale jsou to zatím spíš jen náznaky. Jednotlivé podmínky jsou dobré a postavy taky zajímavé, jako celý koncept, ale prozatím se v tom dost špatně hledá celkový příběh. 70 %
  • Gustik5
    Je hrozně vidět, že je to malá část většího celku... Tohle je podle mě komiks, který by prostě měl vyjít jako omnibus, pěkně pohromadě a ne po jednotlivých knihách. Ten příběh se totiž pooomalinku vine jako nějaký klubko, které Ellis škodolibě rozplétá a ve chvíli, kdy se zdá že zrychlí, to hnedle zase utne. Je to nápadité, je to jiné a je to mnohem hlubší než se to zpočátku tváří. Vyvrcholení druhé knihy to pak jen potvrzuje. :)
  • Fimi
    jako nemůžu si pomoct, ale prostě mně se to moc líbilo, Warren Ellis je skvělej scénárista, kloubí tajemno, historii, scifi s dokonalou jemností a citem pro detail a já mu to prostě žeru...poslední dva příběhy mi trochu evokovaly Fantastickou čtyřku a orygin Hulka, je to náhoda?
  • Norri
    Takové jiné Akta-X. Pomocí krátkých příběhů, které samy o sobě nedávají smysl, je postupně budován svět Planetary. Nalákalo mě to na druhý díl.
  • louza
    Zvláštní tým jakoby superhrdinů archeologů vyšetřuje podivné úkazy 20. století a odkrývá divy z nichž oči přecházejí. Podivné kvantové experimenty, duchy, dinosauří monstra... Každý sešit Planetary funguje jako samostatná povídka a na pozadí všech se ještě pozvolna odvíjí hlavní zápletka série týkající se přímo hlavních hrdinů. Problém je dynamice. V Planetary se v podstatě nic moc neděje. Hlavní linie je příliš pomalá a dílčí příběhy zase příliš šmahem brané. Celé to je v podstatě jen oslnivá exkurse do říší a světů, kde vám oči budou přecházet, ale to je tak všechno. Chápu že to někomu může stačit, ale obecně to asi moc masovka nebude.
  • trudoš
    Na jednu stranu se mi komiks líbil pro celkový nápad, na stranu druhou jsem byl zklamán výkonem, který Warren Ellis coby scenárista podal. Ten sice perfektně pracuje s drsnými hláškami a suchým humorem, ale příběhy jako takové pokulhávají v koncepci. Mají vždy výborný začátek odkrývající nějakou tu tajuplnou záhadu, ale dějové vyústění bývá zpravidla neslané nemastné. Jakoby autor s každou jednotlivou zápletkou počítal pro samostatné album a vždy si až v polovině uvědomil, že má jít vlastně o povídku.
    Pak tu byl neodbytný dojem, zda mi něco důležitého neuniká. Něco, co je pro americké fanoušky natolik samozřejmé, že to není třeba ani naznačovat. Scénář se občas na něco či někoho odkáže a všichni se předhánějí ve významných pohledech, pročež mi zpravidla nezbylo než dumat, v čempak je asi zakopaný pes. Nic to však nemění na tom, že jsem skutečně zvědav, jaké karty tým Planetary ještě vynese, protože potenciál je obrovský a první album teprve naznačuje, jak moc velké problémy se blíží.
  • luky.kuky10
    Kratší zajímavé příběhy, kde sledujeme tři dobrodruhy a archeology. Je to směs Indyho Jonese s trochou u.p.v.o. ale má to i svou originallitu. Většinu příběhů jsou určitým způsobem propojeny. Postavy mě bavily, a tak se nechám překvapit, jak se zábavnost bude vyvíjet v druhém pokračování. 3,5*
  • Bubsy
    Planetary jsem kdysi četl v originále a moc mě bavili. Později po vydání jednoho ze sešitů v Crwi jsem si říkal, že si ten příběh pomatuju nějaký lepší :-). To mé před koupí trochu znejistilo. Každopádně po dočtení booku musím říct, že jsem byl naprosto spokojený. Od prvních příběhů se pomalu vytrácí humor, ale Ellisovi nápady baví a dobře fungují s Cassadayho kresbou. Celkově sem z toho měl moc dobrej pocit a mrzí mě, že se tahle série nechytla.
  • mrkirby
    Ellis je vychcaný parchant, který si se čtenářem hraje jako kočka s myší. Chvilku se zdá, že čtete tu největší sračku na světě a hned na druhé stránce vřískáte nadšením. Pokud na jeho hru přistoupíte, budete se skvěle bavit. Něco tak rozporuplného a zároveň parádního jsem ještě nečetl.
  • Schramm
    Já vlastně pořád nevím, co si o Planetary myslet. Hodnocení kolísá tu mezi 40% tu mezi 90%. Warren Ellis je prostě bastard a hraje si s náma. Každopádně já mu na špek skočil a moji pozornost si ve vztahu k Planetary získal.
  • sedw
    Záhrady mám hodně rád a proto mě první zmínka o tom, že vyjde Planetary hodně potěšila. A musím říct, že jsem byl spokojen. Zprvu nesouvisející příběhy začínají dávat časem smysl (pouze začínají, ještě nedávají) a je vidět, že se připravuje půda pro něco většího. Na plný počet to ještě není, ale vůbec bych se nedivil, kdybych po dočtení všech svazků tu poslední hvězdu přidal. Tento komiks lze však doporučit jen těm, kteří se u čtení nebojí přemýšlet a nevadí jim, že hodně věcí je naprosto nejasných.
  • Azalin
    Trošku mi přišlo, že to psal naspeedovaný Gaiman, aspoň ze začátku. Myslím, že Elisovi víc sedí věci jako Fell. Takové komornější, kde si na nic nehraje. Jak se snaží čtenáře mermomocí ohromit, ať už jde o jeho run Astonishing X-Menů nebo Planetary, je to horší. Navíc mi příjde zápletka Planetary trošku moc podobná právě s jeho Astonishing X-Meny.

    EDIT: Nicméně po druhém přečtení jsem nadšen, zvlášť když na mě čeká pokračování. Na poprvé člověk prostě všechno nepochytí, ale je to skvělý komiks.
  • Fry
    Z jedné části je tato kniha úchvatná a z druhé zase jenom fajn. Moje problémy na vaši hlavu, že :3

    "Planetary - Do všech koutů světa a jiné povídky" - Na to, že to je začátek, tak se to celkem opravdu rychle rozběhne a o dobré části a momenty není nouze, problémem je pak spíše styl vyprávění, kde čtenář prakticky stále neví, co se děje a na čem je. Plusem knihy a podle mě celé série je to, že všechny kapitoly odkazují na něco, co se stalo v minulých sešitech, což nebývá tak často v komiksu. No a teď ke kapitolám: První, druhá a šestá mi přijdou prostě jenom fajn a třetí, čtvrtá a pátá patří k tomu úchvatnému, co zde naleznete. V první kapitole najde Planetary jednoho chlápka, který je prakticky nesmrtelný a zjistí, co se to stalo v roce 1945. V druhé kapitole nahlédneme na ostrov, který obývají mrtví ptakoještěři. Ve třetí kapitole nakoukneme do Honkongu za mrtvými policajty. Ve čtvrté kapitole zase zjistíme něco o tajné lodi, která je uvězněna v naší planetě. V páté kapitole nahlédneme na život onoho chlápka z první kapitoly a v šesté kapitole zjistíme něco o kosmonautech, kteří se už nikdy nevrátili domů a budeme navnazeni na další knihu! Celkově je to takový lepší průměr, takže 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.7.2013 11:21Planetary #01: Do všech koutů světa a jiné povídky
    Na tenhle komiks jsem velmi zvědavý. Zápletky jsou sice takové podivně všelijaké a dialogy někdy příšerné, ovšem ta "záhadologická" atmosféra mě rozhodně dokáže vždy zaujmout. Princip, na kterém jsou příběhy a postavy z Planetary založeny, se mi moc líbí.

    Celkový dojem: 60%
  • Final
    První book Planetary je vpodstatě o seznamování se čtenáře s týmem Planetary, představením toho, čím se zabývají, po čem pátrají. Dozvíme se základní povahové charakteristiky tří členů úderného týmu Planetrary, uvidíme něco málo z jejich zvláštních schopností v akci, ale zatím se nedozvíme, kde k nim přišli. Záhadou také zůstává tajemný čtvrtý, který tým Planetary řídí a platí ze svých prý obrovských finančních rezerv. V rámci jednotlivých příběhů je pak pomalu odhalována tajná historie dvacátého století (pro mě osobně zajímavě vymyšlená), a také se něco málo dozvíme o protivnících týmu. Ale otázek je po první knize víc než dost, odpověd zatím skoro žádná.
    Kresba Johna Cassadayho mi vyhovuje, Ellisův scénář je zajímavý, těším se, s čím se vytasí v pokračování. Počítám i doufám, že až s další knihou série Planetary získá plno informací z první knihy na smyslu, motivace některých postav se stanou jasnějšími apod. Prostě, že první kniha získá na zajímavosti (i srozumitelnosti) po přečtení druhé knihy (podobně jako u série 100 nábojů). Zatím hodnotím 75%.
  • kaylin
    Warren Ellis s Johnem Cassadayem vytvořili komiks, u kterého si budete pokládat hodně otázek, ale zároveň v něm můžete najít i určitou filosofii. Nejde jen o to přijmout, že všechno se vrací, jen v obměněných podobách, Ellis se zabývá paralelními světy, existencí jiných ras, těch otázek je vyzdviženo mnoho a s každým příběhem přibývají. Odpovědi na ně v komiksu vždy nenajdete. Je na vás, co si o tom všem budete myslet. Rozhodně od "Planetary" ale nečekejte superhrdinský komiks, i když zde tyto prvky jsou. Nečekejte akční komiks, i když ani akce nechybí. Tohle je místy téměř mystické dílo, ale v tom nejlepším slova smyslu. Jestli máte rádi záhady, tohle je komiks pro vás. Nenajdete odpovědi, ale jako archeologové nemožného si skutečně budete připadat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/58-planetary-1-do-vsech-koutu-sveta.html
  • 81splinter
    Mal som z toho príjemný pocit, aj keď tento úvodný book prináša viac otázok ako odpovedí. Ale niekedy práve tie otázky sú lepšie ako vedomosť odpovedí na ne. :D
  • Kabukiman
    Čekal jsem to mnohem,mnohem,mnohem horší. Planetary jsem znal také jen z Crwe a jak píše erik, žádná pecka to nebyla. Jsem zvědav jak se to rozjede v dalších dílech.
  • erik
    Komiks Planetary bol pre mňa veľkou neznámou. Pravda, v Crewi kedysi vyšiel jeden príbeh, ktorý nebol nič moc, nemal nejaký výrazný dej, dialo sa tam toho menej, než na cintoríne počas obednej prestávky a ešte sa tam aj mimovoľne čosi vynorilo zo zeme, a tak som bol zvedavý, ako to Ellis podá v širšej mierke.

    A podal to zaujímavo. Tajomná organizácia Planetary čosi doluje z temných zákutí dejín 20. storočia, alternatívne reality si to šinú ako snehová víchrica po tohtoročnej Európe, do toho troška vesmíru, pravda o vyhubení dinosaurov, tajomné superhrdinské boje o existenciu, nič nedáva priveľký zmysel, ide skôr o sled poviedok, ktoré nie vždy vyvrcholia (a teda sú akoby zo života, všakže) a po prečítaní knihy plnej tajuplných teórií a len-tak vedených kecov o existencii jednoducho chytia za srdce (iný orgán) každého milovníka tajomstiev. Ellis sa skrátka bavil a ja som sa bavil tiež. Cassaday kreslí prívetivo, prázdno okolo postáv prekladá celostranovými piplačkami (monštrá, mimorealitové plavidlá, vesmírne a iné obrazy) a k celkovej neuchopiteľnosti diela sa jeho štýl hodí. Myslím, že chápem, prečo sa tento komiks páčil Alanovi Mooreovi, ktorý spískal úvodné slovo.

    Skvelá pocitová záležitosť, som zvedavý, ako sa to ďalej rozvinie.
20562921
Četl/a (118)
2scha, adriel, Aldo26, Alikkk, ArmadOon, autokineton, bboorreekk, Bedou, bierce, binnmode, calvin10, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, daon, Darker, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, emanek, erik, figis, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fvalek1, Georgíno J., Grrr, guseppe, Gustik5, hellblazer, Horstik, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Keenkeen, Killingjoke, Kitykatyn, Koci, Kocour, koudy, kubosos, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, mearez, MEGA, mineralk, monte walsh, mozzu, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Onkel 1928, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, petad, Petr, Petrisko911 , Pista, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, RR, RudyRod, S4TW, Schramm, seneke, Sir_Pete, Skot, Spacecore, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, tom173, trudoš, Ukko, Valdaufinka, VskPrzk, VXP, WEAPONE, xflori01, yogi, zgrywus
(267)
2scha, 665+1, adam.ra, afri, Agiru, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, ArmadOon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Caylen-Tor, Chaolinek, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daon, Darker, DAxik, Deckard, DEmnoG, Devilek, Dezodoo, disclose, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Einstain666 , eliera, Elnie, emanek, Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, fvalek1, Georgíno J., goldschmidchen, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, Hartmann , Hebled, herbert, holubdema, Horstik, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, Idy, invape, Jabba, James, james dixon, jeanbaklajean, jerry67, Jestrab2, jh666, jiskra, jjjirik, jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, keNNoslaw, KINIMODUS, Kitykatyn, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, koudak89, kronoss, Kublaj, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lavk, listr, Lobok257, Lord Baltimore, lutrix, maara, mangan, Mankin, Mariohurbanek, markic, marshalx, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, matrosh, Maty48, mcleek, meffis, MEGA, merhyx, Mighty_Morphine, mikado, MIKER65, mikina, mineralk, Miriyak, misa, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, myroslav, mywiel, namdnas, NecRoman, Neuro, Niaz, Nightmare, NOD82, noMster, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, palo, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , Piros0013, Pista, POLAKST, Poseidon1978, Premek, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, razielus, rewkon, Rich, Rowan, RudyRod, S4TW, Saiffer, Salien, SASAN_KING, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, snuk, songoku, Spacecore, SpiderJerusalem, spot, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, TheLavk, Thurin, Tiba, timek, Toe, tom173, Tombal, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, Valis, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas
Chce (12)
arnecht, barthez, Blair, Braindead, delsemela, Druid, jakouback, Maryl, Saran, sawtooth, tomasko33, Xeelee
Nabízí (8)
Alfred, Erich, Grrr, karl173, Kreatik, kubosos, Niaz, Onkel 1928