Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
John Constantine si nejdřív odkroutil flastr v base a pak na své cestě americkými hvozdy vymetl pár temnějších zákoutí. A teď to vypadá, že se konečně dopracovává k původní prapříčině svého putování – k důvodu, proč Richard „Klikař“ Fermin spáchal sebevraždu. Ale aby se mohl setkat s Ferminovou vdovou, bude muset vstoupit do chřtánu dalšího monstra – do malebného venkovského hnízda amerických rasistů.


Obsahuje sešity série Hellblazer #164-168 (září 2001 - leden 2002)

Scénář
Brian Azzarello
Art
Giuseppe Camuncoli, Marcelo Frusin
Ink
Marcelo Frusin, Cameron Stewart
Barvy
Zylonol Studios, Lee Loughridge, James Sinclair
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
horor, městská fantasy, noir
ISBN/ISSN
978-80-7449-176-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
124
Cena
349 Kč
Originál
John Constantine, Hellblazer: Highwater (Vertigo (DC Comics))
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:49John Constantine, Hellblazer: Potopa
    I tady porad kvalita nekolisa a ja byl vic nez spokojeny. Super rezba.
  • martin28
    První příběh mne neoslnil, čekal jsem důstojnější zakončení příběhu s Klikařovou vdovou. Tedy, ne že by postrádal parádní hlášky, či drsné momentky, jen vyústění příběhu neobstálo pověsti Briana Azzarella.
    Druhý příběh byl perfektní, obnažuje Johna v celé jeho zkaženosti...
    ...a to je myslím důvod, proč tohohle cynickýho parchanta tolik milujeme.
  • MignolaMoore
    MignolaMoore5.9.2021 16:15John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Azarello protahuje Johna sionistickou konspirací a pomalu si chystá už tak horkou půdu pro závěrečné odhalení Johnova pobytu v base a Klikařovi sebevraždy. Děj rozbíhá pomalou, dusnou atmosféru, za přítomnosti splašených nácků a dost svojského výkladu Bible. John se sice setká s vdovou Ferminovou, a objeví se pár zásadních postav, ale na samostatné číslo je to trochu málo. Proto jsem rád, že se mi poštěstilo pětku se šestkou přečíst po sobě. 7/10.
    Potopu spolu s Popel a prach beru jako jednolitou záležitost a možná by se mi to chápalo i líp, kdyby se to vydalo jako dvěstěšedesátiosmi stránkový komplet. Celé vyznění by bylo asi lepší. V tomhle případě jsem i rád za to, že se mi do ruky dostaly poslední tři díly a já si je na zátah mohl přečíst. S pauzou mezi sešity by to asi dost ztratilo na temné atmosféře.
  • JohnyG
    Náckovská (dez)interpretace Písma je mazec, ukázka parádní mozkovymejvačský propagandy a všeospravedlňující ideologie. John je tady přesně ten světáckej suverén a hustě říznej příběh je prostě v su(p)rový kresbě.
  • trudoš
    trudoš editor1.5.2019 11:09John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Ačkoli Hellblazera zbožňuji, poslední tři alba mám neustále pocit, že mi uniká něco podstatného. Aby ne, když předchozích sto padesát sešitů u nás nevyšlo. Takže i když jsem naskočil do příběhové linky někde u čísla 146, nemůžu s čistým svědomím říct, že by mi bylo všechno jasné. Na to je tu příliš mnoho kladení důrazů na jména, věci či události, které se dříve staly nebo vyskytly a já o nich vím lautr prd. A Brian Azzarello je tohohle plný, úplně si rochní v tom dávat jednotlivé detaily do souvislostí, a pak dělat před fanoušky ramena. Dlužno říct, že oprávněně.
    Přesto mě ale Potopa bavila dost. John Constantine hláškuje jako nikdo a jeho střet s americkými neonacisty je prostě klasa. Krásně se zde zase jednou vyjímá, kolika způsoby lze Písmo svaté vyložit, aby odpovídalo požadavkům toho kterého „kazatele“. No a Marcelo Frusin opět kongeniálním způsobem vyšperkovává příběh kresbou plnou hrátek se světlem. Až si říkám, zda by to všechno mělo takový náboj, nebýt jeho zapálení pro věc.
  • hroubek
    Tak tohle bylo jiné počteníčko. U předchozích dílů jsem pořád naříkal, že se nemohu pořádně dostat do příběhu. A u Potopy to konečně vyšlo. Azzarello vsadil na víru a neonácky, a funguje to parádně. Dialogy dopadají na správnou půdu, má to luxusní pointu, baví to a i přestože je tam méně Johna, tak je to hodně zajímavé. Na konci dostaneme ještě jeden příběh, u kterého jsem se hodně nasmál, pobavil a krásně je zde vidět, jak Azzarello umí pracovat se slovy a budovat erotické napětí. Potopa je velmi dobrý díl a já se opravdu moc těším na zakončení v posledním díle.
  • massilia
    Znovu výborně poskládaný příběh. Azzarello si hraje s čtenářem, střídá perspektivy, nechává ne zcela zodpovězené otázky a čtenáři nedává nic zadarmo. Nitky dlouhého příběhu se začínají pomalu splétat a konečně se objeví i jedna z klíčových postav... Do příběhu je zajímavě vkomponován motiv náboženství, manipulace a extremismu, ale ten není tím hlavním. Na konečnou odpověď je třeba si počkat do závěrečné knihy.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.5.2018 19:18John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Je to opět dobré čtení, které se dobře a rychle čte a bude vás zkrátka bavit. Kresba Frusina opět skvělá a Camuncoli se mi také líbil. Příběh je dost podobný předchozím dvěma, ale rozdíl je v tom že tenhle příběh nemá takovou atmosféru a je to spíš jen taková poctivá jednohubka na pobavení a trochu toho zamyšlení. Nic víc bohužel nenabídne. Těším se ale na další díl, zda přijde velkolepé Azzarellovo finále. 80%
  • Foxized
    Společně s 'Těžké časy' můj nejméně oblíbený Hezllblazer.
  • 3DD!3
    "Jméno Adam znamená 'vehnat krev do tváře'. To znamená, že se mohl rdít. To znamená, že to byl běloch." Constantine v POTOPĚ pokračuje ve své pouti zemí svobody a tolerance a pomalu se dostává k odpovědi, která je příčinou odchodu "Klikaře" Fermina do věčných lovišť. Ta čeká v malém malebném městečku plném rasistů, kteří si písmo svaté vykládají po svém. Azzarello se po lehkém váhání znovu našel a servíruje nám Johna v nejlepší formě. Nacismus je tu naštěstí pouhým prostředkem a ne (jako obvykle) ubohou berličkou, jde tu o komplexnější problém, který začal už 'nejznámější bestseler'. Přidaný kus, Čerstvý nátěr rudé barvy, je dalším verbálním cvičením s Turrem (a fyzickým cvičením s Kitty), které přinese nečekané odhalení. Od Těžkých časů asi nejlepší HELLBLAZER.
  • Bubsy
    Ani nevím proč si to myslím, ale trochu se mi zdá, že Azzarello nemá rád nácky. Azzarello rozhodně nezklamal, ale zas na druhou stranu jsem zmlsaný z ostatních knih série čekal trochu víc. Každopádně opět výrazný nadprůměr, skvělá atmoška a John jako vždycky aspiruje na titul sympaťák roku.

  • sedw
    V porovnání s předchozím dílem slabší Hellblazer. Zasazení dlouhého příběhu se mi líbilo, téma také potěšilo, Constantinovy čáry byly v Azzarellově runu příjemným zpestřením, ale příběh samotný mírně pokulhával a v podstatě vyzněl do ztracena. Rozhodně nadprůměr, ale čekal jsem o něco víc. Závěrečný krátký příběh pobavil a především dialogy byly bravurní.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.6.2014 09:54John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Kdo může překládat ZOG jako s.o.v.?:)))
    Kdo by nefandil Constantinovi, když na obálce vypadá trochu jako Gordon Ramsay a kouří jednu za druhou?
    Kdo by neměl radost, když vypatlaní náckové dostanou na prdel?

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    Pokud se týká příběhu samotného, tak ten rozhodně neoslní. Ve skutečnosti je to celkem obyčejná drsná hra s postavami, kdy vodičem loutek je Constantine. Jsou zde zábavné momenty, ale jako celek to není nic speciálního. Jsou to právě ony promluvy, onen zfanatizovaný text z bible, který ukazuje, že tohle je komiks, který má účel, komiks, u kterého se přemýšlelo, když se psal a který může ve čtenáři vzbudit potřebu přemýšlet a uvažovat o tom, jaký smysl se v těch slovech vlastně skrývá. A pak stačí jediná krásná scéna, která ukazuje, že jediná věta dokáže smést všechny myšlenky fanatismu, jen se musí najít někdo, kdo tu větu vysloví. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/461-john-constantine-hellblazer-potopa.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:51John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Lákavé téma s několika velmi světlými (vlastně temnými) momenty, ale nějak jsem si zvykl dostávat od Constantina, který samozřejmě zůstává pekelným sympaťákem, víc. Z protekce k oblíbené postavě proto mírně nadhodnocuju, byť mám jistý pocit repetice a vycpávky místa.
  • rooty
    Příběhy s náckama od dob kultu hákového kříže hodně můžu, tady v kombinaci s drzým hajlzlíkem Constantinem lahůdka. Atmosféra opět povedená a John nám předvede nejpodařenější magický kousek, z kterého jde mráz po zádech.

  • Kapis
    Kapis mecenáš10.7.2013 08:09John Constantine, Hellblazer: Potopa
    On je ten Hellblazer takový černobílý a potácí se pořád v takových extrémech, Azzarello umí rozhodně líp, ale čtení je to pořád dobré. Bohužel jsem nepochopil co se to tam vlastně stalo s tou vdovou, co Johnovi řekl starý Fermin, ale to už vydržím než vyjde závěrečný díl. Dezinterpretace náboženského textu, o jehož samotné autenticitě by se daly vést sáhodlouhé debaty, je dost zdařilá a jde vidět, že člověk si dokáže ohnout ke své potřebě cokoliv kamkoliv. Pěkně ty nácky nakonec Johny zprostředkovaně rozšmelcuje a zadostiučinění pro čtenáře je výsostné, akorát má taky trochu máslo na hlavě, protože tady ty řeči o vyvolenosti a nadřazenosti kohokoliv jsou rasistické ať už je jejich středem kdokoli. Frusinova kresba je úžasná, vzdáleně se blíží Rissově, ten poslední sešit pak působí jak pěst nacistickým boxerem přes pysk. Takže jo a už ať tu máme vyvrcholení tohoto runu.
  • Fry
    Fry admin25.6.2013 16:06John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Tak tentokrát nevím. Minule to byl úplně fantastický díl, ale tentokrát jsem byl mírně zklamaný. Nějak nevím, proč, ale asi to bylo únavou. Jinak je tento díl dost dobrý, ale ty kidy na začátku, co říká ta holka a ten starouš mě nijak moc nechytly! :D

    "Hellblazer - Potopa" - první část runu "Highwater", který se rozhodli v Crwi rozdvojit je tu. John se konečně dostává na místo určení, kde chtěl být už pěkně dávno, ale není to zrovna božské místo na zemi. Ve městě "Highwater" naleznete nejen rasisty, kteří se nebojí zakročit proti jiné rase násilně, ale i klikařovu ženu. No, tohle nebude idylka. John se setkává s manželkou klikaře, uklidí nějakou tu špinavou práci a na konci si i zakouzlí (jak již píšou pode mnou). No a jako takový mezi mini příběh (Bingo) je tu opět příběh z Constantinova mládí, jak si užíval vše, co mohl. No a to je konec - to jako fakt - už se těším na dokončení, které nám konečně dojasní obzory.
  • erik
    Kombinácia náboženského fanatizmu s problematikou vyvolených, nadradených a tých ostatných rás, ma vždy zaujme, nuž príchod Constantinea do mestečka, kde si to náckovia maľujú v biblických súvislostiach, nemožno nepochváliť. Že za všetkým je biznis, nikoho neprekvapí, konečne je tu aj nejaká mágia a okrem toho sa dozvieme, že aj Satana stvoril Boh (predstavte si!). Frusin je stále rovnaký, nuž príjemne pôsobil posledný zošit, ktorý je kreslený niekým iným. Síce má ostrejšie hrany, ale zasa to pôsobí rázne. A nejaká absencia hlbšieho deja vôbec neprekáža.

    Azzarello sa postupne začína dostávať do postavy, nuž je táto knižka jeho druhým vrcholom po cencúľoch.
  • brkowycz
    Tři solidní hvězdy pro velice solidní příběh. Bohužel - pokud něco původně vyšlo jako součást větší knihy, musí se její rozdělení podepsat na příběhu, který zřejmě nabyde jasných obrysů až po přečtení poslední knihy Azzarelova runu. Nicméně se zde nachází celá spousta zajímavých momentů. Za nejlepší okamžik považuji chvilku, kdy jsou názory vymletého dědka, který svůj rasismus staví na dezinterpretaci Bible postaveny tváří tvář hraniční situaci, ve které jeho hodnoty naprosto selhávají. Constantine si tentokrát opravdu pořádně začaruje, což rozhodně potěší.
    Poslední příběh, one shot, je příběhem "Kterak si Constantine na kurvu vydělal a pak s ní souložil" - příběhově tedy nic závratného. Ovšem dialog s důchodcema, se kterými hraje Constantine bingo aby si vydělal na kurvu ovšem stojí za to - John srší hnusným cynismem který jde pod kůži a připomíná nám, že on skutečně není kladnou postavou.
  • Walome
    Walome mecenáš28.5.2013 12:06John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Potopa přináší více otázek než odpovědí, ale rozhodně nezklame. Po Dobrých úmyslech je to slabý kafe :) více na http://www.mfantasy.cz/2013/05/john-constantine-hellblazer-potopa/
2457232
Četl/a (126)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, Alfred, BadBoy, Bedou, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, chcita, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Daxik1988, DEmnoG, desto, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Golem, Grrr, Hades, hellblazer, HellWeber, Houbař, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, JohnyG, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, Madmax, malylada, Mamut12, mart.in, martin28, Maty48, MignolaMoore, monte walsh, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Pizza Guy, raenius, raimi, Rezet, Rinter, robert.hladil, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Vincent, vrazdinek, Walome, Wiw, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(220)
123peta, 2scha, 353638, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, amazing_k, ArmadOon, Azbest, BadBoy, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, chcita, chmelus, Const.ex, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, deefha, DEmnoG, desto, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Durvi, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filemon, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, gezic, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, hellblazer, HellWeber, herbert, Houbař, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, Jabba, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, keyko, kinak, kindanerd, komik.sx, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, m.abrams, maara, Madmax, malylada, Mamut12, mangan, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Matej-29, matrosh, Maty48, MB, mcleek, merhyx, Mikko, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mysak92, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, Odal , Olesh, Onkel 1928, opytz, pacient, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, Radkos, raenius, Ragnarog, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rinter, Rocksteady147, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Salien, Schirru, Schramm, sedw, segy, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Vincent, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vrazdinek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd
Chce (29)
Azalin, Azik2586, Badgu.y1902, Balů103, Braindead, crush, delsemela, Fricki, Hebled, hedgehog, Holmwood, jakouback, Knuckless, Komiksum, Lobodlak, malejmates, mikki.maser, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Norri, nx, OldaB, Plechy, Premek, rockyt, timek, WMN, xxaannddeerr
Shání (6)
Al0f0k, delsemela, delta11, Flash, Mistak, OwerLord
Nabízí (2)
Librarian, MB