Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Rick je zajatý ve městě Woodbury a obklopený šílenci. Jeho rodina a blízcí ho zatím začínají považovat za mrtvého. A aby to bylo ještě horší, tak hrozí, že Rickova skupina bude další obětí Guvernérovy dobyvačné politiky. Nezbývá než se pokusit o útěk... nebo aspoň o brutální pomstu.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #31-36

Identický dotisk v květnu 2014
Druhý identický dotisk v srpnu 2016


Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Cliff Rathburn
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-111-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #06: This Sorrowful Life (Skybound (Image Comics), 2007)
  • martin28
    Situace v zajetí se vyvinula trošku zvlášťně, rozhodně však ne předvídatelně. U této série mě baví (a také děsí) fakt, že děj je okleštěn od většiny komiksových klišé a někdy s respektem otáčíte stránku knihy, aniž byste tušili co bude dál. Nelze si nevšimnout Rickovy posloupné proměny v chladného vůdce skupiny s psychopatickými rysy, který je pro ochranu bližních schopen jít přes mrtvoly (teď nemyslím jen kousače). 90%
  • faster86
    V minulém díle se zjistilo že rickova skupina není jediná svého druhu. Jako co si budem. Michonne je tahoun celého Woodbary dobrodružství.
  • Kadin
    Kadin mecenáš22.2.2020 12:53Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Parádička. Série si stále drží kvalitu a má skvělé nápady. Ano, občas se tam dějí až moc velké náhodičky, ale to jsem schopen přehlédnout. 8/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.8.2019 15:09Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Kvalitný a znovu napínavý diel. Potešila krvavá pomsta lyžičkou a inými hračkami a som spokojný, že ma táto séria dokáže zaskočiť a prekvapený nečakanými udalosťami som tu bol asi 3-krát. Baví ma to. Je to zatiaľ kvalitná séria, ktorá ešte nemala slabý diel. Som zvedavý, kam sa to bude celé uberať.
  • JohnyG
    Opět akční sešit, kde na diskuse nezbylo moc místa. Guvernér dostal oplaceno stejně brutální mincí, jakou si zasloužil a tentokrát na to čtenář kouká bez cenzury. Rick si konečně přiznal, že není největší férovka na zeměkouli a pochopil, že je už schopnej sejmout prakticky kohokoli - prostě pro sichr. Riskovat se už holt nevyplácí. Facepalm, že si přeživší sami zbourali všechny 3 brány a zamořili si tvrdě dobytý území opět mrtvákama. Taky pálit je na obří hranici s dýmem viditelným na kilometry, když po nich pátrá guvernérova banda, to asi nebude nejlepší nápad. Očekávám, že následky na sebe nenechají dlouho čekat. Rychlý a brutální čtivo.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.6.2018 19:26Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Tenhle díl přímo navazuje na díl 5, pokračuje ve všem co se rozehrálo a uzavírá první kapitolu s Guvernérem. A je to opět super jako 5. díl. Možná o trošičku slabší v tom že se děje všechno hodně rychle, ale i tak to má opět své nezapomenutelné momenty. Tahle série tedy zatím nepolevuje jak drsností tak tempem a stále mi hodně baví.
  • Fimi
    Fimi mecenáš22.6.2018 08:04Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Jako bylo to skvělé, ale ne tak kulervoucí jako předešlé díly...ale pořád maximálně skvělý komiks, ovšem mám pocit, že to nejlepší teprve přijde v dalších dílech...Michonne je skvělá, hodně aha si ji oblíbil...a Martinez, tak nějak jsem to čekal, ale nevěřil jsem, že se tak stane, kdo vi, zda to myslel dobře nebo špatně...a závěrečný rozhovor mezi Lori a Rickem o jeho odhodlání zabíjet, to byla nejlepší část knihy...
  • trudoš
    trudoš editor6.3.2018 06:54Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Děj mi tentokrát přišel maličko předvídatelný, přestože o napětí rozhodně není nouze. Jenže ani tak to nic nemění na tom, že některé zvraty na mě působily až okatě průhledně. Osnova v podstatě pracuje dle scénáře, kdy hrdinové spadli do problémů a teď se z nich zase musejí dostat ven, aby v příštím díle mohli čelit následkům. A právě v tomhle to bylo na můj vkus až příliš prvoplánové, přičemž nejvíc mě asi zklamalo to, že si s dějovými kotrmelci Robert Kirkman pro jednou víc nepohrál.
    Co však oceňuji hodně, je proměna Ricka Grimese v totálního sociopata, který neváhá zabít prakticky kohokoliv, jen aby ochránil svou rodinu a blízké. A vůbec mu přitom nezáleží, o jak malicherný důvod jde. Ono faktem je, že v novém světě ztrácí pojem „malicherný“ svůj prapůvodní význam, zabít vás totiž může kdejaká maličkost. Kouzlo Rickova neodvratného sestupu na samé dno lidskosti, odkud nebude mít ke Guvernérovi moc daleko, tak získává příjemný šmrnc. To je ale pouze můj soukromý odhad budoucích trablů.
  • tresida99
    Skvělí díl plný napětí. Každou chvíli čekáte co se stane a to je důvod proč to číst bez pauzi jak odložíte začne vás hlodat zvědavost.
  • Walome
    Walome mecenáš19.6.2015 10:08Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Tak scéna se lžičkou překvapila i mně, a to se moc překvapit nedám :) baví mě to, ale teda docela mě zajímá kam až to dospěje - někdo tu psal, že WD je telenovela a vzhledem k množství čísel se toho obávám.
  • jirin
    Pokračuje se v podobném rytmu po pořádném pátém dílu. Napínavé, Michone pomalu brutálnější než Guvernér (i když můžeme se její reakci divit?).
  • sedw
    Nemám co vytknout. Guvernér je postava, která ktéto sérii parádně sedí a Kirkman skrze něho jen ukazuje, že se rozhodně s příběhem nehodlá párat a že se máme připravit na cokoli. Střídání prostředí mi taky sedlo, naprostá spokojenost.
  • kaylin
    Robert Kirkman vytvořil svět, kde se může stát cokoli. Myslíte si, že najdete trochu klidu, ale hned za rohem na vás čeká další rána pod pás. Přijmete ji a jdete dál. Skoro by se zdálo, že komiks bude předvídatelný, ale můžete si být jisti, že jednotlivé zvraty, nové postavy, nové epizody přicházejí nečekaně a navíc s takovou silou, že vás to téměř pokaždé srazí do kolen. Může se stát skutečně cokoli. A když říkám cokoli, myslím opravdu cokoli. Myslíte si, že některá z postav nemůže zemřít? Rozhodně bych si tím nebyl tak jistý. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/82-zivi-mrtvi-zivot-plny-utrpeni-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.5.2013 12:10Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Tak některé scény jsou tedy až brutálně naturalistické - zatímco sex či znásilňování je pouze naznačeno, vydloubnutí oka máme téměř v přímém přenosu, není to weird?

    Celkový dojem: 80%
  • Final
    Final mecenáš28.2.2013 13:08Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Přiznávám se bez mučení, tuto sérii hltám čím dál víc. Velice propracované, drsné a napínavé. Hrdinové procházejí nejen duševními, ale mnohdy i tělesnými změnami. Dávám 90%.
  • mart.in
    mart.in mecenáš14.10.2012 20:52Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Neuvěřitelný, tahle série je vážně pořád lepší a lepší! Zatímco při čtení minulého dílu jsem se nasral, ale jakože fakt hodně (dokonce jsem si říkal, že už to radši ani nebudu dál číst - naštěstí mě to brzo přešlo:o), tak při tomhle snad došlo i na nějaké radostné výkřiky... Člověk fakt netuší, co se bude dít dál, nedokáže ani pořádně odhadnout, jak se která postava zachová. Čím rychleji to bude vycházet, tím líp.
  • Fry
    Pomsta je většinou sladká, ale v tomhle případě je plná krve a nářadí.

    Paráda! Konečně další díl jedné z nejlepších sérií. Tak trošku přiostříme, protože tenhle díl je hlavně o velké pomstě. Rick už toho má v Woodbury plné zuby. Je vězněn na ordinaci doktora Stevense, Michone stále týraná Guvernérem a Glenn se stěhuje z jednoho místa na druhé. Martinez, jeden z hlídačů brány města uvidí Rickovu ruku a zjistí, že Guvernér je opravdu takový jaký je. No nic víc vám ale neřeknu raději si to přečtěte sami, protože to vážně stojí za to!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš27.9.2012 08:33Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Konečně pořádný mučeníčko. Ačkoliv nejsem sadistickej parchant tak jsem si mučeníčko pořádně užíval. Je vidět, že Kirkman má fantazii. Opravdu mi totiž klasické mučení ala "pár pěsťovek, kopanec do koulí, stírací věta a nakonec prostřelená hlava" nestačí a nemám pak správný pocit satisfakce, ale tady jsem měl. Ó ano! Jinak vlastně ani nevím proč jsem přešel na 4 hvězdy. Je to hodně dobrý a rozhodně to neztrácí šťávu. Navíc mám vyzkoušeno, že se to dá číst klidně i několikrát s lehkým odstupem...Tak se nebojte a další díl!
  • morbn
    Dobrá vec... ukecanosť, masaker a podobne. Dostal som čo som chcel, škoda, že to nie je hrubšie, ale Crew sa hádam posmelí a bude to vydávať častejšie. Pretože séria sa stále rozširuje o ďalšie knihy. Príbeh sa začína "hýbať" a snáď to bude stále a stále lepšie. Chybička krásy je v obálkach, neviem či je to v grafikovy, ale nedosadajú po priložení kníh k sebe (vzniká panoráma zombíkov). Dalej je to len horšia cena, ale neľutujem.
  • Kabukiman
    Na šestý díl jsem se po hrůzném konci pátého dílu nemohl dočkat a zklamání rozhodně nepřinesl. Osobně mi moc nesedlo detailní mučení, ale jinak pohoda a uvidíme co bude s Guvernerem dál…:)
  • erik
    Menej sa kecá, viac sa koná, čo je fajn. Ženy v domácnosti sa potešia návodu na vylepšenie štatistík domáceho násilia páchaného na mužoch a ostatok harmonického spolku zvaného ľudstvo sa určite poteší tomu, že na rozdiel od seriálu tu postavy neopakujú jeden dialóg celú sezónu, lebo svet je zrazu krutý. Jedna z lepších kníh tejto série.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.9.2012 17:09Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    „No... tohle bude zajímavé.“ (a taky že jo!)

    Tentokrát se Rickova skupina rozroste o nové spojence, dostaneme velice vydatnou porci zombie masakru a maličkou satisfakci (celý sešit!) za Guvernérovy "prohřešky" vůči Michonne. Kirkman pokračuje ve vypjatém režimu a porcuje naše nervy na nudličky. Adlard zase předvedl, že nakreslit sebevětší humus mu není proti srsti. Umučení Guvernéra bylo zábavnější než Gibsonovo Umučení Krista (ale nezapomeňte, že Ježíš to rozchodil). A k závěru už jen samé otázky. Udrží si naši přeživší své útočiště ve věznici? Narodí se Lori malý černoušek? Připevní si Rick ke svému pahýlu řeťezovou pilu? A dal by Jan Tleskač Guvernérovi na budku?
    Šestí Živí mrtví definitivně dokazují, že s touto sérií nešlápnete vedle a pokud jste přesto na pochybách nebo ohrnujete nos, tak jste nejspíš zombie a v nejbližší době dostanete sekyrkou do hlavy.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.9.2012 14:16Živí mrtví #06: Život plný utrpení
    Mne to, nemůžu si pomoct i přes tu nepřirozenou ukecanost, strašně baví. Na každé stránky si říkám, kam bych vedl děj já a každá další stránka mne vždy překvapí, že tohle mne vůbec nenapadlo - asi proto, že to vždycky tak zhltám. Trocha brutality, málo mrtvých známých postav, nějaké to zmrzačení, napnuté vše k prasknutí. Super, já jsem spokojen, vůbec netuším, kam se bude děj ubírat dále, ale to je na tom to nejkrásnější, že je to celé otevřené. Trochu se mi tu asosciuje povinná četba na ZŠ - Robinson Crusoe, kdy on si taky kousek po kousku zařizoval ten svůj od základu změněný život. Takže jen houšť a další díl nejlépe na vánoce!!
95432
Četl/a (161)
123peta, 2scha, adriel, Alikkk, anka, BadBoy, Balů103, blackJag, Blacklarch, bob-premky, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doly, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Gregory47, gwen666, Hønzza, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, koudak89, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, syon, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(291)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidkkk, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drbo Jebo, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, Honzissis, Houbař, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Johny87, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, kybl, Lachvos, lacoste, Leland, Librarian, Light, Lijem24, Lisien, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, mikina, Mikko, Mitak, Mleako, monty.cl, morbn, Mortisson, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, Netorack, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Oompa Loompa, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, Quentin, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Ragnarog, Raido26, raimi, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, sandman, Saran, Satyricon, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, segy, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stepan.tichy, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tialster, Tiba, Tomasino79, tomasko33, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, WereWolf, willis, wolfgang, xai, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, Zemblaff, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
Agent24, Badgu.y1902, DAN478, Davispear , deadpool, FatMonster, fusnix, husakpetr93, Jack, jakouback, Kitykatyn, Kryysa1892, marshalx, Maty48, mikki.maser, Pandos11, Sebastian the wise, SpaceFade, spot, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr
Shání (3)
Al0f0k, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz