Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Mariniho nespoutaná kresba se nedá přehlédnout. Výrazné barvy, obrovské postavy a nádherná malba. A tohle všechno teď věnoval Batmanovi a stvořil komiks Můj temný princ.

V centru příběhu je souboj mezi dvěma největšími protivníky. Batmanem a Jokerem. A mezi nimi je malá holčička, která je, podle všeho, dcerou Bruce Waynea. Ano, toho Bruce, který po nocích běhá v masce netopýra.

Pokud jí má Bruce získat, musí přinést vzácný šperk z velkolepé dražby. Jenže Jokerovi se nedá věřit… a navíc, jak už to v Gothamu bývá, na ten šperk zálusk má i někdo jiný. Někdo, kdo je sexy a nosí kočičí kostým.

Obsahuje dvě původně samostatné alba minisérie Batman: The Dark Prince Charming

Scénář
Enrico Marini
Art
Enrico Marini
Obálka
Enrico Marini
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, noir, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-638-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
180 x 275 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
136
Cena
499 Kč
Originál
Batman: The Dark Prince Charming (DC Comics, 2018)
  • Deži
    Deži22.12.2023 15:38Batman: Můj temný princ
    Mám rád komiksy, po ktorých dočítaní premýšľam o príbehu. Toto je jeden z nich. Obdivujem tvorcov, ktorí dokážu vytvoriť scenár aj kresbu. Nakreslené je to krásne, pevná väzba poteší a príbeh Mariniho je viac než zaujímavý.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.8.2022 20:19Batman: Můj temný princ
    „Tví nepřátelé tě utvářejí.“ Keď som čítal európsku pecku Orlové Říma, ani vo sne by mi nenapadlo, že Marini raz bude robiť Batmana. Každý, kto s jeho prácou mal skúsenosť, veľmi dobre vie, že kresba tohto démonického Švajčiara je úchvatná, vynikajúca, perfektná, dosaďte si ľubovoľný superlatív. Najviac ma uchvátilo jeho realistické poňatie Batmana (kostým, batcave, batmobil) a najmä geniálne nakreslený Gotham. Kým v iných komiksoch ilustrátori majú tendenciu skĺzať ku gýču a Batmanovo mesto ponímajú príliš démonicky, ponuro a za každú cenu (až afektovane) depresívne, v Mariniho opulentnom podaní je samozrejme mimoriadne temné a nebezpečné, ale zároveň živé a pulzujúce. Ľahko uveríme, že okrem šialencov v ňom existujú aj normálni ľudia, ktorí chodia každý deň do roboty. Najúchvatnejšie sú neuveriteľné panoramatické zábery z pohľadu vtáka prepáčte netopiera. Z tých som nedokázal odtrhnúť zrak. Minimálne kvôli fantastickej kresbe toto proste MUSÍTE čítať. Žiaľ, Marini si aj napísal scenár. A tu už nastáva problém. Vinou toho Můj temný princ pripomína grafický román Joker, v ktorom tiež kresba presahovala nepostačujúci scenár. Na prvé prečítanie bol fajn, ale pri druhom som si uvedomil, aký je miestami až mizerný (!). Jednak som sa v niektorých momentoch strácal (takže Joker vie, že Batman je Wayne?), jednak ma rušili pseudo humorné okamihy (zatiaľ som nečítal komiks, v ktorom by sa mi Harley Queen vyložene páčila) a zápletka s drahokamom za 50 miliónov sa mi k tak temnému príbehu nehodila. Nesedelo mi ani to, že Joker je tu poňatý nebezpečne, ale zároveň ako vlastne celkom fajn ujko, čo však ani omylom nejde dokopy s tým, ako vyvražďuje nevinných a unáša deti. Catwoman mám relatívne rád, ale tentokrát zbytočne komplikuje situáciu. Zvláštne je narábané s motívom otcovstva; v dobách testov DNA by asi nemohol byť z otcovstva zažalovaný niekto, kto... ale OK, tu už sa dostávame na tenký ľad spoilerov. Každopádne aspoň dodám, že finálny twist mi pripadal ako vycucaný z prsta a očakávateľný (nevraviac o tom, že ho vyzradí sám Marini behom prvých pár strán, čo si síce uvedomíte až spätne, ale uvedomíte). Rád by som však skončil pozitívne, lebo Marini si prehnanú kritiku nezaslúži. Po batmanovských megaudalostiach (Metal) a ambicióznych záležitostiach (Černé zrcadlo, R.I.P.) som takúto jednohubku potreboval a patrične som si ju užil. A tá kresba je skutočne neskutočná. Takže minimálne za ňu 4*.
  • martin28
    martin2815.8.2022 16:26Batman: Můj temný princ
    Skvěle vyvážený komiks: Krásná kresba, akce a bublin tak akorát, zajímavý a poutavý příběh s děsně sexy Selinou a Harleen. Jeden z nejlepších Batmanů, které jsem četl. 95%
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit31.8.2021 06:50Batman: Můj temný princ
    Tohle je asi můj nejoblíbenější komiks co mám ve své sbírce. Poctivá Batmanovka s dechberoucí kresbou. Celé je to autorské dílo tvůrce jménem Enrico Martini tzn. celé si to napsal a nakreslil sám. Vše tu funguje perfektně -> humor, akce, postavy, lehké drama i určitý přesah na konci. Bavil jsem se neskutečně a Martini strčil do kapsy Snydera, Kinga i vše ostatní co tu s Brucem vychází. Tohle je povinnost pro všechny fanoušky netopýra. Každopádně doporučil bych to i neznalcům, jelikož se jedná o uzavřený příběh a třeba i moje přítelkyně si to neskutečně užila, přestože s Batmanem viděla pouze filmy. Tleskám a doporučuji.
  • Sagikkun
    Sagikkun25.4.2021 14:21Batman: Můj temný princ
    Tohle je vážně skvělá věc. Tak skvělá, že jsem si ji musel přečíst dvakrát po sobě.
    Hned ze začátku bych chtěl poukázat na Mariniho schopnost vizuálního vyprávění - nikoliv kresbu. Ta je skutečně skvostná a je radost na ni pohledět, několikrát jsem se zastavil, abych se kochal úchvatnými panely...
    Co mě osobně ale zaujalo ještě víc, tak je právě návaznost těchto panelů. U komiksů mě často štve, když na obr. 1 je nakreslené něco, jen aby to na obr. 2 bylo naprosto překroucené a nedávající smysl. Naštěstí, Můj temný princ takový případ není.

    Příklad:
    Na panelu 2 Batman uchytí gaunerovu ruku s pistolí tak, že onen gauner vystřelí na svého parťáka - když se podíváte na předchozí panel 1, můžete se přesvědčit, že tento gauner stál skutečně ze všech přítomných Batmanovi nejblíže (na dosah jeho ruky) a že parťák, na kterého vystřelí, skutečně stojí naproti němu. Neříkám, že je to vždy 100% dokonalé, ale je to tam.
    Jsou to sice detaily, ale tyhle detaily ve většině komiksů chybí, takže když je konečně člověk vidí, je to pastva pro oči a musí se to ocenit. Je to důkaz toho, že kreslíř ví, co dělá a co za scénu chce vykreslit.

    Co se příběhu týče, je to přímočará a svižná jednohubka s filmovým nádechem, která ani na moment nenudí a kde mě bavily všechny postavy. Škoda proto těch pár logických děr, jako např. !SPOILERY! pokud Bruce mohl Jokera najít díky analyzaci prostředí z poskytnutého videa, proč to neudělal hned, ale až na poslední chvíli? Stejně tak mi nikdo nenamluví, že Joker dokáže sehnat snad cokoliv na světě, jen ne stupidní telefon, zvlášť, když ho tak nutně potřebuje (a pak ještě očekává, že Bruce nějakým způsobem dorazí na místo, když neví kam)?

    Překlad bych občas taky volil jiný ("...urvu ti tu tvou kebuli!" - Batman, 12 let) a snad bych ubral na komediálním prvku (naštěstí ale není tak rušivý).

    I přes moje výtky tohle dílo opravdu zbožňuju, protože je to práce odvedená s péčí, která se čte velmi dobře a ještě lépe se na ni dívá. Rozhodně je to jeden z nejlepších batmanovských příběhů, které jsem četl, na pět hvězdiček to ale bohužel není.
  • Log 1 = 0
    Log 1 = 09.11.2020 23:58Batman: Můj temný princ
    Kresba je fakt krásná, je vidět, že to není americká sešitovka, barvy, tóny, snad i panely (to už si moc nepamatuji, ale ono panelování se snadno zapomene, pokud se nedělají šílenosti ve stylu Snydera a Capulla v Sovím tribunálu).

    Sráží to scénář. Marini se tady nijak neobul do Batmanova "mythosu". Taková nenáročná věc. Líbili se mi záporáci, co dokázali být zábavní a zároveň zůstat hrozbou. Ale příběh se mi celkem vykouřil z hlavy, nedokázal bych si rozpomenout na víc, než je v anotacích. Pokud vím, celkem lineární pátrání po Jokerovi.

    A jestli ve mě měla vzbudit nějakou výraznou reakci ta holčička a její vztah k Batmanovi, tak sorry. (Pokud to čtou tací, co to nečetli a chtěli by, tak dál budou SPOILERY) Batman se chová normálně, myslím, že na jeho místě by se většina chlapů chovala dost podobně (mít samozřejmě jeho možnosti). Ale právě proto to nedává nějaký extra velký vhled do postavy. A i když to může působit překvapivě a originálně na někoho, kdo má Batmana zafixovaného jako osamělého bojovníka, tak pro někoho, kdo ví, že v hlavní sérii má syna s jednou záporačkou (a v starší kontinuitě měl dceru s jinou), k tomu pár dětí adoptoval a dalším poskytl přístřeší, prostě kdo ho zná jako hlavu Batfamily klanu, prostě není zbouchnutá servírka žádné terno.

    Zkrátka příběh, co neurazí, ale ani nenadchne, i když pobaví. Scénáristicky tři hvězdičky, musel bych si to oživit. Na čtyři celkově to vytáhne to výtvarno.
  • tom173
    tom17325.10.2020 20:25Batman: Můj temný princ
    Dlouho jsem přemýšlel a hledal nějaký důvod proč tomu nedát 5 hvězd, ale nic mě nenapadlo. Jde o klasický Batmanův příběh s šíleným Jokerem, nevyzpytatelnou Catwoman a hláškující Harley. Přečetl jsem to na jedno posezení což se mi moc nestává. Nejde o komiks, který si budete pamatovat za deset let, ale prostě to skvěle funguje (plus ta kresba! a coloring je tu naprosto úžasný). Navíc tady má Gotham na pár dvoustranách asi nejlepší atmosféru co jsem viděl.
  • nocs
    nocs18.9.2020 16:53Batman: Můj temný princ
    Překlad občas pokulhává, jinak skvělé.
  • Palebras
    Palebras6.8.2020 22:04Batman: Můj temný princ
    Opravdu velké překvapení! Nic moc jsem od Batman: Můj temný princ nečekal a s přečtením jsem dlouho otálel. Každopádně hned ze startu konstatuji, že se jedná o skvělou jízdu od začátku až do konce. Marini dokázal příběh a celkové vyznění vytáhnout až do filmového zpracování, kdy všechno perfektně plyne a čtenář hltá každý panel a nepřestane dokud není konec. Kresba je fantastická a osobně jsem z ní byl nadšen. Marini se nechal zcela jistě inspirovat Benem Affleckem a jeho ztvárněním Batmana, ale to mě absolutně nevadilo, protože mi ničím Affleck nevadil. Celkově Batman tak jak ho ztvárnil Marini mi je hodně blízký a po celou dobu čtení kdy byl na scéně, jsem na něm mohl oči nechat. To se však úplně netýkalo Jokera. U něj jsem měl trochu problém uvěřit, že se jedná o tu největší Batmanovu nemesis. Každopádně svou roli sehrál dobře a dokázal Batmana řádně zaměstnat a dohánět k nepříčetnosti. Hodně se mi líbilo jak Marini Batmana nebo spíše samotného Bruce dokázal vykreslit jako člověka z masa a kostí, který pokud se jedná o někoho blízkého dokáže vyvinout neskutečné úsilí a odhodlání, aby dotyčného našel. Opravdu se pro mě jedná o veliké překvapení, kdy jsem se po celou dobu náramně bavil a rozhodně bych si nechal líbit nějaké pokračování. Tohle si plný počet zaslouží!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin10.12.2019 19:53Batman: Můj temný princ
    Celkem slabota, ale za trans Jokera to čtení stálo
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK7.10.2019 11:48Batman: Můj temný princ
    V podstate nie je čo vytknúť. Príbeh je síce jednoduchší, no priamy a uzavretý s jasným motívom. Aj keď musím povedať, že sa u mňa dostavil podobný efekt ako pri Arkham sérii videohier, kedy mi už Joker v každom príbehu lezie krkom. Batman je v Můj Temný princ najviac Batmanom s akým som sa doteraz stretol. Je to naozaj temný a tajomný charakter, ktorého pohnútky pre jeho činy ovplyvňuje iba jeho hon za spravodlivosťou a porazenie zločinu. Kresba je výnimočná a dúfam, že od Mariniho k nám toho Crew prinesie viac. Každá stránka bola precízne spracovaná a doslova z nej dýchal depresívny Gotham a jeho zlo.
  • Plechy
    Plechy19.8.2019 15:08Batman: Můj temný princ
    Jednohubka která je nádherně nakreslena a zábavná od začátku do konce. Není co bych vytkl.
  • Liborius
    Liborius29.5.2019 17:06Batman: Můj temný princ
    Můj temný princ slibuje mnohem víc, než nakonec nabízí. Výjimečnou kresbu totiž doplňuje jednodušší příběh. Přesto je vizuální stránka natolik vypiplaná, že i tak lze tenhle komiks hodnotit lehce nadprůměrně. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/batman-muj-temny-princ/
  • perak
    perak5.5.2019 11:37Batman: Můj temný princ
    Z výtvarného hlediska nemám co vytknout - to je posunutí Batmana o level výše. Každý obrázek je potěchou a některé detaily, případně nápady z Batmanova vybavení, jsou opravdu skvělé. Samotný příběh je však spíše prúměrný - neutazí, ani nenadchne - což neznamená, že by byl špatný, ale v porovnání s kresbou dopadá hůře.
  • Fry
    Fry admin26.1.2019 16:41Batman: Můj temný princ
    Batman: Můj temný princ - Nebudu vám lhát, to nejlepší na tomto komiksu je opravdu Mariniho precizní malba. Ne že by příběh nebyl zajímavý, dejme tomu že je vcelku nadprůměrný, nicméně ta malba samotný příběh neskutečně válcuje a velmi pochybuji, že si za pár týdnů budu pamatovat o čem to bylo. Musím ale pochválit ztvárnění vztahu mezi Jokerem a malou Alinou, který byl přes veškerá očekávání vlastně pozitivní a také jednu velmi vypointovanou Batmanovu hlášku při rozhovoru s komisařem Gordonem na začátku knihy ... Za mě 4*!
  • Gustik5
    Gustik521.1.2019 13:45Batman: Můj temný princ
    Batman: Můj temný princ se řadí mezi nejlépe nakreslené komiksy, co u nás vyšly. Příběh samotný za provedením lehce pokulhává, ale rozhodně není špatný. Jen zlehka ošoupaný. Přesto se dobře čte, není hloupý a neslouží jen jako prostředek pro umělcovu tvůrčí seberealizaci. I po stránce dějové se rozhodně řadí do nadprůměru, jen není dílem s kultovním potenciálem. Přesto jde o komiks vhodný jak pro naprosté nováčky, kteří mají rádi filmy a chtěli by si prostě přečíst dobrý uzavřený příběh s Batmanem, ale i pro ty, co mají načteno a rádi by výraznou oddychovku. Protože tohle dílo má vypravěčský říz a svěžest, jaké zatím novým řadám v rámci Znovuzrození chybí… Zkrátka a dobře, tuto knihu mohu jedině doporučit všemi deseti. Více zde: http://nafilmu.cz/2019/01/batman-muj-temny-princ-2018-komiks-jez-vyrazi-dech-kresbou-a-atmosferou/
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš1.12.2018 21:35Batman: Můj temný princ
    Poprvé po hodně dlouhé době se objevil Batman, co mě dokázal zaujmout jak příběhem, tak i vizuálem. Málem jsem začal uvažovat i o tom, že bych zase nějaké Batmany začal číst. Nejlepší postava je Jokerův sidekick Archie, kterému bych tam nechal stálé místo.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.11.2018 18:08Batman: Můj temný princ
    Tak trochu jsem přemýšlel jaké hodnocení tomuto dílu dát. Rozhodně se jedná o skvělou práci. Příběh je velmi uvěřitelný, je akční, je svižný a má skvělý filmový nádech, což mám velice rád. Kresba tento komiks posouvá k těm nejlepším Batmanům co jsem četl. Ale přeci jenom není ta zápletka něčím, co jsme viděli už několikrát? Na jednu stranu ano, zápletka není kdovíjak novátorská, ale na druhou stranu, když to funguje tak proč ne. Navíc se mi líbí že tenhle Batman se nesnaží být dalším megalomanským skvostem, který přihrává jednu hlubokou úvahu za druhou. Pro změnu tu je zase ten Batman, který prostě jen jde a chce ochránit své město za každou cenu a stojí proti němu jeho záporácká nemesis. A tak tedy nakonec dávám plný počet a 90%
  • choze
    choze21.11.2018 15:10Batman: Můj temný princ
    Krásná kresba a průměrný scénář. Marini si dává jak monumentální městské scenérie, tak postavy a akční scény. Scénář sice dodává ve svižném tempu očekávané ingredience a pomrkává na čtenáře ohledně různých bat-klišé, ale příliš nenapne ani nepřekvapí (to Batmanovo nasrané tažení jsem mu moc nežral) a je zajímavý hlavně tím, že dává hodně prostoru Jokerovi, který ač neustále někoho killuje, aby ukázal jak je šílený, působí jako sympatický chlapík. Mít to zašmodrchanější příběh a temnější atmosféru, mohla to být pecka.
  • sedw
    sedw18.11.2018 15:30Batman: Můj temný princ
    Naprosto parádní Batman. Vyčnívá především kresba, ale ani příběh není moc zpět. Temná detektivka s odlišným pohledem na klasickou postavu Batmana.
  • Mleako
    Mleako mecenáš4.11.2018 10:54Batman: Můj temný princ
    Ve srovnání s aktuálními příběhy v hlavních batmanovských řadách je to úplný balzám na duši. Klasické postavy, dobře vystavěný příběh, perfektní vizuál a atmosféra, ale k úplné dokonalosti mi tam zase ještě něco málo chybí. Nicméně za poslední dobu je to rozhodně nejlepší Batman.
  • JohnyG
    JohnyG19.10.2018 20:21Batman: Můj temný princ
    Famózní kousek, který má mimořádně pěkný vizuál a dokonale vystihnuté charaktery hlavních postav. Psychologické profily postav jsou ryze tradicionalistické a funguje to báječně. Batman je tvrdý, nesmiřitelný protivník. Joker je nebezpečný, geniální a maniakální. Harley je trhlá a naivní a Catwoman svéhlavá a nevypočitatelná. Akční scény, kdy motorky nebo těla padouchů létají vzduchem, vypadají skvěle. Dlouze jsem zkoumal masky a postavičky klaunova gangu a na bat-vozítka jsem zíral desítky vteřin. Gothamu to v oranžové záři pouličního osvětlení sluší. V příběhu jsou prvky agresivní i něžné, bláznivé i uvěřitelné, kontroverzní i tradiční. Nenudí ani na okamžik a jednoznačně jde o nejlepší batmanovský komiks z těch více než třech desítek, co jsem dosud přečetl.
  • Norri
    Norri mecenáš9.10.2018 21:46Batman: Můj temný princ
    Příběh o princezně, kterou unesl psychopatický drak. Ona ale nečeká na jasného prince na bílém koni, ale na drsného temného rytíře. Marini je skvělý vypravěč a skvělý malíř. Příběh svého Batmana vypráví mistrovským způsobem. Hodně tomu pomáhá to, jak pracuje s panely. Nemá je divoce rozmístěné po stránce, ani jejich motivy z panelů nevystupují a nepřesahují do jiných panelů. V tom je celkem konzervativní. Ale do větších, širších záběrů občas vloží malý detail, který celou scénu a situaci dokonale podtrhne. Co se týká kresby, tak tam není co kritizovat. Kresba je skvělá a Marini dokonale využívá ruční malby ke zvýraznění detailů i k vytvoření atmosféry. Na závěr ještě dodám, že jeho Joker a Harley jsou zatraceně cool. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/batman-muj-temny-princ
  • Fimi
    Fimi mecenáš1.10.2018 23:50Batman: Můj temný princ
    No takovou rychlou jednohubku jsem nečetl už hodně dlouho. Jistě jeden z nejlepších Batmanů za poslední roky, ne-li úplně nejlepší, ovšem na Halloween a Vítězství to prostě nemá. Joker zde opravdu výborně napsaný, což je plus celého komiksu. O kresbě se nebudu zmiňovat, ta je nádherná. Nemám s tim žádný problém, prostě parádní jednohubka a Batman tak trochu po evropsku pořád stejný a přesto jiný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.10.2018 17:23Batman: Můj temný princ
    Opět poctivý, napínavý, nejen na obálce temný Batman. Pěkně nakreslený, s dobrým tempem vyprávění, lehkými vtipy odlehčený. Že je to příběh uvěřitelný, tak s tím bych - dá-li se to v tomto žánru vůbec činit - zde trochu polemizoval, protože některé věci jsou lehce přehnané. Selina i Harley jsou extrémně sexy, Bruce, Alfréd i Gordon vypadají dobře. Prima kousek.

    Celkový dojem: 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2018 11:17Batman: Můj temný princ
    No, jak to hodnotit... Když bylo avizováno vydání něčeho takového, mé oči zpozorněly. Při letmém otevření je vidět, že Evropa se nezapře. Dnes jsem se k tomu konečně dostal a přečetl to - docela rychle (což není vždy špatně). A první co mě napadlo je, že je to střelený a ulítlý. Pak jsem si říkal, proč zrovna příběh o únosu, údajném otcovství a do toho pod rouškou milostného vztahu. V podstatě to není příběh o Batmanovi, ale o Jokerovi a jak plní "manželské povinnosti". Nevím, zda-li mám tuto knihu vůbec hodnotit, protože, byť Batmana mám rád, už mě to čím dál tím míň tankuje. Už ani nevím, jestli mě něco ohromí a pak za druhé, jestli mě to vůbec má ohromovat. A to je celý ten problém, přestárlost hlavního hrdiny. Batman je starý a je mu už téměř 80 let. Čím dál tím víc mi přijde, že se pomalu bojí dát někomu do huby, všechny jenom zatýká a ti se zase hned poté vrátí na scénu, protože v USA je přece skvělý soudní systém. Teď vyvstává další otázka - je tento komiks to, co má trochu obrodit daného hrdinu? Je toto dobrý směr se jím vydávat? I kdyby byla toto jen jednorázovka, dopadla docela dobře a není špatně koncipována. Místy jsem si připadal, jak v opeře sledující nějakou comedii dell'arte. Pagliacci per excellence, ale teď kdo jím je... Vybavuje se mi vtip, který říkal Rorsach ve Watchmenech. Suma sumárum, děj není hloupý, ale je takový nebatmanovský. Přitom ale odsýpá a čte se velmi dobře a vlastně i rychle. Dobře vystupňované přechody mezi akčními sekvencemi. Jako ve filmu. Marini je dobrý kreslíř, což někteří ví z Rapaces anebo Eagles of Rome. Za mě 4 hvězdy, protože raději uvítám tyto netypické a zajímavé práce, než klasika, kterou se DC momentálně ubírá.
  • faster86
    faster8627.9.2018 23:49Batman: Můj temný princ
    Libi se mi kresba, barvy, ztvárnění snad všech postav. Líbí se mi scénář. Líbí se mi vztahy mezi postavama. Po millerovi nejlepší batman co tu vyšel.
  • Thurin
    Thurin23.9.2018 19:57Batman: Můj temný princ
    Kresba parádní, od příběhu jsem čekal víc.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.9.2018 22:29Batman: Můj temný princ
    Konečne tu vyšlo niečo od Mariniho a snáď sa tu vydajú aj Orlové Ríma. Komiks ako taký mi dosť pripomína jednohubku Spider-Man - Rodinný podnik. Aj tam je podarená kresba, no scenár je výrazne slabší. Temný princ je vlastne taká akčná komédia, nenudil som sa síce ani chvíľu, ale ten príbeh s Batmanovou dcérou ma sklamal. Chýbalo mi napätie, je to až príliš celé predvídateľné a komediálne. Vďaka kresbe si ho však určite ešte rád párkrát prelistujem.
  • Walome
    Walome mecenáš20.9.2018 09:42Batman: Můj temný princ
    Velká nádhera. Úžasná kresba, … … … no vlastně je to hlavně o té kresbě, protože dějově to nedává moc smysl (proč by tu holčičku držel tak dlouho a nechal Batmana lítat po městě a hledat ji, když se mu nakonec stejně sám ozval), lettering je něco děsivýho (falešnej comic sans v rámečcích s Bruceovýma myšlenkama pobavil nejvíc) a překlad je klasickej crewní (divný patvary, divný skladby vět), ale TA KRESBA! Harley nikdy nebyla víc sexy, Gotham má přesně takovou atmosféru, jakou by měl mít, Joker je takovej Jared Leto before it was cool a Killer Crocka může závidět i můj oblíbený Bermejo.

    Tahle věc mi udělala velkou radost.
  • Ter
    Ter19.9.2018 20:47Batman: Můj temný princ
    Podobná jednohubka ako Spider-Man: Rodinný podnik. Dosť podobná jednohubka - ako štýlom príbehu tak aj ilustráciami. Pre fanúšikov netopiera nutnosť vlastniť, vidieť, prečítať.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš17.9.2018 08:22Batman: Můj temný princ
    Jak píše cyboy, jeden z nejlepších Batmanů za poslední roky, ne-li ten nejlepší. Parádní námět, střídmé dialogy, dynamická kresba (ty akční pasáže jsou top!), vtipná pointa... fouká z toho nostalgie časů minulých, kdy se podobné "jednohubkové" příběhy vyskytovaly mnohem častěji než jednou za uherský rok.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.9.2018 22:21Batman: Můj temný princ
    Perfektni kresba. Dobry, uveritelny pribeh, vypraveny filmovym stylem. Jeden z nejlepsich Batmanu za posledni roky.
    90%
625982
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.8.2022 20:20Batman: Můj temný princ
    Spoiler. Vzhľadom na to, ako to celé dopadlo a ako šokovane sa Bruce (a Alfred) tvári, keď vidí výsledky DNA, tak je to myslím jasné, že otcom dievčatka je Joker.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš27.3.2020 23:47Batman: Můj temný princ
    ** SPOILER ** Jak si mám vyložit tu sc3nku před devíti lety s Jokerem na konci?
Četl/a (175)
2Hitman3, 2scha, 353638, 81splinter, adevr, Al0f0k, AlmightyMates , alois13, anka, Ash Pointak, BadBoy, Bary02, BatmanGetEm, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, Cinema Ranger, cobe, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, deadpool, Deckard, Dejweez26, Denis, Deži, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Fanda, farnhajt, fifas, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Fry, Garp, georg, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, gwen666, Hannibal, Harlequeen, Hawwwran, Himlik, house192, Hugin, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jak, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, Khagrael, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Leo159, Librarian, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, Lordsouli, Loxin, Lukasitch, luky.kuky10, Macek78, Madao, majer, malylada, Mariohurbanek, martin28, Matthew, Matthew, MEGA, Mercurio, Mleako, MonsterGyre, MP81, mrstffl, mywiel, NecRoman, nocs, Norri, oleav, Olesh, onfr300, Ozymandias, Paja78, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petrik1710, Petrisko911 , Pietro26, Pizza Guy, Plechy, PumpingArrow, punisher, raenius, rafannn1, RaptoR, rooty, RudyRod, S313, Sagikkun, Sakyk, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Sebastian the wise, sedw, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, tom173, Tomasino79, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Unerr, utresyby, VvV, Walome, xxSIMIxx, Zbysek2410, zlejzmrd
(240)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 353638, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , alois13, anka, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benny, Berry669, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, Buchtic, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, cobe, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Darker, Davidos402, deadpool, Denis, Deži, Dinik, DKoscik, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, dvory, Er.Nest, farnhajt, felis, fifas, Filip123, filosh, Flowtek, Fox01, FrAnK, Fry, georg, Georgíno J., guseppe, Gustik5, gwen666, Hades, Hannibal, Hawwwran, Hebled, hellblazer, herrman, Honzin, house192, Hugin, hyba1991, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jak, James, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jerry67, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, Karel Sec, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, Kouzelnik7, krupan, krvinka56, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, LookAss, luky.kuky10, Macek78, Madao, Majinek, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, martin28, Marvin, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mirror, Mitak, miuanek, Mleako, MonsterGyre, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, NecRoman, Neuro, Nightmare, Norri, nx, o2t2, OldaB, Olesh, onfr300, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Piros0013, Plechy, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, Radkos, raenius, rafannn1, RaggamuffinSVK, RaptoR, rockyt, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Schramm, Šedo, sedw, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, slothest, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tarka Daal, Ter, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, TIM.biker, tom173, Tomasino79, Tommar, tomned, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, utresyby, vishnar, VvV, Wakker, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (24)
665+1, Azik2586, Blacklarch, Duracell, Fida, Fr3d_K, gezic, hahahoho, henrycruel, illy, Jack, jajsemviktor, Jimbeam90, meffis, Mighty_Morphine, monty.cl, Murphy722, plaštěnkář, raimi, sleepless, Thorug, Tyfus, vrazdinek, Wiw
Shání (5)
buscheer, gezic, namdnas, PH79, razielus
Nabízí (3)
bourgeois, nx, tukak