Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem a kde zabil siamské dvojče Moe Dubelze. Tommy nám prozradí, jaký je jeho nejoblíbenější western s Clintem Eastwoodem a sám si v jednom městě vyzkouší, jaké to je, postavit čelem bandě vzteklých.
Mexikánů. Setkání s Hitmanem si nenechá ujít ani Lobo a ani vy byste si neměli nechat ujít Lobovy něžné líbánky s Buenem. Když už došlo na Paragraf 8, tak nesmí chybět Šestipívo a jeho delirium o udržování pořádku v Metropolis po boku chrabrého Supermana, který se mu marně snaží vštípit do hlavy hrdinský kodex. Školometství o škodlivosti násilí je vystaven rovněž Hitman a to dokonce ve strážní věži JLA na Měsíci, kde Liga spravedlnosti zrovna čelí bezprostřednímu útoku. A z Měsíce je to už jen krok do budoucnosti, v níž mají zálusk na Monaghanovu zabijáckou podstatu.
Je to prostě pořádný nášup.

Obsahuje sešity a příběhy v originále jako:
The Demon Annual #2
Hitman One Million (Hitman #1 000 000)
Hitman/Lobo: That Stupid Bastich
Hitman Annual #1: A Coffin Full of Dollars
How To Be a Superhero (Superman 80-Page Giant #1)
JLA/Hitman #1-2


Scénář
Garth Ennis
Art
Nelson Faro DeCastro (Nelson), Carlos Ezquerra, Doug Mahnke, John McCrea
Ink
Doug Mahnke, John McCrea, James Palmiotti (Jimmy), Steve Pugh
Barvy
Digital Chameleon, Heroic Age Studios, Jamison Services, David Baron, Gene D'Angelo, Carla Feeny, Pamela Rambo
Obálka
John McCrea
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Pavel Dort, Štěpán Kopřiva, Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-390-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
867 g
Stran
280
Cena
599 Kč
  • trudoš
    trudoš editor10.3.2021 07:10Hitman: Pár vražd navíc
    Důstojná tryzna na počest jednoho z nejzábavnějších nájemných zabijáků, jenž věděl, kdy je správný čas definitivně odejít ze scény. A také nutnost pro každého fanouška Tommyho Monaghana, který se chce po depresivní Zavíračce znovu u téhle série zasmát. Máme tu Hitmanův zrod, jeho různé crossovery a ohlédnutí za několika vedlejšími postavami a všechny příběhy jsou přitom rámovány nezbytným utahováním si ze superhrdinského žánru. V tomhle ohledu vede především povídka Ten vyklobanej parchant, kde dochází k dokonalé symbióze situačního humoru a velkolepé akce. Zároveň je radost vidět hrdiny také v rukou jiných kreslířů, než je John McCrea, přičemž zrovna Doug Mahnke zapasoval k atmosféře komiksu jako dělaný. Ovšem nezklamali ani Carlos Ezquerra a Nelson DeCastro.
    Každopádně očekávání od alba byla z mé strany trochu větší, přesto nakonec spokojenost. Člověka vlastně ani nepřekvapuje, že to úspěšná série zabalila po šedesáti číslech, protože ono toho z tématu vážně asi víc vytřískat nešlo.
  • perak
    perak25.8.2019 20:26Hitman: Pár vražd navíc
    Důstojné zakončení příběhů s Tommym, který ukázal, že se není třeba bát ani takových šefů jako je Lobo: Zpočátku byly příběhy spíše průměrné, ale ke konci to nabralo rychle rostoucí křivku a především Rakev plná dolarů, vzdávající hold spaghetti westernům, a závěrečný příběh s JLA, jsou skvělé. Tak jako Supermana úplně nemusím, tak tady je právě on tím nejlepším superhrdinou (samozřejmě kromě Šestipíva) a naopak oblíbený Batman je tady moralistický vopruz. A rozjímání nad prostředky, kterými lze dosáhnout cílů, by si asi měl přečíst každý superhrdina než oblékne elasťáky a spoďáry.
  • karl173
    karl173 mecenáš9.5.2018 21:16Hitman: Pár vražd navíc
    Parádní rozloučení s Tommym, které je nejen skvělou tečkou, ale také je i pro mne o malinko lepším rozloučením než Zavíračka. Knížka je nabitá různými příběhy a jejich různorodost a nápaditost napomáhá k tomu, aby se čtenář bavil po celou dobu čtení. Jedna akce a parodie střídá druhou. Jsou tu skvělé odbočky mimo hlavní sérii, které zároveň hezky pomrkávají na události z minulých příběhů. No ale aby to nebyla jen akce, akce, akce, tak poslední příběh se s Tommym dokázal rozloučit i v nějaké hlubší myšlence. Kresba od všech kreslířů parádní. Jen v posledním příběhu se musím přiznat, že McCrea a jeho někteří superhrdinové mi malinko nesedli, ale i tak to byla stále paráda. Za mě 90%
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 12:29Hitman: Pár vražd navíc
    Pár střípků z Tommyho života a jeden libovější než druhý. Konečně vidíme, kterak Hitman kde svým schopnostem přišel a nebyly to zrovna příjemné okolnosti. Konfrontace s Lobem má švih a ukazuje, že dohodnout se dá s každým i s tím největším hovadem v celém širém vesmíru. Stačí mít tu správnou páku a Bueno. Jako fanouška dolarové trilogie od Leoneho mě těší, že Tommy a Natt (včetně Ennise) jsou do ní úplně stejně zažraní a luxusní pocta o rakvi dolarů zakopané kdesi v Texasu nemá chybu. Finální speciál, kde Monaghan zachraní jak Ligu spravedlnosti, tak i svět je geniálním zakončením moderní legendě o Hitmanovi.
    RECENZE: http://www.fullmoonzine.cz/clanky/pro-vsechny-chlapy-vod-noonana-hitman-par-vrazd-navic
  • sedw
    sedw11.6.2014 21:05Hitman: Pár vražd navíc
    Velmi příjemné počtení, avšak za klasickou sérií mírně pokulhává. Zrod Hitmana mě vyloženě zklamal, příběh, který mě téměř nebavil a nebýt toho, že obsahoval právě origin, tak bych ho považoval za zbytečný. 1000000 už byl o něco lepší, příjemná vtipná jednohubka, která však ničím neoslnila. Zato Lobo mě velmi překvapil, snad první příběh s Lobem, který mě opravdu bavil - akce, vtip, zajímavý scénář, takže spokojenost. Rakev plná dolarů byl další ze skvělých příběhů, dokonce možná jeden z nejlepších Hitmanových, velké plus. Krátká epizoda se Šestipívem příjemně pobavila a i když neoslnila, rozhodně hodnotím kladně. A závěr v podobě JLA byl opravdu povedenou tečkou za celou sérií, když někteří u hodnocení Zavíračky psali, že jsme byli o tento příběh ochuzeni a že bez něj to není ono, měli pravdu. Takže suma sumárum obsahuje kniha jeden vyloženě slabý příběh (origin), jeden podprůměrný (100000), jeden průměrný (Jak být superhrdinou), jeden nadprůměrný (Lobo) a dva téměř dokonalé (Rakev... a JLA). Celkově tedy 4*.
  • choze
    choze18.4.2014 17:40Hitman: Pár vražd navíc
    A Hitman je po kupě. Ale podobně jako bonusová kniha k Preacherovi, ani tahle není žádný zázrak. Úvodní origin story je vyloženě slabá, navíc nemusím Etrigana, kterej v ní hraje prim. Následná jednohubka z daleké budoucnosti to nevylepší, měla podstatně větší potenciál. Ovšem storka s Lobem, kterej jinak rozhodně není můj favorit, je lahůdková (kromě skvěle nakreslené akce a rance hlášek má výbornou obálku i poslední stránku), ta mě vždycky spolehlivě rozchechtá. Rakev plná dolarů je taky fajn, Šestipívův sen mohla být supr prča, ale nezadařilo se, a JLA story se dá.
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 23:13Hitman: Pár vražd navíc
    Takovej Ennisův průměr, vhodná ukázka jeho silných i slabých stránek, takže asi ideální na to s Ennisem, potažmo Hitmanem začít. Crossover s Lobem je chuťovka, největší pecka je ovšem Rakev plná dolarů (to kdyby tak chtěl Tarantino zfilmovat)!
  • mart.in
    mart.in mecenáš6.10.2013 12:06Hitman: Pár vražd navíc
    Hodně mě bavily příběhy s Lobem a s JLA, ale za úplně nejlepší část knihy považuju westernovou Rakev plnou dolarů. To je prostě pětihvězdičková pecka, kterou teď, když ji mám ještě čerstvě v paměti, beru snad jako nejlepší příběh s Tommym co jsem kdy četl. Trochu slabší mi naopak přišly první dva příběhy, ale tak zase ten Zrod Hitmana by asi člověk znát měl, no:o). Nebavil mě kratší příběh se Šestipívem, to ale celkový dojem příliš nekazí, protože bylo prostě hrozně fajn zase se po čase s Monaghanem vidět.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2013 19:53Hitman: Pár vražd navíc
    Nečetl jsem úvodní díly Hitmana, nicméně po jeho smrti v osmém dílu s názvem Zavíračka mi bylo celkem smutno, že už ho více neuvidím. Tommy nepatří úplně mezi mé TOP hvězdy, v porovnání s Punisher MAX mám možná radši i Franka, ale Hitman je celkem vtipná oddechovka. A totéž platí o tomto bonusu, byť první dva příběhy mě úplně nebavily. Jak nesnáším Loba, u jeho příběhu jsem se pobavil, jak nemusím JLA, byla to prima povídka s touhle partičkou. Westernovka a Šestipívův sen jakbysmet. Jen prostě neustále odmítám chápat překladatelské tendence... co krucipísek má Tommy mluvit o Kájovi Gottovi? Ale tohle je nešvar mnoha komiksů.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin30.9.2013 08:46Hitman: Pár vražd navíc
    Garth Ennis touhle knihou neoslní, přece jen, je už na našem trhu trochu vyčpělý, ale jsou zde příběhy, které stojí za to, které se dají číst s tím, aniž byste si říkali, že už na to Ennis nemá. Pořád na to má a vždycky na to měl, jen někdy zapomene na to, že píše příběh i pro jiné, ne jen pro sebe. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/300-hitman-par-vrazd-navic-60.html
  • Kabukiman
    Kabukiman29.9.2013 14:07Hitman: Pár vražd navíc
    Na Hitmanův zrod jsem se těšil asi nejvíc a musím říct,že jsem čekal něco lepšího. Ten emzák se sosákem se mi prostě nelíbil. Příběh z budoucnosti mi taky přišel slabší. Ostatní příběhy jsou ale tak dobrý, že jsem pod 5 hvězd nakonec nemohl jít. Naprosto dokonalá byla Hitmanova návštěva Texasu a základny JLA. A ještě jednu hvězdu navíc bych dal za ten Hitmanův pomníček a za Supermana.
  • erik
    erik26.9.2013 09:37Hitman: Pár vražd navíc
    Tak tu máme aj zozbierané špecialitky z Hitmana. Hurá!

    Okamžite som si všimol, že to, čo v angličtine vyšlo v prvej knihe, tu nie je komplet. Chýba príbeh z Batman Chronicles číslo 4, ktoré kedysi vyšlo v Crewi č.12, čo z tohto kúsku razom robí fanúšikovskú a zberateľskú povinnosť.

    Škoda, nuž prikročme k tomu, čo sa tu nachádza. Prvý výskyt a zároveň zrod Hitmana v Demonovi a Bloodlines incidente ma bavil, McCrea ešte nemal úplne jasno, ako ho kresliť, ale to je detail. Veršujúci démon (mám pre Etrigana slabosť, či už fachčí s Lobom alebo hoci s Bažináčom) v záujme zachovania významu občas skrúca sylabotoniku s vervou žiaka základnej školy, ale ani to nie je rušivé. Celkovo je to taká priamočiara zábavka. Podobne ako príbeh číslo milión, kde sa Hitman v budúcnosti dozvie, ako ho vnímajú historici a Etrigan to celé rozžeraví. Hitman a Lobo je v tuzemských luhoch i lúhoch známa záležitosť, je to výborne nakreslená prča a neprekáža ani krajne nezmyselný koniec, ktorý nechá Tommyho nažive. To Hitmanova ročenka (annual) patrí k vrcholom knihy. Výnimočne sa s Ennisom zhodneme, že Leoneho najlepší western je Dobrý, zlý a škaredý, celý príbeh ho krásne parafrázuje i uctieva, navyše, časť kreslí Ezquerra, čo potešilo. Šestipívo na výlete so Supermanom (však tento kraťas vyšiel kdesi v Kal-Elovom zošitovom univerze) je najslabším článkom knihy, ale dlho to čítať netreba, čo je plus. Záverečný crossover s JLA je výborný, pospomína sa na predošlé strety, príde Bloodlines incident a potom, čo Hitman zachráni svet, je tu koniec. S jednou toaletovou stenou na Mesiaci. Dojemné.

    Výborná bodka za jednou sériou, škoda toho chýbajúceho kúska mozaiky.
3134101
Četl/a (113)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, Bedou, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, flipflop, Fox01, Georgíno J., HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jiskra, John Wick, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kocour, Kokuun, lantan1, Librarian, Light, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, mgeralt, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nexis, oleav, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, robert.hladil, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Son-Goku, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VskPrzk, Zbysek2410, zlejzmrd
(250)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , amazing_k, arnecht, Artigas, Azbest, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, Benji, besikv, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, buscheer, calvin10, Cemino, charvos, chcita, chobotnička, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Deckard, Deži, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, goodspeed, grinder, Grynca, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, HellWeber, herbert, house192, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jendavondra, jett, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Johnny Sasaki, Joker189, jones1240, JORDY, Josh, Joshua_T, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, m.jedle, maara, Mamut12, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, Mauzr, MB, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, Mikei, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, perper, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, radimisko, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, robert.hladil, rooty, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, Son-Goku, Spacecore, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, tomntp, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
Braindead, burzum, delsemela, Dinik, DKoscik, DracoAn, FatMonster, hedgehog, J.T.honza, koniklec, Mistak, Rezet, Rocksteady147, sadoman, Sikk, TIM.biker, timek, xxaannddeerr
Shání (4)
Dinik, FatMonster, Mistak, Taťka Tuleň
Nabízí (3)
karl173, MB, seezeethree