Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
V této knize sebraných příběhů úžasné série Usagi Yojimbo Stana Sakaie potkává králičí osobní ochránce staré přátele i nové nepřátele – a dokonce si pořídí domácího mazlíčka!
Najdete tu příběhy jako Mateřská láska, Návrat slepého prasete s mečem, Ostří bohů nebo Šógunův dar, všechny vydané v jedněch z prvních sešitů Usagiho série, které už se dávno nedotiskují a na sběratelských burzách dosahují závratné ceny. Jako speciální bonus najdete v knize i krátký příběh, ve kterém se Usagi potká s jedním z členů Teenage Mutant Ninja Turtles – divoký crossover o cestování v čase, který proti sobě postaví králíka a želvu!

Předmluva: Robert L. Asprin

Obsahuje příběhy:
Věž
Mateřská láska
Návrat slepého prasete s mečem
Ostří bohů
Čajový šálek
Šógunův dar


Epilog:
Želví polévka a dušený králík

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 1) #7-12 (březen 1988 - říjen 1988)
Identický dotisk v září 2015 a v září 2023 (DPC navýšena na 229 Kč).


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jakub D. Kočí
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-87083-21-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
232 g
Stran
144
Cena
196 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #03: The Wanderer's Road (Fantagraphics, 1989)
  • trudoš
    trudoš editor10.1.2022 21:53Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Tahle série je stále lepší a lepší, povídky ucelenější, často se skvěle vypracovanou atmosférou, ať už melancholickou, depresivní nebo čistě humoristickou. Stan Sakai dokáže jednoduchými tahy vystihnout jakékoliv emoce, což v kombinaci s dobrodružnou patinou, japonskou mytologií a zvířecími hrdiny s lidskými vlastnostmi vytváří nezapomenutelný čtenářský zážitek. Ačkoli nejde o komiks, ze kterého vám spadne sanice až ke kolenům, přesto s každým dalším albem rychle zjistíte, že jste Ušákovi a jeho přátelům zcela propadli. Uvést do pozitiv je třeba i fakt, že koncepce povídek se neopakuje a málokdy se stane, že jsou vyprávěny dle zaběhnuté šablony. O to víc zábavné je číst je, protože nikdy netušíte, co přinesou tentokrát. Je sice nutné přijmout mentalitu Země vycházejícího slunce, kdy je rodová čest na vyšší příčce než lidský život, ovšem mistr Sakai umí tyhle hodnotové rozdíly zachytit natolik bravurně, že je pochopí a vezme za své i ten nejevropější Evropan (o Američanovi nemluvě).
  • Sagikkun
    Je to lepší a lepší. Obzvlášť v tomto díle dokáže být 3/4 povídek opravdu pochmurná, silná či emotivní - příběhy o matce a o démonovi mi zůstaly v hlavě ještě nějakou chvíli po dočtení. Bavilo mě pak další setkání s Genem, tuhle postavu mám vážně rád a zde dostává o něco větší hloubku. A bonus na závěr opravdu potěšil!
    Nemám co vytknout!
  • Delphín
    Delphín19.2.2020 23:35Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Další parádní počin pro milovníky Usagiho. Jen nováčkům bych doporučoval začít spíš od prvního Ronina, aby jim příběhy dávali smysl. Jinak ale perfektní skvěle napsané příběhy, při čtení Ostří bohů mě děsivá deštivá atmosféra doslova přikovala k židli. Máme tu nečekaný zvrat v příběhu Mateřská láska, Návrat slepého prasete taky úžasný, prostě všechny příběhy zde se mi neskutečně líbily, já jim opravdu nemohu nic vytknout. Takže další skvělý počin od Sakaie s ''malým překvapením'' na konci :)
  • mearez
    Další díl, který nepřináší nic nového, ale Usagiho příběhy vás stále baví a jsou skvělý. Skvělý epizodický čtení. Ale hlavně ten konec. No, nechte se překvapit, je skvělej. Za mě 4*, a pokračuju dál.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.11.2018 14:47Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Opět skvělé povídkové čtení s Usagim. Zde na mě už ovšem naprosto dolehla atmosféra tohoto světa a já se komiksu zcela oddal a musím už tentokrát hodnotit za plný počet hvězd a za 90% Skvělé!
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.4.2016 13:40Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Skvele cteni.
  • Josh
    Tak ani po druhém setkání s Usagim nemám co vytknout, naopak se začínám obávat, že se mi celá série až nebezpečně zamlouvá, tudíž akutně hrozí dokupování všech 20ti knih:)) Opět nejde jen o akci, většina příběhů je i slušná emocionální nálož. Nejvíc mě dostala kapitola Ostří bohů. Úžasná, epická, děsivá, úplně mě přikovala ke křeslu. Nádherně nakreslená, ta atmosféra, ten klid před bouří… a když pak začne hřmít, tak to stojí za to.

    A jakožto celoživotní fanoušek Želv Ninja jsem byl nadšený i z vtipně provedeného epilogu:)
  • kaylin
    Kniha jako celek ale funguje skvěle a já pořád váhám, jestli mám radši tyhle krátké příběhy, anebo něco delšího. Stan Sakai zvládá obojí tak dobře, že se můžu jen těžko rozhodnout. A za co je těch 5 % dolů? Možná trochu v tom, že některé linie, které by člověk rád dořešil, jsou trochu natahované, některé příběhy se malinko opakují, ale Stan má stejně pořád dostatek invence, aby to zakryl. A moralizování? Tak v tomhle provedení mi rozhodně nevadí. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/313-usagi-yojimbo-3-cesta-poutnika-95.html
  • sedw
    Po druhém dílu mírný pokles kvality, avšak stále se jedná o vysoce nadprůměrné dílo. Ostří bohů představí jednu z mých tří nejoblíbenějších postav Usagiho světa, Návrat slepého praste s mečem exceluje též. Epilog považuji za to nejslabší, co se v Usagim objevilo.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa1.3.2012 12:47Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    co dodat...králík s mečem, naprostá paráda
  • tonda
    no já černobýlí moc nečtu ale USAGI je vímka
  • Fry
    Fry admin17.3.2011 16:58Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Vrchol!! asi jsem se zblaznil ale tenhle dil je Skvělý, Famózní a ohromě neuvěřitelbý.
    Je to ta nejlepší kniha kterou jsem četl (ještě davam hodně ambic do SPIKNUTÍ DRAKA a KOZEL SAMOTÁŘ A ĎÍTĚ)
  • doophy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.9.2010 13:35Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    I nosorožec Gen u mě stoupl...
  • brkowycz
    brkowycz24.3.2010 14:51Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Prostě Usagi. Některé příběhy lepší, jiné horší, od vtipných zápletek až po vážné souboje s démony. Celkově si všechny příběhy drží kvalitu a úroveň. Rád se k němu budu vracet
  • Wiruss
    Prostě Usagi je skvělá věc... Každý díl přečtu tak hodku po zakoupení, jak moc jsem na to natěšenej a ještě nezklamal...
  • erik
    Viď Ronin.
  • willis
    Tentokrát mě Usagiho příběhy nějak neutkvěly v hlavě. Nemyslím že se jedná o nějaký propad v kvalitě nebo tak něco, jenom v přechozích knihách bylo víc nápaditějších dobrodružství.
  • Jokerka
    Samuraj si ke me cestu vzdycky najde takrka v jakekoliv podobe :) a Usagi nemuze bejt vyjimkou.
  • Blaine
    nevidim nic co bych tomu mohl vytknout. Usagi bude pro vzdy povinna koupe, pokud me teda nejak pekelne nezklame - jako treba Punisher. Takze vic kraliku a casteji!
  • krvinka56
    krvinka5612.3.2008 17:24Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    tak tohle je jedna z těch sérijí které je malo co vytknout drží si neustále svoji kvalitu.Příběh se šine perfektně ku předu a neustále se tu vyskytují perfektní postavy které mají svůj styl.Osobnně sem stuoto sérijí hdně spokojen, želví podivnost byla sice nejhorší ze všech příběhů ale pobavila.Perfektní sou ty ještěrky.Tak a teď už se jen těším na další díly s nášupem humoru akce a td co ktéto sériji zkrátka patří.
  • andre
    andre mecenáš10.3.2008 08:18Usagi Yojimbo #03: Cesta poutníka
    Už ani nevím co k Usagimu napsat, jelikož si stále drží svou slušně vysokou laťku. Ačkoliv jsou příběhy stále v podobném duchu, tak mě baví a těším se na další a další.
  • listr
    Opět zajimavá cesta do zvířecího japonska. Usagi si stále drží svoji nadprůměrnou kvalitu jak v kresbě tak i v příběhu. Tentokrát se nám představí asi nejšílenější Usagiho protivník s černou čepelí, vrátí se jedna malá panda se svojí stráškyní a dokonce se opět setkáme s jedním nosorožcem. Místy jsme měl sice pocit jako by jsme takovou povídku už někde četl, ale nic to nemení na čtivém a zajimavém obsahu. Jeden příběh mne i velice dojal.
68271
Četl/a (112)
81splinter, anka, Anton Whatever, autokineton, BadBoy, bananzluty, binnmode, Bonpar, borknagar1, Bronn, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, dvory, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, HellWeber, hhannie, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jh666, jiskra, John Wick, kallenved, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Maličká, Mamut12, Martinb, Masinfira, mearez, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, petrSF, Pista, plaštěnkář, Plechy, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, Sagikkun, saja, Schramm, seneke, Shpeckk, SNUFKIN, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(295)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, Anton Whatever, arnecht, arsan, Askalon, autokineton, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, brkowycz, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deathwing, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, dracula, Drbo Jebo, Durvi, dvory, Dzoglik, Einstain666 , eliera, elthir, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, freestyletricker, Fréza, Fry, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, haxxor, hedgehog, HellWeber, herbert, hlavathor, Holmwood, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, invape, iob, isildur heir, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezbo, Jezura, jh666, JindrasT, jiskra, joehot, John Wick, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, KejMart, Kelt, Keno, Klatic, KLAUN_DOMINANT, KOko, konous, Kraken, krvinka56, Kuba10, lacoste, Lamahe, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, lopik, LuckyLjuk, Luse, Luxor, Lysandra, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, Mankin, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, me, mgeralt, mike731, Mikei, mikki.maser, mikolas, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, morlum, Mortisson, mostlysilly, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, Odrikani, OldaB, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pavel, paveln, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, pennywise, petrSF, petrsimcik, Pista, pk123x, planika, plaštěnkář, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Rorschach, Ruw, Sagikkun, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, seneke, Shpeckk, simonator, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, slothest, SNUFKIN, Spacecore, start05, strougy, syon, tacmud, Tarka Daal, TBB, The Genius, the.kasztan, Thongard, Thorar, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trop, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VictorMancini, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (14)
ChaoticMan, deadpool, DracoAn, Fida, fusnix, Glutexo, jakouback, Maty48, Niaz, punisher, Santa666, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (2)
Al0f0k, Tillion
Nabízí (1)
MB