Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Machinace zlého a ambiciózního lorda Tamakury uvedou do pohybu události této ságy, která je zatím nejdelším a nejnapínavějším Usagiho dobrodružstvím. Spiknutí draka přivádí zpět na scénu mnoho postav známých z předchozích knih - nechybí bezskrupulózní lovec odměn Gen, hrdý ninja Shingen ani slepý prasečí šermíř Zato-Ino. Všichni se ocitnou ve víru nelehkých spojenectví a zuřivých bitev. Dokáží tito pyšní a tvrdohlaví válečníci zapomenout na vlastní spory, aby mohli spojit své síly proti lordu Tamakurovi?

Předmluva: Alejandro Jodorowsky

Obsahuje příběhy:
Mraky se sbíhají
Vytí větru
Průtrž
Hrom a blesk
Srdce bouře
Mraky se protrhávají
Osud slepého prasete s mečem


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 1) #13-18 (listopad 1988 - říjen 1989)
Identický dotisk v březnu 2016.


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jakub D. Kočí
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-87083-31-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
273 g
Stran
168
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #04: Dragon Bellow Conspiracy (Fantagraphics, 1991)
  • Sagikkun
    Sagikkun23.5.2021 16:08Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Úchvatné, perfektní, dokonalé. Slovy nemůžu vyjádřit, jak moc jsem z Usagiho nadšený a jak moc tento díl exceluje nad předchozími již tak perfektními knihami. Příběh má až filmový nádech, nechybí tu nic, je to dokonale strukturované, skvěle propletené a perfektně gradující. Nenudí to ani na chvilku, Stan Sakai přesně ví, co chce odvyprávět a celé se to čte jedním dechem.
    Je to menší finále předchozích tří knih provedené ve velkém stylu, a já nemám co vytknout.
  • Delphín
    Delphín22.5.2020 21:27Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Rozhodně nejlepší Usagi, ze čtyř "úvodních" knih. Zde jsme se dočkali jednoho velkého příběhu, kde se nám rozvíjí osudy Usagiho a dalších důležitých postav, které jsme zatím za tu dobu měli tu čest poznat. A když se cesty těchto postav spojí, vznikne geniální chemie. Celý příběh se fajn čte, je propracovaný plný zápletek a neskutečně zajímavých dialogů, kdy se od komiksu prostě neodtrhnete.
  • mearez
    Tak tohle mi tedy sedlo. Spiknutí draka byl asi nejlepší Usagi, jakého jsem zatim četl. Sedl mi formát dlouhého příběhu, protože osobně nemám rád jednosešitové epizodické příběhy, a líbil se mi koncept takového ,,crossoveru", kde se setkají všechny doposud představené postavy. Oproti tomu mě moc nebavila Genova linka a místy mi přišel děj dost jednoduchý až zkratkovitý. Ale ať chci jak chci, nemůžu na tomto kousku najít žádné další chyby a přiznám se, že se mi tento díl fakt líbil, i přes to, že děj je tak jednoduchý.
    Kresba je klasicky skvělá, prostě klasickej Sakai ve svojí nejlepší formě, jak scénáristicky, tak výtvarně.
    Jak už jsem zmiňoval, jedná se o nejlepšího Usagiho, kterého jsem dosud četl. Pokud máte rádi Usagiho, tohle je povinnost, pokud se vám první díly moc nelíbily, tento komiks se vám určitě líbit bude. Za mě 5*.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.12.2018 12:43Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Opět skvělý Usagi. Tentokrát se ale jedná o jeden ucelený příběh a vzhledem k tomu že se zde připojí všechny známé postavy, tak to nemůže dopadnout jinak, než skvěle. PS: Naprosto souhlasím s Lennym co se týče připomínek. Zbytku nemám co vytknout.
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.4.2016 13:42Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Zatim nejlepsi Usagi jakeho jsem cetl.
  • kaylin
    "Spiknutí draka" je krásným velkým příběhem o cti, o statečnosti, o lži, o podrazech, ale především také o přátelství, které může vzniknout mezi různými lidmi. Ano, některé momenty jsou zde trochu moc patetické, že Gene, ale stále je to v tak únosné míře, anebo je zbytek příběhu tak dobrý, že se to dá skousnout. Když se řekne samurajský příběh z Japonska, "Spiknutí draka" může být klidně tím, co si pod tímto pojmem představíte. Jsou zde silné momenty, které se vám vryjí do paměti, jsou zde výborné akční scény a navíc je zde ještě závěr, v němž se mnohé mění a vám je jasné, že některé aspekty příběhu se musí promítnout do dalších Usagiho putování. S Neko ninjy, Genem a možná ani Zato-Inem se ještě nesetkáváme naposledy a já jsem tomu rád. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/386-usagi-yojimbo-4-spiknuti-draka-95.html
  • sedw
    Bez jediné výtky, vedle Samuraje nejlepší díl série. Velmi propracovaný příběh, napínavý, ve kterém se objeví většina známých postav. Parádička.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa15.2.2012 10:06Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Tenhle comics jsem dostal od pana KLAUNA co by dárek pod větev...odkládal jsem to až do teď, na tenhle druh comicsu jsem nějak nebyl připravený...a po otevření se to opět stalo, než jsem se nadál, tak jsem se s hrdiny Genem, Inem a skvrnkou loučil, příběh mě pohltil a velice jsem si užil i kresbu, která je naprosto perfektní a člověk v ní najde spousty detailů, které příběh jen pozvednou...mažu pro další díly!
  • Fry
    Fry admin5.4.2011 18:03Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Moje přání se splnilo tohle je zázrak - jedno z nejlepších dobrodružství!
    Příběh mě tak vtáhl do děje že jsem nemohl ani na sekundu přestat!
    Musím Stanu Skaiovi vzdát hold!
  • doophy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.10.2010 21:42Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Sakai prostě válí, já ho žeru, respekt, fanfáry... nevím co bych řekl:)
  • vifi
    Sakai je skvely vypravec. Vyborne postaveny pribeh, skvela charakteristika postav, uzasna atmosfera. Nazorny priklad toho, ze skvela kresba a vyborny scenar mohou mit jednoho autora.
  • willis
    Prostě Usagi..... povstání proti Šogunovi, taková samurajská klasika oblíbená i v žánrových filmech. Většina postav je známých z minulých dílů, takže v podatatě nic nového, ale dozvíme se, jak Gen přišel o roh.
  • Mononoke
    Mononoke23.9.2008 12:34Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    U Usagiho jsem si již zvykla na kratší příběhy, ale Sakai zde předvádí, že umí skvěle zvládnout i delší příběh, kde se osudy několika hrdinů v jednu chvíli společně prolnou dohromady.
  • Blaine
    Cekal jsem hodne, ale tolik ne:)
    Spiknuti draka jsem si koupil pred par dny a uz jsem ho precetl trikrat a pokazdy me bavilo. Delsi pribeh mi sedl vic nez roztristene povidky. Ze vsech postav mi prisel nejsympatictejsi Gen, ktery dostal dost prostoru na to, aby se dokazal ukazat ne jenom jako lehce skodici Usagiho pricmrndavac, pro me se stal hlavni postavou tohohle cisla.
  • erik
    Je to jednoduché, priamočiare a úplne pohlcujúce. Hoci od prvej stránky je jasné, že sa všetky postavy "náhodne" stretnú, vôbec to nevadí.
  • Wiruss
    Prostě Usagi je skvělá věc... Každý díl přečtu tak hodku po zakoupení, jak moc jsem na to natěšenej a ještě nezklamal...
  • andre
    andre mecenáš25.8.2008 13:43Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Musím se sebekriticky přiznat, že už nejsem schopen napsat na Usagiho objektivní "kritiku". Sakai prostě umí, i když proti prvnímu dílu už "měkne".......... stříkající krev je tatam:) ......... ale o tom Usagi nejni.
  • Lenny
    Lenny mecenáš18.8.2008 00:52Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Usagi - výboný, jako vždy. Navíc v úžasném dlouhém příběhu. V prvních kapitolách se mistrovsky nasadí figurky do hry a ke konci sledujeme vyrovnanou partii. Mám pouze dvě připomínky - finální bitva by mohla být delší a osudy prasete bych dal do jiné knihy (patří sice k příběhu, ale je to krapet klišé a kazí to atmosféru).
  • krvinka56
    krvinka5617.8.2008 09:54Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Tak tohle je fakt dobrá kvalita jako vždy.Jeden příběh má výhodu že jeukázáno víc postav i s jejich charaktery.Příběh má možnost se pořádně rozvinout a ukázat postavy lépe než jen v krátkých příbězích.Gen je zde trochu lidštější a sedl mi tu lépe Usagi zato je pořád stejný.Jedna z mála serijí co si udržuje stále svou kvalitu.Obálka je perfektní.
  • listr
    Víc dlouhých ucelených příběhů, na kterých Stan Sakai ukazuje jak je nejen skvělý kreslíř, ale že zároveň dovede vyprávět rozvleklé příběhy s několika dějovími liniemi a mnoho postavami- každý hrdina má svůj prostor a vše je krásně uzavřeno- velice poutavě a v žádném případě nudně.
78111
Četl/a (104)
81splinter, anka, autokineton, BadBoy, bananzluty, binnmode, Bonpar, borknagar1, Bronn, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, dvory, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jh666, jiskra, John Wick, kallenved, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Maličká, Mamut12, Masinfira, mearez, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, petrSF, plaštěnkář, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, Sagikkun, saja, Schramm, seneke, SNUFKIN, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(275)
2scha, 81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deathwing, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, Doctorow, doophy, Doppelganger, Drbo Jebo, Durvi, dvory, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, hlavathor, Holmwood, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, invape, iob, isildur heir, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezura, jh666, jiskra, joehot, John Wick, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, KejMart, Kelt, Keno, Klatic, konous, Kraken, krvinka56, Kuba10, lacoste, Lamahe, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, lopik, Lucifer, LuckyLjuk, Luse, Luxor, Lysandra, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, Mankin, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, mgeralt, mike731, Mikei, mikki.maser, mikolas, mindstormjak, Miriyak, mirror, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mostlysilly, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, pennywise, petrSF, petrsimcik, pk123x, plaštěnkář, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, Ruw, Sagikkun, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, seneke, Skot, Slaine, sleepless, slothest, SNUFKIN, Spacecore, start05, strougy, syon, tacmud, Tarka Daal, TBB, The Genius, the.kasztan, Thongard, Thorar, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trop, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (15)
deadpool, DracoAn, Fida, fusnix, Glutexo, jakouback, Maty48, Niaz, paveln, Plechy, punisher, Santa666, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (2)
Al0f0k, Tillion
Nabízí (1)
MB