Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tento komiks je další Gaimanův příběh ze světa Sandmana. Ovšem hrdinou tentokrát není, jak název napovídá, vládce snů, ale jeho ségra, která má na starosti trochu jiný a trvalejší druh spánku. Ta se dostane na jeden den do New Yorku a hned se zaplete do hledání něčeho co ztratila jistá stará dáma... a zároveň se stane cílem zájmu tajemného mystika. Když má smrt volno, tak to stojí za to.

Obsahuje sešity série Death: The High Cost of Living #1-3 (březen 1993 - květen 1993)

Ocenění: "Will Eisner Comic Industry Awards 1994" - Nejlepší scénárista za knihu Death: The High Cost of Living

Identický dotisk (na odlišném papíře) v květnu 2016.


Scénář
Neil Gaiman
Art
Chris Bachalo
Ink
Mark Buckingham
Barvy
Steve Oliff
Obálka
David McKean (Dave McKean)
Překlad
Viktor Janiš
Žánry
městská fantasy
ISBN/ISSN
80-87083-06-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
104
Cena
299 Kč
Originál
Death: The High Cost of Living (Vertigo (DC Comics), 1993)
  • Norri
    Norri mecenáš26.2.2022 00:38Smrt: Vysoká cena za život
    Fajn krátký příběh. Má pěknou atmosféru, celkem pěknou kresbu a má i poselství - z nudy se nesebevraždí, vy telata pitomé :-). Vlastně ta kniha má dvě poselství. Komiks doplňuje komiksové školení o sexu, AIDSu a banánech v latexu, přednášené přímo Smrtí. Tenhle komiks by mohli rozdávat děckám už na základní škole.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:54Smrt: Vysoká cena za život
    Spin off oblíbené sestry Sandmana . Jeden na světě jako smrtelník. Zároveň připravené pokračování příběhu Hazel a Foxgelove.
    Kresba je velmi pěkná , odpovídá příběh, jen se nemůžu ubránit tomu, že Gaiman umí napsat lepší věci.
  • faster86
    faster8624.7.2018 21:25Smrt: Vysoká cena za život
    Asi celosvětově nejoblíbenější člen rodiny věcných. Několikrát zmiňovaná situace k sandmanovi, kdy smrt žije den mezi smrtelníky. Je to příjemné čtení a priznejme se kdo nechtěl aby měla smrt svůj komiks.
  • S4TW
    Bylo to fajn čtivo, o tom žádná. Mám rád tyhle existenciální, filozofické, nihilistické příběhy. Ač se jedná o silně melancholické dílo, tak má i velkou dávku humoru či spíš takové příjemné nálady. Sama Smrt je totiž neuvěřitelně pozitivní a vlastně svět kolem ní dělá takovou tu smutnější atmosféru. Bezesporu je tohle dílo zvláštní, ale mám pocit, že bych si ho více užil, kdybych znal příběhy Sandmana, což neznám. Navíc jsem na konci čekal nějaké hlubší vyústění, něco víc šokujícího, ale konec byl vcelku poklidný, což mě lehce mrzelo. Kupodivu se tato kniha ani nějak zvlášť těžko nečetla, možná právě díky své zábavnosti. Kresba je určitě originální a temnost pokresluje černými okraji, ač sama o sobě nějak zvlášť depresivní není. Jak říkám, fajn se to četlo, možná to bylo lehce kratší, než být muselo, určitě bych si tuto postavu zopakoval, ale čekal jsem asi silnější zážitek, protože Gaiman...
  • jh666
    jh66614.6.2018 14:25Smrt: Vysoká cena za život
    Po pár letech jsem se rozhodl znovu zkusit vertigovskou část DC univerza. Zatímco první díl Lucifera před pár lety mě zaujal, ale ne na tolik, abych se do toho po hlavě vrhl, Smrt mě okouzlila natolik (tahle věta by se asi vyjímala v Thanosově životopisu, ale to odbíhám), že mě to utvrdilo v tom, abych se časem pokusil obstarat si vše, co u nás vyšlo. Ke knize, příběh je vlastně jednoduchý, ale Smrt je natolik skvělá postava, že si ji člověk nemůže neužít, navíc se sem tam najde i nějaká ta myšlenka, nic světoborného, ale stačí to. Kresba je pak taky milá. Bachala mám povětšinou rád a tady mi jeho kresba skutečně sedí. 90 %
  • Fry
    Fry admin9.5.2018 10:06Smrt: Vysoká cena za život
    Smrt: Vysoká cena za život - Původně jsem vůbec neměl v plánu tohle číst, natož pak si to vůbec koupit do své sbírky, ale při čtení Sandmana mě pohltila zvědavost a hlavně okouzlení celou rodinou Věčných, že jsem se musel pustit i do těchto doplňkových příběhů. Konkrétně tato kniha pak čtenáři nabízí krátký pohled na jeden den, kdy Smrt přechází do světa živých a zakusuje radosti a strasti obyčejného života. Není to sice převratné čtení, ale ať už šlo o cameo Hazel a Foxglove, nebo rychlokurz bezpečného sexu, tak já se skvěle bavil ... Za mě 4*!
  • sedw
    sedw31.10.2016 22:17Smrt: Vysoká cena za život
    Tohle pro mě bylo trochu zklamání. Smrt je opravdu sympatická postava, v Sandmanovi patřila mezi mé nejoblíbenější, ale bohužel, když ji autor zasadí to nepříliš zajímavého příběhu, tak ani sympatie nepomůžou. Příběh rozhodně nebyl špatný, ale od Gaimana jsem zvyklý na něco lepšího. Kresba byla příjemná, ale zase nic, co by mě bůhví jak uchvátilo. Za mě tedy mírný nadprůměr, ale víc, než 3* dát nemohu.
  • kaylin
    kaylin26.9.2016 17:18Smrt: Vysoká cena za život
    "Smrt: Vysoká cena za život" rozhodně není nejlepším příběhem Neila Gaimana, ale jako spin-off to funguje způsobem, že se vracíte k postavám, které znáte, máte rádi, jsou pro vás zajímavé. Jako návrat ke známému a oblíbenému je to příjemné. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/09/1259-smrt-vysoka-cena-za-zivot-60.html
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 23:07Smrt: Vysoká cena za život
    Nejsem objektivní, protože jsem se do Smrti prostě zamiloval. Díky, Neile, až jednou (konečně) přijde a nechá se pozvat na kafe, díky tobě se nebudu bát, protože teď už vím, že se to sakra milá a sympatická holka :)
  • 81splinter
    81splinter mecenáš5.8.2012 14:59Smrt: Vysoká cena za život
    Veľmi príjemný príbeh so sympaťáčkou Smrťou.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.5.2012 16:16Smrt: Vysoká cena za život
    Čteníčko lehké a načechrané jak prdík po zmrzlince a zápletka zapletená jak cop (mohl jsem napsat vánočka, ale ta bude těžší a tudíž více zapletená-to je naposled co píšu komentář minutu po odpoledním šlofíku...)Ano, scénář je lehounké klišé a i když má pár zajímavých momentů a velmi sympatickou hlavní hrdinku Smrt, je to jen lepší průměr. Přesně na hranici *** a ****, ale jelikož chci být tvrdší dávám SEDUM, teda tři... PS: nicméně další díl si koupím, nevychází to zase tak často.
  • Bela121
    Bela12120.5.2012 15:01Smrt: Vysoká cena za život
    doufám, že už brzy vyjde další díl. :o)
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 22:27Smrt: Vysoká cena za život
    Neni Gaiman, není Morfeus, ale je Smrt, ta pobaví, ať chcete nebo ne, příběh taky není špatný a myšlenka Smrti, poznávající život na jeden pouhý den, aby si při svém povolání průběžně uvědomovala jeho cenu, je dokonalá. Tam, kde není souvislost s ultraskvělou sérií Sandman, je zas skvělé a hluboké zamyšlení a nádherně hluboké postavy, ať jde o smrt nebo nesmrtelnou šílenou babku, která neví, kde nechala před lety srdce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.9.2010 19:21Smrt: Vysoká cena za život
    Smrt má krásnou podobu, ale docela dost jsem se nudil.
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.4.2009 08:37Smrt: Vysoká cena za život
    Tak z toho jsem hodně zklamaný a asi budu trochu sprostý. Možná by tomu více slušela kresba jen tužkou, ty nevzhledné tušové černé mazanice v pozadí snad mají dokreslovat atmosféru nebo WTF?? A jakou atmosféru, když už jsme u toho? Myslím, že Smrt měla v Gaimanových rukách mnohem větší potenciál, příběh je plytký až to bolí, Smrt, když už jako jedna ze starších věčných tu je od počátku, musela takovýchto dní zažít už mraky, proč se kurva promenáduje po světě jak zfukana hipisačka, která vypila silný koncentrát kyseliny lysergové a je hotová z každé pičoviny? Šílená Hettie ji pošle pro srdce, nahání ji šílenec a ona si tak chodí kolem jako by se nic nedělo a bez nějaké vlastní vůle se nechá tahat nudným dějem. Osvětově-populární návod jak si nasadit kondom na banán a srdceryvné rady ať šukáme jen s prověřeným partnerem tomu nasadily korunu. To jsem myslel, že buď špatně vidím nebo mi už finálně jeblo. I ta cena mi přijde na takový sešitek nadsazená. U mně teda hluboce oraný průměr, takže vzhledem k tomu co jsem očekával to byl propadák na celé čáře:-(
  • Keram
    Keram15.10.2008 21:03Smrt: Vysoká cena za život
    Tak toto bol velmi príjemný príbeh (táto smrť mi trochu pripomenula Prachettovho Smrťa - aspoň čo sa zvedavosti týka) s velmi pohodovou a peknou kresbou. bonusový príbeh s hostujúcim Johnom "Banánom" Constantineom nijako neurazí. preklad je výborný, väzba je dobrá, stojí to za kúpu.
  • Xeelee
    Xeelee18.9.2008 19:45Smrt: Vysoká cena za život
    Moje první setkání s Gaimanem dopadlo docela dobře. Příběh je jednodušší, ale kniha má skvělou atmosféru. Animace podle mě nepatří mezi nejlepší, ale z dokonalých obrázků Smrti jsem byl vždy úplně vedle sebe a s úšklebkem na ciferníku :-) Měl jsem pocit, jako kdyby Smrt kreslil úplně někdo jinej. V některých políčkách mi dost připomínala Vránu. Obálka a úvodní stránky kapitol se opravdu povedly. Zajímalo by mě, jestli to je realistická kresba nebo upravené fotografie. Každopádně je to skvělá oddechovka.

  • Mleako
    Mleako mecenáš18.8.2008 23:28Smrt: Vysoká cena za život
    Příjemné počtení a ta sexuální osvěta na konci je náhodou super:)
  • Zack
    Zack admin14.8.2008 10:20Smrt: Vysoká cena za život
    Kdysi jsem to cetl jeste v originalu a nejak me to nechytlo. Postava je to sympaticka, ale to je tak cely. Ale rikal jsem si, dam tomu sanci po letech, na Gaimana treba potrebuju dozrat, takze jsem to koupil, precetl a mam z toho jeste horsi pocit jak kdysi. Proste jsem se nudil. Kdyz k tomu pridam fakt, ze mi ale brutalne nesedl Janisuv preklad (ja nechapu, kde se ten clovek pohybuje, kdyz ma pocit, ze lidi mluvi takhle), dostavam se na tezky prumer. Prijde mi, ze Gaiman na malem prostoru proste neumi (vsak on i Sandman zacne mit trochu koule az v zaveru serie, po nekolika letech priprav :), vytvarne nic zajimavyho (kdyz nepocitam mckeanovu jednohubku na konci, takze sorry, nemuzu jinak.
  • Spacecore
    Spacecore5.6.2008 16:15Smrt: Vysoká cena za život
    Nic sem od tohoto booku nečekal,vlastně sem si ho ani nekoupil,četl jsem scan,takže jsem byl příjemně překvapen a Smrt mě chytla.Je sexy.
  • Godsmacker
    Godsmacker29.5.2008 15:39Smrt: Vysoká cena za život
    VElmi prijemne pocteni,ke kteremu ale nevim,jestli se nekdy vratim... a ta sexualni osveta na konci zas nebyla tak hrozna.... a treba nejakymu mladymu komixakovi pomohla... :-D
  • Avian
    Avian17.3.2008 22:59Smrt: Vysoká cena za život
    Gaiman je prostě nejlepší...........:)
  • Lobodlak
    Lobodlak3.1.2008 12:05Smrt: Vysoká cena za život
    Co se kresby týče..asi by mohla být lepší, ale šlo to. Co se scénáře týče...docela se mi to líbilo. Nic moc se sice nedělo, ale Gaimanova Smrt je prostě sympatická ženská a celej ten příběh měl takové svoje kouzlo. ...akorát tu AIDS osvětu si na konci mohli odpustit...
  • Davey
    Davey2.9.2007 20:43Smrt: Vysoká cena za život
    Příběhy se smrtí se mi v Sandmanovi velmi líbí,ale tohle mě moc nevzalo. Kresba se mi líbila,ale scénář už zas tak ne-e. Taková nic moc rychlovka,ale i přesto to mělo něco málo do sebe...snad bude Lucifer lepší.
  • Wiruss
    Wiruss15.7.2007 19:48Smrt: Vysoká cena za život
    Tohle mě dost zklamalo čekal jsem po sandmanovi mnohem vice sice zajímavá atmosféra, ale příběh tak trošku o ničem...
  • brkowycz
    brkowycz13.7.2007 09:52Smrt: Vysoká cena za život
    Nevím, přišlo mi to nějaký nemastný neslaný....Gaimana mám hrozně rád, nejraději bych viděla Sandmana na pultech kadej půlrok, ale tohle mi přišlo jako "Prosím, seznamte se:smrt." konec. Byl to pohled na jeden den smrti jako člověka. Nic víc, příběh byl krátký, vůbec se nikam neubíral. Pokaždé když Smrt spadla do nějakých trablí, dostala se z toho bez vlastního myšlení či přičinění. Odfláklá zápletka. Dokážete si představit, jaké by asi byla Preludia a Nokturna, kdyby si Sandman, místo aby dostával zpět své symboly moci, prostě jen koupil nové? Líbí se mi Gaimanova poetičnost, což je jediné co drží toto dílo, ale opět to není tak dobré jako u serií Sandmana. Ale pokud ji máte rádi, ať už Smrt nebo tu poetiku, je to volba pro vás. Pokud ne, zbytečné.
    60% jen za to, že mám smrt rád a že mám rád Gaimana
  • Jokerka
    Jokerka10.7.2007 13:06Smrt: Vysoká cena za život
    Je to sympaticka holka ta Smrt. A chova rybicky coz je taky bezva. Celkove je to prima book, kterej vas donuti se naSmrt divat jinym zpusobem. A jestli ne, tak si pustte nejakou dineyovku. Treba Malou morskou vilu....
  • willis
    willis4.7.2007 12:52Smrt: Vysoká cena za život
    Na rozdíl od pochmurného světa Sandmana, mně Smrt připadá tak nějak optimistická. I když to není typická oddychovka, tak čtení je to určitě lehčí než S.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.6.2007 10:23Smrt: Vysoká cena za život
    Tak to ja zklaman nejsem, naopak, zamlouva a to tak ze velmi. Prijemne pocteni moji oblibenou postavou, v stejne tak prijemne kresbe... a i toho navazani na Sandmanuv svet jsem se dockal, takze spokojenost.
  • erik
    erik22.6.2007 18:33Smrt: Vysoká cena za život
    Musim suhlasit, ze ocakavania prevysili realitu. Nie, ze by to bolo zle, ale nieco tomu chyba. Najlepsie to vyjadrila moja zena, ktora skonstatovala, ze tam chyba Sandman. A prave pochmurna, vazna postava ako protiklad milej a veselej Smrti je tym, co ju podla mna ako postavu tak zatraktivnilo. Vysoka cena za zivot ponuka sympaticku Smrt, pomerne jednoznacny pribeh a celkom vtipnu reklamu na kondomy. Gaiman to ale vie aj lepsie.
  • krvinka56
    krvinka5620.6.2007 07:42Smrt: Vysoká cena za život
    No jak říkám člověk se nemá nanic moc těšit povětšinou přijde zklamání a nebo očekávat od daného titulu hodně.Na Smrt sem se těšil z toho důvodu že mám rád Sandmana a Gaimana vůbec.Příběh není zas tak špatný ale je pomalý a trochu zamotaný.Prostě si řekli uděláme něco se Smrtí a šlo se dotoho.Kresba je fajn pár forků a narážek i trocha poselství tu je .Jeto fajn záležitost a dobrá jednohubka.Kdo má svět pána snů velice rád ten by nemněl váhat a ti co to nezkusili mají fajn příležitost.Osobně sem ji přřečetl na jeden zátah.Obálka je fakt super.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade19.6.2007 22:23Smrt: Vysoká cena za život
    Smrt je celkem příjemná knížka a to jak příběhem tak kresbou. I když je to taková rychlovka. Každopádně se těším na další book. MdS
1864333
Četl/a (127)
2scha, 81splinter, adevr, Aldo26, Alfred, Alikkk, arnecht, autokineton, Bedou, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, chcita, cobe, cyboy, dajik, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Goldfinch, Grrr, hellblazer, Horstik, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, Jabba, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaluž, Kapis, kaylin, Khagrael, Killingjoke, Kiwi1902, Lachvos, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lukasitch, majer, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, michelangelo, mineralk, motycond, MP, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, PAK, Palebras, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, radimisko, rafannn1, raimi, Rezet, Rinter, rooty, RudyRod, S4TW, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, start05, Stlucius, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomasino79, tricky, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(320)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, adevr, afri, Aldo26, Alfi, AlienDr, Alikkk, amazing_k, andik007, arnecht, arsan, Ashek, autokineton, Avian, Awakener, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Bellatrix, Benji, Benny, binnmode, bioh, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, cobe, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DancinPuppet, Darker, davidek, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, DevCageR, disclose, domo9321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dr. Gull, Draco nobilis, dre, Druid, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, error216, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, Fox01, freestyletricker, Fréza, Fry, fusnix, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, Hamichal, Hanyou, hawkzn, hedgehog, hellblazer, herbert, herrman, Hlousks, ho.mof, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hypermlok, ikshorm, illy, IndyP, Infarkt, invape, isildur heir, J.T.honza, Jabba, jakouback, James, james dixon, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, joehot, John Wick, Jokerka, Joshua_T, K-Os, Kabukiman, Kaluž, kamil, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, keyko, Kiwi1902, KOko, koniklec, krvinka56, kubosos, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lokeren7777, Lucifer, lukedukenuke, Lysandra, m.abrams, maara, majer, Majkl, Malachias, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Maryl, Maty48, MB, mcleek, mclusky, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikado, mildaE, mineralk, mirec, mirror, misa, Mistak, moiqpiom, mokkun, Mononoke, monty.cl, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, nepěkná perspektiva, Netorack, Neuro, Nightmare, nixtreme, Noci, noMster, Norri, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pbabinec, pdfak, pearlxjam, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, pk123x, planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, q, rafannn1, Ragnarog, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, Rich, Rinter, rooty, Rorschach, RR, RudyRod, S4TW, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, schwita, Šedo, sedw, seezeethree, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, Spike, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, tamtu, tankgirl, Tarka Daal, TBB, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, VictorMancini, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, Wiw, worf, xai, xintax, yama, yarda, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis, Zod
Chce (15)
cybern, delsemela, Elnie, filosh, Fricki, gumidekmedvidek, Horstik, husakpetr93, keplik, lucmartincova, Meesha, RadimNemec, Radkos, timek, xflori01
Shání (5)
Černá Krysa, delsemela, lucmartincova, Meesha, Tomate
Nabízí (3)
lord Vetinari, MB, seezeethree