Žoldák, lovec lebek a nejnebezpečnější zabiják v dějinách komiksu je žena. Jmenuje se Elektra Natchiosová a je stejnou měrou krásná jako smrtící.

V roce 1981 si Frank Miller pojistil své místo mezi komiksovými legendami, když Daredevilův život převrátil naruby a představil dychtivým čtenářům okouzlující vražedkyni Elektru. Odvážná Řekyně rozvrací Hell's Kitchen jako nikdo před ní, a pro muže beze strachu už nikdy nebude nic jako dřív. Až Elektřina sága skončí, ne každý z ní vyvázne živý. Hlídejte si záda. Elektra vyhlíží nový cíl.

Obsahuje příběh:
Elektřina sága

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Daredevil (Vol. 1) #168, #174-181


Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Ink
Klaus Janson
Barvy
Klaus Janson, D.R. Martin, Christie Scheeleová, Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
761 g
Stran
232
Cena
249 Kč
Originál
Daredevil: The Elektra Saga (Marvel)
  • VanTom
    Ač na seznámení s ní těžko mohla být vybrána lepší "sága", faktem zůstává, že Elektra zde hraje sice zásadní, ale stále jen vedlejší part Daredevilovým dobrodružstvím s nevelkým prostorem se vyjádřit. Frank Miller výrazně přitvrzuje (Elektra nekompromisně zabíjí) a potemňuje vyloženě do "noiru"; také postupně ubírá na textu a na konci již často celé stránky akce vypráví pouze obrazy. Přestože tedy vše spojené se sexy ninja vražedkyní by zasloužilo maximální hodnocení, mimo se najdou i slabší pasáže (třeba najmutí komické dvojky Power Man + Iron Fist jako Mattovy ochranky).
  • p3tris
    Asi se budu rouhat, ale tahle kniha pro mě byla zásadnější, než opus Elektra: Atentát. Protože právě sešity Daredevil 168 až 181 tuto nájemnou vražedkyni představily světu. Ukázaly nám její stvoření, život i smrt. A to není spoiler, protože jak dobře víme, v komiksovém světě nezůstávají hrdinové mrtví dlouho. A také je to už typický Miller v jeho nejryzejší formě. Miller milující násilí, japonská bojová umění i složitější psychologii postav. Možná jen ta kresba není ještě dozrálá do typických "hranatých" tvarů a hrátek světla a stínu, jak jsme zvyklí z pozdější tvorby a více se drží klasického komiksového stylu. Přesto se jedná o vybroušený diamant Marvelovského vesmíru, který by si žádný fanda komiksu neměl nechat ujít.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.3.2021 09:08Nejmocnější hrdinové Marvelu #041: Elektra
    „To je tajemství moci. Poštvat svoje nepřátele proti sobě.“ Síce sa to volá Elektra, ale v skutočnosti príbehy vyšli v sérii Daredevil. Okolo tej sa vo svojich začiatkoch motal Frank Miller ako ilustrátor (UKK: Daredevil – Na černé listině) a až neskôr k nej začal písať scenáre. A ešteže tak, lebo kým ako kreslič mi nevyhovuje, jeho scenáre sú z inej ligy. Nebojí sa byť temný (halucinogénna podzemná pasáž trochu pripomína spajďácky Sub-City z KVS: Utrpení), špinavý, jemne politický, realistický (v rámci možností), drsný (v tomto dole klobúk aj pred Marvelom, že mu to dovolilo) a dospelý (hojne sa tu operuje s Daredevilovou civilnou identitou). Veľmi dobre pracuje s postavami, bavia ho, zjavne ich má rád. Vyvíjajú sa. Miller nie je detinský scenárista (čo ostatne neskôr potvrdil vecami Batman: Rok jedna, Návrat Temného rytiera, 300, Sin City...). Bohužiaľ, sú tu dva problémy: Elektra je napriek autorovej snahe na môj vkus strašne nudná postava, to po prvé. No a po druhé – Frank nakreslenie svojich kvalitných scenárov neprenechal nikomu inému, ale pustil sa do toho sám. Štýl jeho kresby ma vždy iritoval. Niektoré panely sú krásne a úžasné ešte i dnes, ale ako celok mi proste kresba nesadla, hoci rešpektujem, že to niekto považuje naopak za klasiku Musím každopádne uznať, že s pribúdajúcimi stranami sa citeľne zlepšoval. Mám Franka rád ako scenáristu. Ako ilustrátora ho tolerujem, lebo mi nič iné neostáva. Daredevil je výborná postava, ale viac mi vyhovoval spôsob, akým s ním pracoval Kevin Smith (v Ďábel strážný). Mám mierne pochybnosti o tom, či bolo „etické“ pomenovať knihu Elektra. Grécka vrahyňa tu síce debutovala, ale často mizne z deja a ak sa doňho vráti, ide o klasickú vedľajšiu postavu a prím hrá diabol z Hell´s Kitchen.
  • faster86
    dalo by se říct že jde o neoficiální origin Elektry, Miller tu ještě není na úrovni temného rytíře nebo sin city, ale už tady můžete vidět že k tomu spěje. přijde mi, že čím dál čtu tím je příběh lepší. Nejlepší sešity jsou ty z pohledu Bena Uricha a Bullseye,
  • MEGA
    Naprosto revoluční dílo. A ještě k tomu to zraje jako víno. Miller zde předvádí několik nových nápadů a vytváří, či pretváří postavy a dělá je komplexní a uvěřitelné. Přidává k Daredevilovi několik nových prvků a vše protne jednou krimi rovinou s politickými intrikami. Ve středu všeho je právě Elektra, jejíž vnitřní konflikt se vyvíjí přes všech devět sešitů. Styl vyprávění je velmi filmový a celá kniha má poměrně rychlé tempo. Nejvíce se to odráží na akčních scénách, které jsou díky absenci vysvětlovacích rámečků velmi efektivní. Akce není ale to jediné, v čem Miller válí. Třeba z takové scény v kině se mi dělá husina pokaždé, když ji čtu. Komiksu ale nechybí i odlehčené momenty, díky kterým ve mně ty temné, vážné sekvence zanechali o to větší dopad. Kresba se sem hodí. Je skvěle vystínovaná, což tvoří správnou místy až noirovou atmosféru a úhly pohledu jsou dynamické. Pořád nechápu, jakto že celý run ještě nevyšel česky. V celku je tento příběh ještě o něco působivější. Tento komiks má prostě vše: napětí, akci, humor, love story, šokující momenty, prvotřídní práci s panely a hlavně úžasné postavy.
  • MerkatTV
    Komiks o Elektre ktorý je vlastne o Daredevilovi. Elektra tu je naozaj iba ako vedľajšia postava ale v deji má veľmi dôležitú rolu. Toto NHM ma veľmi bavilo. Bolo tam veľa akcie, fajn príbeh a niekedy celkom vtipné vyzerajúce ksichty ale inak to bolo fakt super. (To ako mal tú sadru bolo dobre odveci :D)
  • R3nd4
    Jedním slovem paráda a to po všech stránkách.
  • Ter
    Príbeh super, len to mohol dostať lepší ilustrátor. Teda nie, že by bol Miller zlý, vizuálne rozpracovanie panelov je super, bojové scény s nindžami perfektné, len ksichty v jeho štýle sú hrozné. A neviem, či je to iba dojem, ale komiks pôsobí, že dostal pre NHM novší coloring. Z celej 60-tky NHM (keďže už onedlho skončí) mám 12 kníh a táto je medzi topkami :)
    PS: Ešteže si nekupujem knihy na základe obalu, inak by som o Elektru ani nezakopol.
  • choze
    Kresebně paráda - rozpanelování, barvy, atmosféra, akce... Scénář nadprůměr, ale moc mě to nechytlo.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.7.2018 13:06Nejmocnější hrdinové Marvelu #041: Elektra
    Zkrátka tuhle knihu jsem si prostě užil. 90%
  • Komiksum
    Nenechte se odradit obálkou (Proč je u nás oproti zahraničí tak debilní nechápu). Při čtení jsem měl doslova Frankgasmus, páč Miller je frajer jak kreslířský tak scénáristický. 8 sešitů Daredevila (sice se to jmenuje Elektra ale je to primárně o něm, Elektra je zde spíše ve vedlejší roli) a tak se jedná o jednu z největších knih z NHM. Konec je fenomenální. Povinnost každého fanouška Darevila či Millera, u této knihy je výhoda, že to souvisí s Na Černé listině a Zmrtvýchvstání z JAK, takže si můžete přečíst hodně kvalitního Daredevila od Franka.
  • Azalin
    Azalin mecenáš24.4.2018 19:49Nejmocnější hrdinové Marvelu #041: Elektra
    Kam se hrabe Atentát.. :)
  • Thurin
    Poslední sešit je famózní.
  • Norri
    Skvěle napsaný a nakreslený příběh. Má to sílu. V kresbě jsou úžasné nápady a některé panely jsou geniální. A Elektra je kost!
  • mearez
    Takže. I den po přečtení se stále jedná o nejlepšího Daredevila a jeden z nejlepších komiksů co jsem kdy četl. A teď k jednotlivým částím. První sešit s prvním výskytem Elektry je super. Miller se pouští tam, kam se dostud člověk nevydal a probírá se Mattovým životem na vysoký. Skvělý odlehčený.
    Teď k hlavnímu příběhu, což je Elektřina sága. A to byl, alespoň pro mě, kopanec do koulí. Ano, Millerovo run je super, a Born Again je jeden z nejlepších superhrdinských komiksů vůbec, ale tohle jsem opravdu nečekal. A zprvu by se tento kousek mohl zdát jako tuctový pláštěnkářský komiks. Jenže za průmněrnou slupkou se skrývá příběh o ženě, která si nemůže vybrat, jestli svého milovaného bude nenávidět nebo milovat. A tenhle příběh má všechno: Fiska v pozadí, zkorumpované politiky, novináře, kteří chtějí dokázat zločiny, ale nemají důkazy, Daredevila, který i přes to, že ke všem postavám má nějáký velice silný emocionální vztah, se musí chovat racionálně, Sticka, kterej je jako vždycky přísnej, a jeden klan, kterej nikomu vlastně ani nic nedělá. A ano, Daredevil s nohou v sádře působí komicky, ale vlastně tím Miller chtěl dokázat, kam je Daredevil ochoten ještě zajít kvůli boji proti zločinu a kvůli cestě za pravdou. Jako nejslabší sešit bych označil ten s Power manem a Iron Fistem. No a tím se dostáváme ke konci. Daredevil #181. Úžasnej sešit, kdy se do příběhu kromě Fiska a Elektry zamotá ještě Bullseye. Geniální sešit.
    Kresba byla příjemná, Miller si krásně hrál s kresbou v panelech a i s panely samotnými, což mám velice rád, ale řekl bych, že tady už není co rozebírat. Nejlepší Daredevil. Za mě 5*
  • S4TW
    Frank Miller, jeden z mých nejoblíbenějších autorů (možná ten úplně nej) a Daredevil, dnes už asi má nejoblíbenější marvelovská postava, co by se tady mohlo pokazit? No přeci nic. Tohle je to nejlepší, co jste mohli v osmdesátých letech v superhrdinském komiksu číst! Byla by ostuda nedát plný počet knize, ve které je taková klasika jakou je Daredevil #181, tenhle sešit si zaslouží jen tu největší chválu. Ale ony nezaostávají ani další kousky. Hlavním znakem, který celou knihu propojuje, je Elektra (jejíž je i tento díl NHM) a její interakce s Mattem a jeho okolím. Neskutečně silná, dobrá postava s velmi zajímavými charakterovými (nestálými) rysy. Je zajímavé, jak silné postavy dokázal Frank psát, jakou jim vdechl duši a jak jim ze života udělal peklo. Vlastně je dost možné, že právě on definoval to, jaký skutečně Matt Murdock je (minimálně mnoho let poté se tím ostatní autoři řídili). Autoři se toho nebáli a poslali postavu a možná i celý žánr do daleko temnějších míst, než bylo v té době obvyklé. Na superhrdinský komiks toto působí daleko více lidsky. Hlavní zápletka je taktéž skvělá, silná, chytlavá. Nechybí emoce, souboje, zvraty, pochmurná atmosféra a ani Bullseye! Navíc bylo zajímavé sledovat, jak kreslil Miller předtím, než si našel svůj styl, tady se vlastně snažil jet podle tehdejšího standardu a vlastně to nebylo vůbec špatné. Dost mu nejspíš pomohl Janson, který odvedl slušnou práci. Nechybí dobrá práce s panely a opravdu vynikající barvy. Ano, není to asi Frankova nejlepší kresba, občas mu ujede ruka, jindy zase předvede skvělý záběr, je to prostě ne úplně vyrovnaná kresba, ale pořád velmi dobrá. Ne, byla by ostuda nedat tomuto skvostu plný počet.
  • Tyfus
    Super komiks! Frank Miller je boží vždycky, osmdesátkové retro mám taky rád. Škoda snad jen té sádry na noze... to už bylo moc. Jinak skvělé čtení!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.3.2018 14:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #041: Elektra
    Na rané osmdesátky, jednu z Millerových prvotin a do toho ještě úplně první objevení se Elektry je to fakt zdařilé. Elektru znám velmi okrajově, ale jako postava se mi líbí a je zajímavá. Ranou Millerovu tvorbu, a zvlášť když to je v komiksu zároveň kreslíř i scénárista, mám opravdu rád. Takové povedené akční drama, Daredevil tam v podstatě ani není potřeba a na to, že je to mainstream, tak postavu pěkně uklidil a dosazoval tam spíš Murdocka. Jo, proč ne. Muž beze strachu to potom více rozvádí v NHM a celé se to tak propojuje. Opravdu oceňuji, že si to Miller vše udělal sám a že se nebojí jít proti hranicím mainstreamu.
  • mcleek
    Je to moc fajn a je toho hodně... zdá se mi, že česky s DareDevilem vyšly samý super komiksy... :-) 90%
  • hroubek
    Na tento komiks jsem se hodně těšil, a čekal jsem opravdu hodně velkou kvalitu. A jsem velmi rád, že můžu napsat, že jsem dostal to co jsem chtěl. Přiznávám, že to mohlo být o malinko lepší, ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Sice mě mrzí, že to není samostatný příběh o Elektře, ale s kombinací s Daredevilem funguje skvěle. Je to parádně napsané a nakreslené a Frank Miller ukazuje, že se mu prostě neskutečně dařilo vše na co sáhl. Jeho příběh parádně vystavěný a vygradovaný. Nikam se nespěchá, sešity mění vypravěče a tempo, a nabízí i jiný pohled na věc. Máme zde i lehkou komickou část s Lukem Cagem a Iron Fistem. Přesto je tohle hlavně komiks o Elektře a Daredevilovi, a jejich tragické a nenaplněné lásce. Líbilo se mi jak je to nakreslené, a samotná akce je pastva pro oči a výborně funguje i bez dialogů. Elektra je hodně povedený díl z tohoto kompletu a já z toho mám velkou radost.
  • Koci
    Čistá klasika. Tady není moc co rozebírat. Ve své době to musel být vysoký nadprůměr a kvalita vydržela až dodnes.
  • louza
    Duo Miller Janson dělalo skvělé Daredevilovské komiksy, ale tohle je přece jen trochu nadstandard i na ně. Nepřináší jen novou postavu, ale i grafické uchopení a celkové zdrsnění děje. Vedlejší postavy umírají, jako by se blížila zima a ty hlavní jsou v permanentním ohrožení života. Všechny aspekty, které později vykrystalizovaly v Temném rytíři jsou zřetelné už tady. Vyjít kniha v tomhle provedení dnes, bez problémů obstojí mezi tím nejlepším. Před téměř čtyřiceti lety to muselo být zjevení. Jediná výtka je ke spojitosti příběhů. Elektra se skrz ně vine jak červená nit, ale ačkoli jde skoro o souvislý run, na všech devíti sešitech v knize je vidět, že nebyly myšlené jako jednolitý dějový oblouk a návaznost místy trochu skřípe. Jestli jsem u Deredevila Na černé listině psal, že bych z něj před lety sral magii v kostkách, tak z této knihy k tomu nemám daleko dnes. Jeden ze zásadních milníků. Nechápu že to česky vyšlo až tak pozdě.
  • Carnage
    Spíš než Elektra je to další Daredevil v NHM, ale ono to vůbec nevadí protože o kvalitách Millerova runu tu není pochyb. A důležitý milníky v Elektřině životě jsou tu. Super delší počtení který nenudí a občas i něčím pobaví. Akorát ten sešit kde Daredevil potírá zločin s berlí a sádrou mi přijde jako dobrá hloupost.
  • cyboy
    Vlastne o zadne prekvapeni nejde. Ze Millerovi Daredevil sel vime uz z jinych knih. Je to dlouhe a je to dobre.
    80%
523051
Četl/a (134)
159753258x, 2scha, Abbott, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Benny, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dejweez26, Dexir, Doppelganger, dvory, electricfret, erik, flipflop, Fox01, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hokejový_Svaz, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, jiskra, JORDY, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, lukascus, Lukis89, Lukki22, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mineralk, mira1239, miuanek, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Norri, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, p3tris, Paldini, parado, PatrikTheMighty, PeNNy, Peppa, petad, petrSF, Pietro26, Pista, PopCultureBeast, punisher, R3nd4 , raenius, Rinter, roswelll, S313, S4TW, sala, SekyCZ, slavik38, Spacecore, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, Tawax , the.kasztan, Thurin, tom173, Tomski, Triša, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(289)
10milda, 159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , autokineton, Azalin, Azbest, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benny, blackJag, Blackmoor, bmc75, borknagar1, BreakingAway, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, electricfret, Elizabeth, Erich, erik, ertefol, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, Glumal, Goldfinch, Golem, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, hlavathor, Hokejový_Svaz, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, illy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, lukascus, Lukis89, Lukki22, Lukyn2810, maara, Mariomichal, markic, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, mira1239, mirror, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, p3tris, Paldini, parado, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, Pietro26, Piros0013, Pista, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, sala, Salien, Saran, Schramm, SekyCZ, semi41, Sharick, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Sorklinos, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tawax , Ter, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom173, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, Tomski, Triša, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zaknafeine, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, Jason2808, Marthy76, Odal , Premek, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej
Shání (1)
SiWeX
Nabízí (4)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, Librarian