Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Joker je mrtvý
O tom není pochyb. Jedinou záhadou zůstává, jestli mu ten jeho hubený krk konečně zlomil sám Batman, nebo jestli za tím stojí jiná gothamská zlověstná síla.
Problém spočívá v tom, že Batman si na nic nevzpomíná... a čím více se noří do labyrintu tohoto případu, tím více pochybuje o všem, co se dozvídá.

A kdo může být vhodnější k tomu, aby to všechno rozpletl, než... John Constantine?

Háček je v tom, že i když John miluje záhady, je jedna věc, kterou má ještě radši – a to je pohrávání si s lidmi. A tak se nesourodý pár začne s Johnovou „pomocí“ hrabat v nechutných vnitřnostech Gothamu... a brzy se přiblíží šokujícímu odhalení, kdo doopravdy zavraždil Jokera.

Obsahuje sešity série Batman: Damned #1-3 (září 2018 - červen 2019)
Vyšlo jako 1. svazek edice DC Black Label. Vyšlo také se speciálním plakátem ke komiksu v prodeji pouze na Comic Con Prague 2020.


Scénář
Brian Azzarello
Art
Lee Bermejo
Ink
Lee Bermejo
Barvy
Lee Bermejo
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
akční, detektivka, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-828-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
216 x 276 mm
Tisk
barevný
Váha
950 g
Stran
176
Cena
649 Kč
Originál
Batman: Damned (DC Comics, 2019)
  • PKD
    PKD3.3.2023 20:56Batman: Zatracení
    Tohle proste, JO. Neni to scenaristicky na urovni Jokera ci Lex Luthor:muz z oceli, ale diky maniakalne promakanemu Bermejomu vizualu davam zaslouzene plne 4 hvezdy. Jen tak dal.
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:25Batman: Zatracení
    3*, ale v podstatě jen za kresbu a atmosféru, protože příběh vlastně nebyl, alespoň ne z mého pohledu. To bylo velké zklamání, protože od Azzarella jsem čekal pecka temný příběh, ale zklamání bylo obrovské. Nebavil mě příliš ani Joker, toto bylo ještě o třídu horší.
  • choze
    choze31.7.2021 08:31Batman: Zatracení
    Bermejo válí, vypadá to parádně a má to luxusní atmosféru, jen mě rušila občasná bílá pozadí, ta mě tahala za oči. Constantinův onanistický vypravěčský monolog a hlášky mě ale sraly nebetyčně, až jsem si říkal, že by to celé bylo lepší bez psaného slova.
  • Fry
    Fry admin8.6.2021 20:28Batman: Zatracení
    Batman: Zatracení - Esej na téma 'Batman'... četli jste ji už 1 000x, origin se v průběhu času jen lehce mění a upravuje, avšak význam a myšlenka zůstává stále stejná. V této hře se však hraje o život. Někdo umřel, leží v márnici a pokud je to Joker, je možné že ho zabil Batman? Nebo ne... SPOILER v márnici je btmn, příběh je o ničem a tu jednu hvězdu dávám za kresbu ... Za mě 1*!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš27.1.2021 06:40Batman: Zatracení
    „Jenom další temná noc, kdy vylítajj netopýři.“ Radikálna blacklabelovka s parádnym vzhľadom (ten priehľadný obal!), ktorá sa skutočne nesie miestami až v hororovom, okultnom, ponurom duchu. Tomu plne odpovedá geniálna Bermejoova kresba, ktorá bola fantastická už v grafickom románe Joker a tu je ešte realistickejšia (Batman tu pôsobí fakt ako psychopatická nočná mora, ktorá nepatrí do sveta normálnych ľudí). Batman: Zatracení je mimochodom pokračovanie Jokera, odohráva sa v podstate len pár minút po jeho drsnom konci. Azzarelloov scenár je miestami príliš náročný na pozornosť, ale podstatnou mierou ho oživujú slávne nečakané cameá a prekvapivá prítomnosť Constantinea, ktorý je značným spôsobom nepredvídateľný a tak netušíte, či to s Batmanom myslí dobre, alebo hrá svoju vlastnú hru, ktorej pravidlá pozná len on sám. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-zatraceni-komiks
  • tom173
    tom17323.1.2021 09:58Batman: Zatracení
    "Jsem unavený Constantine.. chci odpovědi"....i já chtěl odpovědi při čtení tohoto komiksu a bohužel se mi jich příliš nedostalo. Batman se brodí svým osobním peklem (asi) a na této cestě se setkává s postavami zejména Justice League Dark ( podoba mého oblíbeného Etrigana mě tu moc nepotěšila :( ). Některé scény jsou opravdu epické a říkáte si, že je to super a že se snad příběh někam pohne. Následují ale další matoucí stránky, které vás vytrhnou z pocitu že to nějak chápete. Jak se mi od Azzarella líbil Lex Luthor a Joker, tak tady už to podle mě přepálil. Book by možná fungoval stejně pokud by panely neobsahovaly žádný text, takhle je to celé "pouze" krasojízda Lee Bermeja, který je prostě génius a tady to zase potvrzuje. Grafická úprava Crwe bez nejmenších výhrad. Velká škoda, že se scénář nedrží trošku při zemi, ubrat pár filosofických plků a přidat na dialozích ať to dává větší smysl, tak by to byla lahůdka.
  • Matthew
    Matthew15.9.2020 11:22Batman: Zatracení
    Moc fajn jednorázovka z Netopýrova chorého mozku podpořená naprosto úžasnou kresbou!
  • perak
    perak8.9.2020 21:29Batman: Zatracení
    Kresba super, to jsem si užíval každou stránku, každý jednotlivý obrázek. Naopak příběh mne vůbec nezaujal. Jakou úlohu tam měl Constantine a některé další postavy? Co tím vším chtěl autor říct? Jediná zajímavá linka se týkala Brucova dětství. Celkově ke konci jsem se na text už ani moc nezaměřoval, prostě nebavilo. Ale jen kvůli té kresbě stojí za to se na knihu podívat.
  • Good Games
    Good Games mecenáš21.6.2020 21:14Batman: Zatracení
    Zatracení dokáže určite zaujať svojím drsným až hororovým scenárom a má aj pár fajn momentov, ale ten príbeh ako celok sa až tak úplne nevydaril a v niektorých momentoch ho zachraňuje hlavne luxusná kresba. =►Celá recenzia◄=
  • Ter
    Ter26.5.2020 11:26Batman: Zatracení
    Zhúlený výprd. Malba super, obsahovo sračka.
  • Gustik5
    Gustik519.5.2020 15:42Batman: Zatracení
    Batman: Zatracení je vizuálně naprosto pohlcující a nádherný komiks, který ovšem dojíždí na naprosto plytký scénář. Jde o přehlídku vizuálně podmanivých obrazů, které slepuje dohromady sice atmosférická, sice místy zajímavými nápady proložená, ale pořád - dějová vata. V momentě, kdy otočíte na poslední stránku bude nutně následovat povzdech a otázka, co je vlastně pointou celého příběhu (tedy ono příslovečné "Co tím chtěl básník říci?"), nebo jeho jedinečným, neviděným poselstvím. Na rozdíl od zmiňovaného Jokera či Luthora nenabízí Zatracení nic nového ani neotřelého, Azzarello píše (jakkoli mu ne úplně kladný Batman scénáristicky sedí) s poněkud nabubřelou intelektuální přezíravostí - jako by se po celou dobu čtení schylovalo k něčemu velkolepému, co vás posadí na zadek, jen aby celý příběh ve finále vyšuměl do ztracena a došlo k pro mainstreamové komiksy tolik typickému návratu do statutu quo, pro který je milujeme a nenávidíme zároveň. V ději pochopitelně potěší účast postav z dospělejšího ranku známého pod názvem DC Black Label, jako Swamp Thing, John Constantine a dalších, ale jde vlastně jen o stafáž pro úchvatnou atmosférou prodchnuté kulisy, v nichž se ve výsledku nic převratného neodehraje. Revoluce se nekoná. Nakonec jde o úžasně nakreslené zklamání.
  • faster86
    faster868.4.2020 22:45Batman: Zatracení
    Ta kresba a barvy to je neskutečné, při čtení sem si celou dobu říkal že je to dobré, chvílama až hodně dobré, ale na konci vlastně nevím o čem to bylo. Výběr "vedlejších" postav fajn, dětství Bruce hodně fajn. Jedna věc: "srdeční tep 120 na 80"? To posral Azzarello, nebo Kopřiva?
  • Multiverzum
    Multiverzum5.4.2020 12:01Batman: Zatracení
    Batman: Zatracení je zaujímavá jednohubka pre fajnšmekrov s krásnou kresbou, ale s o niečo horšie podaným príbehom. Poteší, ale úplne neohromí.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-zatraceni/
  • Spike
    Spike5.4.2020 04:01Batman: Zatracení
    Uff, tak tohle se opravdu hodně těžko hodnotí, ale dobře, zkusím to.
    Začneme s očekáváním. Jakožto první vlaštovka DC Black Labelu vydaná u nás, na Zatracení jsem se těšil už od začátku. Plus jména autorů (tedy žádná béčka) a nástin děje a postav co se tam objeví, a hype byl obrovský. Ale. Přeci jen, Brian Azzarello je tvůrce ke kterému mám komplikovaný vztah. Píše prostě jinak, po svém, zvláštně, a jeho komiksy (pro mě) rozhodně nejsou na jedno přečtení. U jeho Hellblazera nebo 100 nábojů jsem komiksy docenil hned, ač je jasné že další četba to zase někam posune. Ale takový Pro zítřek, ten jsem plně docenil až tak na třetí, čtvrtý zátah (mimochodem ten komiks je výborný). Ale naproti tomu jeho Joker nebo Lex Luthor, to mi dodnes přijde takové klouzání po povrchu.... Asi si to budu muset opět zopáknout. Zkrátka - u tohoto autora už po předchozích zkušenostech počítám s tím, že první přečtení není určující a názor se ustálí až po opakovaném. Čímž naznačují že v budoucnu některé své názory mohu poupravit. Tohle budou dojmy po prvním přečtení, takže tak.
    Já ani nevím jestli se mi ten příběh líbil nebo ne. Návaznost na Jokera je jen velmi volná, nevadí mi. Odkazy ke Kameňáku potěší znalce. Kresba... Wow, Lee Bermejo je bůh. Takový špinavější Alex Ross. Sice už kresbu a malbu ne kombinuje jako dřív, ale ten komiks díky němu prostě vypadá ÚŽASNĚ. Atmosféra na max, a já se kochal každou stránkou. Tady není výhrad, kdo dá na vizuální stránku komiksů, tak tohle je povinnost. Ale ten scénář... Zezačátku jsem byl lapen, těšil jsem se kam se to pohne.... Ale nastal ten typický problém co u Azzarella mám většinou. Příběh prostě nějak plyne, události a postavy se objevují, ale buď je to takové odnikud nikam, nebo mám pocit že polovina děje chybí protože mi stále něco uniká, a to jsem schválně četl pozorně. Ono nápady tam jsou dobré, čas od času se objeví výborná scéna, ale prostě to na mě celkově nefunguje. Vím skoro jistě že až se k tomu někdy vrátím užiju si to víc, ale můj názor je prostě takový, že pokud i po pozorném dočtení pořád nevíte o čem to pořádně bylo, máte pocit že značná část děje vám uniká a k vysvětlení musíte googlit jak to bylo myšleno, prostě to nemohu nazvat dobrým scénářem. Jakkoli jsem to tomuhle komiksu přál. Ač postavy mě bavily, spousta z nich mitam přijde zbytečná a daná na sílu. Jako když se autoři do některých batmanovských příběhů snaží nacpat co nejvíce padouchů, tady jsou Constantine, Zatanna, Spectre, Deadman, Enchantress, Etrigan, Swamp Thing... A polovina z nich by tam být ani nemusela. Nebo mi jen nedošla jejich role... Každopádně ze scénáře nadšený být nemohu. Autora mám rád, ale tohle mi prostě přijde prázdné. Jsem opravdu zvědavý co na mém názoru změní další přečtení.
    Jinak vydání je na klasicky vysoké úrovni, přebal originální leč člověk na něj musí být velmi opatrný. Pod ním taky super. Ten větší formát jsem čekal jako u Mého temného prince, tohle je ještě větší a bohužel do knihovny trochu nepraktické. Alespoň že ta kresba vynikne.
    Za tu, a za kvalitní provedení plus pár super scén, půjdu s hodnocením výš. Ona kniha je to luxusní, ale ten příběh, ten je takový... Nijaký.
    Ale určitě doporučuji, minimálně pro fandy Batmana povinnost. Jen to dle mě není tak dobré jak vzhledem k námětu být mohlo. 7/10
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš22.3.2020 12:23Batman: Zatracení
    4* kvůli formátu a kresbě. Trochu jsem se ztrácel, ale bavilo mě to. Doufám, že bude nějaké pokračování a následné vysvětlení.
  • Norri
    Norri mecenáš8.3.2020 22:21Batman: Zatracení
    Tenhle komiks mohl být skvělý, ale zabila ho slova… Jsou tam zajímavé nápady - třeba vztah Wayneových a nebo veršující démon Etrigan jako raper. Celkově Batman bojující o svou duši s peklem v hororovém komiksu vypadá jako super nápad, ale to by to z toho komiksu muselo být zřejmé. Já jsem to tam ve všech těch kecech neviděl. Já vlastně vůbec nevím, v jaké rovině se ten příběh odehrává. A už vůbec jsem nepochopil, jakou roli tam má Enchantress. Její roli jsem si na internetech dohledal, ale z toho komiksu to vůbec není zřejmé. Prostě velký guláš s magickýma postavami DC, jehož vysvětlení si po dočtení musíte googlovat. Takže suma sumárum příběh je nic moc, ale kvůli skvělé kresbě a její atmosféře si tu knihu nechám.
  • rewkon
    rewkon7.3.2020 12:31Batman: Zatracení
    Příběh je trochu nevyvážený co se mi líbí na příběhu je dětství Bruce a kdy zjistíte ,že jeho rodiče byli pouhými lidmi ze svými chybami. Zde hlavně hraje prim úžasná kresba :-D
  • kaylin
    kaylin6.3.2020 09:36Batman: Zatracení
    Kniha "Batman: Zatracení" je dobrý komiks, ale jen dobrý. A to díky úchvatné kresbě, kterou Lee Bermejo jen dál dokazuje, jak výjimečným tvůrcem je. A to mu prostě nikdo nevezme, tak to je. Brian Azzarello je také dobrý scenárista a předvádí to i v komiksu "Batman: Zatracení", jen ty jeho schopnosti nejsou prodchnuty do knihy jako celku, ale jen do určitých scén. A to je přece jen trochu málo na to, aby se dalo mluvit o skutečně skvělém a výjimečném komiksu. Takovým "Batman: Zatracení" bohužel není. I když se musí vyzdvihnout něco jiného. Nakladatelství Crew se postaralo, aby kniha vyšla ve velmi povedené vazbě s průhledným přebalem, který vytváří velmi zajímavý efekt, jež vás dovede naladit na čtení. Nemluvě o tom, že formát je dost velký na to, abyste si mohli Leeovu kresbu skutečně užívat. Takže ano, komiks by vás mohl scénářem zklamat, ale jako celek přece jen zklamat nemůže, protože kresba je tu pořád úchvatná.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.2.2020 16:09Batman: Zatracení
    Já jsem spokojenej. Naprosto jsem nic od tohoto komiksu nečekal a nic jsem si o něm nezjišťoval, vyjma informace edice s pindíkem či bez něj. Kochal jsem se nádhernou kresbou a jakýmsi oduševnělým příběhem, resp. jsem si připadal, jako kdyby někdo zadaptoval báseň do komiksu. Je to vizuální komiks a příběh je nějak na druhé koleji. Není to převratné, ale nějak mi to zapadá. Prostě paráda a krásná kresba. Vazba a formát se mi moc líbí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.2.2020 12:16Batman: Zatracení
    Tenhle komiks má své klady. Má výbornou kresbu, dobré nápady, místy je napínavý, místy vytváří zdařilou atmosféru, vyskytují se tam některé mé oblíbené postavy apod. Dokonce se zde zjeví občas zajímavá myšlenka, jindy je to však jen takové rádoby hluboké tlacháníčko. A obecně příběhově to je dosti slabé.

    Celkový dojem: 40%
  • T3ss
    T3ss11.2.2020 12:03Batman: Zatracení
    Od kresby jsem se nemohla odtrhnout, prostě paráda. Od příběhu jsem čekala něco úplně jiného, ale jak napsal karl173 - Azzarello se tady věnuje hlavně myšlenkám a vyprávění příběhu odstrkuje do pozadí. A mně osobně Azzarello teda velice sedl jak v Talk show, tak i při podpisu komiksu.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN11.2.2020 07:31Batman: Zatracení
    Skvělá kresba. Vynikající zpracování (ten přebal, který jsem hned natrhl). Takže přežiju i někdy zbytečné filozofovani a fakt, ze Azzarello mi byl na Conu osobně hodne nesympaticky (na rozdíl treba od Mccrey).
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.2.2020 22:02Batman: Zatracení
    Ja vlastne souhlasim s obema kolegy pode mnou, ale vic se priklanim k Fimiho nazoru a to i presto, ze jsem velky fanousek Azzarella.
    60%
  • karl173
    karl173 mecenáš10.2.2020 20:21Batman: Zatracení
    Je to takový ten typický hlubokomyslný Batman. Ano nepřináší nic nového a příběh tu je jen do počtu. Azzarello se spíš více hrabe v temných myšlenkách a jde mu to skvěle. Kresba je správně ponurá a svíravá. Je to celkem podobné Jokerovi od stejného týmu, ale tady mě to nějak víc dokázalo upoutat a užil jsem si to. Není to nejlepší Batman, ale za přečtení to rozhodně stojí. Vcelku slušné 4*
  • Fimi
    Fimi mecenáš10.2.2020 20:00Batman: Zatracení
    Mám to v originále, takže hodnotím obsah nikoliv české vydání. Za mě krásně kreslený nic. Jak já říkám, nevadí že je to hovno, ale hlavně, že krásně voní... Prostě Azzarello mi na Batmana nějak nepasuje, to už se mi líbí více Noel, který Bermejo dělal komplet, tam mi přijde, že pro to má větší cit než Azzarello. V porovnání s např Luthorem od stejné dvojice je to diametrálně horší... Na druhou stranu ovšem lepší než Batman Já jsem todlecto a Já jsem tamhlecto
19353581
  • felis
    felis mecenáš22.2.2020 14:33Batman: Zatracení
    Darth: hmm, tak to jsi mně spíše nalákal než nahlodal. Díky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.2.2020 18:21Batman: Zatracení
    Felis: určitě bych neřekl, že to je zhulenost. Samozřejmě je to subjektivní, ale můj dojem byl, že čtu "báseň", resp. je nějaká epická báseň v nějakém verši, třeba aliteračním, a někdo ji umně zpracoval do komiksu. Tohle se mi honilo hlavou. Určitě stojí za zmínku, že to i vzbuzuje nádech typu: "Rorschach's journal...". Je to spíš Batmanova lamentace a jakási snaha o oduševnělost. Jestli ti to stačí ;-). Samozřejmě nechci z tohoto komiksu dělat něco, co to není. Nejedná se o nic extra závratného a žánry překonávajícího. Je to prostě jiný vypravěčský styl, který do DC Black Label stopro zapadá.
  • felis
    felis mecenáš20.2.2020 20:08Batman: Zatracení
    Nesnáším zhulenosti, halucinace a snové pasáže (myslim v comicsech). Prosím, vyskytuje se v tom něco podobného?
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.2.2020 12:13Batman: Zatracení
    Můžeš číst samostatně
  • charvos
    charvos mecenáš11.2.2020 12:05Batman: Zatracení
    da se tohle cist samostatne? nebo musim znat neco vic abych to pochopil.
Četl/a (141)
2Hitman3, 2scha, 353638, 3DD!3, Al0f0k, AlmightyMates , alois13, anka, ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Benny, Blackmoor, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, charvos, choze, Cinema Ranger, Const.ex, CoVseNerdit, cowok, cyboy, dajik, DanielT, Darth Raelchi, Davidos402, dcpatr , deadpool, Denis1996, desto, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, fifas, filemon, FilipNejdl , filosh, Fox01, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., Goldfinch, hellblazer, HevyEli, Hlousks, house192, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, jaspis, Jay-jay, jeanbaklajean, jerry67, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, Khagrael, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, Kiwi1902, KOWE, Lachvos, lacoste, Librarian, Lokusta, LookAss, Lord Baltimore, Lordsouli, luky.kuky10, Macek78, malylada, Matthew, Mercurio, Mleako, monocyt, MonsterGyre, monte walsh, MP, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Negan, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paja78, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, Petr, petrik1710, Petrisko911 , petrSF, PKD, PumpingArrow, rafannn1, RaptoR, rewkon, Rinter, S313, Schirru, sedw, Sikk, slavik38, Spike, Symbi, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Thorug, tom173, Tommar, Tony, trudoš, tukak, utresyby, Václav Mikula, vrazdinek, w3cMarkus, Zbysek2410, zlejzmrd
(195)
2scha, 353638, 81splinter, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , alois13, anka, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Beng.D, Benny, binnmode, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, charvos, cobe, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DanielT, Davidos402, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, Denis1996, desto, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, fifas, filemon, FilipNejdl , filosh, Flowtek, Fox01, Foxized, FrAnK, Géba, Georgíno J., Goeger-Devil007, Goldfinch, gongon44, gumidekmedvidek, Hades, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, Hlousks, house192, Hugin, hyba1991, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jak, James, Jáňa, JaroKakashi, Jay-jay, jeanbaklajean, jerry67, jh666, jindroush, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, koudak89, Kouzelnik7, KOWE, lacoste, Lobok257, Lojza, Lokusta, LookAss, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, Mariomichal, Marvin, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, misa, Mitak, monocyt, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mr.Ward, Mrlah, Mrtvejbazen, Mysak92, NecRoman, Negan, Nevidal7, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, PKD, Poseidon1978, PumpingArrow, RadimNemec, Radkos, rafannn1, RaptoR, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, Roiser, rooty, Rumburaq, Saran, Schirru, seneke, Sick666, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, Spike, štěpin_8, suricattaontheway, T3ss, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thorug, Tialster, tom173, Tomate, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vrazdinek, w3cMarkus, willis, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (35)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, burzum, delsemela, DracoAn, Fr3d_K, GeorgeeW, gezic, illy, Infarkt, Jack, JackOneil, jaspis, Jimbeam90, Joshua_T, Madao, Maty48, MignolaMoore, monty.cl, Murphy722, Nightmare, nx, Philologus, PKD, Raido26, Sebastian the wise, Sole, Spacecore, Tarka Daal, Tomasino79, Tyfus, Wiw, Wodry
Shání (4)
GeorgeeW, gezic, Nightmare, Šedo
Nabízí (1)
filemon