Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Nápad Masky pochází z hlavy Mikea Richardsona a poprvé se objevil roku 1985 v amatérských publikacích vydávaných budoucím šéfem Dark Horse Markem Verheidenem. Po založení DH se Maska objevila jako Masque (v podání scenáristy a kreslíře Marka Badgera) v prvních číslech magazínu Dark Horse Presents. Z Masque se ale stala hodně politická záležitost, a tak to Richardson típl ve snaze vrátit postavu zpátky ke kořenům.
K tomu došlo roku 1989, díky tvůrcům Johnu Arcudimu a Dougu Mahnkemu, kteří stvořili něco mezi Králíkem Bugsem a Terminátorem.
V tomto omnibusu najdete všechny tři knihy z jejich společné spolupráce: Maska, Maska se vrací a Maska vrací úder. Pak už postava přecházela z ruky do ruky a tvůrci se měnili stejně jako nositelé nebezpečného magického artefaktu.
První příběh inspiroval úspěšný film s Jimem Carreym… ale počítejte s tím, že originál je mnohem temnější (avšak stejně zábavný).
Maska dodnes patří k nejslavnějším postavám z nakladatelství Dark Horse.

Obsahuje příběhy:
Maska
Maska se vrací
Maska vrací úder

Obsahuje sešity sérií The Mask #0 (původně vyšla v anthologii Mayham #1-4 (1989), re-print jako The Mask #0 (1991) The Mask #1-4 (1991), The Mask Returns #1-4 (1992-93) a The Mask Strikes Back #1-5 (1995)

Scénář
John Arcudi
Art
Doug Mahnke
Ink
Doug Mahnke, Rich Perrotta, Keith Williams
Barvy
Chris Chalenor, Doug Mahnke, Matt Webb, Gregory Wright
Obálka
Doug Mahnke
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-767-1 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-767-1 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1029 g
Stran
368
Náklad
2000ks
Cena
899 Kč
Originál
The Mask Omnibus volume 1 (Dark Horse Comics, 2008)
  • Django
    Django mecenáš17.2. 17:04Maska Omnibus 1
    Naprostá spokojenost na všech frontách, skvělej humor s násilím. k tomu úžasná kresba, jenom ten překlad. Jako, jo chápu že to překladatel musel přiblížit českému čtenáři, ale ty odkazy na českou hudební scénu jsou na zabití.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.6.2018 21:46Maska Omnibus 1
    Blbost a kravina. Nuda a nuda. Vyčpělé vtipy a naprosto nezajímavá plejáda příběhů. Nemám rád příběhy, kde to cíleně nemá hlavní příběh anebo pointu. Vše je účelové, aby se ukázalo násilí, které je ve finále tak komické, až není vůbec uvěřitelné. Zlatý Lobo a jemu podobní. Tam to aspoň nějakou logiku má. Tohle pro mě byla naprostá ztráta času.
  • Gustik5
    Gustik511.5.2016 12:11Maska Omnibus 1
    Film s Jimem Carreym jsem znal dlouho a celkem se mi líbil. Když jsem se tedy dozvěděl, že existuje komiksová předloha, která byla navíc v rámci akce Omnibus výrazně zlevněna, nemohl jsem jinak, než si toho zubatého "kebuloně" pořídit. Jak avizuje text na zadní straně přebalu, je to skutečně daleko temnější a více prošpikované černým humorem a násilím, než takřka "dětská" filmová komedie. Na mnoha místech jsem se opravdu zasmál a dosti tomu pomohl i velmi dobrý český překlad slovních hříček a písní, které si maska pobrukuje (skoro vždy bylo nutné píseň prostě "přeorientovat" na nějakou nám důvěrně známou, což se v kontextu vtipů zdařilo víc než dost). Co se knihy týče, pevná vazba potěší a tisk je též velmi kvalitní. Grafické zpracování je líbivé, a potěší třeba barevné rudé stříkance, přesahující pole s obrázky. Zajímavý je také vývoj kresby Mahnkeho, na němž je krásně vidět jak se na svém prvním komiksu postupně vykreslil. Když se čtenář podívá na počáteční a poslední stránku, nechce se mu věřit, že to celé kreslil stejný člověk. Příběh mne příjemně potěšil i ústřední myšlenkou, že maska výrazně ovlivňuje chování toho, kdo ji nese, a ať jsou jeho úmysly sebelepší, vždy to dopadne jinak, než by si nositel přál. Nejedná se tedy o pouhou "rubačku," k čemuž by bylo možné sklouznout, takže za mne velké plus.
  • kaylin
    kaylin31.3.2016 07:20Maska Omnibus 1
    Velké překvapení, od něhož jsem mnoho nečekal. Bavil jsem se však, bylo zároveň zajímavé vidět, jak se vyvíjí kresba jednoho člověka v průběhu několika let. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/177-maska-omnibus-1-75.html
  • flynander
    flynander5.2.2016 20:12Maska Omnibus 1
    Tento komiks lze definovat jediným slovem, šílenost. Mimo jiné stojí za to pozorovat vývoj kresby Douga Mahnkeho. Nejlepší je hned první první příběh, ale ani ostatní neomrzí a určitě se u nich hodně pobavíte. :)
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 22:39Maska Omnibus 1
    Opravdu hodně zábavný a odpočinkový komiks,kde nemusíte řešit "kdo kde" a "kdo jak".Prostě jenom volně jedete dál a koukáte se na to,čeho všeho je nositel Masky schopný :D
  • mAGiic
    mAGiic editor3.11.2014 11:05Maska Omnibus 1
    Odkojený kresleným seriálem Maska, který svého času běžel na Cartoon Network a poté na Supermaxu jsem se vrhnul na druhý komix s Maskou (první bylcrossover Lobo vs Maska) a bavil jsem se. Líbily se mi všechny příběhy a Ipkiss byl sympatičtější v seriálu a filmu. Kathy, detektiv Kellaway a Walter už pak byly tahouny zbylých dílů. V knize je dobře vidět vývoj kresby Douga Mahnkeho...celkově hodnotím za 4*
  • Flash
    Flash mecenáš18.4.2014 19:50Maska Omnibus 1
    90% Začátek je hodně slušný,kniha si drží tempo. Strašně se mi líbí to prostředí,vkterém se maska odehrává. Kanceláře apod. A celkově je to pěkně vykreslené.Hlavně konec knihy,to už mi přišlo,jako by to místy kreslil,někdo natripovaný.Člověk se u toho i zasměje.
  • xflori01
    xflori016.12.2013 16:47Maska Omnibus 1
    První příběh mě teda dosti nudil. Říkal jsem si, proč to má tak vysoké hodnocení. Ale co jsem začal číst Maska se vrací, tak jsem zbývající omnibus přelétl za chvilku. Nevím proč tomu tak bylo, ale i tak je dobrý si tyto příběhy přečíst. Já dávám 70%.


  • luky.kuky10
    luky.kuky1012.9.2013 16:07Maska Omnibus 1
    Tohle je proste na 100% zabavna kniha!! Libilo se mi jak se pribeh od pribehu zlepsovala kresba Mahnkeho. "Kebuloň" je mizera se kterym je pr..l a uz se tesim na druhou knihu ( ktera snad bude stat taky za to )!
  • formi123.
    formi123.29.7.2013 13:03Maska Omnibus 1
    Paráda konečně se ke mě dostal tenhle omnibus složený ze tří příběhu naprostá paráda :)
  • Josh
    Josh4.1.2013 14:14Maska Omnibus 1
    Totální masakr, ať už jde o humor nebo rozlítnuvší se hlavy! Častokrát jsem se smál nahlas, líbí se mi i provázanost všech tří příběhů. Jen na chvíli mě vykolejil velmi brzký odchod Stanleyho Ipkisse ze scény, ve filmu a hlavně v seriálu jsem mu vždycky fandil. Tady je to stejnej ňouma, ale mnohem větší magor, jeho myšlenkový pochody a zelenej army obleček mě dostávaly:))

    Poručík Kellaway je taky sympaťák, i když chvíli trvalo, než jsem mu přišel na chuť, právě kvůli Stanleymu. Celkově se vědělo, že bude nositelů Masky víc (pro majitele představuje slušnej záhul), ale podobný pocity jsem měl i při další střídačce. Ve finále byly všechny obavy lichý, protože ten zelenej ksicht je vtipnej za každý situace.

    Takže humor máme, krásu a šarm zastupuje blondýnka Kathy (fakt skvělá holka, jen trošku nemilosrdná, když na to přijde:)) ) a pak je tu Walter, mlčenlivej vazoun, úchyl a kdo ví co ještě, kterej pro Masku půjde klidně přes mrtvoly… přes hory mrtvol…

    Doufám, že se o něm trochu víc dozvíme v druhym omnibusu - jasná koupě!
    Kresba má dost specifickou atmosféru, hlavně v úvodu nemusí sedět každýmu (pro mě povedený, podivný retro), postupně se výrazně zkvalitní.

    PS: Na starý český "šlágry" v překladech komiksů už jsem si zvyknul, někdy to dopadne hůř, někdy líp (viz. Walterova reakce na song bratrů Nedvědů:)) )

  • goldschmidchen
    goldschmidchen24.3.2012 20:50Maska Omnibus 1
    Byl jsem velice příjemnm způsobem překvapený - možná proto, že jsem nikdy neviděl nic (film, seriály...) s Maskou.
  • andre
    andre mecenáš20.4.2011 10:22Maska Omnibus 1
    Musím říct, že jsem se docela bavil. Sice jednoduše, ale bavil. .... Občas mi připadalo, že jsem přeskočil stránku, ale budiž. Akorát je "škoda" toho zpracování, myslím, že pérovka je tak dobrá (hlavně ke konci), že by ustála i čb vydání. ...... Nebo jinak, bejt tohle TPB, čb a za 300-400Kč, tak bych byl velice nadšen (něco ve stilu KGBeasta či Dredda). Takže tak.
  • blackJag
    blackJag admin25.3.2011 18:29Maska Omnibus 1
    Daleko brutálnější než následná filmová adaptace (velmi volná, přesto v několika málo bodech skoro doslovná), líbivě kreslené a nakažlivě zábavné. Když si to člověk rozumně nadávkuje, stereotypem ho kniha neumlátí.
  • willis
    willis27.12.2010 12:12Maska Omnibus 1
    Očekávání, která jsem měl před čtením téhle knížky, byla naplněna.
  • BlackDragon
    BlackDragon19.12.2010 17:24Maska Omnibus 1
    a co potom Votrelci vs Predator 2 kde si tam pobrukuje divka Vondrackovu :P prekladatelia su asi 40-60 rocni mamlasi :) alebo je to dost spatny vtip
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.12.2010 18:50Maska Omnibus 1
    Kaluž: Zajímavý postřeh, na který jsem zapomněl... nesnáším jakékoli odkazy v překladu na českou kulturu v cizích prostředích... vadí mi to taky:)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš15.12.2010 13:58Maska Omnibus 1
    Duo Mahnke/Arcudi válcuje na všech frontách. Jediné, co mi nevyhovuje, je mírná obsese pana překladatele písněmi Karla Gotta, Michala Davida, Olympicu a dalších 'československých velikánů popové muziky'. Vzhledem k tomu, že jde o drsný americký holokaust, působí to jako pěst na oko. A vtipné to není.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2010 09:00Maska Omnibus 1
    Kdo sakra píše obálky a medailonky autorů? Cituji: "Masku vymyslel zkušený vyprávěč John Arcudi. Tenhle člověk začal původně jako univerzitní profesor, který vykládal studentům o italské literatuře, než si uvědomil, že může dělat něco lepšího, a začal psát komiksy..." To psal asi nějaký inteligent. No nic, k Masce. Maska je vtipná záležitost, byť spousta vtipů končí v typickém americkém prvoplánovitém hláškování, Maska hezky plyne, byť je někdy zbytečně protahovaná, Maska je hezky nakreslená, byť to někdy skřípe, Maska elegantně čerpá z různých osobností svých nositelů, byť je někdy naprosto stejná. Maska je ale obecně příjemné počtení:)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.11.2010 11:44Maska Omnibus 1
    Stejne jako Erik jsem o Masce kdysi davno cetl ve Score, cili jsem mel predstavu, co me ceka a nebyl jsem zklaman. Zaroven jsem docenil format Omnibusu, pac mam vsechny dily hezky pohromade.

    Potesil me kresebni "vyvoj" pana Mahnkeho, v prnim dile je kresba nic moc, sileny coloring, ale uz takhle brzy je videt vyborne zvladnuty cit pro komiku. Nu a od druheho dilu uz to jede:). Kdyby byl Mahnke jeste o neco vetsi magor a vykresloval se s kazdym sroubkem vypadala by jeho kresba jako od Darrowa. Neodpustim si, panel v zaver druheho dilu, kde ma Masku Ipkissova byvala pritelkyne a bezi s juchajici plamenometem, povazuji za nejnadhernejsi komicky panel, co jsem kdy videl.

    Scenar neni spatny, obcas je to takovy Lobo (obzvlast, kdyz si Masku vezme v tretim dile "rocker"), nic zazracne komplikovaneho, ale neurazi, pravdou je, ze jsem nic hluboce k zamysleni ani necekal. Ale kdybych mel nutkani si jooo zafilozovat, tak takovou Masku kazdy znas obcas nosi, ani o tom nevi:). Nejlepe na me pusobi druhy dil, treti dil je nejslabsi, aneb predavani pohlavni choroby mezi kamarady, ale coz, jde o gagy. Scenar je proste postaveny na tom, aby Maska mela pripravenou scenu na absurdni masakr. Hlasky dobre a dokonce si pan Jiri poradil s prenesenim vtipu do ceskeho prostredi (Posta pro tebe, Kaja Gottu).

    Mrzi me, ze deus ex machina Walter nebylo venovano vice prostoru, rad bych vedel, jak se tenhle tuhon zrodil. Cekal jsem, ze je to tez Maska, ale zaver tretiho dilu me vyvedl z omylu a zaroven pobavil.

    Takze spokojenost, az budu mit za par let volnou chvilku, tak ciste pro zababu se k Masce vratim... nebo ona ke mne:).
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 22:33Maska Omnibus 1
    první díl- Mahnke se vykresluje z ,,rychlých šípů" až do vybledlé neonoirové kresby, příběh je fajn a originální, ale občas pokulhává 80%
    druhý díl- příběh už nic moc, kresba se zlepšuje(i když já nejradši závěr jedničky) 70%
    třetí díl- příběh kluků co si předávají masku je ještě horší než u druhého dílu a Doug si osvojil kresbu, které se drží dodnes, což je úspěch. 60%
  • squash
    squash10.10.2010 18:46Maska Omnibus 1
    Jak se autor vykresluje tak úměrně upadá úroveň. První příběh perfektní - Stanley se moc neohřeje a mnoho mrtvých mě navnadilo, že se s tím Mahnke nesere. Druhý příběh začal taky dobře, ale od okamžiku, kdy obživnula jedna - vlastně hlavní postava to začalo jít do kopru. No a ten třetí příběh jsem kousal už hodně těžce. Čtyři "hrdinové" a kdo si nasadí teď masku? Teď já, teď druhý blbeček, třetí a i ten poslední? Jasně! A postupně zmizeli mrtví. Maska totálně vyměkla!
  • BlackDragon
    BlackDragon8.10.2010 09:42Maska Omnibus 1
    Najlepsi z omnibusov s Votrelcami (a mam ich doma 8), ale fakt pecka! ovela lepsie ako film ci ostatne serialy co tu kedy boli (napr. Lobo Vs Maska je uplne inde). Predstihlo ocakavanie, dobry pribeh, krezba podobna najviac Terminatorovi (skvele sa hodi), ale pribeh vobec neprekombinovany, vinie sa celkom dramaticky a realne na to ze ide o Masku, proste to cloveka bavi citat a v ziadnej pasazi nesklame. Urcite odporucam!!!
  • punisher
    punisher3.9.2010 10:39Maska Omnibus 1
    Doteď jsem vyděl pouze filmy a strašně jsem se bál,co z tohoto komiksu vyleze,ale naštěstí jsem byl nesmírně potěšen.Zatím nejlepší omnibus.
  • krvinka56
    krvinka5615.8.2010 19:20Maska Omnibus 1
    Já sem teda opravdu spokojen.Maska se mi líbila víc než samotný Lobo.Místy se člověk i zasmněje.Pokud znáte film i poněkud šílený kreslený seriál,tak se budete bavit tím že budete hledat postavy co se tam objevily.Ne bo i scénky kupříkladu ta kde se Maska pomstí v té autoopravně zasmál sem se tomu ale ve filmu se mi tato část líbyla o chlup více.To samé se týká hlavní postavy ikdyž Ipkyse sem nikdy nemusel.Kresba je perfektní a místy oravdu šílaná a sedne ke komiksu opravdu perfektně.Tento omnibus sem zhltnul na jeden zátah a četl sem ho do tří hodin do rána.Vedle Predátora druhej omnibus kterej sem si pořídil a sem snima spokojen.A nadvojku sem opravdu natěšenej.Za ten peníz se to opravdu vyplatí.
  • Mankin
    Mankin mecenáš4.8.2010 07:03Maska Omnibus 1
    Maska. Doteraz som poznal (priznávam) iba z filmovej adaptácie a komiks ma vôbec nelákal. Ale nakoniec som omnibus zakúpil a... a neviem. Prvý príbeh nič moc. Kresba rozhasená, príbeh žiadny. Ostatné dva príbehy už trocha lepšie. Ale celkovo musím povedať, že mi Maska nesadla. Žeby som bol Walter?
  • doophy
    doophy24.7.2010 14:35Maska Omnibus 1
    Od knihy jsem nic nečekal, ale o to větší bylo překvapení. Celou knihou jsem se bavil a zatím absolutně nejlepší omnibus od BB/ARTu
  • Kabukiman
    Kabukiman23.7.2010 21:13Maska Omnibus 1
    Maska není moje krevní skupina. Zdá se mi,že první příběh vymáčkl veškerý potenciál a další dva už jen variace na stejné téma....
  • brkowycz
    brkowycz5.7.2010 12:53Maska Omnibus 1
    Navzdory Omnibusové kanonádě, tenhle byl můj první. Dlouho jsem stál a váhal, mám-li brát, ale když jsem to překous, koupil a dal se do čtení, okamžitě jsem přestal litovat. Zapomeňte úplně na celý film, kde je Stanley sympaťák, zde je to takový nýmand, co si léčí komplexy. Celé mi to přijde jako chytřejší Lobo. Jasně, je to vykydlovačka plná "maska" hlášek, ale zároveň hlavní dějová linka není úplně tupá.
    To že není tupá ovšem neznamená, že se časem nezačne opakovat. První díl byl skvělý - super nápad, plný akce - druhý bylo takové ještě příjemné pokračování prvního a ten třetí... to už mi přišlo jako nastavená kaše.
    Na druhou stranu, jak poznamenal kolega podemnou, mistr Mahnke se skutečně během celého Omnibusu rozkresluje a právě ten třetí díl, který nejvíc působí jako nastavená kaše, je na druhou stranu kresebně nejvipiplanější. Drobné detaily na krásně šílených kresbách masky roztáhnuté přes celou stránku.
    Totálně doporučuju ven. Jen musíte při čtení dát pozor, aby vám krev, která z týhle knihy doslova crčí,nepokapala podlahu.
  • erik
    erik3.7.2010 19:36Maska Omnibus 1
    Na toto dielko som sa veľmi tešil už od dôb, kedy som o ňom čítal v Score. Vtedy mi bolo jasné, že to nikdy čítať nebudem, rovnako ako Loba, Sin City a podobné lahôdky. Našťastie, moje jasné tínedžerské stavy vyšumeli a Maska vyšla v češtine. Za to vydavateľom ďakujem. Samotný komiks je pecka, zo začiatku síce pomerne nesmelá, no postupne sa z toho vykľuje brutálna jazda. Zamiloval som si mĺkveho Waltera, postavu, ktorú ani Maska nedokáže premôcť. Úžasné je sledovať, ako sa Doug Mahnke prepracoval z jednoduchej kresby k dokonale nabúchanej pastve pre oči. Maska obsahuje geniálny nápad, prívetivú dávku brutality a rovnako štedrú dávku čiernej grotesky. Skvelé.
2252201
Četl/a (99)
2Hitman3, 2scha, Al0f0k, autokineton, BadBoy, binnmode, blackJag, calvin10, Captain Collar, Chaolinek, chcita, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Craxx, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Django, Draco nobilis, DracoAn, emanek, erik, figis, filosh, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, H4mpty, hypermlok, invape, James, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, kendor007, Kocour, Kokuun, koudy, Le Porello, Librarian, Light, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, mAGiic, Mamut12, Maty48, mineralk, MonsterGyre, mozzu, Mr.Filch, mywiel, namdnas, NecRoman, Olesh, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rinter, RudyRod, S313, Sagikkun, Sir_Pete, Spacecore, Spike, t0mas, taidana, the.kasztan, trudoš, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, Walome, WEAPONE, Wiw, wolfgang, xflori01, yardaformi, yogi, zdennanek, Zek, zlejzmrd
(314)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, Aerchel, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, AlienDr, ardath, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, Baffman, Baffman55, barthez, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Bezvliv, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Capa, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, CP, Craxx, CSE_AC/DC, DancinPuppet, davidek, Davidkkk, Daw8ID, DAxik, deefha, DegiCZ, DEmnoG, disclose, Django, DKoscik, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, DracoAn, dre, dvoracekpetr1, ebbe_voe, emanek, erik, farnhajt, felis, figis, filosh, firesnake, flynander, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, gobers, goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Gustik5, H4mpty, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, Holmwood, holubdema, Honza R., Houbař, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, Ilock, invape, iob, J.T.honza, Jak, jakouback, James, jankie, jardoom, jeanbaklajean, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jett, Jimbeam90, jirin, JORDY, José, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, keNNoslaw, keyko, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, komik.sx, komiksák007, krvinka56, kubanec13, kucik, Kunden, kybl, lantan1, Le Porello, Lenny, Librarian, listr, Lobodlak, Lobok257, LookAss, Lookass33, Lord_Arthas, luky.kuky10, lutrix, M4rsellino, maara, mAGiic, mainman, Malachias, Mamut12, Mankin, markic, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, matohan, Maty48, meffis, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Filch, Mr.Plysh, MrKulda, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, NOD82, noMster, obitus, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, padre_negro, PatrikTheMighty, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, Pjenkus, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, psramek, punisher, QuickQuackery, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Rinter, roswelll, Rowan, RudyRod, Ruw, S313, Sagikkun, Saiffer, saja, Saran, SASAN_KING, Satyricon, Scaleo1, Šedo, seeker666, Sesta, Sir_Pete, Skot, sleepless, smrtihlav7, songoku, Spicak, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, stepan.tichy, suricattaontheway, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, Ted15, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Till, Tillion, TIM.biker, Tombal, Tomek, Tominos, TommyBOYER, tomned, tomntp, Toren, Traum, Trevelyan, trop, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, Valis, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vrenn, VskPrzk, Wasps, Wasseg10, WEAPONE, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zek, zlejzmrd, Zod
Chce (15)
Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, isildur heir, Joker189, Moyek, numikk, Premek, Slaine, Tabasco, Venomslav12stars
Shání (5)
Eodeon, FatMonster, Joker189, Tabasco, Venomslav12stars