Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Mystický artefakt z dávných dob, relikvie známá pouze jako Maska, propůjčuje svému nositeli takřka neomezenou moc... moc roztáhnout si obličej, že by mu ústy projel kamion, moc vykouzlit ze vzduchu jakoukoliv zbraň, moc rozmlátit na cimptcampr všechno v azimutu půl kilometru. Připlácněte si Masku na obličej a rázem není nic, co by vám – nebo vašemu dortu s bombou pod šlehačkou – stálo v cestě; což je také ten důvod, proč chce Masku dostat do svých všivých pracek každý zloduch, zlosyn a padouch proradná, co jich jen na světě je. Honba za tímhle omnipotentním zeleným muzejním kouskem se odehrává v gangsterských kasinech i v bažinách plných krokodýlů a zapojí se do ní kouzla voodoo, amazonští domorodci, ninjové, mafiáni, kryptonacisti... i ti krokodýli.

Tenhle karnevalově psychotický kolotoč vám roztočí před očima komiksoví borci jako je Evan Dorkin, Kyle Hotz, Bob Fingerman, Peter Gross, John Arcudi, Doug Mahnke a další, z nichž ani jeden – jak vzápětí jistě usoudíte sami – to asi nemá v hlavě tak úplně v pořádku.

Obsahuje příběhy:
Honba za zeleným pokladem
Letem světem
Jižní spojka
Noc návratu oživlého Ipkisse... nebo tak něco
Kdo si hraje, nezlobí

Obsahuje sešity série The Mask: The Hunt for Green October #1-4 (1995), The Mask: World Tour #1-4 (1995-96), The Mask: Southern Discomfort #1-4 (1996), Night of the Return of the Living Ipkiss...Kinda (A Decade of Dark Horse #3) (1996) a The Mask: Toys in the Attic #1-4 (1998)

Scénář
John Arcudi, Evan Dorkin, Bob Fingerman, Robert Loren Fleming, Rich Hedden
Art
Sibin, Goran Delic, Gary Erskine, Peter Gross
Ink
Goran Delic, Gary Erskine, Bernhard Kolle, Doug Mahnke, Barbara Schulz
Barvy
Chris Chalenor, Bernie Mireault, Pamela Rambo, James Sinclair, Matt Webb
Obálka
Doug Mahnke
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-959-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1071 g
Stran
384
Náklad
2000ks
Cena
890 Kč
Originál
The Mask Omnibus Volume 2 (Dark Horse Comics, 2009)
  • Django
    Django mecenáš17.2. 17:12Maska Omnibus 2
    Tady je kvalita dost kolísala, začátek s tatou a dcerkou fajn, ale další příběhy prostě o ničem. kdo si hraje nezlobí docela zajímavý ale oproti předchozím sešitum z prvniho omnibusu prostě slabota.
  • trudoš
    trudoš editor21.12.2021 12:23Maska Omnibus 2
    Oproti prvnímu svazku mi přišel druhý omnibus Masky zajímavější a pestřejší, stále si však nedokážu zvyknout na specifický styl humoru, který je divokou kombinací totálně šílené komedie s poměrně složitými mravními tématy. Moc tomu nepomáhá ani skutečnost, že jednotlivé příběhy obsažené v knize jsou kvalitativně dosti nevyrovnané – něco je přímočaré, něco komplikovanější a něco zas absolutně střelené. Co se ovšem povedlo, byly způsoby, jakými si mezi sebou střídající se scenáristé vyměňovali magickou relikvii, aby udrželi alespoň zdánlivou kontinuitu epizod. Zároveň platí, že čím kratší, tím údernější; jakmile někdo dostal více prostoru, většinou to sklouzlo k nezáživnému fňukání nad nespravedlností života, nebo psychologickému hloubání o vině a nevině. Když se ale člověk chce především bavit, má album rozhodně co nabídnout, ať už jde o zábavnou přehlídku superhrdinů bojujících s Maskou nebo fascinující detaily v kresbě Douga Mahnkeho, který se zde představuje ve své vrcholné formě.
  • Joker189
    Joker18917.12.2019 21:09Maska Omnibus 2
    Nějáke příběhy jsou dobré a nějáké špatné. Celkově davám tři hvězdy a půl hvězdy.
  • MrKulda
    MrKulda18.4.2015 22:42Maska Omnibus 2
    Rozhodně horší než jednička,a to především kvůli příběhu Letem světěm,což je fakt naprosto nezáživný a připitomělý příběh,kterej se k Masce ani moc nehodí.Pak tu je ještě Jižní spojka,která má sice vpohodě scénář,ale nijak moc mě nenadchla kresba.Ostatní tři příběhy už jsou takové,jaké by měly u Masky být.
  • samuelo12
    samuelo1214.3.2015 07:57Maska Omnibus 2
    Honba za zeleným pokladem - 4*

    Letem světem - 3*

    Jižní spojka - 4*

    Noc návratu oživlého Ipkisse... nebo tak něco - 4*

    Kdo si hraje, nezlobí - 4*
  • mAGiic
    mAGiic editor18.11.2014 21:59Maska Omnibus 2
    O třídu horší než první kniha, ale kdybych měl hodnotit jednotlivé příběhy:

    Honba za zeleným pokladem - Celkem slušný rozjezd - 3,5*

    Letem světem - Nejhorší příběh z celé knihy, totálně ujetý scénář - 1*

    Jižní spojka - Tenhle příběh se mi líbil, ale ze slibného rozjedu se vyklube průměrný příběh - 3*

    Noc návratu oživlého Ipkisse... nebo tak něco - Sice nejkratší, ale nejlepší příběh, protože se tam objevil můj oblíbenec z první knihy(ne, není to Ipkiss) - 5*

    Kdo si hraje, nezlobí - Ze začátku Docela průměrný příběh, potom se ale rozjede a rozhodně si 4* zaslouží.

    Jsem rád za účast poručíka Kellawaye, ale chyběl mi tu prostě Walter...První kniha se mi líbila víc a celkově tu dávám 3*
  • kaylin
    kaylin6.10.2014 08:02Maska Omnibus 2
    Série "Maska" se v podstatě stala takovým smetištěm pro klasické příběhy, které se podávají s jediným rozdílem - je tu chlápek, většinou chlápek, se zeleným ksichtem, co nezavře hubu. A to je bohužel všechno. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/10/756-maska-omnibus-2-45.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.8.2013 17:33Maska Omnibus 2
    „Strkanec! Odrážka!
    Kopanec do slabin!
    Zakroucení bradavkou!
    Krkanec! Natržený ucho!
    Facan dráhou z autodráhy!
    Koukněte na mě!

    Jedu jak dráha!
    Hadí voči! Obří červotoči!
    Dvě švestky!
    Zakloubíme vykloubený kloub!
    Sud ožralejch opic
    s plně automatickým verkcajkem!

    Běžte! Bojujte jako opilci!
    Metejte výkaly! Rozpoutejte peklo!
    Jsi v dimenzi zraku! V dimenzi zvuku!
    V dimenzi langust! Červů! Kuchařek!
    Pravých háků! Direktů! Zvedáků!
    Právěs vstoupil do zóny záchoda!“


    (Vladimir 518 feat. Hugo Toxxx - Ultra násilí)

    Asi takhle, mimo dvojici Arcudi/Mahnke by se do Masky nikdo srát neměl. Dorkinův příběh ušel, nic světoborného, ale dalo se to zkousnout. Následující crossover je ovšem sranec. Strašlivý sranec. Škoda papíru i slov. Jižní spojku trošku vytahuje kresba, ale jinak je to upocené až hanba. No a Fingermanův kroužek divadelních dementů jsem sotva dočetl. Takhle nudná nebyla ani hodina deskriptivní geometrie na prumce. Ani ty mimózní slovní přestřelky mezi dvojicí vyšetřujících detektivů nefungovaly, přitom to bylo jediné místo, kde se dal budovat nějaký humor. Jediné co v tomhle špalku stojí za přečtení je tak Arcudiho kraťas. To je řežba jako víno a ty obrázky! Suma sumárum, v porovnání s prvním omnibusem je to tuze nevtipné, hnusně nakreslené, bez tempa a vkusu. A jen kvůli těm osmi výtečným stránkám tomu dám dva bodíky, jinak bych to rovnou zapíchl.

    Pánové pode mnou jsou buť šprýmaři nebo chovanci ústavu pro choromyslné. Jinak si jejich nadšené ohlasy nedokážu vysvětlit.
  • QuickQuackery
    QuickQuackery3.2.2012 20:48Maska Omnibus 2
    Masku jsem miloval už jako malej, někomu příjde 100% moc, ale pro mě to je srdcová záležitost.
  • erik
    erik28.9.2011 16:35Maska Omnibus 2
    Je to fakt. Lepšie ako prvá kniha. Dokonca sú tu obstojné scenáre. Voodoo a vyšetrovanie vrážd jedného spolku sú fakt vydarené.
  • brkowycz
    brkowycz4.9.2011 10:24Maska Omnibus 2
    Moc jsem od toho nečekal, a byl jsem příjemně překvapen. Ale začneme kritikou.
    Jediným škobrtnutím byl příběh "Letem světem", o kterém se nedá říci, že by měl špatný nápad, ale prostě scénáristovi se nepodařilo zařídit, aby to fungovalo. Celý to těží akorát z toho, že má někdo na hlavě masku, což jsem se bál, že bude problémem všech příběhů v druhém Omnibusu. Naštěstí to tak není.
    Další podivností v této knize je "Noc oživlého Ipkisse... nebo tak něco". Tímto kraťasem se připomene Arcudi a Mahnke, a celé je to působí spíš jako sen nějaké mrtvoly.
    Zbylé tři příběhy jsou ovšem parádní. Zápletka je dostatečně inteligentní a není zde jen pro to, aby překlenula dobu, než si hlavní hrdina nasadí masku. Baví víc než poslední příběh prvního Omnibusu a všechny tři jsou možná daleko chytřejší, než celý první Omnibus. Jasně, pořád je to variace na "Hlavní hrdina se topí v problémech - najde masku - řeší pomocí masky problémy - zjistí, že kvůli masce dělá věci, které by jinak nedělal a rozhodne se jí zbavit.", ale tato variace je dostatečně barvitá na to, aby v čtenáři udržovala napětí a bavila ho. Kresba je navíc ve všech částech dostatečně šílená a rozmáchlá.
    PS: Nejvíc se mi líbil poslední příběh.
  • Lenny
    Lenny mecenáš2.9.2011 20:08Maska Omnibus 2
    Maska je zpátky a mnohem šílenější než v jedničce. Nejvíc se mi líbil první příběh (A Maska jako Chun-Li), ale ani ty ostatní nebyly špatné. Pravda - ten s id, ego, superego jsem moc nepobral, ale zrovna u tohodle komisku to nevadí. A ještě mě docela zarazilo, že ani jednomu ze dvou policajtů v polsedním příběhu nedošlo, že oběti byli spolužáci... ale je to fuk. Jo, a chyběl mi tu Walter. Maska každopádně pobavila a je to pro mě nejlepší z DH omnibusů - škoda že není trojka =(.
  • punisher
    punisher1.9.2011 21:55Maska Omnibus 2
    Nevim,jestli jsem divnej,ale mně se to líbí.Maska je prostě super.

928215
Četl/a (84)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, binnmode, calvin10, Captain Collar, Chaolinek, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Craxx, davidek, DEmnoG, Django, Draco nobilis, DracoAn, emanek, erik, figis, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, H4mpty, hypermlok, invape, James, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, kendor007, Kocour, Kokuun, koudy, Le Porello, Librarian, Light, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, mAGiic, Mamut12, Maty48, mineralk, MonsterGyre, mozzu, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Olesh, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , punisher, raenius, RaptoR, RudyRod, S313, Sagikkun, samuelo12, Sir_Pete, Spike, taidana, the.kasztan, tomaseek, trudoš, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, WEAPONE, Wiw, wolfgang, xflori01, yardaformi, zdennanek, zlejzmrd
(291)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, Aerchel, afri, akrijus, Al0f0k, Alfi, AlienDr, Azbest, Babany, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, Bezvliv, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Capa, Chaolinek, Charlie1203, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, Craxx, CSE_AC/DC, davidek, Daw8ID, DAxik, deefha, DegiCZ, delsemela, DEmnoG, Django, DKoscik, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, DracoAn, dre, dvoracekpetr1, ebbe_voe, emanek, erik, farnhajt, felis, figis, filosh, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., Glumal, gobers, Golem, gongon44, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, H4mpty, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, Holmwood, Honza R., Houbař, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, Indy, invape, iob, Jak, jakouback, James, jankie, jardoom, jeanbaklajean, jendavondra, jerry67, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, Joker189, jones1240, JORDY, José, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, keNNoslaw, keyko, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, komik.sx, komiksák007, krvinka56, kubanec13, kucik, Kunden, Kurt Cocaine, lantan1, Le Porello, Lenny, Librarian, listr, Lobodlak, Lobok257, LookAss, Lookass33, Lord_Arthas, luky.kuky10, lutrix, M4rsellino, maara, mAGiic, Mamut12, Mankin, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, matohan, Maty48, meffis, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, mineralk, Miriyak, misa, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Filch, Mr.Plysh, MrKulda, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, NOD82, noMster, obitus, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, padre_negro, PatrikTheMighty, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , PH79, Pjenkus, pk123x, PKD, POLAKST, Poseidon1978, psramek, punisher, QuickQuackery, Quintana, Radkos, Radowan, raenius, Raijin, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Rinter, roswelll, Rowan, RudyRod, Ruw, S313, Sagikkun, Saiffer, saja, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Šedo, seeker666, Sesta, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, smrtihlav7, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, stepan.tichy, Suchman, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Till, TIM.biker, tomaseek, Tombal, Tomek, Tominos, TommyBOYER, tomned, tomntp, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, Velkej šéf, Viking, vishnar, VskPrzk, Wasps, Wasseg10, WEAPONE, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, Xeelee, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (12)
Azik2586, Badgu.y1902, barthez, deadpool, FatMonster, fusnix, Grebenda, J.T.honza, Moyek, numikk, Premek, Tabasco
Shání (3)
Eodeon, FatMonster, Tabasco
Nabízí (3)
Kreatik, www.foxbazar.cz, xspeed