Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
V Gothamu zuří surová válka gangů. Po tragickém přehmatu dospěl policejní sbor k názoru, že už se na Batmana nelze spolehnout, a tak komisař přistupuje k osudovému rozhodnutí – Temný rytíř se zařadí mezi hledané zločince a proslulý Batsignál zmizí ze střechy policejního ústředí. Obojí se však nemohlo stát v horší okamžik, protože jednotka Závažných zločinů musí čelit superpadouchovi, se kterým se ještě nesetkala, a život dobrého policisty visí na vlásku.

Obsahuje sešity série Gotham Central #23-31 (září 2004 - květen 2005)

Scénář
Ed Brubaker, Greg Rucka
Art
Jason Shawn Alexander, Gary Amaro, Stefano Gaudiano, Michael Lark, Jose Angel Cano Lopez (Kano)
Ink
Jason Shawn Alexander, Gary Amaro, Stefano Gaudiano, Jose Angel Cano Lopez (Kano)
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Cliff Chiang
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, detektivka, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-279-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
694 g
Stran
224
Cena
499 Kč
Originál
Gotham Central Book Three: On the Freak Beat (DC Comics, 2010)
  • sedw
    Trochu slabší, než minulý díl, ale pořád je to na plný počet. Opět jsou zde napínavá vyšetřování, ale i tady se dozvídáme něco více o osobních životech jednotlivých postav. A právě toto se mi na komiksu líbí nejvíce, jak nenásilně umí spojit drsnou detektivku s civilními příběhy jednotlivých postav. Jen škoda, že série má pouze 4 díly.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:45Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    „Co bylo dřív? Batman, nebo pošuci?“ Je to dobré. Nie je to srdcovka, ale je to proste dobré. Fakt dobré. Klasická kvalitka zo série Gotham Central, už predposledná mimochodom. Batman je proti svojej vôli odsunutý na okraj policajnej spoločnosti, s čím niektorí súhlasia, iní nie. Má tu len cameo, čo mi ale trošku vadilo, hoci paradoxne predchádzajúcim dielom som čiastočne vyčítal, že je v nich Batmana priveľa (čo len dokazuje, že čitateľovi sa nezavďačíš). Batman a spol. vyzerajú ako pokrútené, trochu surrealistické nočné mory len vo výnimočných prípadoch vyliezajúce z tmy. Ale naozaj majú maličký priestor. Gotham Central 3: V rajonu šílenství obsahuje (aj v porovnaní s predchádzajúcimi dielmi) veľmi málo komiksových prvkov a postáv a je fakt o dennodennej drsnej policajnej rutine (a jednu návštevu Flasovho Keystone City). Palec hore za odvážnu, hoci logickú myšlienku, s ktorou som sa ale prvý raz stretol až práve tu a to je tá, že Batman podporuje turizmus v meste. Scenáre nezapreli filmovú inšpiráciu (Mlčanie jahniat, Prvotný strach).
  • faster86
    Vysoko nastavená laťka, kterou si autoři drží a v některých příbězích ji dokonce posouvají o něco výš.
  • perak
    V této sérii mi každá kniha přijde lepší než předchozí. A tato je zkrátka výborná. Detektivní příběhy a především plně uvěřitelné postavy se svými radostmi a starostmi, do nichž superzáporáci a superhrdinové nevstupují jako deux ex machina, ale jako zcela přirozený prvek. Především Batman se zde objevuje mnohem více než v prvních dílech, avšak jeho role stejně jako u všech dalších postav není černobílá a ne vždy je přijímán s otevřenou náručí. Rucka a Brubaker se skvěle doplňují a dokazují, že oba patří k top tvůrcům komiksového žánru.
  • MEGA
    Autoři mají silný smysl pro realismus a to ke Gothamu skvěle sedne. Příběhy nejsou dramatické, akcí nabité policejní honičky, ale drží se při zemi a soustředí se na jednotlivé postavy a na jejich vztah k šílenému světu kolem nich. Předchozí dva díly se mi v tomto ohledu líbily více, ale nemůžu říct, že by kvalita nějak závažně klesla. První příběh má skvělý nápad a originálním způsobem ukazuje, jak prohnilý celý Gotham je. Sešit soustředěný na odříznutí Batmana od policie je můj oblíbený z celé knihy. Sice nám chybí úplné pozadí k příběhu, ale čtení mi to nijak nerušilo. Případ zahrnující Catwoman je taky úžasnej. Poslední příběh byl mírné zklamání. Zakončení je dechberoucí a práce s postavami je stále geniální, ale mohlo to být celé více promyšlené. To mi ale nebrání dát 5*
  • Palebras
    Možná o stupínek horší, než druhý díl, který byl naprosto skvělý. Ale i tak kvalitativně to nejlepší v žánru, co se dá u nás sehnat.. Opět se setkáváme se starou partou poldů a zažíváme nové příběhy, které se prolínají se starými událostmi.. Dále se rozvíjí příběhy postav a pořád se jedná o skvělé dílo mistrů v oboru. Tady se prostě nemá cenu moc rozepisovat. Už předchozí díly dokazují, že tihle pánové sakra umí, takže čekat nějaké zklamání nelze.. Určitě se těším na další díl protože Gotham Central je prostě bomba.. Jo a já jsem rozhodně spíš rád, že se zde Batman vyskytuje pouze sporadicky. Je to přece o příbězích poldů a o tom, jak musejí čelit všemu tomu bordelu po eskapádách temného rytíře.. Příběhů o Batmanovi zde vychází bezpočet, takže zde v Gotham Central hrají hlavní roli jiní...
  • Domino612
    Jediné, co mi chybí je, aby se trochu víc objevoval batman. Jinak asi nejlepší komiks, co jsem zatím četl.
  • Kadin
    Kadin mecenáš31.12.2019 09:06Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    Po skvělém prvním díle a perfektním druhém nám BBart po dlouhém roce a půl přináší díl třetí s podtitulem v rajonu šílenství. Série psaná skvělým Gregem Ruckem a ještě lepším Edem Brubakerem neztrácí na kvalitě a drží si konzistentní kvalitu, ale bohužel kvalit druhého dílu nedosahuje. Tentokrát se nám příběh nedělí na denní a noční směny, ale zaměřuje se na jednotlivé postavy a jejich pracovní i soukromý život. Dále je příběh rozdělen do čtyř menších příběhů, kde má větší tvůrčí prostor Greg Rucka, který píše tři ze čtyř příběhů, které kvalitou přesahují ten od Brubakera. Larkova kresba je parádní, a proto mě mrzelo, že ho v dalších příbězích vystřídali za mne horší kreslíři. Třetí kniha nedělá sérii ostudu a jen doufám, že BBart vydá další díl co nejdříve. 8/10
  • trudoš
    trudoš editor31.12.2019 07:19Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    Krucinál, tohle bylo tak moc dobrý, až mám strach, že se od teď budou všechny mé ostatní komiksy v knihovně cítit méněcenné. Greg Rucka a Ed Brubaker vytvořili natolik strhující seriál, že má člověk chuť už do konce života nečíst nic jiného. Perfektně kombinují klasickou kriminálku se superhrdinským žánrem, jako by neexistovalo přirozenějšího spojení. Vůbec ale nejde o zesměšňování pláštěnek či elasťáků, jen se na všechny ty spektakulární zákonitosti DC univerza díváme z pozice obyčejných mužů a žen v policejních uniformách. Ed McBain by měl z tohodle projektu určitě radost. Navíc velmi oceňuji, že autoři umí šáhnout po vedlejších figurách kontinuálních sérii a udělat z nich skutečné lidi z masa a kostí, aniž by se přitom čtenáři podbízeli nějakou srdceryvnou historkou z dětství. Přitom celé Gotham Central funguje naprosto samostatně, takže jestli máte strach z nepochopení některých událostí, můžete být v klidu - ty na které se v bublinách postavy občas odkážou, u nás stejně nevyšly.
  • 3DD!3
    Laťka se ještě zvyšuje, nové povídky od Rucky a Brubakera o policejním oddělení Gothamské policie jsou lepší než dřív. Konflikt s Batmanem, návštěva v Keystone a brutálně realistické vyústění jednotlivých příběhů.
  • mcleek
    Opět absolutní špica! Člověk už zná charaktery ve sboru a dokáže odhadnout, co se bude dít dál. Ráno jsem dočítal ve vlaku cestou do práce a málem jsem přejel... ;-)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.11.2019 18:36Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    Líbí se mi, že jsou příběhy konzistentní i po 31 sešitech. V kvalitě se nekolísá, ale jak jsem psal u předchozích dvou knih, není to můj šálek. Ani 3. kniha to nezměnila jenom se mi líbí čtivost a hravost s nápady. Batmana ubylo a superpadouchů taky (víceméně). Jsem zvědavý jaká bude 4. kniha. Jedinou výtku mám narativu mezi jednotlivými příběhy. Cítil jsem, že se tam něco stalo mezi Batmanem a GCPD a že to jaksi patří do tie-inů, resp. do příběhů s hlavní batmanovskou linií. Trochu jsem se ztrácel v tom, co údajně Batman sboru udělal. Naštěstí to pro Gotham Central není, aspoň pro mě, nijak zásadní. Brubaker je jistě dobrej a své fandy si zaslouží, jen já mezi nimi nebudu. Jeho styl mi nesedí, ale respekt jemu. Kresba ok, už jsem si zvykl.
  • Gmork
    Třetí kniha je stejný námrd jako ty dvě předešlé. Více příběhů už tu sice napsal Greg Rucka, ale málo platné, příběh V rajonu šílenství s Catwoman od Eda Brubakera je stejně ještě o chloupek lepší. Ten chlap píše jako ďábel a tohle je po všech stránkách dokonalý komiks. Pro mě jednoznačně nejlepší věc, kterou BBart letos vydal.

    PS- Polštinářům a anglofonům musím též od Eda Brubakera doporučit omnibus Catwoman - No Easy Way Down, to je stejná paráda a ozdoba mé komiksové sbírky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.10.2019 10:25Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    Jedna z nejlepších sérií, co tady vychází.

    Celkový dojem: 90%
  • louza
    Jedním slovem výborné. Kéž by existovalo víc podobných věcí. Třetí kniha Gothamu kompiluje několik kratších příběhů, které si v naléhavosti nezadají s většími koncepčními suitami z předchozích knih. Najdeme tu staré známé obyčejné postavy jejichž osudy autoři rozvíjí v kulisách superhrdinského světa DC. Zajímavé, že Rucka s Brubakerem nepíšou příběhy spolu, na výstupu ale skoro není znát kdo je kdo. Komiksový duet mistrů. BB Art se drží statečně. Sice není pevná vazba, ale zpracování knihy je perfektní. Už jen dvě knihy a Gotham Central je v kapse. I když i to co vyšlo už je hodně reprezentativní vzorek. Spolu se Skalpy a Criminalem asi to nejlepší co u nás kdy vyšlo.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.10.2019 20:41Gotham Central #03: V rajonu šílenství
    Jednim slovem vyborne. Kez by tu vychazelo vic podobnych veci.
    90%
62221
Četl/a (127)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Al0f0k, anka, Ash Pointak, BadBoy, Benny, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Denis, Domino612, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Elfo.here, farnhajt, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, frantisekcap1, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, Golem, hellblazer, Himlik, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kendor007, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Libča, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, majer, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Matthew, MEGA, Mercurio, MonsterGyre, monte walsh, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paja78, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, sedw, Sikk, slavik38, SNUFKIN, Spike, start05, Symbi, t0mas, the.kasztan, trudoš, tukak, Unerr, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, Wiw, wolfgang, xflori01, xmirek, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(202)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, Ash Pointak, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Const.ex, Corteg, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Deckard, delsemela, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, dvory, Elfo.here, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Hades, hellblazer, herbert, herrman, Himlik, Honzin, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, karl173, KarlosJB, kendor007, Killingjoke, kinak, komik.sx, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Libča, Librarian, lifi, Light, listr, LookAss, LuckyLjuk, maara, Macek78, majer, malylada, Mamut12, maravenger, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mirec, mirror, Mitak, MonsterGyre, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mrlah, mstefl, NecRoman, Norri, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, regressiv, Ricarderon, RicHard. , rooty, RudyRod, Saint of Killers, sala, Schirru, sedw, Shake, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, SNUFKIN, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tommar, tomned, TonyT, trudoš, Tyfus, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xflori01, xintax, xmirek, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (28)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, CHester Turner, deadpool, DKoscik, DracoAn, Fida, gezic, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, Jáňa, Keenkeen, Matej-29, Maty48, Mighty_Morphine, monocyt, monty.cl, Nightmare, oleav, rockyt, royan, Sebastian the wise, sleepless, Suši, Tiba, Tomski
Shání (2)
gezic, Nightmare
Nabízí (1)
bourgeois