Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Zemři, Robine, zemři! Znepokojující objev – občané Gothamu jsou v šoku z Robinova těla ležícího na ulici. Detektivové gothamské policie se musí pokusit vyřešit jeho záhadnou smrt a zároveň se vypořádat s nevyžádanou pomocí Robinových druhů ve zbrani, Batmanem a Teen Titans.

Od otřesného zločinu ke kosmickému chaosu – ve vleku událostí Nekonečné krize se na scéně objevuje nejmocnější bytost vesmíru, Spectre. Stane se jeden ze synů a dcer Gothamu novým duchem pomsty? Život detektiva Renee Montoyové se rozpadá. Události popsané v této knize vedou k premiéře její vlastní komiksové řady v rámci události NEW 52.

Obsahuje sešity série Gotham Central #32-40 (červen 2005 - únor 2006)

Scénář
Ed Brubaker, Greg Rucka
Art
Steve Lieber, Jose Angel Cano Lopez (Kano)
Ink
Stefano Gaudiano, Steve Lieber
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Joshua Middleton
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, detektivka, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-346-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
699 g
Stran
224
Cena
499 Kč
Originál
Gotham Central Book Four: Corrigan (DC Comics, 2011)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:01Gotham Central #04: Corrigan
    Slušné zakončení série a jsem moc rád, že to tak i bylo. Žádné natahovačky a cokdybytory. Prostě A až Z. Tak to mám rád a tak to má být. Jedna z mála věcí z poslední DC stáje, která za něco stojí a to nejsem fanoušek Brubakera, spíš naopak. Právě proto jsem mile překvapen, že tahle série dobře drží pohromadě. Třeba si to dám někdy znovu. Paráda.
  • sedw
    Nejlepší díl, parádní zakončení série a konec, který mě osobně poměrně hodně překvapil. Klidně bych zvládl i více dílů, postavy jsem si opravdu oblíbil a budou mi chybět.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:43Gotham Central #04: Corrigan
    „Mám pro vás jedno slovo – Joker.“ Gotham Central síce nikdy nebola moja vyložene srdcová záležitosť, ale treba povedať, že ma rozhodne veľmi bavila a v rámci dospeláckych komiksových sérií (napr. Skalpy) patrí bez debaty k čistému, tvrdému nadpriemeru. Drsná, nekompromisná, realistická a temná, ale zároveň svojim spôsobom zábavná a chytľavá. No a koniec je presne taký, aký mal byť. Teda drsný, nekompromisný a realistický.
  • faster86
    faster8615.11.2020 22:38Gotham Central #04: Corrigan
    To nejlepší nakonec? Dlouhá táhlá linka s Corriganem končí perfektně, ale i přes ti je nejlepší díl s Robinem.
  • perak
    perak9.11.2020 21:49Gotham Central #04: Corrigan
    Jak už jsem psal u jedné z předchozích knih série - čím méně se v příběhu objevuje postav z Batmanova univerza a čím více je příběh civilnější, o to je lepší. A to plně platí i v tomto případě. Jeden sešit, v němž vystupuje Spectre je snad z celé série nejhorší a vůbec nezapadá do zbytku. Tam jsem otáčel palec hodně dolů a říkal jsem si, že Rucka prostě nedosahuje kvalit Brubakera. Úvod s Robinem (Robiny) nebyl špatný, ale žádná super pecka to také nebyla. Ale závěr byl výborný. Tak jsme naopak musel před Ruckou smeknout a v duchu se mu omluvit. To byl hodně silný závěr celé série. Jednotlivé hlavní charaktery nejsou černobílé a dokážou překvapit svým jednáním, ale jejich chování je naprosto uvěřitelné a obhajitelné. Dialogy jsou úsečné a trefné, noirové. Jen houšť takovýchto komiksů!
  • Palebras
    Palebras8.11.2020 09:05Gotham Central #04: Corrigan
    Série Gotham Central dospěla do svého konce a zcela jistě se jedná o jednu z nejlepších sérií u nás vydanou. Poslední díl s názvem Corrigan nás naposledy protáhne špinavými ulicemi Gothamu se všemi jeho zkorumpovanými poldy a po přečtení jsem byl absolutně nadšen, avšak i zklamán z toho, že je tato skvělá série u konce. Rucka s Brubakerem předvedli jedinečnou detektivní jízdu, na kterou budu rád vzpomínat a rozhodně se po nějaké době opět vrátím k přečtení příběhů poldů z MCU. Psát o tom který díl byl lepší a který horší je zde naprosto zbytečné, protože každý z dílů přinesl silné momenty plné překvapení, aby následně čtenář obrátil list a dostal poklidnější příběh na zvolnění tempa, které tandem Rucka s Brubakerem šponovali až k prasknutí. To vše doplněné o famózní kresbu, která všemu dodávala autenticky noirovou atmosféru a to vše v podání několika kreslířů, kteří zachovávali jednotný styl. Prostě perfektní. Celou sérii doporučuji i čtenářům kteří Batmanovo universum normálně nečtou, protože tohle obstojí i samo o sobě a jedná se o řemeslně scénáristicky perfektní detektivku, která musí pohltit každého fanouška tohoto žánru. Nic jiného než plný počet si série nezaslouží! 5z5!
  • MEGA
    MEGA23.5.2020 18:46Gotham Central #04: Corrigan
    Gotham Central mi bude chybět. Poslední díl se stal mým oblíbeným (ale co si budem, všechny jsou úžasný). Opravdovost a surovost jde cítit z každé stránky. Máme zde hned několik příběhů a jeden je lepší, než druhý. Konec mě dostal do kolen. Originální nápady, mrazivý styl vyprávění a uvěřitelné postavy zůstali konzistentní skrz celou sérii. Každému fanouškovi Noir příběhů tohle vřele doporučuju. Geniální.
  • 3DD!3
    3DD!321.5.2020 11:19Gotham Central #04: Corrigan
    Silný závěr ponuré kriminálky, která v posílením příběhu úplně přestala stavět na propojení s Batmanem. Pokud v něčem může překvapit tak je to v realistickém vyústění knihy. Neférovém, nečekaném a zdrcujícím bez tolik potřebné katarze. Fantastická je ovšem i odbočka k Travičce Ivy, která si došlápne na zkorumpovanou policii nebo vyšetřování vraždy Robina, kdy strážcům zákona rupnou nervy.
  • Fr3d_K
    Fr3d_K19.5.2020 19:50Gotham Central #04: Corrigan
    Určitě jedena z top 5 komiksových sérii které u nás vyšli. Dokonalé zakončení. Plná emocí, opravdovosti, zoufalství. Po dočtení jsem pár minut neřekl ani slovo a jen vstřebával a vlastně ještě teď to ve mě dozníva. Tady se sešlo všechno! 6 z 5 bez keců!
  • SNUFKIN
    SNUFKIN14.5.2020 23:19Gotham Central #04: Corrigan
    Kdyby tu nebyl serial Gotham, tak je tohle výborný, takhle to jenom ujde.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.5.2020 10:10Gotham Central #04: Corrigan
    Výborný, výborný, výborný. Jedna z nejlepších sérií, se kterými jsem měl tu čest.

    Celkový dojem: 90%
  • louza
    louza26.4.2020 22:56Gotham Central #04: Corrigan
    A co jako k tomuhle...? Poslední kniha Gotham Centralu je takřka celá v Ruckově režii, ale opět to není vůbec znát. Mrtvý Robin, nebo zkorumpovaní poldové...závěr s velkým Z...tady už je všechno jedno. Naprosto bezchybný konce špičkové série. Zbývá už jen otázka jak je možný, že někteří autoři dokáží psát TAK skvělý komiksy? Koupil jsem, přečetl jsem...a furt tomu nevěřím... Zcela jistě to není nejlepší komiks, který se dá přečíst. Ale moc daleko k tomu nemá.
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.4.2020 02:21Gotham Central #04: Corrigan
    Vynikajici. Rucka s Brubakerem jasne dokazuji, ze neusinaji na vavrinech a porad maji spoustu silnych pribehu k vypraveni. Tahle serie bude chybet. Vlastne nebude, protoze uz chybi. A doufat (tady u nas) ve vydani neceho podobneho, je nejspis pouze priznanim nepochopeni obecneho vkusu, ktery se realizuje v bezduchych mlatickach bez pribehu, ale za to s ultradrsnymi hlaskami.
    90%

  • trudoš
    trudoš editor27.3.2020 07:29Gotham Central #04: Corrigan
    Perfektní finále perfektní řady. Ne že by si pánové Greg Rucka a Ed Brubaker nechali na závěr nějaké extra překvapení, ale dotáhli sérii právě do takového konce, aby po dočtení měl člověk chuť se z trudomyslnosti opít do němoty. Prostě kriminálka podle mého gusta, zbytečně se neohánějící moderními technologiemi nebo explicitní bestialitou. Gotham Central pracuje primárně s charakterními postavami a dialogy, které dávají vyniknout lidské podlosti, stejně jako výjimečnosti. Snad kromě sedmatřicátého sešitu si série navíc zachovává vnitřní samostatnost, kdy vůbec nepotřebujete znát, co se děje všude kolem v celém tom okostýmovaném DC vesmíru, protože Gothamští detektivové si bohatě vystačí s obyčejnou kriminální lúzou. A vzhledem k tomu, že i z nás si život občas krutě utahuje, nejsou ani jejich osudy ušetřeny osobních tragédií, kariérních pádů a vnitřní vyhořelosti. Ano, na konci slza ukápla, ale nemůžu říct, že kvůli citovému vydírání, ale pro reálné emoce, dokonale graficky zachycené.
  • mcleek
    mcleek26.3.2020 09:01Gotham Central #04: Corrigan
    Pecka! Tahle série snad neměla slabé místo, Brubaker a Rucka fakt umí. Ke komentáři RaptoRa - aktuálně se chystám na seriál The Wire, který mé pozornosti unikal - tvé přirovnání mě potěšilo.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš26.3.2020 08:45Gotham Central #04: Corrigan
    Výborné zakončení výborné série. Za mě vrcholem knihy jednoznačně příběh Corrigan II, který si právem zaslouží přirovnání s legendárním seriálem The Wire. Povinnost pro všechny milovníky detektivek, noiru a vůbec krutosti nespravedlivého světa.
    http://geekcave.cz/front/comics/recenze/776
70101
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.4.2020 13:09Gotham Central #04: Corrigan
    Louza třeba se dockas, nějak tuším že až bb art dokončí letos Fatale, na 2021 ohlásí Kill or be killed (4 díly), ještě jsem slyšel drb že snad letos vydají Fade out souborné v deluxce.. Paseka chcee vydat Lemiruv Underwater Velder.. Takže skvělých věcí bude dost a upřímně doufám ze crew příští rok začne vydávat Lazarus
  • louza
    louza27.4.2020 10:03Gotham Central #04: Corrigan
    Fimi : jasně. Chápu jak to myslíš a souhlasím s tím, že co se týče hlavních prodejních řad, jsou autoři asi pod mnohem větším tlakem než v bokovkách typu GC. Ale nepřijde mi, že GC by byl zrovna příklad spin offu, utrženého za řetězu, byť se dá takových najít jinak hodně. Je sice fakt, že ta série je hodně hozená do kriminálky, ale bez toho aby ten originální vesmír popírala. Vezmi si, že tady se v podstatě neděje nic co by nějak výrazně vybočovalo z maninelů hlavních řad. Přesto tady zabijou Robina. Dokonce dvakrát. A udělají to tak, aby to mělo smysl a nemáš vůbec šanci pochybovat, že by to tak bylo špatně. Pak přijde sešit Bloody Sunday a vidíš, že jsi pořád tam. V DC. A že proti těm opravdu velkým hrozbám, co dají zabrat i supíkům, jsou ti detektivové úplně maličký. Prostě si říkám, když to jde tady...proč to nejde i v těch hlavních řadách. Pravda někdy to jde...ten Daredevil. Ale jde to strašně málo. Jeden čas už to vypadalo, že i ty centrální řady dospějou. Ale ne je to furt to samý. Pěsti, navolejovaný kozy a dmoucí se bicáky.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.4.2020 23:23Gotham Central #04: Corrigan
    Louza jakto, že někteří autoři dokážou napsat tak skvělé věci? protože nejsou vázání se svázanými rukami v superhero univerzu, kde musí dodržovat regule tak, aby to za pár let po nich převzal zase někdo jiný a celé to bud znovu překopal v rámci mantinelů a nebo pokračoval se superhero nekonečnou vatou dál....podívej se na zrovna Rucku, píše úžasné věci v Image a miniserii Gotham central která prostě není DC kánon v hlavním dějovém vesmíru, nebo ano? každopádně nemá vliv na hlavní linku Batmana, Nightwinga nebo má? podle mě ne, nečetl jsem žádného Batmana nebo DC komiks v hlavní dějové linii který by navazoval nebo by se odkazoval na Gotham Central, jenže potom najednou Rucka jde psát Wonder woman a už má svázané ruce a nebo udělá prostě restart a celé to napíše znovu opět se svázanýma rukama...ale samozřejmě jsou výjimky, např Brubakerův Daredevil, který je skvělý.
  • louza
    louza11.4.2020 11:05Gotham Central #04: Corrigan
    Říká. Hm. A já třeba říkám, že takový Fractionův November, nebo třeba Hawkeye, pokud bych chtěl být víc super, a když míň a víc do noir horroru tak třeba Gideon Falls. Jako image hezký, taky v tý nadprodukci těch pecek nemají úplně drtivou většinu. Spíš teda dost málo. Je potřeba to opatrně vybrat odevšad... Nicméně i to co jsem vyjmenoval mi pořád nepřijde lepší, než to co už tu vyšlo. Tak si tak říkám, jestli se třeba nedomáháme neexistujících ideálů. Chytrý superhrdinský komiks ze sedmdesátek. Nekonečné řady kvality typu gothamu... A jsme zase u toho. Člověk se prostě musí naučit přijmout i to méně dokonalé, na to aby si mohl užít geniální kusy. Nejhorší je přežrat se géniem.
  • Fimi
    Fimi mecenáš4.4.2020 09:00Gotham Central #04: Corrigan
    Sb není zrovna klasika, navíc to má snad jen 4 díly a už i JP říkal jak je to pro český trh špatná volba
  • louza
    louza4.4.2020 00:32Gotham Central #04: Corrigan
    fimi, cyboy : ok, díky za tipy. Podívám se na to. Sice jsem myslel, že zazní spíš něco klasičtějšího tak na úrovni Sothern Bastards, ale asi jsem otázku položil moc volně.
  • cyboy
    cyboy mecenáš2.4.2020 20:42Gotham Central #04: Corrigan
    Louza: vlastne si odpovidas sam. Fimiho doporuceni beru vazne a Black Science a Invincible mam pripravene ke cteni. Po novem Criminalu bych skocil bez zavahani. Jen aby zas nekoho nenapadlo vydavat to v opulenti kompletce, ktera je sice fajn, ale jak jsem pochopil, tak z ni byl tezky lezak. Hlavne to asi nema smysl resit, protoze v tehle dobe nikdo do rizika nepujde a vsichni se budou soustredit na snadno vytezne tituly. Zaplava mangy nas tudiz jiste nemine ani v krizi do ktere smerujeme.
  • Fimi
    Fimi mecenáš2.4.2020 16:56Gotham Central #04: Corrigan
    Louza napadá mě Deadly class, Black science, East of West, Wicked And Divine, Ex machina. Hlavně to nejsou jen Skalpy a mýty které pořád skončí až za několik let, ale hlavně Mezi řádky a Živí mrtví mají letos končit.. Tedy mezi řádky posunuli na 2021 ale prostě to má končit... Lazarus je skvělý, Kobk taky super...
  • louza
    louza2.4.2020 16:43Gotham Central #04: Corrigan
    cyboy : a máš na mysli něco konkrétního co by mělo tuhle sérii nebo Skalpy zastoupit? Mě nenapadá z globálního pohledu moc lepších věcí, než zase Brubakerovky, které tady ještě nevyšly. Fade Out je boží, Kill or be Killed je fajn, ale takhle dobrý to neni, možná Incognito, snad Sleeper, ale toho jsem nečetl, nebo zase nová série Criminalu. Lazarus vypadá podobně, ale to mě nebavilo. Fell tu vyšel a neuspěl a pro jistotu i na anglofonním trhu, Kingsmani mě nebaví... Sin City známe. Co nejvíc bolí jen ten Parker, kde absolutně nechápu co na tom komu nevoní. Jestli má někdo tip čím nahradit Gotham Central se Skaply, tak nápady sem...
  • louza
    louza2.4.2020 16:26Gotham Central #04: Corrigan
    Poděkování BBartu, že to dotáhli do konce. Je to splněný sen.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.3.2020 09:10Gotham Central #04: Corrigan
    The wire je absolutně boží seriál
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.3.2020 13:41Gotham Central #04: Corrigan
    Jen že nejlíp ho pořídíte na e-shopu Comics Pointu... Jinde asi sotva. A Crew ještě...
Četl/a (111)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Al0f0k, anka, Ash Pointak, BadBoy, Benny, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Elfo.here, farnhajt, filosh, Final, flipflop, Fr3d_K, Franta z Čokolády, frantisekcap1, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, hellblazer, Himlik, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, kendor007, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Libča, LookAss, majer, malylada, Mariohurbanek, Matthew, MEGA, Mercurio, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Ozymandias, Paja78, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, RaptoR, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schirru, sedw, Sikk, Spike, start05, Symbi, t0mas, the.kasztan, trudoš, Unerr, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(184)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, Ash Pointak, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Const.ex, Corteg, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Deckard, delsemela, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, Elfo.here, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Hades, hellblazer, herbert, herrman, Himlik, Honzin, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Karel Sec, KarlosJB, kendor007, Killingjoke, kinak, komik.sx, koudak89, krupan, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Libča, lifi, Light, listr, LookAss, LuckyLjuk, maara, Macek78, majer, malylada, Mamut12, maravenger, Mariohurbanek, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, Mikei, mirec, mirror, Mitak, MonsterGyre, moris.cz, MP, mstefl, NecRoman, Norri, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, RaptoR, regressiv, Ricarderon, RicHard. , rooty, RudyRod, Saint of Killers, sala, Schirru, sedw, Sidi Santini, Sikk, Skot, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tommar, TonyT, trudoš, Tyfus, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (30)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, CHester Turner, CSE_AC/DC, deadpool, DKoscik, DracoAn, Fida, gezic, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, Jáňa, Keenkeen, Matej-29, Maty48, Mighty_Morphine, monocyt, monty.cl, Mrlah, Nightmare, oleav, Radkos, royan, Sebastian the wise, sleepless, Suši, Tomski, tukak
Shání (3)
CSE_AC/DC, gezic, Nightmare
Nabízí (1)
bourgeois