Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tentokrát pro vás máme hostinu o třech krvavých chodech.
Hitman se nejprve přichomýtne k výpravě do minulosti. Není to žádná rozpustilá Cesta do pravěku. Jako předkrm ho totiž chce sezobnout Tyrannosaurus rex.
Hlavní chod vám prostře Benito Gallo. Je to machr s nožem a rád by naservíroval Hitmanovu hlavu vdově po zesnulém mafiánském bossovi. Už jste na to možná pozapomněli, mafie však nezapomíná a stále vede v patrnosti, že smrt „Panského WC“ Louie dosud nikdo nepomstil. Hitman má štěstí, že je na jeho straně celé osazenstvo baru u Noonana včetně Baytora.
Na dezert přijdou hosti z pekla a ti by si rádi pošmákli nejen na Hitmanovi, ale na celém Gothamu. Vymítači ďábla nejsou právě k mání, avšak tým pravověrných synů božích v čele s Šestipívem se této této role chopí.

Obsahuje sešity série Hitman #44-52

Scénář
Garth Ennis
Art
John McCrea
Obálka
John McCrea
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-980-4 (BB/art s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
216
Cena
499 Kč
Originál
Hitman #06: For Tomorrow (DC Comics)
  • trudoš
    trudoš admin27.3.2020 17:59Hitman #07: Stará páka
    Zase starý ujetý Tommy Monaghan a jeho parta bizarních přátel, což v praxi znamená ohňostroj absurdního humoru, drsňáckých hlášek a především skvělých gagů. O krvelačných dinosaurech či interdimenzionálních bytostech nemluvě. To platí především o prvním příběhu - Čerstvé maso - nad nímž snad žádná duše komiksového fanouška nemůže nepookřát blahem. Na zbylých dvou (Stará páka a Úžasňák) se už maličko promítá fakt, že Garth Ennis míří se sérií do cílové rovinky a tak řady hrdinů začínají nenápadně řídnout. Opětovně se tak dočkáme nostalgického hloubání nad osudovostí a neodvratitelností, které ovšem i tak působí sympaticky, protože někam směřuje, namísto toho aby přešlapovalo na místě jako ve čtvrtém a pátém albu. Navíc to tentokrát není žádná fňukárna, ale příjemně chlapácká akčňárna, precizně vyvážená nepředstavitelně bláznivými zvraty a ukrutnou spoustou vystřílených kulek. Prostě další skvělý Hitman, který sice nedosahuje kvalit prvních knih, ale rozhodně je návratem k tomu lepšímu.
  • perak
    Kniha obsahuje tři příběhy, které každý vyzní hodně odlišně (což neznamená, že by byly špatné, ale po dočtení každého z nich budete mít hodně odlišné pocity). První dinosauří příběh mne úplně nenadchnul. Samozřejmě, je to nahláškované, je tam akce, ale mám pocit, že se z návštěvy pár drobečků v Gothamu dalo vytěžit více. Zato Staré páce není až na trochu předvídatelný konec moc co vytknout. Silný příběh, kde jde Ennis do hlubin Tommyho duše - ale nejen jeho. Možná zatímní vrchol celé Hitmanovy série. Je vidět, že Hitman dokáže bavit i bez humoru. I když ani ve třetím příběhu není konec šťastný, tak zde se napak bez humoru neobejdeme, což u Šestípíva a jeho party Paragraf 8 ani jinak nejde. Hodně ujetá partička, po ktreré se mi bude stýskat.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.2.2018 19:14Hitman #07: Stará páka
    Ennis stále jede. Stále umí pobavit a také stále umí překvapit co všechno vymyslí za hovadiny. První takovou věcí je první příběh s dinosaury. To byla čistokrevná zábava podobná příběhu kde byli zombie zvířata. A opět se to povedlo. Logiku hoďte stranou a budete se hodně bavit. Druhý příběh, hlavní příběh Stará páka je naopak zase víc vážnější a má spoustu věcí k zamyšlení ohledně vztahu Tommyho s Nonnanem. Tento příběh je pecka a další velká věc pro Tommyho. No a poslední příběh byl trochu slabší. Šestipívo a jeho pošahaná superhrdinská skvadra je jednou velkou parodií a když si k tomu přídáte i parodii na záporáka, tak vám z toho nemůže vzniknout nic jiného než parodie. V podstatě tak se třetí příběh chová. Nic víc, nic míň. Kresba po celou dobu opět skvělá v režii McCrea. Za mě další fajn díl 85%
  • 3DD!3
    Tommyho pořád pronásleduje "vražda" "pánského WC Luieho" a tentokrát se celá záležitost konečně uzavřla (skvělá, temná dvojstrana v závěru). Úvodní příběh o Jizvounovi je tak až nepatřičným (ale veselým a nápaditým) začátkem ke Staré páce jako takové. Finální bitva Paragrafu 8 a Šestipívova pomníku je pak více než důstojným zakončením. V Zavíračce bude muset jít Ennis až dřeň, aby tohle překonal.
  • puolpm
    puolpm mecenáš13.12.2016 15:10Hitman #07: Stará páka
    Najviac zaujal druhý, klasický mafiánsky príbeh s užasnou svadobnou dvojstranou. Inak Ennis v tejto knihe opäť nesklamal a McCrea opäť príliš neoslnil.
  • kaylin
    To, co Garth Ennis předvedl v příběhu "Stará páka", který bohužel tvoří menší polovinu knihy, to je přesně to, co mu jde nejlépe. Neskutečně silný příběh, kde se s milovanými postavami něco děje, a i když je to zlé, tak nějak víte, že je to za správnou věc. Nejspíš i po přečtení příběhu posmutníte. To je moc dobře. Protože to, čím kniha začíná, rozhodně není nic, co by bylo až tak výjimečné, nic, co by stálo za pozornost. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/615-hitman-7-stara-paka-85.html
  • sedw
    První (a doufám, že i poslední) Hitman, u kterého musím jít pod 5*. Hlavním důvodem je opravdu slabý první příběh, který sice má svoje momenty, ale celkově je to opravdu o ničem. Přitom nápad mi přišel poměrně zajímavý, ale jeho provedení se moc nezdařilo. A je to škoda, protože hned druhý příběh patří mezi to nejlepší, co se v této sérii objevilo. Opravdu povedené, dostatečně emotivní a je vidět, že to jde i bez humoru (i když pár úsměvných scén se tu také najde). Poslední příběh byl slabší průměr, ale nápad byl zajímavý a humor v tomto příběhu mi opravdu sedl (zejména Kámopal mě uzemnil). Celou knihu tak stáhl ke dnu pouze první příběh, ale s ohledem na jeho třísešitový rozsah se to bohužel musí projevit na hodnocení.
  • choze
    Dinosauří třísešitovka je prvoplánová srandička o ničem. Stará páka nabídne obvyklý ennisovský mix pohnutých válečných storek a oblíhacího se škorpení s mafiány + smrt jedné zásadní postavy. Tu je samozřejmě třeba patřičně masivně pomstít, čemuž se ale Ennis zajímavě vyhne. Vtipnou tečku za průměrným bookem pak představuje dvousešitovka s Paragrafem 8, který jako vždy spolehlivě baví.
  • faster86
    cim vic ctu hitmana tim vic zjistuju ze mimo neustale strileni a jednoduchost umi Ennis velmi silne a hluboke pribehy.... zacatek prkotina jak uz byva zvykem.... stred neuveritelne silny ..... zaver velmi usmevny rekl bych az.
  • brkowycz
    Tak pro mě teda rozhodně tenhle díl vyšel lépe, než ten předchozí. Moc nechápu ten skok v deseti procentech v hodnocení. Celé to vypadá, jako že se jedná o "nejhoršího" Hitmana, což si rozhodně nemyslím - je to prostě další Hitman, který se drží nastoleného Hitmanovského průměru.

    Což je samozřejm druhá věc. Mnoho lidí v hodnocení píše; "Možná dobře, že je to předposlední díl". Myslím si to samé, ne protože by to bylo tak špatné, ale protože se Ennis začíná v téhle sérii hrozně opakovat. První část, kterou bych nazval "Cesta do pravěku", považuji za jeden z nejvtipnějších dílů Hitmana vůbec. Jako neříkám, ty scény, které se odehrávají z pohledu Dinosaura, jsou opravdu tenkým ledem, kde by neopatrné šlápnutí celý příběh ponořilo do hlubokých vod naivní zbytečnosti, naštěstí Ennis celkem úspěšně vrávorá a u scén, ve kterých se objevuje Tommy a Natt jsem se prostě častokrát od srdce zasmál. Nicméně - vtipné scény mezi ústřední dvojkou najdeme v každém lepším díle a banda dinosaurů, co pobíhá po Gothamu a gastronomický kritik T-Rex není něco, co by přineslo do série nový vítr a čertvý pohled.

    Další díl je další variantou na Tommy vs. hromada zbytečných mafiánů a jeden lepší záporák (no... lepší... pořád se o něm mluví jako o děsném borci, co to umí s nožema a pak svou první oběť bodne... do lopatky... :/) . Dojde k přestřelce táhnoucí se asi dvacet stran, absolutně nula jakékoliv novoty nebo invence. Teda až na to, že tentokrát z toho nevyjdou všichni zdraví, ale i čtenář s půlkou mozku přijde během prvních pěti stran na to, kdo skape tentokrát.

    Poslední příběh s šestipívem, kde Tommy s Nattem honí nahého člověka připomajícího jakousi zvrácenou verzi TARDIS začíná slušně, pak dojde k jakémusi infernu. Když Ennisovi dojdou nápady, vytvoří "deus ex machina" jak stodolu a celé to zašmodrchá v podivně nesmyslném závěru.

    Zajímavé je srovnání, když lidi na jednu stranu nadávají na Preachera, který bývá kritizován, že "to není jako dřív, v tý jedničce, nebo dvojce, tam to bylo dobrý, teď už neni, změnilo se to!" a Hitmanem, který je na druhou stranu "pořád stejný".

    Čtyři hvězdičky, trochu jsem tomuhle dílu přidal, kvůli jeho podhodnocení oproti dílu předchozímu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.11.2012 12:17Hitman #07: Stará páka
    Hranice mezi přiměřeně dobrým příběhem a humorem na jedné straně a slušnou slátaninou na straně druhé je v tomto případě opravdu tenká. Podobně jako u Santa Clause (4. díl) jsme zprvu svědky hloupého (a nikterak originálního) příběhu se strojem času a dinosaury, vzápětí následuje příjemný hlavní chod v podobě mafiánského vyřizování si účtů s Hitmanem. Ale ke konci se nám servíruje opět blbá hříčka s partičkou kolem Šestipíva. A kresba? Viz Kaluž. Jsem zvědavý na osmičku, protože v tomto díle zařvalo tolik lidí, že nevím, kdo tam bude vystupovat:-)

    Celkový dojem: 60%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.9.2012 17:10Hitman #07: Stará páka
    Maloučko tomu dochází dech, ale i tak je to dobrý Hitman. První příběh o broňťákách je senza a taktéž o dementních superhrdinech (kterým jsem celou dobu fandil), ale zbytek je jenom fajn a je možná dobře, že tahle skvělá série příštím dílem končí...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.4.2012 14:14Hitman #07: Stará páka
    „A taky bych se chtěl omluvit, že jsem přišel pozdě. Přepadli mě zasraní přisluhovači zla a nechali mě ležet na ulici, bastardi.“ (Šestipívo by měl vážně uvažovat o registraci v klubu anonymních alkoholiků)

    Remake Jurského parku s Tommym Monaghanem v hlavní roli se celkem povedl, dinosauři dostanou na prdel a Tommymu se splní dětský sen. Následující Stará páka rozvibruje čtenářovu dušičku, opět se totiž smrští počet Tommyho nejbližších přátel. Tady bych vypíchl parádní závěr, kdy se podíváme do baru U Noonana v padesát let vzdálené budoucnosti a hlavně mimořádnou bezeslovnou dvoustranu s Tommym v kostele. To je prostě nářez. Závěrečný Úžasňák je čistá pitomina, ovšem s fatálními následky pro "superhrdiny" z týmu Paragraf osm. Vtipné to ale moc nebylo.
    A John McCrea se furt nenaučil kreslit tak, abych u toho nekroutil očima (mimo té zmíněné dvoustrany). Bueno.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen21.1.2012 19:30Hitman #07: Stará páka
    Slabé. Chtěl jsem dát i míň procent, ale jen z úcty k celé sérii.
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.11.2011 01:07Hitman #07: Stará páka
    Předposlední díl a Ennis se pouští do likvidace postav ve velkém. Pořád je to fajn čtení (jako všichni Hitmani), ale tento díl bavil nějak míň.
    První dinousaří příběh mě spíš zklamal - čekal jsem větší kydlení dinosaurů, pořádnej souboj s T-Rexem a je to spíš takové "dinosauři přijdou do Gothamu, udělaj bordel a odejdou"; zmutovaná zvířátka v aquaparku byla lepší. Druhej mafiánskej příběh je parádní, taková ta klasická řežba. Bohužel je dost předvidatelné, že X umře. Ale svatební dvojstránka je geniální =). Třetí dvojpříběh je věnován Šestipívovi. Tahle postava mi perfektně sedí na vedlejšáka, ale když dostane hlavní roli, nebavilo mě to. Likvidace týmu je fajn, konec krkolomný.

  • erik
    Poriadne hrubá kniha tentokrát ponúka spústu odľahčenejších momentov (dinosauri, interdimenzionálny zadok), Ennis sa však postupne zbavuje celej plejády blízkych i vzdialenejších postáv, využíva k tomu mafiu i démonov (je to taký návrat k prvým častiam série). Vyslovene ma potešilo realistické sfúknutie šestipívovej skupiny. Príbehy z Jury i z pekla krívajú na obe nohy nosiča, čo ich bezvládne schránky nesie na pleciach, závery oboch sú značne mimo akejkoľvek tolerancie, ale vcelku som sa bavil.
2930141
Četl/a (93)
2Hitman3, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Aldo26, Balů103, bananzluty, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fox01, house192, hromotlk, hypermlok, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jh666, jiskra, Joker189, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kocour, Kokuun, lantan1, Librarian, Light, LookAss, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, MonsterGyre, Mrtvejbazen, namdnas, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, puolpm, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, sleepless, Spacecore, Spike, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VskPrzk, Zbysek2410, zlejzmrd
(245)
2Hitman3, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Aldo26, Alfi, amazing_k, arnecht, AxusNalim, Azalin, Azbest, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, buscheer, calvin10, calviti, Cemino, charvos, chcita, chobotnička, choze, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Fréza, Fry, Fuf00n, Geralt, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, Grynca, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, herbert, holubdema, house192, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jett, Jezbo, jh666, jiskra, jmenujiseradekbouril, Johnny Sasaki, Joker189, jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Kapis, karl173, Karolín78, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KLAUN_DOMINANT, Kocour, Kokuun, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, m.jedle, maara, Marcus Fenix, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, MB, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, mikki.maser, Milo_Harwey, MindReader, misa, Mistak, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, Radowan, raimi, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomek, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, tomntp, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Velkej šéf, vita, Vítek, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (20)
Blacklarch, burzum, DKoscik, DracoAn, fusnix, Grrr, Hurvy, J.T.honza, koniklec, Majkl, Rezet, Rich, Rocksteady147, sadoman, Sikk, Strokes, TIM.biker, timek, xxaannddeerr, Zod
Shání (1)
Taťka Tuleň
Nabízí (3)
MB, MindReader, seezeethree