Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Chlapec a hromotluk.

Před sedmi lety se jako lesní požár rozšířila nákaza a zabila miliardy lidí. Jediné děti, které se od té doby rodí, patří k nové rase hybridů člověka a zvířat. Jedním z nich je i Gus, milý chlapec se sklonem k mlsání a jeleními rysy.

Na děti, jako je Gus, je však vypsaná odměna. Když se v jeho odlehlém lesním domově objeví krutí lovci, zachrání Guse záhadný násilník jménem Jepperd. Hromotlucký tulák Gusovi slíbí, že ho odvede do rezervace, bájného bezpečného přístavu pro hybridní děti.

Jak jejich protloukání novým a nebezpečným americkým pohraničím asi dopadne: zkazí Jepperd chlapce, kterého překřtil na „Mlsouna“, nebo se ho Gusovi podaří prostřednictvím svého srdce změnit?

Obsahuje sešity série Sweet Tooth #1-12 (září 2009 - srpen 2010)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Jeff Lemire
Ink
Jeff Lemire
Barvy
José Villarrubia
Obálka
Jeff Lemire
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
drama, městská fantasy, postapokalyptický
ISBN/ISSN
978-80-7679-094-0 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
996 g
Stran
296
Cena
949 Kč
Originál
Sweet Tooth: The Deluxe Edition #01 (Vertigo (DC Comics), 2015)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.3. 11:01Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Super mysticko-morálně ambivalentně-filosofující postapo s Lemirovou typickou kresbou. Nečekal jsem, že to bude zároveň i takový emocionální rollercoaster, ale zadařilo se.
  • faster86
    faster863.2. 12:54Sweet Tooth - Mlsoun #01
    je to přesně to co by se dalo od Lemira čekat, jsou tam vrány, je tam hokejista, má to atmosféru, pomalé tempo, žádné velké monology nebo dialogy a pěkně mu to všechno hraje tak jak má
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 18:30Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Parádně vyprávěný a vyvíjející se příběh, který nechává čtenáře neustále napjatého krátkodobě (akce, dialogy, retrospektivy) i dlouhodobě (o co tu, kurňa, jde?). V té parádně vystavěné kostře příběhu se však míhají postavy, které jsou trošičku ploché a jednoduché (nevinný hlavní hrdina, pomstychtivý drsňák, zlý domobranec), že snad jenom ten pan doktor zažívá jakési vnitřní dilema. Svět je to víceméně podobný tomu, co známe z jiných katastrofických či zombie (Živí mrtví) "dobrodružství", a skutečně tu není žádné místo pro oddych z té nekončící deprese a svrabu. Přečteno na jeden zátah a s neutuchajícím napětím, to se Lemirovi zase musí nechat.

    Celkový dojem: 70%
  • karl173
    karl173 mecenáš23.1. 17:58Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Na Sweet Tooth jsem se hodně dlouho těšil a když Crew oznámila jeho vydání v češtině, okamžitě jsem věděl, že si ho musím hned pořídit a přečíst.
    Pak jsem si ho pořídil a až doteď jsem ho měl připravený v knihovně.
    Jako kdybych si ho tak trochu šetřil, protože jsem podvědomě tušil, že jakmile se začtu, tak už nebudu chtít přestat.
    A stalo se. Mlsouna jsem smlsnul jako malinu.
    Může za to Jeff Lemire a jeho neuvěřitelná schopnost psát příběhy tak uvěřitelně, lidsky a zároveň poutavě, že budete napjatě otáčet jednu stránku za druhou.
    A pak je tu kresba. Ta je opět naprosto fantastická. Lemire dobře využívá komiksové médium a zobrazuje vše přesně a přehledně. Pohrává si s panely a mění styl kresby dle potřeby, aby umocnil styl vyprávění.
    Zkrátka a jednoduše tohle bylo parádní počtení, které má jen jednu chybu. Nemám tu teď další díl.
    Jeff Lemire je pro mě jedním z nejtalentovanějších tvůrců komiksu které znám, a opět mě o tom přesvědčil. Zase se mu to povedlo a já mu tleskám!!!
  • suricattaontheway
    suricattaontheway20.1. 18:05Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Pohltí a nepustí. Dokonalý.
  • Good Games
    Good Games mecenáš6.1. 15:32Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Síce mi pár strán trvalo, kým som si na tú špecifickú (rozumej škaredú) kresbu od Jeffa Lemira zvykol, no akonáhle nastúpila na scénu postava Jepperda, príbeh ma pohltil a precitol som až o takmer 300 strán neskôr, keď už bol koniec. Perfektne napísané a úplne chápem kultový status a veľkú obľúbenosť tejto série. Som veľmi rád, že to tu konečne vyšlo a ešte v tak kvalitnom spracovaní. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • Liborius
    Liborius5.1. 23:17Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Přestože jednotlivé části příběhu hrají na povědomou strunu, stejně si vás vyprávění, ač bezútěšně a depresivní, úplně omotá, vtáhne a nepustí. Tajemství, které se kolem pandemie a Guse vznáší, Lemire dávkuje opatrně a zvyšuje tak zvědavost čtenáře během tohoto dílu, stejně jako očekávání od dalšího. Gus a Jepperd, ale i další postavy, které se oproti ústřední dvojici jen mihnou, působí tak životně, že si myslím, že se Lemire někomu upsal, aby získal takový vypravěčský dar. Mlsoun je totiž dalším jeho výjimečným dílem, které se naprosto vymyká svojí kvalitou většině komiksové tvorby. Must have, must read, must feel! 10/10 Víc na https://nerdopolis.cz/2021/12/23/recenze-mlsoun-sweet-tooth-jeff-lemire/
  • massilia
    massilia28.12.2021 18:06Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Skvělý kousek, který jen potvrzuje, proč je Jeff Lemire na současné komiksové scéně tak výjimečným zjevením. Příběh začíná jako obyčejné postapo, ale Lemire s přibývajícími stránkami ukazuje, jak dobrý je vypravěč. Postupně bez velkého spěchu, ale schopností udržet čtenářovu pozornost buduje a odkrývá svůj postkatastrofický svět a zaplňuje je živými, uvěřitelnými postavami. To, co jej posouvá do extraligy, je pak práce s emocemi a vnitřním životem hrdinů. Velmi těžko se mi s knihou loučilo a už se těším, až se budu moci s Mlsounem i Hromotlukem potkat znovu.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle28.12.2021 17:03Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Příběh je parádní, atmosféra se krásně a pomalu buduje od začátku a na konci už pádí rychlým tempem, kdy chcete vědět s každou stránkou více. Navíc všechno krásně k sobě ladí, jak kresba, tak barvy které krásně vykreslují kontrast mezi minulostí a přítomností, navíc Lumírova kresba, je tady krásně vyhlazená a vystínovaná. Prostě jeden z nejlepších komiksů tohoto roku, který u nás vyšel.
  • Palebras
    Palebras21.12.2021 05:19Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Zde se hodnocení ,,vyjimečně dobrý´´ hodí tak, jako parůžky na hlavu hlavního hrdniny. Naprostá nádhera, kdy jsem při čtení opět zažíval pocit, že čtu něco naprosto vyjímečného. Ale tohle Lemire prostě umí. Při čtení se mi vybavovaly výjevy postapokalyptických šlágrů jako Šílený Max či například moje oblíbená hra The Last of Us, která, aniž bych to předtím tušil, opravdu hodně čerpala inspiraci právě z tohoto díla. Scény jízdy na koni Guse a Jepperda s batohem a flintou na zádech zdecimovanou krajinou, naprosto přesně kopírovaly ikonické scény ze hry. Příběhově je to emotivní, napínavé, dobrodružné, drsné a má to neskutečnou sílu chytnout za srdce. Kresba je typický a osobitý Lemire a barva kterou přidal Villarrubia tomu neskutečně sedí . Je působivé, jak autor na pozadí sice obrovské smrtící epidemie rozehrává opravdu až komorní příběh několika málo postav, kdy má člověk k postavám daleko bližší vztah hned od samého začátku a dokáže tím takřka okamžitě brnkat na emotivní strunu. Skvělé je také vydání v pevné vazbě obsahující dvanáct sešitů, takže se jedná o pořádnou nálož naprosto jedinečného obsahu. Tohle je opravdová povinost kterou si musí přečíst každý. Už teď se těším na další knihu a doufám, že se k nám dostane co nejdříve.
  • Arnal
    Arnal15.12.2021 12:16Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Pro mne je to s Essex County nejlepší Lemire. Konečně vyšel Sweet Toooth i v češtině a já jsme za to Crwi moc vděčný.
  • trudoš
    trudoš editor12.12.2021 14:06Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Podmanivá pouť postapokalyptickým světem, ve kterém dobro nosí parohy a zlo myslí upřímně na budoucnost lidstva. Jeff Lemire si pohrává s poměrně jednoduchými dějovými motivy, ale zasazuje je do natolik uhrančivých kulis, že snadno podlehnete teskné tónině vyprávění, jež se navíc velmi snadno zvrtne v nepředvídatelný masakr. Přestože se podvědomě bojím, že z toho nakonec vyleze nějaká esoterická agitka, prozatím si Sweet Tooth udržuje atraktivitu akčního dobrodružství s nádechem tajemna. Otázek na zodpovězení je tu dost, ale v podstatě na žádnou nepotřebujete odpověď, protože nejde o nic, co by čtenáři nedocvaklo z kontextu, nebo jde o natolik zaběhnutá klišé, že je není třeba rozebírat. Ústřední hrdina Gus je pak díky své přirozené klučičí nevinnosti sympatickou postavou, jíž prostě nelze nemilovat, což ostatně dokazuje i charakterová proměna jedné z nejdrsnějších postav příběhu. Po Sáze, Živých mrtvých a Y: Posledním muži další cyklus, který z žebříčku oblíbenosti jen tak nevymizí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.11.2021 17:25Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Skvele! Vse zapada. Svet je dobre vybudovany a krasne vse odsypa. Hlucha mista nevidim. Postapo, jak ma byt, protoze neni prvoplanove. Lemire je tu i kreslirsky velmi vyzraly. Proste parada.
  • Fimi
    Fimi mecenáš22.11.2021 22:35Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Super, že do toho Crwáci šli, ST je prostě výborný a to po všech stránkách. Další výborný Lemire u nás. Tady se nedá hodnotit jinak než maximálním počtem, ST si to zaslouží, víc takových...příště prosím Trillium.
  • Karel Sec
    Karel Sec22.11.2021 22:24Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Skvělé. Mám to načteno v angličtině, ale český překlad je výborný.
  • louza
    louza22.11.2021 15:48Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Vydavatelství Crew mě baví. Celou dekádu otálelo s vydáním Mlsouna až jeho originální název v internetových legendách zlidověl a pojmenovat to teď správně česky nejde, neb by nikdo nevěděl o čem je řeč. Legendy jsou ovšem pravdivé. Tohle opravdu JE ještě dobrý Lemire, opravdu to JE komiks, který se výtečně hodí do protfolia právě Crwe a opravdu to JE, jak už to u Lemirových prvotin bývalo, výjimečné dílo. A to i dneska. Příběh je z ranku těch podivných. Točí se kolem jakési zvláštní apokalypsy, která vyhladila většinu lidstva. Děti se defakto nerodí, pokud se narodí, jsou deformovaní a skrze jejich postižení se z nich stává doslova lovná zvěř. Samy to netuší, ale jsou to právě ony, kdo může dát odpovědi na to odkud morová rána přišla a co bude dál...zbývá už jen vydat se na putování za pravdou. Řeklo by se, že jde o klasické postapo. Lemire je ale v mnoha věcech progresivní. Předně se tu neputuje na jih, jak bývá obvyklé, ale velmi překvapivě na sever. I duch příběhu je přes jeho drsnou podstatu v mnohém jiný. V Lemireově režiii tu kromě klasických propriet přibývá i dětský a hodně emotivně saturovaný rozměr nevinnosti, který je ještě výrazně více v kontrastu s brutálním chováním některých dospělých. Pokud nejste psychopati a máte jen kousek citu v těle, tak vás to zasáhne jak rozjetý vlak. Mlsoun sice není úplně autorská záležitost, takže se dočkáte běžných barev a dnes už i velmi klasické Lemirovy svojské kresby kvůli níž Jirka Pavlovský (ukažme si na něj) dlouho odmítal Lemira vydávat z obavy o její přijetí. Doufejme, že po tom co u nás vyšla většina zásadních věcí z Lemireovy dílny budou liché. Lemirův ruční coloring ale nečekejte. Potěší i omnibusový formát knihy, který jedna k jedné odpovídá původní deluxe edici od Vertiga. To je opravdu milé překvapení. Jako zásnubní dílo bych čekal spíše výtečné Trillium, které by se u Crwe vyjímalo neméně dobře a je to jen jedna kniha, ale když do toho chtěli skočit rovnou po hlavě... Každopádně velká paráda.
4272
  • SickNail
    SickNail mecenáš18.1. 08:10Sweet Tooth - Mlsoun #01
    OK, beriem späť. Knihu už mám v ruke, a ten coloring je podarený. Nuž som jasný príklad toho, ako zlá ukážka môže odradiť... Sypem si popol na hlavu :)
  • Matthew
    Matthew25.12.2021 16:59Sweet Tooth - Mlsoun #01
    SSP: Díky, trochu me to zmatlo.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.12.2021 15:25Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Matthew: Minimálně u druhého a třetího sešitu je to číslo koncem kapitoly, ne začátkem. U čtyřky už je to normálně.
  • Matthew
    Matthew25.12.2021 13:28Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Pri setkání s Becky je na zdi pokoje napsané Sweet tooth Cesta z lesa Část třetí. Hned na následující dvojstraně je zase Sweet tooth Cesta z lesa Část čtvrtá. To je ta část třetí tak krátká? Příběhově tam nic nechybí, jen mi to přijde zvláštní.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.12.2021 12:26Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Arnal a co vše jsi četl od Lemira?
  • Matthew
    Matthew25.11.2021 21:06Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Fort: Naopak, ja prectl vsechny. Jen ten tvuj mi prisel, tak blbej, abych na neho reagoval ;-)
  • Fort
    Fort25.11.2021 17:02Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Matthew: I tebe zaujal můj příspěvek více než diskuze níže :)
  • Toe
    Toe admin25.11.2021 04:53Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Spoiler! Holka s ocasem je tam taky!
  • Matthew
    Matthew24.11.2021 20:26Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak se zase nekam uklidime do jeskyne pane Fort a pockame az ten prispevek bude relevantni...
  • Fort
    Fort24.11.2021 17:40Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Podle mě ani tak nejde o cenu, ale koho zajímá kluk s parohy? Kdyby to bylo o holce s ocasem, to by byli tržby někde jinde.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš24.11.2021 00:07Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak připomeňme si, ohledně té ceny, že DC má všeobecně drahé podklady, které se promítnou do ceny. A to nemluvíme o cenách papíru, které v minulém roce dost poskočily. A v letošním poskočily taky. A k tomu papír není... Takže asi tolik k té cenotvorbě.
  • Alfi
    Alfi23.11.2021 21:21Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Ad Louza: zásnubné dielo Lemira a Crwe bola Plutona
  • hellblazer
    hellblazer23.11.2021 20:13Sweet Tooth - Mlsoun #01
    SickNail: OK, tak budeme pokračovat. Práva od DC budou rozhodne dražší než Gallery 13 nebo, pokud ne, tak se rad nechám vyvést z omylu :) Mám deluxku v angličtině, tak když koupím ještě české vydání, tak máš u mě tu anglickou :D
  • Fort
    Fort23.11.2021 18:10Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tomuhle předvídám komerční neúspěch.
  • SickNail
    SickNail mecenáš23.11.2021 16:31Sweet Tooth - Mlsoun #01
    HellBlazer: No práveže nie. Rozdiel ani nie 2cm a 24strán? Prosím Ťa... :) Ručný akvarelový coloring aj keď len s jedným odtieňom si cenám viac ako gradientný photoshop. Ale to je len môj názor. :) Každopádne rád od teba knižku kúpim keď si ju prečítaš. :) Za 20€ :P :D
  • hellblazer
    hellblazer23.11.2021 10:56Sweet Tooth - Mlsoun #01
    SickNail: To je trošku mimo porovnání, nemyslíš? Rváč má menší formát, menší počet stran a hlavně Sweet Tooth je plnobarevný komiks, narozdíl od Rváče. Vlastně i ten papír bude u Sweet Tootha jiný a dražší. Perly sviním a paperbacky na vás... :)
  • SickNail
    SickNail mecenáš23.11.2021 07:43Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak ono ja som si to porovnával napr. s takým Rváčem, kde sa jedná v podstate o ten ten isty formát a počet strán. Pri Rváčovi si k tomu robil ten coloring sám, ale tá cenovka je už niekde inde...
  • Ogre
    Ogre22.11.2021 22:32Sweet Tooth - Mlsoun #01
    SickNail - CC by to vydali za raz taku cenu :)
  • louza
    louza22.11.2021 15:55Sweet Tooth - Mlsoun #01
    No tak ještě ti to mohli vydat zmenšený ve dvou boocích v měkké vazbě každej po čtyřech stovkách...
  • SickNail
    SickNail mecenáš22.11.2021 15:39Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak tuna to Crew trochu prepískli s tou cenou nie? :D Celkom som sa na Mlsouna tešil, lebo obálka bola podarená a Lemire je Lemire, ale v predpredaji s 20% zľavou za to vysoliť 30€ sa mi vonkoncom nechce. K tomu aj ten coloring mimo obálku vyzerá dosť hnusne...
Četl/a (63)
2scha, AlmightyMates , Anton Whatever, Arnal, BadBoy, Balů103, Beng.D, Black Bro, yo, Cabal, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dezodoo, Doppelganger, farnhajt, faster86, filemon, flipflop, Franta z Čokolády, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Good Games, Hanussen, HevyEli, house192, jh666, jindroush, Jonathan Arbuckle, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Killingjoke, Lachvos, lacoste, lantan1, Liborius, listr, massilia, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr. Baboon, Nexis, Nezbi, Noci, oleav, Palebras, pechna, petrSF, PH79, rajot, rockyt, rooty, sercial, Staník, suricattaontheway, trudoš, z-e-d, zgrywus
(125)
2scha, Alfi, AlmightyMates , Anton Whatever, BadBoy, Balů103, Beng.D, Berry669, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, cobe, D.K.Logic, Dalamar, davidek, Davispear , Deckard, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, dre, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Géba, Georgíno J., Hades, Hanussen, Hawwwran, herbert, HevyEli, Himlik, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, invape, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Kadin, kapicka, Kapis, karl173, Kazumaki, KdG, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, lantan1, listr, Lord Baltimore, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, moris.cz, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Nexis, Noci, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pechna, perak, Petr, petrSF, PH79, RadimNemec, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, RicHard. , rockyt, rooty, schefik, Šedo, sercial, SickNail, Sidi Santini, Sikk, Skot, soulbringer, Staník, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, trudoš, VanTom, vishnar, vranakx, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus
Chce (30)
besikv, Blacklarch, Cemino, cowok, Dali, Datel, deadpool, delsemela, Fida, Fry, Goldfinch, hypermlok, Infarkt, James, Joshua_T, KarlosJB, Keno, kinak, Lojza, maitreja, Maty48, monty.cl, Nightmare, OldaB, oleav, skepsi, sleepless, tom173, Velkej šéf, Wiruss
Shání (4)
GeorgeeW, kinak, mineralk, Nightmare