Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Lobo má špatný den. Nejenže dostane za úkol převézt vězně přes půl vesmíru, ale navíc je tím vězněm někdo, koho nesnáší ze všech obyvatel vesmíru nejvíc. Jeho bývalá třídní učitelka. Ano, jediný člověk, který přežil Lobovu genocidu, je jeho třídní! Život není fér.

Bohužel Lobo odpřísáhl, že ji dopraví na místo určení živou... a Lobo své slovo vždycky drží.

Tak vzhůru na cestu skrz galaxii - ale rozhodně to nebude žádný školní výlet. Vesmír je plný psychopatů, masakrálních baletů, fanatických milovníků pravopisu a jiných objektů určených k vykydlení!

Obsahuje sešity série Lobo (Vol. 1) #1-4 (září 1990 - prosinec 1991)

Scénář
Keith Giffen, Alan Grant
Art
Simon Bisley, Keith Giffen
Ink
Simon Bisley
Barvy
Lovern Kindzierski
Obálka
Simon Bisley
Překlad
Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-059-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 235 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
310 g
Stran
112
Cena
289 Kč
Originál
Lobo: The Last Czarnian (DC Comics, 1991)
Varianty
Lobo: Poslední Czarnian (2. vydání) (2024)
Lobo: Poslední Czarnian (2011)
  • Django
    Django mecenáš5.3. 18:19Lobo: Poslední Czarnian (2. vydání)
    Po letech jsem si zase mohl přečíst posledního czarniana, jo když si vzpomenu jak můj kámoš ve třetí třídě přinesl loba do školy. Hned se mi vypálil do mozku spolu s Batman zemřít smíchy a slainem. No nevím jestli mě to poznamenalo? Ale tenhle druh dementního a násilně infantilního humoru mám pořád rád.
  • martin28
    martin2812.5.2022 17:07Lobo: Poslední Czarnian
    Zatím nejnudnější Lobo, co jsem kdy čet. Od prvních sešitů génia masakrů a mučení jsem čekal trochu víc - tam, kde obvykle slzím smíchem půlku knihy fakt nestačí dvě solidní hlášky + jedno stylový vykydlení na celou knihu. A co se Bisleyho skic týče, mám raději jeho plastické malby, s důrazem na zvýraznění zuřivosti.
  • Palebras
    Palebras3.7.2021 06:55Lobo: Poslední Czarnian
    Poslední Czarnian zcela určitě není ten nejlepší Lobo, který u nás kdy vyšel, avšak samotná zápletka s transportem třídní učitelky, spojená se všemi problémy z toho čišící, je sama o sobě velice solidním tahákem. Protože, kdo z nás by si nepřál eskortovat svou nejvíce oblíbenou učitelku napříč vesmírem a mít tak dost času, probrat s ní veškeré resty, pěkně ručně a stručně. Dobrých vtípků nebylo moc, Lobo se držel kvůli nejoblíbenější paní učitelce relativně zpátky, avšak nádherně to vynahradil v závěru. Kresba je dnes již klasické retro z počátku devadesátých let a ničím mě neurážela, jelikož mám tuto kresbu velice rád. Příběhově je to opravdu průměr, avšak kdo má Loba rád, vždy si nějaké to pozitivum mezi litry krve a vyhřezlých střev najde. Příjemná oddychovější zábava která ničím neurazí. Já se bavil.
  • 3DD!3
    3DD!35.8.2019 10:43Lobo: Poslední Czarnian
    Uspokojivý závěr ne zase tak uspokojivé cesty s třídní učitelkou za zády. Ne že by tenhle Lobo byl špatný, ale prováděl už děsivější věci a měl vtipnější hlášky. I tak je to velmi slušný rozjezd oblíbené série.
  • louza
    louza24.7.2018 13:03Lobo: Poslední Czarnian
    Na to, že premisa s poslední žijící učitelkou je takřka na hranici geniálnosti a že se Lobo neustále dostává do naprosto cool situací, jako je třeba jeho zajmutí pravopisným komandem, mě kniha jako celek zarážejícím způsobem nebavila. Možná za to může kresba, nebo snad nařvaný děj plný mlácení, ale s vcelku málem krve. Zkrátka Lobo na půl plynu. Bývávalo líp.
  • trudoš
    trudoš editor26.4.2016 23:28Lobo: Poslední Czarnian
    El número uno mezi zabijáky dostává na starost převoz vězně, což se jeví jako prácička pro amatéry. Ale budiž, slíbil, že dotyčného doveze na místo určení živého a tak tedy nemůže nic zabránit tomu, aby svému slovu nedostál. I když se z vězně vyklube jeho učitelka ze čtvrté třídy, jediný přeživší Czarnain, kterého nezahubila Lobova genocida...
    Rozjezd dobrý a nápad skvělý - jenže vzápětí autoři zjistí, že s tím málem na sto stran nevystačí a tak začnou na zápletku namotávat další a další motivy. Ty jsou často jen náhlým výstřelkem, který s vlastní dějovou linkou moc společného nemá. Následkem toho je takřka půlka komiksu chaotická a stereotypní. Čemuž svérázná kresba Simona Bisleyho nijak nepřidá. Lobo si jednoduše udělá xy nepřátel a ti jej hodlají sejmout. Tu možnost všichni dostanou samozřejmě až v závěru, kde dojde i na starou dobrou ruční práci a konec zvonec. Velký Vyhřezávač se popasuje s držkouny a život v kosmíru jde dál.
    Pro fanoušky povinnost, pro ostatní nic než kýbl bublin.
  • Doctorow
    Doctorow13.3.2015 20:01Lobo: Poslední Czarnian
    Tento môj koment v podstate platí pre všetkých Lobákov, ktorých som mal to nepotešenie doteraz čítať. Môj pocit z jeho príbehov by sa dal zhrnúť do vety - I'm too old for this shit. Ešte tak 15 rokov dozadu by som asi bol prudko nadšený, úžasne sa bavil a rehotal sa nad hláškami. Dnes mi prídu nevtipné, často trápne a nevkusné a celý Lobo, ako postava i koncept, nudný a nezaujímavý. Asi som dospel alebo čo. Zmúdrením to byť nemôže, to viem naisto. Neviem ako ma má baviť postava pri ktorej je hneď na začiatku jasné, že sa jej vôbec nič nestane, prežije úplne všetko, nijak sa jej absolútne nič nedotkne a všetkých do jedného aj tak nakoniec preští, prípadne aj oští? Lobo je v svojej nezničiteľnosti a teflónovosti, s pubertálne rádoby cool hláškami mne totálne nesympatický a v každom príbehu držím palce jeho protivníkom, aby mu už zavreli klapačku a dali mu konečne na vyučenou. Nečudujem sa, že to vraj až na dve krajiny nie je žiadny veľký predajný úspech. Zaujímavá je však otázka, čo to vypovedá práve o tých dvoch krajinách. Spotrebný priemer. Čo nemyslím vždy ako urážku, v tomto prípade však hej.
  • mAGiic
    mAGiic editor26.11.2014 01:22Lobo: Poslední Czarnian
    Úča byla dobrá a ta soutěž s pravopisem rozhodně neměla chybu, klasickej Lobák, jak ho mám rád. 4*
  • mr.des
    mr.des23.7.2014 14:32Lobo: Poslední Czarnian
    Tomuto pribehu Bisley vylozene prospel.
  • Zeebonk
    Zeebonk28.12.2013 21:59Lobo: Poslední Czarnian
    Stórka je přeplněná informacemi, kresba je parádní, snad jen vybarvené je to tak nějak ouchylně. No jo, asi máte pravdu, ten příběh je trochu slabší, chyběly mi tam tak dva litry explicitního násilí a čtyři deci krutopřísných hlášek, ale jinak pořád paráda. Mohlo být mnohem hůř.
  • Josh
    Josh22.2.2013 18:48Lobo: Poslední Czarnian
    To byla strašná nuda...

    Nedovedu posoudit, jestli to bylo překladem (zase moc slušňáckej), ale i příběh je o ničem. Vlastně lze autory obdivovat za to, jak to nic dokázali roztáhnout do tolika stran:)) Na konci každý kapitoly se zdá, jakože teď se teprve začnou dít věci, leč tento předpoklad zůstane až do konce nenaplněn. Zároveň všechno neustále jakoby směřuje k velkolepýmu finále, kde si řikáte JO! To bude ono, teď konečně přijde ta velká sranda a Lobo to rozbalí... jenže dojde pouze na jalový završení jeho exhibice plný nevtipnejch keců a nezajímavejch vražd.

    Z celý knížky tak vyčnívaly akorát texty vysvětlující Lobovu minulost a soutěž v hláskování Pomněnka:)) To bylo správně ujetý, vtipný, brutální, šílený... bohužel se jednalo jen o pár stránek:/
  • Syndrom
    Syndrom23.11.2012 10:58Lobo: Poslední Czarnian
    Lobova analýza
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2012 21:09Lobo: Poslední Czarnian
    Průměrná (no dobře, relativně obstojná) kresba s podprůměrnou zápletkou a velmi průměrným humorem. Kristovy játra, hrozná věc.

    Celkový dojem: 40%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš4.10.2012 17:30Lobo: Poslední Czarnian
    Po minulém Lobovi jsem chtěl s Lobákem skončit, ale když se mi zadara dostal tenhle do ruky, bral jsem to. Kresba gut, hlavně obálky. Hodně mě bavilo Lobovo vysvědčení či soutěž v hláskování o) Jako Bulíkův případ to zdaleka neni (ale to asi žádnej Lobo) chybí tomu nějakej silnější záporák a lepší konec, ale je to dobrej, klasickej, vidláckej Lobo...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš4.4.2012 02:00Lobo: Poslední Czarnian
    „Jste zlé, sadistické, krvežíznivé, duševně choré monstrum!“
    „Děkuju.“

    I po letech mě Lobo neskonale baví. Tahle infantilní brutalitka je mou osobní guilty pleasure a jsem rád, že se díky borcům z Crwe dostala i k českým čtenářům. Keith Giffen je vyšinutý magor par excellence, Alan Grant mu úspěšně sekunduje a úžasně hnusné čmáranice Simona Bisleyho to vše krásně doplňují. Nenáročné čtení na dobrou noc. Doporučuje pět z pěti zesnulých učitelů základních škol.
  • Mortisson
    Mortisson8.1.2012 00:12Lobo: Poslední Czarnian
    a to hlavně díky skvělým odkazům na metalovou scénu pomocí grafiti
  • willis
    willis22.12.2011 10:38Lobo: Poslední Czarnian
    Nostalgie. Crew + Lobo + Bisley, spojení které pro pamětníky znamená návrat do průkopnických dob komiksu v našich krajích. A pokud je časopis Crew něco jako rodinným zlatem vydavatelství, pak Lobo je stříbrem a i když se po 15 letech možná nezdá tak zábavný, tak mně osobně by tenhle "hrdina" chyběl.
  • doophy
    doophy20.11.2011 15:27Lobo: Poslední Czarnian
    Naprostý souhlas s KdG
  • KdG
    KdG3.11.2011 09:19Lobo: Poslední Czarnian
    Řekl bych že je to dějově slabší oproti jiným dílům a i kresba mě tentokrát tolik neoslovila.
  • mart.in
    mart.in mecenáš11.10.2011 21:35Lobo: Poslední Czarnian
    Trochu slabší, moc sem se vlastně ani nebavil...asi je to i tim překladem, žádná prdel prostě.
  • Slaine
    Slaine admin8.10.2011 15:36Lobo: Poslední Czarnian
    Bisley svojí kresbou rozpoutává jako obvykle šílenství, to je paráda, z toho jsem nadšen a za kresbu 90%. Scénář klasický Lobo, v pohodě za 70%.
    Co mě ale výrazně zklamává na knižních Lobech je české vydání: Co se týče papíru, mnohem víc mi vyhovoval na Loba "hajzlákový" z Crew 3 nebo Bulíkova případu než tahle lesklotina. Černá na ní příliš vystupuje z obrazu, na plochách jsou příliš vidět předěly, navíc ty barevné očividně přesahují místa, která by měla vyplňovat. V těchto věcech jsem laik - nedokážu posoudit co je vinou originálního coloringu, co tisku, co papíru. Ale celkově si myslím, že matnější a hrubší papír by tomu prospěl.
    Dalším velkým zklamáním je překlad. U původních Lobů jsem byl zvyklý na šťavnaté počtení - sprosťárny, vtipné hlášky, hrátky s češtinou. Zde (ale měl jsem stejný pocit např. i u Lobo's Back) Lobo působí, že místo Cosmic Rock Zombie mu hraje v hlavě Honza Nedvěd.
    Škoda, škoda - přemýšlím, jestli je ten můj náhled na nová česká vydání Loba způsoben mým věkem nebo tím, že teď je to opravdu slabý odvar. Ale myslím, že na mé straně až takový posun nebude. Nedokážu si pomoct, ale mám pocit, že kdyby Poslední Czarnian vyšel v '97, byl by to o dost větší NÁŘEZ.
  • erik
    erik28.9.2011 16:34Lobo: Poslední Czarnian
    V origináli ma to neoslovilo, ale kupodivu, nenásilný a iba mierne úchylný Lobo v češtine mi sadol. Je to hlavne pre životopiscov.
  • ikshorm
    ikshorm4.9.2011 19:38Lobo: Poslední Czarnian
    Lobo se hledá. Dobré, ale proti pozdějším příběhům odvar.
132841101
Četl/a (115)
2Hitman3, 3DD!3, abot666, adevr, Al0f0k, binnmode, Blacklarch, Blockholm, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, cobe, cyboy, dajik, Darker, Deckard, DEmnoG, Doctorow, Draco nobilis, duri, Džoworka, Elnie, erik, farnhajt, figis, Fox01, gezic, gwen666, Houbař, hromotlk, Jabba, James, jankie, jd., jh666, jindroush, jiskra, Kaaos, Kaluž, KdG, kendor007, Khagrael, kinak, Koci, Kocour, koudy, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, mAGiic, Mamut12, mart.in, martin28, Maty48, Mercurio, michelangelo, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, mywiel, NecRoman, Obstik, oleav, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Petrkoll, Poniczech, R3d, RadimNemec, raenius, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Ruw, S313, Scaleo1, Schramm, seneke, Sharick, Sick666, Slaine, Son-Goku, songoku, Spacecore, Spike, syon, T3ss, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, utresyby, Václav Mikula, Velkej šéf, Vrenn, VXP, WEAPONE, Yefery, Zeebonk, zlejzmrd
(216)
2Hitman3, 3E, 665+1, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, ArmadOon, Azalin, Azbest, BadBoy, beanek, Benji, binnmode, blackJag, Blacklarch, Blair, Blockholm, Braindead, bronxik, Bubákolog, buscheer, Caiiiczech, calvin10, chcita, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidrynes, DAxik, DEmnoG, Doctorow, doophy, Draco nobilis, dre, duri, Einstain666 , Elnie, erik, Famozní, farnhajt, FatMonster, felis, figis, Fox01, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, Jabba, James, jankie, jd., jh666, Jindra.Vosecky, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, jones1240, Kačer Donald, Kaluž, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kendor007, keNNoslaw, Koci, Kocour, koniklec, krvinka56, Lawer de Sanctis, Lenny, libcenko, Librarian, Lisien, listr, Lízátko, Lobok257, Lojza, Lord_Arthas, M4rsellino, macomix, mainman, Mamut12, Marcus Fenix, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Masinfira, Matejrychly89, Matio, Maty48, MB, Meesha, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, michelangelo, mikado, mike731, mikki.maser, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, mokkun, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, Mortisson, mr.des, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nightmare, noMster, opytz, OwerLord, padre_negro, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, pavel, pavlosson, pbabinec, pdfak, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Petrkoll, Piros0013, pk123x, POLAKST, Poniczech, Poseidon1978, R3d, raenius, raimi, razielus, recode, Rety, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, rorymac, Rouziii, RudyRod, Ruw, S313, Saiffer, saja, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, Schramm, seneke, Sharick, Sick666, Skot, Slaine, sleepless, smrtihlav7, Son-Goku, songoku, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, T3ss, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tombal, Tominos, tondaa, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Václav Mikula, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, WEAPONE, willis, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (36)
abot666, Badgu.y1902, barthez, besikv, ComicBookGuy, ConanVJ, deadpool, Doppelganger, Dosis_Venenum, DracoAn, Fr3d_K, fusnix, ho.mof, Horstik, JamesRamone, Kačer Donald, krabtech, Lodnik11, Majkl, MazeCZ, Miriyak, nx, Odal , Olesh, Ragnarog, RaptoR, Sebastian the wise, taidana, TIM.biker, timek, vrazdinek, xflori01, xxaannddeerr, Zelvak, ZeznikoslavCZ, Zod
Shání (4)
besikv, gobers, Olesh, taidana
Nabízí (5)
Al0f0k, buscheer, Fox01, MB, Velkej šéf