Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Šílenství vrcholí, přátelství se rozpadá a krize narůstá. A divných lidí je kolem čím dál víc. Třeba kosmonaut, který v poušti buduje podivnou stavbu či skupina buranů se zvláštním jídelníčkem. Nemůžeme zapomenout ani na Herr Starra, který při své cestě za pomstou riskuje více než ztrátu další části těla. A možná přijde i Svatý všech zabijáků.
Garth Ennis a Steve Dillon jsou opět ve formě. A ani v této části svého brutálně-popkulturního náboženského road westernu vás nehodlají šetřit.

Obsahuje sešity série Preacher #34-40 (prosinec 1997 - červen 1998) a Preacher Special: One Man's War (leden 1998)

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon, Peter Snejbjerg
Ink
Steve Dillon, Peter Snejbjerg
Barvy
Digital Chameleon, Grant Goleash, Pamela Rambo
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7381-756-5 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-756-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
743 g
Stran
240
Cena
499 Kč
Originál
Preacher #06: War in the Sun (Vertigo (DC Comics), 1999)
  • martin28
    Zhruba v polovině příběhu naší trojice je Válka na slunci další povedenou knihou. Osud nečekaně odtrhne kladné i záporné hrdiny od svých bližních a přinese velmi nečekané zvraty (a vlastně i tělesné ztráty). "Tak to bylo velmi nudné. To už si rovnou můžu vyříznout pochvu do fláku koupeného masa." Ne ne ne, tohle sice pravil Herr Starr, ale taková nuda to rozhodně nebyla. Ve skutečnosti byl v této knize Herr opravdovou star, tahle kniha byla jeho. A Prdelmanova. Howgh.
  • sedw
    Lepší, než předchozí díl, ale na plný počet to ještě není. První polovina totiž byla trošku slabší, než jsem podle zápletky čekal. Příliš akce, která mi ale přišla trochu bezúčelná. Vše se ale zlomilo v půlce komiksu a druhá polovina byla opravdu parádní, velký příběhový posun, emoce, vývoj postav... Bonusový příběh o Starrovi mě bavil velmi.
  • louza
    Šestá kniha Preachera pokračuje v kazatelově putování za bohem při němž se mu postaví do cesty Herr Starr, kterému se postaví. Konflikt je to třeskutý a je plný krve a drsného humoru. Výsledek pro obě strany nicméně nedopadne tak úplně očekávaně, což vede k další pod zápletce pro níž si Ennis připravil půdu už v minulé knize. Soubor doplňuje origin Here Starra trhající bránici a osvětlující jeho motivy k ovládnutí světa, kazatele a tak vůbec. Začínám pochybovat, jestli je vůbec Herr Starr záporná postava a jestli s kazatelem náhodou nejdou stejným směrem k božské řiti. Akorát možná každý s trochu jiným úmyslem. Jinými slovy takový normální Preacher.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.4.2015 07:16Preacher/Kazatel #06: Válka na slunci
    Ať už jste plukovník americké armády, smradlavý potrat sourozenců downových, prezident, kanibalský mutant z bažin, uklízečka, šéfanděl serafů, šerif, výčepní, vysoce postavený agent tajné služby nebo děvka, tak vždycky budete v tomto překladu mluvit stejně. Takže pozejtří vás čeká takovej vobrovskej prďáckej vejbuch, že se z toho vojebete hele. Od hostujícího kreslíře by se mohl Dilon něco přiučit. Jinak nemám námitek, perfektně jsem se bavil celou dobu, několikrát jsem se dokonce hlasitě zasmál - Kaluží zmiňovaná romantická Starrova replika u večeře je jedním z těch okamžiků.
  • Zeebonk
    Rapidní zlepšení oproti předchozímu končení iluzí aneb z řídké ranní stolice do bravurního odpoledního hovňouse. Ubíjející příběhovou plytkost zahustila špetka nečekaných zvratů a já konečně ucítil, jak se ta mašinérie hýbe kupředu. Ubylo žvástů, dostalo to trochu šťávy, vrchol série to není, ale víc než dobře stravitelné rozhodně ano. Epizodka o minulosti Herr Starra potěšila a jeho postavu začínám mít v oblibě.
  • Fry
    Opět uběhl nějaký čas (je drsné, jak to letí..) a dospěl čas opět na Prechera! Ono se to nezdá, ale do konce série zbývají sice už jen čtyři knihy, ale jsou to jako celkem fakt velké špalky (asi už od páté knihy), takže nehrozí, že by mi Preacher jen tak brzo skončil.

    "Preacher 06 - Válka na slunci" - Řeknu to asi hnedle z kraje, protože není proč to natahovat: "První část knihy mě skoro vůbec nebavila!" (konkrétně od čísla 34 - 37 (včetně)) Nevím, čím to bylo, možná jsem neměl dobrou náladu na čtení, nebo to bylo opravdu fakt tak slabé, ale opravdu mě to nebavilo. Tím, ale nechci říct, že to bylo o ničem, protože to samozřejmě není pravda, protože se zde zvrhne celkem obří bitva s tanky a atomovkou, ale možná právě tohle mě v Preacherovi nebaví. Možná právě mám rád ty části, kde je spíše temnější, nebo to není tak extra rozjeté s obří bitvou. No nic. Druhá část knihy je ale jiná, to jsem si přišel na své. Byly zde výjevy, jak se postavy srovnávají s tím, co se v první půlce stalo, nikam se nespěchalo, Herr Star měl také fajn chvilky (:D) a Prdelman objevil "Z prdele svět" a celé to bylo takové uklidněné a odpočinkové. A navíc je na konci "Padoušský speciál" o Herr Starově minulosti, který patří podle mě mezi klenoty série! Takže první část mě nebavila, druhá byla fajn a speciál hodně potěšil. Dnes dám 4* a jsem zvědav, jestli "Spása spasí Preachera!
  • faster86
    po slabsich dilech prichazi neco co vam rozjebe gebulu.... "a ted me PUST" tohle me v tomto dile dostalo uplne nejvic, zjisteni neco o starrovi je hodne dobre
  • kaylin
    Jesse Custer se svou malou grupou, v které – k nelibosti Tulip – zůstal i Cassidy, zamířil do Údolí monumentů, kde hodlá najít nějaké ty indiány, aby mu řekli, jak se má dostat do svého nitra a dovědět se něco o Genesis, ale i o dalších věcech. Jenže tohle vůbec není díl, ve kterém se o Genesis něco dovíme, je to díl, kde se konečně úplně zlomí všechno, co se doposud budovalo. Herr Starr totiž hodlá dostat Jesseho Custera a zastavit Svatého zabijáka a je mu naprosto jedno, jaké prostředky použije. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/103-preacher-6-valka-na-slunci-75.html
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa7.1.2013 21:33Preacher/Kazatel #06: Válka na slunci
    Chvilkama jsem se až tolik nebavil, ale našli se místa kdy jsem si i smál, ne jen tak koutkem, ale prostě jsem se pěkně zasmál a u zbytku se bavil. Prdelman a jeho svět z prdelí...takže určitě to do kytek nehážu. Mě se to líbilo.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš18.5.2012 13:31Preacher/Kazatel #06: Válka na slunci
    „Tenhle kluk je něco jako velkej třesk. Presley s kytarou, Beatles na LSD, Morrison ve vaně...“ (Prdelman má zkrátka našlápnuto)

    Téma dne: Nukleární holokaust v arizonské poušti.
    „Tisíce Navajů zemřely nebo právě umírají, hrdý národ byl sražen na kolena, jejich země učiněna neobyvatelnou... co s tím budeme dělat?“
    „No řekl bych, že oni jsou na to už docela zvyklí, ne?“

    Po hlavním zpravodajství následuje německo francouzský koprodukční snímek Válka jednoho muže. V hlavní roli Herr Starr se svým památným výrokem: „Domnívám se, že zde došlo k jistému nedorozumění, fräulein Weissová. Já jsem tu kvůli mrdání.“ Hezký večer.
  • GORERATED
    Preachera mam rad, ale nejzajímavější v této knize byla povídka o Herr Starovi a pak ostatní části s ním, jinak celkem průměr.
  • massilia
    Lepší než pátý díl, ale začínám pochybovat, zda se v Preacherovi od Ennise dočkáme ještě něčeho zajímavého.
  • Wiruss
    Až na pár stránek nuda...
  • Final
    Final mecenáš15.8.2010 20:15Preacher/Kazatel #06: Válka na slunci
    Opět kvalitní čtení. Historie vzestupu Herr Starra je více než zajímavá. Zajímavě se tu zamotávají vztahy ústřední trojice hrdinů.
  • willis
    Starrův speciál určitě stojí za investici, jinak jak jsem psal minule a jak píší moji předchůdci - natahovačka. Výplň jako v každém delším seriálu, na druhou stranu nápady tady, i přes určité opakovaní námětů, stále nějaké jsou.
  • EvilvsGod
    Bitva na slunci pěkná ale jak už bylo napsáno posun v ději je mizerný! :-D
  • choze
    Ta absence posunu děje mě nepřestává fascinovat, ale v pohodě, na konci se aspoň dočkáme jednoho zásadního zvratu a speciál odhalující Starrův background je perfektní a tahá to z kvalitního průměru.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen19.6.2010 22:15Preacher/Kazatel #06: Válka na slunci
    Nevím...díl se posunul malinko dopředu, ale nějak nesouhlasím s "neskutečnou jízdou".
  • brkowycz
    Kazateli opět dorostli koule, který měl v prvních dílech. Neskutečná jízda, samotná "válka na slunci" je přímo nabitá slušnou a napínavou akcí. Starr opět suše hláškuje, magoři, se kterými si hlavní hrdinové střetnou jsou zase správně Ennisovsky úchylní. Navíc každej bez vyjímky v téhle knize něco utrpí (jak klaďasi, tak záporáci) a já nemám nic raději než trpící hrdiny. Čekání na Alamo bych asi přímo nepoužil, to je de facto už od prvního dílu, ale takovejhle Kazatel mě baví. Přečetl jsem to fakt jednim dechem.
    Navíc tu máme speciál o Starrovi a jeho profesním růstu v Grálu. Taky skvělé, tenhle book mi hodně sednul, zatímco po pětce jsem byl takovej "nakrmenej", teď se opět nemůžu dočkat dalšího dílu!!!
  • erik
    Starrova kniha. Jeho špeciál je super a pár momentov poteší aj v ďalších kapitolách. Inak je to stále čakanie na Alamo.
574081
Četl/a (136)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Baffman55, Balů103, Bedou, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Blacklarch, Blackmoor, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, filemon, filosh, Final, foudy, Fox01, Fry, guseppe, hellblazer, HellWeber, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, japes, jiskra, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, koudak89, Kouzelnik7, lantan1, Librarian, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, mart.in, martin28, Martinb, Mitak, monte walsh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Oompa Loompa, Ozymandias, Paldini, Palebras, Pavel2222, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, puolpm, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, Rinter, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, wolfgang, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(292)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benji, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chcita, chobotnička, choze, cobe, Cody, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Daniel.rw, Darker, Davedd168, DAxik, Daxik1988, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, ebbe_voe, emanek, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, filosh, Final, Fox01, Fréza, Fry, Fuf00n, Garp, ghousty, Godsmacker, goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, hawkzn, Hebled, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, HerSon, holubdema, Honzin, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, JANNE, jerry67, jett, Jezbo, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, keyko, kinak, Kiwi1902, Kjon, Knize_Ignor, komik.sx, koudak89, Kruttor666, krvinka56, kubanec13, kubik1991, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, lutrix, maara, mAGiic, mainman, Majkl, mart.in, Marthy76, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, morbi, Mr. Smith, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, netvor, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, Oompa Loompa, padre_negro, Pafnuc, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, POLAKST, Poseidon1978, PP, puolpm, q, Quentin, RadimNemec, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rinter, rockyt, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, Satyricon, Schramm, schwita, SedllY, sedw, seezeethree, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vasek, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, wolfgang, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, yama, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (28)
Ajit, AlienDr, Bubsy, deadpool, deefha, delsemela, Fr3d_K, fusnix, Grrr, Hurvy, isildur heir, J.T.honza, JamesRamone, KINIMODUS, koniklec, Mamut12, Maryl, matrosh, Maty48, Moyek, nx, Plumm, razielus, Rezet, Ronik, Salien, WMN, Zod
Shání (7)
Al0f0k, AlienDr, Cemino, deefha, m.jedle, Maryl, Taťka Tuleň
Nabízí (4)
buscheer, Faxim, karl173, seezeethree