Kancelářská krysa jménem Wesley Gibson si myslela, že je stejná nicka jako všichni ostatní. Jenže pak Wesley zjistí, že je synem "Zabijáka", člena podzemního bratrstva superpadouchů, kteří tajně vládnou světu od roku 1986. A jeho život se navždy změní.Poté, co je jeho otec zavražděn, vstupuje Wesley do bratrstva a odhaluje své nadání, díky němuž se stává novým Zabijákem. A před jeho očima se postupně odkrývá svět, o kterém netušil, že existuje. Svět, kde jsou všichni superhrdinové mrtví. A tak se Wesley přidává k záporákům a snaží se rozluštit záhadu otcovy smrti. Protože Wesley Gibson je vzorný syn, zabiják, hrdina a... člověk, který ví, jaké je to být Mrtvý nebo živý.

Scénář
Mark Millar
Art
J. G. Jones
Obálka
J. G. Jones
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-87083-11-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
595 g
Stran
192
Cena
549 Kč
Originál
Wanted #1-6 (Image Comics, 2003-2005)
  • Fort
    Fort5.9.2021 10:28Mrtvý nebo živý
    Po Zabijačce a Nářezovi druhý Mark Millar a na začátku mě mile překvapil. Zakoupeno pouze na základě této databáze. Vydavatelství by vám měla platit za tyto služby. Začátek famózní, ale jakmile se na scéně objevili super padouši, paralelní vesmír, šukaní a zabíjení všeho, ztratilo to pro mě kouzlo výjimečnosti a jedná se o další superhrdinský, pardon super padoušský komiks.
  • Palebras
    Palebras11.2.2021 15:00Mrtvý nebo živý
    Když jsem si pořizoval komiks Mrtvý nebo živý, naprosto jasně jsem věděl o čem bude, protože jsem přece viděl film s Jamesem McAvoyem v hlavní roli. Pustil jsem se do čtení a na konci jsem zjistil, že podobnost s filmem začíná a končí tím, že hlavní roli zde představuje maník jménem Wesley Gibson a to je vše přátelé. Film se mi opravdu líbil, ale po přečtení předlohy si říkám, proč z toho udělali to, co udělali? Jelikož jsem opravdu čekal něco jiného a prakticky tedy nevěděl do čeho jdu, byl jsem velice mile překvapen. Komiks je parádní akční jízdou s perfektně vytvořeným světem, ale hlavně skvělými postavami. A ničemu nevadí fakt, že postavy Millar ve své podstatě vykrádá z jiných komiksů. Všemu skvěle sekunduje náš překlad Štěpána Kopřivy, protože postavičky jako Sračkoun, Držkus nebo Psychomrd jsou prostě fajn a dokáži vyčarovat úsměv na tváři. Příběh není zcela jistě tahounem celého komiksu, pro mě to byly spíše právě postavy, které všemu dodávaly parádní nádech. Kresba J.G. Jonese se mi moc líbila a seděla zde dokonale. Vše jsem si užíval od samého začátku, mírné zklamání přišlo s relativně uspěchaným koncem. Nemůžu se ubránit pocitu, že tohle mělo mít o několik sešitů více. Vše perfektně odsýpalo, dokázalo to skvěle vtáhnout do děje a najednou konec, šmitec, finíto. Jen díky rychlému a úplně ne zcela podařenému finále, nemůžu dát plný počet, přestože zde potenciál vydolovat z toho majstrštyk, opravdu byl. Ale i tak se jedná o skvělou akční jízdu, která rozhodně stojí za přečtení!
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo19.9.2017 21:53Mrtvý nebo živý
    Klasická Millarovka (rozuměj paráda) s dost divným a rychlým koncem.
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 09:49Mrtvý nebo živý
    Oproti filmu celkem šokr. Millarovo pojetí světa, ve kterém super-hrdinové vyhynuli a se točí okolo kouzelné myšlenky, se kterou ho kdysi strašil jeho bratr je, někde úplně jinde. Spíše ovce a vlci bez psů pastýřů. Sekvence parodující světy Marvelu a DC i drobné pomrkávání úžasným způsobem dobarvují atmosféru. Kouzelný překlad Štěpána Kopřivy (pan Sračkoun) je pak už jen pozlátkem na dokonalém díle, které vlastně už Millar vždycky jenom rozšiřoval ne-li vykrádal. Metakomiks.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.10.2014 21:07Mrtvý nebo živý
    Předrsněnej... přehnanej komiks. Originální nápad, četlo se to dobře, ale ňouma s vizáží Eminema, který se najednou a záhadně naučí bojovat lépe než Chuck Norris mě nebaví. Střílet do koho chci, š*ukat koho chci, to není drsné, to není vtipné, natož napínavé... postrádám kohokoliv, komu bych v tomto komiksu mohl fandit, nebo tak něco. Banda zlých idiotů proti sobě. A konec? Skutečně se mnou komiks v jistém smyslu trochu *vy víte co*...

    Celkový dojem: 50%
  • Zeebonk
    Zeebonk5.3.2014 19:13Mrtvý nebo živý
    Já si naopak myslím, že těch patnáct let to zrovna nevystihuje. Já jsem pokakánek dospělý už nějakou tu chvíli a chlemtal jsem to jako kojenec mlíko... Pche... Spíš jako Asa Akira sperma urostlého negrouška. Spíš si myslím, že hlavní předpoklad pro pořádné vychutnání si tohoto kousku je na vteřinu potlačit móresy svého vnitřního upjatého kreténa a na dalších pár vteřin se převtělit do zcela jiného druhu kreténa - do toho nevyprcaného, infantilního a rozjuchaného. Ale co se s tím seru? Každý má ten názor nějaký, akorát nemám rád, když se nějaký rádoby uvědomělý vošoust snaží škatulkovat fanouškovskou základnu určitého díla. V teorii to šlape jako hodinky, ale v praxi? Pffff, běž si dát pivsona, kámo.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš10.2.2014 07:14Mrtvý nebo živý
    Poměrně dobrá kresba a záporaci. Pan Držkous, Sračkoun který je tvořený kompletně z hoven těch největších šílenců a vrahů a jeho nohsledi jsou krásně amorální záporáci jak to mám rád. Hlavním "hrdinům" by člověk skoro i fandil, ale jsou vlastně jen o chloupek lepší než Pan Držkous a spol. a navíc je hlavní hrdina takovej ten rádobydrsňák co navíc vypadá jako Eminem. Prostě šikanovenej chlapeček který najednou dostal svoji zbraň a teď se všem mstí (tebe vomrdám, protože si mi jako malýmu ukradl hračku-bůůůů) . Hlášky mě taky nebraly a mimo prvotního nápadu je to taková vykrádačka všeho možnýho, s pěkně slaboučkým koncem, ale zase se to pěkně rychle četlo a být mi tak 15, nenávidět svět a být tak tročku pokakánek a nebo überbadassasfucker, hltal bych to jak kojenec mlíčko, takže pro někoho to určitě musí být pecka...
  • adevr
    adevr4.2.2014 21:42Mrtvý nebo živý
    Komiksová kniha tak jak má být...
  • Zeebonk
    Zeebonk1.2.2014 13:26Mrtvý nebo živý
    Miller je vážně těžkotonážní frajer. Divím se, že s takovým macatým párem koulí dokáže projít dveřmi, neboť to, co předvedl zde nebo například v doposud nepřeloženém Old Man Logan, je jednoduše bezkonkurenční. Krev hlášky, krev, hlášky, co víc kurva chtít. Samozřejmě to má své mouchy, nějaký ten logický laps zavibruje ovzduším, ale výsledek je tak dynamický, beskrupulózní nářez, že nemůžu jinak, než našťouchat DVD s filmem do drtičky na odpadky, polít benzínem a zapálit. Každopádně mi utkvěl památný dialog, který zněl asi takto:

    "Jo, běžte zase mrdat ty svý kozly, pane Držkusi."
    "Prosím? Co jsi to řekl?"
    "Nic."
    "Já nemrdám kozly, pane Gibsone, já se s nimi miluji."


  • Schramm
    Schramm5.1.2014 23:36Mrtvý nebo živý
    Tohle mě osobně sedí mnohem víc než celý Kick-Ass, pro mě zatím nejlepší Millarova česky vyšlá věc. A film? Líbil se mi - do doby než jsem si přečetl tenhle komiks :)
  • sedw
    sedw26.10.2013 20:50Mrtvý nebo živý
    Tak tento komiks mi hodně sedl. Zábava od začátku do konce, člověk nemusel nad ničím moc přemýšlet a děj se posouval příjemně rychle. Námět mi přišel hodně zajímavej a Millar z něj dle mého názoru vyždímal, co se dalo. Pokud člověku vyloženě nevadí drasnější záběry a sprostá mluva, jednoznačně doporučuju.
  • Hulik
    Hulik6.3.2011 23:22Mrtvý nebo živý
    Několikanásobně lepší než film s pendolínem.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš15.12.2010 13:38Mrtvý nebo živý
    Bruce Wayne s Clarkem Kentem museli Marku Millarovi udělat něco moc ošklivého. Vynikající antihrdinský komiks s odsýpající kresbou a parádními záporáky, který nemá s filmovou verzí společného ani co se za nehet vejde. Náhled do minulosti zprostředkovaný Dickem Giordanem je skvělý nápad. Na poslední dvoustraně není nic až tak šokujícího, jak v úvodu zmiňuje Vaughan, spíš to jen vypadá, že měl Millar při dokončení krámy.
  • DancinPuppet
    DancinPuppet2.11.2010 23:39Mrtvý nebo živý
    ale no tak lidi! tohle je kult! Millar nám tu dává svátečního krocana se zlatem, nacpaným v prdeli. Rychlou, inteligentní, trochu přisprostlou satyru snad na všechno, od konzumního stylu života, po svět hrdinů bez hrdinů. Dává nám jízdu, nadopovanou popkulturními odkazy i šikovné používání komiksových realit (trochu si zastřílíme v realitě, narvané superhrdiny). Někdo sice neskousne provokaci a eminemův xicht. Nenechte se zmást, tu rádoby černou svini nemá rád nikdo, tudíž ani já, ale někdo to tak chtěl a mě kupodivu baví hádat komu je kdo podobnej a rád bych se s tím setkal i nadále. Udělat si herce ve filmu, rozděleném do jednotlivých okének...jo,jo.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš19.8.2010 15:57Mrtvý nebo živý
    Skvelý začiatok, zaujimavá aj kostra príbehu (čo sú komiksy, čo sú superhrdinovia) a niektoré pointy. Ale koniec ma nejako sklamal. Viem aký mal mať na mňa dopad, ale nefungovalo to. Takisto hlavný záporák už často rozprával príliš dlho príliš klišoidné veci ako je on zlý a podobne.

    Nakreslené je to výborne.

    Kvalitný komiks, ktorému chýbalo málo aby sa usadil v pomyselnom komiksovom nebíčku.
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 14:57Mrtvý nebo živý
    Týpek vypadá jak Eminem a ke konci je i stejně namachrovanej, což mi vůbec nesedí. Jinak gutézní kresba i námět.
  • Sirius
    Sirius3.4.2010 22:46Mrtvý nebo živý
    Dávám 100% a to jen kvůli tomu, že víc tomuhle mistrovskému, ultra drsnému a ultra krvavému filozofickému komiksovému dílu nemůžu dat víc. Wesley sice vypadá jako Eminem a jeho otec jako Marlon Brando v Kmotrovi, ale to je mi buřt, protože ten scénář a dialogy jsou úžasné. Mark Millar je prostě klasa nejklasovatější a už se těším, až se mi do spárů dostane Kick-Ass
  • FrAnK
    FrAnK23.1.2010 16:46Mrtvý nebo živý
    Perfektni zapletka, k tomu perfektne pasujici kresba a vyjde vam z toho velice zdarilý pocin..
  • Velkej šéf
    Velkej šéf7.1.2010 20:00Mrtvý nebo živý
    Skvělej nápad, skvělá kresba. Zpočátku to byl teda naprostý nářez, který člověka dokázal překvapit a pomalu to nabíralo (ale občas i pokulhávalo) na obrátkách. Byl jsem překvapen, byl jsem potěšen a byl jsem pobaven. Jonesova kresba sice uhlazená, ale líbivá. No což, nadprůměrně kvalitní mainstream. Rozhodně si to přečtu ještě někdy znovu, protože to za to rozhodně stojí.

    Akorát mi na hodnocení ubrala poslední stránka, která mi teda přišla nehorázně trapná...
  • goldschmidchen
    goldschmidchen7.10.2009 12:50Mrtvý nebo živý
    Film mi připadal lepší než komiks. Vadí mi přemíra rádobydrsňáctví...především konec je uplně trapný...
  • Kabukiman
    Kabukiman13.9.2009 19:20Mrtvý nebo živý
    První jsem viděl film a byl jsem tak znechucenej, že jsem si komiks ani nechtěl kupovat. Nakonec jsem ho koupil v antikvariátu za menší peníze a ani tak se mi do něj moc nechtělo jít. Přečetl jsem si tyhle názory a komiks doma pohodil. Dneska jsem se do něj pustil a dal ho celej. Musím říct, že jsem čekal fakt velkou hovadinu a byl jsem velmi mile překvapen. Nebylo to ani zdaleka tak špatný. Nad timhle komiksem to nechce moc přemejšlet,ale přečíst ho jako čistou zábavu, stejně jako třeba Loba.
  • Big G
    Big G11.7.2009 13:23Mrtvý nebo živý
    Rádobydrsňárna, která se utápí v chaosu a nesouvislém ději...
  • c.tucker
    c.tucker21.10.2008 11:05Mrtvý nebo živý
    Super, akční komiks, který je dosti propracovaný a konec je naprostá bomba s vším co k tomu patří. Wesley rocks!!!
  • Keram
    Keram9.10.2008 13:03Mrtvý nebo živý
    výborný book, dobrá a pevná väzba, príbeh v pohode - najlepší bol samotný záver: že sme iba otroci. bonusy, plus galéria sú fakt dobré a neurazia. a všimol som si, že v grupe superzmdrov sa potulovalo aj pár postáv z Marvelu. Magneto, Shocker, Abomination, Sunfire, Tarantula a klon Hitlera menom Hate-Monger. škoda, že film nemal podobné vyznenie ako komiks - tým nemyslím superhrdinovia verzus zlosyni, ale to, že aj za ten film sme zaplatili, videli sme a ja sme naň zabudli, lebo to chcelo Bratstvo. stojí za kúpu.
  • BeeSee
    BeeSee28.9.2008 12:08Mrtvý nebo živý
    mi to přišlo takový neurazí - nepotěší... jako fajn, ale tak na jedno přečtení a měl jsem to půjčený, takže nemám potřebu si to kupovat... jenom jsem furt čekal, kdy hlaví hrdina vyskočí n podium a rozjede ten battle... I'm Slim Shady, yes I'm the real Shady...
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:25Mrtvý nebo živý
    Už první stránka mě přesvědčila o tom, že tenhle komiks asi nuda nebude :) A měl jsem pravdu. Nic náročného, četlo se to příjemně, kresba taky fajn, akorát ten Eminem mě tam s prominutím sral :)
  • royan
    royan26.8.2008 21:07Mrtvý nebo živý
    moc jsem od toho nečekal, ale nakonec jsem se příjemně pobavil :-)
  • 18.7.2008 11:54Mrtvý nebo živý
    Moc dobrý nápad co se týče scenaře,kresba je bezva akorát konec je moc rychle zakončen.Super četba a konec je výstižný.....
  • Wiruss
    Wiruss21.6.2008 20:33Mrtvý nebo živý
    Tak jsem to po půl roce přečetl znova a celkem lituji tak vysokého hodnocení takovejch 40% by sedělo lépe ještěže film podle všech trailerů vypadá, že si z komiksu vezme jen zápletku o tom, že padouši ovládaj svět, takže to bude třbas i koukatelné...
  • blackJag
    blackJag admin29.5.2008 11:56Mrtvý nebo živý
    Politicky nekorektní, nihilistická záležitost, ve které lidský život nemá ani tu nejmenší cenu. Doslova :-) Pěkně nakreslené, Wesley opravdu vypadá jako Eminem ( což mi nevadilo ), celé to ale strašně rychle uběhne, až si člověk říká, že nějaký více propracovaný koncept by tomu docela i slušel, navíc ten hrozný cool tah na bránu je ke konci už i trochu protivný. Při čtení je člověku hned jasné, že filmová adaptace bude jen velmi volná ( jen postava a název v originále? ) a v podstatě krotká jako beránek. Bonusový materiál opět velmi slušný.
  • Godsmacker
    Godsmacker12.5.2008 18:19Mrtvý nebo živý
    Mě se to líbilo moc :-) Pan Držkus a Sračkoun mě vážně dostali a i když to není adept na nejintelektualnější komix všech dob,tak je to vtipná a brutální řežba od začátku do konce.Po přečtení tohohle booku a marveláckejch Ultimates a Civil War se Millar stává jedním z mých nejoblíbenějších scénáristů.

    "Peníze jsem vždy bral jako příjemný bonus k lámání nohou." - pan Držkus
  • Slaine
    Slaine admin15.4.2008 14:24Mrtvý nebo živý
    Přestože jsem tuhle věc obdržel už k Vánocům, dostal jsem se k ní až teď - po delším období, kdy jsem na komiksy neměl tu správnou náladu. Možná i proto jsem se skvěle bavil. Hlášky, akce jsou na ennisovské úrovni + celkem originalní námět a myšlenka. Další body u mě určitě získává Millar za postavu Sračkouna - postava stvořená z 666 hoven největších hajzlů v historii lidstva je krutá :)). Naopak hlavního hrdinu jsem mu moc nevěřil... nejenže jako Eminem vypadá, ale po přerodu v "tvrďáka" má i stejně prvoplánově fuckerkej styl. Prostě na mě působil dojmem, že kdyby ztratil svoje schopnosti, bude z něj zase stejná sračka jak předtím :). To jeho tatík je jiná třída... ikdyž ten dojemnej monolog o špatným otcovství mu to taky trochu zkazil :). Takže suma sumárum - nepředpokládám, že bych se k tomu někdy vrátil, ale jak jsem řekl, přečetl jsem to s chutí a bavil jsem se.
  • Tauren
    Tauren12.3.2008 19:05Mrtvý nebo živý
    Začátek se mi dost líbil ovšem po čase to začalo upadat. Za ty peníze jsem mohl mít lepší comicsy. Nejvíc mě nakrklo že je to ke všemu ještě měkké vazbě. A ten konec ... Ten nebyl moc dobrej.
  • Davey
    Davey21.2.2008 21:39Mrtvý nebo živý
    Četl jsem začátek...pak jsem měl něco jiného na práci a odložil knihu, vrátil jsem se ke čtení další den a najednou už sračkoun v akci...hrozně rychle se ten děj "vyvinul".No, ten konec...pan Millar má pravdu, dočetl jsem a neměl jsem co dělat a sáhl jsem po jiné knize :D...kresba se mi líbila a to, že Wesley vypadal jak Eminem mi bylo celkem někde.Kresba se mi líbila a překvapily mě Bonusy.Těch peněz za to zas nějak extra nelituji, příjemné čtivo.
  • Houbař
    Houbař mecenáš11.2.2008 14:23Mrtvý nebo živý
    Nadupaný mainstram. Kvalitní zpracování, krásná kresba, příběh "kterak se looser übervazbičem stal" a styl, kdy "postřílím vše, co chodí po dvou nohou a stejně mi všichni můžete políbit prdel" dělá z tohoto booku nadprůměrné dílo. Stejně jako když jsem šel do kina na Terminátora 3 (a nečekal jsem černobílé hraní šachů se smrtkou) a královsky jsem se u toho bavil, nemohu tento comics odkopnout. Kdo si chce počíst o dětech z Afgánistánu, které umírají hlady, ať se tomuto vyhne. Kdo má rád násilí, humor a jednoduchou zábavu, ať to vezme všemi deseti.
    Jediné, co se dá vytknout, je nerozvinutost vedlejších postav. V bonusech se o nich sice něco dozvíte, ale když se v samotném příběhu mihnou ve třech okýnkách, tak si k nim nedokážete utvořit vztah.
    Btw. kdyby ve filmu hrál Eminem, Kočku Halle Berry a profesora třeba Zdeněk Svěrák, vůbec bych se nezlobil :)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš31.1.2008 01:57Mrtvý nebo živý
    Z tohodle booku mam fakt vylozene radost. Nerikam, ze je to arcidilo, ktere se zapise do analu comicsu na veky veku, je to "jen" velmi dobry mainstream s dobre postavenym scenarem, hlaskami a s necekane prokreslenym pozadim pribehu (na to, ze je o tom, jak se z pana Sracicky stane pan Tvrdak). Navic kresebne je comics vybaven veru dobre, vyborne prokresleno, slusne colorovano takze vysledna kompozice veru oku lahodi.

    Crew si dala zalezet, pac mimo dobre prace s CZ mutaci do knihy zakomponovala haldu bonusu, ktere jsem vazne ocenil. Jedine co bych vytknul je vazba, kterou bych radeji bral tvrdou, ale co nadelam... beru na vedomi, ze nekteri lide u comicsu davaji prednost mekke a konecna cena by byla vyssi, coz by treba mne nevadilo:).

    Cili se da rici, ze jsem se od zacatku do konec vytecne bavil, osvezujici, akcni, stavnate, precteno za necely dve hodiny a nekdy se k Wanted jeste vratim:).


  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade26.1.2008 20:13Mrtvý nebo živý
    Na tohle jsem se dost těšil a ve finále jsem byl vcelku zklamán. Linie příběhu se musí líbit všem outsiderům a posránkům, který budou snít o tom, že se jim tohle jednou stane a oni nakopou prdel všem těm, který jim jí nakopávali od narození. Realita je taková děti, že tenhle den nikdy nepřijde. Příběh dost jednoduchej a oživení otce na konci mi smrdělo na dálku. Hlavní hrdina v některých momentech vypadá jako Eminem a z toho je mi fakt na blití. Celé to zachraňuje skvělá Jonesova kresba a bonusy. MdS
  • Zack
    Zack admin23.1.2008 11:35Mrtvý nebo živý
    andre: tak to doporucuju Barracudu :) http://morb.files.wordpress.com/2007/07/barracuda.jpg (Ennisovi navraty ke korenum)
  • willis
    willis23.1.2008 11:32Mrtvý nebo živý
    to chápu, ale když se stal tím tvrďákem tak se začal tak divně česat :)), no prostě tenhle image (ulízlý vlasy a dvě náušnice) se mně nelíbí, ale to je můj problém :)) To bych byl radši kdyby byl úplně do hola.
  • andre
    andre mecenáš23.1.2008 11:19Mrtvý nebo živý
    Willis: ale on měl bejt měkoň z kterýho se tvrďák stane. Osobně bych si ho představoval ještě víc uboze. Tak nějak "matfyzácky", hubenej, kostkovaná košile, brejle. Ale to by neměl přítelkyni a jedinej s kým by měl sex by byla Catwoman převlečená za jeho ruku;-)
  • willis
    willis23.1.2008 10:56Mrtvý nebo živý
    Rozjezd je přesně takový jaký se dá podle anotací očekávat. Ke konci tempo zpomalý tak, že máte občas čas popřemýšlet co se vlastně děje, což je ale chyba. Mrtvý nebo živý je udělaný čistě pro zábavu, na nějaké existencionalistické hloubání tady není místo (i když se scénárista občas snaží naznačit opak). Bonusy jsou prima, kresba taky. Hlavní hrdina mně byl taky vzhledově vcelku nesympatickej, nemám rád tyhle teplý metrosexuály, když má bejt někdo tvrďák tak tak musí kurva vypadat ne?:)
  • andre
    andre mecenáš14.1.2008 08:18Mrtvý nebo živý
    Ach jooooo.... budu muset přestat číst předmluvy. Kdybych si ji nepřečetl asi bych byl mnohem spokojenější. To je můj starý problém. Takhle jsem čekal nějakou pecku, různé možnosti konce se mi honily hlavou, ale tato možnost zakončení byla asi ta nejpředvídatelnější která mě napadla. .... Jak říkám, mám nerad přechválený věci, většinou (99%) jsem zklamán...... Jinak první část mě bavila, byla slušně "obyčejně" syrová, jako je život sám. Ale přibližně od srazu "pětky" se začínala ta atmosféra postupně vytrácet a závěr na mě působyl tak nějak ..."ric, pic, bum - a teď se poser"... neposral. .......... Na druhou stranu pár dobrých vtípků, zejména se starými superhrdiny byly vtipné, sice "všechno už tu bylo" ale záleží na podání a to se zde vydařilo. ..... Takže kolem a kolem: zábavné čtení, jen neočekávejte mnoho a předmluvu si přečtěte až po přečtení. Takže tak.
  • choze
    choze12.1.2008 23:35Mrtvý nebo živý
    CENTRÁLA BY DOKÁZALA UTAJIT I DRUHEJ PŘÍCHOD JEŽÍŠE KRISTA, KDYBY SI ZAMANULA. PO PRAVDĚ ŘEČENO, LUXI, MÁM POCIT, ŽE TO PŘED PÁR ROKAMA DOKONCE I UDĚLALA. V pubertě, kdy jsem nenáviděl svůj život, miloval filmy Johna Woo a toužil vystřílet mou ubohou střední školu a opíchat sexy němčinářku, co mi dávala jednu pětku za druhou, by pro mě byl MRTVÝ NEBO ŽIVÝ biblí a usínal bych s ním pod polštářem, znajíce ho nazpaměť. Dnes, kdy už po zhlédnutí KLUBU RVÁČů (jednoho z mých nejoblíbenějších filmů, který je tu kurevsky cítit) nemám nutkání hned běžet nějaký založit, jsem pochechtávaje se zhltnul tuhle mimořádně ZLOU a nabušenou přímočarou řežbu na posezení, rád se nechal vrátit do těch starých mizerných časů a nakonec konstatoval, že Ennis mě svou lehkonohostí baví víc. Originální, ale nijak revoluční nápad by opravdu zasloužil roztáhnout (nebo aspoň přihodit pár stránek při finálním zúčtování na úkor blbého závěrečného otcovského twistu), ale potom taky propracovat. Dialogy, hlášky, padouši, vše dobré, kresba velmi kvalitní (ale mým favoritem se JGJ nestane) a body navrch i za zbytečnou luxusní bonusovou výbavu, umocňující ale celkovou vymazlenost. Jen se obávám, že Millarova zvrhlost rychle vybledne vedle zvrhlosti hollywoodských papalášů a jejich nepochybně brutálně vykastrované filmové adaptace.
  • Spacecore
    Spacecore4.1.2008 19:02Mrtvý nebo živý
    O týhle sérii sem toho tolik nevěděl a cena se mi zdálá moc vysoká na to,že to nemá ani tvrdé desky,které já miluju.Tak sem si to prostě neplánoval pořídit.A taky nepořídil,kámoš si to před vánoci koupil (jeho první pořádný komiks) a včera mi to pučil.Musím uznat,že je to skvělej komiks.Pár detailů mi taky vadilo a nelezlo do hlavy,ale to smetla vlna nápadů,hlášek a piczovin které tento komiks obsahuje.Scénář je krutej,kresba vypadá na lesklém papíře dobře (i když nedoporučuju číst blízko lampičky,právě kvůli lesklému papíru,který je pak eště lesklejší) a jelikož jsem zastáncem hip hopu,tak mi ani nevadila ta podoba eminema :) no 75%,je to slušně nadrpůměrnej komiks.Kdybych ho kupoval za vlastní,tak dám míň,ale takle hodnotím pouze samotný komiks.
  • Namrepus
    Namrepus2.1.2008 19:19Mrtvý nebo živý
    Mně se to docela líbilo ovšem je mi jasný že film bude uplně o něčem jiným, páč jinak by byl nepřístupnej do 40ti :-)
  • Wiruss
    Wiruss16.12.2007 19:48Mrtvý nebo živý
    Tak podle mě tomu chybí mnohem více, než jen děj mezi sockou a vrahem (i když tam je nejvíce vidět), naprosto tomu chyběj uvěřitelné charaktery i to jak je navržen svět, beru, že superpadouši ovládaj svět, ale opravdu nevěřím, že takto, hned ze začátku je tam dost podstatná chyba, profesor sice trvrdí, že by mu vyhovovalo, kdyby mohli vydělávat bez toho, aby museli zabíjet lidi, ale vůbec mu nevadí, že kočka vystřílela restauraci jen tak, aby udělala dojem. Zároveň nějak postrádám, alespoň trochu vykreslené charaktery, ne zde je něco jako: " Jo tenhle by mohl bejt drsnej hodíme ho do světa uvidíme, třeba zapadne." Nějak jsem postrádal propagované hlášky, některé rádoby drsné kecy neberu za hlášky, to by pak čtyřlístek byl jedna hláška za druhou...
    Ale ať jen nehaním když jsem vypnul mozek tak jsem se bavil a to možná díky tomu, že je to opravdu pěkně nakresleno. Bonusy byli dobré škoda, že takovéto nejsou u opravdu kvalitních booků, zde má Dimik pravdu koupilo by si to více lidí a už naprosto chápu Pavlovského, že tohle nechtěl v pevné vazbě jelikož obdobnou věc by si jen tak někdo za 800 nekoupil.

    PS: Jak jsem řekl, celkem jsem se bavil a rád si to časem přečtu a třeba změním názor...
  • Dinik
    Dinik13.12.2007 11:36Mrtvý nebo živý
    Comics je to opravdu povedený, super postavy, fajn kresba, našlapané hlášky. Ale musím souhlasit s ostatními, chybí tam kus děje, začátek a konec nejsou moc dobře provázané a přerod z blbečka na zabijáka je nějaký moc rychlý a nevěrohodný. Co se týče bonusů, ty jsou opravdu roztahané, zbytečné, o ničem. Kdyby tam nebyly, cena by se snížila a comics by si koupilo mnohem více lidí.
  • erik
    erik7.12.2007 12:13Mrtvý nebo živý
    Musím súhlasiť, že niečo tu chýba. Ale aj tak je to drsné a posledné dve strany sú fajn. Ak máte radi čisté násilie a zlo, tak sa pobavíte. Kresba mi pripadá taká obyčajná, ale keď už má JG Jones tak veľkú Pí Ár kampaň, tak na nej možno niečo je, ale ja nie som maliar, takže to posudzujem iba v intenciách páči sa mi/nepáči sa mi. Inak slušný kúsok, ktorého kladom je, že je to uzavretá miniséria, takže nemusíme čakať, kým opäť "vychodia hviezdy" a pod.
    P.S. Bonusy mi prišli úplne zbytočné a ich množstvo iba zbytočne navýšilo cenu.
  • brkowycz
    brkowycz5.12.2007 21:35Mrtvý nebo živý
    Už vim co mi tam chybělo, z výcviku na supepadoucha ten příběh najednou úplně poskočí... nechci moc prozrazovat, ale pak by tam v jednu chvilku mělo bejt napsáno "o rok později", nevim jestli se to prostě snažili do těch sešitů narvat, ale fakt tam chyběj tak dvě čísla :-D (scémáristicky)
  • brkowycz
    brkowycz4.12.2007 08:56Mrtvý nebo živý
    Začátek je velice vtipnej. Pak mi přišlo, že Millar nedokázal úplně slepit ten začátek s "vyvrcholením" že je tam něco uprostřed... a já nějak nevím co a proč. Tomuhle comicsu by prospělo, kdyby miniserie měla víc dílů, přišlo mi že tohle je narychlo naskládaný na sebe a něco tomu trochu chybí...
    Ale jinak se dá jen kladně hodnotit. Solidní hlášky, dobře uchylný záporáci, super akce, ten comix prostě jede od začátku až do konce. Navíc výborná kresba (ale jelikož nejsem vyznavačem Rapu, tak mě tam trochu neseděl ten jako Eminem vypadající hlavní hrdina).
    Navíc krásný bonusy. Tomuhle se dá máloco vytknout, rozhodně to za to stojí.
4848233
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš5.2.2008 00:33Mrtvý nebo živý
    Ted jsem si precetl komenty podemnou a preci jen mi to neda:).

    to brkowycz: ze by "treninkova" cast mela trvat dele? To neberu, pac jak je receno, je to syn superpadoucha, takze ma genetickou vybavu, o ktere se normalnimu cloveku ani nesni a navic ho tahle zmena v jeho zivote evidentne bavi:). Taky asi neni pri cteni Supermana uple koser poukazovat na to, ze ten typek preci nemuze letat:). BTW myslim, ze by prave vice stranek "prerodu" comics zbytecne "utahalo".

    to Wirrus: a proc by prefesorovi melo vadit, ze kocka zabila "par" lidi? On jasne rika, ze si nechce VYDELAVAT zabijenim ci mrzacenim lidi ve velkym (na rozdil od vizi pana Drzkuse) a na tomhle nevydelal ani petak. A jak je receno, Kocka je psychopat, takze se da od ni ocekavat, ze se chova ponekud bezprostredne, kdyz chce upoutat Wesleyho pozornost a zaroven mu ukazat moznosti, ktere clenstvi v bratrstvu prinasi...
Četl/a (111)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Balů103, bananzluty, bboorreekk, besikv, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cyboy, dajik, Darker, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, flynander, Fort, Fox01, Glumal, Grrr, gumidekmedvidek, Hades, Houbař, house192, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, John Wick, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, Keenkeen, Khagrael, Killingjoke, Kouzelnik7, L4MIOzZ, Lachvos, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, LookAss, maravenger, marduk, mart.in, Mercurio, Mitthrawnuruodo, Mr.Plysh, namdnas, nejakdivne, Nexis, oleav, opytz, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Raul, rockyt, RudyRod, saja, Schramm, Shpeckk, Slaine, Spacecore, Spike, start05, terrordemon, the.kasztan, Tony, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vrazdinek, Walome, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(266)
123peta, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Azbest, AZTeck, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, besikv, Bezvliv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bodhi, Braindead, brkowycz, Broda, bronxik, Bubsy, burzum, buscheer, c.tucker, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Celestius, Chaolinek, charvos, chcita, choze, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, Darker, Davey, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, disclose, domo9321, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, Drakeus, dre, Duchy, Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, filosh, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, fredy.nj, freestyletricker, Glumal, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, grinder, Grynca, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, hanocri, hedgehog, herbert, holubdema, Honzin, Honzin92, Houbař, house192, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, illy, invape, isildur heir, IV, Jabba, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, John Wick, Johnny Sasaki, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Kazumaki, KdG, Keenkeen, keyko, killermarf, Klatic, komik.sx, koniklec, kosmik, Kouzelnik7, krvinka56, Kublaj, Kurt Cocaine, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, lutrix, maara, Macek78, mainman, Majkl, Malachias, mangan, maravenger, Marcus Fenix, MarDos78, marduk, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, matrosh, Mercurio, mgeralt, mikado, mike731, MikeZ, mikina, Miriyak, misa, Mistak, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, mokkun, Mononoke, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nexis, nick, Nightmare, noMster, nx, OldaB, Ondraseeek, opytz, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, Pavouk01, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, q, RadimNemec, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RaptoR, Robb, rockyt, Ronik, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Schramm, sedw, Shpeckk, Sirius, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, slothest, songoku, Spideyy, Spike, StanleyHu, start05, tacmud, TBB, the One, the.kasztan, TIM.biker, Tombal, Tomek, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, VictorMancini, Vítek, Vlcacka, vrazdinek, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (16)
barthez, BreakingAway, deadpool, Drbo Jebo, Duff.man, EvilvsGod, Fugas, fusnix, Godsmacker, Maty48, MonsterGyre, Netorack, Olesh, Stlucius, Tyfus, xxaannddeerr
Shání (1)
Olesh
Nabízí (1)
tukak