Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Himalájské pohoří obestírají dávná tajemství. Koluje o něm spousta fantastických legend. Některé okouzlují, jiné vzbuzují strach a hrůzu. Žádná z nich nebyla nikde písemně zaznamenána, po generace kolují jen od úst k ústům. Příběhy o Yettim, Údolí nekonečného mládí či o Klášteru veškerého vědění jsou jen některými z legend, jež se dochovaly až do našich časů. Nicméně je tu jeden mýtus, možná mnohem méně známý, jenž vypráví o beze stopy ztraceném světě, o údolí zahaleném hustými oblaky, kde svá dobrodružství prožívá bezejmenný, donkichotský válečník, známý prostě jako Žoldnéř.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-720-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
706 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
El Mercenario #01: El Pueblo Del Fuego Sagrado (Norma Editorial, 1982)
  • faster86
    Jakožto technik oceňuju technické nápady, kresba je fajn, prsa jsou taky vždycky fajn. Příběh je tak nějak seznamovací ale nijak nenadchne. Uvidíme jestli se něco zlepší ve svojce k lepšímu.
  • karl173
    karl173 mecenáš16.12.2021 16:55Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    V hlavní roli malba. V této první knize je příběh velmi stručný a nepříliš originální. Navíc dialogy jsou tak jednoduché a naivní až běda. Vše tak zachraňuje malba a zajímavé prostředí ve kterém se příběh odehrává.
    Na závěr tu pak je stručné vyprávění o životě od samotného autora. Vzhledem k tomu, že v té chvíli jsem měl za sebou teprve pár stran jeho díla, působilo na mě jeho vyprávění, jak se až k tomuto komiksu dostal trochu jako takové chvástání. Sice je to všechno zajímavé, ale přišlo mi to trochu brzo.
    Nicméně jsem zvědavý jak bude Zoldnéř dál pokračovat a jsem natěšený co za malby uvidím příště. Zatím je to ale jen takový lehounký nadprůměr.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš9.12.2020 07:05Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    „To bude alo hloupá smrt.“ Nepovedal by som, že scenáre sú u komiksov menej dôležité. Prečo? Naopak, ak má byť komiks geniálny, musí byť výnimočný nielen po vizuálnej, ale i po príbehovej stránke. Scenár Žoldnéře 1 je hlúpučký. Vyzerá akoby ho písal 12-ročný chlapec bez skúseností so ženami a životom, zavretý 24/7 vo svojom vlastnom svete. Občas je fajn, ak je scenár jednoduchý, ale toto bolo príliš priamočiare aj na mňa. Pôsobilo to na mňa dojmom vizuálnej exhibície, ktorej kreslič si v poslednej chvíli uvedomil, že by to asi aj malo hádam mať príbeh a tak niečo narýchlo v pár vetách zbuchol. Podľa toho to aj vyzerá. Možno sa to v neskorších dieloch rozbehne, ale toto bola ozaj dejová už ani nie jednohubka, ale ešte niečo menej. To mi potvrdili aj záverečné dodatky, ktoré sú veľmi dlhé (zlé jazyky tvrdia, že dlhšie, než samotný komiks, ale nie je to pravda) a veľmi zaujímavo riešené (akýsi mix vizuálnej a literárnej stránky, veď uvidíte): tvorcom je technicky založený človek, ktorý nemal ďaleko od toho, aby pracoval vo fabrike ako kreslič-návrhár. Nič proti tomu, môj otec bol konštruktér výkresov po celý svoj život. Ale ak by som nasledoval jeho cestu a popri tom by som si po večeroch, doma, vo svojom voľnom čase, písal a kreslil komiksy, vyzerali by zrejme ako toto. Ako priznáva sám Segrelles, ide v podstate o tri príbehy (za seba by som dodal, že skôr scény, než príbehy) ledva-ledva spojené dokopy. K tomu v podstate „nijaké“ postavy - ženy sú tu nahé alebo polonahé a čisto len ako objekty a hlavný hrdina bez štipky charizmy. Prirátajte si k tomu aj slaboduché dialógy. Dôraz je kladený výlučne na technickú stránku. Na druhej strane v tomto je Segrelles takmer až pozoruhodný. Napr. mu docvaklo, že ak by existovali draci, ich piloti by pomerne logicky museli mať na chrbtoch drakov pripevnenú konštrukciu, ku ktorej by boli prichytení, pričom ale tá by pozostávala z dutého dreva, aby čo najviac drakov odľahčila. Žoldnéř nie je zlý. Nepokladám ho ale ani za výnimočný komiks. Ešte prvá polovica OK, ale akonáhle na scénu priletí onen ústredný kult ohňa, tak nastáva skutočne veľká bieda a zívačka. Na strane druhej ma to bavilo predsa len viac, než niektoré relatívne spriaznené komiksy z poslednej doby (Storm: Kroniky Pandarve). Oceňujem nádherné architektonické skvosty miest v oblakoch, ako i miest dole na zemi. Resumé: mnohé panely by som si dal zarámovať a scenár by som hodil do koša. No určite som rád, že som ochutnal aj španielsky komiks, ktorý v našich končinách naozaj nie je ktovieako rozšírený.
  • sedw
    Je vidět, že tento komiks byl původně zamýšlen jako jediný díl, protože je to opravdu jen o výtvarné stránce, a příběh je jen k tomu, aby tuto unikátní malbu něco drželo pohromadě. Co se týče malby, nelze jí upřít kvality, ale obecně mě v komiksu tato realistická grafika tolik nebaví. Stejný problém mám i u Rosse, řemeslně nádherně malované, ale ke komiksu mi to prostě tolik nesedí.
  • zipiik
    Fantasy ze staré školy, takže pro nás odrostlé na Abíčku ideál...a ta malba :)
  • VanTom
    Nádherná olejomalba dodává jednoduché, nicméně celistvé (až tak nějak "esenciální") fantasy povídce nejen dostatečný rozměr, ale i neodolatelnou patinu dávných / zašlých podivuhodných dob a krajů. Staromilský dojem podtrhuje veskrze konzervativní panelování, zde ovšem styl a fázování à la "obrazová galerie" sedí. Bonusy na závěr pak přinášejí poutavý vhled na okolnosti vzniku díla / 1. dílu.
  • Scarface
    K připomínce Milo_Harweyho: Crew to chtěla původně vydat jako MDEK a důvodem, proč se to nestalo, nebyly peníze, ale prostě to, že jinak než v téhle podobě se to vydat nesmí. Je to dané autorem, velikost i provedení, takže když to teď po dlouhé době začalo konečně vycházet znovu, tak to ve všech zemích vychází takhle.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.4.2020 13:31Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Autor sám na konci shrne příběh do 3mini pribehu: záchrana dívky, její návrat manželovi a dobrodružství s horkovzdušným balónem. Scenar je naivní až to bolí, takový hlášky jako by to psalo dítě pro děti. :) Naštěstí mi to tak úplně nevadilo, mám to najetý z UKK, co teď čtu a někdy se mi to i líbí. Během čtení mě napadlo, že CREW žoldnéře mohla vydat jako MDEK, dokázal bych oželet pevnou vazbu a atypický velký formát, ale zřejmě jde o finance a takhle to vydělá víc. To byly mé myšlenky. ;) Malba je famózní. Vemte si, že komiks je z roku 1979!!!!! Bonusy na konci příběhu jsem četl a bavily mě paradoxně víc jak samotný příběh, jsou opravdu zajímavé, ať už se týkají života autora, procesu realizace komiksu nebo maleb. Souhlasím s PG, že bubliny máj vysoký kontrast a spolu s citoslovcí typu "PLAAAC!" jsou rušivé, což přičítám síle malby. ;) Kde u UKK ubiram díky kresby tady díky malbě pridam, protože scénář 2* (Přece jen, logické chyby nemá), malba 5* dává dohromady 4* a bonusy samy o sobě 5*. Nic to nemění na faktu, že dám vyborné 4*. 1979...v té době to bylo něco a něco je to i teď po 40ti letech...
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore11.2.2020 09:33Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Příběh je tu vážně takový plochý (v celé knize byl asi jenom 1 zajímavý zvrat), ale jinak kresba byla super.
  • perak
    Příběh není nijak převratný (ale co byste chtěli na pár desítkách stran třináctidílné série), avšak na druhou stranu neurazí a pobaví. takže tu máme prostředí dvou světů, nahé krasavice, které je nutno nasazením vlastního života zachránit, draky, s jejichž pomocí (případně s pomocí částí jejich mrtvých těl) se dá překonat nejedna obtíž, intriky, tajemný kult, … Když to takto vypíšu, tak si říkám, že toho nakonec nebylo málo. K tomu všemu jako bonus dlouhý doslov autora. A především nádherná kresba - tady jsem se kochal každým panelem. Moc jsem nečekal (i s ohledem na stáří komiksu), ale nakonec jsem byl hodně spokojen.
  • 3DD!3
    Nádherně nakreslený a do detailu propracovaný komiks. Příběh je přímočarý - svalnáč zachraňuje nahou krásku (2x) a dostává se z jednoho průseru do druhého, ale protože je to svalnáč chytrý poradí si. Největším kladem je úžasný fantasy svět plný zajímavých nápadů. Příběh je více méně uzavřený, ale do toho světa se prostě chcete vrátit. Závěr od autora, kde popisuje co, jak a proč je moc fajn a přidává ten potřebný vztah mezi tvůrcem a čtenářem.
  • massilia
    Naprosto famózní. Krásná pocta klasické dobrodružné a fantasy literatuře z první půle 20. století a jejím ilustrátorům, dokonalé vyprávění obrazem, žánrová soudržnost. Velký formát tomu sedí dokonale, škoda, že se ho nedočkal třeba i Storm. Veliké díky Crwi za tento odvážný počin.
  • SomeOne
    Zpočátku se mi to hodně líbilo. Ovšem trochu mé nadšení opadlo, když příběh úplně odbočil a najednou se začal věnovat něčemu úplně jinému. To jsem trochu nepochopil, proč je děj rozdělený na několik "samostatných" částí. Všechny části jednotlivě se mi líbili, ale dohromady je z toho docela guláš.
    Kresba je zde velmi povedená, líbila se mi každá stránka. Je dobře, že to vyšlo v tomto větším formátu.
  • Fimi
    Fimi mecenáš13.8.2019 15:01Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    No tohle mi hodně připomnělo situaci Alexe Rosse, kde je příběh triviálně debilní a obyčejný, ale všichni stříkaj a rosí se z malby. Mám silný pocit, že zde je to totožné. Příběh je skutečně prosťounký, obyčejný a tuctový, ovšem malba úžasná a dechberoucí. Bohužel ale ne natolik, abych na úkor malby ignoroval příběh. Je to fajn fantasy s monumentálním vizuálem a do další knihy půjdu, ale mě Segrelles rohlíkem neopije.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.8.2019 16:02Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Krystalická fantastika. Opulentní forma zakrývá prostý obsah, kde se sice mohutná imaginace autora také odráží, ale postavy a samotný příběh zůstávají přeci jen v "béčkové" rovině. Chci další, o tom žádná.
  • Olwen
    Dávám plný počet za malbu a hlavně za technické detaily.
  • Multiverzum
    Multiverzum26.7.2019 10:15Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Podtrhnuté, zrátané – ak sa teda reťaz nepretrhne a vydavateľstvo Crew vydá všetkých 13 častí, ktoré Vicente za tie roky vytvoril, máme sa na čo tešiť.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/zoldner-1-kult-svateho-ohne-vicente-segrelles/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.7.2019 09:18Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Naprostá spokojenost. Nemám co dodat. Podle komentářů jsem měl trochu obavy, aby to nebyla navoněná bída a opravdu není. Jedinou výtku mám k délce komiksu, resp. délka sešitu je ok, ale chci zkrátka číst víc. Chci další příběh. Strašně mě to vtáhlo. Myšlenka pozadí příběhu o 2 světech mi přijde parádní a už chápu, proč má někdo problém to označit čistě za scifi nebo čistě za fantasy. Asi něco mezi možná. Kresba je specifická a patří to k výrazu komiksu. Je to prostě jiné a kdo je zvyklý na mainstream s tímhle může mít problém, nicméně to stojí za přečtení. Co mě docela pobavilo, byl samotný Žoldnéř, který ve výzbroji vypadal jak nějaký Conan na druhou a bez ní vypadal jako normální obyčejný chlap - v dobrém smyslu slova. Těším se co dalšího přinesou pokračování.
  • kaylin
    Série "Žoldnéř" má celkem třináct dílů, takže jsme skutečně jenom na začátku. Jsem docela zvědavý na to, jestli se uchytí natolik, aby vyšla celá. Snad je to jen zavedený strach z toho, že u nás se prostě série nedovydávají. Kniha "Žoldnéř 1: Kult svatého ohně" rozhodně stojí za přečtení, i když co si budeme povídat, je to hlavně proto, jak je malována. Příběh samotný je velmi jednoduchý, což přiznává i autor sám. Ale díky tomu, že o světě, jež zde prezentuje, přemýšlí, začíná ten svět celkem rychle fungovat. Vicente pak sice používá specifickou techniku, ale moc dobře pochopil komiks jako specifické médium a jeho rozfázování pohybu je mnohdy naprosto úchvatné, až se vám oči valí ven. A moc si je pak ani nezandávejte, protože pak vás dostane i velkým panelem. Třeba vynořování balónu z mraků je naprosto neskutečné, to mě až mrazilo. Takže pokud chcete skvěle namalovaný komiks, "Žoldnéř 1: Kult svatého ohně" tohle rozhodně plní. Jen mu trochu odpusťte, že je krátký a dějově ne až tak vymakaný.
  • mcleek
    Moc pěkný, ale taky moc krátký na to, abych mohl dát pět hvězd. Uvidíme, jak to bude pokračovat...
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.7.2019 09:29Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Kdysi dávno, když Stodolní bývala ještě cygánské ghetto, kterémužto zdevastovanému bloku baráků se lidi radši vyhýbali, aby nebyli příliš kulturně obohaceni, se na ni otevřel první SF/F obchod - Geralt. Dej mu pámbů věčný pokoj - a my tam jezdili utrácet svých pár korunek, které jsme byli schopni nasyslit z kapesného od maminek. A než jsme objevili MAGICy, Zeměplochu, Magiu i Miecz a Zelazneho, bohatší kámoši kupovali art-booky po pětistovce (a že to bylo peněz) s fantasy kresbami plných lepých děv, pekelných monster a svalnatých fešáků, potřených baziliščím olejem, až se jim ty nepřirozeně deformované svaly leskly ve svitu vzdálených sluncí. Listovali jsme si tím tam a zpět, hráli u toho dračák a tak jsme alkohol, drogy a to, že s babama jdou robit aj jinči věci, než je na šmigrusta polít smradlavou březovou vodou, objevili až někdy v šestnácti a tudíž z nás vyrostli spořádaní a kurva slušní lidé, kteří to mají v hlavě jakžtakž srovnané a kteří nad dnešními "čtrnáctiletými" Bulhary a Pakistánci v Západní Evropě jen nechápavě kroutí hlavou:))

    No a tato kniha mě vrátila do těchto ještě poměrně bezstarostných let listování těmito áčtyřkami. Veškeré kecy o tom, že to má slabý scénář jsou liché a zcestné bludy zpovykaných konzumentů, přesycených nepřeberným množstvím komiksů na našem trhu. Tohle je prostě paráda, onanistická orgie a mít to ve vzpomínaných letech, asi s tou knihou chodím i spát a koupu se s ní ve vaně. Prostě fantastická jízda fantastickým světem se svými obyvateli a pravidly, fantasticky namalovaná a to všechno přebije případné drobné nedostatky. Jsem rád, že jsem to zkusil koupit - další díly beru zcela nekriticky bez debat, hned jak vyjdou. BOMBA!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.7.2019 23:00Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Ta malba je skvělá. Neuvěřitelně realistická. Doslov autora pak odkrývá proč tomu tak je, má bohaté technické vzdělání. Technické detaily jsou opravdu propracované a to jsem si užíval. Doufám, že bude brzy další díl.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais28.6.2019 13:43Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Naprosto famózní kresba, nebo spíš malba.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2019 10:25Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Po úvodním dílu této podivné série mohu konstatovat, že mezi tři největší devizy tohoto komiksu patří:
    - slušná malba
    - zajímavě vykreslený svět
    - prsa všech ženských hrdinek (a že jich není málo)

    Jinak je to hloupoučký dobrodružný příběh, kde výrazně maskulinní hrdina zachraňuje lepé děvy, hned po sobě dvě, obě unesené a visící ve vzduchu, což je poněkud zvláštní, ale ten svět je tak trochu vertikální, no. Očividně jdu proti proudu, ale žádný zázrak se tady podle mě nekonal.

    Celkový dojem: 40%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš27.6.2019 00:43Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Za prvé som veľmi rád, že sa túto kultovú sériu v Crew vôbec rozhodli vydať a za druhé ma pozitívne prekvapilo, že to bude originálny veľký formát s bonusmi. Dúfam, že sa to tu bude predávať a do budúcna bude Crew vydávať podobne veľkých kníh viac, ale podľa aktuálnej situácie k tomu v mojej obľúbenej redakcii smerujú - Requiem, Kráľovská krev...

    Žoldnier je nádherný komiks. Čo si budeme klamať, je to hlavne o tej maľbe a tá je naozaj luxusná. Neurazil ma ale ani príbeh, je síce veľmi jednoduchý, ale niekedy je v jednoduchosti krása. Čo ma však na knihe zamrzelo je to, že prvých pár strán má veľa akcie, drakov a poriadne rýchle tempo. To ma nalákalo a druhá polovica knihy ma preto mierne sklamala. Je to už celé pomalšie a nemá to už tak zaujímavé pasáže. Ako celok ma to však bavilo a teším sa na ďalšiu časť.
  • flipflop
    Čistá nádhera! Příběh je jak se patří hrdinský, dívky krásné. Kresba nebo malba, když je v tom ten rozdíl, úchvatná. Po předchozím hodnocení jsem se musel znovu podívat, kdeže tam byly ty citoslovce. Ani jsem je nejdřív nezaregistroval, takže v pohodě. Texty i font mi tam také sedí. Těším se na pokračování.
  • P.G.
    P.G. mecenáš19.6.2019 19:29Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Vypadá to jako Storm a přitom to není Storm... Na tuto knihu jsem poprvé narazila na Crweconu a po prolistování si řekla - nádhera, to chci! A tak se také stalo. Jenže, jak se říká, dojmy a pojmy mnohdy nejsou totéž. Nejprve tedy k dojmům - velký formát (větší než MDEK), plnobarevná malba (ano, malba) a bonusy dělají z útlé knihy "must have" záležitost. Jenže ony pojmy (tedy když se do knihy začtete) bohužel přináší do dojmů tu a tam povážlivé stíny. Prvním stínem jsou pro mě bubliny, které svojí ostrou geometrickou konturou působí v malbě hodně násilně. Představtre si, jak by asi vypadala Mona Lisa, k jejímž ústům bychom přilepili takový ten lepicí papírek s textem... Situace je o to horší, že na velkém formátu jsou bubliny - velké. O těch děsivých citoslovcích (zejména jak vypadají) se raději zmiňovat nebudu... Druhým stínem je pro mě absence děje. No, sice tu něco jako děj je, ale to jen proto, že bez bublin by to nebyl komiks, ale něco ve stylu artbooku. Což by bylo možná lepší, protože by a) bubliny nerušily malbu a b) to bylo stejně jedno, neboť kresba je natolik detailní a scény natolik podrobné a rozfázované, že děj jasně vyplývá z kompozice. A třetím stínem pro mě je to, že postavy (ono jich tu vlastně moc není, takže především hlavní hrdina) nemají žádný vývoj. Je to prostě ve stylu přišel jsem-záchránil jsem (krásku v nesnázích). Proč? Proto. Mohl jsem ji nezachránit? Ne. Mohl jsem udělat něco jiného? Ne. Chápu, že autor drží určitý fantasy kánon, ale v tomto případě je onen kánon až moc jednoduchý a příliš striktní.
    Když tedy shrnu výsledné hodnocení: Malba je opravdu pastvou pro oči, o tom není pochyb. Jenže bubliny a zejména ta citoslovce působí ve srovnání s malbou tragicky. Scénář - tedy pokud bych odmyslela text a hodnotila jen sled panelů - je prostý, jednoduchý, bez odboček a zápletek. Pokud k tomu přidám text, bohužel se vůbec nic nezmění. Na druhou stranu, album má pouhých 48 stran, takže to až tak moc nevadí, protože malba významně převyšuje příběh. Bonusy, které jsou součátí knihy, jsou fajn a čtenář se z nich dozví spoustu zajímavých věcí.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš18.6.2019 14:09Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Nádherná malba, hned mě to vtáhlo. Líbí se mi gradace scén i fázování; poměr mezi bublinami a panely je v rovnováze. Sedí mi ten tajemný svět s okřídlenými tvory. Bonusy taky chuťovka. Teď hodně doufám, že vyjde ten 12. díl, abych zjistil, co se stalo - a vlastně vůbec všechny díly!
  • louza
    Tak tohle bylo hodně boží. Volal jsem po Stromovi a dostal Stroma jen proto, aby ho žoldnéř pár měsíců na to totálně rozsekal. Pokud jste chtěli vidět, jak by vypadal komiks složený z Frazzetových pláten, přečtěte si Segrella. Segrelles byl v čechách známý jen díky jedné publikaci o historických zbraních ze začátku devadesátých let a to jen zasvěceným. Kdybych jen tušil, že má na kontě něco takového... Jednoduchý, ale maximálně atmosférický příběh arzachoidního charakteru, který je na rozdíl od přeplácaného pulpového Stroma zpracovaný neskutečně minimalisticky, ale s rozmyslem a vkusně. Žoldnéřův vzdušný svět v sobě kromě fantasy křísí v i reminiscenci na staré dobrodružky, stejně jako na historickou rekonstrukci. Je tak povědomý a přece taky jiný a ve své jednoduchosti neskutečně elegantní. Malíř se nepranýřuje množstvím detailů jak v příběhu tak v malbě, ale ty které do díla vetknul neskutečně sedí. Přirovnání k Frazzetovi není od věci. Na rozdíl od něj, ale není žoldnéř tak přexeponovaný a nejen ženy a svalovci, ale i příšerky vypadají naprosto přirozeně.

    Crew pro tentokrát odolala myšlence na mikrovydání v mistrovských dílech (přirozeně, protože tohle je něco víc), takže vydává knihu ve velkém formátu s velkým počtem bonusů a komentářů samotného autora. Kniha nemá kromě dementních citoslovců typu "křís!", za něž by grafik zasloužil křísnout do lebky, snad jedinou chybu. Jeden z mála komiksů s boží obálkou, který na vás po otevření nevyhřezne plebs plný karikaturního šitu, ale kde každý jeden panel v sobě nese kvalitu obálky pod níž se ukrývá. Je to sice jen 72 stran, ale takových, které ostatní neudělají za celý život. Bravo!
  • Norri
    Norri mecenáš17.6.2019 11:19Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    V prvé řadě netuším, proč tohle bylo prezentováno jako sci-fi. Tohle je jednoznačně fantasy. Taková hloupoučká fantasy. Možná to v dalších dílech dostane hloubku a logiku, ale první díl na mě působil pouze jako malířská onanie a příběh je tam jenom tak mimochodem - aby spojoval obrázky. Což o to, malbě jako takové se toho moc vytknout nedá, ale se scénářem je to horší. Často se opakují rozfázované scény, jako je například přibližující se záběr na detail a nebo opakující se stejná scenérie s nějakou probíhající akcí. Navíc mi to celé, i přes ony rozfázované scény, přišlo dost statické. Jako pospojované ilustrace a obálky knih. Textové bubliny, tak jak jsou řešené, mi do kresby nepasovaly. A příběh? Nechci spoilovat, tak řeknu snad jen to, že ten svět mi vůbec nedává smysl a postavy jsou zcela ploché. Říkám si, proč zrovna o tenhle komiks Crew tak dlouho usilovala?
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.6.2019 10:53Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Jednoduchy, az trivialni pribeh, bezici podle klisovitych sablon. Ale ta malba!
    Tudiz mam obyvkle dilema - pribeh slaboucky, malba skvela, ale tentokrat se necham ovlivnit tou kresbou a davam ctyri hvezdy.
    70%
2731232
  • Karlito_69
    Karlito_6915.7.2019 16:43Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Ale to by mi úplně nekorespondovalo s názvem originálu
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.7.2019 15:09Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Karlito - Crew to bude ale vydávať po jednotlivých knihách. Čiže by mali vydať 13 kníh Žoldniera. Každá bude obsahovať špeciálne bonusove stránky s komentárom, a kresbami autora.
  • Karlito_69
    Karlito_6915.7.2019 14:55Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Z toho co jsem dohledal jsem si dovodil, že by měli být celkem 4 knihy (definitive editions), které obsahují těch původních 13 dílů. Nevíte někdo zda to tak je doopravdy?
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.6.2019 21:49Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Jo jo, upsal jsem se. Obcanku vratim hned zitra.
  • louza
    Ty jo. Nejdřív mi připadalo, že má Žoldnéř 30 let skluz, ale když tak koukám na hodnocení a komentáře, kde ho hodnotí fanoušci komiksu kteří, ač s nosem neustále namočeným v obrázcích, nepoznají rozdíl mezi kresbou a malbou. Tak to vypadá, že Crew zase jednou předběhla dobu.
  • Norri
    Norri mecenáš17.6.2019 22:39Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Scareface: OK, to jsem nevěděl. V bonusu autor píše: "Nejpraktičtější bylo vrhnout se do světa fantasy a všechno si to vymyslet ". Já jenom že jsem pořád čekal, kdy se ukáže ta sci-fi stránka, a ono pořád nic. Možná v dalších dílech. :-) Jinak nakreslené je to opravdu pěkně a i přes všechny mé výtky jsem zvědavý na pokračování. :-)
  • Scarface
    Norri: Proč o to Crew tak dlouho usilovala, na to je celkem jednoduchá odpověď. Protože se nám to líbilo. A v době, kdy Žoldnéř vycházel, se klasické fantasy moc nepsalo, obvykle to sice byly fantasy světy, ale postavené na sci-fi základech. Byly to jiné planety, Země po katastrofě... prostě vždycky to byla nějaká ta sci-fi berlička - viz kupříkladu Storm či Den, romány Jacka Vance.... Ale to je na delší rozbor... a jde i o to, že to za sci-fi považuje autor. A kdo jsme my, abychom mu tvrdili, co napsal?
Četl/a (99)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, AlmightyMates , Apucko, BadBoy, bierce, Bubákolog, charvos, Cinema Ranger, Const.ex, Crics, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Draco nobilis, dvory, farnhajt, faster86, Final, flipflop, foudy, Fox01, Garp, Géba, Georgíno J., Geralt, Giskard, Goldfinch, Hønzza, Hawwwran, hellblazer, house192, hypermlok, Ianus, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, jankie, japes, jh666, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, kinak, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Matthew, Mr.Plysh, Murphy722, NecRoman, Norri, Onkel 1928, Ozymandias, Pán rostlin, pechna, perak, petrSF, Philologus, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, RaptoR, roswelll, RudyRod, S313, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schirru, sedw, SlouzimStarymPsum, start05, SteveCZ, Stlucius, taidana, the.kasztan, Thorug, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, wolfgang, yogi, Zbysek2410
(157)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, AlmightyMates , Apucko, Artigas, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, Borg3po, Bubákolog, burzum, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Destiny666, Dinik, disclose, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, faster86, felis, filemon, Fimi, Final, flipflop, Fox01, Garp, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hawwwran, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, jakub186, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, Kiwi1902, Kjon, Kouzelnik7, kubosos, Lenny, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Loxin, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, Murphy722, NecRoman, Nightmare, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Philologus, porculan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, Raido26, raimi, RaptoR, Ricarderon, rockyt, roswelll, RudyRod, S313, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schirru, sedw, Skot, songoku, start05, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Thorug, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, vranakx, willis, wolfgang, worf, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (10)
besikv, Blacklarch, delsemela, GeorgeeW, Himlik, kadas97, Kamoš, sleepless, XGMan!ak, zlejzmrd
Shání (1)
GeorgeeW
Nabízí (1)
Norri