Po léta působili Strážci galaxie v nejvzdálenějších koutech marvelovského univerza a chránili vesmír před těmi nejroztodivnějšími hrozbami. Nyní se vám představují ve svém znovuzrození, ve kterém Star-Lord a jeho parta vyrazí budovat svůj vlastní odkaz.

Společně s prvním příběhem nově restartované série přichází také jeden z nejznámějších příběhů původního týmu!

Obsahuje příběhy:
Bouře v jednatřicátém století
Odkaz Strážců galaxie

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Guardians of the Galaxy (Vol. 2) #1-6 a Thor Annual #6


Scénář
Daniel Abnett, Andy Lanning, Roger Stern, Len Wein
Art
Sal Buscema, Klaus Janson, Paul Pelletier
Ink
Klaus Janson, Rick Magyar
Barvy
Nathan Fairbairn, Glynis Wein Oliverová (Wein), Jochen (Joe) Weltjens (Guru-eFX)
Obálka
Clint Langley
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
682 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Guardians of the Galaxy: Legacy (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Tenhle komiks jsem si užila. Jak ten starý, tak nový. Mrzelo mě, že se Strážci nemám ještě zářez a teď jsem to mohla napravit. Obojí, příběh i kresba, mě bavily a číst byl fakt zážitek. Nenapadá mě jediné negativum. Snad jen to, že kniha neměla víc stran... :(
  • Komiksum
    Nebýt filmu tak skoro nikdo z nás o téhle skvadře neví, což je dobře. Je vidět, že film hodně vychází právě z Abnetta protože při čtení jsem pár věcí rozpoznal. Tým je velmi dobře psaný (nejlepší postavou je pro mě sovětský pes Cosmo) a bude vás bavit, setkáme se i s jinými postavami týmu jako Quasar a Adam Warlock, kterému je v rámci NHM rovněž věnována kniha. Kresba ke komiksu pasuje, vypadá to správně sci-fi. Nevýhoda tohoto komiksu je, že tomu přecházelo hodně událostí o kterých nevíme tolik. I tak si to určitě užijete více než Bendisovi GotG. Se 4* mohu doporučit.
  • Blackhand47XD
    Co je lepší než klasické Marvel příběhy? Marvel příběhy ve vesmíru.
  • karl173
    Za mě velmi dobrý komiks. V prvním sešitě se v Thorovo King Size speciálu počtete o původních strážcích galaxie, což je nejen že fajn doplnění o komiksovou historii tak je to celkem fajn retro, které díky titulu King Size je o něco delší než klasický 1 sešit. Kresba je v něm tak super, takže paráda. Pak je tu 6 sešitů s již známými Strážci galaxie, které známe z filmů a novodobé éry komiksu. Příběh je velmi slušný a líbí se mi dobrá vyváženost komedie s vážností a akcí. Za mě velké plus je výskyt některých starých postav a Adama Warlocka o kterém si v brzské době budu chtít přečíst jeho vlastní NHM. Jako další plus je náčrt začátku Tajné invaze, kterou si postupně doplňuji a líbí se mi. Kresba je velmi povedená a i přes spousty výbuchů či magických výbojů a velmi pestré palety barviček je kresba přehledná. 90%
  • kaylin
    Pokud po knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 14: Strážci galaxie" sáhnete, myslím, že nebudete litovat, a i když není komiks tak odvazový, jako jeho filmová provedení, pořád je to dobrá jízda, u které vám bude líto, že skončí. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1535-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-14.html
  • plus-rovnáse
    Kniha podle mě obsahuje tři příběhy. 1. o Thorovi a Guardianech, 2. o založení týmu Star-lordem (Starlordem / Star Lordem... Jak se to píše?) a 3. o Skrullech na základně a možném členovi týmu jakožto zrádci.

    Každý z těch příběhů je fajn a kompletně je to skvělé. Jenom mě mrzí, že další pokračování si v češtině nepřečtu. To, co teď začalo vycházet česky je od Bendise (ne?), takže Volume 3...

    Thorův příběh mě docela bavil, sice mi trvalo, která postava je která (ono představit je na začátku nestačí), ale pak to šlo už dobře.

    Druhý příběh kde se dává dohromady proakční tým, mě pobavil. scény, které ukazovali jak jednotlivý členové vstupují do týmu se pěkně prolínali se současnou akcí a mě to vůbec nepřišlo rušivé ani matoucí. Briefingová okénka jsou podle mě skvělá a člověk tak může pořád číst jméno toho a onoho hrdiny a na konci čísla už víte kdo je kdo a nemate vás to jako v Thorovi.

    Třetí část knihy o Skrullech mě bavila nejvíc. Rocket se rozjel, Cosmo se svým přízvukem mě bavil (kdo si ho čet jako Lva z Armagedonu?) a jo, za mě to funguje skvěle.

    Shrnuto. Jedno ze skvělých NHM a je mi líto, že jsem neivestoval do jednoho kusu navíc, protože mi něco říká, že bude cenné. 5*

    PS: Prosím někoho znalého, Star Lord co vyjde v NHM je událost před těmito Strážci (Anihilation?)???
  • mearez
    Čekat od tohohle komiksu to co jsme viděli ve filmu je blbost. Je to úžasný, ta sestava postav, nejvíc žeru Adama Warlocka a Quilla. Je taky super, že tam dali pár komiksů z Tajné invaze. Cením si taky toho, že scénárista na Skrully nahlédl trochu jinak. Skvělá kniha, vesmírnej Marvel super.
  • Luigim
    Z filmu jsem byl nadšenějšíi a čekal jsem popravdě v tomto komiksu to "filmové" podání. Občas byl příběh zmatený nebo jsem byl zmatený já. Myslím že komiks udrží solidní 4 hvězdy.
  • erik
    Film urobil tomuto komiksu medvediu službu. Nie, že by sa to nedalo čítať, ale je to presne ten typ spotrebného vesmírneho Marvelu, o ktorý by som normálne ani nezavadil.
  • Kabukiman
    Čekal jsem něco víc ve stylu filmu. Tenhle nepřehlednej maglajz nudil celou dobu...

  • salamandr
    Moderní příběh příjemné překvápko a retro zase fakt úlet, chápu, že se holky smějou podivínům co čtou tyhle oldschool scify.
  • petrsimcik
    Jako nejsem z nich nijak odvařenej, místy jsou dost chaotičtí a odkazují se na minulost i budoucnost kterou neznáme, ale v rámci možností jsem se docela bavil.
  • S4TW
    Maximální spokojenost a chtělo by se říct, že v jednoduchosti je síla, ale já si nemyslím, že se jedná o "jednoduché dílo", jelikož příběh je řádně zamotaný, dostaneme hned několik vláken příběhu, které se ani zdaleka nestihnou v této knize rozplést, což rozhodně není na škodu. Velmi zajímavá hlavní zápletka s trhlinami v časoprostoru je doplněna konfliktem s Univerzální církví pravdy, do toho se připlete Strážce z budoucnosti, který je stíhán, následně nastane Skrullská invaze... prostě scénáristická paráda. Je to zajímavé, napínavé, akční, ale zároveň i vtipné, detektivní a okouzlující. Takové množství různorodých postav, ras a všelijakých potvor se jen tak nevidí a to nemluvím jen o tom originální týmu, který chce zachránit galaxii. Drax, Rocket, Groot, Lajka, Adam Warlock, prostě jedna postava zajímavější než ta druhá a do toho přehlídka všemožných ras. Kresba sice není nic, co bych už mnohokrát neviděl, ale určitě se jedná o velmi slušně odvedenou práci. Retro příběh je také fajn, ale uvítal bych jiný sešit, než ten, který byl už jednu v UKK. Já skutečně dostal přesně to, co bych od Strážců galaxie očekával a vlastně ještě trochu navíc. Za mě se jedná o skvělý komiks a jedno z nejlepších NHM (jejich seznam poslední dobou rychle roste).
  • Fimi
    Jo je to další dobrá pecka do sbírky, Widow se mi líbila ale víc. Kresba je pěkná, příběh trochu nepřehledný, ale dá se to a potěšilo spojení s Tajnou invazí probíhající na Zemi....za mě spokojenost konečně také něco s Quasarem a Warlockem....paráda
  • Carnage
    První oldies příběhy s Thorem jsou slušná jednohubka, která celkem rychle odsejpá. Je fakt, že Korvac Ságu jsem nečetl a samotný Korvac na mě ani moc nezapůsobil. Ale rozhodně jsou tyhle příběhy v NHM opodstatněný, ukázka původního týmu je fajn. Druhý moderní pojetí Strážců hodně potěšilo a všechny postavy mají něco do sebe, kdyby Gamora taková byla i ve filmu líbila by se mimnohem víc. Rocket hláškuje co to jde, Cosmo je zajímavej charakter, Drax se s ničím nepáře, Star Lord je no Star Lord, Adam Warlock je super a doufám, že v budoucnu opravdu bude i v MCU, Quasar je taky fajn, ale naposled jsem viděl mužskou verzi. Mantis jako psycholožka týmu s jejíma schopnostma hodně zajímavá. Trochu mě mrzí, že děj ohledně Vance je tak nějak neuzavřen. NHM se ubírá dobrým směrem a jsem rád, že jsem u toho.
  • Norri
    Kniha obsahuje dva příběhy Strážců Galaxie. A každý příběh patří jinému týmu a jinému tisíciletí - vydáním i dějem.
    První příběh "Bouře v jednatřicátém století" ukazuje jednu ze starých příhod původních Strážců Galaxie, ve které si zahostovali v příběhu Mocného Thora. Je to naivní tak, jak se na sedmdesátá léta patří.
    Druhý příběh "Odkaz Strážců Galaxie" je z roku 2008 a odehrává se tak nějak v současnosti. Galaxie je po poslední válce v pěkných sračkách a banda složená z válečných veteránů, vedená Star-Lordem, má plné ruce práce s fixováním všech narušení přediva reality. Navíc jsou na nože s Církví všeobecné pravdy, do naprosto dezorientovaného Majora Victory z původních Strážců z 1000 let vzdálené budoucnosti a do toho ty patálie se Skrully...
    Prvních šest čísel nové verze Strážců nám ukáže jejich vznik i jejich první rozpad. Je to celkem chaos, navíc zamíchaný alternativními světy, ale je to pěkně nakreslené a Rocket Raccoon tam hláškuje jak o život. Luxusní je i Cosmo, což je mluvící ruská Lajka, kterou se mihla i prvním filmu se Strážci. Zde má Cosmo poměrně velkou roli a tak si můžete užívat jeho ruského přízvuku.
    Kniha krásně představuje staré i nové Strážce Galaxie a ukazuje, z čeho všeho byli namíchaní první filmoví Strážci Galaxie. Jako představovačka Strážců Galaxie je tato kniha ideální a navíc to i pobaví.
  • louza
    Já věřím! Že tohle se bude líbit. Svižná sci-fi popkornovka. S mírným přesahem v propracovaném asynchronním stylu vyprávění a příjemně různorodými charaktery postav. Břitké hlášky a spousta akce, kterou jen občas přehluší špionážnější ladění zápletky. Grafická stránka knihy je příjemně moderní a všechno tak nějak akurátně sedí. Abnett není žádný Shakespeare, ale své místo na scenáristickém slunci si zaslouží. Na rozdíl od Weina, jehož Thor je klasickým retro karambolem na hranici čitelnosti. Děsnej blábol. Žít v 70. letech, asi bych nebyl komiksovým fanouškem. 85%
  • jh666
    Třetí povedené NHM v řadě, snad to vydrží. Na začátek tu máme klasickou klasiku, která funguje i napodruhé dobře. A pak tu máme moderní inkarnaci, která se o proti té filmové (a konec konců i pozdější komiksové od Bendise) svou atmosférou liší jako noc a den. Abnett a Lanning mají evidentně raději trochu temnější ladění, které ale funguje na výbornou, v rámci komiksového formátu je tohle rozhodně lepší, než pozdější Bendisův ran. A nebojte, pár dobrých vtipů se taky najde. 80 %
  • Doncek4321
    První příběh jen kopírka z Korvacovy ságy, ale jo hodila se tam. Druhá část byla fajn. 75%

    Musím říct, že NHM jsou zatím lepší jak UKK. Za mě se mi libí víc varianta kombinace kreseb jak to dávají do NHM.
  • cyboy
    Skladba tohoto cisla celkem dava smysl. Jsem rad, ze se nam konecne poradne predstavili Strazci Galaxie, ale celkovy dojem je spis rozpacity. Zajimalo by me co bude dal, ale ne natolik abych si objednaval originaly z ameriky. Tak snad v nejakem dalsim NHM.
    75%
26491841
Četl/a (138)
2scha, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Elnie, erik, Fida, Final, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, IV, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, James, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Kiwi1902, Knory_159, Knuckless, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Maty48, me, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, mywiel, NecRoman, Norri, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, rafannn1, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, SekyCZ, Sharick, Sick666, slavik38, Spacecore, Spike, Star36489, start05, SteveCZ, Tawax , trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(294)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Amati , asgardpepa, Azbest, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, erik, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, IV, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, Kokuun, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, krvinka56, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Luigim, Lukyn2810, maara, Mariomichal, markic, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, Paldini, parado, Patricio, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, rafannn1, raimi, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, Ruw, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, Salien, samcro, Saran, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, semi41, Sesta, Sharick, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, start05, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, Toi, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, illy, Jason2808, Premek, RaptoR, RedButton, Sebastian the wise
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (5)
66pepo66, adam.ra, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz