Koupit
Comicsový časopis neboli comics na kvadrát.

Comicsy:
John Constantine, Hellblazer: Kolébka - Warren Ellis, Tim Bradstreet
Flinch: Temné vědění - Ted McKeever
Smrťák junior - Bob Fingerman, Roger Langridge
Hladové přízraky - Kelley Jones
Simpsonovi (ochutnávka)

Publicistika:
Slezina s mrtvými (úvodník) - Jiří Pavlovský
Vaše vnitřnosti v koši nekončí
Česká krev: Aktuality - Tomáš Prokůpek
Mučírna Next Generation: Kompozice
Mučírna Martina Němce - Martin Němec
24 lží na stránce: Originalita - Štěpán Kopřiva
Anime a manga - Peach Girl - Ľudovít Plata
Série na pitevním stole: Simpsonovi pro starší a pokročilé - Jiří Pavlovský
Z cizího krev teče: O americkém komiksu - Jiří Pavlovský
Soutěž: Scenáristická soutěž
Drůbky
Crwecon 2008
Postava na pitevním stole: Batman po Millerovi - Jiří Pavlovský
Komiksové milníky: Vampirella - Milan Krejčí
Muž na pitevním stole: Ted McKeever - Tomáš Prokůpek



Scénář
Warren Ellis, Bob Fingerman, Kelley Jones, Ted McKeever
Art
Tim Bradstreet, Kelley Jones, Roger Langridge, Ted McKeever
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Jiří Kuba, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh)
Publicistika
Milan Krejčí, Martin Němec, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek, Lukáš Růžička
Redakce
Petr Litoš
Žánry
akční, horor, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
230 g
Stran
72
Cena
99 Kč
  • sedw
    sedw5.6.2014 00:27CREW² #23
    Hodnocení komiksů:
    Hellblazer **** - nejlepší komiks čísla, nicméně tím, že se jednalo o krátký uzavřený příběh, skončil až příliš rychle, aniž by mohl autor vyprávění pořádně rozvinout. Scénáristicky i kresebně se však jednalo o nadprůměr a já byl spokojen, i na krátkém prostoru se podařilo vytvořit zajímavý příběh s překvapivým rozuzlením.
    Flinch:Temné vědění **** - Výborný komiks, který, ač předvídatelný, oplýval výbornou atmosférou a zajímavou kresbou. Pro mě překvapení.
    Smrťák junior *** - Vtipný krátký příběh, na který však za chvíli zapomenu.
    Hladové přízraky *** - Dobrá pointa, avšak jinak nic moc zajímavého. S ohledem na rozsah se ale asi víc udělat nedalo.

    Publicistika mě bavila, články jsou psané dostatečně poutavě. Celkově tedy za toto povedené číslo dávám ****.
  • pearlxjam
    pearlxjam18.2.2014 15:21CREW² #23
    John Constantine, Hellblazer: Kolébka *****
    Flinch: Temné vědění ****
    Smrťák junior ****
    Hladové přízraky ****
  • dracula
    dracula3.7.2011 10:43CREW² #23
    Toto číslo jednoznačne ťahá Hellblazer, ale ani Temné vědění a Smrťák junior neboli na zahodenie. Ako celok, čitateľná jednohubka.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.6.2011 15:26CREW² #23
    Hellblázen samozřejmě číslo táhne, kraťasi tak akorát.
  • Woffce
    Woffce31.10.2009 09:47CREW² #23
    Musím přiznat, že jsem po přečtení "Kolébky" - vzhledem k mýmu očekávání - zrovna radostí nemetal kozelce. O to jsem ale radši, že jsem s tím svým pindáním tady chvíli počkal: Stačilo si ten příběh nechat ještě jednou projít prejtem v lebce - a smek´ jsem i tu lebku. Je to lišák, ten Ellis... :---)
    Příjemně temnej dojem z třiadvacítky Ted McKeever s K. Jonesem už jen umocnili, aby ho svýma vtipnejma hláškama Smrťák-senior moh´ zas krapet odmocnit. A když jsem u "Smrťáka juniora", netušíte někdo, kde seženu lístky na muzikál "Knight Rider", na kterej láká plakát v posledním panelu ? Ať už hraje hlavní roli Hůlka nebo Landa, esli to napsal Michal David, zaplatím cokoli ! :---)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.9.2009 16:45CREW² #23
    TOP: Hellblazer & Smrťák junior & Hladové přízraky
  • Godsmacker
    Godsmacker19.1.2009 18:11CREW² #23
    JAko na tuhle Crew sem se těšil hodně...kvůli Constantinovi samozřejmě... a sem docela zklamán.Docela dost. Bradstreetova kresba supr,ale příběh je úplně o hovně.. jinak Smrťák junior supr,Hladové přízraky neurazí a Temné vědění jen tak prošumí kolem..
    ale peněz nelituju,takže pohoda :-)
  • andywart
    andywart16.1.2009 00:58CREW² #23
    Tešil som sa na Bradstreeta, pretože jeho obálky sú super a príbehov nakreslí len málo. Pravda, bol som trochu sklamaný (nemyslím kresbu). McKeever ma nijako nechytil, celé je to až príliš čitateľné, žiadna veľká filozofia. Kresba v duchu expresionizmu. Sadne k príbehu, ale nie je to moje gusto. Naopak Smrťák junior ma aspoň pobavil. Hladové přízraky je podľa mňa lepší priemer.
  • krvinka56
    krvinka5618.11.2008 19:06CREW² #23
    Tak na tuhle Crew sem se těšil jak hrom.Hlavně kvůli Hellblazerovi.Ten mne sice po příběhové stránce poněkud zklamal ale i tak to bylo dobré.Ostatně tahle Crew stojí hlavně na tuně článcích,kterých je tu fakt požehnaně a ne na komiksech jak je pro Crew typické.Úvodník typicky perfektní pobaví a zároveň dá i nějaké informace,dopisy velká škoda že není redakční komiks ten vždy pobavil.Aktuality česká krev ok.Mučírna next Generatrion no jako vždy mne tento článek uspí.Mučírna Martina Němce je naopak perfektní a spolelivě zábavné čtení.No a máme tu článek který by tu nemusel ani být a to 24 lží na stránce: originaalita- je to fakt oničem místo toho bych klidně bral Garfílda čí nějaký jiný jednostránkový komiks.Platův šikmoooký koutek jako vždy dobře napsaný..Simpsnovi pro starší a pokročilé je podle mne vcelku povedenej článek ale taky bych se bez něj obešel.O Americké komiksu jako vždy dobré informace ale tentokrát se smutnou zprávou.Dvoustrana o CrweConu perfekně a vtipně napsaná pobavily mne i poznámky pro budoucí ročníky.Tady bych klidně přidal i nějaké fotky (ty tu vysloveně chybí) a objetoval ty dva články.Postava na pitevním stole no už tu byly mnohem lepší články ale beru že už k tomu není co napast.Komiksové milníky článek který obvykle rád čtu ale tentokrát sem se nebyl sto začíst.Naopak poslední článek a nejdelší o Tedu McKeeverovi byl naprosto perfektní.Jo a co se týče obálky tak ta je naprosto suprová.

    Takže komiksy je jich tu pomálu ale sou dobré:

    HELLBLAZER:KOLÉBKA-No nejdelší komiks této Crwe a taky s naprosto perfektní kresbou zamněřenou na obličeje ale příběh mi nějak nesedl.Jen taková detektivka kde se nic neděje.

    TEMNÉ VĚDĚNÍ:Kresba je fakt zajímavá s povedeným příběhem a dost dobrým koncem,barvy k tomuto příběhu sednou.

    SMRŤÁK JUNIOR:Podle mne jednoznačně nejlepší příběh této Crwe přečetl sem si ho několikrát bavil mne ale bral bycho spíše v ČB. nežli v poněkud rozjuchané barevnosti.

    HLADOVÉ PŘÍZRAKY:Perfektrní kresba dobrej příběh s poněkud uspěchanou pointou..


  • blackJag
    blackJag admin14.11.2008 16:15CREW² #23
    Pěkná obálka, uvádějící ústřední příběh tohoto čísla, který je navíc jednorázově povedený. Constantine mi v některých místech připomínal v medvěda proměněného Ivánka z Mrazíka, což mě fakt pobavilo :-) Jednohubka od McKeevera i Hladové přízraky jsou ucházející, ze Smrťáka juniora jde ale příliš cítit Cartoon Network a to prostě a jednoduše není pro mě, ikdyž nápad to má roztomile morbidní. Publicistika klasicky slušná, jen třeba nechápu, proč reportáž z Crweconu není doprovozena aspoň jednou nebo dvěma fotkama přímo z akce.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.11.2008 16:34CREW² #23
    Vasek: Podle mě byly dobrý i Hladové přízraky. Měly (podle mě) překvapivej konec.
  • vasek
    vasek12.11.2008 20:48CREW² #23
    Slaine: checht :-)) To poznááááš 8-D ne, sranda, jen klid.

    Jo, a jinak McKeeverovo filozofování jestli je "Já a moje tělo" nebo "Já a moje hlava" ...Je ale úplně sprostě ukradený z Polanskýho filmu Nájemník. (Kde nevylučuju, že je to sprostě ukradený zas odjinud :) )
  • Spacecore
    Spacecore12.11.2008 18:49CREW² #23
    Ani jeden komiks čísla mě tentokrát nevzal.I když Hellblazer a Temné vědění měly ambice,ale nepodařilo se.Hellblazery znám mnohem lepší,takže mi tohle číslo přišlo slabé a u temného vědění sem na pointu přišel strašně brzo,což mi nesedlo.Škoda,protože publicistka byla v tomto čísle mimořádně skvělá.Nevím,čím to...Celkově hodnotím 70% protože to bylo nadprůměrné a příjemné číslo.
  • Slaine
    Slaine admin9.11.2008 18:59CREW² #23
    vasek: Muzes to s tema vnitrnostma upresnit? :) Ja si teda daval vyznamne na komiksfestu, tak doufam, ze po dvou tydnech me neceka nake neprijemne prekvapeni :))
  • erik
    erik9.11.2008 16:21CREW² #23
    Podarené číslo. Hellblazer je vcelku fajn čtivo, kreslené je to prehľadne, hoci sa tam vlastne nič moc neudeje, aj tak je to podľa mňa najlepší príbeh, čo v časopise Crew doteraz vyšiel (teda zo série Hellblazer). Temné vědění sa tiež dalo, ale kresba ma moc neoslovila. Smrťák junior je typická "tínedžerovka", avšak dalo sa. Hladové přízraky majú Kelleyho Jonesa a toho ja môžem.
    Asi nenapíšem nič originálneho, keď sem teraz vrazím stať o tom, že originalita je v publicistike skloňovaná keď už nie originálne, tak aspoň živo. McKeever môže pokojne vyšumieť z môjho centra pozornosti a to aj po dlhočiznom presviedčaní o jeho neľahkom osude (a jeho crewáckych výskytoch).
    Celkové hodnotenie - príjemné.
  • vasek
    vasek9.11.2008 09:41CREW² #23
    Po delší době zase jedna Crew, která se dá číst. Celé číslo mi přišlo přinejmenším zábavné. Poslední dva příběhy celkem o ničem, Smrťák junior roztomile pitomoučkej. Líbila se mi Keporkakova publicistika o McKeeverovi - je zaměřená především na sdělnost, (nikoli na nakydání už poněkud ohranejch vtipů, jak je v Crwi zvykem) , Pavlovskýho reportáž z Crweconu je naopak absolutně nesdělná, ovšem vtipně alespoň konstatuje, jak to vypadá v NoD. Ještě bych jeho článek doplnil, že dát si onehdá něco k pití v místním baru, do čtrnácti dní vám vyhnijou vnitřnosti :)
9296
Četl/a (81)
2scha, adevr, Alfi, ben_bella, bierce, blackJag, Blacksad, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Golem, Grrr, gwen666, hellblazer, Houbař, house192, hypermlok, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobok257, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, Moyek, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Schramm, seneke, Spacecore, spekktrum, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tommy_88, trudoš, tukak, TZcomics, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(273)
007, 2scha, 5555, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Andreew, andywart, ardath, Artigas, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, barthez, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, budkin, Bursoft, burzum, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Celestius, Cemino, ChaoticMan, Cr4sh, crewni.konzerva, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, danyno76, DAxik, DEmnoG, denny, DevCageR, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dracula, dre, duri, eliera, emanek, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Godsmacker, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, Grrr, Grynca, gwen666, Hamichal, hawkzn, hedgehog, hellblazer, HELLEIA, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jett, jh666, JindrasT, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, J|P, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Kjon, Klatic, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, lokeren7777, maara, macomix, mainman, majer, Majkl, mangan, MarDos78, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, metalmaus, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mike731, mikki.maser, Mikko, Miriyak, mirror, misa, Mistak, Mleako, moiqpiom, monty.cl, morbn, morlum, Moyek, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Nyxxie, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pdfak, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, q, QuickQuackery, RadimNemec, Radkos, raimi, RainDamage, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, Rorschach, RudyRod, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, SantinoV, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sidi Santini, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tommmson, Tommy_88, tomned, Toren, trop, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, valon, vasek, Velkej šéf, vidocq, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, xai, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (8)
filosh, fusnix, Kitykatyn, Maty48, Netorack, R3d, RaptoR, Tabasco
Shání (4)
gobers, Kitykatyn, MickeyStuma, Tabasco
Nabízí (2)
budkin, farnhajt