Koupit
Wonder Woman: Ztracený ráj (Původně vycházelo od ledna do července 2001)
Do Gothamu i na Rajský ostrov dorazila válka. V Gothamu se prastaří bohové války, sváru, strachu a hrůzy znovuzrodili v tělech Batmanových nejvražednějších nepřátel. V Themysciře se dva kmeny Amazonek vyzbrojují ke střetu, který ohržuje samotnou jejich existenci. Jedinou nadějí na spásu je princezna Diana, Wonder Woman.

New Teen Titans #38 (Původně vyšlo v lednu 1984)
V předvečer svatby Wonder Girl a Terryho Longa se Robin (Dick Grayson) rozhodl pomoci své přítelkyni z Mladých titánů s vyšetřováním jejího původu - "Kdo je Donna Troyová?"

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Wonder Woman (Vol. 2) #164-169 a New Teen Titans (Vol. 1) #38


Scénář
J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Devin Graysonová (Kalile), Phil Jimenez, Joseph Kelly (Joe), George Pérez, Marv Wolfman
Art
Phil Jimenez, George Pérez
Ink
Andy Lanning
Barvy
Patricia Mulvihill (Trish), Pamela Rambo
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-981-8 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-981-8 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
530 g
Stran
176
Cena
229 Kč
Originál
Wonder Woman: Paradise Lost (DC Comics)
  • sedw
    Pevní komiks, který jsem po třech sešitech vzdal a nedočetl. Chaotický děj, který nedával smysl, kresba, která mohla být fajn, kdyby se netopila pod extrémním množstvím bublin. Velké zklamání.
  • Ivan Kucera
    Bože, to čo bolo? Vôbec netuším, čo si mám myslieť. Dúfal som, že druhé čítanie to vylepší, ale nielenže som tomu stále nerozumel, ale absolútne som rezignoval (na všetko). WW: Ztracený ráj je prehustený komiks. Kresbou, i textom. Kresba je monumentálna a úžasne detailná, takže to by nevadilo, skôr naopak. Ale ten scenár... Jedným slovom: ach! Pozostáva z dvoch príbehov, ktoré spolu vlastne nijak nesúvisia. V jednom zavíta vojna do Gothamu a v druhom na rodný ostrov našej obľúbenej Amazonky. A ja fakt netuším, či je horší prvý, alebo druhý. Keď je nezáživný Batman (Batman!), tak to chce fakt veľký „talent“. Pritom zmixovanie Gothamu a gréckej mytológie je úžasný nápad, ale uchopené je to za zlý koniec. V deji som sa strácal a i atraktívne postavy (Joker, Harley Quinn...) sú úplne zle spracované. Wonder Women pôsobí ako vedľajšia postava (+ blbka). Na námete a scenári pracovalo päť osôb a je to poznať. Ja vlastne ani poriadne neviem, čo sa tam dialo (a to bol jedným z autorov J.M. DeMatteis, autor kultovky Kravenův poslední lov). Nečudujem sa, že pre mnohých je napokon najzaujímavejšie bonusové retro z r. 1984. Nie snáď, že by to bol zázrak, ale jednak sa aspoň na nič nehrá a jednak je zaujímavé v zmysle, že vidíme, ako komplikovane sa niektoré postavy v priebehu desaťročí vyvíjali, menili a hľadali svoje miesto pod slnkom (v tomto prípade Wonder Girl alias Donna Troy). K tomu 8-stranová galéria obálok.
  • trudoš
    Ztracený ráj pracuje s podobnou premisou jako konkurenční Herkules, avšak zdaleka ne tak zábavně. Zase je ale znát úsilí o výrazně propracovanější scénář, který směřuje k nějakému cíli. Problém je, že vyprávění vyžaduje znalost souvislostí s tím, co se stalo dříve nebo jinde, jinak tvůrčí snaha o finální osudovost vychází naprázdno. Ono kromě dvou zázračných Amazonek je tu také několik podobně se jmenujících Spolků spravedlnosti a tenhle mišmaš vám nikdo jasně nevysvětlí. Nejvýraznější slabinou pro mě ale byla morální ukecanost a to i na poměry devadesátých let. Ať je situace sebevypjatější, hrdinové - od Huntress s Artemis, přes Batmana a Wonder Woman, až po Nightwinga s Donnou Troy - si pokaždé najdou chvilku na mudrování a polemizování o životě, vesmíru a vůbec.
    Přesto nemůžu říct, že by mě kniha jako celek nebavila. Bohové Gothamu mají perfektní nápad, Rajský ostrov zase šlape v akční rovině a závěrečný bonus s Robinem a Wonder Girl „dojal“ svou upřímnou snahou o pohnuté drama.
  • karl173
    Další z řady slabších kusů DCKK. Chaotický děj a nuda, takhle snadno se dá popsat modernější část. Nevím zda za to mohl nejvíc Jimenez, celkově tvůrčí tým zde nebyl zrovna ve formě. Bohužel i kresba není zrovna kdovíjaká. Respektive pod nánosem textu v obrovských bublinách skoro nebyla ani vidět. A dva nebo tři větší panely to opravdu nezachrání.
    Co kupodivu komiks zachraňuje je poslední sešit z New Teen Titans a snad poprvé se retro v DCKK dalo číst a je možná škoda, že sem nedali raději více sešitů z této řady.
    Celkově tedy dosti slabé a trochu jsem se při čtení trápil. 2*
  • RaggamuffinSVK
    Snažím sa to dočítať už hádam tri mesiace, ale márne. Od tohto počinu naozaj ruky preč.
  • S4TW
    První příběh - Bohové Gothamu - to bylo strašné čtenářské utrpení. Vůbec to nemělo tempo, hrozně špatně to odsýpalo, je tam opravdu přemrštěné množství textu, kresba sama o sobě byla nepřehledná a když k tomu připočtete obrovské bubliny na každém panelu, tak je to vskutku hrozně unavující čtivo. K tomu tu máte zamotaný příběh, který mi přišel až téměř blbý, ono totiž nestačí tam prostě prdnout Batmana a celou jeho famílii a doufat v úspěch. Zaporáci byli celkem meh, na to, že se jedná o Bohy, tak to celé byla taková střelba do prázdna. No hrůza, snad nejhorší čtenářský zážitek v rámci DCKK. Naštěstí to trochu zachraňuje druhý příběh o krizi na Rajském ostrově, ten měl hodně chytlavý děj, ačkoliv všechny neduhy první části zůstávají (mraky, mraky, mraky textu, kam se hrabou šedesátky), jelikož to obstarával stejný tvůrčí tým. Ale aspoň mě to bavilo číst. Celou novější WW strčí do kapsy bonusový sešit z roku 1984, který zkusil komornější a obyčejnější zápletku a hle, je to mnohem lepší, ač se teda taky o úplnou bombu nejedná, ale po tom táhlém zážitku to byla vlastně celkem lahoda, navíc velmi pěkně nakreslené. No, celkově se pořád jednalo o nejslabší DCKK, poslední tři sešity jsou takový lehčí nadprůměr, ale ta první část... rozhodně nebudu mít nikdy potřebu se k tomu vracet (snad).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.2.2018 20:28DC komiksový komplet #027: Wonder Woman: Ztracený ráj
    Když to srovnám s Kruhem, tak si nemůžu pomoct, ale tohle se mi prostě líbí více. A to z několika důvodů, kresba je prostě moje, není tam jenom Wonder Woman a občas jsou tam i vtipné pasáže. Každopádně je to pořád takové to stupidní hraní si s řeckou mytologií. Já fakt nevím, je to potřeba, musí to být?! Pořád se recykluje to samé, ale přitom na Petišku to nemá, natož na náš oblíbený seriál Herkules s Kevinem Sorbo. Dodatečný příběh s Donnou je paradoxně to lepší z nabízeného. Asi takto, Ztracený ráj není úplně hloupý, ale asi kdybych měl nějakých 12 let, tak bych to považoval za něco super, takhle je to jenom milé a úsměvné otočení se a jediný kdo vychází jako vítěz je George Pérez.
  • Alfi
    Bože, toto bol strašný blábol. Znásilnenie gréckych mýtov, po ktorých zostávajú len zahanbené a v slzách skryté za dverami. Komiks, kde traja bohovia obsadia troch zločincov, komiks v ktorom je možné všetko a logika je to posledné, čo treba hľadať v príbehu. Knihu ešte "vylepšujú" neprehľadná kresba a obrovské množstvo textu. Otras.
  • Koci
    Strašně moc upovídané. V první půlce se odehraje jeden souboj, ale člověk má pocit, že právě přečetl celé Watchmeny.
  • hroubek
    Velké zklamání. Na Wonder Woman jsem se hodně moc těšil, ale to co jsem dostal mě hodně moc zklamalo. Od mého prvního komiksu s Wonder Woman jsem čekal prostě něco jiné(čtete zábavnějšího). Nevím proč, ale zajímavý nápad je tady udělaný, tak hrozně roztahaný a plný nezajímavých dialogů, které čtenáře nudí a fakt prokousávat se jimi nebylo vůbec snadné a zábavné. A to přitom to nejsou hloupé nápady. Dost mě mrzelo, že jsem se mezi postavy ztrácel a unikalo mě spoustu souvislosti. Starý příběh na konci nebyl špatný, jen mu něco chybělo. Wonder Woman: Ztracený ráj je pro mě zatím největším zklamáním v DCKK.
  • mike731
    Bonusový příběh je tentokrát mnohem lepší, než ten hlavní, a spolu s obrázkem na hřbetě zachránil tuhle knihu od cesty k popelnici.
  • Lenny
    Komiksu škodí strašně pomalé tempo vyprávění a bubliny skoro na každé stránce. Druhej příběh to trochu zahraňuje, ale tam zas českému čtenáři chybí kontext.
    Víc na goo.gl/PhV2mC
  • cyboy
    Strasne ukecane a zbytecne komplikovane, pricemz hlavni linka je pomerne jednoducha. Prekvapive to trochu (ale vazne jen trochu) zachranuje posledni sesit s pribehem Kdo je Donna Troyova.
    45%
  • Tyfus
    Ze začátku jsem se hrozně ztrácel v ději, postavách a chaotická kresba tomu taky moc nepomohla. Druhá půlka se mi líbila o něco víc. Zajímavý čtení, nicméně mi přišlo, že tomu chybí první půlka.
3917209
Četl/a (109)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, Crics, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, gwen666, henrycruel, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Lachvos, lantan1, LookAss, Majkl151, Mariomichal, Mato, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrSF, PH79, polika36, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SASAN_KING, Schirru, sedw, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Symbi, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, utresyby, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(272)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, akrijus, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Luigim, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Matio, Mato, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrik1710, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, polika36, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Schramm, sedw, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Shání (2)
Mates17, suricattaontheway
Nabízí (6)
Fox01, Fr3d_K, Ivan Kucera, karl173, Pán rostlin, sedw