Ukázka
Ukázka
Ukázka
„Vždycky musím být poslední chlap, co zůstane na nohou.“ – Skinner Sweet
V hříšném městě Las Vegas působí za bílého dne nový druh upíra.
Paličatý polda se snaží, aby v jeho městě stálo za to žít.
Tajná společnost chce pomstít krvavé křivdy.
Píše se rok 1936 a Amerika je čím dál modernější – jenže její Západ je divočejší než kdy předtím…

AŤ ŽIJÍ UPÍŘI!
Las Vegas, Nevada, 1936. Největší sláva města hříchu je ještě hudbou budoucnosti, ale hazard, prostituce a ozbrojený zločin již patří k jeho hlavním ekonomickým aktivitám. A houževnatý šéf zdejší policie Cash McCogan je rozhodnut město vyčistit, i kdyby to znamenalo pustit se do nechutně bohatého konsorcia, které jen o pár mil dál staví úchvatnou Hooverovu přehradu.
Jenže přehradit tu nepotřebuje jen řeka Colorado. Ve městě hříchu se usadil Skinner Sweet, první a nejnebezpečnější americký upír. Je to město podle jeho gusta, kde se za peníze dá uhasit žízeň každého druhu. Jenže není jediný upír, který chce zabořit zuby do Las Vegas. Na spadnutí je totální válka mezi nejstaršími a nejvražednějšími upíry světa, nemluvě o tajemné společnosti, která si vytkla za cíl je všechny nadobro vyhladit. Kdopak zůstane živý (či neživý), až se usadí zvířený prach?

Obsahuje sešity série American Vampire #6-11

Scénář
Scott Snyder
Art
Rafael Albuquerque, Mateus Santolouco
Obálka
Rafael Albuquerque
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7461-389-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
662 g
Stran
160
Cena
499 Kč
Originál
American Vampire #02 (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    ludek.n12.7.2023 10:20Americký upír #02
    Druhá kniha Amerického upíra je oproti svému předchůdci daleko sevřenější, ucelenější a výrazně přímočařejší. Možná proto, že scénář už je cele v režii Scotta Snydera, a není potřeba vysvětlovat čtenářům kdo za koho kope a proč. Příběh tak dostal spád, koňskou dávku akce a především dravost. Tu nakonec podporují i oba výtvarníci, Rafael Albuquerque a Mateus Santolouco, kteří se navzájem předhánějí, kdože dá hrdinům více vyniknout. Pryč je rozháranost a dětské zjednodušování z první knihy. Co naopak zůstalo, je odsunutí Skinnera Sweeta alias Jima Smoka do pouhé epizodní role, když veškerou tíhu příběhu na sebe berou policejní náčelník Cash McCogan a stará známá Pearl Jonesová. Dvojka mi po nemastné, neslané jedničce skutečně spravila chuť, takže bych v hodnocení klidně ještě půl hvězdy přidal.
  • Delphín
    Delphín17.8.2021 16:31Americký upír #02
    Naprosto parádní upíří jízda, kterou jsem si užíval stránku po stránce. O to více mě mrzí, že se u nás dalších dílů nedočkáme...
  • trudoš
    trudoš editor1.9.2019 19:02Americký upír #02
    Stejně dobrá jízda, jako v předchozím díle, dokonce možná i o chlup lepší, protože tentokrát se zcela stírají hranice mezi dobrými a zlými. Album obsahuje dva příběhy, z nichž každý buď představí nové hráče pro další představení, nebo oživí ty staré, kteří si i přes svůj záporný charakter získají snadno čtenářovy sympatie. Asi tak na vteřinu, než zase odhalí bestii, skrývající se v jejich nitru. Zápletky mají hlavu a patu a konečně zaklapávají souvislosti dříve načrtnuté. Scott Snyder v tomhle ohledu skvěle pracuje s postavami a gradací napětí, přičemž Rafael Albuquerque tomu pak dodává dokonale temnou atmosféru vizuálním pojetím. Zkrátka hororový mainstream jak má být, žádné divoké vymyšlenosti, ale jednoduchá krev a hrůza, přičemž v druhém plánu je znát promyšlená osnova pro celou ságu. Navíc tady jsou upíři nelítostnými lovci a lidé pouhou zvěří, což vyprávění přidává maximálně na atraktivnosti. Alespoň pro všechny ty, kteří mají až po krk emočně rozervaných nemrtvých à la Stmívání.
  • Cabal
    Cabal22.2.2019 08:15Americký upír #02
    Slušná série, která pro mě v druhé polovině (díly 5-8) už hodně kvalitou kolísá k průměru a dost se vaří z vody. Navíc to zatím není ukončeno ani v anglickém vydání....
  • Peppa
    Peppa31.8.2018 20:05Americký upír #02
    Fajnová série, škoda že nejsou další díly.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš27.7.2018 18:10Americký upír #02
    O niečo horšie ako prvý diel, ale ani to mi nezabránilo si komiks prečítať už 3x. Stále to má fajn príbeh, dobre napísané postavy, drsnú atmosféru a dostatočne krvavú akciu. Za to, že to hnusný BB art zarezal a nevydal ďalšie časti ich budem nenávidieť vždy keď sa na Amerického upíra pozriem.
  • Ter
    Ter6.11.2017 09:42Americký upír #02
    Pre mňa opäť päťhviezdičkova záležitosť...ale tu návnadu na tretiu knihu, ktorá už nevyšla, si BB Art mohol odpustiť.
  • Kabukiman
    Kabukiman1.7.2017 11:08Americký upír #02
    Je to super, kéž by to bbart dovydal....:( Zrovna tahle serie mi přišla naprosto super. Nechápu, že se nechytla :(
  • Darker
    Darker mecenáš1.7.2017 08:32Americký upír #02
    Přečtení tohohle naprosto skvělého a po všech stránkách dokonalého komiksu mi připomíná dvě věci, jak moc jsem rád, že má někdo odvahu vydávat neznámé komiksy a jak moc nesnáším BBart, že takovéto komiksy rozjedou a nedokončí a to ještě do knihy dají 4 stránkovou ukázku na třetí díl s nápisem, již brzy :/
  • 353638
    35363821.6.2017 21:31Americký upír #02
    Nevím, jestli to je lepší nebo o něco horší než jednička, ale stále to je velká paráda. Navíc zpracování v pevné vazbě je příkladné. Třetí díl by se měl odehrávat v období 2. světové války, snad se ho někdy dočkáme. Pěkné prosím, smutně koukám..
  • louza
    louza11.10.2016 11:38Americký upír #02
    Druhá kniha upíra poměrně nenásilně navazuje na vrátka otevřená v té první. Dozvíme se co bylo dál...kam se poděl Sweet a jak to bylo s Pearl. Poznáme nové tváře a opět nás čeká trochu těch amerických dobových událostí dobře zakomponovaných do děje i výrazné zvraty ve finále příběhů. Příběhy jsou příjemně uzavřené, ale chytře rozvržené tak, aby poskytovaly látku k dalšímu návaznému vyprávění. Tohle je prostě cyklus, který se autorům neskutečně povedl a ani druhá kniha na jejich nezpochybnitelné vypravěčské formě nic nemění. I bez toho Kinga se to tentokrát obešlo. Výborné.
  • Bubsy
    Bubsy9.9.2015 13:03Americký upír #02
    Ha, tak tohle bylo lepší než minule. Snyder mi přidal víc toho co mě bavilo v jedničce (upírská vyvražďovačka mixnutá detektivkou) a ubral toho co nebavilo (upíří deníky Pearl Jones). A pořád to má ten zvláštně příjemnej retro nádech. Celkový dojem z dvojky je výrazně lepší. Kresba Rafaela Albequerqua je pořád skvělá jen je tady bohužel doplňovaná kolegou Mateusem Santoluocou, kterého známe ze Zera. Tady to trochu ruší nehledě na to, že je technicky slabší, ale nic co by se nedalo přežít. Těším se na pokračování.
  • J.T.honza
    J.T.honza28.4.2014 21:56Americký upír #02
    Tak jo, začínám cítit, že na téhle sérii něco je. Druhá kniha baví o moc víc, než ta první a teď už mě fakt zajímá, co se bude dít dál. Sice se v těch postavách furt ještě trochu ztrácím, ale minimálně ten šerif mě tu bavil dost a trochu mi i připomněl Wolfiho z Mýtů. I když jsou horory a upíři pořád téma, které je mi vzdálené asi jako fotbal a podobné capiny, nezbývá mi, než zvolat - Sem s třetí knihou!
  • goldschmidchen
    goldschmidchen25.1.2014 21:34Americký upír #02
    Absolutní pecka!
  • erik
    erik21.1.2014 13:52Americký upír #02
    Aj pokračovanie upírskej ságy je plné lásky, romantiky a podobných vtákovín, ktoré z tohto komiksu robia Twilight s obrázkami. Našťastie, opäť je tu kladený dôraz na vedľajšie postavy, ktoré vyšetrujú, mstia sa, pátrajú po slabinách toho kriváka Skinnera a tak ďalej. Auto s krídlami má u mňa malé bezvýznamné plus. Opäť ostrejšia kresba, i keď sa autori prestriedajú, zachováva sa zdanie podobnosti, čo je fajn. Normálne sa teším na prípadné pokračovanie.

    Druhý diel je rozhodne lepší ako prvý.
  • jones1240
    jones124017.1.2014 22:16Americký upír #02
    Po suprovém první dílu musím říct že dvojka si vede velice slušně pořád je to kvalitní zábava ale oproti prvnímu dílu se tu Skinner Sweet moc nevyskytuje což je škoda protože sem si ho docela oblíbil hlavně díky skvělím westernovým pasážím v prvním díle. Samotné příběhy jsou zajimavé,akční a hlavně nenudí a bude vás zajímat jak se to vyvrbí. hlavně první příběh mě bavil nejvíc. Za mě 85%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2013 10:25Americký upír #02
    Já tedy z prvního dílu kdovíjak odvařený nebyl, ale to neznamená, že je to vyloženě špatná série. Naopak, celkem mě baví. Chvílemi jsem si říkal, že mě druhý díl baví možná o něco víc, ale nevím. Příběh si drží stabilní napětí, přiměřeně zajímavé zápletky, celkem dobrou kresbu (byť mám někdy pocit, že každý vypadá jak upír), why not...

    Celkový dojem: 70%
  • sedw
    sedw23.10.2013 00:33Americký upír #02
    Po výborném prvním dílu se rozhodně nejedná o kvalitativní propad. Pro mě osobně je to spíš naopak, druhý díl se mi líbil ještě o něco více, než první. Co se týče kresby, více mě v tomto případě zaujal Santolouco, jeho kresba mi k příběhu více sedla a připadala mi atmosféričtější. Konec knihy pak navnadil na pokračování, které se odehrává v mém oblíbeném období našich dějin. Možná je ještě brzy na hodnocení, ale dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších sérií, které u nás momentálně vycházejí.
  • kaylin
    kaylin25.9.2013 09:49Americký upír #02
    "Americký upír 2" je pokračováním skvělého komiksu, kde se opět ukazuje, žena kooperaci mezi scénáristou a kreslířem záleží v první řadě. Kresba Rafaela Albuquerqueho je natolik specifická, že si ji jen těžko spletete, ale především je úžasný v tom, jak dokáže vystihnout temnou podstatu příběhu (zvládá ale i klidnější momenty). Jeho černá a její použití jsou naprosto úchvatné, jako kdyby se celým komiksem rozlézal mor, stejně jako se ten upíří mor roztahuje světem. Není to krásná metafora? Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/296-americky-upir-2-90.html
  • The Genius
    The Genius13.9.2013 14:54Americký upír #02
    O něco horší než první díl a spíš příprava na něco většího, ale v porovnání s dnešním teenagerovskými pseudovampíry pořád slušná zábava.

    Malá recenze tedy - http://mygenius.blog.cz/1309/americky-upir-2
414071
Četl/a (103)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, 81splinter, Alikkk, anka, Azbest, Baffman55, Balů103, bboorreekk, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, blackJag, Bronn, Cabal, calvin10, chcita, cyboy, Darker, Delphín, Dezodoo, Don_Canagliume, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, filemon, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hanussen, hellblazer, HevyEli, hypermlok, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, Killingjoke, Knuckless, Kubix, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, Lookass33, ludek.n, Lukasitch, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, mineralk, monte walsh, mywiel, oleav, Olesh, Ozymandias, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , Pietro26, PrastenejCitron, punisher, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, SHORTY, Sir_Pete, Spike, Suši, terrordemon, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, Vojtěch 393, Walome, wolfgang, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(186)
2scha, 353638, 665+1, 81splinter, adam.ra, Alfred, anka, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, BeeSee, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Bubsy, Buchtic, buscheer, Cabal, calvin10, chcita, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cvrk, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, DAxik, Deckard, Dezodoo, disclose, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drekorian, dvoracekpetr1, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fos4, Georgíno J., Gibby, goldschmidchen, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hanussen, hellblazer, HevyEli, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.T.honza, Jabba, JackOneil, Jak, James, jiskra, jones1240, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Karel Sec, kendor007, keyko, Knuckless, komik.sx, Kouzelnik7, Kubix, lacoste, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Light, listr, Loks19, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, maara, Mamut12, Mankin, marduk, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, matrosh, Mauzr, mcleek, merhyx, mikado, mineralk, mirror, monty.cl, mrkirby, namdnas, Netorack, Neuro, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, OldaB, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radek Blacksad, radiohead99, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, SedllY, sedw, segy, SHORTY, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, songoku, Spike, stanleystar, szajter, tacmud, Tarka Daal, Ter, terrordemon, The Genius, Tialster, Toe, Trevelyan, trudoš, tukak, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, Zlord_Antijezis
Chce (20)
besikv, Braindead, cybern, delsemela, FatMonster, Grebenda, Hebled, Holmwood, massilia, Miriyak, nx, PrastenejCitron, RaptoR, spot, stepan.tichy, Tillion, timek, Wiw, xspeed, xxaannddeerr
Shání (2)
FatMonster, Tillion