Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Komu může člověk věřit?
V potemnělých uličkách na periférii najdete jedinou odpověď:
Nikomu.

Čtvrtý díl populární série Briana Azzarella a Eduarda Rissa nás zavádí zrovna do těchto temných uliček, kde na periférii společnosti přežívají jejich mnohdy zoufalí, ale vždy nebezpeční obyvatelé. Seznámíme se s opravdu reprezentativním vzorkem zdejší populace – od pašeráků a drogových dealerů až po ta nejvyšší patra moci. Dozvíme se více o historii tajného spolku známého jen jako Trust, o tom, kterých třináct rodin jej tvoří a jak se v něm dělí o moc, o tom, kdo byli a jsou Minutemeni a jak se na jejich činnosti podíleli agent Graves a pan Shepherd, a poznáme i několik nových majitelů kufříku s jednou pistolí a stovkou nevystopovatelných nábojů. V tomto světě není jasné, kdo je s kým a kdo koho řídí, jisté je jen jedno – právě to, o čem nevíte, vám může nejvíce ublížit.

Obsahuje sešity série 100 Bullets #20-30

Scénář
Brian Azzarello
Art
Eduardo Risso
Ink
Dave Johnson (JØHNSØN)
Barvy
Digital Chameleon, Patricia Mulvihill (Trish)
Obálka
Dave Johnson (JØHNSØN)
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7381-887-6 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-887-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
816 g
Stran
264
Cena
499 Kč
Originál
100 Bullets #04: A Foregone Tomorrow (Vertigo (DC Comics), 2002)
  • VanTom
    Další dokonalá kniha, tentokrát cíleně různorodá, přináší první pořádné nahlédnutí za oponu Trustu (a ty v jeho čele, oplývající mocí převyšující prezidenty), zatímco si agent Graves a pan Shepherd pomalu připravují půdu pro… úder? obranu? převrat? Těžko říct, to ví / tuší jen oni sami. A dostane se i na (dozajista nějak prolnuté) "spravedlnosti" z kufříku.
  • trudoš
    trudoš editor11.1.2020 07:34100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Tahle série je jedním slovem skvělá, přičemž k absolutní dokonalosti jí chybí pouze maličkost - musí se číst v kuse, jinak se v tom gangsterském mišmaši lautr nijak nevyznáte. Američan Brian Azzarello hraje hodně vysokou hru a při čtení čtvrtého dílu jsem pochopil, že roční rozestupy mezi jednotlivými alby jsou fakt extrémně špatnej nápad. Ne, že by dějové linie nedávaly smysl, ale člověk se ochuzuje o důmyslnou provázanost, spojující všechno se vším. V tomhle ohledu se scenárista skutečně vyšvihl, až si skoro myslím, že je to i jeho osobní opus magnum, které jen těžko překoná něčím dalším. Nadchnou dovedně rozpracované figury, intenzivní emoce a ve finále i morální přesah, jenž je ústředním motivem celého vyprávění. Eduardo Risso svou příznačnou kresbou pak kultovní dojem pouze umocňuje. Kdyby George P. Pelecanos vytvářel komiksy, vypadaly by přesně takhle.
    Což mě vede k jedinému závěru - začíst číst 100 nábojů pěkně celé od začátku. A až s ní skončím, dám si ji k dobru ještě jednou.
  • Spacecore
    4,5 * Přemýšlím, jestli jsem četl něco podobného. Nemyslím temný noir ve stylu Sin City, nebo Skalpů, s těmi toho mají 100 nábojů společného dost, ale jejich síla tkví v množství postav, dějů a spojitostí, které jsou samy o sobě vzrušující pro čtenáře, který to masivní klubko nabušené potenicálem kvalitní série chce rozplést.
  • perak
    Tak opět rozhozeno do světa pár koleček z Orloje mistra Azzarella. Kniha obsahuje několik výborných příběhů, které by fungovali i samostatně. V provázanosti na celek pak dávají na vše punc nejvyšší kvality. A konečně se nám odhaluje Trust.
    Čím dál více si užívám i kresbu - pohledy z originální perspektivy, zdůraznění někde mimo centrum obrázku některých maličkostí, které jsou důležité v následujícím ději, využívání černé barvy a stínů k navození atmosféry a zdůraznění určitých detailů.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.12.2018 18:46100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Já ani nevím v čem to je, že mě tahle série zatím tak baví. Postav je tam tolik, že mi vždycky trvá než si rozpomenu o koho se jedná. Jsou tu příběhy, které ani nijak neposouvají hlavní děj někam dopředu. A dalo by se říct, že krom nápadu s kufříkem se 100 náboji tu není nic co by člověk neznal. Jenže i tak mě to nehorázně baví číst. Dějové linky se parádně proplétají. Sice v tom má člověk občas bordel a určitě nejsem zrovna někdo kdo by se ve všech těch linkách na 100% orientoval a tudíž mi může něco sem tam unikat, ale stejně. Postavy jsou naprosto uvěřitelné, prostředí je svíravě hnusné a nasáklé vším tím hnusem kde se většina zdejších postav pohybuje. Atmosféra zkrátka z komiksu jen sálá. A ty dialogy... Zkrátka tohle je společně se Skalpy to nejlepší co jsem u nás zatím četl a vlastně obě dvě série mají dosti společného. A nemyslím tím žánr. Ale myslím především tu uvěřitelnost a propracovanost. Jakoby každý pěšák zde měl své místo. A jakoby každý malý příběh, který se zde odehrává byl tím nejdůležitějším. Opravdu velmi povedené.
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.10.2018 07:20100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Čtení této fantastické série v kuse a celé je prostě lahůdka, když člověk netápe v postavách a jejich minulých interakcích. I když jsem si začal vypisovat co se kdy stalo, tak ani tak jsem třeba nepoznal týpka "Osmu," který se objevil na začátku celé série s Dizzy - holt zas každého negra si člověk zapsat/zapamatovat nemůže, protože nejde na první pohled poznat, kdo je postava do budoucna důležitá a kdo zmizí po své epizodní roli v jednom sešitu. Ale byl vzpomenut dizziyn brácha, který nedopadl moc dobře - a o kterém možná ještě uslyšíme.

    Čtu svůj starý koment a už tehdá jsem rezignoval na to, číst po každém díle celou sérii od začátku, to se prostě nedá, takže mi nedávalo smysl více věcí - teď je chápu mnohem lépe - je to všechno tak brutálně propojené, že musím před tím satanovým vtělením na zemi, Azaelem, a jeho Luciferiánským kreslířem hluboce smeknout, je to geniální a dál už se nerozepisuju, je třeba se začít mazlit s dalším dílem.

    jirin: proboha, tak proč to kurva čteš až do čtvrtého dílu? Vždyť to je od začátku plné vulgarity, sexu, násilí a drog - kdybys nebyl takový moula, tak bys zjistil, že je to velice odlišné a hlubší, o tuposti být tebou se radši nezmiňuju a radši si počti tady, to bude evidentně spíš tvůj šálek kakaa: http://comicsdb.cz/comics/2754/novy-zakon-obrazkova-bible
  • Fry
    100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek - Gangy, přestřelky, organizovaný zločin a lůzři, jenž získali druhou šanci ... První čtvrtina série je nenávratně za námi, agent Graves i nadále rozmisťuje své spící vojáky po šachovnici a největším padouchem celé série se tentokrát stává sám Brian Azzarello jenž nám ani po třiceti sešitech nechce prozradit nic zadarmo. Dějové linie se totiž stále bezmyšlenkovitě mísí, představují se nám další a další postavy a i když konečně odhalíme celou tajemnou organizaci, tak na plný počet to bohužel nestačí ... Za mě 4*!
  • 3DD!3
    Konečně nakoukneme pod pokličku Trustu a důležití členové jsou připomenuti ve skvělých kresbách nejznámějších umělců. Dějové linky se proplétají a v pozadí se zasmušile usmívá agent Graves. Skvělé příběhy, kruté pointy, ale umí to Azzarello jinak? Zatím nejzásadnější kniha ze 100 nábojů.
  • kinak
    Naprostá spokojenost.
  • jirin
    Škoda, že tu není odpad, tady bych ho asi dal. Je tam vše co na komiksech nemám rád, vulgarita, sex, násilí, dorgy. Rozumím tomu, že to je prostě podsvětí, ale fakt tohle nevyhledávám. Lidem evidentně stačí když mají celou kapitolu plnou sexu a jsou spokojeni. Pro mě nic. Dějově je to pro mě taky prázdný, zmatek v postavách. Nuda a slabota. Jsem celkem rád, že jsem si tu sérii nekoupil, a půjčil v knihovně, dál asi číst nebudu, nijak mě nezaujala. Čekal jsem něco odlišného a hlubšího, než jen nějaké tupé vyřizování účtů zabaleného do sexu, vulgarit a násilí.
  • kaylin
    "100 nábojů: Rozčtvrcený zítřek" je silnou sbírkou hlavně proto, že jednotlivé příběhy fungují samostatně, ale také jako celek. Odhalíte zde základní kostru příběhu a toho, co vedlo k událostem, které postavy prožívají v současnosti. Ještě ale netušíte, kam až to všechno povede. Azzarello je v tomhle prostě dobrý. Prozradí vám dost, ale ne tolik, aby vás to přestalo bavit. Pořád dokáže přijít s něčím novým a přiměje vás k fascinaci nad každým novým příběhem. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/353-100-naboju-4-rozctvrceny-zitrek-100.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.12.2012 14:35100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Já mrdám ráda, Hoppere.
  • Fry
    Estoy muy satisfecho (Jsem velice spokojen).
    Další kniha z jedné z nejlepších sérií jakou jsem kdy četl, se opravdu povedla, všechny příběhy mají nádech noiru a akce. Tak se na to podíváme:
    Jenom jako: Pár chlápků prodává drogy, ale jedna firma chce, aby to prodávali pod jejich jménem. Mezitím si dá Pan Shepheard s Benitem dostaveníčko o průběhu následujících dnů a o přípravách Trustu.
    Ryba smrdí od ocasu: Feťák vypráví svůj příběh, jak potkal agenta Gravese a jak dostal možnost někoho zabít.
    Blues Rudého prince: Benito má vždy štěstí v pokeru, to je všeobecně známo, ale jeho otec přilétá na schůzi Trustu, takže problémy budou všude. Agent Graves mezitím s Burnsem domlouvají své plány. Na závěr zemře jeden člen Trustu, díky jeho důvěřivosti.
    Pan Branch & historie rodu: Pan Branch vzpomíná na všechny zásadní události z minulých let.
    Na slovíčko se Superstár: Příběh jedné hvězdy, která dostala možnost, vás rychle vtáhne do děje.
    Kontrabandolero!: Nakonec je tady napínavý příběh, ve kterém se opět potkáme s Dizzy a Panem Shepherdem a člověkem na pumpě, který se do problémů zamotá tak rychle, než řeknete ,,švec''

    Velice pohodová kniha, která vás vtáhne do děje, nesmí chybět v žádné knihovničce.
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.10.2011 09:37100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Jsem opět nadšen, nechápu, že mi tak dlouho trvalo se ke čtyřce dostat, bohužel není čas číst starší díly znova, takže mi rozhodně pár souvislostí uniká. Konečně se dozvídáme něco o pozadí celého příběhu a začínají se kapku rozkrývat karty. Způsob vyprávění je zde dotažen k dokonalosti, ke které se Azzarello v předchozích dílech jen pomalu propracovával. Ty detaily a vedlejší děje namotané na hlavní linii jako dýleři, černošští ošetřovatele se starou můrou, co jim kantne, mrdací Angelina, děvka s novinářem a tak dále, krásně drží napětí a přitom vůbec neruší – střídání úhlu náhledu, pohled zespod skrz popelník či plátno, nenásilné prolínání dějových linií, ladné přechody a tak dále zase příběhům dávají nepřekonatelnou jiskru. O božské Rissově kresbě snad ani není třeba psát, ale zmínit se musí, protože hladit ji očima je naprosto orgastický zážitek a to nemyslím kresby sexy kober jako Megan, Dizzy a dalších. Kresba je prostě dokonalá, jsem plně zamilován. Postavičky, co dostávají od Gravese nevystopovatelné kombo v kufříku jsou originální a taktéž jejich příběhy a způsoby konání mají vždy jedinečné parametry, nemluvě o způsobu, jakým jsou čtenáři vyprávěny, o nějakém stereotypu nemůže být ani řeč. Hodně se mi líbil sešit, kde hostovala spousta jiných kreslířů, opravdu vyvedený kousek.

    Když už jsem se konečně dozvěděl něco o všemocném “Trustu“, Gravesovo rozdávání kufříků mi jaxi nedává smysl, rozumím, že když nechal zapíchnout toho tlusťocha, tak Trust poškodil a řádně vystrašil starého Mediciho, ale čím tohle rozdávání poškozuje třináctku rodin opravdu nevím. Snad se vše vysvětlí v dalších dílech. Taky jsem znepokojen z množství much v tomhle díle, to předtím nebývalo;-) Byly tam všude a nejen nad hnijící hromadou mrtvol ve feťáckém sklepě. Běžím dneska hned pro pětku, protože jsem zvědav, co se stalo přesně pánovi s obvazem přes pysk:-) a doufám, že všech dvanáct knih bude doma co nejdřív, ať si to můžu v klidu sjet komplet a konečně si to pospojovat. Taky přeju BBArtu hodně zdaru, snad budeme mít za rok další dva díly.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.6.2011 11:09100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Série 100 nábojů mě s každým dalším dílem znovu a znovu dostává. Zatímco většina sérií s přibývajícími čísly často začíná kvalitativně pokulhávat, tady je tomu zatím naopak. Čtvrtá kniha je dle mého názoru zatím nejlepší. Opět se setkáváme s agentem Gravesem vedoucim svou soukromou válku proti organizaci Trust, kufříkem s nevystopovatelnými náboji a celou plejádou postav u niž se dá jednoznačně prohlásit že nejsou v žádném případě černobílé, jako u jiných příběhů či autorů.

    Azzarello nám touto knihou odkrývá další kousky ze skládačky komplikovaného příběhu, nikoliv však tak moc, aby čtenář mohl předvídat co se stane, nebo dokonce ztrácel natěšenost na další díly. Právě naopak... Kresba Eduarda Rissa se mi také hodně líbí a k celému příběhu perfektně sedí a naprosto perfektnímu scénáři přidává stísněnost a temnou atmosféru. Často jsem měl pocit, že se i trošku podobá kresbě z mého oblíbeného Sin City Franka Millera, i když je samozřejmně úplně jiná . Navíc se mi hodně líbil minipříběh uprostřed knihy, kdy skoro každou další stranu kreslil jiný kreslíř a přesto to nevyvolává rušivý efekt...

    Musím říci, že už se opravdu nemůžu dočkat další knihy. Jestli 100 nábojů není nejlepší sérií, která u nás vychází, tak ale určitě mezi ty nejlepší patří, ve všech směrech...
  • willis
    Tohle je série která zatím neztrácí na zajímavosti. Příběhy z podsvětí.... drogy, vraždy, lehké ženy... Jedenáct sešitů kvalitní žánrovky s ostrou Rissovou kresbou. Autor poodhalí i některé věci z minulosti Gravese a Sheparda, pravda chytřejší budu až si přečtu všech sto dílů komplet v nějakém rozumném časovém intervalu, takhle stále sleduje spíš jednotlivé epizody než hlavní linku příběhu.
  • punisher
    Přidávám se k ostatním nejlepší série,co u nás vychází,jsem rád,že jsem se konečně rozhoupal a koupil si to.
  • rooty
    Pro mě je 100 nábojů nejlepší vycházející sérií na našem trhu, miluju tu temnou atmosféru, kresbu Eduarda Rissa i jednotlivé příběhy a zajímavé postavy z níž vítězí sexy mrcha Megan. V tomhle tlustém booku si tak trošku zrekapitulujem všechno, co jsme se doposud dozvěděli o tajemné organizaci Trust v podání reportéra, který vyprávěním doprovází sexuální orgie. Objeví se několik dalších otázek..odpověď skoro žádná samozřejmě, několik starých známých a pár nových postav... zkrachovalců, Ryba smrdí od ocasu s feťákem v hlavní roli a skvělým závěrem je mojí jasnou jedničkou. Musím se přiznat, že v tom začínám mít trošku guláš, takže jednotlivé booky budu muset ještě jednou pročíst, ale asi přesně o tohle Azzarellovi jde...zaujmout a donutit se pořádně zamyslet a hlavně čtenáře dostat do závislosti na další dávce....a já už v tom lítám až po uši.
  • erik
    Ďalšia tlstá kniha zo série 100 nábojov ponúka opäť prevarenú fintu na čitateľa. Áno, zasa sa všeličo dozvedáme o tajomnej organizácii a osude Minutemenov, neprekvapivo sa časť príbehov sústredí na životné osudy rôznych chudákov, ktorý sa zaplietajú do osídiel globálnych udalostí, občas niekto niekoho zabije, nie je núdza o sexuálne narážky a vôbec, stále sa vlastne nič nedozvieme, hoci dej sa „hýbe“. To všetko dokresľuje (doslova) Risso a jeho parádny prejav.

    Celý čas, čo som to čítal, mi niektoré postavy prišli známe, nuž som sa dokopal prečítať všetky knihy v češtine ešte raz a naozaj, je to pekne poprepletané! Tým zvyšujem celkové hodnotenie na 90 percent.
  • flipflop
    Tak po tomhle dílu se ze mě stává jasnej fanoušek 100nábojů. Nádherná promakaná, vyladěnými barvami hrající kresba, v kombinaci s temným, nepředvídatelným, zajímavě se prolínajícím příběhem. Přesně moje gusto.
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.4.2011 09:27100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Přesně tak, jediný poroblém je, že už si pořádně nepamatuju co bylo v minulých dílech, a abych si je dal všechny znova, na to bohužel nebyl čas...ale už se těšim, až na to čas bude, protože celá tahle série mě neskutečně baví. Perfektní jsou tmavý obličeje jen s očima a šklebem:o). A skvělá obálka!
  • goldschmidchen
    goldschmidchen11.4.2011 13:15100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Komiks je to zajímavý - největší nevýhodou je, že po tak dlouhé době, co díly vychází, jsem zapoměl na to, co se stalo v předešlých dílech. :-)
  • brkowycz
    Hodně podobné s druhým dílem. Tlustej špalek, pár příběhů o individuích se 100 nevystopovatelnými náboji a nástin o hře v pozadí. Tentokrát se nám však začíná odkrývat mnohem víc a čtenář začne dostávat poměrně slušné obrysy toho, o co v celém tomhle příběhu vlastně běží. Nepochybuji však o tom, že má Azzarello ještě celou řadu "es" v rukávu.
    Strukturou, scénářem i kresbou to přesně odpovídá předchozím dílům, serie si rozhodně drží svojí kvalitu nastavenou v prvních dílech, bohužel si sebou nese i svůj jediný zápor.
    Tím je roztahanost příběhu. Neustále se odkrývají pouze droboučké střípky skládanky, takže než nám novinář ve Francii (ten z konce dvojky) pěkně všechno propojí (zatímco co dostává od francouzké kurvy BJ), je spousta rozhovorů, ale i celých sešitů úplně vytržených, ve kterých se dva lidé spolu baví a my naprosto netušíme o čem. Obávám se, že by tak spoustě lidí mohla připadat celá serie neskutečně natahovaná. Ale třeba po přečtení čtyřky jsem jsi znovu přečetl dvojku a ta najednou dostala pro mě úplně nové rozměry, když jsem aspoň z části začal tušit, o co jde. Skoro si říkám, že až to celé dovyjde, aby člověk dokázal opravdu správně ocenit propojenost celého příběhu, bude nucen přečíst si to celé pozpátku.
    Další nevýhodou tohoto je, že (alespoň já) mám problém utřídit si jména (natož motivy!) jednotlivých postav. Ale věřím že tohle mínus se vyřeší tím, že tu serie bude vycházet dvakrát ročně. Pauza tomuhle comicsu opravdu super nevyhovuje.
    Já osobně jsem si, přes výše zmíněné "nedostatky", serii zamiloval. Bojím se pouze dvou věcí: Že se panu Azzarellovi nepodaří všechno dostatečně spojit a odpovědět na všechny otázky, a že hra v pozadí bude neskutečně banální. Ovšem po přečtení čtyřky jsem začal pevně věřit, že tomu tak nebude, a že tuhle dobře rozjetou serii autoři úspěšné dotáhnou do nějakého dobrého vyvrcholení.
512612
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš23.7.2012 17:24100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    "Já ti nic nevyčítám, ale nechci být s tebou ve při, chci jen abys mě chápal takového jaký jsem." Kurva, to si budu muset zapamatovat.
  • Fry
    Kapis: Já ti nic nevyčítám, ale nechci být s tebou ve při, chci jen abys mě chápal takového jaký jsem.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.7.2012 10:16100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Fry: Ne, já tě mám u řitě, nic proti tobě nemám, neboj, jen se bavím a ty stejně neposloucháš, co ti kdo říká. Sin City = čistá noirovka, 100 nábojů = nádech noiru. OK, chápu, beru, no problemo a už žádné krky do tebe. Ty to stejně dokážeš nejlépe sám.
  • Fry
    Kapisi, Kapisi ty se asi nikdy semnou nesmíříš, že ano? Já tvoje komenty čtu, narozdíl od tebe a nedělám krky, že si někde napsal něco co podle mě není pravda. Jinak čistokrevná noirovka je pro mě "Sin City", jen tak pro zajímavost.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.7.2012 13:33100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    Entito: neboj, nečtu tvé komenty, nemají vůbec nic proč bych to dělal, ale jak jsem si projížděl svoje staré komenty k 100 nábojům pro pocit kontinuality, tak jsem zahlédl tvoji perlu tady v druhé větě ty multilingvistický komiksový exxxperrrte a to přesně, že "všechny příběhy mají nádech noiru..". No tak to jsem na zemi v záchvatu, opravdu :D Můžeš mi prosím uvést nějakou skutečnou čistokrevnou noirovku, která nebude mít jen nádech jako 100 nábojů....bože já fakt nemůžu :D
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš6.5.2011 19:17100 nábojů #04: Rozčtvrcený zítřek
    to Rooty: vyzkousej DMZ:).
Četl/a (101)
123peta, 2scha, 3DD!3, Aldo26, alois13, anka, AZTeck, BadBoy, Baffman55, Balů103, Bedou, ben_bella, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, cyboy, D.K.Logic, dajik, davidek, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, filemon, FilipNejdl , Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, holubdema, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, James, jerry67, jindroush, jiskra, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Light, malylada, mart.in, Masinfira, mgeralt, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, mstefl, mywiel, Noci, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, Pavel2222, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Plechy, punisher, puolpm, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, Rowan, RudyRod, Schirru, Shake, Sir_Pete, Skot, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, trudoš, Ukko, VanTom, Zbysek2410, zlejzmrd
(223)
00sedm, 2scha, 665+1, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, alois13, amazing_k, anka, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, bboorreekk, Bedou, BeeSee, Benji, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, bourgeois, brkowycz, buscheer, Cabal, calvin10, Cassidy, charvos, chcita, choze, CSE_AC/DC, cyboy, davidek, Davispear , DAxik, Deckard, Destiny666, disclose, discovery, Doctorow, doophy, Doppelganger, dre, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filipes, FilipNejdl , filosh, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hash, hawkzn, hedgehog, herbert, herrman, holubdema, horaczhlinska, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, Jabba, Jak, jakouback, jakub186, James, jerry67, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, karel, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, khm, Killingjoke, kinak, kolik111, komik.sx, krvinka56, Leland, Lenny, Light, Lobok257, maara, mainman, malejmates, malylada, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mikei, mikina, mikki.maser, mirec, mirror, Mistak, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, mozzu, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, Nightmare, Noci, noMster, nx, ohromno, Onkel 1928, Paldini, pan.kuba, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, q, RadimNemec, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, rooty, Rowan, RudyRod, Saran, Schirru, Schramm, Shake, Shpeckk, Sir_Pete, skepsi, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, SmoothNCool, songoku, Spike, StanleyHu, suricattaontheway, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tombal, Tominos, Tony TwoDee, trener83, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Vítek, vranakx, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (26)
-spacilost-, Al0f0k, Badgu.y1902, besikv, Braindead, burzum, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, henrycruel, ho.mof, Houbař, husakpetr93, isildur heir, Lobodlak, Majkl, Maty48, OldaB, Olesh, spot, T3ss, Tomek, vrazdinek, xxaannddeerr, Zajda
Shání (2)
gobers, Olesh
Nabízí (1)
nx