Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Vstupte do temně nesmlouvavého světa her a knih o zaklínači společně s Geraltem a Ciri. Tentokrát je děj zatáhne do surového příběhu o pomstě - v těchto krutých krajích na sebe smutná provinění z minulosti nikdy nenechají zapomenout a nic není tak, jak se zdá. Obsahuje uzavřený příběh z čísel 1-5 původní série vydavatelství Dark Horse Digital: Zaklínač: Prokletí vran.

Obsahuje sešity série The Witcher: Curse of Crows #1-5

Scénář
Borys Pugacz-Muraszkiewicz, Karolina Stachyrová, Paul Tobin
Art
Piotr Kowalski
Barvy
Brad Simpson
Obálka
Grzegorz (Grzesiek) Przybys
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek, Kateřina Skokanová Kyselá
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-450-5 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
167 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
360 g
Stran
128
Cena
329 Kč
Originál
The Witcher #03: Curse of Crows (Dark Horse Comics)
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš22.7.2020 09:12Zaklínač #03: Prokletí vran
    Po tom, co jsem se namlsal a navykl na komiksový Zaklínačský styl, je tu, co se týče kresby, změna. Za začátku mi to dělalo trošku problém, nicméně po několika stránkách jsem si navyknul i na toto. Zatímco v prvních dvou knihách, byl Geralt více knižní, tady už ho máme v plné palbě podle hry.Nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Asi mám osobně raději knižního, ale ve výsledku s tím asi nemám tak úplně problém. Příběh je vcelku zajímavě veden (až na občasné zmatečné skoky - viz pochůzky na začátku knihy). Zajímavě zakomponovaný notoricky známý příběh o Foltestově Strize a hlavní ,,monstrum" (u kterého se vlastně ani moc nedozvíme, co je zač, což mě trošku mrzí). Oproti prvním knihám je tu o poznání méně Zaklínačské erotiky..ale což. Obecně se jedná o zajímavý příběh, nicméně pořád až na třetím místě za prvními dvěma díly.
  • Palebras
    Palebras23.6.2020 09:33Zaklínač #03: Prokletí vran
    Ač musím říct, že zatím u mně vede první díl s podtitulem Skleněný dům, tak ani v tomto případě, nešlápne čtenář vedle. Příběhově se mi Prokletí vran líbilo. Do příběhu je naroubována dnes již několikrát, jak ve hře tak i seriálu, použitá část se Strigou a Foltestem, což vůbec nevadilo. Určitě jsem ocenil přítomnost Ciri s Yennefer. Rodinka byla konečně pohromadě. Kresba byla fajn a dobře se na ni dívalo. Hodně pohodový díl ze světa Zaklínače, který v určitých chvílích dokázal poměrně dost rozesmát. Například náběh ušišlané kapsářky hlavou proti zdi byl skvělý. Takže za 4*!
  • Foxized
    Foxized13.6.2020 16:37Zaklínač #03: Prokletí vran
    TOPLESS CIRI
  • Daw8ID
    Daw8ID17.5.2020 10:20Zaklínač #03: Prokletí vran
    Ačkoliv se mi první dva zaklínačské komiksy líbily, kresba ve třetím díle je na jiné úrovni, detailnější a hravější. Grafické ztvárnění Geralta mi přišlo v prvních dvou komiksech odpovídající vzhledem ke knihám, zde je Geralt uzpůsoben herní sérii a to včetně Ciri a Yennefer, přesto jsem však spokojen i s touto jeho podobou. Příběh je svižný, poutavý a tvůrcům se krásně podařil zakomponovat starý známý příběh o strize do nového příběhu skrze Geraltovo vyprávění "na pokračování", což bylo osvěžující oproti předchozímu komiksu, který byl příběhově v podstatě jen převyprávěním už napsaného. V Prokletí vran se vyskytuje spousta povedených flashbacků, které nenarušují, ale naopak doplňují hlavní příběh, včetně toho o princezně Addě. Návaznost jednotlivých okének je opět lepší, ne v díle předchozím a líbily se mi i některé "experimenty", třeba souběžné grafické vyprávění dvou cest - jedno o Geraltovi a Yennefer, druhé o Elidovi. Jedná se pouze o 3 - 4 strany, ale přišlo mi to nápadité a zamlouvalo se mi to. Tentokrát není na konci komiksů žádný bonus v podobě nahlédnutí za oponu tvorby komiksu, ale tento díl je tak příběhově nabušený, že to snad ani nevadí.
  • krvinka56
    krvinka561.1.2020 10:28Zaklínač #03: Prokletí vran
    Pohodová zaklínačská oddychovka s nepříliš povedenou kresbou. Ano na knihy to nemá ale na chvilku zabaví. Ale jelikož mám zaklínače rád byla povinnost si toto dílko nechat nadělit.
  • Moon
    Další zaklínač, další natěšenost. A bohužel už má druhá krapet vlažná sprcha od této série.
    V první řadě mě hned nadchla kresba, v druhé řadě mě zkamal příběh. Problém je, že dva týdny po tom co jsem si to přečetl a píšu toto hodnocení , si pamatuji jen , že se tam furt někdo koupal (Bradavky) a jednalo se tam o strigu.
    Zmizelo neustálé používání znamení Geralta a akční stránka byla střízlivější než předtím, což je dobře. Ale celé se to vleklo a ve výsledku je to nemastné a neslané.
    Jako fanoušek zaklínače jsem rád aspoň za něco. Pro ostatní ještě o hvězdu méně.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:22Zaklínač #03: Prokletí vran
    Príbeh nadväzujúci na prvú poviedku o zaklínačovi Geraltovi a jeho boji so strigou pekne zapadne do mozaiky jeho života a ukáže, ako sa chyby a prešľapy rodičov môžu odraziť na ich potomkoch. Farby skvelé, kresba miestami vtipná, no neurazí. Veľké množstvo postáv, rôznych jednopanelových scén a flashbackov. Zaujímavé čitanie.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/zaklinac-prokleti-vran-recenzia/
  • Blackmoor
    Blackmoor12.8.2019 18:16Zaklínač #03: Prokletí vran
    Příběh se táhne v jiném duchu než předešlé dva díly, ale je to svěží odbočka od příšer a temných míst. Někdy i tak koupel a plné břicho na cestě zaklínače je potřeba.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.10.2018 00:14Zaklínač #03: Prokletí vran
    Na každej tretej strane sa kúpe buď Geralt, Ciri alebo Yennefer a všetkým pri tom kúpaní vidno bradavky a zadky a to je tak celé, o čo tu ide. Tak prázdne naťahovanie potrebnej dĺžky komiksu som ešte nevidel. Otrasný scenár a hnusná kresba. Jeden z najhorších komiksov aké som kedy čítal a ešte aj tá jedna hviezdička je veľa.
  • JohnyG
    JohnyG3.9.2018 14:56Zaklínač #03: Prokletí vran
    Tentokrát to nebyla přehlídka bestiáře a Geralt na každé stránce nepoužíval znamení, což jsem vytýkal dvoum předchozím dílům, ale zase se zde příběh celkem vlekl a postavy mají touhu se neustále koupat, jen aby měl kreslíř příležitost odhalit křivky Ciri i Yenefer. Tak tři čtvrtiny jsem moc nechápal, co je hlavní linka, která někam neustále odbočovala, nicméně zápletka a důvod zakletí se mi líbil a byl správně zlověstný. Na jinou kresbu jsem si chvíli zvykal, nebyla tak temná jako u předcházejících dílů, ale nakonec byla docela fajn. Celkově ale necítím potřebu být vůči třetímu dílu nějak zvlášť kritický a nemám dojem, že by se knižnímu Zaklínači někde úplně zpronevěřil, takže v hodnocení zůstanu někde u průměru.
  • Alfi
    Kresba fajn, atmosféra fajn, ale príbeh... nie je zlý, len postráda logiku, najmä keď sa zamyslíte nad tým, kto kedy presne mal deti s kým a kde sa mali v deji zjaviť a nezjavili sa a ... proste príbeh je nelogický trapas.
  • perak
    perak15.12.2017 08:47Zaklínač #03: Prokletí vran
    Z tohoto dílu jsem byl spíše zklamán. Jednoduchý dosti předvídatelný příběh bez větších zápletek. Ne že by kniha byla vyloženě špatná, ale chybí tam hodně z toho, co Zaklínače dělá Zaklínačem. A přitom stopování pro zaklínačské univerzum jedné z nejtypičtějších stvůt - strigy a následný boj s ní nabízelo takových možností, jak vytěžit z knihy s Geraltem a Ciri něco opravdu zajímavého. Namísto napínavého děje však čteme zdlouhavý příběh, kde chybí atmosféra, kde hrdinové velkou část času tráví koupáním se (v čemž se zřejmě autor vyžíval) a samotné zneškodnění strigy proběhne velmi rychle a až příliš snadno.
  • Schramm
    Schramm24.11.2017 10:16Zaklínač #03: Prokletí vran
    Vcelku příjemná věc. Vysloveně nenadchne, ale taky nezklame.
  • salamandr
    salamandr16.11.2017 13:22Zaklínač #03: Prokletí vran
    slušný, ale předchozí díly mě nadchly víc
  • Himlik
    Himlik10.11.2017 10:24Zaklínač #03: Prokletí vran
    Třetí počin scénáristy Paula Tobina s Geraltem v čele je dost rozporuplný a lze doporučit jen velkým fanouškům série. Více na http://himlik.blogspot.cz/2017/10/recenze-zaklinac-prokleti-vran.html
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.10.2017 14:28Zaklínač #03: Prokletí vran
    Za poslední rok-dva jsem si zamiloval svět Zaklínače takovým způsobem, že až na pár věcí, jdu do všeho. Komiks nemohl zůstat stranou. Ty první komentovat nebudu, to je hellboy ála Sapkowski - neříkám, že špatný, ale prostě takový poctivý čtivý standard, průměr chcete-li. Kdežto tento díl už je pro mě daleko zajímavější. Jednak propojuje herní a knižní svět. Aspoň mi to tak přijde, že mám pevnější znalosti pozadí světa Zaklínače. Za druhé má jinou kresbu, Evropa se prostě nezapře a je to vidět, že ta kresba je daleko propracovanější, také emotivnější a také si hraje s náznaky v kresbě. Pro mě kvalitou srovnatelné s Polchem. Bohužel, kdo nedává polštinu je o toto srovnání ochuzen. Na uložto je ale překlad prvních zaklínačských komiksů a dá se i objednat z Polska do Čech, gildia.pl posílá za rozumnou cenu do Čech. Celkově tento komiks vřele doporučuji všem milovníkům Zaklínače a raně-středověké fantasy. Jediné negativum je v příběhu, který se místy trochu vleče, ale když vydržíte do konce, zjistíte, že to má účel a jak jsem již psal, jedná se o jakési propojení médií.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.10.2017 11:11Zaklínač #03: Prokletí vran
    Předešlé dva díly jsem přijmul až nekriticky, ale tady musím jít s hodnocením též trochu dolů. Svět a kulisy příběhu jsou opět povedené, základní kostra samotného příběhu relativně také, jenže ten je, zdá se mi, vycpáván trochu vatou a některé scénáristické kousky nejsou úplně nejšťastnější. Ne úplně dokonalá kresba mě místy také rušila.

    Ciri je fajn, její #metoo přetavené v to, že nadrženým primitivním a buranským chlapcům prostě rozbije držku, je k nezaplacení.

    Celkový dojem: 70%
  • Walome
    Walome3.10.2017 14:18Zaklínač #03: Prokletí vran
    Tady vidím velký špatný a musím jít nejníž (v rámci série a možná i komiksu obecně, ačkoli tam by to měly být aspoň dvě hvězdy). Vůbec nechápu co se stalo. Předešlé dva díly byly povedené. Druhý sice kopíroval poslední knihu, ale mělo to atmosféru. Ale tohle? Tak nějak násilně a bezdůvodně se tam rozebírá profláknutý příběh o strize, který známe jak z povídek, tak z první hry. Ten příběh je rozebraný ze všech stran a přesto se k němu scénárista komiksu vrací. Proč?

    Do toho se ale odehrává několik dalších příběhů, sidequestů, chtělo by se říct. Nechybí nesmyslná nahota (proč Ciri pořád někdo kouká na prsa?), náhle se objevující postavy, podivné dějové odchylky a odskoky a prostě je tam hodně věcí, co mě rušily od čtení. K tomu si přidejte šišlající holčičku, jejíž bubliny pomalu připomínají Trumpovy tweety.

    Za mě velké zklamání. Nelíbila se mi teda ani kresba, ale scénář v tomhle případě jasně "vede". Netuším, co spadlo Tobinovi a spol. na hlavu.
  • adevr
    adevr30.9.2017 08:06Zaklínač #03: Prokletí vran
    Je fajn že tahle série je...
  • kaylin
    kaylin25.9.2017 05:46Zaklínač #03: Prokletí vran
    Třetí kniha z komiksové série "Zaklínač" je tak trochu zklamáním, ač ji psal stejný scénárista, u kterého jsem si myslel, že zvládá marketingové komiksy mnohem lépe než ostatní. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1522-zaklinac-3-prokleti-vran-60.html
  • Lenny
    Lenny mecenáš21.9.2017 18:37Zaklínač #03: Prokletí vran
    Prostinká zápletka, kterou autor zbytečně natahuje (nebo se ji naopak snaží překombinovat flashbacky a jinými zvraty)
    http://bit.ly/2hmhh5o
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo21.9.2017 12:10Zaklínač #03: Prokletí vran
    Trochu zmatené, ale jako celek se mi to líbilo. Jen ten název celého příběh mi přijde úplně mimo.
  • Murphy722
    Murphy72217.9.2017 18:51Zaklínač #03: Prokletí vran
    Takové jednodušší čteníčko. Pan kreslíř se rád vyžíval v kresbě nahaté Ciri :-P Nemám mu to za zlé, i když jiní kreslíři ženskou nahotu umí vystihnout lépe. Oproti předchozím dílům je hlavně kresba lepší. V těch minulých jsem se nějako nemohl s tou kresbou smířit.
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.8.2017 19:20Zaklínač #03: Prokletí vran
    Treti dil se mi zatim libil asi nejmin. Je to natazene v mistech kde by nemuselo a zkratkovite kde by nemelo, ale porad se neda rict ze by to bylo spatne.
    70%
10412942
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.10.2018 16:23Zaklínač #03: Prokletí vran
    Lenže tu sa zakrýva prázdny scenár za stále sa opakujúce kúpacie scény. K Zaklinacovi erotika patrí, ale nie takýmto spôsobom. Tu len umelo naťahujú potrebnú dĺžku komiksu zbytočnými scénami.
  • Azalin
    Azalin mecenáš1.10.2018 16:13Zaklínač #03: Prokletí vran
    Já myslím, že k Sapkowskimu tento styl komiksu naprosto sedí. Jak to říkal Yarpen Zigrin: "Ludé by akorát trtkali. S kým sa dá a kde sa dá, imrvére dokola." ;-)
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.10.2018 11:39Zaklínač #03: Prokletí vran
    Prišlo mi to ako paródia na celého Zaklínača. Čítal som knihy a prvé dve poviedkove patria k tomu najlepšiemu čo som kedy čítal a hral som aj všetky hry, ale komiks kde sa postavy kúpu asi 10x a stále je to o tom istom, že im druhé postavy čumia na prsia? Ako paródia je to fajn ako vážny komiks zo sveta Geralta je to kokotina. Celkovo to má hrozný scenár.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.10.2018 11:07Zaklínač #03: Prokletí vran
    BadoXXII: Čkej, čkej, ta první věta... to tě jako pohoršovalo, že jsi tak otřesený, žes tomu dal jednu hvězdičku? Možná nechápu, ale vyznívá to tak:))
Četl/a (125)
81splinter, adevr, Alikkk, Anton Whatever, Azik2586, Baffman55, Benny, besikv, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, Blockholm, borknagar1, Bronn, calvin10, CaptainMarty, charvos, ConanVJ, cyboy, dajik, DanielT, Darth Raelchi, Daw8ID, Deniskka15, Devlin2, Dzoglik, Dzonik, Elfo.here, Elizabeth, emanek, erik, ertefol, Faxim, figis, Final, Fos4, foudy, Fox01, Foxized, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Garp, Glumal, Grrr, guseppe, Hawwwran, HellWeber, Himlik, ikshorm, ivo84, James, japes, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, JohnyG, Kaaos, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, kinak, kindanerd, Kubix, Lachvos, Ladinek82, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Madao, Mamut12, Martin.imr, Matthew, Mercurio, Mitthrawnuruodo, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Murphy722, M_M, namdnas, NikkiKonig, NylKasbri, onfr300, Osimchin, Ozymandias, Palebras, pavlosson, perak, petad, Petrisko911 , PrastenejCitron, punisher, pxashes, RadimNemec, raenius, Raul, Rezet, rooty, RudyRod, S313, Saint of Killers, Schramm, Snegis, start05, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Triša, trudoš, tukak, Ukko, vankobra, VasaX, vranakx, VskPrzk, VXP, Walome, z-e-d, Zbysek2410, zlejzmrd
(181)
2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alikkk, Anton Whatever, Ash Pointak, Awakener, AxusNalim, Azalin, Azbest, Azik2586, Baffman55, Benny, besikv, binnmode, BlackDragon, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, borknagar1, Bronn, Buchtic, burzum, calvin10, CaptainMarty, charvos, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, Daw8ID, Dinik, DracoAn, Dzoglik, Dzonik, emanek, erik, ertefol, fel68, felis, figis, filemon, Final, Fos4, Fox01, Foxized, frantavasil, frantisekcap1, fvalek1, Geralt, Glumal, Golem, guseppe, Hades, Hawwwran, HellWeber, herbert, Himlik, Honzin, ikshorm, invape, ivo84, JackOneil, James, james dixon, japes, Jerdas91, jh666, Jimbeam90, Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, Karolín78, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, koudak89, Krvavý Patejl, krvinka56, Kubix, kucik, Lachvos, Lamahe, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Loks19, Lookass33, maara, Madao, Mamut12, markic, Martin.imr, Matio, Matthew, Maty48, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, Mitthrawnuruodo, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, M_M, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, Norri, NylKasbri, OldaB, onfr300, opytz, Osimchin, OwerLord, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pechna, petad, Petrisko911 , Piros0013, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, R3d, RadimNemec, raenius, Ragnarog, Rezet, Ricarderon, Rich, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, S313, Saint of Killers, saja, Salien, Schramm, semi41, Sidi Santini, Skot, Snorri_JBC, start05, Stlucius, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, TheoDread, Till, tomasko33, Triša, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, vankobra, vranakx, VXP, Wasps, willis, xintax, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (27)
arnecht, Blacklarch, chcita, davidek, deadpool, dvoracekpetr1, fifas, ghousty, Jack, kisuke93, Kitykatyn, Miriyak, monocyt, monty.cl, Neuro, Nightmare, opytz, Plechy, SASAN_KING, Sebastian the wise, Sikk, sleepless, songoku, spot, timek, Wiruss, xflori01
Shání (5)
Adelheid1, Al0f0k, Kitykatyn, mineralk, Nightmare
Nabízí (2)
Abstinent, frantisekcap1