Captain America - Válka a vzpomínky

Kdysi byl vyzáblý a slabý Steve Rogers prohlášen za boje neschopného. Pak ho ale experimentální sérum proměnilo v supervojáka na vrcholu sil. Cap svými schopnostmi bojuje za svobodu, brání utlačované a potírá tyrany kdekoliv na světě od temných dní druhé světové války až po současnost.

Nyní si můžete přečíst jeden z nejlepších příběhů, které pro Strážce svobody stvořila talentovaná dvojice Roger Stern a John Byrne. Kromě soubojů s takovými protivníky, jako jsou Batroc, baron Blood a Hyde, nabízí tato kniha i konečnou verzi příběhu o Capově minulosti.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 6. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity série Captain America (Vol. 1) #247-255


Scénář
John Byrne, Roger McKenzie (Roger Mac), Don Perlin, Jim Shooter, Roger Stern
Art
John Byrne, Josef Rubinstein (Joe)
Ink
Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
George Roussos (Bell), Bob Sharen
Obálka
Ed McGuinness
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
690 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Captain America: War and Remembrance (Marvel)
  • ludek.n
    Představitel ideálu svobody, oděný do hvězd a pruhů, Captain America má za sebou možná nejdelší a nejproduktivnější historii ze všech superhrdinů, co jich svět zná. Edice Nejmocnějších hrdinů Marvelu ho představuje v povídkovém souboru scénáristy Rogera Sterna a výtvarníka Johna Byrneho Válka a vzpomínky. Součástí této řady sešitů je kromě slavnostního 250. čísla (obsahující příběh Cap prezidentem) i jubilejní historické ohlédnutí k 40. výročí, který celý tento soubor uzavírá. Kromě těchto dvou specialit tu pak máme třísešitovou bitvu s baronem Struckerem alias Machinesmithem, dvě kapitoly s Batrocem a uprchlým Hydem, a konečně i temnou upíří Krev na blatech, v níž se Captain America přesouvá do Anglie, aby ochránil rodinu Falsworthů před krvežíznivým baronem Bloodem. Všechny zde uvedené příběhy jsou podány inteligentně, dospěle a s nesmírným zaujetím. Roger Stern má jasno, kdy je čas zatopit pod kotlem a kdy je naopak potřeba zvolnit a zamyslet se. John Byrne jeho vizi podporuje svou uspořádanou a přehlednou kresbou bez velkých experimentů. Ruku v ruce jim to spolu funguje náramně a je opravdová radost si s Captainem Americou projít jeho vzpomínky. Radost a zábava!
  • louza
    Kapitán America pod taktovkou Sterna kreslený Byrnem kolem roku 1980 parametricky hodně připomíná Semicovského Spider-Mana po čísle 10 (tedy v jeho nejlepší formě). Kromě kostýmáků je tu znatelný civilní rozměr, kde roli hraje i alter ego a jeho okolí. Některé příběhy jsou v dost podobném duchu a v jednom se potkáme dokonce i s Mr. Hydem, který se odkazuje právě na události známé ze Sternova Spider-Mana. Na rozdíl od Spideyho je ale Cap legendární ikona, takže řeší i věci, které Parker řešit nemusí. Ztracenou minulost, kandidaturu na prezidenta, nebo dávného nacistického padoucha za nímž se vydá až do Anglie. Kniha je velmi blízko tomu co pokládám za naprostý etalon Marvelu. Tohle klidně mohlo vyjít pod Semicem. Omnibus svázaných devíti sešitů je tak splněný dětský sen, který se nikdy nekonal. Ne šestnáct velkofilmů v řadě, ale tohle je Marvel jak ho stále ještě vnímám já. Dokonalá kresba a čtivé příběhy o lidech s nevšedními schopnostmi. Roger Stern je můj superhrdina.
  • VanTom
    Pohodové retro NHM se neskládá ze žádných významných příběhů, představuje jednoduše výsek ze série z počátku 80. let (ani jsem netušil, že Steve Rogers bydlel inkognito v Brooklyn Heights a živil se jako ilustrátor na volné noze), kdy přehršel textu vynahrazuje parádní, v tom nejlepším slova smyslu klasická kresba Johna Byrneho. Opravdu výjimečným se dá označit asi jen sešit, v němž Kapitán zvažuje (protože je do ní zvnějšku tlačen) kandidaturu na prezidenta – tady se jeho podstata jako symbolu, který bojuje za (americké) sny a ideály svobody, vyjevuje v plné kráse. Naopak číslo ke 40. výročí převypravuje (Franklinu D. Rooseveltovi!) počátky postavy za 2. světové války podobně naivně a zkratkovitě, jako komiksy z té éry.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš8.12.2019 22:30Nejmocnější hrdinové Marvelu #006: Captain America
    Četl js před cca 6-9 měsíci s tím, že jsem nedocetl a zůstal mi poslední sešit, nějakej upraveném origin jak říkáte... Ten jsem přečetl teď. :) Jen jsem si to tak projel na osvěžení... Kresba je klasická z 80.tek (tehdejší mainstream asi, stejně jako je dnes mainstream kresba darkness, witchblade, tomb raidera... Podle toho, co jsem tu četl), na tehdejší dobu asi fajn, příběhy jsou lehce naivní, ale vůbec ne tak, jak jsem čekal... Škoda, že jsem komentář nepsal hned, páč si pamatuju, že jsem čekal zklamání, z důvodu stáří uvedených sešitu a též z důvodu toho, že CA nemám rád, ve filmech mi je bližší , stejně jako Batman od Snydera (BvsS)... mně přijde jako přihrádek blondýn v oblečku s křidýlka na hlavě, co hlásá patetický kecy a patriotismus, moralizuje a žije jak mnich (teď nevím kterej díl CA to byl, ale asi "Ultimátní komiksový komplet #048: Captain America: Vyvolení" jak v jeskyni je voják a musí se dostat ven, povídá si s duchem CA, tam bylo těch keců, že nechápu, že ta sracka má hodnocení 3,5 a zřejmě "Ultimátní komiksový komplet #014: Captain America: Nový úděl" má 3.0, to si nepamatuju vůbec, ale taky kecy , zda se ... A též myslím, že těmito komiksy se mi cap zhnusil, malý dodatek: totálně idiotský mi přijdou křidýlka namora :) ), zpátky k tomuto komiksu, čekal jsem velký zklamání a vím, že jsem zklamán nebyl, četlo se to pěkně, dalo by se říct, že záživné, souhlasím s prolínáním příběhů jak píše P.G. (ta snad obsehla koment cyboye :)))), ale za mě to ničemu nevadí, jak jsme to prolistoval, tak příběh o robotech, kandidatura , hyde a Francouz a poslední origin, každej příběh má skvělý zakončení, který ve vás nechá jakoby dobrej pocit, že ti nebyla píčovina :D což jsem extrémně očekával a myslel si celou dobu čtení příběhu "čáp prezidentem" nebo jak se to jmenuje, takových těch dřívějších naivit typu hodím drakovi do voka rukavici a tím se zachránit není moc, ani moc toho vykecavani, prostě za mě příjemně překvapeni ... Až na ten poslední příběh, origin, tam jede ty svoje debilni kecy ...NEJ příběh: horor s upírem, nejhorší: origin... Tak ještě za mě, rozhodoval jsem se mezi 3 a 4* , ale dám 3*, i když vlastně všechno bylo fajn a bylo to zábavné... Na tehdejší dobu bych dal 4* a nebo, pokud máte rádi Čápa, tak si též 1 hvězdu přidejte :) ale třeba teď hodně hanebný Quiksilver v rámci NHM mi přišel méně zábavný, tudíž horší a má 2* ode mě ;)
  • Blackmoor
    Jen se divím že se tohle lidem dřív líbilo...
  • willis
    Že jsou scénáře špatné budiž, ale že se Cap musí živit jako ilustrátor aby měl na nájem a do rána něco smolí aby stihnul uzávěrku, to už je hodně wtf.
  • Thurin
    Průměrné 80kové retro.
  • karl173
    Povedené retro, které i přesto že na retro tolik nejsem dokázalo dobře zabavit. Je to sbírka kratších příběhů, takže se nejedná žádné promakané vele příběhy, ale na svou dobu nejsou až tak hloupé a naivní ( jen trochu ) a styl vyprávění mi nepřišel až tak zbytečně ukecaný jak bývá zvykem. Díky tomu se to velmi dobře četlo. Příběhy byli střídavé kvality. Třeba ten první byl asi nejslabší a nejlepší považuji příběh s baron Bloodem. Kresba mi přišla jako takové lepší klasické retro, kde ale opět musím vyzdvihnout příběh s upírem baron Bloodem, kde byla kresba také asi nejlepší. Fajn počtení byl poslední sešit, který beru jako dobré obohacení o Marvelovskou historii. 77%
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 6: Captain America" je zajímavá tím, že obsahuje různorodé příběhy, různé žánry a překvapivě ukazuje, že nejlepší je příběh, který se ke Capovi moc nehodí. Tahle patriotická postava nesedne každému. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1495-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-6.html
  • Ter
    Veľmi milé prekvapenie a úplná spokojnosť! :)
  • plus-rovnáse
    Je mi líto, že origin a první výskyt v téhle knize není, kdybych jí skládal já dal bych tam Origin, číslo se zmražením v ledu a číslo s rozmražením a pak něco málo z doby mezi 1980 až 2000 (takovej znalec nejsem).

    Ale budu hodnotit tuhle verzy. První příběh byl fajn, konec mě dostal a já padoucha i zalitoval. Další s tankerem... No nic moc. Cap presidentem, to mi přišlo trefný (když byly v US volby).
    Upíří story mě bavil a jen mě navnadil na knihu s Bladem (upíři:)... Poslední příběh, převyprávěný orogin... Já radši příběhy z první ruky.
  • luky.kuky10
    Civilní Captain America, který má rozhodně co nabídnout. Začnu kresbou, která je na retro skvělá a John Byrne zde ukazuje svoje nepopíratelné kvality jak svými výrazy obličeje, tak i celkově postavami a okolním pozadím na každém panelu. V knize najdeme celých 9 sešitů, takže o zábavu na delší chvíli nouze není. Rozjezd v prvních dvou sešitech je nic moc, každopádně příběh není špatný. Hodně se mi líbil sešit s Capem a jeho prezidentskou kandidaturou. Ano, je to naivní a zase to americké vlastenectví jede na plný koule (což už je u samotnýho Captaina Americy natož s dějem okolo prezidentského působení), každopádně mi to vůbec nevadilo, a opět zakončení tohoto příběhu bylo parádně napsané. Poslední sešity s Baronem Bloodem už jen potvrzují to, že Stern a Byrne vytvořili kvalitní dílo, které rozhodně stojí za přečtení. Nicméně musím souhlasit s komentáři níže, protože bych si sám představoval lepší složení komiksů s Captainem do komiksové série, jako je NHM - která má ukazovat to opravdu NEJ, ještě k tomu, když o každém hrdinovi/týmu vyjde jen jedna kniha. Takhle musím dát o půl hvězdičky míň. Celkově tedy hodnotím 3-4*
  • Carnage
    Pro mě průměr a bohužel je to moje první sólový seznámení s Capem, dříve jsem ho viděl jen v týmovkách. Jako mnoho dalších jsem doufal, že NHM série bude mít vždy kousek z Originu a pak se vrhne na modernější dobu aby bylo vidět kam až se postava posunula. Sbírám dál, protože UKK celé nemam tak chci mít celý NHM. Ale zatim je přesně vidět, že první 4 (až na Hawkeye) měli navnadit.
  • Luigim
    Velice zajímavá exkurse do starších komiksů. A jelikož jsem se dostal ke komiksům až v mém trošku no řekneme větším věku tak jsem si rád početl. Je to kvalitní všeho mix co již psali jiní. Tento komiks je parádička. Jinak čtu teď nového Capa v angličtině (hydra Cap) a to je příběh....
  • S4TW
    Tohle je komiks, který ukazuje Capa tak, jak ho mám rád. Člověk s velkou vírou ve svou zemi, svobodu a demokracii. ale zároveň ho neustále něco zklamává. Ale Cap je člověk, který nevzdává a bude bojovat dál. Navíc se jedná i o zajímavý mix, takže nám kniha nabízí detektivku, romanci, superhrdinství, ale i třeba horor. Poslední tři sešity jsou vynikající a hororovka s CA je jeden z nejlepších příběhů, které jsem s ním četl. Kresba je také skvělá, precizní a detailní, nejvíc mě zaujaly obličeje postav, ze kterých vychází spousta emocí a citů. Hrdinný Cap v tom nejlepší světle, ale zároveň tu prožijete i problémy civilního Steva Rogerse, originu se pak dočkáte v poslední sešitě. Trochu slabší byl bonus (oproti předchozím NHM), ale příběhově a kresbou se jedná se Spideym o doposud nejlepší NHM.
  • petrsimcik
    Kabukiman: Ono to nebylo zas tak neúspěšný ale museli vysvětlit kde se najednou vzal takže ten protikomunistickej pak nebyl Steve :) ale někdo jiný. Mezi tím ho ještě zkusili spojit s černošským parťákem. Prostě prováděli s ním psí kusy :)


    Jinak nechápu co proti tomuhle máte? Podle mě jsou všechny části skvělý a mapujou +- Kápovy polohy od bojovníka proti náckům, přes přicmrndávače Shieldu, až po obskurní dobrodružství s upírem kdy +- nevěděli jak s ním naložit. Každopádně výběr dobrej. Samozřejmě mohli hodit do placu i Falcona a studenoválečnýho kápa (ale to vlastně nebyl on takže by to bylo mimo.) jenže to by se smysluplně do jedné knihy prostě nevešlo.

    Každopádně mě to navnadilo dát šanci jeho dvou mnou zatím opomíjeným bookům s Falconem co vyšly v UKK takže to splnilo účel :)

  • Kabukiman
    Já jsem teda naprosto spokojený. Po tom co jsem tady viděl jednu-dvě hvězdy, tak jsem se děsil a šel do toho jen ze zvědavosti. Ale 9 sešitů za 250 kaček mi přijde jednak dobrá porce čtení a pak taky já prostě jsem staromilec a tyhle komiksy já rád. Kresba perfektní, přesně ta, co mám u superhrdinskejch komiksů nejraděj, příběhy prostě normoš superhrdinské příběhy té doby. Žádný průser se nekonal. Remake originu byl super, ale ke štěstí bych si fakt přál aby tam byl i ten uplně první sešit, přece jenom jsem fanda originů a i když věřim, že předělanej origin byl podstatně čtivější, než ten ze čtyřicátehoprvního roku, přesto bych chtěl i ten první vidět:) Stejně jako sešit ve kterém došlo k zmražení do ledu. Prostě tyhle sešity jako fanoušek musim :) Ale jinak spokojenost,
  • Azalin
    Tak to se zase musím tohoto Capa zastat.. pro staromilce věřím velmi příjemné počtení, dva hororové sešity naprosto luxusní a poslední sešit o stvoření kapitána třešnička na dortu.. nevím, co byste chtěli od osmdesátkovýho marvelu...
  • jh666
    Není to nic extra, ale dá se to. Některé příběhy jsou slabší, jiné i přes svou ukecanost lepší (nebo má prostě slabost pro příběhy odehrávající se starých anglických sídlech). Kresba je příjemná. Jen mě ale mrzí, že Capův origin je tu jen převyprávěn, docela bych si ze zvědavosti ten Captain America Comics 1 přečetl.
  • Fimi
    Já už viděl koně blejt, hada srát, cikána pracovat, ale tohle? tohle je originál, horší komiks jsem snad nikdy ještě nečetl. Tohle, když si přečte někdo Capa neznalý, řekne si, že ti jeho fanoušci musí být totální idioti. Tohle fakt ne, měla by tu být u hodnocení ještě možnost s názvem Hnůj, Odpad, Dno, Podpapírák....tohle je na Zlatou malinu
  • P.G.
    Tak takto jsem si tedy své první komiksové seznámení s Capem nepředstavovala. Mám pocit, že od dílu této série s Hawkeyem to jde někam úplně jinam, než se zdálo z prvních tří knih NHM. Chápu, že očekávat ekvivalent Celebrations je bláhové, přesto jsem si říkala, že série NHM by mohla být alespoň něo na ten způsob, hodně zjednodušený - jeden sešit originu, pak pár prostřihových příběhů z různých období nebo nějaký krátký uzavřený příběh na pár sešitů, kde se čtenář dozví o hrdinovi něco zajímavého, klíčového a tak. Jenže v této knize není nic z toho. Kdybych neměla Capa nakoukaného z filmů, vůbec bych z této knihy netušila co je vlastně Cap zač.
    Origin, navíc překreslený/převyprávěný (nedokáži posoudit, jak moc dobře) je až na konci knihy (!!), takže když začnete číst, vůbec netušíte, proč se Cap chová tak jak chová a proč smýšlí tak, jak smýšlí a děla to, co dělá. Příběhy pojí jen to, že v sešitech následují po sobě, jinak se prostě jedná o výřez z dlouhé časové osy historie Capa, která začala v roce 1941 (!), přičemž to, co čtenář nyní čte, je z roku 1980.
    Přestože se jedná o "osmdesátkový" komiks, kresbou mi připadá tak o dvacet let starší, příběhově mnohdy ještě starší. Příběhy samy o sobě jsou plné monologů a dialogů, které mnohdy působí tak, že čtenář přeci "nemá páru" a proto se mu musí vše náležitě vysvětlit. A díky tomu pak narazíme na takové perly, jako že v jednom příběhu nám Cap vysvětluje, že svým starým štítem neházel a v jiném příběhu jím vesele hází! A když dostane nový, kulatý, dokonce popisuje, jak dál s ním dohodí... A to není jediná nelogičnost, na kterou jsem při čtení narazila. Další problém je z mého pohledu rozdvojenost příběhových linií, a to jak v prvních třech sešitech (Cap pátrá po své minulosti a bojuje s Machinesmithem), tak v příběhu s Baronem Bloodem (Cap bojuje s Bloodem a představují se Invaders). Ani jedna z linií není udělaná pořádně, aby byla smysluplná v rámci příběhu, což je pochopitelné, protože v té době měli všichni čtenáři Capa načteno a věděli - jenže neznalý čtenář absolutně netuší. Sešit s návrhem Capa na prezidenta je nápadem sice fajn, ale provedením trochu mimo (a doslov na konci to úplně zabíjí). No a příběh s Batrocem a Hydem je prostě akční výplň, kterou neznalý čtenář musí skousnout a přetrpět.
    Shrnuto podtrženo: Toto představení Capa je opravdu, ale opravdu tragické. Souvislostí neznalý čtenář se nedozví prakticky nic, co by jej podnítilo k dalšímu zájmu o tuto postavu. Spíše získá představu, že příběhy s Capem jsou plné jeho monologů o morálce, o hrdinství, případně o ničem a sem tam Cap rozdá pár ran, při nichž se stále bude hlídat, že jedná podle svých zásad. Jakých? Kdo ví... A proč? Prostě proto...
    Přiznám se, že zrovna na představení Capa jsem se opravdu těšila, protže z filmů mám tohoto superhrdinu ráda právě proto, jaký je. A jsem z této knihy strašně zklamaná. Bohužel, v případě série NHM to není poprvé. Jen doufám, že další představení NHM se neponesou v podobném duchu...
  • filozof
    Jediný další zatím vydaný classic byl naprosto solidní volbou pro se seznámení se s Hawkeyem a naopak nehorší byl Iron man z konce devadesátek, takže já tady žádnou pararelu s UKK2 nevidím. Pro seznámení s některými hrdiny jsou classicy nejlepší, bohužel tady to úplně nevyšlo.

    Tento komiks je takovým dost průměrným nahlédnutím do série Captaina Ameriky. První příběh mě připadal docela natahovaný, nevím jak originální bylo rozuzlení v době osmdesátkového nadšení počítači, ale dnes už je to prostě klišé. Pro čtenáře seznamující ho se Captainem bude nejdůležitější sešit s kandidaturou na prezidenta, protože dokáže na pár stranách shrnout o čem postava je a ukázat její kouzlo. Je mnohem lepší než předělaný origin na konci knihy, který je dost hnusně nakreslený a nedokázal vyvolat stejný dojem jako originál. Po Capově kandidatuře přichází naprsto průměrné epizoda o tankeru, která je typickým sériovým příběhem a ničím nezaujme. Já jsem se teda smál tomu, že Bardoc musí za každý dialog připojit francouzskou větu, ale to bude spíš můj divný smysl pro humor. Nejlepší částí knihy je pak jednoznačně boj s upírem. Captain America proti upírovi je samozřejmě dost směšný námět, ale kupodivu to docela funguje. Samozřejmě je divné že upír nosí elastický oblek a detektivní zápletka kulhá na obě nohy, ale námět je to stále dost originální. Je to příjemné změna oproti tradičnímu držkobití mezi hrdiny a padouchy. Jako bonus máme v knize příchod Union Jacka do moderního marvelovského vesmíru. Některé sešity se na seznámení s postavou hodí takže dokážu pochopit proč vydavatelé vybrali zrovna tuhle část série. Nic to ale nemění na tom, že ty příběhy byly průměrné už ve své době. Je zde také příliš vaty, takže to vidím na slabé tři hvězdičky.

    Nejvíc mě v té knize potěšil panel ukazující Captainovy nepřátele z války, o kterých se běžně nedočteme. Hned se mi zachtělo přečíst si komiks s Asbestos Lady jako záporačkou, bohužel se toho zřejmě v životě nedočkám. Marvel se totiž rozhodl naprosto ignorovat cokoliv z dob Timely. U Capova známého originu by to ani nevadilo, bohužel ani u ostatních starých postav si žádný původní origin nepřečteme. V doslovech knih se neustále vizdvihují do nebes "zázračná 60. léta", což znamená že se UKK s komiksy z Timely dočkám jen těžko. Co bylo před Stanem Lee bohužel pro Marvel prakticky neexistuje.
  • cyboy
    Omlouvam se, ale musim obsahleji:
    Kapitana mam rad, ale ne takhle. Ne takhle.
    Sesity, ktere tvori tuto knihu vychazely v roce 1980, ale vubec to tak nevypada. Kresba, dialogy, monology a zapletky - to vsechno je prakticky stejne jako o dvacet let driv (OK, kresba mozna neni tak "hranata").
    Dejove nejde o ucelene dilo. Jedine, co knihu svazuje, je posloupnost sesitu.
    Myslel jsem si, ze koncept NHM je predstavit prurez konkretnim hrdinou a prvni dily teto nove serie tak take vypadaly - byl to mix starych a novych pribehu. Kapitan ale ukazuje zmenu kurzu a to radikalni - prakticky je to proste dalsi UKK2, akorat s rozsahlejsim povidanim v zaverecnem medailonu postavy.
    Ale zpatky k deji - prvni ctyri sesity se temer nedaji cist. Desitky monologovych a dialogovych bublin na kazde strane, dej, ktery je tak hloupy az to boli (behem jejich cteni jsem dvakrat citil silne nutkani knihu zahodit, rozslapat a spalit). Pak prichazi sesit ve kterem ma Cap kandidovat na prezidenta - uplne zbytecna zalezitost, ne kvuli napadu, ale kvuli tomu ze se to bere vazne. Pak nasleduji dalsi ctyri sesity, ktere jsou kvalitativne o neco lepsi (chtel jsem to zahodit jenom jednou) nez prvni ctyri, ale porad to neni zadna hitparada. Upir vs Cap? Ale no tak! Moudry pan Hammond nam v predmluve rika: "A pak je tu Krev na blatech. Jako Brit samozrejme nejsem zcela objektivni, ale urcite se mnou budete souhlasit, ze jde o zabavne cteni s prekvapive silnym koncem." Tak urcite, pokud vas silne prekvapi, ze "pachatele" odhalite hned v prvni polovine prvniho sesitu ze dvou. Velike, silne prekvapeni.
    Pokud budete skutecne cist vsechny bubliny, tak jako ja, tak si nemuzete nevsimnout hloupych nekonzistenci. V jednom sesite Cap vytahne stary hranaty stit a odpovida na dotaz jak s nim bude hazet tim, ze nijak, ze s timhle stitem nehazi. V zaveru knihy pak vidime situaci, kdy dostava svuj kulaty stit a nadsene ho komentuje s tim, ze se s nim bude lepe hazet. Pecka.
    Kdyz zapomenu na to, ze cela serie je evidente jen tupym pokracovanim UKK v novem kabate a budu verit prohlasenim vydavatele o konceptu serie, ktera ma predstavovat nejmocnejsi hrdiny marvelu, tak tohle predstaveni Capa je strasne a neverim, ze clovek Capa neznaly, bude mit po docteni potrebu patrat po dalsich Capovych pribezich. Tomu se rika medvedi sluzba.
    Kdyz pri cteni musite zamhourit obe oci (abyste to nezahodili), tak uz na to skoro nevidite a kdyz u toho musite jeste vypnout mozek, tak uz se to celkove blizi katatonickemu stavu a to ma byt asi rozpolozeni, ktere podle Hachette, mate pri cteni Capa zazivat.
    Naprosto promarne tri hodiny zivota.
    50% s tim, ze pri plnem vedomi bych nesel nad 40%
16323067
Četl/a (133)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Anton Whatever, Azik2586, Badgu.y1902, bat62bum, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, dcpatr , deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Dzoglik, Elizabeth, Fives, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, henrycruel, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knuckless, Koci, konva2, Lachvos, Laik, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, ludek.n, luky.kuky10, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, mstefl, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, onfr300, opytz, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sebastian the wise, SekyCZ, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, Tawax , the.kasztan, Thurin, Toi, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VanTom, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(306)
10milda, 2scha, 66pepo66, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Afrodoman, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , Anton Whatever, asgardpepa, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, bat62bum, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, carlmichael, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, DAxik, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fives, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Grebenda, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hrdina3333, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, konva2, krupan, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, Lijem24, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Luigim, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, markic, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, onfr300, opytz, Orbeek, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tominos, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, Wargeron, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zikaa, Zjew, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (7)
delsemela, FatMonster, halamastepan, Norri, Premek, RedButton, valentajno
Shání (4)
FatMonster, halamastepan, Mates17, valentajno
Nabízí (6)
66pepo66, BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz