Obsahuje příběhy:

Zrození Iron Mana
Poté, co byl zajat teroristy, vytvořil miliardář a výrobce zbraní Tony Stark neuvěřitelně technicky vyspělé brnění, díky kterému se mu podařilo uprchnout jeho únoscům. Poté, co se otočil zády ke svému dosavadnímu životu, teď využívá úžasnou sílu svého bojového obleku k záchraně lidských životů jako nepřemožitelný Iron Man.

Pod maskou Iron Mana
Nyní Tony čelí zatím nejtěžší zkoušce v boji proti svému vlastnímu brnění.
Řízen šílenou umělou inteligencí, která zná Tonyho zdánlivě lépe, než se zná Tony sám, se zběsilý bojový oblek nezastaví před ničím v touze zcela ovládnout svého tvůrce. Toto je člověk versus stroj - akční klasika, která vám nedovolí od knihy odejít, dokud nedočtete až do konce!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 5. v pořadí.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Kniha obsahuje sešity série Tales of Suspense #39 (prosinec 1962), Iron Man #½ (leden 2000) a Iron Man (Vol. 3) #26-30 (březen 2000 - červenec 2000)


Scénář
Stan Lee, Larry Lieber, Joe Quesada
Art
Sean Chen, Don Heck (Donny), Alitha Martinezová
Ink
Nelson Faro DeCastro (Nelson), Don Heck (Donny), Rob Hunter, Rodney Ramos
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Steve Oliff, Tom Smith
Lettering
Rui Alves, Frederica C. de Armada
Překlad
Petr Schwarz
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
615 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Iron Man: Mask in the Iron Man (Marvel)
  • TheLavk
    Pěkná kresba, ale příběh není nic super.
  • kaylin
    Ne, ani komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 5: Iron Man" se moc nevyvedl, a i když je třeba kresebně zajímavý, i když jsou zde prvky ve vyprávění, které se mi líbily, celkově to je jen ukázka toho, že i ty velké marvelovské postavy mají špatné příběhy, které nefungují. A ani po takové době, co Marvel komiksy vydával, tu není romance, která by stála za to. Ona by tahle byla zajímavá, ale je prostě jen výplňová. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1490-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-5.html
  • mearez
    Devadesátky, co si budem. Ale na zabavení je to celkem fajn. Celkem se mi líbí scénář. Ale není to nic geniálního.AleJocasta se mi fakt líbí.
  • plus-rovnáse
    Pro mě nejslabší číslo NHM. Nelíbila se mi japonská stylizace komiksu ani příběh. Ten mě neoslovil. Konec jsem (možná svojí blbostí) nepochopil a bonusový materiál mi přišel moc nudný (technické detaily asi zase moji vlastní blbostí). Taky mi přišlo v bonusech divný něco jako "nano-oblek" nebo co... Nic pro mě.
    2 hvězdičky dávám za Origin, který tu má být (NHM přece) a za část příběhu kdy je oblek oživen.
  • Gustik5
    Taková fajn jednohubka, která neurazí a na jedno přečtení i celkem zabaví. Nemít ale hodně rád Iron Mana, půjdu asi níž. Příběh je taková okoukaná tuctovka. Ale vzhledem k tomu, že tohle byl rozjezd, tak se asi nic jiného čekat nedalo... Kresba mě nějak nenadchla.
  • Luigim
    Za mě plus. Rozhodně bych ho nezatracoval. Kresba dobrá a děj také. Škoda že Stark ma fakt smůlu na vztahy Rumiko mi přišla více než sympatická. Nikdo nemůže mít vše. A syndrom Jocasty co oživí obleček ? Paráda. Nakonec ten oblek toho mi bylo líto když na úplném konci pochopil. Sebeobětování. Myslel to dobře jako super symbióza. I Stark si to nakonec uvědomil. Ale pozdě...Jak říká klasik. Nejvetším hrdinou se stává ten, který se obětuje i za cenu toho, že se to nikdo nikdy nedoví. Takže palec nahoru a věčnou slávu pro obleček na ostrově.
  • jh666
    Oproti prvním dílům NHM je Iron Man krokem dolů. Příběh sice nadějně začíná, ale ke konci je to už docela průměr, místy dokonce pr***r. Kresba také není nic moc. 40 %
  • Kabukiman
    Tři hvězdy, ale dobrý! Uplná trága to nebyla. První příběh už tady vyšel, takže ten jsem ani nečetl. Dalších šest sešitů je tak nějak normálních. Člověk nesmí moc používat logiku. Musíte to číst jako že víte, že z vás scenarista dělá blbce,ale vám to natruc nevadí :) Když oživne po úderu blesku mrtvola, tak si řikáte "nojo, tak třeba by to šlo", když vám někde tvrdí, že úderem blesku začne váše PC myslet, začnete si už mrmlat, že abyste takovou kravinu sežrali, musel by ten blesk trefit do hlavy i vás... Nelíbil se mi taky Tonyho zlomenej nos celou dobu a nemám rád ani Ironmanův oblek z té doby, se všema těma neonovejma žebříčkama zdobícíma hlavu, límec, ruce....
  • P.G.
    Zklamání. Kdyby nebylo onoho originu (který již vyšel v 1. řadě UKK), dala bych jen 1*. Origin je odrazem doby a s ohledem na to proti němu nic nemám. Zbytek knihy je uzavřený příběh z roku 2000. Žádný prostřih z mezidobí (origin je z roku 1963) - no budiž, ale vzhledem k tomu, že NHM by mělo představovat hrdiny Marvelu, tak bych čekala, že se o IM dozvím něco víc než jen to, že je to průmyslník, co zachraňuje svět v plechové zbroji. Uzavřený příběh prostě jen říká něco málo z dlouhé historie IM, a naprosto bez souvislostí. Navíc v roce 2000 dát jako nosnou zápletku příběhu oživnutí AI v podobě Frankensteinova monstra, to chce tedy opravdu dost odvahy. Zpracování není jakkoliv originální, postrádá jakoukoliv zajímavou myšlenku, oba hlavní hrdinové se v příběhu chovají jako kdyby přišli o rozum (a nebo jej vůbec neměli) a vše navíc korunuje kresba, která mi k takové zápletce vůbec nesedne. No a závěr příběhu, to radši nekomentuji. Tady nejen logika skřípe tak, až z toho bolí uši.
  • S4TW
    Ze začátku jsem si říkal, ty jo, konečně fakt pořádný samostatný Iron Man, no nakonec to zase taková sláva nebyla. Nápad dobrý, to se mi líbilo, především, jak autor dostal Tonyho až na samotné psychologické dno a zároveň rozebíral, jak se chce UI stát člověkem (tohle už je sice ohraný koncept, ale budiž), každopádně to za mě fungovalo a líbilo se mi to. Dojem mi teda hodně kazila kresba, ta mi set sakra nesedla, moc manga style, obličeje fakt hrozný, ale především barvy, to byla kinder disco party až hrůza. No, celý to zabil konec, to bylo fakt špatné a zničilo to celý dojem ze scénáře, který byl výborný. Takže ve finále se nejedná o žádnou bídu, to chraň bůh, ale počáteční velké nadšení závěr zmrazil, škoda. První originový sešit považuji za jeden z nejlepších původních originů vůbec, tam není co vytýkat.
  • cyboy
    S temi Ultimates jsi mi nasadil brouka do hlavy, ale ne, nejespis to tak neni - Ultimates se objevili az v roce 2002 a sesity, ktere jsou v tomto NMH jsou z roku 2000.
    Problem je v tom, ze vsechno je jen jako a take je to sama recyklace.
    Jen namatkove:
    1. TS opravdu nechlasta, jen nam to ma jako pripomenout ze chlastal, ale z pohledu pribehu je to uplne zbytecna odbocka. No tak se ozral, no. Jako abstinujici alkac by sice na 99% skoncil zase jako alkac, ale TS ne, protoze ma kamarady, kteri se (pro dej) naprosto zbytecne objevi jen proto, aby se mohli nechat poslat do prcic. Tomu rikam kamosi, kdyz chtej pomoct alkacovi a nechaj se od nej poslat do haje (a navic se urazej kvuli jeho blbejm kecum).
    2. oblek ozije po zasahu bleskem stejne jako filmovy Frankenstein (akorat ze ten "nedorustal" - jak se vubec tomu obleku muze darit dorustat? Z ceho?). V knize navic netvor neozije po zasahu bleskem, ale stvori ho lidsky intelekt Frankensteina, zasah prirody by byl proti logice knihy. Jako vazne nejde vymyslet neco lepsiho? Nebo si alespon precist predlohu a netvarit se jak jsem chytrej, kdyz jsem videl nejakej film, ktery puvodnimu pribehu nesaha ani po kolena?
    3. oblek je sice uzasne inteligentni a ma hotove svetonazory, ale neuvedomuje si ze se chova jako dite a Stark mu na to skace jak jeste vetsi dite
    (pozor spoiler!) 4. uzasne procitnuti "netvora" je tak neuveritelne a odflaknute az to boli a TS, ktery ho pohrbi je snad jeste neuveritelnejsi. Adekvatni konec "a la Frankenstein" by byl, kdyby se Stark upalil na vlastnorucne postavene hranici, nebo to alespon slibil jako netvor u Shelleyove. To jedine by na tomhle pribehu asi bylo prekvapive.
    Jako byt cilova skupina (odhaduji tak 8-12let) a nemit nacteno, tak se mi to mozna libilo vic. Takhle jsem vazne zklamany a navic dvojnasob, protoze jsem si blahove namlouval, ze v NMH dostaneme trochu lepsi pribehy, nez je vetsina toho co ted vychazi v UKK2.
  • petrsimcik
    cyboy: podle kresby a chlastajícího TS, když jsem do toho tak nahlídl jsem měl pocit že jde o bokovku k Ultimates. Recht? Nebo se mi to jen zdá :)
  • cyboy
    Zklamani. Velke zklamani. Pribeh o ozivlem obleku je nedomysleny a plny podivnosti (kde se vzala ta "rostouci" vec v obleku?). A ten konec je nejspis jednim z nejpitomejsich koncu v modernim komiksu.
    Tak snad to bude priste lepsi.
    50%
92649201
Četl/a (148)
2scha, 66pepo66, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Anton Whatever, Badgu.y1902, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Dexir, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Elizabeth, Fida, Fives, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, Hønzza, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, JackOneil, Jakub Howlett, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Kitykatyn, Knuckless, Koci, konva2, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, onfr300, opytz, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, perper, petad, petrSF, Piros0013, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, rizecek33, roswelll, S4TW, Sakyk, samuelo12, Sebastian the wise, SekyCZ, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, Tawax , TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, TheLavk, Thurin, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valentajno, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(308)
10milda, 2scha, 66pepo66, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Afrodoman, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, asgardpepa, AwatarDK, Azbest, Badgu.y1902, batoo, birkoff13, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, carlmichael, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, CHester Turner, Choky86, chuckboris, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, DAxik, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elizabeth, Errov, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fives, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Golem, Grebenda, Gustik5, gwen666, Hønzza, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hrdina3333, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, IV, Izmir Čupr, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, konva2, Kouzelnik7, krupan, Kubik.aa, kucik, Laik, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, Luigim, luky.kuky10, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Mates17, Matio, Mato, Maty48, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, MisaSutcliff, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, onfr300, opytz, Orbeek, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, rizecek33, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SekyCZ, semi41, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, Tawax , TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, TheWrecker, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, valentajno, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, Wargeron, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (5)
Azik2586, delsemela, FatMonster, Premek, RedButton
Shání (1)
FatMonster
Nabízí (5)
66pepo66, Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz