Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tom Taylor, obviněný z masakru ve vile, ve které vznikl Frankenstein, se dostává do vězení – a do nového příběhu. Bohužel, tím příběhem je Legenda o Rolandovi, která končí krveprolitím a smrtí všech hrdinů. A dál to nebude o moc lepší, cesta Taylora zavede od Stuttgartu roku 1940, do města duchů, které obývá pán lhářů třetí říše, Josef Goebbels – a zmučená duše, která touží po záchraně... nebo po smrti.

Obsahuje sešity série The Unwritten #6-12

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross, Kurt Huggins
Ink
Peter Gross, James Hodgkins (Jimmy Broxton)
Barvy
Chris Chuckry, Zelda Devonová, Jeanne McGee
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Boris Hokr
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-372-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
167 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
465 g
Stran
168
Cena
429 Kč
Originál
The Unwritten #02: Inside Man (Vertigo (DC Comics), 2010)
  • sedw
    Druhý díl a hned na plný počet. Příběh je napínavý, parádně kreslený, ale hlavně zábavný. Propojení světa Mezi řádky s jinými knihami a příběhy je opravdu parádně zvládnuté a nemůžu se dočkat, jak se vše bude vyvíjet.
  • faster86
    faster8627.11.2023 07:42Mezi řádky #02: Informátor
    Nejsilnější část z dějových linek je o tom jak příběhy působí na děti. O chlup lepší jak první díl.
  • Azalin
    Azalin mecenáš16.11.2016 16:10Mezi řádky #02: Informátor
    Tak to mi jako spadla brada.. Alan Moore je jenom jeden, ale Carey se k němu sakra blíží.. a to snad ještě víc než jeho učedník Gaiman..
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.9.2016 17:58Mezi řádky #02: Informátor
    To je tak neuvěřitelně post-postmoderní komiks. Žeru to, samozřejmě, většinou se od toho absolutně nemůžu odprostit, na druhou stranu si občas trochu říkám, jestli to není až moc přeplácané (na úkor logičnosti - kterou je teda trochu bláhové a troufalé hledat), jako by vám do naprosto úžasného guláše, který konzumujete, Carey přisypal ještě toffifee. A to proti toffifee nic nemám, chápete. A kdo to byl Roland, atp., nám autoři taky nemusí vysvětlovat tak polopaticky, ale což. Pořád je to zatím komiksová série, která svou kvalitou výrazně převyšuje ostatní, možná proto nechci být v důsledku až takový nekritický.

    Celkový dojem: 80%
  • Fry
    Fry admin14.6.2016 21:25Mezi řádky #02: Informátor
    "Mezi řádky #02: Informátor" - Fajn, asi jsem se nechal příběhy pohltit. Civilní příběh Toma Taylora už přestává být pouze civilní, vilu Diodati měníme za Donostii (vězení) a na světlo vystupují další ztracené příběhy. Jak "Legenda o Rolandovi", tak nacisticky upravený příběh "Žid Süss" nejen dovzdělávají samotného čtenáře, ale také jsou hlavními pilíři a hybateli celého děje. Smutné, komorní, čtivé a překvapivě docela drsné. Tohle jsou "Mezi řádky" ... Za mě 5*!
  • baatcha
    baatcha12.6.2016 14:49Mezi řádky #02: Informátor
    Jediný problém, který s Mezi řádky mám, je ten, že komiks ze všeho nejvíc připomíná nadšenou práci doktoranda literárních studií, který je tak zaujatý genialitou svého díla, že zapomíná soustředit se na postavy. Ano, máme tu rostoucí spektrum charakterů, ale všichni do jednoho jsou jen nástrojem příběhu. Objeví se, odehrají svou roli (jako spisovatelova družka s hrnčířským kruhem), a pak navždy zmizí. Stejně tak hlavní postavy jsou zatím rozpracovány jen povrchně. Ale možná je to tím, že tohle není příběh o postavách, tohle je příběh o příběhu. Ale hlavně je to chytré.

    Zde decentní TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=cLmQitu3CVg
  • rooty
    Výborné pokračování prvního dílu, udržuje napětí a velké očekávání, co se bude dít dále.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš22.5.2016 10:12Mezi řádky #02: Informátor
    Óóóóóóó, tak tohle mne baví převelice. Druhý díl u mne naplňuje očekávání z prvního - Carey je jednoduše skvělý.
  • kaylin
    kaylin20.5.2016 06:00Mezi řádky #02: Informátor
    Už se ale nemusím bát říct, že se na náš trh dostala další výborná série, která dovede vaši fantazii pořádně rozbouřit. Ono to tak prostě je. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1170-mezi-radky-2-informator-75.html
  • Norri
    Norri mecenáš12.5.2016 11:45Mezi řádky #02: Informátor
    2016:
    Dopady Tomova společenského pádu jsou jedním z ústředních témat druhého dílu. Silné příběhy totiž mají moc formovat společnost a měnit kolektivní nevědomí. Mike Carey to v úvodu vysvětluje téměř fyzikálně. Tak jako gravitace ohýbá prostor, tak i síla fantaskních příběhů ohýbá naši realitu. Události donutí Toma smířit se s tím, že svět je jiný, než si myslel a že toho má s literárním čarodějem společného víc, než si kdy dokázal představit.
    Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/958-mezi-radky2

    2022:
    Oproti první knize přibylo novinových a internetových článků, které jsou docela obsáhlé. Pokud je nepřeskakujete a čtěte si je, tak to dost kazí tempo vyprávění. Pravidla světa Mezi řádky zde dostávají jasnější obrysy, ale pořád jsme ještě na začátku. Mimochodem, v dnešním světě plným konspirací a propagandy, které na nás útočí ze všech stran, je téma této série naprosto geniální. Nechci říct, že dříve příběhy neohýbaly realitu, ale pokusy o takové úmyslné ohnutí nebyly tak časté a tak zřejmé.
  • louza
    Carey je výborný a jeho Luciferu patří věčná sláva, ale tohle je přece jen trochu jiné. Premisa skvělá, leč zpracování je poměrně dost podbízivě tendenční. Je tam hodně referencí, všechno se tváří tak nějak intelektuálně, přesto se nemůžu ubránit dojmu, že je celý v jádru velmi přímočarý a jednoduchý děj jen na efekt a že v knize jde podobně jako u Ságy o trochu něco jiného, než jak se ve skutečnosti tváří. Marků pojem page turner tu dokonale sedí. Pokud chtěl Mike napsat svého Harryho Pottera, tak se mu asi povedlo s k tomu alespoň přiblížit. Já ovšem čekal nadčasovou chytrou knihu pro fanoušky literatury, což jsem tak úplně nedostal. 70%
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko26.4.2016 12:22Mezi řádky #02: Informátor
    od prvního dílu se zas tolik nezměnilo (!) pořád splňuje nejpřísnější měřítka ambiciózní urban fantasy pro náročné a zatraceně baví
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.4.2016 19:06Mezi řádky #02: Informátor
    Serie se porad rozbiha, takze tezko soudit. Obecne je to dobre asi stejne tak jako prvni dil - opet jsem u toho mel pocit ze ctu zacatek neceho opravdu dobreho u ceho bych nechtel chybet. Pokracovani si urcite koupim, jsem zvedavy jak to s Harrym, teda Tommym bude dal.
    Akorat je to serie u ktere bude potreba opacko nejspis pred kazdym dilem, protoze jsem se uz ted mirne ztracel a musel jsem zalistovat prvnim dilem, abych si to trochu osvezil.
    80%
283731
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.6.2016 17:21Mezi řádky #02: Informátor
    Jo Fryi, staň se jutuberem! A bacha, jak je DeG tak sladký, pravděpodobně má zálusk na tvoji prdelku;)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš15.6.2016 16:23Mezi řádky #02: Informátor
    to Fry: To je panečku rozdíl! Když se podívám na tvá první hodnocení ještě od Frye trolla:
    Fry | OFF | 12:37:08 19.02.2011 | Crew2 #24 | *****
    Skvělý komix LUCIFER a dalši komixy.
    A taky skvěle članky.
    Je to jedna z nejlepších CREW.
    Davam 100.

    Ještě to chce trošku přitvrdit ve hvězdičkách, tvé minimu jsou tři:). Jo a začni dělat videa, jestli máš volný čas, a za pět-deset let budeš komiksovou celebritou:).
Četl/a (104)
123peta, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, blackJag, borknagar1, calvin10, charvos, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, davidek, Deckard, DEmnoG, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, faster86, figis, Filios dVekerec, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Golem, Grrr, Hawwwran, HellWeber, IndyP, invape, Jabba, James, japes, Jay-jay, jendalin, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, Kaaos, kallenved, kaylin, Kokuun, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, lucmartincova, lukascus, marek zigmund stanko, Martinb, massilia, MEGA, mgeralt, mineralk, namdnas, nejakdivne, Norri, oleav, Olesh, opytz, Paldini, Petr, Petrisko911 , petrSF, PrastenejCitron, punisher, puolpm, RaptoR, Rezet, Rinter, rooty, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, the.kasztan, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VXP, xflori01, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(194)
2scha, adam.ra, Alfred, Alikkk, anka, Awakener, Azalin, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, calvin10, calviti, Captain Collar, Černá Krysa, charvos, chmelus, cobe, Const.ex, Cr4sh, CreepyDragon, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davedd168, davidek, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, discovery, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvory, Elnie, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, figis, filemon, Filios dVekerec, filosh, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Golem, Grrr, hanocri, Hawwwran, HellWeber, herbert, herrman, hiro666, Hulik, hyba1991, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, Jak, James, james dixon, Jay-jay, jendalin, jerry67, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kokuun, komik.sx, lacoste, Lenny, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, lucmartincova, maara, Malachias, Mankin, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matejrychly89, Matio, MB, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, monty.cl, moris.cz, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, Nightmare, noMster, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, Ragnarog, RaptoR, Ricarderon, Rich, Rinter, rooty, Rowan, Rumburaq, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vishnar, Vítek, vranakx, Wakker, willis, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zd, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
Askalon, besikv, delsemela, Fr3d_K, gumidekmedvidek, hahahoho, Himlik, husakpetr93, illy, Infarkt, Joshua_T, Mamut12, Maty48, Miriyak, nx, Premek, pxashes, royan, sala, Saran, skepsi, songoku, timek, xxaannddeerr
Shání (1)
buscheer
Nabízí (4)
bourgeois, Librarian, MB, oleav