Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
UŽ NENÍ CO ZTRATIT!
A je to tady! Na jedné straně pološílený novinář, kterého stěží snesou jeho vlastní asistentky, na druhé prezident USA. První z nich trpí degenerativní a debilizující mozkovou chorobou, druhý je totálně psychotický parchant. Jejich závěrečné střetnutí ustojí jen jeden.
Ve finále Transmetropolitanu, které dostává pověsti revolučního díla Warrena Ellise a Daricka Robertsona, čeká Spidera Jerusalema poslední boj za pravdu a spravedlnost proti všemu opresivnímu zlu, které na něj dokáže budoucnost naházet. Co ho ale na konci této cesty čeká – hora, nebo hrob?

Oceňovaný scenárista Warren Ellis (The Authority, Planetary) a výtvarník Darick Robertson (The Boys, Wolverine) komiksem Transmetropolitan: Naposled zamykají dveře, zhasínají světla a nastavují ciferníky časovaných bomb. Kniha obsahuje sešity 55–60 jejich nezničitelné série společně se speciály Nenávidím to tu a Města hnus, narvanými kresbami hostujících výtvarníků.


Obsahuje sešity série Transmetropolitan #55-60, Transmetropolitan: I Hate it Here a Transmetropolitan: Filth of the City

Scénář
Warren Ellis
Art
D'Israeli, Brian Michael Bendis, Tim Bradstreet, Mark Buckingham, Jacen Burrows, John Cassaday, Cliff Chiang, Amanda Conner, Guy Davis, Steve Dillon, Colleen Doran, Gary Erskine, Glenn Fabry, Richard Friend, Marcelo Frusin, Brandon Graham, Paul Gulacy, Cully Hamner, Tony Harris, Lea Hernandez, John Higgins, Matt Howarth, Klaus Janson, Phil Jimenez, Dave Johnson (JØHNSØN), Michael Wm. Kaluta, Igor Kordej, Garry Leach, Steve Lieber, David Lloyd, David W. Mack (Mack), Kevin Maguire, Alex Maleev, John McCrea, Michael Avon Oeming, James Palmiotti (Jimmy), Yanick Paquette, Paul Pope, Steve Pugh, Javier Pulido, Rodney Ramos, Eduardo Risso, Josue Rivera (Justiniano), Darick Robertson, Prentis Rollins, James Romberger, Eric Shanower, Liam Sharp, Bill Sienkiewicz, Carla Speed McNeil, Cameron Stewart, Bryan Talbot, Dave Taylor, Frank Teran, Jill Thompson, Jamie Tolagson, Chris Weston, J.H. Williams III, Judd Winick, Phil Winslade, Brian Wood, Danijel Žeželj
Ink
D'Israeli, Brian Michael Bendis, Tim Bradstreet, Mark Buckingham, Jacen Burrows, John Cassaday, Cliff Chiang, Amanda Conner, Guy Davis, Steve Dillon, Colleen Doran, Gary Erskine, Glenn Fabry, Richard Friend, Marcelo Frusin, Brandon Graham, Paul Gulacy, Cully Hamner, Tony Harris, Lea Hernandez, John Higgins, Matt Howarth, Klaus Janson, Phil Jimenez, Dave Johnson (JØHNSØN), Michael Wm. Kaluta, Igor Kordej, Garry Leach, Steve Lieber, David Lloyd, David W. Mack (Mack), Kevin Maguire, Alex Maleev, John McCrea, Michael Avon Oeming, James Palmiotti (Jimmy), Paul Pope, Steve Pugh, Javier Pulido, Rodney Ramos, Eduardo Risso, Josue Rivera (Justiniano), Darick Robertson, Prentis Rollins, James Romberger, Eric Shanower, Liam Sharp, Bill Sienkiewicz, Carla Speed McNeil, Cameron Stewart, Bryan Talbot, Dave Taylor, Frank Teran, Jill Thompson, Jamie Tolagson, Chris Weston, J.H. Williams III, Judd Winick, Phil Winslade, Brian Wood, Danijel Žeželj
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Gene Ha, Darick Robertson
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7507-011-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
800 g
Stran
240
Cena
499 Kč
Originál
Transmetropolitan #10: One More Time (Vertigo (DC Comics))
  • VanTom
    VanTom21.12.2022 12:27Transmetropolitan #10: Naposled
    Spider aktivuje všechny své docházející síly a do kouta zahnanému Fešákovi, který ve Městě vyhlašuje stanné právo a povolává armádu, uštědřuje finální rány. Také ovládané a zastrašované, ale nezávislé liberální zpravodajství se nenechá zahanbit a přes veškeré překážky splní svou novinářskou povinnost. Ach jo, je až naivně zřejmé, jak si Warren Ellis a Darick Robertson nedokázali ani představit, že by někdo mohl v moderním civilizovaném státě získat absolutní moc a kontrolu nad médii, aby mu něco takového prošlo. Ups, a jen o dvacet let později… Závěrečné sešity nicméně odsýpají v parádním tempu a Spider se vyjevuje jako muž na správném místě (přestože nakonec zůstává starým špatným, nezralým křivákem :-)). Dlouhé bonusové dva sešity jeho sloupků (s ilustracemi desítek slavných kreslířů) pak zpětně shrnují počátky série a propagují jeho názory na zrůdně svůdné Město a úpadkovou, přesto elektrizující a povznášející společnost budoucnosti často velice trefně.
  • faster86
    faster8613.8.2021 22:12Transmetropolitan #10: Naposled
    Zakončení série se nese v duchu předešlých dílu, Ellis se nesnaží tlačit na pilu, ani mu nedošel dech. Velmi dobrý konec, což bohužel není pravidlem u všech sérií. První bonusový sešit je ok, u druhého mi přijde jakoby Spiderovi (Ellisovi?) Došel dech. Ale je fajn, že tu oba jsou. Celá série jako komplet je vynikající.
  • Palebras
    Palebras5.6.2020 17:03Transmetropolitan #10: Naposled
    Takže je dokonáno!! Je za mnou poslední díl a já musím říct, že jsem možná čekal trošku jiný závěr. Možná temnější, možná ujetější či šilenější? Nevím. Jak se celá série od začátku krystalizovala, tak jsem asi vůbec nečekal, že by mohlo být vše zalité sluncem. Každopádně nechci moc vyzrazovat, takže obecně...Prostě mě konec nenadchnul, každopádně vůbec to nijak nekazí dojem z celé série, protože ta byla skvělá. Spider ušel pořádný kus cesty a hodně mi to prostě sedlo. Co se jestě týče sloupků, které snad tvořily půlku knihy, tak ty mě nijak neoslovily. Některé dokonce považuju za bláboly kdy jsem místy usínal. Normálně bych hodnotil o hvězdu méně ale jelikož tohle byl poslední díl skvělé série, tak dávám plný počet...Budeš mi chybět Spidere...Určitě si to dám někdy znova!!!
  • karl173
    karl173 mecenáš22.11.2018 18:37Transmetropolitan #10: Naposled
    Tak a je tu konec. Závěr série, který nejenže se povedl, ale který se mi zaručeně vryje do paměti. Závěrečné sloupky byli už jen malou třešničkou na dortu, která dala zavzpomínat na dřívější události. 90%
  • sedw
    Super závěr super série, Spider mi bude opravdu chybět. Opravdu skvělá série jako celek, Ellis mě opět nezklamal. Oproti některým recenzentům mě bavily i novinové články na konci komiksu. Plný počet je v tomto případě málo.
  • mttra
    MEGA SUPRACKA serie,DIKY MOC ZA NI !!!
  • Fry
    Fry admin13.5.2016 18:46Transmetropolitan #10: Naposled
    "Transmetropolitan #10: Naposled" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A je... konec! Brilantní série plná hnusných politiků, všivých asistentek, ale hlavně průbojného novináře Spidera Jerusalema došla ke svému zdárnému konci. Na cestě už jen stojí ozbrojené jednotky a prezident! Přesně tohle si nechám líbit a dokonce i ty bonusové materiály, i když místy dlouhé, mi budou občas chybět. Naštěstí to budu mít vždy při ruce ve své knihovně. Za celou sérii ... Za mě 5*!
  • Shpeckk
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.12.2014 07:40Transmetropolitan #10: Naposled
    Takový slastný happyend jsem nečekal, škoda, že v našem normálním světě se taky nemůže stát něco podobného, že by média přestala lidem cpát do hlavy lži, polopravdy, manipulace, propagandu a v neposlední řadě zbytečné sračky a začla konečně taky říkat pravdu;) Jako některým klukům pode mnou musím říct, že mi bude celý tento bizarní svět s všemi jeho obyvateli, kyblíky eskymáckých očí a klonovaným lidským masem taky chybět. Ty poslední dvě multiautorské kapitoly byly celkem důstojným zakončením, nejvíce se mi asi líbily (obsahem i kresebně) ty dvojstrany o nevzdělanosti dětí a pak ta v té prostituční ulici. Ale na více stranách jsem se kochal dlouho pohledem, je taky fajn, že nám Ellis osvětlil energetický zdroj budoucnosti pro Zemi. Moc pěkné. Takže tento díl, protože jsem čekal zběsilejší zakončení, za 4, ale kdybych měl hodnotit celou tuto úžasnou cyberpunkovou, totálně šílenou, originální a s ničím nesrovnatelnou sérii, dostávám se na 99,5%. Bravo a díky BBArte, že to máme komplet!
  • Doppelganger
    Doppelganger8.12.2014 22:11Transmetropolitan #10: Naposled
    ani ne dva měsíce po vydání české verze poslední knihy zemře nejslavnější kočka se dvěma tvářemi na světě. náhoda?

    http://io9.com/rip-frank-and-louie-the-two-faced-cat-1668317217
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2014 13:03Transmetropolitan #10: Naposled
    Dobré a vtipné zakončení této parádní série. Obávám se, že všechno, co jsem říct chtěl, už jsem řekl v komentářích u předchozích dílů - mám stejný problém jako Jerusalem, najednou mi nefunguje mozek a nemůžu dát slova na "papír":-) Bude se mi stýskat.

    Celkový dojem: 80%
  • brkowycz
    brkowycz28.11.2014 11:43Transmetropolitan #10: Naposled
    Sice to není úplně čistě pětihvězdičkový závěr, ale i tak patří přeci jenom k těm nejlepším, které jsem dosud v komiksech četl.

    Celá tahle série je vskutku povedenou jízdou. Ellis s Robertsonem stvořili skvělý svět budoucnosti, který je vlastně karikaturou našeho současného kulturního okruhu, pro který se vžilo ozačení "západní kultura". Spoustu problémů, kterými trpí náš svět, Ellis přehání a vyhrocuje, ale o to lépe slouží jako názorný příklad toho, jaké nehorázné kraviny jsme schopni provádět. Je to tedy komiks pro lidi, kteří nejsou spokojení se současnou politikou? Určitě, ale je to i pro ty, které politika pranic nezajímá. Komiks je plný hlášek, násilí, drog, prsou a celé řady úžasných šíleností. Zároveň je o velice chytrý příběh o boji novináře se zkorumpovaným politikem.

    Finále série přináší vše, co by jsme od finále takové série mohli čekat. Násilí pouličních nepokojů, Spider, který je po všem tom odboji na konci sil, ale snaží se to navzdory svému zdravotnímu stavu "dotáhnout do konce". Dostane se nám i závěrečné konfrontace hlavního hrdiny a hlavního záporáka. Přesto jsem po dočtení komiksu měl pocit, že Ellis finále mohl ještě víc vygradovat, že si místo toho vybral jistější cestu. Příliš to nevadí, protože finále výborně završilo celou dlouhou cestu. Transmetropolitan je věc, kterou bych určitě každému doporučil. Fakt jo!
  • felis
    felis mecenáš26.11.2014 13:23Transmetropolitan #10: Naposled
    Na rozdíl od některých předchozích dílů, které byly silně rozvláčné, tady se jde rovnou na věc. Spider mačká Fešákovy koule na kaši a snaží se udržet svou zfetovanou tělesnou schránku při životě. Bez ohledu na to, jak příběh nakonec dopadne, investigativní novinařina zvítězí. Oproti dosavadnímu depresivnímu vyznění přináší poslední díl sluníčkové rozjasnění, což považuji za jeho nějvětší vadu na kráse. Každopádně důstojné zakončení výborné série. Potěší a hezky uzavřou závěrečné bonusy ve formě fragmentů ze Spideyho úvodníků. Po Transmetropolitanu se mi bude stýskat a určitě si někdy najdu čas dát si to celé ještě aspoň jednou.
  • kaylin
    kaylin12.11.2014 08:43Transmetropolitan #10: Naposled
    Chytré sci-fi, to není něco, co by se v poslední době tak často vidělo, nemluvě o tom, když se k tomu ještě přidá přívlastek "politické". Ano, "Transmetropolitan" je chytré politické sci-fi, které vás dostane skvěle napsanými postavami a cynickou kritikou společnosti. Ne, to co vidíme, není zase tak vzdálená budoucnost, vlastně to dění od reality není vůbec moc daleko. Jen nám chybí ty skvělé drogy a halucinační reklamy. Jsem rád, že se u nás podařilo sérii vydat celou, protože tohle si čtenáři zaslouží. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/783-transmetropolitan-10-naposled-90.html
  • erik
    Finále Transmetropolitanu je dobré. Čakal som trošku temnejšie zakončenie, ale to nevadí. Čo mi však nesadlo, je bonus v podobe zozbieraných stĺpčekov. Ideí na zamyslenie je v nich dosť a dosť, ale ak si odmyslím galériu kresličov, mám pocit, že Ellis sa túžil vykecať a videl sa čoby spisovateľ. Jednoducho to nie je tak úplne „komiks“ a vôbec by ma nemrzelo, keby to vyšlo čoby literatúra a nemusel by som si to kupovať.
  • koudy
    koudy mecenáš5.11.2014 21:19Transmetropolitan #10: Naposled
    Yeah. Byla to kurva jízda! Nebudu prozrazovat závěr, stojí za to, užijte si ho!
    Řeknu jen, že se dočkáte běžné dávky černého, sexuálního a sexistického humoru. Když píšu běžné tak tím myslím pro Spidera, takže všudypřítomné, na každé stránce a občas i mimo ně.
    Je tu ale cítit i jistý morální rozměr (to že je pořád sjetej s tím nemá nic společnýho) ... Občas sice přes hledí střevního trhače, ale je to taková ta morálka na které se většina z nás (aspoň doufám) shodne - není rozumné zabíjet lidi, zotročovat je (ať už fyzicky, nebo psychicky) a podobně, ale když je zotročujete a ubližujete jim, je v pořádku, že Vám někdo vymrdá díru do... no vlastně všude.

    Nemůžu nezmínit výtvarnou stránku - já to prostě žeru! Nádherná, propracovaná a ÚPLNĚ ujetá.

    Na závěr snad jen dodám "Pamatujte děti - nikdy nedopusťte aby se příšerák Houžev udělal bez pytlíku!"
42174
Četl/a (100)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, faster86, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, lacoste, Light, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, SNUFKIN, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(218)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, BadBoy, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, bierce, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, felis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Godsmacker, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, Kruttor666, kubanec13, Lachvos, lacoste, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Marvin, Maryl, Matthew, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, okbook, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, sleepless, SNUFKIN, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
arnecht, besikv, Braindead, deadpool, delsemela, DKoscik, Grynca, matrosh, Maty48, Niaz, Orbeek, Rezet, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr
Shání (3)
besikv, delsemela, razielus
Nabízí (2)
karl173, nx