Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Zapomeňte na Philla Marlowa.
Zapomeňte na Sama Spadea.
Zapomeňte i na Mike Hammera a ostatní másla. Přichází ten nejlepší soukromý detektiv na světě: Lobo.
Dokáže vymáčknout přiznání z kohokoliv... bez ohledu na to, jestli je dotyčný vinný nebo ne. Betonové polobotky nosí místo bačkor a rány do hlavy mu jdou jenom k duhu. Ovšem případ Maltézského Zokola bude možná i na něj příliš.
Krásné ženy!
Tvrdí muži!
Létající hrdinové!
Pojišťováci!
Uříznuté hlavy!
Jarabáci!
Lobo!

Obsahuje sešity série Lobo (Vol. 2) #14-18 (únor 1995 - červen 1995)

Scénář
Alan Grant
Art
Val Semeiks
Ink
John Dell
Barvy
Android Images, Gloria Vasquez
Obálka
Val Semeiks
Překlad
Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-87083-34-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 x 9 mm
Tisk
barevný
Váha
332 g
Stran
120
Cena
349 Kč
Originál
Lobo (Vol. 2) #14-18 (DC Comics, 1995)
Varianty
Lobo: Soukromý očko (2. vydání) (2019)
Lobo: Soukromý očko (2008)
  • Django
    Django mecenáš5.3. 17:02Lobo: Soukromý očko (2. vydání)
    První komiks s lobem který mě neuvěřitelně zklamal, problém není humor, ale mainstreamová kresba. Kde jsou ty časy kdy loba kreslili Bisley, Carlos Ezguerra, Val Semeiks, nebo legenda Rafael garres. Kdyby ta kresba byla hezky špinavá, jako v devadesátkach. Jak šel čas tak se z loba stal už jenom průměrný komiks.
  • choze
    choze17.7.2021 12:36Lobo: Soukromý očko
    Lobo rozjíždí další ze svých nahláškovaných masakrů, tentokrát v baloňáku soukromého detektiva. Ale až na nějaký ten zbloudilý dobrý fórek (kontrola zbraní) mě to nebavilo. Hned na začátku se vrací dvojka pitomých zabijáků, kteří mě vysírali už v Univerzálních gladiátorech, no, tady naštěstí nemají tolik prostoru. A stejně trapná mi přišla i linie s bistrem.
  • Palebras
    Soukromý očko je prostě klasická Lobákovina. Příběh samotný je jednoduchý, ale rozhodně jsem se u něj nenudil. Stejně je zde jen jako křoví pro tunu Lobových parádiček ve formě rozbitých kebulí, roztrhaných páteří a vybuchlých pazourů. Rozhodně mi ale chyběly pořádné hlášky, které by to celé pozvedly na vyšší úroveň, což se však nestalo. Frajer jako Lobo, by měl hláškovat jako o život, zatímco maximálně díky překladu Španihela, balancuje někdy na samé hraně předpokládané vtipnosti. Jinak se Soukromý očko četlo moc dobře, kresba bylo naprosto v pohodě, neměl jsem s ní sebemenší problém a rozhodně jsem se pobavil. Takže za mě spokojenost a zamrzela pouze absence pořádně kulervoucích hlášek, kterých jsem se bohužel nedočkal. I tak ale hodně slušná práce!
  • 3DD!3
    Stylový kabát a kloubouk z námezního lovce soukromý vočko prostě udělá a kdo s tím má problém zdechne. Pátrání po receptu na megavýbušninu plné mrtvol, mluvících hlav a jarabáků nabízí porci přisprostlé zábavy s tím nevětším hovadem ve vesmíru v hlavní roli. Ucelený příběh v sobě skrývá nejedno ponaučení a končí překvapivým happy endem. Děcka to budou milovat.
  • JohnyG
    Pro dnešního čtenáře (bez nostalgie) Loba definují zejména křiklavé barvy, macho styl a prostý slovní a situační humor během absurdní jízdy plné držkobitek, řevu a devastace. Prostě drsňácké pózy řetězené do jednoduché zápletky vyvedené v dost divoké kresbě. Prvoplánovej komiks, kterej můžete přečíst i po čtvrtým pivu a o nic z něj nepřijdete. Instantní zábava pro chvíle, kdy toužíte po něčem nenáročném a na Ordinaci v růžové zahradě máte moc testosteronu.
  • Liborius
    Soukromý očko má sem tam dobrý nápady, ale má taky svý chyby. Především vypravěčské, takže Lobo v tomhle případě nabízí vcelku průměrnou oddechovku. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/lobo-soukromy-ocko/
  • louza
    louza22.1.2018 19:03Lobo: Soukromý očko
    Lobo byl vlajkovou lodí zápaďáckého komiksu s nímž Crew začínala a těší se tak po právu jistému prominentnímu statusu. Kombinace aspektů jako je stigma komiksově vyprahlé doby, citlivého výběru toho nejlepšího z Loba a kulervoucího překladu vytvořily lokální kult, který bohužel dneska s odstupem času ve své plné kráse a u některých čtenářů i s nárůstem intelektu moc nepochodí. Skvělá kresba i šlapající příběh neumlátí hákem fádní jednohubkovitost modrákových příběhů a odesírá Loba do krásných vzpomínek na mládí spíš, než do regulérního záznamu do dlažebních kostek komiksové slávy v Čáslavské ulici.
  • mAGiic
    mAGiic editor8.5.2016 17:08Lobo: Soukromý očko
    Především bych rád vyzdvihnul, že je dobře, že tvůrci do příběšhu zasadili i staré známé postavy M.O. Rickenbackera, zabijáka Kowalskiho (i když jen v úvodním sešitě) a především pak Ala a servírku Darlene, kteří stále dokola obnovují "Alovu kolibu" s nadějí na lepší zítřky bez Loba.:D K samotnému příběhu lze jen říct, že je to Lobo, jak hoznáme, jen míň brutálnější, ale stejně ujetější.

    P.S. Ta úvodní obálka v originále vypadá jako crossover Loba a Sin City. 4*
  • mr.des
    mr.des23.7.2014 14:33Lobo: Soukromý očko
    Jeden z top dilu Lobaka, rekl bych.
  • T-800
    T-80019.11.2013 13:27Lobo: Soukromý očko
    Tahle kresba je jako comicsove legendy nejhorší. celkově nic mic ale rozesměje.
  • Zeebonk
    Zeebonk16.11.2013 17:07Lobo: Soukromý očko
    Poměrně slušná zábava, které je však téměř prostá politické nekorektnosti a explicitního násilí. Svůj podíl na tom určitě má Semeiksova kresba, která ve mně neodbytně evokuje Kačera Donalda a na takovém levelu krvavosti se také nese. Přesto mi v Bullíkově případu seděla, zřejmě to má co dělat s příkladně zvládnutými hromadnými přestřelkami, kterých je v Soukromém očku poskrovnu, příště radši ty Bisleyovo beskrupulózní čmáranice. Každopádně tu Lobo jedná se svým okolím v rukavičkách, Grant se bojí šlápnout na jakékoli kuří oko a já upřímně doufám, že busw příští kniha mnohem dynamičtější a pichlavější.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.9.2012 21:13Lobo: Soukromý očko
    Já vím, že Lobo je klasik, ale mě tak zoufale nebaví. Krvavá řežba, prostoduché hlášky a vtipy, které bych vymyslel možná už na základce. Nebavil jsem se.

    Celkový dojem: 40%
  • barthez
    barthez26.2.2011 16:29Lobo: Soukromý očko
    A zase Lobo všechny vykydlil. K tomu parádní kresba která Lobovi sedne.
  • GORERATED
    GORERATED1.7.2010 17:29Lobo: Soukromý očko
    tahle kresba lobovy sedi fakt nejlepe
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 18:25Lobo: Soukromý očko
    Tak tenhle Velkej šéf stál za to.
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:35Lobo: Soukromý očko
    Pribehovo aj graficky skvely Lobo!!!
  • Marv
    Marv16.8.2009 23:50Lobo: Soukromý očko
    Pacilo a velmi ale musim strhnut percenta za ceske vydanie kde v jednej kapitole chybaju podklady cela kapitola ma nekvalitnu kresbu...skoda..........ale inak pacilo
  • fukov.kvasa@seznam.cz
    fukov.kvasa@seznam.cz15.7.2009 12:33Lobo: Soukromý očko
    Pecka. Lobo, který musí zamknout zlost pod zámek a vyřídit si licenci, je víc než zábavný a v mnohých ohledech překvapující. Mám rád tohohle hulváta, který ze sebe nenechá dělat hlupáka, přestože to není žádný vědátor...Kresby nádherné, scénář originální
  • daq
    daq25.6.2009 08:39Lobo: Soukromý očko
    Můj názor je takový, že vyšel velice zásadní Lobo v mnohých ohledech vybočující z celé série. Předchozí příběhy se věnovaly Lobovi na jeho honech za odměnou, průserech nebo vyvražďování domovské planety. Ale tentokráte příběh vychází z věcí které byli považovány za zázemí a nejen to, dokonce je i mění. (ale ne až tak jako rodnou planetu) Rozhodně stojí za přečtení každému fanoušovi Velkýho Šéfa ale i kdekdo jiný by mohl nalézt zábavu a ponaučení.
  • vasek
    vasek14.6.2009 00:24Lobo: Soukromý očko
    Celkově bych tento book zařadil do kategorie "Lobo umírněný" - to znamená, že příběh je jeden z těch, v nichž Velkej šéf kromě vykopávání páteří taky trochu uvažuje... sice mu to moc nejde, ale aspoň se snaží :-) Kresba velmi dobrý standarnd. Příběh není úplně špatný, ale že bych skákal nadšením, to říct taky nemůžu. Prostě klasickej solidní konzum. Dá se to zblafnout, sem tam se zasmát, ale nejspíš to váma projde jak zkažený podmáslí. Průběh je rychlej a zítra už o tom vejplachu ani nevíte.
  • matrosh
    matrosh1.5.2009 09:44Lobo: Soukromý očko
    parodie na noir mohla být trochu výraznější ale jinak dobré čtení
  • andre
    andre mecenáš9.3.2009 09:30Lobo: Soukromý očko
    Příběh - klasicky zábavný Lobo. Drobná výtka k akčním scénám - nejsou moc přehledné. Klidně bych se bez nich obešel a příběhu by to možná i prospělo. Ale jinak Lobácká spokojenost. .... Docela mě pobavila počeštělá Spiritovská stránka;-)
  • willis
    willis28.1.2009 14:37Lobo: Soukromý očko
    "A mozky se rozlezou."Občas výborná hláška, jinak klasika. Pro mě jsou ty dvouletý intervaly ve vydávání jeho eskapád tak akorát. Propláchnout hlavu a jedeme dál.
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 11:39Lobo: Soukromý očko
    Jeden z těch lepších Lobáků..:) Super hlášky, super kresba, příběh opravdu zajímavý - aneb dokážete si představit LOBA jak sepisuje žádost o pronájem kanceláře a jde na pracovní úřad žádat o povolení podnikat?:)) kdo má alespoň trochu rád Loba, lidi, tohle je fakt hodně hodně dobrý..:) ...a kdo ne, děte se voběsit....:D
  • krvinka56
    krvinka5616.1.2009 19:07Lobo: Soukromý očko
    Tak a máme tu zas Loba! ale LOBA! V mém nejoblíbenějším zpracování tedy kresbě.Dokonce návrat starých známých Servírky a kuchaře(kdo neví ať mrkne na Lobo :Bulíkův případ.)Vtípky co byly minule jsem tu nějak postrádal ale i tak sem se místy pobavil.No pokud pominu miny komiksy krysařinky(pouhé napodobení miny příběhů z Lobo kostěj nesmmrtelný s tím duchem ty byly odost lepší.)takže opět dost dobrá klasika s místy perfektní šílenosti.A i povedenej závěr.Oproti minulým dvoum knihám.Takže perfektní mozkový výplach a můžem zas na něco čistého(sakra vím co chci říci ale nedokážu to napsat.)
  • erik
    erik22.12.2008 09:17Lobo: Soukromý očko
    Takže pre mňa je to jasné. Konečne opäť nejaký Lobo a v podaní Semeiksa a Granta je rozhodne "čtivý". Našťastie na sebe nepozorujem syndróm - zostarol som, vychutnám si iba postmoderný scenár a ostatné je brak - koniec syndrómu. Nič proti starnutiu, ale snažím sa predsa len ostať mladý (aspoň duševne, k čomu mi Lobo pomáha :)). Takže ja som sa bavil.
29332541
Četl/a (98)
2Hitman3, adevr, Balů103, binnmode, Blockholm, calvin10, Chaolinek, choze, cyboy, dajik, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fox01, gezic, gwen666, Houbař, hromotlk, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, KdG, Khagrael, kinak, koudy, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, mAGiic, mart.in, Maty48, michelangelo, misa, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, mywiel, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , PH79, Piros0013, RadimNemec, raenius, robert.hladil, robertsedmik, RobinZdidlo, RudyRod, S313, Schramm, seneke, Sharick, Son-Goku, songoku, Spacecore, Spike, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, trudoš, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, vrazdinek, Vrenn, VXP, WEAPONE, xflori01, Yefery, yogi, Zeebonk, zlejzmrd
(227)
2Hitman3, 2scha, 3E, 665+1, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfred, Andreew, Azalin, Azbest, AZTeck, Balů103, barthez, Benji, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blair, Blockholm, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, bronxik, Butch, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Chaolinek, chobotnička, choze, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, DAxik, DEmnoG, Doctorow, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Draco nobilis, DracoAn, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elnie, erik, Famozní, farnhajt, felis, figis, Final, flipflop, Fox01, fukov.kvasa@seznam.cz, Godsmacker, gongon44, Gonor, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, hahahoho, Hamichal, hartmi, hedgehog, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, ikshorm, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, Jezbo, Jindra.Vosecky, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kabukiman, Kačer Donald, KadetJaina, Kaluž, Kazumaki, KdG, KejMart, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, koniklec, krabtech, krvinka56, Lawer de Sanctis, Lenny, libcenko, Librarian, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Longin, Lord_Arthas, mainman, Majkl, Marcus Fenix, markic, mart.in, Martin Buchal, Marv, Marv8, Matej-29, Matejrychly89, Maty48, MB, Meesha, merhyx, mgeralt, michelangelo, mikado, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, mokkun, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, mr.des, Mr.Plysh, mstefl, mttra, NecRoman, Neuro, Nightmare, noMster, Odal , ohromno, Olesh, padre_negro, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pavlosson, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pekario, pennywise, Petrisko911 , PH79, Piros0013, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, R3d, raenius, Ragnarog, RainDamage, razielus, recode, Rety, robert.hladil, robertsedmik, RobinZdidlo, Rocksteady147, RudyRod, S313, Saiffer, saja, Samurai-Jack, Saran, Schramm, seeker666, seneke, Sharick, Sitez, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, smrtihlav7, Son-Goku, songoku, Spike, Stara.kryta, syon, T-800, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tominos, tondaa, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, vasek, Velkej šéf, Viking, vrazdinek, VXP, WEAPONE, willis, xflori01, xintax, yama, Yefery, yogi, Zajo original, Zíďas, zlejzmrd
Chce (22)
Ajit, Badgu.y1902, besikv, chcita, ComicBookGuy, EvilvsGod, FatMonster, fusnix, Horstik, JamesRamone, Lodnik11, MazeCZ, Miriyak, nx, Pavouk01, RaptoR, sadoman, tonda, WMN, xxaannddeerr, Zelvak, Zod
Shání (3)
besikv, FatMonster, gobers
Nabízí (2)
Fox01, www.foxbazar.cz