Koupit
Mezi mrakodrapy i skrz kanály, po celém New Yorku pronásleduje Spider-Man krvežíznivého maniaka, nebezpečnou bytost, která kdysi byla jeho přítelem. Jenže... na tom všem je něco hodně divné. Co pohání Lizarda a dělá z něj vraždící monstrum? Proč se Spideymu zjevují protivníci, kteří jsou už dávno mrtví... a v hlavě mu duní zvuk vzdálených bubnů? A především... dostane Spider-Man protivníka dřív, než jeho samého dostihne šílenství a smrt?

Vyšlo jako první kniha edice Legendy Marvelu.

Obsahuje sešity série Spider-Man Vol.1 #1-5 (srpen 1990 - prosinec 1990)


Scénář
Todd McFarlane
Art
Todd McFarlane
Ink
Todd McFarlane
Barvy
Todd McFarlane, Bob Sharen, Gregory Wright
Obálka
Todd McFarlane
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Žánry
akční, horor, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-86321-97-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
320 g
Stran
112
Cena
299 Kč
Originál
Spider-Man Torment (Marvel Comics, 1990)
Varianty
Komiksový výběr Spider-Man #005: Utrpení (2019)
Spider-Man: Utrpení (2006)
  • anfrene
    Muj prvni z vyberu a prvni McFarlane. Bohuzel kresba mi nesedla. Hlavni pribeh byl utrpenim. Druhy pribeh s "podzemaky" uz byl zabavnejsi
  • Delphín
    Kresba Todda McFarlaneho se mi nikdy nelíbila, to co dělá s obličeji postav je prostě divný, každý panel temný. Ale jakožto komiksového autora jej uznávám, jeho komiks Utrpení však pro mě bylo opravdu velké utrpení. Autor se tu snaží najet na psychologickou notu jako například duo DeMatteis - Zeck v komiksu Kravenův poslední lov. McFarlanemu se to ale brutálně nedaří. Nuda, řada nevysvětlených nebo nedokončených pasáží. Přitom obecně nápad dobrej, ale provedení prostě drhne v několika faktorech.
    Nevím no, dost zvláštní dílo, ke kterému se vracet fakt nebudu
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:27Komiksový výběr Spider-Man #005: Utrpení
    „Poprvé za dlouhou dobu uvěříš, že bys mohl zemřít! A tak bojuješ. Bojuješ každou buňkou svého těla. Protože víš, že ani všechna ta tvá slavná síla... ti dnes v noci nemusí stačit.“ McFarlaneovu brutálnu kresbu a dynamické, živé scenáre, v ktorých niet priestoru pre nudu, som si zamiloval na prvý pohľad. Utrpení je podobná jazda, ako hobgoblinovský Úhel pohledu. Todd nahodil pre seba typickú formu, kedy akcia strieda akciu, ale zaujímavé je to i mimo nej (nie, že by takých okamihov bolo veľa). McFarlane vie byť zaujímavým spôsobom nazvime to „filozofický“ uprostred akcie, kedy začne hrdina „zrazu“ premýšľať nad zmyslom všetkého, nad svojou existenciou, nad tým, akú cestu si vybral a či spravil dobre. Mne sa tento prístup páči a v kombinácii s miestami až neuveriteľne mäsitou a opulentnou kresbou (ktorú mnohí charakterizujú ako „absurdne detailnú“) je Utrpení pecka. Rýchla, jasná, stručná, priamočiara a jednoduchá. Ale pozor! Nezabúdajme, že jednoduché veci je v skutočnosti strašne ťažké vytvoriť. Jediné, čo mi tu nesedelo, bol bonusový príbeh s Morbiom. Nesúvisí s predchádzajúcim Lizardom a za mňa by bolo lepšie, ak by tu nebol. Vyzerá skôr ako keby sa niekto snažil kráčať v McFarlaneových stopách. Zároveň práve tento príbeh dokazuje, že Toddova sila je v priamočiarych a v dobrom jednoduchých jazdách. Akonáhle sa mu to začne komplikovať a pridáva dialógy, už to nie je ono. Má to síce viacero šťavnatých aspektov (podzemie, čierny kostým alebo „krtkovia“, ktorých štýl rozprávania mi pripomenula Poga z Bažináča), ale s hlavným príbehom nesúvisí a to ma rušilo. Dumm dumm dumm dumm. Volanie bubnov sa blíži.
  • mAGiic
    Torment jsem četl už kdysi od Crwe a nijak extra mi nezaujal, protože je to po scénáristické stránce vcelku slabota. Jde totiž o jeden z komiksů, kde forma převládá nad obsahem. Tím se dostávám ke kresbě McFarlaneho, která byla svým způsobem určitou revolucí v evoluci komiksů Spider-Mana, velké oči, jiné zobrazení pavučin, odlišná anatomie Spideyho, dlouhé a uzké panely. Bohužel oba příběhy (Torment, Sub-City) obsažené v této knize jsou průměrné. Oba mají super atmosféru i akci, ale finále obou příběhů a jejich rozuzlení je prostě slabé. 3*
  • Lord Baltimore
    Jako minule mě McFarlane příjemně překvapil. Jediné co bych tady vytknul je jeho kresba, která je občas taková zvláštní a chaotická. Jinak je příběh vážně super, ale Úhel pohledu byl o něco lepší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.2.2020 22:08Komiksový výběr Spider-Man #005: Utrpení
    No tak jsem si to dal znovu, a musím říct, že když jsem to četl pozorně, tak se mi to začalo moc líbit. Opravdu zajímavé a příjemné počtení. Je to 90 jak vyšitá, ale prostě se mi líbí ta kresba. Docela i oceňuji, že ty příběhy nejsou uzavřené a nabízí spíš smíření (closure) a spoustu otázek. Táhne to kresba co si budeme, ale i scénář je v pohodě. Původně jsem z toho moc nadšený nebyl, ale dal jsem si komplet 23 sešitů v KVS za sebou a fakt paráda. Inspirace pro Spawna je evidentní. Tady to začalo. Co mi jen vadí je číslování. Naprosto nechápu proč toto nemohlo být vydáno před Úhlem pohledu a proč se nepokračovalo Maskami. Zbytečný chaos. Dávám nakonec 5 hvězd.
  • RobinZdidlo
    Z tohoto komiksu jsem měl smíšené pocity. Ze začátku se mi celkem líbila McFarlaneova kresba, ale jak došlo na akci tak přestala dávat smysl a začal to být vyložený zmatek. Navíc nesnáším jeho vysoké panely. Styl kterým McFarlane píše, kdy se snaží pracovat se Spider-manovými pocity a vjemy není pro mě moc dobrý. Prostě mi přijde že si hraje na něco co není. Druhý příběh se mi líbil o mnoho víc než první, ale přesto si mě tato kniha nezískala.
  • _Baruu_
    Miluju McFarlaneovu kresbu, hodně z vás píše že se nelíbí, ale zkoušeli jste to překreslit? Je to umění. I rozložení mě moc bavilo, jen dějová linka mohla být malinko lépe vystavěná. **** hlavně za kresbu, bez ní ***
  • NextOne
    Já si pořád nemůžu zvyknout na tu kresbu. Nevím jestli se mi líbí nebo ne. Každopádně ten název Utrpení se k tomu hodí. Občas jsem to tak měl i já. Bohužel jsem do toho nebyl tak zažraný jako jindy. Zachránil to komiks 13 až 14.
  • Blackthunder
    McFarlaneova kresba mi prostě nesedí. Spideyho sice kreslí skvěle, ale zbytek (hlavně lidé) mi přijdou ošklivé. A většina oken i velmi zmatečných.
    Za to se mi líbí jeho styl vyprávění. Působí to více jako román. Ale to nemění nic na tom, že Utrpení je velmi podivné a vleklé. Pod městem mě zaujalo více.
    Ale je fakt, že tahle kniha mi vydržela pěkně dlouho, protože mě moc nelákalo číst dál...
    Hodně slabé 3 hvězdičky
  • Alfi
    Tento komiks je temný. Taký temný, že by sa hodil do DC univerza (filmového). Temné postavy, temné myšlienky, patetické texty, málo zmyslu.
    Ako ok, nebolo to najhoršie čo u nás vyšlo, kresba bola štýlová ale to je tak všetko pozitívne čo môžem povedať.
  • Moon
    Průměr ve všech ohledech, kromě kresby, která je povedená.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 5: Utrpení" představuje jeden skvělý komiks, který tedy není na českém trhu úplnou novinkou a k němu přidává ještě dva sešity, jež na českém trhu nové jsou. Je to hlavně zajímavá ukázka toho, co Todd McFarlane ještě vytvořil, ale je to především "Utrpení", které je z hlediska Spider-Mana tak důležité. A tenhle komiks pořád stojí za to. Hezké na tom je, že nám v rámci Toddova runu chybí už jen dvě čísla ze série "Spider-Man". Zbytek vyšel v rámci knihy "Komiksový výběr Spider-Man 1: Úhel pohledu".
  • hroubek
    Naštěstí čtení Utrpení není utrpení, ale velmi dobrý a drsný komiks. Todd McFarlane dává Spideymu opět zabrat, a náš oblíbený pavoukolez si místy sáhne až na dno vlastních sil. McFarlane píše a kreslí dospělejší komiks, nešetří krví, pocitem beznaděje a občas dokáže vyvolat až hororové momenty(samozřejmě s přihlédnutím na věk čtenáře). Mě osobně komiks bavil, a četl se mi dobře. Trošku mě mrzelo, že poslední dva sešity nenavazují na prvních pět sešitů, a hlavně je ten druhý příběh slabší, a jeho vyvrcholení je sice zajímavě pojaté, ale o uspokojení nemůže být řeč. Utrpení se povedlo, a já se samozřejmě dost těším na další čísla.
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.11.2019 20:32Komiksový výběr Spider-Man #005: Utrpení
    Jednoduchy akcni pribeh, ktery nas ale nechava viset ve vzduchu a rozuzleni se nekona. To je trochu skoda. Jinak prumer.
    50%
  • louza
    louza1.6.2016 13:25Spider-Man: Utrpení
    Kniha spíš na koukání. Spidermanovo utrpení je mini série v principu velmi podobná Wolverine: Projekt X. Hlavní hrdina je tažen minimem děje, který zápletka obsahuje a dostává při tom festově na držku. Všechno je vykreslené v čarokrásných barvách a vzletných rozmáchlých scenériích. Forma převažuje nad obsahem a doufá, že čtenáře výrazněji upoutá. No, ano. Je to krásný, ale osobně stále čekám od "vyprávění" trochu více.
  • jh666
    jh66629.8.2015 11:42Spider-Man: Utrpení
    Spider-Man miluju, ale tohle se vážně nepovedlo. Inspirace geniálním Kravenovým posledním lovem je znát, ale to je tak všechno. Sice to není tolik ukecané, jako starší komiksy umí být, ale to je asi tak jediné pozitivum. Scénář je místy zmatený, pasáž s Mary Jane je zbytečná a komiks nemá ani pořádný konec. Ještě by to mohla zachránit kresba, jenže ta je prostě hrozná. akce je nepřehledná a lidské postavy vypadají přímo úděsně (chudák Peter). Bohužel, pro mě je to nejhorší příběh se Spider-Manem, jaký jsem kdy četl. 36 %
  • Fry
    Fry admin4.6.2015 21:04Spider-Man: Utrpení
    Spider-Man: Utrpení - No, zase takové 'Utrpení' to nakonec nebylo ... náhodou bylo to docela dobré. Pro Spideho byla tahle éra doslova 'golden age', hodně mi to připomínalo ještě o třídu vyšší 'Kravenův poslední lov' a kresbou mi to hodně evokovalo luxusní Batmanův 'Rok jedna'. Děj sice zas taková sláva není, záporák je takový nijaký, ale atmosféra to naštěstí vynahrazuje. Jak pocity šílenství, tak panely zachycující jednoduché 'Dumm', všechno mi to náramně sedlo! Nakonec jsem tedy více než spokojený a nemůžu tedy jinak než knihu doporučit ... Za mě 4*!
  • baatcha
    baatcha3.6.2015 19:23Spider-Man: Utrpení
    Utrpení to je, ale čtenářovo. McFarlane možná pěkně kreslí, ale jako scénárista má v hlavě fakt nas*áno.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš26.7.2014 01:48Spider-Man: Utrpení
    Zlatá devadesátá, která byla pro Marvel v podstatě jedna velká tragédie a na jejich konci z něj byla krachující společnost. Devadesátky taky přinesly temnější příběhy i pro věčně mladý a hravý Marvel. McFarlane nám dává příběh, který si kresbou odehrává na bojišti, ale zároveň jede neméně zajímavou psychologickou rovinu v hranatých rámečcích.

    Peter a Mary Jane se nechápou, zatímco ona vidí v Spider-Manovi bezstarostné alter ego, které je hloupým koníčkem jejího manžela, Peter se bojí o život svůj, její a ze všeho nejvíce chce útéct domů. Není to komiks pro každého, vůbec ne pro začátečníky, ale mne oslovil. Lepší než Kravenův poslední lov.
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.8.2013 19:18Spider-Man: Utrpení
    Toddu McFarlanemu jsem moc na chuť nepřišel. Neříkám že je to špatná kniha ale příběh je nic moc. Stejně jako počin Masky je to takový nemastný neslaný. Zajímavá kresba, do které když se člověk začte, tak je to fakt pěkné. Pro mě to je takový průměr.
  • kaylin
    kaylin3.7.2013 09:30Spider-Man: Utrpení
    "Spider-Man: Utrpení" tak nakonec doplácí na příběh, který je zpočátku dobře rozjetý, ale jeho rozuzlení je veliké zklamání. Navíc má čtenář pocit, že se McFarlane snažil napodobit J. M. DeMatteise, ale neměl při tom tolik údernosti a tolik umu, aby se mu skutečně podařilo zabřednout do hlubin psychiky hrdiny i jeho protivníků. Některé bubliny, především ty vypravěčské, pak snižují celkový dojem, protože jsou stylově vhodné spíše ke Spider-Manovi pro mladší čtenáře.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.6.2012 20:08Spider-Man: Utrpení
    Takovej mladší brácha Kravenova lovu. Brácha, co má jen jedno varle, kulhá, slintá a má škytavku. Ve skutečnosti to tak zlé není, ale dobré taky ne. Průměr a spolu s Maskama to nejslabší (nepočítám do toho Velkolepého Spidermana který je prostě pro děti) co vyšlo...55%
  • Raul
    Raul18.11.2011 21:19Spider-Man: Utrpení
    Osobne mam pro McFarlane slabost. Tohle dilko nese jeho klasicky rukopis, cili s tim prichazi jednoducha rada: pokud toho chlapa muzete, bude se vam libit i toto, pokud je vam jeho dilo proti srsti, nechce to radeji v regalu. Utrpeni je kresleno klasicky velmi detailni kresbou, kde to obcas chce chvilku na zorientovani. Obsahuje pro spider-mana netypickou temnou atmosferu, mj je mega kost, peter je mega narachanej drson, co se neboji ostrejsi hlasky a opet je Toddem zahnan az na sami kraj svych sil (tak jako napr. v uzasnych Maskach... vubec ten clovek proste rad nechava spideyho mlatit :) ). Pribeh je jednoduchy a mozna by mu svedcilo mene sesitu (2-3). Pro milovniky Todda a nebo alespon Masek nutnost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.10.2011 12:10Spider-Man: Utrpení
    Kresba není úplně špatná (i když taky žádný zázrak), ale zbytek je skutečně utrpení. Scénář je slabý, nudný a ne moc chytrý. Narativní rámečky, které prostupují celým komiksem, mě přiváděly k nepříčetnosti: rádobyúderné krátké věty působily spíše trapně než aby zvyšovaly napětí. Obálka slibuje legendární komiks, ale je to klamavá reklama.
  • punisher
    punisher20.7.2010 21:32Spider-Man: Utrpení
    No prostě utrpení.
  • Keram
    Keram11.10.2008 20:55Spider-Man: Utrpení
    väzba: je tak akurát, nevydrží viac ako jedno čítanie.
    kresba: ja osobne mám rád čistú kresbu a tak mi McFarlaneova kresba velmi nesadla, miestami ma z nej (vďaka lesklému papieru a príliš sýtym farbám) boleli oči a nevedel som čo sa na obrázku odohráva
    príbeh: toto je dôkaz toho, že to čo je legendárne v Amerike nemusí byť legendárne a uctievané u nás. scenár je jednoduchý (Calypso sa chce pomstiť za Kravenovu samovraždu a tak ovládne Lizarda, ktorý má Spider-mana zlomiť - doslova), postavy sú jednoduché, nemá to žiadnu hĺbku, stále je to o tom istom (krv, jed, bubny, mary jane, krv, jed, bubny), nemá to šťavu. ale najväčším problémom je to (aspoň pre mňa), že tento príbeh vydali ešte pred vydaním príbehu Kraven´s last hunt - ktorý je podla môjho názoru ovela lepší a hlavne tento príbeh naň pekne naväzuje a dáva ovela väčší zmysel.
    50% a nabudúce si prosím najprv vyjasnite chronológiu a vytlačte to na matný papier s akurátnymi farbami.
  • BeeSee
    BeeSee28.9.2008 12:02Spider-Man: Utrpení
    tak tohle bylo fakt utrpení... moc mě to nebavilo, pointa o ničem, scénář měl víc much než průměrný troll, jen ta ktresba si mítama líbila... místama mi připomínala hellblazera, když byl úplně na začátku... ale mě neberte vážně já na tohle nejsem stavěný :-))
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:51Spider-Man: Utrpení
    Temný a brutální Spider-man, s výbornou kresbou, dokud se nezačnou objevovat lidské (občas jsem o tom pochyboval) obličeje a neukáže se, že Todd McFarlane opravdu neumí psát. Nuda, nuda, nuda a k tomu ještě natahovaná. A po dvouch přečteních se mi začala rozpadat vazba.
  • FrAnK
    FrAnK29.8.2008 20:00Spider-Man: Utrpení
    Noooooooooooooooo reknu to asi takto, tesim se na The Last Kravens Hunt:)
  • Lobodlak
    Lobodlak10.7.2008 14:29Spider-Man: Utrpení
    No, má to hezkou obálku. Ale ten zbytek..
    Kresba se mi nijak zvlášť nelíbila. barvy mi přišli dost mimo.
    A příběh. Hloupej, nudnej. Poprvé sem to ani nedočet. Nakonec jsem to ale dotáh do konce. Když už sem si to koupil, tak to aspoň dočtu, no ne? Řek bych, že je to snad to nejslabší co mam v knihovně.
  • Godsmacker
    Godsmacker12.5.2008 18:34Spider-Man: Utrpení
    100% za kresbu, 0% za příběh (dyt to ani neni příběh). Takze za padesat a jdu si cist Masky
  • Murphy722
    Murphy72224.3.2008 19:59Spider-Man: Utrpení
    Kresba výborná. Akorát jak samy kolegové říkáte je to hold zklamání. Sem tam jsem se aji docela ztrácel mezi Spideyho duševními dialogy a tím co se tam opravdu děje. Vyšší skore dávám snad jenom za tu kresbu.
  • Tauren
    Tauren12.3.2008 19:12Spider-Man: Utrpení
    Zklamalo mě to.
  • choze
    choze7.3.2008 23:52Spider-Man: Utrpení
    To samé co Masky , jen delší. Temné, brutální, zběsilé. A nudné.
  • erik
    erik25.1.2008 13:10Spider-Man: Utrpení
    Má to McFarlanovú kresbu. Je vcelku osobitá, čo je super. Hlavne tie šialené pavučiny. Má to McFarlanov scenár. Je vcelku osobity, čo ale nie je super. Hlavne ten šialený pokus o vybudovanie deja.
    Inak čistá pocitovosť, ktorá ma ale nezasiahla. Masky mi prišli o dosť lepšie.
  • VenomCZ
    VenomCZ12.1.2008 17:49Spider-Man: Utrpení
    Tento komiks me dostal!!Akorat mi po precteni vypadly 4 stranky. :(
  • brkowycz
    brkowycz7.1.2008 13:00Spider-Man: Utrpení
    Mě je úplně vodpornej McFarlaneho scénář. Ono to zní hezky, ale když přečtete pár dílek od něho, tak zjistíte, že ty věty konstruuje pořád stejně. pořád to stejně zní. A ta jeho kresba není špatná, spíš m,i vadí takový ty veliký úzký rámečky přes celou stránku, je často taková dost zametená. Ale líbí se mi celkem originální protivník, i ten kontrast s MJ, která si jezdí po různejch zábavách, zatím co Spideyho řeže wOODOO čarodějnice. Dobrej mainstream
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.12.2007 12:31Spider-Man: Utrpení
    A dal by som aj menej ako 60, ale beriem do úvahy aj technické spracovanie a to Crewáci spravili perfektne.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.12.2007 12:28Spider-Man: Utrpení
    Malo to dobrú pointu, pár dobrých myšlienok a asi dva dobré ftípky. Inak ništ. Peter sa mi niekedy nezdá ako Peter, celé je to nejaké také fádne, nudné... ku koncu už to chytá trochu atmosféry, ale prvé 3/4 booku sa o to autor len snaží. Kresba je vcelku dobrá (i keď to nie je zrovna štýl, čo mám rád), coloring už horší. Dlho som rozmýšlal či to kúpiť... a teraz to nepokladám za vyhodené peniaze len kvôli tomu, že som si doplnil ďalšiu z tých vcelku podstatných častí Spidey-ho života. No stačilo by, ak by som si to požičal od niekoho iného.
  • Spacecore
    Spacecore15.12.2007 11:08Spider-Man: Utrpení
    Kresba perfektní.Scénář slabý,ale toleruju to vzhledem k době vzniku.V Knihovničce to nesmí chybět už jen proto,že je to klasika klasická.
  • Blood4ever
    Blood4ever14.12.2007 15:56Spider-Man: Utrpení
    Co to říkáte?Pro mě je to ůplně parádní komiks.Jeden z nejlepších prostě mě dostal.Nevím proč někteří dávají třeba 35%.
  • Netorack
    Netorack6.3.2007 14:01Spider-Man: Utrpení
    Pokud teda pominu nijak zázračný příběh a soustředím se na kresbu, tak ta mi nepřijde až tak geniální, jako syrová (až moc) a nepřehledná... Jeden příklad za všechny: dvoustrana, kdy SM leží v odpadcích a "kamera" zoomuje tam a zpět - já jsem se na to musel dívat několikrát, abych pochopil, co na kterém panelu je. Takže: Příběh lineární, kresba nepřehledná, rozuzlení až moc jednoduché (nechci spoilovat, ale to jsem celou knihu trnul, jak se z toho dostane, aby se z toho dostal takhle?).... Co z toho plyne? Bez jakékoliv úcty k TMF - 50 %.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 23:59Spider-Man: Utrpení
    to Spider-man: na konci osumdesatych let vysli jak Watchmeni, tak V for Vendeta, tak Dark Knight Return, takze podotykat, ze scenar Tormentu nenizastakspatnej jen proto, ze vysel v roce 1990 je mirne mimo. Rekl bych, ze scenar je takovej nemastnej, neslanej jen proto, ze McFarlana proste neni pan scenarista:).
  • Spider-man
    Spider-man19.1.2007 10:06Spider-Man: Utrpení
    Todd sice není M.J. Straczynski, ale ujde to. Má prostě svůj vlastní styl vyprávění. Kresba ještě není tak dotažená jako třeba v maskách, obzvláště obličeje postav nejsou Toddovou silnou stránkou.:-) A co se týče příběhu, uvědomme si, že tenhle book vznikl v roce 1990.
  • Big G
    Big G19.7.2006 16:10Spider-Man: Utrpení
    Utrpení mě dost zklamalo. Kresba je vcelku povedená, horší je to však s dějem. Ze začátku to vypadá nadějně, ale postupem času začíná Utrpení ztrácet na tempu a konec vyšumí úplně do prázdna.
  • willis
    willis18.7.2006 11:33Spider-Man: Utrpení
    Pavouka si přečtu spíš ze setrvačnosti, než že bych dychtivě očekával každé nové číslo. Utrpení si mi dokonce líbilo o něco víc než Odhalení, ale nějaké pádné argumenty pro to nemám. Asi protože tady je daleko víc akce, kterou mám u SM radši než jehopsychologické rozbory . McFarlane je vcelku ok, a ani barvy mi nevadí, ale to co udělal Parkerovi s ksychtem je docela hrůza. Vypadá jako nějakej ruskej boxer s přeraženym nosem. :)
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade14.7.2006 20:30Spider-Man: Utrpení
    Kresebně je to ucházející, dějově jakž takž. Určitě jsou lepší spideyovský booky, které by chtěli vydat, ale "Torment" beru jako povinnost už jen kvůli Toddu McFarlaneovi. MdS
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš11.7.2006 18:52Spider-Man: Utrpení
    Barvy celkem děs... Děj napůl snový, může si dovolit cokoliv pro exhibici McFarlanea. Ale má to atmosféru a až na ksichty normálních lidí se mi to celkem líbilo.
  • Andreew
    Andreew6.7.2006 13:31Spider-Man: Utrpení
    Mám jen US book, tekže nemůžu hodnotit překald atd, ale co vidím z náhledu je že obálka českého vydání rozdrtila tu původní na všech frontách. Jinak McFarlenova kresba je úžasně dynamická (miluju panely kde spidey sviští vzduchem a všede kolem něj jsou kilometry vlákna), jenom škoda toho příběhu, ktrerý se někde zapomněl...
  • Erich
    Erich7.6.2006 13:07Spider-Man: Utrpení
    U tohohle dilka se mi nejvic libi ta temna atmoska, ktera u Spideyho neni obvykla. No a samozrejme Toddova kresba je poradne prokreslena a dynamicka. Obcas ale na ukor prehlednosti.
  • Hobgoblin
    Hobgoblin20.5.2006 19:56Spider-Man: Utrpení
    Bohužel jeden z nejhorších Spider-Manů, co mám (a mám pěknou sbírku). Příběh celkem dobrý, ale McFarlanova kresba se mi prostě nikdy nelíbila a Lizarda pěkně zprasil.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.5.2006 14:46Spider-Man: Utrpení
    Nepochytil jsem zas tak moc, proc, nac, jak a kde, ale jak pise Dark, tenhle Spidey neni o scenari, ale o zpracovani a syrove kresbe. A obe tyto atributy ma tenhle comics vyborne, coloring stoji za zlamanou gresli, ale vem to cert, takova byla doba. Ja u comicsu preferuji scenar nad kresbou, takze davam nakonec pouhych 40%.
  • krvinka56
    krvinka5614.5.2006 10:32Spider-Man: Utrpení
    Tenhle spidey fakt super ,McFarlana mám rád a tenhle příběh se mi opravdu líbil. Kresba naprosto supr.
  • Corvus
    Corvus17.4.2006 16:32Spider-Man: Utrpení
    Utrpení mě lehce zklamalo... Že není McFarlane nějaký extra scénárista a myslitel, to je známo. když jsem si přečetl o zjevování se dávno mrtvých protivnících a temné atmosféře, rozhodně jsem nečekal až takovou... ehm... nudu. Holt je člověk zmlsanej mistrem Straczynskim, Moorem či Loebem a pak to takhle dopadá. Bohužel, nemůžu ani nijak zvlášť hodnotit Toddovu kresbu. Konkrétně civilní tváře mi nepřijdou nijak zvlášť pěkné (MJ a lidi na ulici vypadají katastrofálně). Samotného Spider-mana (tedy Petera v kostýmu) kreslí obstojně. nelíbí se mi moc ani rozmistění a uspořádání panelů. Srovnám-li mainstream a mainstream - tedy např. Utrpení vs Ticho, nemusím snad psát kdo je tady génius (Lee, samozřejmě). Nevím, ale McFarlaneho kresba mě nikdy nijak zvlášť neuchvátila. Barvy se mi vyloženě nelíbí, ale to bude dané asi dobou...
  • Slaine
    Slaine admin27.3.2006 08:46Spider-Man: Utrpení
    Podívejme, kdo začal hodnoti... a jak! :)
  • Dark Scavenger
    Dark Scavenger26.3.2006 22:04Spider-Man: Utrpení
    Pokud milujete neobvyklé dějové zvraty, mistrovskou práci s jazykem a propracovanou psychologii hrdinů, nebo si snad nedejbože myslíte, že komiks musí mít bezpodmínečně nějaký příběh, radši se na to vykašlete...
    Pokud jste ale příznivci nelítostné, vymazleně syrové kresby a temné atmosféry budované nezávisle na slovech, jste srdečně vítáni! Mně se to líbilo, proto lehce nadhodnocuji...
174655203
Četl/a (68)
Alfred, amaniakl, bat62bum, Big_Boss, calvin10, Clarkos, dbar, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, erik, Fox01, Fry, hicks, house192, hypermlok, invape, Jabba, jh666, kaylin, Killingjoke, Kraken, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, monty.cl, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, PKD, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Raul, robertsedmik, samuelo12, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Spacecore, Spike, Symbi, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tomski, Tomzany, trudoš, Tyfus, VanTom, Velkej šéf, vrazdinek, VvV, zlejzmrd
(209)
10milda, 665+1, adam.ra, afri, Alfred, amaniakl, antiimini, asgardpepa, Avian, Azbest, AZTeck, bat62bum, Bay_watch, bboorreekk, Benji, Big_Boss, blackJag, Blaine, Blair, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, budkin, Bury, calvin10, calviti, Cassidy, Celestius, CHester Turner, Clarkos, Corvus, CoupeC, CP, cranial, CSE_AC/DC, DANCO, dasik, dbar, DEmnoG, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Dr.Okamura, Drbo Jebo, Drekorian, Elhonzo , Erich, erik, fel68, firesnake, Fox01, FrAnK, freestyletricker, Fréza, Frizer, Fry, Fugas, gezic, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Hamichal, Hauzina, hedgehog, HELLEIA, herbert, hicks, holubdema, house192, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, isildur heir, Jabba, jerry67, Jestrab2, jh666, JindrasT, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, KejMart, keNNoslaw, killermarf, komik.sx, Kraken, krvinka56, Kurt Cocaine, Lenny, listr, Lobodlak, Lobok257, Longin, LookAss, luky.kuky10, maara, Malachias, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, Maxman2000, MB, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, moiqpiom, monty.cl, Murphy722, NecRoman, Netorack, Nightmare, Ninjer, noMster, nx, OldaB, Olesh, pacient, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, radimisko, Radkos, Radowan, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, robertsedmik, Rocksteady147, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Samurai-Jack, Saran, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, skřetman29, sleepless, Spider-man, Spike, stanleystar, Symbi, tacmud, TBB, terrordemon, The Genius, timek, Tombal, Tomski, Tomzany, tonda, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (10)
Azik2586, deefha, FatMonster, fusnix, Odal , Sebastian the wise, Slaine, smazenapikantniskeble, vlasy, WMN
Shání (3)
deefha, delta11, FatMonster
Nabízí (8)
adam.ra, budkin, Erich, firesnake, Fox01, MB, seezeethree, www.foxbazar.cz