Děti atomu. Mutanti. Nenávidění a proklínaní - a přesto bojující za lidi, kteří by je nejraději upálili na hranici. Ve dvanácté knize ze série Comicsové legendy se již podruhé střetnou se svým největším protivníkem, samotným vládcem magnetických polí Magnetem! A utkají se nejen s ním. Svedou také nelítostný boj se svými předchůdci, s tajemnými bytostmi na cizí planetě i s robotickou chůvou. Ocitnou se v cirkuse (a ne zrovna jako návštěvníci), ve vesmíru a dostanou se i do útrob sopky. A to vše díky scénáři legendárního Chrise Claremonta a v kresbě Johna Byrna.

Obsah:
Gentleman jménem Magneto
Nespoutaná Phoenix
Temné stíny minulosti!
Kam dosud žádný X-Men nevkročil!
Armagedon tady a teď!
Hrdinové jsou doma!
Sankce „X"
Psychohrátky
Magneto vítězí!
Zúčtování!


V originálu vyšlo jako X-Men #104-113 (duben 1977 - září 1978). Vydal Marvel.

Scénář
John Byrne, Chris Claremont, Bill Mantlo
Art
Bob Brown, John Byrne, Dave Cockrum, Tony DeZuniga
Ink
Terry Austin, Tony DeZuniga, Sam Grainger, Dan Green, Bob Layton, Tom Sutton
Obálka
Gil Kane
Překlad
Kateřina Šeflová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-86096-94-7 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
380 g
Stran
180
Cena
219 Kč
Originál
X-Men #104-113 (Marvel, duben 1977 - září 1978)
  • VanTom
    Na černobílý tisk jsem rychle uvykl, jelikož mě v minulém svazku nastartovaná vesmírná sága doslova pohltila (a občasná popisnost v textu spíš pomáhala přehlednosti). Do toho se probouzela netušená síla Phoenix, došlo na pár milých civilních momentů i letmých střípků minulosti, které tvarovaly charaktery jedinečných hrdinů. I když mě až příliš typický souboj s arogantním Magnetem v závěru tolik nevzal, stále mohu říct, že takhle kvalitní retro jsem dlouho nečetl.
  • mearez
    Takže jsem se po 2 boocích klasických X-menů dostal ke Claremontovi. Musim říct, na svou dobu geniální, a i dnes bych to klidně označil za těžce nadprůměrnej komiks. První výskyty dneska už tak zaběhnutých postav, jako jsou Starjammers, Shi'ar v čele s Gladiatorem a princeznou Liliandrou, Phoenix nebo Alpha Flight a celou kanadskou odnož pláštěnkářů. Dalo by se tedy říct, že Starlin a Claremont jsou dědečkové ,,vesmírnýho Marvelu''. Takže už jen to jsou důvody, proč si tento komiks koupit. Claremont si tu pomocí jedno-dvou sešitových příběhů rozjíždí komplexní příběh, kterej prakticky pokračuje dodnes. Tohle je legendární a klasické dílko, které nemá hodnotu staré Fantastic Four, která je hloupoučká a každý technický udělátko střílí lasery nebo smrtící paprsky, tohle je prostě komiks, ve kterém dává všechno smysl. Knize nechybí napětí, které se u starých komiksů většinou hledá marně. Kresba je super, Byrne už najíždí na svůj pozdější styl a Cockrum klasicky válí. Jak už zmiňoval JayJay86, slova jako hloupoučké nebo úsměvné jsou naprosto hloupé. Mě se to líbilo a díky cliffhangeru na konci se těšim, až si přečtu další knihu. Za mě rozhodně jedna z must read věcí, který by si měl přečíst každej fanda Marvelu. Za mě 5*.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš7.7.2015 11:24Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Tohle je prostě neuvěřitelně geniální dílo (kompletní příběh všechny sešity). Nemůžu si pomoc, ale miluju starý Marvelovky, toto sic tak staré není, ale skvělý to je úplně stejně. Příběh, dialogy, KRESBY, napětí, prostě vše!! Myslím, že komentáře typu zastaralé či úsměvné jsou absolutně zcestné. Člověk to musí hodnotit tak, jak by to hodnotil v den, kdy tyto komiksy vycházely. Nebo jako umíte si představit recenzi na Škodu 105, nebo Nokii 5110 z roku 2015? Asi žádná sláva by to nebyla a slova jako úsměvné by byla hodně slabá.. Tento komiks i po tolika letech je na tom pořád líp než ta zmiňovaná nokia po znatelně kratší době.. Jediný, proč nedávám u této konkrétní knihy 5hvězd je vina Netopejra a černobílého tisku (nebo resp. škudlících zákazníku,. co by barevnou knihu nezaplatili).. DOPORUČUJI všem tento komplet.
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.5.2015 19:15Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Horsi nez dalsi pokracovani. Ale kazdy (dnes uz) "retro" comics ma neco do sebe:-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.12.2011 14:58Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Převeliká škoda, že jsem se nedostal (ani vlastně nemohl) k tomuto druhu komiksů, když jsem byl mrně - třeba bych si je oblíbil a dnes bych na ně jako Eco nostalgicky vzpomínal. Dneska už je fakt pozdě:-) První polovina knihy je klasická braková übernuda, druhá polovina je zajímavější.
  • morlum
    Pro mě hrozné zklámání teda.
  • Marv
    Pohoda na dobru noc:D
  • The Genius
    The Genius20.1.2009 22:17Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Další klasika, o chlup lepší než předchozí kniha a to hlavně díky Magnetovi
  • FrAnK
    No konec byl dobře vymyšlenej až na to, jak je z toho vysekala storm, to se mi trochu nepáčilo, ale dalo se
  • erik
    Magneto je super. Vesmír ma až tak neberie, ale X-menov mám rád, preto pridávam.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade3.1.2008 21:46Comicsové legendy #12: X-Men #02
    X-Meni mě až tak neberou, ale Claremont je vážně umí. MdS
  • willis
    willis22.10.2007 14:34Comicsové legendy #12: X-Men #02
    první část booku (asi 100 stránek) je opravdu ukázka klasického scénáře.. x-meni se dostanou do vesmíru, kde se snaž galaktický císař ovládnout mocný artefakt, s jehož pomocí bude ještě mocnější...hehe... ty čísla s Magnetem jsou o něco zábavnější, je to takový charismatický sympaťák :)
  • DracoAn
    DracoAn2.10.2007 21:00Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Dobrý pribeh akorat by to mohlo by byt v barve.
  • novoten
    Určitě ne lepší než jednička. První polovina ve vesmíru je nebetyčná slátanina, naštěstí přijde ta druhá se zápletkou kolem Wolverinea a hlavně úchvatný závěr s Magnetem. Přesto zůstávám zklamán.
  • royan
    Tahle kniha mě fakt bavila celou dobu co jsme ji četl. Rozhodně lepší jak jednička. Claremont to parádně rozjel a kresba ( jak Cockrum,tak Byrne) je správně klasická komiksová jak to mám rád :-)
  • maara
    maara mecenáš25.1.2006 15:55Comicsové legendy #12: X-Men #02
    Asi mám pro ně nějakou slabost, protože mě se to zase líbilo. Jasně, že je to naivní. Jasně, že je to oldschool. A je to taky dobrý. Protože je tam Magneto, a protože je tam Wolverine. A hlavně se tam nic neřeší. Oddychovka na sobotní odpoledne. Asi to není slabost, asi je mám rád.
1220135
Četl/a (54)
Alfred, Baffman55, bboorreekk, calvin10, Cemino, Doctorow, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, emanek, erik, figis, filmator, Final, hicks, holubdema, house192, hypermlok, J.Connor, jh666, KdG, Keno, Killingjoke, Kocour, lantan1, Lawer de Sanctis, Lobok257, luky.kuky10, maravenger, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, Petr, radimisko, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, SHORTY, smazenapikantniskeble, Spike, TheDoctor, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, zgrywus
(208)
123, 5555, adam.ra, afri, Alfred, Avian, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Bay_watch, bboorreekk, Bender01, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, budkin, burzum, Butch, calvin10, Cassidy, Celestius, Cemino, charvos, Corvus, CoupeC, CP, CSE_AC/DC, DANCO, danyno76, DEmnoG, denny, dirty_sanchez, disclose, Doctorow, Don Carlos, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Duchy, Džoworka, Elhonzo , emanek, erik, farb, fel68, felis, figis, filemon, Final, FrAnK, freestyletricker, goodspeed, GORERATED, grinder, Hanyou, Hauzina, hedgehog, hellblazer, HELLEIA, hicks, holubdema, house192, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, Jack043, James, jardoom, Jestrab2, jh666, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keno, Keram, killermarf, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Kocour, komiksák007, krvinka56, kucik, Kunden, Lass, Lawer de Sanctis, Lenny, Lobok257, lukin, luky.kuky10, lutrix, maara, maravenger, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Marv, Marv8, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, Maxman2000, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, MikeZ, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, morbn, morlum, MP, NecRoman, Netorack, NguyenTom, Nightmare, Ninjer, novoten, nx, Odal , Odrikani, OldaB, ondra, oru, Paldini, Papa Wu, PatrikTheMighty, pavel, pdfak, pechna, pennywise, Petr, Petrkoll, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, R3d, radimisko, Radiomir, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, robertsedmik, roswelll, royan, S313, Saiffer, saja, Salien, Samurai-Jack, Saran, seezeethree, SHORTY, Sitez, Skot, skřetman29, sleepless, smazy, Spike, strougy, suricattaontheway, svobyy, tacmud, Teach, TheDoctor, Thorar, Toe, Tombal, Tominos, TomNguyen, Trpiš, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, xintax, yarda, yogi, Zajo original, zgrywus, Zíďas
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, denny2420, FatMonster, fusnix, Slaine, xxaannddeerr
Shání (2)
FatMonster, Marran
Nabízí (5)
BreakingAway, budkin, Fox01, Lenny, vranakx