JSA: Zlatý věk (Původně vycházelo od léta 2003 do jara 2004)
Po skončení druhé světové války se superhrdinové Zlatého věku snaží zvyknout na život během míru. Green Lantern se kvůli McCarthyho výboru stal nežádoucí osobou. Johnny Quick a Liberty Belle se vzali a rozvedli. Starman se pokouší vyrovnat s vinou, kterou pociťuje kvůli svému podílu na vyvinutí atomové bomby.
Americommando se z Evropy vrátil jako válečný hrdina, kandiduje do Senátu a nabírá členy do nového týmu superhrdinů pro padesátá léta. Ale jaké to skrývá tajemství?

Justice League of America #22 (Původně vyšlo v září 1963)
Společné úsilí Americké ligy spravedlnosti a Amerického spolku spravedlnosti pokračuje pokusem o přemožení Mistrů zločinu, skupiny padouchů z obou Zemí.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií The Golden Age #1-4 a Justice League of America (Vol. 1) #22


Scénář
Gardner Fox, James Robinson
Art
Mike Sekowsky, Paul Smith
Ink
Bernard Sachs
Barvy
Richard Ory
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-453-0 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-453-0 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
633 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
JSA: The Golden Age (DC Comics, 1963, 1993, 1994)
  • Sagikkun
    Komiks, který obálkou a názvem příliš nezaujme, o to více ale pak překvapí. Jak tu už několikrát padlo, příběh se nese v duchu Watchmenů, aneb máme zde superhrdiny, ale jsou to figurky pro vyobrazení reálného světa, dějin a politiky. Tehdejší doba je skvěle vyobrazena nejen kresbou, ale hlavně i díky myšlenkám, které mají smysl a stojí za to. Ze závěru s Hitlerem jsem napoprvé moc nadšený nebyl, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak to tam má taky svůj smysl.
    Jediná výtka tak směřuje k orientaci v ději, která zrovna není nejjednodušší, a nepomáhá tomu fakt, že snad polovina postav jsou blonďáci se stejným účesem. I tak je to ale za mě plný počet.
  • Copak(:-chceš
    Copak(:-chceš16.10.2020 12:24DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Co k tomu dodat, četl jsem to třikrát.
    Pokaždé to bylo lepší a lepší. Nejsem moc znalec těchto postav, proto jsem poprvé musel trochu googlit:). Ale podruhé už jsem se s postavami sblížil. Zezačátku to moc nezapadalo, ale nakonec se všechno propojilo. Líbila se mi snaha o retro. A taky jsem rád za opravdové retro na konci, jak to tak bývá. Super
  • karl173
    karl173 mecenáš2.4.2020 12:46DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Zajímavý pohled na zlatou éru superhrdinů tak trochu ve stylu Watchmenů. Jen škoda, že to není tak obroušené a dotažené. Začátek se poněkud táhne, některé postavy jsou si až moc podobné a děj je sem tam nepřehledný a některé linky splývají s ostatními. Nicméně myšlenky jsou vážně povedené a druhá polovina knihy je už svižnější a vše do sebe krásně zapadá. Kresba dobře podtrhuje tón zlaté éry a dobře se na ní kouká. Jen některé panely jsou až moc překryté textem. Autor se někdy až moc zbytečně snažil napodobit staré komiksy a mohl si odpustit tolik textu. Naštěstí se to čte ještě pořád dobře a nezačne to nudit, byť bylo namále zhruba v polovině knihy. Přesto se však jedná stále o velmi slušný komiks, který stojí za přečtení a stačilo něco málo a mohla z toho být naprostá pecka. Bohužel takto zůstává těsně pod stupínky nejlepších. 4*
  • kotouczech
    Pro mě osobně zklamání. Spousta postav a hodně fragmentovaný děj. Chce to pozornost. Záběr je ještě zběsilejší, než jsem si představoval.
  • trudoš
    Teda, dámy a pánové, klobouk dolů. Myslel jsem, že po Nové hranici Darwyna Cookea mě s hrdiny Zlatého věku už nemůže nic oslovit a ono ejhle, James Robinson mi zasadil čelovku. A nebýt toho Hitlera v závěru, který má sice svoje kouzlo, ale absolutně žádné opodstatnění, bylo by mé nadšení absolutní. Pan scenárista totiž perfektně pracuje s psychologií maskovaných hrdinů, kteří jsou už víceméně za zenitem a teď se musejí vypořádat s poválečnou realitou. Do toho nastupuje antikomunistické šílenství a tak se většina z nich brzy ocitá mezi kladivem a kovadlinou, aniž by přitom chtěla něco jiného, než alespoň špetku ze své bývalé slávy. Pravda, postav je tu jak o posvícení a spousta z nich neřekne nic ani ostřílenému znalci, nedá se však říct, že by se člověk zákonitě musel ztrácet v souvislostech. Samotná zápletka je hodně pozvolná, o nebezpečí víte a je vám jasné, jaký směrem se události budou ubírat, přesto od určitého okamžiku se zaťatými pěstmi čekáte na výsledek souboje. Excelsior!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2019 23:07DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Tenhle komiks má jednu jedinou nevýhodu a to je vypravěčský styl. Ne vždy je evidentní oč jde a pozorné čtení je někdy víc než nutné. Bohužel je to i dáno i tím, že se od čtenáře požaduje jistá znalost postav z Golden Age éry. začátek pro mě byl sled různých scén, kde se pořád někomu něco nestandardního děje. Až ve třetím sešitě to začalo trochu zapadat, ale pořád to nebylo jednoznačné a měl jsem na krajíčku ten komiks odložit na dobro. Naštěstí to závěr spravil, ale celkově to ve mě zanechalo stopu si to přečíst celé ještě jednou. Je to opravdu náročné superhrdinské dílo a je nutné to číst opravdu pozorně. Je tam moc detailů a informací, které na sebe navazují a vyplývají ze sebe, že si to o tu náročnost přímo říká. Nicméně to jde překousnout a já se bavil. Alternativní pojetí dějin, zvlášť po válce, mě baví a líbí se mi, že se autoři snaží vyhrotit situace a dobu, což by u reálných dějin bilo do očí. tady to ale jde, protože jsou dějiny mírně pozměněné a na druhou stranu s těmi nacisty to mohlo být doopravdy všelijak. Do toho ta kresba je přímo skvělá a připadal jsem si, jak kdybych byl uvnitř děje a chytal ten děj kolem a ono ne a ne to dokázat
  • Mleako
    Mleako mecenáš20.5.2019 10:03DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Příjemné překvapení, čekal jsem nějakou přiblblou rubačku s ne tolik známými hrdiny, ale nakonec se z toho vyklubal celkem napínavý thriller. Tísnivá atmosféra doby mccarthyismu a studené války z toho dýchá. Celková pointa je sice dosti brakovitá, ale předpokládám, že to byl záměr a další odkaz na komiksy z Golden Age. Jedinou výtku bych měl k tomu, že staří hrdinové u nás nejsou tolik známí a bez znalosti jejich historie mi místy unikaly některé spojitosti a zpočátku jsem měl dost hokej v tom, kdo je kdo. Ale jinak spokojenost.
  • Anton
    Největší blbost co jsem četl. Úplně jsem se musel nutit, abych to dočetl. Bylo to hrozně nudné a ani jsem moc nechápal co se tam kdy děje. Nechápu jak to může mít tak dobré hodnocení. Ani trochu se mi to nelíbilo.
    Škoda, že nemůžu dát nula hvězd.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.5.2019 22:55DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Jedno z největších překvapení DCUKK, skvělý příběh ze kterého jde cítit ten watchmenovský feeling. Avšak pro mě byla největším problémem kresba, která je strašně fajn, ale zvláště že začátku mi připadala půlka postav naprosto vzhledově stejná, což bylo ještě podpořeno tím, že jsem, téměř žádnou z těch postav neznal a ocenil bych nějakou bonusovou stránku na které by byly všechny postavy nějakým způsobem shrnuty. I přesto je to jedna z nejlepších věci co u nás z DCUKK vyšla.
  • rewkon
    Poprvé mně bavilo kde se vyskytují superhrdinové ze zlaté éry.Lehce uchopitelný příběh který je výborně napsán doplněný o hezkou kresbu.Jedno z DCKK od kterého nikdo nic nečekal a nakonec ho mužů zařadit mezi ty nejlepší.
  • hroubek
    Když jsem poprvé viděl obálku a název, tak jsem se bál, že to bude starý komiks, který bude hodně retro. Prostě takový ten komiks, který je vždy na konci DCKK. O to více jsem byl překvapený po otevření. Krásný retro příběh, kde je cítit velká inspirace Strážci od Alana Moora, a taky tím co se v USA opravdu dělo(hon na komunisty a všechny, kteří smýšleli trochu jinak). Scénárista James Robinson si ukousl hodně velké sousto a já jsem rád, že mohu napsat, že to zvládl. Stačilo málo a celý příběh se mohl rozsypat jako domeček z karet. Robinson má zde hodně moc postav, a místy děj dost uhání a orientace v něm není úplně nejjednodušší. Přesto o to lepší je pak výsledná odměna. Parádní a zajímavý příběh, s opravdu dobrými zvraty, a postavy, které většina čtenářů moc nezná. Bohužel tento komiks není bezchybný. Tempo je díky počtu postav místy pomalejší, a nebo zbytečně zběsilé. Některé postavy nedostanou tolik prostoru kolik by si zasloužily. A samotný finální souboj je velmi pěkný, ale dovedl bych si ho představit lépe. JSA: Zlatý věk je hodně dobrý a povedený komiks a rozhodně se vyplatí si ho přečíst.
  • erik
    Jedna z najlepších kníh, čo v DCKK vyšla. Človek sa skoro prichytil pri tom, že číta Alana Moorea. Akcie je minimum, pocitov a úvah hromada. Ako úvod do superhrdinov to nefunguje, kto má k nim trvalejší vzťah, ten tento komiks ocení viac. A vôbec neprekáža, že polovica účinkujúcich u nás nemá prakticky žiadnych fanúšikov a málokto tuší, čo sú zač.

    Retro zošit je kapitola sama o sebe. Tak absurdné situácie a riešenia bojov superhrdinov so superzločincami sa len tak nevidí. Wonder Woman ako vývrtka? Huslista útočiaci vypchatým klokanom? Akože neskutočná záležitosť!

    Fakt pecka.
  • Carnage
    Hned pro začátek, nemám moc rád éru Golden Age DC. Prostě kdykoliv se v nějakym crossoveru novějších komiksů objeví tihle hrdinové prostě mě to nebaví a nezajímají mě a co si budeme povídat v DCKK vyšlo hned několik příběhů který údajně "revolučně zakomponovali hrdiny z golden age do moderního komiksu" (fakt už mě nebaví ani číst další předmluvu na stejný téma po Xté) a já u toho vždycky zývám. Ale tentokrát, tentokrát jsem byl mile překvapen protože právě čtu něco co má pěknou kresbu a má místo právě jen pro ty hrdiny Zlatého Věku na místo toho aby hostovali v příběhu JL. Celej příběh má na mě takovej Watchmen feel, hrdinové v pestrobarevných trikotech řešící že už jich není potřeba a každý má svoje vlastní a většinou normální problémy. Každý z hlavních aktérů má svůj prostor a všechno je propojený a na pozadí celýho příběhu se řeší poválečná doba a krize paranoii z komunismu a rudých agentů. Ano řeší se tam hodně americké vlastenectví což mi není moc po chuti ale v rámci příběhu je to důležitý. Po dlouhý době dávám DCKK plný počet, protože je to napínavý, postavy uvěřitelný, kresba je místy hodně dobrá (drogový rauš, noční můry) nikdo tam není nesmrtelný a ani první ani druhý twist jsem nečekal. Hodně dobrý!
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.4.2019 21:37DC komiksový komplet #060: JSA: Zlatý věk
    Pro me osobne obrovske prekvapeni. Dobry pribeh (v ramci moznosti), zajimavy styl vypraveni a text, ktery ma vetsinou smysl a ne, ze je jen vyplni mezi akcnimi scenami.
    Vic takovych veci v DCKK.
    80%
1323712
  • Copak(:-chceš
    Jonathan: ano ty postavy mi taky přišli stejné. John Chamberse(quick), John Thunder, Alan Scott( GL) jsou si dost podobní a taky se mi to pletlo
Četl/a (75)
2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Copak(:-chceš, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Er.Nest, Georgíno J., Goldfinch, hromotlk, hroubek, Hugin, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, kotouczech, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lukis89, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, PH79, PKD, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Sagikkun, Schirru, Spacecore, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(224)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Fimi, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, hellblazer, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, komik.sx, komiksák007, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, LookAss, Lukis89, malylada, Mamut12, Mariomichal, Marvin, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, mirror, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, BreakingAway, deadpool, delsemela, Draco nobilis, filosh, Maty48, mike731, Sebastian the wise
Nabízí (1)
Librarian