Koupit
Liga spravedlnosti: Volání po spravedlnosti (Původně vycházelo od září 2009 do března 2010)
Green Lantern, který je členem galaktického policejního sboru, představuje na Zemi zákon. Společně se svým dávným přítelem Green Arrowem se rozhodne vzít tento zákon do vlastních rukou a přenést bitvu k nepříteli. Jenže ten nepřítel je chladnokrevnější a vypočítavější, než si kdokoliv pomyslel. Překročí členové Ligy spravedlnosti při jeho hledání hranici, kterou by žádný hrdina překročit neměl?

Action Comics #248 (Původně vyšlo v prosinci 1958)
Neuvěřitelný příběh o setkání Congo Billa se zlatou gorilou. "Úžasná Congorilla!"

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice League: Cry for Justice #1-7 a Action Comics (Vol. 1) #248


Scénář
Jack Miller, James Robinson
Art
Mauro Cascioli, Scott Clark, Ibraim Roberson, Howard Sherman
Ink
David M. Beaty
Barvy
Mauro Cascioli, Giovani Kososki, Siya Oum
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-202-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-202-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Justice League: Cry for Justice (DC Comics, 1959, 2009, 2010)
  • Sagikkun
    Volání po spravedlnosti nabízí skutečně zajímavou premisu a pohled na hrdiny. Hrdiny, mezi nimiž panuje velmi napjatá atmosféra, a kteří již nehodlají pouze dále čekat, než jednoho z nich sejme někdo z řad záporáků. Termín "jiný" je u superhrdinských komiksů používán poměrně často, avšak zde je to opravdu jiné na druhou. Více realistické, více nekompromisní, a především mnohem méně klišovité... vlastně mi až připadá, že to vyloženě stojí na tom mnoho klišé zbořit. Tohle všechno je skvělé, proto mě mrzí, kolika neduhy komiks trpí. Snad téměř celá první polovina knihy je šíííííleně roztahaná. To, co se "vyřešilo" během celé první půlky příběhu, by se s přehledem dalo vyřešit během jednoho sešitu. Má to tři prdele postav, a já si nejsem jistý, zda-li oprávněně. Nejsem si ani jistý, jestli mě moc bavily dějové linky s Mikaalem a Congorillou. A kresba během akčních pasáží v druhé polovině knihy je opravdu k pláči... tuctový děj má celou dobu nádhernou kresbu, a napínavé scény pak mají kresbu naprosto otřesnou.
    Tohle je opravdu silně nevyvážená věc. Každá pozitivní věc je vyvážená něčím negativním. Rozhodně stojí za to si to přečíst, někdy napodruhé mě to třeba bude bavit o stupeň více... takhle to ale pro teď vidím na lepší 3*.
  • tom173
    Tak jsem si v rámci přípravy na Vzestup a pád dal znovu tento komiks, protože jsem si z něj po prvním přečtení moc nepamatoval. Musím říct že napodruhé to byl pro mě mnohem silnější zážitek. Kresba je až na poslední sešit nádherná a je tu celá spousta opravdu silných momentů - nástup Supergirl, mučení dr. Atomem, nebo odhalení Promethea. Skvělě tu taky funguje dynamika mezi Green Arrowem a Lanternem. No a stojí to za přečtení už jen kvůli kostýmu Starfire :). Toto drsnější období DC comics se mi velice zamlouvá - silné 4*
  • Jonathan Arbuckle
    Kresba je naprosto úžasná, příběh se nám snaží ukázat něco nového a jiný pohled na hrdiny. No a závěr byl dosti nečekaný, ale o to více tenhle příběh podtrhnul.
  • karl173
    Slušná týmovka, která je především parádně nakreslená. Bohužel nedokáže se vyhnout jistým žánrovým klišé a nabízí tolik postav ( pro mě mnoha neznámých ), které děj nedokáže zkrátka utáhnout. Přesto to ale je po nějakém čase kdy si to konečně sedne celkem slušná jízda, kde se autor snaží rozbít jisté mantinely pokouší se tým supráků dohnat na samí okraj. V něčem se to povedlo, v něčem zase moc ne. Každopádně jedná se určitě u slušný mainstream, ale k dokonalosti to mělo dost chyb. 60%
  • Darth Raelchi
    Naprosto skvělé! Nemám co dodat. Takhle, lze na to nahlížet dvěma způsoby. Buď chcete znát pozadí, abyste věděli, kam zařadit tento příběh a v takovém případě si to nejspíš užijete na 3 hvězdy (+/-). Když se ale oprostíte od toho všeho a budete brát tento příběh tak, jak je podaný zde, bez ničeho, pouze s nějakým shrnutím před první stranou, tak si myslím, že tento příběh vezmete v potaz a bude se vám líbit. Já marně hledám, kde je chyba, ale nikde ji nevidím. Záporák je známý tím, že je vlastně neznámý a takřka o něm nic nevíme. Dokonce i ten konec je takovej no.... opravdu to skončilo?! Já se tak necítím a kdyby bylo pokračování (jako že možná je, nebo já nevím - je mi to fakt jedno), tak si myslím, že se zde rozehrála pouze první partie. Úplně z toho číší, že nejsme u konce. Buď jak buď, krize se tu mísí s akčními sekvencemi a "detektivní" prací. Tempo mezi jednotlivými se dobře prostřihává i s odbočkami typu rodinné a přátelské záležitosti. Do toho se jedná o další komiks, který propojuje Golden Age superhrdiny a to si užívám čím dál víc. Těšte se na Robinsonovu JSA: The Golden Age. Chápu určité výtky viz dole, ale mně to tak nepřijde. Kolikrát si sám říkám, co bych dělal být zahnaný do kouta. Oprostit superhrdiny od všeho lidského a udělat z nich pilíře ryzího dobra nebo je polidštit? Pokud to druhé tak jak a do jaké míry? Pokud to první tak se vracíme do éry amerických Rychlých šípů (nic proti - miluji je, ale je to prostě už dobová záležitost). Určitě by se tomuto komiksu dalo spoustu vytknout, ale mně je to vážně jedno. Já se bavil od začátku do konce a netrpělivě jsem čekal na každou stránku co bude dál a nakonec to nedopadlo tak tuctově. Kresba super a chybějící inkering tomu udělal dobrou službu. Pouze poslední sešit, kde byl Ibraim Roberson, mi to nesedělo. Nechápu, proč tam byl jiný kreslíř. Nechápu ani změnu na Scotta Clarka, ale ten se aspoň držel a bylo to kresebně jednotné. Roberson, ač ho mám rád z Old Man Logana vol 2, tak mi tam neseděl a říkám si proč. Jinak je v DCKK v úvodu Ibraim Robertson, tak ne, je to ROBERSON, kdyby náhodou... To ke kresbě a kreslířům. Ještě poslední k tomu, dvojstrany, i jejich vyšší počet, než je normálně na komiks zdrávo, mi až tak nevadil, akorát občas se v tom blbě orientuje, ale to je drobná vada na kráse. Celkově jsem z této verze DCKK nadšený a mám sto chutí si to sehnat v originále i s nějakým tie-inem. Fakt skvělé, fakt výborné. Nemám co dodat.

    PS: Proč se najednou změnil zaběhlý název JLA v DCKK na Ligu spravedlnosti...?! Chjo...Může mi to někdo osvětlit, oč tady jde? Nechci tu zase vinit překladatele a redakci UKK a DCKK. Vím, že dělají dobrou práci a snaží se. Vám pořád dík holky a kluci ;-).
  • erik
  • hroubek
    Ligu spravedlnosti mám rád, a vždy se těším na další příběhy, který si s Ligou přečtu. Volání po spravedlnosti má zajímavou myšlenku, a proto jsem byl hodně zvědaví na samotný komiks a jeho pojetí. Hned první věc co mě zaujala po otevření byla fantastická kresba, která se mi velmi moc líbila, a já jsem z ní byl nadšený. Jenže o kresbě to celé není. James Robinson nadhodil zajímavý příběh, jenž mě bavil, přesto nemohu tvrdit, že bych s ním byl úplně spokojený. Problém je v tom, že je tady až moc postav, a tempo je zběsilé. Komiks nás místy nenechá vydechnout a pere to do nás. Díky tomu, některé věci nefungují tak jak by měly. Nicméně, komiks získává hodně plusových bodů za konec, který mě překvapil a nečekal jsem ho. Potěšilo mě, že někteří hrdinové nejsou úplně v pohodě a jejich jednání je jiné. Ve výsledku mě Volání po spravedlnosti sedlo a je to v pohodě komiks.
  • Lenny
    Strašně nevyvážená věc, která se tváří jako nenápadná minisérie a vypráví příběh hodný eventu.

    Ultimátní záporák kydlí přátelé/známé hrdinů, a část z nich se proto rozhodne být drsnější a proaktivnější. Prostě to temný DCčko, žejo, navíc v duchu tradice posledních dvou krizí. A tady mám první problém - ta snaha o realističnost + hrdinové co mučí záporáky mi neseděla. Fungovalo by to jako Elseworld, ale hádám, že JL po pár číslech spadla zase do statusu quo. Když si vzpomenu jaký haló bylo kolem vymazání mysli z Identity Crisis, tohle by supráci rozjdejchávali strašně dlouho. (resp. za rok přišel Flashpoint, takže následky asi moc nebyly).

    Další problémy se pak nabalují - zbytečně moc postav, rozvleklý děj, střídání kreslířů... těch pár zajímavých momentů se ztrácí pod horou bullshitu (linka gorily a Starmana je strašná). Konec dostane trochu grády a zvažoval jsem 3*, ale ne... k tomuhle komiksu se patrně nikdy nevrátím.
  • rewkon
    Jedna z nejlepších týmovek co tu zatím vyšla v českém překladu navíc doplněna o užasnou kresbu a navíc z geniálním záporakem který nemá super schopnosti a je jen člověk co využívá svou mysl a technologie.
  • PKD
    Tento book znám již od doby premiéry v originále,ale až cz verze,mi skoro,vyrazila dech. Moc často se mi nestává,že mi až česká verze přijde díky překladu,lepší,jak US orig. To tedy ne. Ale tohle je přesně,tento případ. Vizualita,parádní,ostatně...na to nemá žádný překlad vliv,atmosféra,dosti drsná (paráda) až temná. A hlavní zas.hajzl je na konci oddělán (to je u mě Green Arrow! a ne ten šašek z tv cw),a to si např.v poklidně mainstreamovém rebirthu,vůbec nedokáži,představiti. Jojo,tenkráte,před new52,mělo ještě DC koule! A nebálo se jíti s nimi na trh.:) A pro mě,jako parádní bonus (což byl před 8 lety důvod pořízení oné 7dílné série),je special quest star- Kara.;-) I když se kreslíř nemůže rozhodnouti,jak má vypadat její obličej,takže máte u ní docela časté změny podoby.:))) Což ale zase tak moc nevadí.
  • cyboy
    Celou dobu se to tvari desne osudove a samozrejme je to skvele nakreslene, ale to asi tak vsechno. Jako ano, zaver neni uplne spatny, ale celkove to neplni dojem, ktery to od zacatku vyvolava. A pokusy o temnejsi pristup z toho dobre dilo neudelaji, kdyz logika trochu kulha.
    60%
  • Fanda
    Ten to komiks má tak krásnou kresbu, že už jen to je důvod si komiks pořídit. Příběh je ze začátku zajímavý a bude vás zajímat kam se bude zaobírat dále, bohužel začne být docela ukecaný a kromě pár momentů to začne být zajímavé až ke konci kdy hlavní záporák bojuje s JL. Ten to komiks nekončí žádným happy endem a bývá někdy krvavý a brutální až morbidní. Ten to komiks doporučuji, když už ne skrz příběh tak rozhodně skrz kresbu, která je podle mě fantastická.
9171851
  • Darth Raelchi
    Lenny: diky ale to chapu, ja si jenom rikam, ze to vsechno prece neni JLA ne? Vsechno je to Justice League ne? Prijde mi to nejake zmatene, jednou je to justice league, pak jeto jla, pak je to liga spravedlnosti, zmatek a zmatek. Nejsem pitomej, muzu si to najit na dc wikia, ale jenom mi to postrada veskerou logiku... To je cele 🙂 jen si tak premyslim nahlas, nejsem uplne nepolibenej, teda doufam. Spis se v tom uz prestavam orientovat.
  • Lenny
    Darth Raelchi: Jsou to tuším různé řady - JLA (Justice League of America) je JLA, Justice League je Liga spravedlnosti.
Četl/a (81)
159753258x, 2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, bd71, Blockholm, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Fanda, Georgíno J., hromotlk, hroubek, Hugin, invape, Jabba, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Sagikkun, Schirru, seneke, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tequilaking, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(232)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, Anton Whatever, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, bd71, Beng.D, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, CaptainL, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, filosh, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, hellblazer, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, Matthew, matty87, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, seneke, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Maty48, Sebastian the wise