Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Zasazena do alternativního světa art deco beauty a steampunkového hororu, NETVORA vypráví epický příběh Maiky Půlvlčice, šestnáctileté dívky, která přežila kataklyzmatickou válku mezi lidmi a jejich nenáviděnými nepřáteli arkaniky. Tváří v tvář útlaku a děsivému nebezpečí je Maika jak lovcem, tak štvanou zvěří. Pátrá po své záhadné minulosti, zatímco ti, kteří ji chtějí využít, zůstávají jen o krok pozadu... a mezitím se v jejím nitru začíná probouzet monstrum...

Obsahuje sešity série Monstress #1-6 (listopad 2015 - květen 2016)

Scénář
Marjorie Liu
Art
Sana Takeda
Ink
Sana Takeda
Barvy
Sana Takeda
Obálka
Sana Takeda
Lettering
Jakub Škraban
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy, mytologický, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-7449-559-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
Monstress #01: Awakening (Image Comics, 2016)
  • mearez
    mearez10.7.2020 22:49Netvora #01: Probuzení
    Že by mě komiks nebavil se říct nedá. Během celé knihy mě zajímalo, co se bude dít dál, co je zač démon nebo některá z mnoha postav. Ale rozhodně se nejedná o jednoduchý komiks. Spousta jmen a termínů naskočí čtenáři do hlavy někde za polovinou, dialogů je tam strašná spousta, takže komiks padá na dialozích, které jsou místy zmatečné a nudné. Autorka ovšem zajímavě prezentuje některé elementy a základní premisa (svár mezi dvěma rasami) je zde prezentována celkem drsně hned od začátku. Holka s ocasem mi přijde děsně zbytečná a její posun během knihy je minimální. Zbylé postavy nedostanou téměř žádný nebo vůbec žádný backstory ani story arc, což mě nemrzelo (protože by to bylo určitě vysvětleno formou dalšího rozhovoru), ale způsobilo to můj menší zájem o svět Netvory. Půlvlčice ale je dost zajímavá postava, která si projde celkem zajímavym vývojem, rozhodně se jedná o to lepší v knize.
    Co bych ale fakt chtěl vyzdvyhnout je kresba, která nemá hluchá místa a jedná se alespoň kresbeně o menší masterpiece. Už jen kvůli kresbě doporučuju zkusit.
    Fajn komiks, ale ani cliffhanger na konci ani částečné rozřešení zápletky z první knihy neposkytují dostatečnou motivaci dát pětikilo za pokračování Netvory. Trošku lituju koupě, ale aspoň že ta kresba byla fakt dobrá. Za mě 3*.
  • perak
    perak5.5.2020 12:15Netvora #01: Probuzení
    Kresba mne zaujala hned na první nakouknutí - propracovaná, míchající několik stylů, vytvářející zajímavé spíše pochmurné prostředí. Ale v příběhu jsem se zpočátku trošku topil, nebylo mi jasné, kdo, s kým, proti komu, ale hlavně proč. To se naštěstí v průběhu vyprávění lepšilo a navnadilo mne na pokračování. Asi si budu muset v rychlosti přečíst ještě jednou, možná pak docením informace, kterým jsem na začátku nepřikládal významu.
  • Multiverzum
    Multiverzum4.8.2019 10:59Netvora #01: Probuzení
    Prepracovaný fantasy príbeh plný prekvapení a zaujímavých nápadov. Značne hororové, no krásne dielo. Must have. Už sa len modliť za pokračovania. Ideálne hneď.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/netvora-1-probuzeni/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.7.2019 14:22Netvora #01: Probuzení
    První sešit dobře nastavuje parametry a hranice světa Netvory. Proti tomu nic a úplně mě to navnadilo. Bohužel, zbytek knihy už jde svým vypravěčstvím kvalitou dolů a autoři jakoby chtěli narvat co nejvíc věcí do co nejmenšího prostoru. Tím pádem to drhne a čtení není plynulé a spíš donutí čtenáře to profrčet. Nakonec mě uchvátila kresba, která je na poměry amerického mainstreamu ne zcela typická. Jinak mě to ale nebavilo.
  • JohnyG
    JohnyG24.6.2019 14:05Netvora #01: Probuzení
    První Netvora zanechává rozporuplný dojem, který se mírně zlepšuje po druhém přečtení. Zaprvé je neodpustitelné, jakým způsobem je čtenář seznamován se světem, v němž se vše odehrává. První dvě třetiny knihy jsme naprosto bez vodítek, kdo je kdo a na čí straně stojí, kdo jsou čaromnišky, kdo šamanská císařovna a kdo kočky, co je lilium apod., aby pak tyto informace autorka načrtla až ke konci knihy vždy jednostránkovým školním výkladem kočičího profesora. Takže z víc než poloviny příběhu nedokáže čtenář zachytit skoro nic, přičemž si pak madam Liu rychle vypomůže takovou deus ex machina informační vsuvkou naprosto mimo příběh. Je k zlosti, že bez druhého přečtení tak nemá šanci příběh smysluplně prožít. Ten sám má jistě potenciál a děsivost ukrytou pod krásným vzhledem kombinujícím steampunk, art deco a manga. Manga přitom nejsou jediným asijským podnětem, ale celý příběh má jakousi východní mentalitu a vyprávěcí styl. Jde o tu všudypřítomnou osudovost, obřadnost, moudrost básníků a emocionalitu. Velkolepou zlatavou ozdobnost střídá démonický chlad modrých barev a právě emocionální vizuál je to, co si na masivním prostoru 190 stran užije čtenář nejvíc. Překvapivě to není hlavně přítomnost výhradně ženských postav, co z Netvory činí spíš young adult dívčí komiks, jako celé to hledání sebe sama, křehkost krásy, nimrání se v historii rodiných vztahů a ubližování roztomilým arkaňáčkům, vlkohlavé a jinak zvířátkové prastaré a mnohaocasé kočky, přičemž geopolitika (i mapa samotná) působí celkem uměle. Nakonec si ale svým rozsahem, neobvyklým grafickým pojetím a fantasy tématikou stojí Netvora nadprůměrně, což ještě buď potvrdí nebo vyvrátí dalšími díly.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.5.2019 15:44Netvora #01: Probuzení
    za mě nutno číst minimálně 2x, postupně se to rozplétá a to mě baví
  • Alfi
    Alfi26.1.2019 11:12Netvora #01: Probuzení
    Séria zaslúžene získala Hugov za rok 2017 a za rok 2018. Nádherne kreslený a korolovaný temný príbeh z postapokalyptického sveta, kde bojujú medzi sebou ľudia a arkanici, miešanci ľudí a prastarých magických bytostí, pričom na oblohe stoja duchovia dávno mŕtvych bohov. Teším sa na ďalšie knihy.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.1.2019 17:09Netvora #01: Probuzení
    Netvora je jedna z těch sérií, která v sobě skrývá svůj vlastní svět. Má svojí vlastní historii, své vlastní národy a řády. Prostě vše co má správný živoucí svět mít. A teď si představte, že jste do takového světa najednou vhozeni a nemáte o tomto světě vůbec žádné informace. Chvíli to trvá než začnete vše chápat a než se do toho dostanete. Přesně o tom je tento první díl. Příběh a vše kolem je zajímavé a zatím mě baví to všechno objevovat. Ale faktem zůstává, že zatím vím úplné prd. Teda vím už toho poměrně dost, ale zpočátku jsem byl každopádně zmatený a chápu, že kdo to vzdá už začátku a nebude se na čtení dostatečně soustředit, tak ho to přestane bavit hned po prvním dílu. Já zatím zůstávám a těším se na další díl, ale pravdou je, že tento díl zatím musím hodnotit nižší známkou, než by si komiks možná zasloužil jelikož jsem se zkrátka do půlky komiksu až moc ztrácel. Jinak co se týče kresby, tak ta je velmi vkusná a mě osobně se líbí. 75%

  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin25.10.2018 12:49Netvora #01: Probuzení
    Docela slušný manga fantasy
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.9.2018 14:59Netvora #01: Probuzení
    Objektivně má Netvora všechno, co by dobrej komiks měl mít - neploché postavy, zajímavý svět s vlastní historií a mytologií, záhady a docela unikátní styl kresby. Přesto mi v ní chybí "něco", co by z toho dělalo výjimečné dílo. 3,5*
    Podrobnější rozbor na: http://www.youtube.com/watch?v=Wm6jdbUGu9A
  • Darker
    Darker mecenáš3.9.2018 19:58Netvora #01: Probuzení
    Hodně svěží a neokoukané. Překvapivý děj v tajemném fantasy světě, jenž v mých očích sráží jen místy příliš tmavá a málo detailní kresba. Ta však dobře vykresluje atmosféru tajemna, kterou je celý příběh opředen a který autorky dávkují pomalu, aby čtenář vydržel v napětí, co se skrývá v pozadí děje.
  • willis
    willis31.7.2018 17:56Netvora #01: Probuzení
    Nejlepší na prvních dílech je, že objevujete svět ve kterém se děj odehrává. Jak funguje, historii světa, historii postav, odhalování tajemství. Až další díly ukáží, zda se jedná o nadprůměrné dílo nebo příběh sklouzne do klišé kolejí vyjetých podobnými příběhy.
  • Doppelganger
    Doppelganger16.7.2018 08:40Netvora #01: Probuzení
    Během prvních pár stran jsem se kvůli všem těm napůl lidem, napůl zvířatům trochu lekl, že asi nebudu úplně tou pravou cílovou skupinou, avšak rychle jsem si zvykl a nakonec mě tento nádherně výtvarně zpracovaný mix Princezny Mononoke a brutálního hororu dost bavil. Podobně jako kolegové pode mnou jsem se ke konci lehce ztrácel v ději, ale věřím, že mé nejasnosti osvětlí další díly, na které se docela těším.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.7.2018 14:34Netvora #01: Probuzení
    Na tenhle komiks jsem se už dlouho těšil, na Goodreads velmi bodoval (a ano, chválil ho prý i Gaiman). Je pravda, že to působí místy trochu jako adaptace nějakého dívčího fantasy young adult románu, ale to jen místy. Je také pravda, že všudypřítomnost ženských postav stvořených LGBT komunitou chválené autorky, která bude imponovat Laydeez Do Comics, mě lehce iritovala. Ale jinak je estetika komiksu velmi zajímavá; směsice fantasy, sci-fi, modifikovaného steampunku (?) a na obálce zmiňovaného art deca je příjemná. Zřetelná je též "asijská linka" Sany Takedy. Sympatická je též komplikovanost příběhu, kočky jako nejstarší rasa, mytologie světa, fakt, že postavy kouří... nelze si též nevšimnout kontrastu mezi roztomilostí a totálně brutálním násilím, které připomíná svou vynucenou absencí údů konflikty z belgického Konga či Sierry Leone. Na druhý díl jsem rozhodně zvědavý.

    Celkový dojem: 70%
  • Norri
    Norri mecenáš12.7.2018 10:06Netvora #01: Probuzení
    Nečekaně krutý komiks s explicitním zobrazením násilí. Pozadí jeho vzniku, tj. vyprávění autorčiných prarodičů o prožitých válečných hrůzách, mu ale dává nečekaný rozměr a hloubku. Nakladatelství Crew zařadilo Netvoru mezi “komiksy pro holky”, ale není důvod, proč by si ji neměl užít kdokoliv. Cílení na mládež je v něm ale silně cítit. Vizuální stránka je u tohoto komiks obrovskou devizou. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/netvora-probuzeni-monstra
  • Ruw
    Ruw2.7.2018 23:04Netvora #01: Probuzení
    Neurazí, nenadchne. Stejně jako jiní mám problémy se zorientovat v samotném ději, motivech postav, historii atd, což by mohly vyřešit další díly. Samotné postavy si mě nezískaly natolik, abych se o ně výrazněji bál, snad jen lištička s kocourem jsou výjimkou. Chválená kresba by byla fajn, kdyby si držela kvalitu,. Žel je spousta míst, které působí vyloženě opudivým dojmem, jako by to autorku najednou přesatalo bavit a honem něco načmárala, ať to má z krku. Škoda. Celkový dojem čistý průměr, kdy koupi dalších dílů odkládám do doby než bude jasno, kolik toho má vyjít. Představa, že bych měl kupovat pět a více dílů průměrné série mě moc nebere, na to tu vychází spousta jinych kvalitnějších věcí.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš15.6.2018 08:47Netvora #01: Probuzení
    Pro omladinu vcelku povedená fantasy jednohubka s vábničkou ve formě explicitnějších výjevů a hrou na "osudové epično". Pro nás starší a pokročilé spíše jen tuctová fantasy omáčka s nevábnou a často odfláknutou digikresbou, kterou dost zachraňují barvy.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.6.2018 12:50Netvora #01: Probuzení
    Veľmi pekný komiks plný zaujímavých a sympatických postáv. Prekvapilo ma, že je tu celkom dosť krvavej akcie a tak tu nie je núdza o odseknuté hlavy a odlietajúce končatiny. Ďalšie príjemné prekvapenie pre mňa je, že ma komiks nenudil ani chvíľu a stále som bol zvedavý, čo sa bude diať ďalej. Scenár je plný vydarených hlášok, prekvapivých momentov a nechýba ani humor. Svet v knihe je zaujímavý a dá sa v tých rasách dobre vyznať aj napriek ich zbytočnej komplikovanosti. Som spokojný a veľmi sa teším na druhú časť.
  • Le Porello
    Le Porello10.6.2018 19:24Netvora #01: Probuzení
    Svět i kresba mě pohltili od prvních stránek. Příběh je taky dobrý, ikdyž časem sklouzává ke klasickým fantasy klišé ( vysocí nesmrtelní elfové, kteří se tedy nejmenují elfové a někteří mají křídla). Líbí se mi i nápad matriarchální civilizace, doufám že z toho něco podstatného vyplyne. Problém u mě nastává, pokud to bude zase další nekonečná sága, na které mě neužije, ale po první knize jsem velmi nadšený a těším se na další...
    Mě to zase připomíná drsnější Princeznu Mononoke, kde lidé bojují se starými bohy a rasami.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš1.6.2018 16:58Netvora #01: Probuzení
    Mám trošku potíže se ve všem tom dění orientovat, ale doufám, že v druhé knize se to zlepší.
    Úplně mi nesedne temný hororový námět čarodějnic chytající malé děti, aby je mučily, odřezávaly z nich kusy těl a zabíjely bez mrknutí oka, a tím vyrobily vzácnou magickou surovinu.
    Pak je tu démon, jehož ve vlastním těle ukrývá Maika, a samozřejmě přítomnost mnoha kreatur a bytostí včetně více-ocasatých koček.
    Vlastně mi to celé přijde jako lacinější kopie Naruta (hlavně jeho linie s Oročimaru), jen s větším záměrem šokovat.
    Takže příběh nic moc nového, ale dávám mu naději do dalších pokračování.
    Co se mi ale hodně líbí, je celkový vizuál komiksu, díky kterému je mi celkem jedno, co že to vlastně čtu, protože kresba obsahuje hromadu detailů a téměř secesních křivek na různém oblečení, drapériích, zdobení zbraní apod. Krása střídá nádheru.
    Podle různých referencí jsem se na komiks těšil už dlouho a nebýt té líbivé kresby, spíš bych to hodil někam do podprůměru.
    Do dalšího dílu ale už nejdu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.5.2018 15:35Netvora #01: Probuzení
    Jako ano, nakreslene je to nadherne, ale s pribehem mam zatim trochu problem. Za prve to strasne smrdi young adult narativy a vypravecskymi postupy a za druhe skaceme rovnyma nohama do pomerne komplikovane nastaveneho sveta, pricemz vysvetlovani jeho fungovani se moc prostoru nedostava. Ve druhe polovine knihy je to uz lepsi, ale i tak jsem po docteni pomerne zmateny a doufam, ze druhy dil to posune. Ale ano, druhy dil si koupim a pak se rozhodnu jestli budu pokracovat. Zatim to totiz nevypada jako muj salek caje, ale treba se to zmeni.
    Pokusim se byt objektivni a davam 70%
  • Fimi
    Fimi mecenáš30.5.2018 13:16Netvora #01: Probuzení
    Nádherná kniha, perfektní kresba, zajímavý příběh, za tohle jsem fakt rád že u nás vyšlo... další příjemné překvapení vedle Death vigil...více Image prosím....
1030171
  • Scarface
    Scarface7.9.2018 08:05Netvora #01: Probuzení
    disclose: Ne, je to jedna ku jedné.
  • disclose
    disclose6.9.2018 23:34Netvora #01: Probuzení
    neni nahodou ten format u crwe trochu orezany?
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.8.2018 20:33Netvora #01: Probuzení
    tak moje dcera (12 let) z toho byla nadšená :-D nevim kde se to v ní bere, ale miluje Tokijského ghúla, Netvoru, Spirálu a Ryby....další kniha Netvory je prostě povinnost nejen pro mě
Četl/a (85)
anka, Baffman55, binnmode, blackJag, bob-premky, Bronn, calvin10, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, Destiny666, Doppelganger, Draco nobilis, erik, Faix, farnhajt, Filip123, Final, Finvarra, flipflop, Fox01, Garp, Georgíno J., Geralt, Giskard, Himlik, hugosnowden, IndyP, Jabba, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, JohnyG, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Kiwi1902, Lachvos, lacoste, lantan1, Le Porello, Light, Martinb, massilia, mearez, Mr. Baboon, mstefl, mywiel, namdnas, Noci, Norri, NylKasbri, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pechna, perak, Poniczech, pxashes, RadimNemec, RaptoR, Rezet, rooty, Scaleo1, schefik, seneke, SickNail, Sir_Pete, Son-Goku, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, vita, vranakx, VXP, Yefery, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
(123)
Abe, Adira Santini, Alfi, anka, Awakener, Azbest, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, Blockholm, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, delsemela, Destiny666, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Filip123, Final, Fox01, Georgíno J., Geralt, herbert, Honzin, hugosnowden, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, jh666, jiskra, John Wick, Kazumaki, KdG, Kiwi1902, kucik, lacoste, Le Porello, Light, listr, Lojza, Lord Baltimore, Mamut12, markic, Martinb, MIKER65, Mitak, monty.cl, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, Neuro, Nightmare, Noci, NylKasbri, Olesh, opytz, Paja78, Paldini, panjosef, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, Rezet, rooty, Rowan, Rumburaq, Ruw, Saran, Scaleo1, schefik, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Son-Goku, songoku, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomasino79, Tony TwoDee, Toren, trudoš, vallyslayer, vita, vranakx, Wakker, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (14)
besikv, fanae, gumidekmedvidek, HevyEli, jajsemviktor, James, Lokusta, MonsterGyre, pxashes, robcornick, Schramm, skepsi, xflori01, zlejzmrd
Shání (3)
fanae, HevyEli, pxashes