Koupit
Captain Marvel byl znovuzrozen! Získal kosmické vědomí, díky kterému je naladěn na veškerý život. Nyní musí najít způsob, jak porazit šíleného titána Thanose, než mu padne za oběť celý vesmír. Mnoho let po této osudové bitvě musí Captain Marvel čelit vlastní smrtelnosti a svést zápas s konečným stadiem smrtící nemoci. Staňte se svědky odvážného boje kreeského hrdiny a připojte se k výkvětu marvelovského vesmíru, který se s ním přišel náležitě rozloučit.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 81. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Captain Marvel #31-34, Avengers #125 a Marvel Graphic Novel #1


Scénář
Steve Englehart, Mike Friedrich, Jim Starlin
Art
John Buscema, Dave Cockrum, Jim Starlin
Ink
Jack Abel, Dave Cockrum, Dan Green, Klaus Janson, Allen Milgrom (Al Milgrom), Jim Starlin
Barvy
Steve Oliff, Petra Scoteseová (Petra Goldbergová), Jim Starlin
Obálka
Jim Starlin
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
635 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
The Life and Death of Captain Marvel, Part 2 (Marvel)
  • MEGA
    Obě části komentuji a hodnotím dohromady jako jeden celek. Většinu knih tvoří epický příběh, kde Captain Marvel a další superhrdinové bojují proti Thanosovi. Zde jde poznat, že Starlin je přece jen začátečník a jeho dialogy a některé momenty v příběhu jsou hloupoučké. Osobně mně ale nevadilo, přišlo mi to pouze úsměvné a všechny nedostatky vynahradila hromada skvelých nápadů a kreativních sekvencí, na kterých se Starlin vyřádil. Thanos je skvělý záporák a bavilo mě sledovat jeho úplné počátky. Jsem prostě velký fanda tohoto šíleného kosmického zasazení a tuto část jsem si moc užil. Pak se dostáváme ke smrti Captaina Marvela, kterou považuji za jeden z nejlepších komiksů od Marvelu vůbec. Komiks vypráví velmi osobní příběh, který je podán velmi vkusně a uvěřitelně v kontextu Marvelu. Kontrast mezi hromadou hrdinů v barevných kostýmech a vážným tématem rakoviny vytváří unikátní tón, který ale neubírá na vážnosti situace. Komiks mě pokaždé dokáže vzít za srdce. Příběhy v těchto dvou knihách se skvěle doplňují a dávají mně vše, co bych si od "nejkosmičtějšího superhrdiny ze všech" přál, a mnohem víc!
  • VanTom
    Nepřeberná kvanta textu mě od čtení až odrazovala, on taky naivně hloupoučký příběh za ty kecy snad ani nestál, přestože Thanos hrozil v nejlepší formě. Holt klasický průměr té doby, ale nakonec ne zas nějaký zlý. Hlavní tahák knihy se pak samozřejmě skrýval pod prvním "Marvel grafickým románem", emotivním a civilním rozloučením s nevyhnutelně umírajícím hrdinou. Přiletěli snad všichni…
  • sedw
    Za mě o třídu lepší, než první díl, a to vše díky Graphic novel. První část navazuje na předchozí díl a platí zde vše, co jsem k němu uvedl. Ale Graphic Novel je opravdu paráda, super kresba a coloring a hlavně příběh, který bych u Marvelu z této doby nečekal. Silné, chytré, dojemné. Pokračování minulého příběhu 3*, Graphic Novel 5*, suma sumárum tedy 4*.
  • Darth Raelchi
    Než přidje Marvel Graphic Novel tak stejně jako v knize 1, nuda a děs. Fakt strašná nuda a ta nekoherentnost je přímo do očí bijící. Navzdory tomu, Marvel Graphic Novel je pastava a přímo lahůdka. Ne jen co se kresby týče, ale i příběhem. Tohle je fakt něco, čím si mě Marvel získal a uznal jsem, že to není jen továrna na průměrnost (berte trochu s nadsázkou. Tady fakt umí! Škoda, že toho nevyšlo víc, jen #1 a #4. Takové příběhy chci (nebo snad chceme...). 5 hvězdiček jen díky grafickému románu.
  • mearez
    Obě dvě části byly super. Nejlepší UKK z druhé šedesátky.
  • mearez
  • Norri
    Mnohem lepší než první díl. Tuto knihu je třeba hodnotit jako dvě různé části. První z nich je dokončení příběhu s Thanosem a druhá část je Smrt Captaina Marvela. První část se mi četla mnohem lépe než první kniha. Hlavně mě tolik neprudilo to neustále střídání se s Rickem Jonsem. Řekl bych, že zde byla mnohem lepší i kresba a říkám si, že budu muset dát ještě jednou šanci prvnímu dílu. Hlavně panely se závěrečným soubojem s Thanosem (na Zemi) byly skvělé. Za zmínku stojí i prolínání časových linek, které bylo zřejmě způsobené kombinací několika komiksových řad. Bylo to na jednu stranu matoucí, ale na druhou stranu zajímavé.
    Druhá část Smrt Captaina Marvela je kreslená trošku jinak a je terapií a osobní zpovědí Jima Starlina, kterému někdy v té době zemřel otec na rakovinu. Možná je to tím vědomím, z čeho se Starlin vypisoval a možná je to tím, že to sakra je superhrdinský komiks o rakovině a umírání, ale je to hodně silné a se čtenářem to emočně hne. Musím zmínit stránku beze slov, na níž Marvel oznamuje své milé, že umírá...luxusní.
    Po zklamání z prvního dílu jsem nečekal, že nebudu kritizovat, ale že budu chválit. Obě knihy pro mě rozhodně byly přínosem - už jenom kvůli seznámení se s Marvelem, Thanosem a i s jinými kosmickými postavami Marvelu.
  • S4TW
    Musím říct, že jsem asi čekal víc. Komiks je jasně rozdělen do dvou částí. V první se rozklíčovává příběh s Thanosem. Tam mi jednoduše nesedí styl vyprávění, je to pro mě takové táhlé a místy nezáživné. Nápad dobrý, hlavní záporák Thanos vyloženě perfektní, vesmírné a psychedelické části také skvělé, ale celkově mi to nesedlo, nějak mi to nezapadlo do sebe a navíc konec je hrozně divný. Druhá část je něco úplně jiného. První grafický román Marvelu a ještě k tomu smrt jeho hrdiny. Navíc smrt pro superhrdinu velmi neobvyklá, na obyčejnou rakovinu. Ano, je to dojemné a hezky to hraje na emoce, ale místy to sklouzne k patosu. Každopádně to na mě moc emocionálně nepůsobilo, rozhodně jsem četl daleko silnější díla (a to mluvím o těch superhrdinských). Ale co je vážně úžasné, tak je kresba. Ta je parádní a navíc doplněna úžasnými barvami. Určitě se jedná o komiks, který bych doporučil a je to nadprůměrné dílo, ale má očekávání nebyla stoprocentně naplněna.
  • jayjay86
  • kaylin
    Smrt Captaina Marvela hodně zachraňuje dojem a vy na konci knihu zavřete s tím, že to nakonec bylo dobré a že ty starší komiksy, i když tenhle už z 80. let, vlastně nejsou tak špatné a že se mezi nimi dají najít příběhy, které jsou dobré i po tolika letech. A "Smrt Captaina Marvela" dobrá je. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1093-ultimatni-komiksovy-komplet-109.html
  • jh666
    Captain Marvel mě opravdu mile překvapil. Jeho dvě knihy jsou rozhodně to nejlepší, co se klasiky v UKK2 týče. Dostáváme zde finále příběhu s Thanosem, které se povedlo, i když asi mohlo být o kousek lepší. Navíc stále platí, že tu není tolik myšlenek a popisování toho, co vidíme ještě slovy. Dialogy navíc nejsou tak křečovité, jak to v této době bývalo. Tady jsme opět na silných čtyřech hvězdách. Teprve na konci, se ale dostáváme k tomu nejlepšímu, co kniha nabízí. Marvel Graphic Novel 1: Smrt Captaina Marvela je skutečně takřka bezchybná. Na vyprávění je vidět, že je už z osmdesátých let, takže tu máme normální dialogy. Hodně melancholický příběh navíc doplňuje fantastická kresba. Já jsem tedy skutečně spokojen. 95 %
  • Lenny
    Starlin nejprve dokončuje svůj velkolepý příběh s Thanosem. Příběh stále graduje, ale bohužel končí docela pitomě.
    V závěru pak přichází samotná Marvelova smrt, a ta je skvělá.
  • Kabukiman
    Jeden z mých nejzásadnějších komiksů a zároveň jeden z prvních superhrdinských komiksů, které jsem jako malej capart dostal do ruky - tenkrát ještě v němčině. Smrt Kapitána marvela jsem si prohlédl za dětství asi milionkrát a chtěl jsem si to někdy přečíst v češtině, abych věděl o čem to vlastně je. No...tak se poštěstilo. Pár desítek let čekání a je to doma a přečtené....:) I když jsem věděl, že Marvel na konci umře, netušil jsem, že jde o tak melancholické dílo, které se hodně liší od ostatních mlátičkoidních superhrdinských příběhů. Mé hodnocení je hodně neobjektivní, ale kdybych se snažil hodnotit objektivně, asi bych těch pět hvězd dal stejně,takže asi tak...Tenhle komiks jsem si fakt užil a díky za něj!
  • cyboy
    Jak uz jsem psal u prvniho dilu - tohle proste neni ta ukecana ultranaivni "klasika". Tohle s mirne privrenyma ocima obstoji i dnes. Dokonceni bitvy s Thanosem je trochu divne, nicmene Smrt kapitana Marvela je opravdu dobra kniha. Jsou v tom citit skutecne emoce, prijemne to balancuje na hrane patosu a neprepadne to do nej. Pro me osobne jde o prvni klasiku v UKK2 ke ktere se pravdepodobne nekdy vratim. 80%
  • oru
    Potom ako som si oddýchol, že Avengers #125 sa v mojej knihe nachádzajú vklieštení medzi všetkými časťami of da madafakin Captain Mar-Vell komiksu, som ostal príjemne prekvapený z úplne prvej a legendárnej Marvel Graphic Novel z roku 1982, Starlinovej majstrovskej práce, prinajmenšom v započatí sympatického vydávania grafických románov Marvelom. Parádne pokračovanie tohto UKK mňa osobne veľmi bavilo. Muožte jebať, hejteri. 5/5

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b6/DeathofCaptainMarvel.jpg
2825101
Četl/a (85)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Devlin2, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, Librarian, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, samuelo12, sedw, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Symbi, t0mas, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(230)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AwatarDK, Azalin, Azbest, Babany, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom173, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, HK-47, Maty48, royan, Tawax
Shání (2)
delta11, Mates17
Nabízí (1)
Tommar