Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Na svých cestách napříč středověkým Japonskem zažívá králičí ronin Miyamoto Usagi mnoho příhod a dobrodružství. Podstupuje souboje se zapřísáhlými nepřáteli a získává nové přátele, díky jejichž oddanosti dokáže čelit všem nebezpečím. Společně s věčně nabručeným lovcem odměn Genem musí ukončit řádění dvou znepřátelených gangů. V ohrožení se ocitne i život Chizu, vůdkyně ninjů z klanu Neko, která musí prchat ze smrtící léčky nastražené vlastními lidmi. Nahlédneme též do tragické minulosti šarmantní zlodějky a umělkyně Kitsune.
Stan Sakai opět dokazuje své mistrovství a umně splétá síť intrik, dobrodružství, humoru a citu!

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #46-52 (březen 2001 - říjen 2001)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-097-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
305 g
Stran
188
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #16: The Shrouded Moon (Dark Horse Comics, 2003)
  • Delphín
    Další Usagi, kterého jsem přečetl na jeden zátah. Úvod svým začátkem přímo navazuje na minulý díl. Mimo to tu máme dost originálně a senzačně pojatý příběh ,,Tří roční období" a setkáváme se zde i s Kitsune. A ať už tuto postavu máte rádi, či si vaše sympatie nikdy nezískala, sportovně si myslím každý uzná, že její origin je opravdu bomba!
    Klidně bych o tomto booku řekl, že je to nejlepší díl celé série. Ale to já bych říkal o každém nově přečteném Usagim. A přesně to dělá z této série takový unikát!
  • SomeOne
    Prostě další Usagi. Začátek tohoto dílu je malá dohra Ostří trav, jinak je tento díl zhlediska kvality stejný jako díly před Ostří trav.
  • VanTom
    Výborné kratší příběhy, z nichž dva se dokonce úplně obejdou bez našeho ušáka, povyšuje na naprostou špičku zvýraznění rolí známých spřátelených postav (Chizu, Kitsune). Laskavé i humorné "parťácké" pošťuchování s Genem je pak přímo hřejivě prosvěcuje.
  • faster86
    S usagim se to má tak, že i když je to pořád to samé dokola, tak ho můžete chválit po každém dalším booku. A "tři roční je asi nejlepší věc co sem s usagim četl.
  • kaylin
    Stále před sebou máte skvělé komiksové čtení. A to je hlavní. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1241-usagi-yojimbo-16-bezmesicna-noc-90.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.4.2016 03:22Usagi Yojimbo #16: Bezměsíčná noc
    Hrozne se mi libi jak se z Usagiho cim dal casteji stava prohnany kralik z bajek, jen s tim rozdilem ze ma silne vyvinuty smysl pro spravedlnost a cest.
  • sedw
    Jedny z nejlepších příběhů, co příběh, to perla. Obzvláště se mi líbil příběh útěk a tři roční období.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1.2013 22:13Usagi Yojimbo #16: Bezměsíčná noc
    Moje oblíbená série šlape dál, ale přesto se nemůžu ubránit dojmu, že mi tentokrát něco málo chybí. Bavil jsem se přitom opět náramně, knihu zhltl za malou chvíli a na jeden zátah. Náznaky nějaké hlavní dějové linie - pokud něco takového v této sérii ještě existuje - se tady ztrácejí téměř úplně... pročítáme se opět krátkými příběhy, které jsou zdařilé, přesto se mi zdají trochu slabší než kterékoli předtím. Nevím. Ale je to snad poprvé, co nedávám (teď už s novým systémem hodnocení) 5 hvězdiček. Těším se však nesmírně na postavu samuraje Shizukuriho. Vypadá dost drsně.

    Celkový dojem: 80%
  • Light
    KLAUN - To je fakt tak trapny az sem se smal :D nice one
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.12.2012 20:36Usagi Yojimbo #16: Bezměsíčná noc
    Tak tohle mě bavilo daleko víc než minulý díl. Hlavně zásluhou Chizu. Příběh s ní byl naprosto výtečnej. Je zajímavý, že je to skoro furt to samý, ale pořád je to zábavný. No a jelikož erik hodil sonet, tak já hodim básničku
    Jde Usagi s Genem
    po cestě si hrají s hlenem
    flusají si jen tak z plezýru
    raději by se oddávali klystýru
    tahle báseň je strašně trapná
    jako v ksichtu hrstka vápna
    ještě že už je konec
    nejsem totiž maratonec

    Prostě fajn Usagi. Je fakt těžký o něm psát furt něco novýho.
  • erik
    Ušatý sonet

    Hľa, ronin, komiksový aktivista,
    pomaly ale isto kráča s Jotarom,
    hm, zvláštne znie, že nejaponským chotárom,
    a krivdy ostro napravuje zblízka.

    Keď vášeň vzplanie pre boj, čo sa chystá,
    kto netúžil by spoznať vnútro šermiarov?
    A čepeľ nádej v mihu pošle na áro...
    Nech pošlo, čo len chcelo, vec je istá:

    Dnes nikto nezdolá ho s haiku, tankami
    on vstane, azda v stane, veď je od Stana,
    už zamlčiavať pravdu pravda nedá mi:

    Nevezme do zajačích v ránach po ranách,
    ten zverský výzor opäť šuští listami,
    kým čiernobiela hra je neobohraná.
  • Toe
    Ani v šestnácté knize nepociťuji snížení kvality, Ušák pořád jede ;)
  • Masinfira
    Pro mě naopak trochu zklamání. Já jsem si hodně užíval spíše ty delší příběhy (jako Ostří trav nebo ta válka proti Šogunátu) Na druhou stranu to neznamená, že by to byl špatný komiks. Jen z těch 16ti (to už je jich tolik?) mi přijde spíše v té horší polovině... jinak je to stále ten starý dobrý ušatý králík!
  • erik
    Aj mne sa táto kniha páči viac, než minulé, dokonca tak, že až bezhranične. Kratšie poviedky s jasnou dejovou linkou neprinášajú nejaké prekvapenia, ale sú čitateľné ned rámec bežnej i nebežnej produkcie a kresba je taká, aká je. Kúzelná. Plus sa naznačuje kôpka nových zápletiek (nový samuraj, z ktorého majú Gen i Usagi plné gate, Chizu, ženská podoba Jei) a hlavne, Kitanoi sa blíži! Lepšiu Usagiho knihu ťažko nájdete.
  • Ruw
    Pro mě jeden z nej dílů celé série. Aby ne když jsem polovinu knihy strávil ve společnosti šaramantní zlodějky Kitsune :) Nu snad se ještě objeví v některém z dalších dílů...
  • Kabukiman
    Stále ten stejný ušák...Co k němu psát?:) Je tam Gen, jsou tam neko ninjové...tentokrát je to tam samá mafie...přečtěte si to raděj sami,usagi za to rozhodně stojí...:)
45122
Četl/a (77)
81splinter, anka, autokineton, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Maličká, Masinfira, mgeralt, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Poseidon1978, raimi, saja, seneke, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, Toe, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(192)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, GORERATED, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, inosuke, invape, izuku midoria, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Landauer, lantan1, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, Luxor, maara, Maličká, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, Mortisson, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, pršiplášť, Raijin, raimi, regressiv, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Toe, Tombal, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
Askalon, barthez, Braindead, Corvus, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Grebenda, Iggy Pop, jakouback, Maty48, Niaz, plaštěnkář, prokop.prcik, punisher, Rich, Schramm, Tiba, Tillion
Shání (3)
Al0f0k, Corvus, Tillion
Nabízí (1)
Lojza