Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Jmenuje se Jó Hinomura a je nájemným vrahem čínské mafie zvané Sto osm draků. V kriminálním podsvětí, které z něj má strach, je však známý jako Plačící drak, zabiják, který nad osudem svých obětí prolévá slzy. Mladý, krásný a citlivý umělec Jó byl svými dračími pány psychologicky naprogramován, aby zabíjel na rozkaz. Vůli svých pánů se vzepřít nemůže, oni však zase nemohou zastavit jeho slzy lítosti.

Manga Crying Freeman, kterou napsal legendární Kazuo Koike, autor série Lone Wolf and Cub (Osamělý vlk a vlče), a nakreslil nedostižný Rjóiči Ikegami, je temná, násilná, morálně složitá a eroticky nabitá. Po celém světě je považovaná za mistrovské dílo v oblasti komiksů a je jedním z klenotů mezi dnes již klasickými mangami.

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Koike Shoin Publishing Co., Ltd.

Scénář
Kazuo Koike
Art
Ryoichi Ikegami
Obálka
Ryoichi Ikegami
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-044-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
480 g
Stran
408
Cena
379 Kč
Originál
Crying Freeman #01 (Dark Horse Comics, 2006)
  • faster86
    Má to vibe devadesátkových akčních amerických filmů a osumdesátkových asijských akčních filmů, což mě asi z nostalgie baví. A co je tu plus je kresba, nejsou tu žádné přehnané výjevy, co se týče emocí, protože to je věc která mi úplně zkurvila Zprávu pro adolfa. Takže jo, po X letech to zatím vypadá, že jsem konečně našel mangu kterou nechcu hned vyhodit do koše.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2022 01:35Crying Freeman - Plačící drak #01
    Zevrubné hodnocení celé série: 4,3,5,4,3 hvězdy => CELKOVĚ 4* celá série, výborný rozjezd, průměr dvojka, vrchol série a postupný úpadek do slabšího zakončení .... ale doporučuju. Zejména lidem, co mají rádi nepřemožitelné chlápky, souboje, vraždy, zabíjení, sex a perverz :D šílený, no... ale celé je to zabalené do vážného módu, celkem se tomu dá věřit s přimhouřením jednoho, někdy obou očí :) (cenzura udělá zbytek), celá série se hlavně pěkně čte, jednoduchý příběh (který pro jistotu ještě jak pro blbce často dovysvětlí, což má každý správný polonegramot jako já, rád), jasná béčková zábava :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.12.2021 23:34Crying Freeman - Plačící drak #01
    Jednoduchý přímočarý mafiánský příběh v titulní roli s hypnoticky naprogramovaným zabijákem (nejlepsi na světě, takovej John Wick), co po vraždě brečí. Jediná složitější linka byla na začátku, a to monolog bosse japonský mafie (ale mozna jsem byl jen unavenej), pak se rozjede hlavní dějová linka o porušení naprogramování k zabití (+samozřejmě ta láska linka) a pronásledování japonskou mafii za vraždu čelního predstavitele jejich mafie, zmapování výcviku a origin (zde se objeví jeden lehce prepalenej bizár 99ti lete babči v županu :))). Na konci knihy navazují 2 sešity z další příběhové linky, jež se věnují hledané ženě, na níž je vypsaná odměna, takové navnazeni na příště zakončené ve stylu "to be continue...". Cenzura genitálií je vyloženě trapná, SFX úsměvné, zabíjení není moc a není brutální, kresba klasické manga (nic extra, z čehož bych byl nadmíru nadšen). Za mě průměr na 3*, ale je to akční gangster béčko z 80.tek, co zabaví a svižně se čte... Za to hvězda navíc. 4*

    SFX: "Ticho." (Geniální :D)
  • perak
    Děj není nijak komplikovaný, hlavní hrdina snadno překonává i ty nejtěžší překážky, ale to vůbec nevadí. Kdo má rád rychlou akci, kde se pro nějakou tu mrtvolu nejde daleko, ten bude spokojen. Nejlepší nájmný vrah čínské mafie v Japonsku, který však vrahem být nechce a alespoň trochu se dokáže vzepřít rozkazům, působů sympatcky a tak nezbývá, než mu držet palce a těšit se na další pokračování. Kromě toho samozřejmě potěší i erotická linka příběhu, která však bohužel prošla pixelovou cenzurou. Celkem by mne zajímalo, jak by to vyšlo nyní po deseti letech, kdy se hranice přípustnosti takovýchto erotických obrázků podstatně rozšířily. Jinak je le kresba výborná a deatilní a některé celostránkové obrázky s tetováním je opravdu radost studovat.
  • Multiverzum
    Multiverzum7.6.2020 11:09Crying Freeman - Plačící drak #01
    Temný krimi příběh plný násilý, napětí, sexu a akce. Kdo má rád gangsterky z osmdesátek, nebude zklamán. Pokud se vám po dočtení nerozpadne knížka pod rukama, přidejte si do hodnocení jeden bod.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/crying-freeman-placici-drak-1/
  • Fry
    Fry admin31.8.2019 15:13Crying Freeman - Plačící drak #01
    Crying Freeman - Plačící drak #01 - Překvapivě parádní oddechové čtení, u kterého ani nemusíte moc přemýšlet. Všechny zápletky se prakticky točí pouze okolo zabíjení, sexu, zabíjení, dalšího zabíjení a samozřejmě zabíjení, takže o nějaké veledílo rozhodně nejde. Co však určitě stojí za vyzdvihnutí, je precizní Ikegamiho kresba, jelikož si dává záležet na každém panelu, vykresluje nádherná pozadí a funguje i jako perfektní inkér. Nicméně mu to trochu kazí cenzura, jelikož rozpixelované rozkroky a neviditelné falusy jsem u mangy 18+ nečekal ... Za mě 4*!
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 09:55Crying Freeman - Plačící drak #01
    Dolouskal jsem sérii Crying Freeman... a ještě nikdy jsem asi nečetl něco tak šíleně bizarního (a že jsem toho už četl), u čehož bych se zároveň tak nezřízeně bavil. Veškeré zápletky a vůbec motivace postav jsou natolik dementní, že by to přizabilo i Hulka na steroidech, BEZpohlavní pornografické scény jsou vzrušující a zároveň velmi znepokojivé (to neviditelné čůro!) a ta Ikegamiho detailní kresba, to je čirá fantazie. Ale vážně, ten člověk je démon! Téměř každá nová postava se ihned po představení svlékne do naha a hlavnímu hrdinovi rozbije hubu, případně mu vyšuká mozek z hlavy. Na své si zde přijdou i milovníci automobilů, letadel, vojenské techniky a zbrojního arzenálu. Často mi to připomínalo momenty z videoherní série Metal Gear Solid, kde se také snoubí do absurdna dovedený exhibicionismus s notně svérázným humorem.

    Obzvlášť bych vypíchnul poslední dvě knihy (příběhy Tóguku Ošu a Granátová jablka s královnou záporáků Ninou Heaven), ve kterých se dějí taková zvěrstva, až mi z toho bublal mozek. Guilty pleasure jako kráva, na tohle v americkém komiksu prostě jen tak nenarazíte.
  • trudoš
    trudoš editor31.1.2017 07:52Crying Freeman - Plačící drak #01
    Drsná mafiánská gangsterka v kulisách exotického Japonska. Ústředním hrdinou je nájemný vrah, který byl ke svému povolání donucen skrz záludnou hypnózu - a když se mu poprvé stane, že jako nejlepší z nejlepších nesplní úkol, nikomu se to nechce líbit. Nechat se následně pronásledovat japonským a čínským podsvětím, stejně jako policií, to už opravdu vyžaduje nervy z ocele. A absenci emocí, protože z téhle honby nevyjde nikdo tak, jak do ní vstoupil...
    Jak moc východní umění nemusím, protože až příliš často sklouzává k poezii, která jde mimo mě, Plačící drak mě mile překvapil svou přímočarostí a jednoduchostí. Ta sice komiks nestaví na výsostná místa reflektorů pozornosti, protože nepřináší nic nového ani zázračného, na druhou stranu jsem dostal za své peníze akční příběh s nádhernou osmdesátkovou atmosférou a všemi proprietami, co k tomu patří.
    Uznávám, že tahle manga nepatří mezi to nejlepší, co jsem v komiksu potkal, ovšem rozhodně patří mezi těch pár, ke kterým se rád někdy vrátím.
  • sedw
    Ze mě spokojenost, jedná se o druhou mangu, co jsem četl (první byla Spirála) a i když mě Spirála bavila víc, tak Freeman nezklamal. Velmi musím pochválit kresbu, ta se opravdu povedla na jedničku. Co se týče scénáře, zde by se mouchy našly, ale rozhodně jde o nadprůměr. Postavy jsou sympatické, Freemanův origin mě bavil a stereotyp se prozatím nedostavil. Těším se na druhý díl a doufám, že kvalita se bude držet, nebo stoupat.
  • rooty
    To mam zase jenom ja smulu, nebo ta vazba stoji u vsech kusu za nic?Dneska jsem reklamoval, protoze vazba se hned z prvnich stranek zacala uvolnovat a ted kdyz jsem zkoumal nahradni vytisk, tak je to to stejne. Skoda,komiks je to vyborny. Ale tiskarna to zmrvila.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 13:48Crying Freeman - Plačící drak #01
    asi jsem čekala víc, nebo spíš něco jinýho, když je to nazýváno klenotem u nás vyšlý mangy, ale...2 hvězdy za kresbu, která je fakt dokonalá, jinak nic.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa18.4.2012 09:11Crying Freeman - Plačící drak #01
    nooo...pecka, moje druhá manga a opravdu vypečená záležitost, sex, násilí a spousta japonců. Další díly jsou jasnou volbou.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko26.1.2012 15:10Crying Freeman - Plačící drak #01
    to, že jsem měl na jihu drobné povstání, není ani tak známkou punku -ten je mrtvej a mrtvým jak víme nestojí (!) sorry Edwarde- jak vzrušujícího sexi čtení hustě kořeněného ultranásilím, pak zjemnit romantikou a podávat s kapkou osudovosti ..inu, Asie
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.12.2011 13:58Crying Freeman - Plačící drak #01
    Asi sem se těšil až moc, a podle zpráv před vydáním možná čekal něco trochu jiného. Neznal sem to vůbec, manga šla až do doby, než ji začala vydávat crew úplně mimo mě. Asi i kvůli věkovému doporučení sem čekal víc brutality, víc erotiky a celkově asi víc „vostrosti“, nebo jak to nazvat. Zjednodušeně – prostě něčeho, aby to fakt bylo jen pro dospělý:o). Je ale klidně možný, že to mám nějak posunutý a chyba je ve mně. Nepobírám cenzuru, lidský tělo vypadá tak jak vypadá, a mezi nohama prostě nemáme rozmazaný fleky… Jinak je ale kresba úžasná, občas je fajn trochu zpomalit a pořádně se pokochat. Atmosféru tenhle comics rozhodně má, napětí taky nechybí, emocí je místy možná až moc (nebo spíš jejich teatrálního projevování, ale beru, že to k tomu asi teda patří:o). Přestože sem čekal něco jinýho, nakonec sem se celou dobu dobře bavil. Další díly rozhodně kupuju.
  • krvinka56
    krvinka5625.10.2011 13:07Crying Freeman - Plačící drak #01
    Tak tohle sem si chtěl přečíst od té doby co o tom byl článek v Crwi.A sem nadmíru spokojen ač seznamovací kniha tak stojí za to.Hlavně díky tomu že je to takovej pořádnej špalek.Mimochode vazba na výbornou.Je tu povedenej příběh mix všeho co je podle mne u takovéto mangy či komiksu zapotřebí.Akce, lehké erotično ,trocha toho násilí.A vše doprovází opravdu parádní kresba.Postavy i když sou většinou na jedno použití působí perfektně jak po kresební stránce tak jejich chování.Jen jedna postava mi poněkud připomněla Togura z anime velká zkouška.Příběh se odvíjí velice svižně a nenechá vás ani na chvilku vydechnout.Nemohu se dočkat dalšího dílu.
  • Boss007
    Parádní záležitost, kéž by začali vycházet i tady kvalitní mangy třeba: Pluto, Vagabond něco od Otoma to bych si teda dal říct. Crying je užasná old school a cenzura mi osobně nevadí, jelikož je v dnešním světě sex sprosté slovo, tak to řešit nemá cenu, holt k tomu přispívají hlavně tzv "americké matky", které jdou přes mrtvoly viz zákaz používání sporostých slov, násilí atd v hudbě (twisted sister by mohli vyprávět) a sex k tomu prostě patří také a japonci nejsou jiní, tak to je, alespon člověk použije svojí představivost a tak to i Kazuo Koike zamýšlel. Doufám, že to crew dodělají prý se to moc neprodává, dnešní děcka holt starou kvalitou pohrdají.
  • Final
    Final mecenáš23.8.2011 19:06Crying Freeman - Plačící drak #01
    Gangsterka s mystickými prvky, nebojí se zobrazit brutální násilí i sex. Jsem natěšen na další díly, konečně tu vychází něco takového. Díky nakladateli.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.7.2011 09:47Crying Freeman - Plačící drak #01
    Tak takhle JÓ. Nejsem fanouškem mangy, ale proč se nedozvědět něco o klasice (navíc jsem taky pamětníkem onoho již zmiňovaného Freemanova profilu ve Score, který mě navnadil tak, že si jej v podstatě pamatuji dodnes). A ono je to opravdu skvělé, i když je zřejmé, že pokud někdo mangu opravdu nemusí, tak ani JÓ to nespraví (je to roztáhlé a zženštilé už prostě z povahy věci, že). Pobavil, navnadil, nadchnul...mangu kvůli tomu kupovat nebudu, ale Freemana na tuty. A mimochodem japonské pokrytectví ohledně zobrazování genitálií je dobře známé, nicméně zde myslím ubraná explicitnost není úplně na škodu, zvláště pak z pohledu dnešní "porno epochy".
  • Slaine
    Slaine admin3.7.2011 14:09Crying Freeman - Plačící drak #01
    Po dlouhém období rozečítání a odkládání všemožných knih i komiksů přichází Crying Freeman jako lék. Svojí přímočarostí, tahem na brankou, detailní ale především krásně čitelnou kresbou způsobuje, že se čte jedním dechem.
    Příběh není žádná převratná pecka, pro vyšší hodnocení by to se mnou muselo trochu víc "pohnout". Plačící drak mě po duševní stránce nijak neobohatil, ale četl se výborně.
    Líbilo se mi i obzvláštnění v podobě reverzního zpracování, včetně SFX v origoš japonských paznacích. Navozuje to pocit exotiky - že čtu opravdovou mangu. Co mě trošku štve je klasická pohlavní cenzura. V tomhle jsou ti asiati fakt divní - v pornu po sobě bez uzardění serou a blijou ale některý věci prostě nesmí být vidět :-))
  • MindReader
    MindReader20.6.2011 08:25Crying Freeman - Plačící drak #01
    Bohužel, nezaujalo. Už dávno jsem zjistil, že mi prostě nejvíce vyhovuje Amerika, což nedávno potvrdila i Výprava za ptákem času (i když Incal jsem ještě nečetl). Na druhou stranu mám rád např. Donžona, Slainea, Soudce Dredda nebo Moorea. Freeman je moje druhá zkušenost s mangou, i když asi ne poslední.
    Příběh mi přijde hrozně obyčejný, roztahovaný a zženštilý. Opravdu se nevyžívám v situaci, kde se vrah vypadající jako gay neustále utápí v žalu a hned následně je schopný zlikvidovat pár mafiánů. A to ani nemluvím o nasrání-hodné ženské, která mě vlastně celý příběh nehorázně štvala, nebo o devadesátileté bábě, která skáče jak nějakej debilní hopik. Jestli tohle patří mezi to nejlepší z mangy, tak nejsem ohromen.

    Jako plus vidím občasné krvavé scény aaaa, hm, to je asi všechno, možná ještě již zmíněná kamera. Ale dobře, že Crew přinesla něco nového na náš trh.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš20.6.2011 00:49Crying Freeman - Plačící drak #01
    Manga me tez zanechava chladnym, ale Crying Freeman ma v mem srdci sve misto uz vice nez deset let, kdy jsem v casopise Score byla par let dvoustranka o comicsu, o kterou se starali dnes uz zapomenuti panove Pavlovsky a Kopriva. Buh vi, kde je jim konec:). Minuly rok jsem se konecne rozhoupal a v anglictine koupil vsech 5 booku a co se nestane, tento rok zacne Crew Crying Freemana necekane vydavat.

    Crying Freeman ma vse, co dnes u vetsiny comicsu postradam. Ma hloubku i lehkost, jednoduchy v dejove lince, slozity (mozna jen pro Evropana) ve vztazich. Bavi me. Scenar bych prirovnal k asijskemu Kmotrovy (vice krve, vice sexu, mene svinaren v "rodine") , kresba je vymazlena perovka se skvelou "kamerou".

    Prvnimu dilu davam 75% + 20% crwakum za odvahu a obet, kdyz si museli ritualne v Tokiu uriznout bradavku, aby japoncum dokazali, ze jsou Crying Freemana hodni vydavat. Nemluve o nasledujicim gangbangu... kdo z nic delal holku veru nechci vedet:).
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš18.6.2011 13:13Crying Freeman - Plačící drak #01
    Nikdy jsem nebyl a nikdy asi ani nebudu velkým fanouškem japonské mangy. Příběh plačícího zabijáka z pera Kazua Koikeho jsem ale opravdu nemohl minout bez povšimnutí. Proč? Protože obsahuje opravdu vše co stojí v popisu knihy, násilí, morální dilemata, erotiku, což zde tvoří základní kámen výborného scénáře. Nelze opomenout ani kresbu Rjóičiho Ikegami, která je perfektní a dynamická s velkým důrazem na detail ať už nějakých předmětů, či celé okolní krajiny. Kresbu jsem si opravdu vychutnával. Malinkatý problém jsem z počátku měl s překlady grafických citoslovců, ale po pár stránkách jsem si i na toto zvykl.

    Jsem strašně rád, že si tady někdo troufl vydat tohle dílo a věřím, že se to vyplatí a nemusíme mít obavy že nevyjde všech 5 plánovaných dílů. Byla by to škoda, protože Crying Freeman je jedna z těch mang, která si dokáže získat čtenáře i z řad odpůrců, nebo těch kteří se o mangu jinak ani nezajímají. Ne jinak tomu bylo u mě...
  • SHORTY
    Tak u tohodle komiksu jsem si taky poplakal...ale štěstím, že ho mám konečně ve své sbírce .-))).
  • erik
    Bol som veľmi zvedavý, ako ma toto dielo osloví. A musím uznať, má v sebe kúzlo, ktoré je chytľavé. Špirály odpustia, ale táto manga má najlepšiu atmosféru, akú som z českých vydaní zatiaľ čítal. Je v tom kus citu (romantiky i erotiky), napätie, akcia... Plačúci zabijak nás postupne prevedie stratou panictva, klasickým super výcvikom bojových umení, zhliadneme rýchlokurz umenia tetovať a akoby mimochodom som sa pristihol, že hlavným protagonistom fandím, nech im to skončí happyendom. O plač nie je núdza (hold, do roboty chodiť treba), napriek tomu sa ani náznakom nejedná o „doják“.

    Vážne dobré.
    Bol som veľmi zvedavý, ako ma toto dielo osloví. A musím uznať, má v sebe kúzlo, ktoré je chytľavé. Špirály odpustia, ale táto manga má najlepšiu atmosféru, akú som z českých vydaní zatiaľ čítal. Je v tom kus citu (romantiky i erotiky), napätie, akcia... Plačúci zabijak nás postupne prevedie stratou panictva, klasickým super výcvikom bojových umení, zhliadneme rýchlokurz umenia tetovať a akoby mimochodom som sa pristihol, že hlavným protagonistom fandím, nech im to skončí happyendom. O plač nie je núdza (hold, do roboty chodiť treba), napriek tomu sa ani náznakom nejedná o „doják“.

    Vážne dobré.

  • Azalin
    Azalin mecenáš31.5.2011 20:51Crying Freeman - Plačící drak #01
    Pro mě je první díl jasná stovka, perfektní kresba i příběh, jedna z nejlepších mang, kterou jsem kdy četl. Navíc tenhle skvost vznikl v roce 1986. Nedávno jsem četl X-meny z téhle doby a i když X-meny miluju, tak Crying Freeman je o galaxii dál..
324273
  • Slaine
    Slaine admin7.7.2011 20:42Crying Freeman - Plačící drak #01
    Azalin: Z pekla, Watchmen, V jako Vendeta, Jen čtvrt vteřiny na život, Černá díra, Pod dekou, Vrána a mnoho dalších. Do duševního obohacení zahrnuju: myšlenky, z mého pohledu geniální prvky ve scénáři, vyjímečná atmosféra.
    Sláine a především Ukko mě ve své době také obohatili ;). S věkem se ale alespoň u mne kritéria obohacování mění... :-)
  • Azalin
    Azalin mecenáš4.7.2011 13:01Crying Freeman - Plačící drak #01
    Slaine: Promiň, ale velmi by mě zajímalo, které komiksy tě obohatily "po duševní stránce". Že by Sláine? ;-)
  • choze
    Tak tohle vypadá na první mangu, co si ve svém životě koupím.
Četl/a (94)
Alikkk, anka, Baffman55, ben_bella, binnmode, calvin10, Captain Collar, Černá Krysa, charvos, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deathwing, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, erik, faster86, Finvarra, Fort, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Goldfinch, Golem, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, instageek_cz, invape, J.Connor, James, jankie, jd., jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, kaylin, Keno, Killingjoke, kisuke93, Komediant1842, Lawer de Sanctis, Le Porello, libcenko, Light, Lobok257, LuckyLjuk, majer, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, mclusky, miCHALupka, misa, Mitsuko, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nexis, NylKasbri, Oompa Loompa, Paldini, perak, Petrisko911 , RadimNemec, raenius, raimi, rockyt, RudyRod, Saiko-chan, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Sir_Pete, Slaine, songoku, start05, the.kasztan, Tomasino79, Tomket.Tom, trudoš, Ukko, Velkej šéf, xflori01, yardaformi, zlejzmrd
(206)
665+1, Alfi, anka, arnecht, Azbest, AZTeck, Baffman, Baffman55, Bellatrix, Beng.D, Benny, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Bozhi, Braindead, calvin10, Captain Collar, carlmichael, Cassidy, charvos, choze, cyboy, Dali, davidek, Davidos402, DAxik, Deathwing, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dre, erik, farnhajt, fel68, filipes, filosh, Finvarra, Fort, Fox01, FrAnK, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, fusnix, Georgíno J., Goldfinch, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, HansuruSadako, hawkzn, hlavathor, house192, hromotlk, Hugin, Hulik, hypermlok, instageek_cz, invape, isildur heir, J.Connor, Jak, James, jankie, jd., jett, jiskra, joehot, John Wick, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kaluž, kapicka, karelcedr, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, khm, Killingjoke, kisuke93, Komediant1842, komik.sx, konous, krvinka56, kubosos, Lawer de Sanctis, Le Porello, ledman, Leland, Lenny, libcenko, listr, Lobok257, LuckyLjuk, Luigi, maara, mainman, mangan, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martin Buchal, MartinV, Marvin, matrosh, Maty48, mclusky, miCHALupka, mikki.maser, mikolas, misa, Mitak, Mitsuko, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, naut77, NecRoman, Nexis, Nightmare, noMster, NylKasbri, o2t2, ohromno, OldaB, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, Papa Wu, pavel, pavouk, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, Plocan, pršiplášť, pusta, Quintana, RadimNemec, raenius, Raijin, Ricarderon, rockyt, RudyRod, Saiffer, Saiko-chan, Sammael, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, SHORTY, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, smazy, songoku, start05, tacmud, the.kasztan, timek, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Toren, trener83, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, Vítek, vranakx, Vrenn, willis, WoodySempaii, worf, xai, xflori01, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (6)
besikv, Glumal, MartiusGray, prokop.prcik, WereWolf, Zod
Shání (1)
MartiusGray
Nabízí (3)
Finvarra, raimi, www.foxbazar.cz