Alternativní obálka
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Michael O'Sullivan mladší je hrdý na svého otce. Když ho zahlédne, jak si před cestou do své práce nabíjí revolver, představuje si ho jako úžasného hrdinu. V nestřeženém okamžiku se otci schová do auta. Jenže se píše rok 1930, prohibice přináší podloudným obchodníkům s alkoholem nebývalé zisky a Michael O'Sullivan starší pracuje jako nájemný pistolník pro šéfa místního podsvětí.

Prozrazení malého Michaela má pro celou jeho rodinu katastrofální následky. Comics podle scénáře Maxe Allana Collinse, mj. dlouhodobého scénáristy Dicka Tracyho, se stal předlohou k filmu Road to Perdition.

Kniha se jednu dobu prodávala s alternativní obálkou odvozenou od filmového plakátu v prodejnách Levných knih.

Scénář
Max Allan Collins
Art
Richard Piers Rayner
Obálka
Richard Piers Rayner
Překlad
Dana Krejčová
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
80-86839-08-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
155 x 235 mm
Tisk
černobílý
Váha
885 g
Stran
304
Cena
549 Kč
Originál
Road to Perdition (Paradox Press (DC Comics))
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2017 14:03Cesta do pekel
    Slušný mafiánský příběh a hustý kresba. Bohužel pro mě to není ničím výjimečný komiks, protože mafiánské filmy a příběhy mám poměrně zmáklé a za mě je tento příběh jen komiksovým zpestřením, nicméně pro někoho to může být pecka. Pro mě krásný průměr.
  • kaylin
    kaylin25.9.2017 06:21Cesta do pekel
    "Cesta do pekel" je dobrý příběh, ale kdyby ho vyprávěl někdo jiný, jsem si jistý, že by mohl být ještě lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1527-cesta-do-pekel-60.html
  • mr.des
    mr.des25.11.2014 09:48Cesta do pekel
    Velmi dobry pribeh podporeny perfektni kresbou. Celkove hooodne podarena zalezitost.
  • choze
    choze16.9.2014 11:37Cesta do pekel
    Není nad to, když si v předmluvě od autora komiksu přečtete, že se inspiroval filmy Johna Woo :) Komiksové předmluvy bývají obvykle nudné a to navzdory tomu, že je píší vaši oblíbenci o vašich oblíbencích, ale Collinsova předmluva podrobně osvětlující pozadí vzniku Cesty do pekel, mě bavila a navnadila. Příběh je řekněme mírně nadprůměrná gangsterka zahrnující reálné osoby (Capone, Nitti, Ness, ale i Looney...), která bohužel oproti filmové adaptaci postrádá propracované postavy starého Looneyho a jeho syna, které dávají ve filmu dávají příběhu výrazně osobnější a tragičtější rozměr. Chybí také výborná postava zabijáka-fotografa a celkově mi děj komiksu přijde uspěchanější, filmaři ten příběh holt v nejednom směru vymazlili, i ty scény zabíjení, jakkoli masivní tady příliš nezaujmou, ale ve filmu byly luxusní (snímané v jednom úchvatném dlouhém záběru), taky herci tomu dali hodně, obsazení Hankse (proti jeho typu) a Newmana byla fakt trefa. Kresba mě moc nebrala a navzdory tomu, jak bichloidně to působí, přečtené to máte překvapivě za chvilku, protože to má běžně jen čtyři panely na stránku a silný papír.
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39326.4.2014 20:11Cesta do pekel
    Úvodník v této knize je možná až děsivě nudný a jak už tady někdo trefně zmínil, Max Allan Collins v něm měl dát prostor i výbornému kreslíři R.P. Raynerovi. U tohoto komiksu se nedá jednoznačně říct, jestli stojí na scénáři nebo na výtvarném ztvárnění. Řekl bych, že je to tak půl na půl. Na zajímavosti rozhodně přidává fakt, že komiks částečně vypráví příběh, který se údajně skutečně stal. Je to opravdu klasická dobrá gangsterka, kterou bude nadšený každý milovník Godfathera a podobných knih. Rayner to prý kreslil čtyři roky a já jeho práci maximálně oceňuji. Inker? Co to je? Rayner to nakreslil komplet se vším všudy a já se při čtení kolikrát přistihl, že listuji i stránkami nazpět jen abych si znovu pomalu a pořádně vychutnal tu atmosféru Ameriky 30. let. Cestu do pekel mohu rozhodně doporučit i začátečníkům, protože se opravdu čte jedním dechem, má jednoduchý systém panelů a přehlednou černobílou kresbu. Ta podle mě k dílu jako takovému pasuje opravdu skvěle a jsem rád, že není barevná. Já knihu přečetl během odpoledne a jde v pořadí teprve o můj sedmý přečtený komiks. A něco přímo k ději... Je to příběh vztahu syna a otce, kteří jsou spolu na cestě msty poté co zbytek rodiny zavraždil syn bosse nechvalně proslulého Looneyho klanu z Rock Islandu. Je to příběh Michaela o'Sullivana, může s přezdívkou "Archanděl smrti". A je to zkrátka o staré dobré mafii z doby Al Caponeho. Jako katolíka mě třeba hrozně bavilo, že "Anděl" směřuje jako správný Irčan po akci vždy do katolického kostela, kde zapálí svíčku za ty parchanty, který voddělal a následně jde taky ke zpovědi. "Pak zašel do zpovědnice, a já jenom předpokládám, že se faráři vyzpovídal ze svých hříchů. Jsem si celkem jistej, že táta si nebral žádný servítky. Bůh stvořil Iry bledé, ale ne tak bledé, jako byli faráři, když vycházeli ze zpovědnice poté, co si jim táta vylil srdce."
    A ještě něco nakonec - já mám mafii ze třicátých let opravdu jako to dobro odvrácené strany. Tehdy se pašoval chlast a vraždilo se. Ale nejelo se v drogách a o rodiny mrtvých mafiánů se "rodina" často starala až do jejich smrti. Bylo to o úctě a závazcích k zemřelým přátelům. A pokud by se snad někdo pohoršoval nad způsobem života "Anděla" O'Sullivana, přidávám na závěr citát Dona Vita Corleoneho: "Muž, který nedokáže být svým dětem otcem, nikdy nedokáže být opravdovým mužem". Někdo mi řekl, že obdivovat jednání mafiánského zločince je projevem morální zaostalosti. Pak jsem skutečně velmi morálně zaostalý. Co už....
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.11.2012 04:49Cesta do pekel
    Zakoupil jsem jen díky LK, několikrát bez zájmu odložil po pár stranách. A nakonec skvělý zážitek. I ten rozvleklý úvodník se nakonec ukázal smysluplný. Jdu si pustit film.
  • pacient
    pacient2.1.2012 21:55Cesta do pekel
    Fakt jsem se do toho zakousnul a nemohl se pustit...výborný comics.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.12.2011 14:22Cesta do pekel
    "Connor Looney byl zabit...? Kdy k tomu došlo?"
    "Brzy."


    Nevím, zdali je to tou gangsterskou vlnou, na které se v poslední době vozím (filmy Povídka o policajtovi, Millerova křižovatka, koneckonců i v Někdo to rád horké jsou mafiáni), ale tak či onak, já jsem z tohoto komiksu nadšen. Není to komiks, který by řešil něco hlubokého a závažného, ale je to komiks, který je perfektně napsaný a velmi dobře nakreslený. Přesne ten druh odpočinkové knihy, do které se začtete a ona vás do poslední stránky nepustí. Rozhodně také vím, na jaký film se budu v nejbližší době koukat:-)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš29.6.2011 01:11Cesta do pekel
    Autor komiksu Max Allan Collins si nejdříve v úvodu sebestředně vytáhne triko, o kreslíři Raynerovi nepadne jediné slovo a pak ještě v doslovu napíše, že se s ním ani nesetkal. Přitom, kde by bez něj byl. Nebýt těch kvant parádních "manga" obrázků, těžko by se scénářem o klukovi, který vlastně skoro nic neviděl a neslyšel a pořád nám to opakuje, kdybychom to náhodou zapomněli, někoho nadchl. Líbí se mi tam to zakomponování Eliota Nesse nebo Ala Caponeho a vůbec vystižení reálií, domů, ženských účesů. Vezmu-li však v potaz co s touto knihou udělali tvůrci snímku Road To Perdition, musím smeknout. Další z mála příkladů, kdy film válcuje předlohu. V komiksu vládne nepoměr mezi přetaženou délkou pasáží s vykrádáním bank nebo z cestováním z místa na místo vzhledem k narychlo odbytému závěru v Pekle. Myslím, že nějaké to proškrtání by výsledku jen prospělo. Ale i tak je to zábavná, jednoduchá gangsterka, které by spíše slušel šestákový paperback než honosná vazba s papírem jehož gramáž se blíží váze zaoceánských parníků.
  • Milda
    Milda5.5.2011 14:27Cesta do pekel
    Kresba mě zaujala (ale pořád nevím jestli pozitivně, nebo negativně :)), scénář ok, jen by to mohlo být kratší... Pěkná gangsterka se slušnou atmosférou. Pro fandy tohoto žánru asi A+, pro mě sotva 80%.
  • Mleako
    Mleako mecenáš24.3.2011 20:58Cesta do pekel
    Přišlo mi to chvílemi dost zkratkovité, a jak už bylo řečeno, konec přišel trochu moc brzo. Ale jinak spokojenost a kvalitních gangsterek není nikdy dost.
  • Galupus
    Galupus6.12.2010 12:22Cesta do pekel
    Tak u tohohle špalku sem vyloženě chrochtal blahem. Vedle parádních komiksů které se k nám dostávají z véce či méně známých hrdinů, zemí či vydavatelství, se vždy vynoří světlejší hvězda jako napříkald Z pekla..nebo Cesta do Pekel brilatntní gengsterka parádní kresba, možná pokud nejste fanoušek žánru nepotěší.
  • willis
    willis26.11.2010 10:05Cesta do pekel
    Do pěkné, detailní kresby zabalený gangsterský příběh o cestě za pomstou. Spousta práce, jak od scénaristy, tak od kreslíře, přinesla kvalitní výslek. Přesto na mě komiksové zpracování působí chladněji než filmový přepis. Možná kdybych si k tomu pustil nějaký soundtrack tak bych tam cítil víc emocí.
  • matrosh
    matrosh27.9.2010 14:10Cesta do pekel
    tuhle knihu jsem musel dát ještě jednou, abych ji mohl víc pobrat. Není to právě typická komiksová záležitost a mezi komiksy, které se většinou upínají na superhrdiny v supertesném latexu, nebo na sci-fi žánr, působí trochu neadekvátně. Příběh je zasazen do 30. let v americe, vystupují v něm skutečné historické osobnosti a i některé události, které jsou v knize zobrazeny, se skutečně odehráli. Před autorem, který se rozhodl zasadit svůj příběh o vztahu mezi otcem a synem do realistického prostředí, stál těžký úkol, který zvládl na výbornou. Postavy mají opravdu propracovanou psychologii a hloubku a jsou věrohodně zasazeny do reality, místy dokonce až tak, že si nejsem jistý nakolik je ten příběh fiktivní a nakolik pravdivý, protože gangster Looney prý opravdu existoval a i jeho zrazený voják. Pokud jde o kresbu je skoro dokonalá. Rayner má neuvěřitelnou schopnost vykreslovat mimiku postav a je silný hlavně v detailech tváří a velkých obrazech, jako jsou výjevy z ulic, které mě doslova vtáhli do jiného času. Kresba je opravdu výborná. Jediná věc s kterou jsem měl drobný problém je mírna statičnost v akčních scénách, ale je to proto, že rayner moc nepoužívá v kresbách naznačovaní pohybu (jinak běžná barlička komerční produkce), ale když si na to člověk zvykne, teměř to nevnímá. pokud jde o samotnou akci, vliv filmové tvorby Johna Woo (Hard boiled, Bullet in the head) je víc než zřejmí a zmiňuje se o ní i sám autor v úvodu. Pokud jde o film, ktery podle tohoto komiksu vznikl, je to docela rozdíl a komiks mu docela dává na frak, protože příběh funguje v obou obdobně, ale ta akce se nedá srovnat a po této stránce film sahá předloze sotva po kotníky.
  • flipflop
    flipflop22.9.2010 17:23Cesta do pekel
    Gangsterka s perfektní atmosférou a parádní kresbou, která mě chytla a nepustila.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš16.8.2010 17:32Cesta do pekel
    Tak jako má můj táta rád westerny, já nikdy nedám dopustit na dobrou gangsterku. Collins odvedl velký kus práce a do příběhu dal všechno co potřebuje. Fajn, je pravda, že celou knihu máte přečtenou asi za hodinku, nadruhou stranu zde tak nejsou popisovány okrajové zbytečnosti a čte se jedním dechem. Kulomety, přestřelky a ostří hoši na pozadí příběhu který v první řadě vypráví o vztahu mezi otcem a synem. Tahle kniha se mi fakt líbila, stejně tak jako její filmová adaptace.
  • PHM
    PHM27.4.2010 20:43Cesta do pekel
    Lone Wolf and Cub v kabátě světa gangsterských 30. let v USA. Scénář v podstatě nemá chybu, neharaje si na nic víc než je a nabízí pořádnou dávku akce y vyprávění. Kresba je poctivě odvedená, přehledná a smím-li říct, tak v některých případech geniální. Měl bych však výtku k rozsahu, přeci jenom je celý příběh kratší něž by mohl (nebo snad i měl) být (což mě přivádá k otázce, proč je české vydání tak zatraceně tlusté - ok. moc tlustý papír, chápu). Avšak zásadní nevyužitý potenciál shledávám v rozložení jednotlivých obrázků - 4 okýnka na stránku je přeci jenom málo.
  • matrosh
    matrosh2.3.2009 08:48Cesta do pekel
    fakt dobrá a zajímavá kresba
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 12:15Cesta do pekel
    Pardon, jsem tu první den, a stále na to zapomínám, takže ty procenta...:) (nezlobte se že dávám tolik, ale opravdu se mi to líbilo a při čtení jsem zapoměl na smutnou realitu kterou jsem prožíval, takže nemohu hodnotit jinak..
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 12:12Cesta do pekel
    Tenhle komix mi ležel asi tři roky v knihovně, než jsem se k němu probojoval.. A ejhle, skvělá kresba, napínavý příběh, vtáhne vás to a nepustí. Kdo má rád mafiánské filmy/comixy, na tomhle si určitě smlsne.. Dýchá z toho atmosféra začátku minulého století, opravdu hodnotný komix. Ale pár slovy se nedá takové dílo popsat, to se musí nééé přečíst, ale PROŽÍT!!!:) 95% (tu zelenou tečku jsem doteď nezaregistroval..:D)
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 12:36Cesta do pekel
    I přes počet stran je to taková pěkná jednohubka, kterou jsem přečetl na jeden zátah a líbila se.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.2.2007 15:58Cesta do pekel
    Cesta do Pekla je pro me takova zvlastnustka... ma vsechno, co by melo fungovat jako nezapomenutelny comics na cestnem miste v knihovne. Kresba je jednim slovem skvela, nenecham na promakany perovky dopustit a obcas me berou vic, nez Leeho nebo Rossovy kresby/malby. Rayner ma moc peknou linku, je pan perfekcionista = hromada srani s hledanim realii z 30 let (auta, baraky, saty, tvare znamejsich mafianu, ktere v pribehu vystupuji... ) a pokud dokazu posoudit, tak je to komplet rucne kresleny a to se pocita. Scenar se z casti se opira o fakta, z casti o legednu a z casti je to vymysl, takze presne ten mix, ktery na me plati. Ceska mutace je opet CC kvalita, takze snad jen to nestatne kolecko kazi dojem, ale to je drobnustka. Ale i pres vsechny tyhle slozky Cesta do Pekla nefunguje. Malokdy se mi stane, ze odlozim dobrovolne knizku a jdu delat neco jineho, u Cesty z Pekla jsem nemel problem. Nevim cim to, nejak me nezajimalo, co se deje a jak to dopadne... a pritom to neni povestny dort pejska a kocicky. Fakt divny.
  • chuy
    chuy6.10.2006 12:04Cesta do pekel
    Film jsem zatím neviděl. Příběh je velice zajímavý, ale mám pocit, že konec, přestože je dobře vypoentován, přichází až příliš rychle . Líbí se mi jak situace v příběhu zapadají do událostí americké historie. Kresba je po všech stránkách vynikající a atmosférická. Možná bych ocenil trošku míň krve.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo30.9.2006 11:10Cesta do pekel
    to krvinka56: Máš pravdu, v tom je ten problém, dřív jsem viděl film a byl jsem jím nadšenej. Možná jsem čekal od předlohy víc. Tím nechcu nikoho od koupi odradit, ale můj názor se tím bohužel nezmění. Film mi prostě přirostl k srdci víc.
  • krvinka56
    krvinka5630.9.2006 09:26Cesta do pekel
    To tzaky záleží na tom co máš dříve. Kdybys četl dřív komiks a až potom vyděl film tak se ti bude líbyt komiks a ne film. Takto nemáš objektivní recenzi.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo28.9.2006 18:19Cesta do pekel
    Stejně jako např. u Forresta Gumpa mě přišel mnohem lepší film než jeho předloha. Nemůžu si pomoct, ale asi po polovině jsem zjistil, že mě to vlastně vůbec nebaví a nechytá (a to film zbožňuju), uvidím na podruhé.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade14.8.2006 14:44Cesta do pekel
    Film jsem viděl asi stokrát a musím říct, že s knihou jsem nadmíru spokojen. Mafiánské romány i filmy mám velmi rád a "Cesta do pekel" je fakt skvělá. Jinak to zelené kolečko je fakt strašné. MdS
  • Andreew
    Andreew30.7.2006 19:19Cesta do pekel
    Zrovna se jdu pustit do čtení, ale nemůžu si pomoct a nepostěžovat si, neskutečně mě opuzuje to zelené kolečko na obálce hlásajíce "Předloha k filmu.....", viděl jsem to sice na více knihách ale buď na zadní straně obálky, nebo vyvedené nějkým pěkným písmem v předu, v takovéhle úravě bych to použil maximálně jako nálepku na igekitek do kterého byla kniha zabalena.
  • andre
    andre mecenáš24.7.2006 09:43Cesta do pekel
    Tak já nevím, jsem dosti rozpolcený. K původnímu příběhu a kresbě nemám co dodat, ty jseou na velice slušné úrovni. Mám ale připomínky k české mutaci. ....1) tlouška: ta mě naštvala asi nejvíce, člověk se podle tloušky těší na pěkný román kde se dozví i něco o hrdinovi ( z pekla, pod dekou,..), ale ouha. Příběh je poměrně povrchní( s ohledem na tloušku). Kdyby ta kniha nebyla tak tlustá, tak mi to nevadí, ale tady jsem se připravil "na něco víc" a NIC. (chápu vydavatele, že se pravděpodobně domnívá, že člověk dá raději 600,- Kč za něco tlustýho, ale toto na mě nefunguje, já bych to dal i za poloviční tloušku, ba i za tenčí)Samozřejmě papír to je pěkný, ale existují hezké a kvalitnější papíry s menší gramáží. .....2) nejsem si zcela jist zda překladatelka je dobrá češtinářka. Anglický jazyk sice možná ovládá na slušné úrovni, ale s českým si nejsem tak jist. Dost často mi dialogy přiadaly takové podivné, až to na mě působilo, že to někdo nechal protáhnou PC Translatorem a pak to jen doupravil a nepřemýšlel. Díky té angličtině česky jsem se do tohoto příběhu nemohl začíst. .....3) drobnosti: na "comic centrum" obálkách mi dost vadí "reklamní puntíky" s "předloha k filmu XY". Je jasné, že se CC snaží za co nejmenších nákladů trošičku zviditelnit svá díla, ale mě to sere. Dneska je to možná aktuální, ale do budoucna je to trapné. Pokud má CC tuto potřebu, tak bych jim doporučil lepit tyto etikety na fólie, ve kterých už jsou ty knihy stejně zabaleny. .... Ještě jedna drobnůstka, čistě fetiš. Pokud už se dělá přebal, tak je mi tošku líto, že na deskách je pak stejný motiv. Nechci nic extra, mě by tam stačil pouze nenápadný nápis klidně bílou, nebo jenom lakem. Nebo malou ražbičku:) ............Ale jinak to za přečtení a hlavně prohlídnutí rozhodně stojí, ale holt nečekejte román, spíš příběh. Takže tak.
  • krvinka56
    krvinka5620.7.2006 08:40Cesta do pekel
    Tak sem to konoečně zvládl přečíst a musím říci že jeto fakt perfektní comics s mafiány a se zabijákemkterý se jim mstí za zabytí své rodiny.Po kresební stránce je málo co vytknout,i když v některých případech vypadají ruce postav dosti divně je to dobře propracované.Z výrazu lidí pomalu poznáte jak se cítí.Příběh má svižné tempo a odvíjí se velmi dobře.Comics stojí zato vlstnit je fakt super.
264010
  • willis
    willis9.2.2018 17:21Cesta do pekel
    Tahle knížka vyšla ještě s jedním přebalem, který je odvozen od filmového plakátu. I když byl po pár dnech stažen, tak byl normálně v prodeji a bylo by dobré ho tu uvést.
Četl/a (84)
123peta, 2Hitman3, 3DD!3, 81splinter, alois13, BadBoy, bierce, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, cobe, crewni.konzerva, cybern, cyboy, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Doly, emanek, farnhajt, fel68, figis, filmator, filosh, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., gumidekmedvidek, guseppe, holubdema, house192, hypermlok, Infarkt, invape, J.Connor, James, jankie, jd., jindroush, jiskra, Kaluž, kaylin, Killingjoke, Kocour, Lawer de Sanctis, mart.in, monty.cl, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, p3tris, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, raenius, Raido26, rajot, RaptoR, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saint of Killers, seneke, Shake, SHORTY, Shpeckk, Spike, start05, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, yogi, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(236)
123, 123peta, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Aerchel, afri, AlienDr, Alikkk, alois13, amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, Bhesserg, bierce, binnmode, blackJag, Bob, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, choze, cobe, Corvus, CP, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, davidek, DEmnoG, disclose, discovery, domo9321, doophy, Dosis_Venenum, dracula, dre, dvoracekpetr1, emanek, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filippo, filosh, Final, Fiona Kirshner, Fox01, Frizer, Galupus, Georgíno J., Godsmacker, gongon44, goodspeed, grellenort, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, hahahoho, Hanyou, hawkzn, Hebled, hellblazer, herbert, ho.mof, Holmwood, holubdema, Houbař, house192, Hrnecc, Hulik, Hurvy, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, James, jankie, jd., Jestrab2, jiskra, johx, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, kamil, Kapis, KarlosJB, Kazumaki, KdG, keyko, Killingjoke, KINIMODUS, Kjon, Kocour, koniklec, kronoss, krvinka56, kubanec13, Lawer de Sanctis, Lenny, Lobok257, lostkokots, maara, Majkl, Mankin, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, matohan, matrosh, Mauzr, MB, merhyx, mgeralt, mikado, MikeZ, mikki.maser, Milda, Mistak, Mleako, monty.cl, morbn, moris.cz, Moyek, MP, mr.des, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, netvor, Neuro, Nightmare, noMster, nx, Nyxxie, okbook, OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, p3tris, pacient, Papa Wu, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Premek, q, Qee, RadimNemec, raenius, Raido26, raimi, rajot, RaptoR, Redlum, renhoek, Ricarderon, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, sawtooth, seneke, sercial, Shake, SHORTY, Shpeckk, shyANDROID, Skot, Slaine, sleepless, Spike, start05, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TIM.biker, Tombal, trudoš, Ukko, vallyslayer, vasek, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, vteco, willis, Wiruss, worf, wwwKupKOMIKScz, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
barthez, deadpool, delsemela, Dezodoo, DracoAn, Fr3d_K, fusnix, Henry108, HevyEli, jakouback, KarlosJB, Mamut12, Mikei, timek, Xeelee, yama
Shání (3)
HevyEli, Mamut12, suricattaontheway
Nabízí (2)
Grynca, nx