V ulicích New Yorku řádí brokovnicí ozbrojený šílenec a jeho první obětí se stala jedna ze Spider-Manových nejbližších spojenkyň! Stěnolez musí svést šílený závod s časem, aby šíleného zabijáka zastavil. Ale tentokrát má na jeho dopadení osobní zájem. Dokáže předvést pachatele spravedlnosti, aniž by se poddal vlastnímu hněvu?

Obsahuje příběhy:
Smrt Jean DeWolffové
Sin-Eater Through Hell (název nepřeložen)

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Peter Parker, The Spectacular Spider-Man Vol.1 #107-110 ((říjen 1985 - leden 1986),
#134-136 (leden 1988 - březen 1988)


Scénář
Peter David
Art
Rich Buckler (Ron Validar), Sal Buscema
Ink
Kyle Baker, Brett Breeding, Sal Buscema, Vince Colletta (Vinnie), Many Hands, Pat Redding, Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Janet Jackson, George Roussos (Bell), Bob Sharen, Nelson Yomtov (Nel)
Obálka
Rich Buckler (Ron Validar)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Death of Jean DeWolff (Marvel Comics, 1986, 1988)
  • RichardWest
    Z tohoto komiksu jsem vlastně zklamaný. Ze všech stran je slyšet, že se jedná o naprostou klasiku a must have záležitost a do jisté míry tomu rozumím, ale možná z důvodu obrovského očekávání jsem z toho nakonec v rozpacích. Kresba a panelování se mi líbí moc, o tom žádná. Premisa děje je super a chápu, že to ve své době bylo velice odvážné, ale děj mě prostě nějak nechytl, hrozně se mi to táhlo a nedokázalo mě to pořádně pohltit, škoda. Určitě tomu ještě někdy dám šanci, ale zatím průměr.
  • Jonas Woodsman
    Milujem retro Spider-mana a tento komiks má navyše skvelý a úžasný príbeh o šialenom schizofrenikovy s brokovnicou. Jean DeWollfovú som predtým nepoznal, ale v komikse je napísané kto to je a čo pre Spider-mana znamená. Komiks som čítal pred 1-2 rokmi, ale pamätám si ho, akoby som si ho čítal včera. Na tento komiks mám veľmi dobré spomienky. Minimálne 10/10. Myslím, že je komiks aj pre tých čo retro neznášajú, pretože to to je snáď jeden z tých najlepších komiksov aké som zatiaľ o Spideym prečítal. Very good.
  • anfrene
    Příběh o Jean DeWolffové odhalí stinnou stránku Petera Parkera. Na scéně se objevuje nový záporák Sin-Eater. Do příběhu skvěle zapadá Daredevil
  • sedw
    Na Spider-Mana poměrně temný příběh. První část mě bavila velmi a dal bych jí i plný počet, příběh byl zajímavý a napínavý. Druhá část však byla čistý průměr, celkově tedy poctivé 4*.
  • Delphín
    Naprostá pecka! V první části se jedná o dost slušnou detektivku v čele se Spider-Manem a Daredevilem, který do dění skvěle pasuje a jeho přítomnost jsem si dost užil. Odhalení vraha bylo možná zbytečně rychlé, zase tím ale začala druhá část komiksu, kde se spíš sází na psychiku postav ale i tato část je psána výborně včetně grandiózního závěru.
  • Ivan Kucera
    Za mňa sklamanie. Čakal som totálnu pecku, klasickú legendu, legendárnu klasiku a dokonca jeden z najlepších komiksov zo spajďáckeho kompletu. Nakoniec je to v lepšom prípade priemer. Síce sa to hrá na temnotu (a do nemalej miery nie úplne márne...), ale v ostrom rozpore s tým sú až smiešne nekrvavé scény; nevravím, že z toho mali urobiť Hory majú oči, ale keď vidíte ľudí zabitých brokovnicou z krátkej vzdialenosti a vyzerajú ako keby pózovali pre letné dvojčíslo Playboyu, tak to proste nie je ono. Chápem, že na 80. roky to bolo neuveriteľne odvážne a mnohé myšlienky sú skvelé (nefungujúci právny systém, psychická narušenosť páchateľa, nikdy nezistený dôvod prvej vraždy), ale sú spracované povrchne, nie je to práve druhý Alan Moore. Vtedy niečo také naozaj nebolo žiadnou samozrejmosťou (dvojnásobne nie od scenáristu, ktorý napísal semic-slovarťáckeho komediálneho Záhadného Spider-Mana 32). Avšak beh s časom tento komiks prehral. Skvelý bol úvod, ktorý nám vylíčil, prečo sa Jean už ako dieťa zamilovala do policajného odznaku. Mal som z toho zimomriavky a jemne mi zvlhli oči (nikomu to nepovedzte). Vysoké očakávania spôsobené výborným rozjazdom sa však nenaplnili (a sklamal ma Daredevil, od ktorého som čakal viac). Zaujala ma identita vraha (asi som naivný, ale nečakal som to, no spätne musím priznať, že by ma možno viac znepokojilo, ak by sa pod maskou ukrýval anonymný šialenec, bolo by to mrazivejšie), ktorého charakter spracovali zaujímavo, ale zrazu došlo k jeho odhaleniu a keďže som bol len v polovici, tak som nechápal, o čom to bude ďalej. No a ďalej to bola katastrofa. V druhej polovici rohatý diabol z Hell´s Kitchen chýba, ale možno je to tak lepšie, to črevné preháňanie by už totiž nespasil ani Matt Murdock. Masový vrah je po roku (!) prepustený na slobodu (!!), Spider-Man má výčitky svedomia za to, že ho nenávidí (!!!), okoloidúci naňho škaredo zazerajú a nadávajú ako keby to bol otravný opravár dáždnikov, čo chodí po činžiakoch a vyzváňa v každom byte, MJ je v tomto príbehu nejakým divným spôsobom úplne mimo a temným bonusom je príšerná linka s nezáživným Electrom, ktorá je tu zrejme len preto, aby to bolo dlhšie. Prvá polovica 3*, druhá 2*.
  • mAGiic
    Jean Dewolffová pro mě byla velká neznámá, popravdě jsem vůbec nevěděl, že někdo takovej někdy byl. Pravdou je, že příběh o její smrti je hrozně super napsaný a je z něho cítit, že série Peter Parker Spectacular Spider-Man byla v té době dospěleji zaměřená oproti sérii Amazing. Úspěch téhle minisérie je o to překvapivý, že jej psal tehdy nezkušený Peter David, který jak v doslovu zmiňuje ani sám nepovažoval a nepovažuje tenhle příběh jako extra zásadní pro budoucí vývoj Spider-Mana. Myslím, že svoji práci v tomhle trochu David podceňuje, protože prakticky všechno tu funguje na výbornou. Vnitřní monology Petera nejsou rušivým elementem příběhu, ale od určitého momentu skvěle dokreslují jeho výčitky, je tu zábavná detektivní linka, velký, i když předvídatelný zvrat a v závěru je tu i klasický záporák a akce v podobě Electra. Nečekal jsem, že Sin-Eater bude ve skutečnosti tak zajímavá postava, která se po nějakých 24 sešitech opět vrátí do hry, aby odehrála své poslední vystoupení. Hrozně mi to připomnělo Spideyho od Semicu, kde se dlouho táhla ta sága s identitou Hobgoblina, který si chtěl podmanit podsvětí v NY. V rámci Komiksového výběru bychom se tohoto příběhu měli rovněž dočkat. Paradoxní na komiksu o Jean Dewolffové je, že to je spíš příběh o Sin-Eaterovi a ona tu má jen vedlejší i když podstatnou roli. 5*
    * v textu mi pobavila zmíňka o "Vrchním plánovači", tak jsem googlil originál a zjistil jsem že tím byl myšlen Master Planner a.k.a. Doctor Octopus. Pobavilo :D
    To morbn: Taky jsem si všiml, jak čte Bronson noviny a zjistil jsem, že se předtím prý mihl i ve Fantastic Four. :D
  • morbn
    Klasický Spidey ako sme ho mali radi za starších čias od Semicu. A kto si všimol odkaz na DEATH WISH a Charlesa Bronsona? :)
  • Mleako
    První čtyři sešity mi hodně sedly. Temněji laděná detektivka se Spideym a Daredevilem v hlavních rolích, která se ale v rámci možností drží při zemi a řeší uvěřitelný příběh. Poslední dva sešity s Electrem už byly slabší, ale ten Sin-Eaterův epilog to trochu zvedl. Za mě dobrý - 4*
  • Blackthunder
    Smrt Jean DeWolffové byla skvělá. Temnější pojetí Spideymu sedí, mám rád příběhy, kde mají události své následky. Ale teda chování Petera bylo docela wtf. Viním z toho černý oblek... sice nevím jestli to je jako v TASce, ale počítám, že ano.
    Každopádně víc těchto příběhů.
  • Moon
    Asi nejlepší retro co jsem kdy četl. Skvělá práce s postavami, fajn přiběh s temnějším námětem než je u spideyho zvykem. Daredevil, který do děje krásně sedne a tak trochu agresivnější spidey. Rozhodně doporučuji.
  • RobinZdidlo
    Jeden z nejlepších Spider-manovských komiksů. Práce s postavami je tu skvělá, Daredevil tu není navíc a navíc nepůsobí že by tu sem byl nějak násilně nastrčen, hezky se tu pracuje s psychikou postav a i poslední tři sešity s Electrem mi vyhovovaly. Navíc retro kresbu mám moc rád a tady je ve své nejlepší formě. Super komiks!
  • louza
    Retro toho střihu mám moc rád, ale nemůžu říct, že by mě právě tato kniha od začátku nějak výrazněji rozsekala. Hlavní problém je, že nahláškovaný Spider-Man se prostě nehodí k tak dramatickému příběhu, který lépe sedne sekundujícím Daredevilovi. Závěr prvního příběhu byl celkem fajn. Druhý, kde Petr rozjíždí své sebemrskačství do nejvyšších obrátek a autor opět perlí sociální kritikou v New Yorském prostředí je už poměrně k nepřežití. Ještě větší šok je výstup Sala Buscemy, kterému se graficky opravdu nedaří. Kniha má rozhodně mnoho pozitiv a chápu proč se mnohým líbí, ale pro mě jako celek moc optimálně nefunguje.
  • MEGA
    Naprosto zásadní Spider-manovsý komiks. Líbil se mi celkový námět a to, jak se pracuje se samotnou postavou Spider-mana. Přítomnost Daredevila velmi potěšila a krásně sedla do celkového příběhu. Jediný problém, který jsem měl s prvním příběhem byl vysvětlen v druhé části a proto mi nic nebrání v plném počtu *.
  • kaylin
    V knize "Komiksový výběr Spider-Man 6: Smrt Jean DeWolffové" nacházíme velmi zajímavý spidermanovský příběh, který jednoznačně obhajuje skutečnost, proč vlastně měla česky vycházet nová série, která bude zaměřená jen na Spider-Mana. Tenhle příběh má pár svých much, ale jinak je velmi dobrý a dokazuje, že rozhodně ještě všechno neznáme a že je zde spousta zajímavého, co bychom si o stěnolezovi mohli přečíst. Snad těch ukázek bude ještě více, snad to není jen ojedinělý příběh. 80. léta ale rozhodně Spideymu přála a také on ukázal, že je zralý na celkem temné příběhy, kde se řeší závažné otázky a kde vrah může být takový, že prostě jen chce zabíjet, nemusí mít nějaké smysluplné obhájení svých zločinů, i když by to mělo být něco skutečně šíleného. To, proč Sin-Eater vlastně zabíjel, je řečeno tak nějak v krátkosti a popravdě to není až tak důležité. Prostě zabíjel a je potřeba se vyrovnat s následky. A právě tohle vyrovnávání se je podáno velmi dobře.
  • Carnage
    Potom co jsem viděl hodnocení od ostatních uživatelů jsem tomu skoro nevěřil, no dočetl jsem Smrt Jean DeWolffové a musim říct že opravdu pecka! Kresba není zrovna z mého oblíbeného období ale neskutečně to vytahuje celý scénář a je to prostě bomba, celá premisa příběhu a myšlenkový pochody Petera do toho plot twist který jsem trochu čekal ale přesto překvapil protože jsem si říkal nejprve "to bude takhle" "ne to by bylo moc jendoduchý to nebudede ono" a nakonec to ono bylo ale vůbec to nezklamalo dokázalo to člověka prostě přinutit nevěřit že to takhle bude. Výborný komiks.
  • _Baruu_
    Baví mě, jak se Peterova povaha v černém mění. Miluju starý styl kresby. Zasloužených *****
  • Norri
    Je to boží! Má to parádní příběh a je to skvěle vyprávěné. Už jenom samotný úvod vás přesvědčí, že se máte na co těšit. Celý příběh by se dal rozdělit na dvě odlišné poloviny. První je superhrdinská detektivka, ve které se kromě bitek Spider-mana a Daredevila hodně řeší policejní práce a také smysl spravedlnosti a její rozdíl oproti pomstě. Druhá část zase řeší vyrovnávání se s vlastními činy a strach ze ztráty sebekontroly. Všechno je to podáno velmi přirozeně a Spider-man nepřestává být zábavný, přestože to má mnohem hutnější atmosféru než Spider-man mívá. Kresba si sice oldschoolová, ale je pěkná a dobře se čte.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.12.2019 22:08Komiksový výběr Spider-Man #006: Smrt Jean DeWolffové
    No tak musím uznat, že tenhle Spider-man mi neskutečně sedl. Ano, už na něm ulpěl prach stáří, ale na kvalitě mu to nic neubralo. I na to, že to má dost bublin a je to místy ukecané, tak se to četlo dobře a nezdržovalo mě to od příběhu. Rozhodně první 4 části jsou perfektní a Riche Bucklera mám moc rád. Další tři části byly kvalitativně horší, ale ne o moc. Pořád to odsýpalo a já se bavil. Zase je to jiné pojetí a jiná dimenze roviny týkající se vražd kolem Sin-Eatera. Škoda, že už Marvel nemá moc temných příběhů a že dnes jede na vlně pro děti. Takhle nám nezbývá nic jiného, než objevovat staré a někdy i zapadlé klasiky a netypičnosti. To co popsal Peter David v doslovu, přesně odpovídá tomu, co chtěli dokázat. Opravdu jsem byl napnutý až do samého konce a jediné čím se to trochu pokazilo bylo SHIELDování kolem stavu Stana. Přece jen jsme u supráků, že. Suma sumárum - tady dostanete retro, které se ale dobře čte, odsýpá, má hlavu a patu a je opravdu nadčasové svým pojetím. Hlavně je to temné a drsné na poměry Spider-mana. Vřele doporučuji.

  • NextOne
    Tento komiksový výběr patří k tomu nejlepšímu se Spider-manem. Neskutečně jsem si to užil.
  • hroubek
    Opět velká spokojenost. Komiksový výběr zatím sazí na zajímavé a hlavně dobré příběhy. Jasně, u těch starší je znát zub času, ať už jde o dialogy, naivitu a nebo výstavbu příběhu. Nicméně musím uznat, že i po letech mě ty příběhy dost baví a je radost je číst. Smrt Jean DeWolffové má suprový začátek. Vůbec se se čtenářem nepáře, a odkryje nám novou stránku Petera/Spider-mana. Jeho postoj a celkový vývoj v tomto příběhu je lehce netradiční a o to osvěžující. Velmi mě potěšila přítomnost Daredevila, která povýšila celkovou pointu. A samotný Daredevil si ukradne konec hlavního příběhu. Jediné co mě mrzelo je to, že jako čtenář neznám Jean DeWolffovou. Její smrt pro mě znamenala jen rozjetí příběhu, a nijak mě emocionálně nezasáhla. Kdybych tu postavu znal, tak bych byl z komiksu mnohem více nadšenější. Smrt Jean DeWolffové je dobrý komiks a bavil mě hodně.
  • Tyfus
    Moc příjemné čtení. Jsem rád, že jsem si konečně mohl v češtině přečíst jeden z nejlepších Spider-manových příběhů! 80s detektivní scénář i kresba supr!
  • cyboy
    Celkem prekvapive docela dobry dil. Tentokrat se hraje na vaznejsi notu a to Spider-Manovi svedci. Jedine co tam pusobi anorganicky jsou ti superhrdinove/padousi a misty se zbytecne zvani. Tak snad bude podobne dobrych dilu vic.
    70%
36237
Četl/a (83)
2scha, Al0f0k, anfrene, Azik2586, Bary02, Blackthunder, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, CJFlip, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Final, Fox01, GavlaDan, Goldfinch, hicks, Hokejový_Svaz, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, namdnas, NextOne, noovakpetr, Norri, Paldini, punisher, raenius, Raul, RichardWest, RobinZdidlo, roswelll, Sagikkun, Scaleo1, sedw, Spike, Star36489, SteveCZ, taidana, the.kasztan, Tomski, trudoš, TZcomics, UchihaNaoto, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zlejzmrd, _Baruu_
(202)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blacksad, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hades, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, illy, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, JORDY, Kadin, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, Knuckless, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, Marvin, Matthew, Maty48, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrik1710, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , RichardWest, RobinZdidlo, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, seneke, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, skepsi, Skot, sleepless, smazenapikantniskeble, Spike, SteveCZ, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, UchihaNaoto, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (6)
dcpatr , deadpool, delsemela, Himlik, Odal , Zaknafeine
Shání (1)
JaroKakashi
Nabízí (2)
BreakingAway, Ivan Kucera