Koupit
Danny Rand je Iron Fist. Živoucí zbraň. Dobrodružství Avengera, Defendera a Nájemného hrdiny představují neuvěřitelnou ságu a jeden z nejlepších příběhů, jaké se kdy objevily na stránkách marvelovských komiksů.

V roce 2007 představili Ed Brubaker, Matt Fraction a David Aja mistra bojových umění z města mystiků novým čtenářům ve velkém stylu. V Posledním příběhu se Danny Rand pokouší najít smysl ve své dvojí roli podnikajícího miliardáře a superhrdiny, zatímco jeho život ohrožují tajemství dávné minulosti. Dokáže mladý bojovník najít způsob, jak přijmout to, co Iron Fistův úděl doopravdy skrývá? A jako bonus uvádíme i kultovní komiks Marvel Premiere č. 15, na jehož stránkách se Danny poprvé představil.

Obsahuje příběhy:
Iron Fistův hněv
Poslední příběh

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Marvel Premiere #15 a Immortal Iron Fist #1-6


Scénář
Ed Brubaker, Matt Fraction, Roy Thomas
Art
David Aja, Sal Buscema, Travel Foreman, Derek Fridolfs, Russ Heath, Gil Kane, Tom Palmer, John Severin
Ink
Dick Giordano
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt), Laura DePuy Martin, Glynis Wein Oliverová (Wein), Dean White
Obálka
Dale Keown
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
638 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Immortal Iron Fist: The Last Iron Fist Story (Marvel)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš25.8.2022 16:38Nejmocnější hrdinové Marvelu #028: Iron Fist
    NHM je skvelý projekt na zoznámenie s aj menej slánymi marveláckymi postavami, ale česť výnimkám by ste v NHM márne hľadali pecky (za mňa napr. Cloak a Daggerová). Iron Fist ma nudil vo všetkom, v čom pobehoval. Či už vo vlastných dobrodružstvách, alebo ako súčasť tímu. Seriál s Finnom Jonesom bol taký nezáživný, že som jeho sledovanie stopol po prvej časti; neverím, že sa dožil dvoch sérií + jednej v Defenders + hosťovačky v seriáli Luke Cage. Od jeho účasti v NHM som neočakával nič. Jediný dôvod kúpy bola šialene nízka cena 3 eurá. X mesiacov som však čítanie odkladal. Chyba. Retro úvod je ešte tradičná nuda, ale z historického hľadiska máme dočinenia so zásadným počinom, keďže ide o Fistov debut z r. 1974 z časopisu Marvel Premiere. A je krátky, takže sa dá zvládnuť. Nasleduje 6-dielna, dnes už klasická séria (či skôr úvod do série) The Immortal Iron Fist z r. 2007. A to som skoro padol na zadok. Scenár písal Ed Brubaker (Criminal, Po stopách Catwoman), od ktorého som nikdy nič zlé nečítal. Skvelý je i tentokrát, čím potvrdil moju teóriu, že i okolo nudnej postavy sa dá vystavať skvelý príbeh, ak sa chce a ak autor má talent. Takýto drsný, ponurý a realistický reštart (?) som naposledy čítal v dobe, keď sa Daredevila chopil Kevin Smith v Ďábel strážný. Svoje robí i umiestnenie na diametrálne odlišné miesta (Francúzsko, Tibet, USA) a dokonca rokov (súčasnosť, 1860, 1227, 1545, 1926). Zaujal ma tiež koncept viacerých Iron Fistov (resp. dedenia tohto titulu á la Fantóm) a prekvapivo krvavé vojnové výjavy (nie je ich veľa, ale o to dlhšie vám utkvejú v pamäti). Aj keď (pri všetkej úcte k Brubakerovi) musím dodať, že tentokrát je kresba možno ešte o stupeň lepia, než príbeh. Možno z dôvodu, že to Ed nemal plne vo svojej réžii, keďže sa na scenári spolupodieľal s Mattom Fractionom a to nie je práve synonymum pre génia (Válečné jizvy, Samotný strach). Ilustrátorov bolo strašne veľa, ale vypichnúť jednoznačne musím Španiela Davida Ajau (Secret Avengers) a Američanov Toma Palmera (NHM: Wasp) a Sala Buscemu (Spider-Man: Smrt Jean DeWolffové); po výtvarnej stránke je to skutočne krásna jazda a veľká pecka (vrátane skvelých „jednotných“ obálok).
  • Norri
    Hlavním příběhem této knihy je ‘Poslední příběh’ od scénáristů Eda Brubakera a Matta Fractiona, a celé řady kreslířů. Příběh se nevěnuje jen nejznámějšímu Iron Fistovi Dannymu Randovi, ale také jeho předchůdcům. Je nám zde ukázán nejen origin Dannyho, ale také je zde poodhalená komplikovaná mytologie a historie Iron Fistů a jejich světa. Právě ta komplikovanost Iron Fistovy historie je největší slabinou příběhu, protože komplikuje jinak velmi povedené vyprávění. Velmi silnou stránkou tohoto komiksu je kresba. Každá časová linka je kreslená jiným kreslířem, ale ta hlavní a nejdelší část je kreslená úžasným Davidem Ajou.
    Kniha obsahuje také retro origin ‘Iron Fistův hněv’, který taky není vůbec špatně nakreslený, ale je ukecaný tak, jak retro komiksy bývají.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 09/2017

    Tenhle komiks (tedy začátek série) se povedl velice moc (jestli u nás nevyjde pokračování, nějak si to budu muset zařídit). Protože tohle je pouhým začátkem příběhu, který bez pochyb půjde už jenom kvalitou nahoru. Příběh byl absolutně senzační. Jenom než se skutečně rozjel, byla jsem na konci. A kresba? To bylo ještě lepší. Hlavně ty okamžiky v dešti a celkově bojové scény, to se fakt povedlo. Taky zapracování do děje předchozích Fistů, aby všechno bylo ještě komplexnější, protože takhle se může hlouběji. Super a ještě jupí navíc.
    Starý komiks byl dobrý. Dostatečně vysvětlující pro toho, kdo se s postavou ještě nesetkal, aby se mohl pustit do hlavního komiksu a neztratit se.
  • Jack
    Proste Ed Brubaker=100%kvalita
  • R3nd4
    Za mně jedno z nejlepším NHM, já toho Fista prostě žeru, ovšem škoda že jsme dostali pouze půlku příběhu. Bohužel si nedovedu představit situaci že by tady v Česku někdo začal vydávat Iron Fista bohužel.
  • Komiksum
    IF není postava která by mě nějak zajímala. Komiks jsem koupil ba základě doporučení lidí, a jsem za to rád. Starej dobrej Brubaker i Fraction napsali příběh kterej mě bavil od začátku do konce, má to vážné i vtipné momenty, scénaristi dokázali mezi tím najít dobrý balanc. Moje první konfrontace s Davidem Ajou dopadla skvěle, kresba k příběhu krásné sedí. Problém komiksu je, že občas si musíte něco přečíst vícekrát protože postavy vám to někdy vysvětlují zvláštně. Jinak tohle patří mezi nejlepší věcí co v rámci NHM vyšli. Železnou Pěst vám doporučuji za plný počet.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 22:20Nejmocnější hrdinové Marvelu #028: Iron Fist
    Po přečtení Power Mana jsem si říkal, že musím dát dohromady i Iron Fista. Zkrátka mě zajímalo, jak obě postavy působí pohromadě a odděleně. Až na origin, který už známe z Počátků je to ale docela jízda. Suprové akce a suprový příběh. Fakt je to jedna velká jízda a člověk v podstatě vydechne až na samotném konci. Do toho ta rozštěpenost panelů tomu dodá o to větší grády v akčních scénách. Konspirace vůči Randovi vítám a Iron Fist si musí sáhnout až na své dno. Paradoxně ty postavy, od kterých nikdo nečeká, že by zde mohli mít skvělé příběhové zastoupení, tu dostanou tak výborný prostor pro předvedení svých dovedností, že to je až neuvěřitelné, kdy si člověk říká, kde se celou tu dobu schovávali. Za mě výborná práce.
  • Doncek4321
    fakt super...
  • kaylin
    Iron Fist je akční, dravý, zábavný a jeho příběhy mají kam postupovat. Není ale vyloženě nový a v rámci žánru bojových umění nepřekvapí. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1531-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-28.html
  • mearez
    Příběh je u mě průměrny. Moc mě to nebavilo, asi proto, že takový fanda fista nejsem a jeho mytosu nerozumim. No jo, můj šálek kávy je prostě Punisher. Ale nemuseli ukousnout příběh hned v tom nejlepším. Fista Steel Serpenta bych si dal rád.
  • S4TW
    Jedno z nejlepších NHM, co tu vyšlo. Tohle je velmi ceněný komiks a já už vím proč. Nejdřív tu je retro, které tu už jednou bylo a také patří mezi to lepší. Výborný Gil Kane, tady bych se opakoval a hlavně Roy Thomas, u kterého s kvalitou jeden neví, ale tady to patří mezi jeho nejlepší kousky. Hlavní příběh, o tom mohu psát jen slova chvály. Přeci jen to je Brubaker a Fraction, už to je záruka kvality. Připojte k tomu výbornou kresbu Aji a máte to tu. Komiks má i lehce noirovou atmosféru, díky kresbě, barvám, ale i stylu Brubakerova vyprávění. Jednoduchá, ale efektivní práce s panely. Celé je to hodně záhadné, temné a především se tu odhaluje celá mytologie, která stojí za postavou (postavami) Iron Fista. Nechybí spousta soubojů, odkazů na východní mytologii či fantasy prvků, které tu jsou plynule naroubované a vůbec to nepůsobí násilně. Po delší době mě navíc bavily obálky, které bych si s chutí vyvěsil na zeď (nemyslím FB). Všichni ti autoři, kteří se podíleli na téhle knize jsou borci, o tom už jsem se nejednou přesvědčil a tahle kniha je další důazem. Samozřejmě, že se nám neodhalí a neodpoví všechny otázky, to bych ani na pouhých šesti sešitech nechtěl, pokračování také nejspíš nebude, ale who cares? Tak si to seženu hold v originále, protože tahle pecka za to stojí.
  • louza
    Jména ranařů typu Brubakera a Fractiona s grafickým podkresem hodně připomínající Maleevova Daredevila jsou jasnou sázkou na jistotu. O to víc překvapí, že je tahle kniha docela kravina. Poměrně zmatečně vyprávěný příběh běžící v několika rovinách o násilném převzetí Randovy společnosti Hydrou přerušuje ta horší část s originem druhého Iron Fista. Oba autoři působí tak trochu jako kohouti na jednom smetišti a jejich vklad je všelijaký jen ne organický. Kromě několika velmi pěkně napsaných dialogů a pár dobrých akčních scén jen mírně nadprůměrná kniha.
  • KdG
    Příběh dobrý, kresba super, fakt škoda že je to jen půl příběhu....
  • jh666
    Tak tady není o čem. Brubaker s Fractionem a božskou kresbou od Aji. Má to jen jednu chybu, že pokračování v češtině nikdy nevyjde.
  • Tyfus
    Já jsem nadšený! Konečně tady vyšlo něco, co by mi tuhle postavu trošku přiblížilo. Není to nejlepší Brubaker, ale furt je to Brubaker! Už v marvelovské aplikaci hledám pokračování.
  • cyboy
    Necekal jsem, ze se mi to bude libit a byl jsem celkem prekvapeny. Co mi vyslovene vadi je fakt, ze to konci v nejlepsim a druhy svazek v NHM neni, coz je vyslovene podpasovka.
    Nic na co bych dlouze vzpominal to neni a Brubaker umi psat mnohem lepsi veci, ale precteni me nemrzi a dokonce me to i bavilo.
    75%
294192
Četl/a (120)
2scha, Abbott, ADM1, Alfred, autokineton, Azik2586, Blackhand47XD, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elnie, Fida, Fox01, GreyArrow, Gustik5, gwen666, hellblazer, hromotlk, Hugin, hypermlok, inosuke, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, izuku midoria, Jack, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kitykatyn, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, Mato, Matthew, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, NecRoman, NikkiKonig, Norri, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, PeNNy, petrSF, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, samcro, Scaleo1, slavik38, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Thurin, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, Vajper, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(265)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, autokineton, Azbest, Azik2586, Babany, Badgu.y1902, batoo, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deathwing, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elnie, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, GreyArrow, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, izuku midoria, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukis89, Lukyn2810, maara, mAGiic, Mariomichal, markic, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, Milan8, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, NOD82, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, samcro, Saran, Scaleo1, semi41, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, Vajper, Valis, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
delsemela, JanSekeraCZ, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, Ivan Kucera, StressCZ