Koupit
Staňte se svědky dobrodružných příběhů, které neuvěřitelnému Hulkovi zajistily status legendy! V této klasické sbírce gama-zářením nabitými příběhy se zelený hromotluk postaví hrozivé síle Vesmírného parazita,
Mandarina, Executionera a mnohých dalších.
Navíc vás čeká i jeden z nejslavnějších Hulkových příběhů, v němž se setká se záhadnými Inhumans a utká s jejich mocným králem Black Boltem.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 78. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Tales to Astonish #101, The Incredible Hulk #102–108 a The Incredible Hulk Special #1


Scénář
Bill Everett, Gary Friedrich, Archie Goodwin, Stan Lee, Roy Thomas
Art
Marie Severin, Herb Trimpe
Ink
Frank Giacoia, John Severin, Sydney Shores, George Tuska, John Verpoorten
Barvy
Marie Severin
Obálka
Marie Severin
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
760 g
Stran
256
Cena
249 Kč
Originál
The Incredible Hulk: The Monster Unleashed (Marvel)
  • ludek.n
    Neuvěřitelný Hulk se jako nespoutané monstrum napřed díky Lokiho zlovolnosti ocitá v Asgardu, aby trochu pozlobil bohy, vzápětí si to v centru New Yorku rozdá s vesmírným parazitem, pozlobí se s Rhinem, aby z jeho spárů vyrval Betty Rosovou, kterou musí hned poté ochránit před radioaktivním pračlověkem. Nakonec tu máme hrozbu od Mandarina, připravujícího celosvětovou válku, a jako bonus extra dlouhý příběh o průniku Hulka do království Black Bolta a jeho Inhumans. To vše v režii takových es jako jsou Stan Lee, Gary Friedrich, Roy Thomas a Archie Goodwin, nakreslené rukou Marie Severinové a Herba Trimpa. Bohužel ani slavná jména nezaručí kdovíjak skvělou zábavu. Slabinou Hulka obecně je jeho primitivní myšlenkový obzor, který vylučuje jakýkoliv posun k propracovanějšímu a hlubšímu příběhu (zvláště pokud je Bruce Banner odsunut do pozadí a otěže třímá v ruce Hulk). Kniha Nespoutané monstrum proto trpí nepřehlédnutelnou monotónností a její atraktivnost stojí a padá s vedlejšími postavami, povětšinou Hulkovými protivníky. Je vlastně jedno, který z příběhů si vyberete, protože pokud přečtete jeden, znáte i všechny zbylé. Očekávat od Hulka něco jiného než „mlátící mašinu“, devastující vše okolo sebe, je idealismus a pro ten tu není místo.
  • karl173
    Vcelku průměrné retro dílko, které neumí být moc nápadité a neustále točí stejný scénář pořád dokola. Na druhou stranu díky akci komiks nenudí a kresba také není špatná. Na retro se to četlo poměrně dobře. Nicméně tento komiks si už pravděpodobně nikdy nepřečtu.
  • VanTom
    Hrůzná nuda z úvodních sešitů přešla a já se přeci jen na tu prostinkou, naivní - až pitomou, plochou a donekonečna repetitivní brakovou četbu, svazovanou navíc "bezkrevnou" cenzurou, celkem naladil a Hulkovým nepochopením a mlácením se i odměřeně bavil. Popisné bubliny Garyho Friedricha ty Stanovy hravě předčily (myslím v negativním smyslu), kresba nepřekročila dobový standard a žádná důležitá událost se tu neudála, takže jediný důvod, proč tohle vyšlo v UKK, bylo rozjetí Hulkovy samostatné série - IMHO trochu málo.
  • Darth Raelchi
    Proč ty oldschoolovky jsou vždycky tak tlusté, a ty moderní většinou teňounké.... Proč mám číst nějakých 10 sešitů ze 60. let. Stačí pár a ne takové kvantum. Splývá mi to a absolutně mi to přijde nepřehledné. Zrovna jako tady v Hulkovi. Marie Severin vnímám jako to nejlepší z celé série. Vtiskla Hulkovi tu podobu, která už je nám známa, navíc jsou ty jeho obličejové rysy tak nevytažené, na rozdíl od jiných Hulků, že to krásně splývá s jeho tělem a Hulk tak působí jako jedna velká masa. Příběh je fakt nudný a pořád se tam někdo mlátí a co sešit to nová zápletka, víceméně. Prostě dobovka. Snad ještě boží jsou ty obálky, zvlášť k Annual 1. Jinak fakt nic moc. Trochu čitelnější než jiné 60.-70., ale pořád docela nuda.
  • trudoš
    Na můj vkus trochu těžkopádné, za což může hlavně běh času, protože dnes už se komiksy dělají přeci jen jinak. Ne všechno se hází na bedra textu a prostor k vyprávění dostávají i samotné obrázky. V případě Nespoutaného monstra však ilustrační doprovod pomalu ani nepotřebujete - kdyby vám někdo pouze nahlas předčítal bubliny, v klidu se budete v ději orientovat.
    Výhodou je, že Hulk je mezi hrdiny postavou sympaticky atypickou. Neřízená střela, která věčně fňuká, že ji nikdo nemá rád a proto je třeba všechny zašlapat do země. Je to fajn změna oproti zaběhnutým stereotypům uvědomělých šviháků, i když konkrétně tohle staré provedení na mě zdaleka nepůsobilo tak zábavně jako třeba Tiché výkřiky Petera Davida. Přičemž šedesátá léta s tím nemají co dělat, přestože ty se na naivních osnovách taky dost podepisují. Problém je, že autoři nedokázali Hulkovy manýry smysluplně začlenit do zápletky, takže se v různých obměnách v podstatě opakuje dokola to samé. A já se dík tomu po většinu čtení nudil.
  • S4TW
    Opravdu se jedná o velkou bídu a to i pro fanoušky starších kousků. Tady ten komiks nezachraňuje vůbec nic, možná až na skvělou obálku Steranka. Ano, k Hulkovi patří, že se chová tak trochu bezhlavě a jako smyslu zbavený, ale že se tak chovají i všichni kolem něj? Tady prostě nic nedává smysl a pitomé číslo střídá ještě pitomější. Příběh skáče z jedné nesmyslné destinace do druhé, pitomého záporáka střídá ještě pitomější... a ono je to vlastně jedno, Hulk všechno a všechny stejně jen rozmlátí a půjde zase o dům dál. Jo, jsou komiksy, kde je tohle také, ale je to aspoň zábava a ne zdlouhavá nuda. Navíc tady to nezachrání ani kresba, neb se jedná snad o tu nejhorší, co se v UKK objevila. Severinová je zajímavá maximálně tím, že to byla jedna z prvních žen u komiksu, tím to ovšem končí. Kdo nečetl, tak ani nezačínejte. Odpad to úplně není, víc jak hvězdu si to zaslouží snad jen díky té parádní obálce Steranka a pár zajímavým akčním scénám, v UKK to ale být nemělo.
  • kaylin
    Už mám s podobných komiksů depku, protože to je něco, co se nedá číst moc dlouho. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/01/1076-ultimatni-komiksovy-komplet-95.html
  • J.T.honza
    Další historický komiks, další bichle k neučtení, další naivní scénář plný nelogičností a vykřičníků zakončujících téměř každé souvětí, po němž dá Hulk konečně někomu pěstí. Dočteno spíš z povinnosti.
  • Kabukiman
    Nebudeme si nic nalhávat, scenaristé nebyli o moc chytřejší než Hulk... Možná nebyli ani o málo chytřejší než Hulk. Fakt je to tupárna pro retardy. Ale od Hulka nikdo moc přemýšlení nečeká, takže těžko bude někdo zklamaný. Zásadním průserem tohodle komiksu jsou asi záporáci. V šedesátejch letech fakt vymejšleli divný antihrdiny. A všichni do jednoho jsou ještě blbější než Hulk a scenaristi. Jen uplně uplně uplně vypatlanej idiot by Hulka podcenil a otevřel si na něj hubu. Tady ho podceňuje každej. A pak se diví, když jim všem Hulk tu hubu rozbije. A to je Hulk předtim všechny slušně varuje, že už jsou na hodně tenkym ledě. Někdo to ale nepochopí a pak to lítá... Lítaj tam auta, baráky...všechno co je po ruce tak Hulk popadne a už to letí. Na vás...
    Kdyby tam byla polovina bublin, tak by to bylo super. To je problem většiny těhle starejch komiksů. Je to nuda se tim pročítat až do konce. Jinak je to ale prostě naivní klasika plná barev a nekomplikované (doslova) zábavy. Mám tyhle komiksy rád, ale na druhou stranu bych asi přece jenom v UKK uvítal víc komiksů třeba z osmdesátek a ne šedesátek...
  • Azalin
    Hulk mě celkem bavil, mírně lepší průměr v rámci retro marvelů..
  • jh666
    Ne, tentokrát už opravdu ne. Zatím jsem vždy na klasice našel alespoň něco, kvůli čemu jsem dal tu třetí hvězdu, ale tady to opravdu nejde. Kniha není ani důležitá ani dobrá. U scénáře je úplně jedno, že se tu vystřídali čtyři lidi, protože ty příběhy vesměs za nic nestojí. První příběh s Asgarďany a poslední s Inhumans (najednou se to nepřekládá) byly o trošku lepší, ale pořád slabota. Kresba je pak podle mě opravdu špatná. V úvodu Marie Severin vychválili, ale nějak nechápu proč. Sice asi pomohla vydláždit cestu ženám do komiksového průmyslu, ale její kresba mi stejně přijde špatná. Na druhou stranu Herb Trimpe byl ještě horší. 35 %
  • Lenny
    Zatímco u starého Iron Mana jsem se bavil, Hulk byl dost těžkopádné čtení. Stále se opakuje "Hulka nemá nikdo rád" a příběhy jsou na jedno brdo. Bavil mě ten s Rhinem a Annual s Inhumans (hurá, už to nejsou Nelidé) měl sice děsně naivní zápletku, ale pár zajímavých momentů se tam našlo.
  • cyboy
    Je to Stan Lee, takze je to sama myslenkova bublina (mnohdy maskovana jako dialogova bublina) a celkove je to uplne o nicem, jen jedna epizoda (rozumej jeden zaporak na zmlaceni) za druhou. Navic je tam spousta uplnych nesmyslu a nelogicnosti (bubliny na hladine tekuteho pisku jsou jen spicka ledovce).
    Tohle proste s takovym casovym odstupem nefunguje a fungovat nemuze. Nechat Hulka mlatit v takovem podani proste nestaci ani jako oddechovka.
    Jeden z mnoha velmi slabych dilu UKK 2.
    50%

4620203
Četl/a (75)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, invape, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Mates17, mcezik, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(226)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, Babany, batoo, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Greyman, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mike-sh, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, semi41, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, royan, Venomslav12stars
Shání (1)
delta11
Nabízí (1)
Tommar