Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Green Lantern se vrací.
Hal Jordan vstal z mrtvých… teď nastal čas začít znovu opravdu žít. Jako člověk, i jako Green Lantern, ochránce vesmírného sektoru 2814.
Ale než se Hal Jordan vrátí na oblohu, musí se postavit tváří v tvář svým starým protivníkům. Smrtící androidi Člověkolovci a zmutovaný Shark jsou zpět, krutí a nelítostní… jenže jsou jen předvojem strašlivějších nebezpečí.
V okamžiku, kdy Green Lantern zjistí, že je součástí obludného plánu mimozemské rasy na sklizeň Pozemšťanů jako živoucích zbraní pro intergalaktickou válku, vstupuje na krví zbrocenou scénu šílící Černá Ruka.
Hal Jordan se vrátil, ale to, čím bude muset projít, si nedokázal představit ani v nejčernějších snech.

Obsahuje sešity Green Lantern #1-6, Green Lantern Secret Files 2005

Scénář
Geoff Johns
Obálka
Alex Ross
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-013-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
553 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Green Lantern: No Fear ()
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.2. 19:21Green Lantern: Žádný strach
    Medzistupeň medzi Nejtemnější nocí (alebo Tajemstvím původu) a Pomstou Green Lanternů: teda niečo medzi úplne nepochopiteľné a občas pochopiteľné (ale samozrejme len ak ste s GL pár komiksov v minulosti čítali). Čiže ma to istým spôsobom bavilo a občas som sa dokonca chytal (!), ale celkovo ma to dejovo (a inak) obchádzalo, ale zas bolo to také dynamické a tak robustne nakreslené, že mi to nevadilo. Hal Jordan je sympaťák, objavujú sa originálne nápady (žralok) a i ostatné postavy ujdú. Samozrejmosťou je dominantná kresba plná zhýralých farieb od výmyslu sveta a rôznych kombinácií. Naopak, pri človekolovcoch som sa cítil, ako keby som mal 42 (čo mám) a „musel“ som čítať scenár od 12-ročného. Navyše strašne pripomínajú Sentinelov od Marvelu s tým, že tí boli lepší... a už ony ma nechávali chladným. S GA je to u nás ťažké, vychádza toho málo a to málo vychádza na preskačku, na prvý pohľad bez veľkej logiky resp. uceleného plánu, vízie, rozmyslu. Čítal som 90% všetkých GA, ktorí v češtine vyšli (nie, že by ich boli tony...) a pravdupovediac nemôžem povedať, že by som sa vo väčšine z nich chytal, čo sa týka deja resp. kto s kým, kedy, prečo, načo, začo atď. Keďže som ale viacerým GA vyčítal, že vydavateľ do nich neumiestnil ani náznak vysvetľujúceho textu (česť výnimkám), pri Žádný strach musím vyzdvihnúť, že sa o to aspoň pokúsil a to dokonca na celej jednej strane.
  • Sagikkun
    Sagikkun1.4.2023 17:04Green Lantern: Žádný strach
    Hal Jordan mě jako postava baví, a Geoff Johns ho tu zde dokáže vystihnout jak v civilním, tak i superhrdinském životě. Čte se to vlastně pěkně, ale hlavně tehdy, kdy se to soustředí samo na sebe (tedy na události v rámci této jedné knihy). Až příliš často se to ale snaží přesahovat na jiné věci, a to s odkazy do minulosti, nebo naopak teprve něco připravovat do budoucnosti. Ono opravdu není problém si spoustu věcí domyslet, ale spíš něco z takového čtení poskládaného z odkazů a nástaveb (v rámci jedné knihy) vůbec něco mít, často to působí hekticky nebo to nemá ten požadovaný efekt. Hodně tu souhlasím s komentářem od trudoše, popsal to nejlépe. Takže je to víceméně v pohodě a GL je tu opravdu uchopený dobře, svoje momenty to má... ale jak už tu bylo milionkrát řečeno, člověk musí do toho jít s tím, že to je jenom jeden díl z mnohem větší skládačky (takže z toho něco opravdu mít, tak se musí pokračovat v runu), a že tu je problém s kontextem (takže si naopak z minulosti nějaké info dohledat).
  • tom173
    Jako součást Johnsova runu je to v pohodě, i když jde o slabší arc. Manhunteři prostě nedosahují kvalit klasických GL záporáků, prakticky pouze hláškují. Objeví se tu ale Blackhand a první střípky vedoucí k Blackest night. Jestli chcete číst Lanterna od Johnse který je skvělý, doporučuju omnibus než tohle.
  • Norri
    Norri mecenáš9.5.2021 22:02Green Lantern: Žádný strach
    Dobrý mainstreamový komiks. Není to nic intelektuálního, ani hlubokého, ale baví mě to. Je fajn, že tyhle příběhy Hala Jordana (Žádný strach, Pomsta Green Lanternů, Tajemství původu) jsou do velké míry izolované od ostatních superhrdinů a tak si čtenář může užít tenhle specifický lanternovský svět s jeho bizarními padouchy. Tato kniha obsahuje sešity #1 až #6 a je to restart série. I když o restart jde spíše jen podle čísel, protože příběh navazuje na předchozí události. Na kresbě v této knize pracovali tři kreslíři a musím říct, že se mi líbila kresba každého z nich. Změny stylu kresby mi připadaly osvěžující. Zejména musím vypíchnout kresbu Darwyna Cooka - ten chlap prostě uměl! Kdyby to šlo, tak dám 3,5* - bavilo mě to více než Pomsta GL, ale o něco méně než Tajemství původu.
    PS1: Kovbojka je fakt kost!
    PS2: Škoda, že série Green Lantern tady na databázi nemá správné pořadí. Přečetl jsem Pomstu GL před Žádný strach.
  • trudoš
    trudoš editor19.3.2020 06:31Green Lantern: Žádný strach
    Je to skvělé, že tady Green Lantern začal vycházet, ale úplně zbytečné, staví-li se k tomu nakladatel tak, že není třeba čtenáři nic vysvětlovat. Protože zkrátka je; ona ta dlouholetá historie má význam, obzvláště drží-li kormidlo vyprávění Geoff Johns, který s oblibou nedělá nic jiného, než že propojuje staré s novým. Vlastně ani tak nejde o to, že byste netušili, co se stalo, to si z různých náznaků dohromady dáte, ale těžko se vcítit do utrpení hrdiny, jehož minulost je pro vás velká neznámá. Nemluvě o situacích, kdy se na scéně objeví nějaká postava, která něco prohodí a všichni se tváří, že to málem realitu obrátilo vzhůru nohama, ale pro vás to zůstane výkřikem do tmy, protože absolutně netušíte o čem je řeč.
    S tím souvisí i charakteristika celého toho univerza - kouzelný prsten dobíjený skrze lampu; mimozemšťané chránící různé vesmírné sektory; světlo, které protne tmu... Tohle prostě nejde brát vážně, ani když se schválně budu dívat jinam. Ale zábavné to jinak je, a ne že ne.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore2.1.2020 18:00Green Lantern: Žádný strach
    Tajemství původu mě docela bavilo, ale tohle bylo vážně špatný.
  • MarvelLover
    MarvelLover15.3.2018 07:19Green Lantern: Žádný strach
    Zase mě super komiks, byl to můj první komiks, který jsem si půjčil přečetl a díky tomu jsem si začal kupovat komiksy a číst je. Jinak komiks se mi moc líbil, určitě si ho ještě přečtu, protože už mám všechny tři, tak ať to mam popořadě :)
  • hroubek
    hroubek2.1.2018 15:07Green Lantern: Žádný strach
    S tímto komiksem je to hodně těžké. A to z jednoho prostého důvodu, jelikož se odehrává po nejdůležitější událostech, které Hala Jordana potkaly, a o kterých většina čtenářů neví nic. Takže nemůže moc dobře pochopit situaci, která zrovna probíhá, ani většinu postav, který jednají, tak jak jednají. Když, na tohle zapomeneme, tak si můžeme užít sci-fi podívanou, která má zajímavou kresbu a hrdinu, který má co napravovat. A znovu si připomeneme, že i v temnější noci může spatřit jasné světlo zelené.
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.3.2017 11:44Green Lantern: Žádný strach
    Pustil jsem se pořádně do Johnsových Lanternů (včetně Rebirthu, který BB přeskočil) a najednou do dává větší smysl. Chce to ovšem nějakou základní orientaci v DC a znát souvislosti (zničení Coast City, Parallax atp.). Zvyšuju na 3*
  • luky.kuky10
    luky.kuky103.3.2017 11:16Green Lantern: Žádný strach
    Zase po case musim prehodnotit svuj nazor a zvysit hodnoceni na 3,5*. Porad je lepsi Tajmestvi puvodu, ale dej v teto knize mi ted neprijde tak umateny. Pokud vahate, tak za tech 99,- v comicspointu je to jasna volba.
  • Luigim
    Luigim27.11.2016 21:57Green Lantern: Žádný strach
    Cože???Připadalo mi to jako kdyby mi někdo vytrhnul x stránek. Tak chaotické bez scénáře a ta kresba na konci? Tak tohle opravdu ne!
  • jh666
    Nemůžu jít na víc než tři hvězdy. V porovnání se zbývající dvěma Lanterny, kteří u nás vyšli, je tohle opravdu slabota. První příběh by ještě šel, ale druhý je slaboučký (a rozhodně nezávidím lidem, kteří četli, aniž by měli přečtené Rebirth). Kresba tentokrát také nic světoborného, a to má Pacheca i Van Scivera rád. 60 %
  • S4TW
    Vážně parádní komiks, super příběh, super postavy (jako Gremlins? masakr týpci :-) a do toho ta němčina, no dost pobavili), GL je zpátky v plné síle... Rozhodně se jedná o povedenější kousek než u nás vydaný první díl. Jediné, co komiksu dost ubírá je ta střídavá kresba, bohužel to dost kazí celkový dojem (který je jinak parádní). Nejlepší kresbu považuji tu z posledního sešitu, ta kdyby byla v celém booku, tak by to bylo na plný počet.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1027.3.2015 15:42Green Lantern: Žádný strach
    Souhlasim s vetsinou komentaru. Za prve mi vadi, kdyz je kniha kreslena vice autory. Ne u kazdeho mi kresba sedla. A za druhe, dej je neprehledny a celkove mi to vubec nedavalo smysl. Bez predchozich dilu je zrejme tezke doplnit si souvislosti. Nejvice se mi libila uvodni obalka od Alexe Rosse, ktera je opravdu skvela!
  • Fry
    Fry admin2.7.2014 10:10Green Lantern: Žádný strach
    "Green Lantern: Žádný strach" - Na začátek je nutno napsat, že toto je právě ta první kniha GL série od Johnse, žádný "Utajený počátek", ten v přepočtu na knihy jak vyšly za sebou je až šestý, ne-li sedmý. Nesdílím pocit, že v této knize se dá ztratit, je překombinovaná a vůbec nejde pochopit o co jde. Spíše naopak... je to podobné, jako "Flash - Znovuzrození", je to nové, je to svižné, stále se něco děje, krásně sešity navazují a hlavní linie tam stále je. A kdybych měl ve zkratce shrnout děj a nalákat nové čtenáře... V této knize najdete nový začátek Lanterna, jeho nejspíše nejpůvodnější záporáky (Člověkolovci, Shark) a skvělou kresbu! Za mě 5*!
  • J.T.honza
    J.T.honza25.10.2013 20:02Green Lantern: Žádný strach
    S druhou i třetí knohou mám totožný problém - První kniha mě velmi navnadila, ale tady jsem se vůbec nechytal. Je to překombinované, nenavazuje to na sebe a vůbec nechápete, co se tam děje a proč. Myslel jsem si, že jsem narazil na zlatou žílu jako u Straczynského Amazing Spideyho, ale bohužel. Fakt jsem se v tom ztratil a vlastně mě to ani moc nebavilo. Nicméně kresba je parádní.
  • kaylin
    kaylin20.5.2013 06:18Green Lantern: Žádný strach
    Po přečtení několika stránek vyvstává poměrně velké množství otázek. Kde se tu vzal druhý Green Lantern? A kde tenhle třetí? Co jsou zač ti padouši? O jakých událostech se tu mluví? Copak na OA došlo k nějaké katastrofě? Ale kdy k ní došlo? Proč přesně? Jak to, že si spousta lidí myslí, že je Hal Jordan mrtvý? Na žádnou z otázek nedostaneme odpověď, a tak jen sledujeme pár příběhů z vesmíru, který se nám hodně vzdálil, alespoň od knihy, která u nás vyšla jako první. Navíc, příběhy nejsou zase tak zajímavé, jak by čtenář chtěl. Setkáme se se starými známými, ale ani v jejich přítomnosti se necítíme nejlépe, protože nám celou dobu něco uniká. Hororovost v některých příbězích nadále zůstává, ale je tu příliš mnoho různých zápletek a příběhů, které celkový obraz tříští ještě víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/75-green-lantern-zadny-strach-45.html
  • MindReader
    MindReader3.6.2012 22:20Green Lantern: Žádný strach
    Nechápu ty negativní ohlasy. Po Tajemství původu jsem si Green Lanterna příliš neoblíbil a považoval ho za spíše béčkovou postavu, která se nějakým zázrakem stala áčkovou. Neměl jsem ale soudit podle jedné knihy, v což mě utvrdil Žádný strach. Jednostránkový souhrn událostí mi pro obrázek stačil, sice později v příběhu padla různá jména, o jejíchž nositelích jsem nic nevěděl, to ale nebyly nějaké důležité informace pro děj. Byly tam pouze aby se zachovala logika toho, jak by lidé reagovali, když se po takové době znovu setkali s Lanternem. Jak už tu někdo poznamenal, začátek je velmi lidský a neakční, což mi ale jako úvod výborně sedlo. Žádný spěch a opětovné setkávání s postavami právě zapříčinilo bližší poznání Lanternova světa, na jehož neznalost si tu tolik lidé stěžovalo. Druhá polovina knihy je ale plná nápaditých postav, které tu nebudu popisovat, abych vám nezkazil překvapení. Přichází tedy akce, která je ale Geoffem Johnsem výborně kočírovaná, aby se z ní nestala opět jedna z hyper-epických bitek. Ukazuje se, že podivná monstra byla součástí něčeho většího (to není spoiler, uvidíte) a navíc se přidá trochu vtipu na závěr. Já byl spokojený.

    Kresba přesně vyhovuje stylu příběhu a celkovému ladění, zkrátka pestrobarevný superhrdinský comics (ultra přehnanost typu Avengers: Do boje! se ale naštěstí nekoná). Kreslíři se příliš nevyžívají v detailech, což mám přesně rád, jelikož poté příběh lépe plyne, protože netrávím spoustu času dešifrováním scény. Což navíc podporuje i to, že comics není příliš ukecaný a vypadá tak moderně. Sáhodlouhé popisy událostí a proslovy na půl panelu se tu tedy naštěstí nenacházejí. Styl kresby se ale mění posledním sešitem, zezačátku jsem si musel na změnu chvilku zvykat, ale nakonec to sedlo mnohem lépe. Závěrečný sešit je totiž především o tématu smrt (což se promítá i do souboje se záporákem, takový souboj životních filozofií :) ) a veselé barvičky by tomu tedy jenom ublížily. Zároveň se také mění systém panelů, více se komplikuje.

    Kniha jako taková naprosto předčila mé očekávání, možná taky proto, že po slabší jedničce jsem příliš nečekal. Comics jsem ale nedokázal odložit a musel ho dočíst na jeden zátah, což se mi už (u knihy podobného rozsahu) dlouho nestalo. Green Lantern: Žádný strach tedy určitě doporučuji, nenudil jsem se ani chvilku, a kdyby bylo možné dávat půl-hvězdičky, tak mu dám 4,5 už jenom za zábavu. Navíc doufám, že ještě něco z tohoto světa u nás vyjde (snad BBart vybere GL sérii z plánované 52ky), byla by škoda kdyby přestali zrovna ve chvíli, kdy mě to začalo bavit. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.5.2012 22:48Green Lantern: Žádný strach
    První stránky jsem se docela nudil, neboť jde o opáčko "viděli jste (někdy) minule", pak na mě vyskákali člověkolovci alias pseudoterminátoři, přerostlý krvelačný žralok, německy mluvící gremlini a koktající padouch Černá ruka. Nastalo typické nakopávání zadků, pak se to nějak všechno zamíchalo, že už jsem nějak přestal stíhat a když se do toho vklínily staré rodinné problémy ("so much for pathos"), byl jsem rád, že už jsem na závěrečnách stránkách. Zajímavá kresba na konci (viz toe) to nezachránila. Trochu slátanina.

    Celkový dojem: 40%
  • Toe
    Toe admin22.5.2012 20:47Green Lantern: Žádný strach
    Oproti Tajemství původu nuda s podprůměrnou, průměrnou a až na posledních stránkách zajímavou kresbou. Škoda...
  • Indy
    Rozjet u nás Green Lanterna není vůbec legrace! Tajemství původu bylo lehce stravitelné, ale Žádný strach už je na tom hůř. Hal je oživen, ač nevíme proč zemřel, čtenář netuší proč najednou není jediným lidským Lanternem apod. Nechtějte ani vědět, jaké peklo by nastalo, kdyby BBArt vydal obecně blahořečenou Blackest Night - tam jsem se při čtení originálu polovinu děje vůbec nechytal, co se to vůbec děje a kdo je vůbec kdo. Tento DC hrdina je úzce spjat s dalšími členy Justice League a pro neznalce je tato kniha trochu vytržená z kontextu. Nicméně určitě nejde o špatný příběh, graficky ani obsahově. Doufám, že u nás nevychází naposledy (BTW: všem doporučuji nový CGI animovaný seriál Green Lantern: Animated series, jedná se podle mě o výborný počin Cartoon Networku plný skvělých příběhů)
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.3.2012 23:19Green Lantern: Žádný strach
    Zklamání, dá se říct, že i dost velké. Tajemství původu mě totiž bavilo, a tak sem se těšil... jenže v téhle knize sem se vlastně celou dobu ztrácel, nevím co se dělo předtím, nevím co jsou zač všichni ti záporáci a popravdě mi kolikrát unikalo i to, co že se to vlastně děje teď. Celé je to hrozně nepřehledné, nebo aspoň pro mě, po čase už sem se ani moc nesoustředil, protože mě to prostě nebavilo.
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.3.2012 01:52Green Lantern: Žádný strach
    Bohužel mě to vůbec nebavilo. Nejsem DCčkař, tudíž jsem po celou knihu docela tápal. Nechápu souvislosti, netuším co se předtím stalo (v první knize nám BBArt představí původ a v druhé hned oživení... ) a hlavně mi vůbec nic neříkají záporácké postavy, kolem kterých se to točí. Kdyby mimo to byl nějaký slušný děj, tak proč ne - ale působilo to na mě jen jako dílek doprostřed skládačky. BBArt má sice plus za "vysvětlující stránku" (na todle třeba Crew totálně dlabe), ale upřímně moc nic nevysvětlila. Škoda
  • dracula
    dracula19.3.2012 10:26Green Lantern: Žádný strach
    V prvej polovici som viac menej tápal. Úvod bol síce zaujímavo ľudský, avšak potom dianie skĺzlo do roviny rozhovorov o nedávnych udalostiach, z ktorých mali niektoré priam fatálne následky, ale informácie o nich boli veľmi kusé. Zaujímavý bol najmä fakt, že ma dianie pred týmto komixom zaujímalo viac, ako samotný komix. Po "tajomstve pôvodu" tu totiž vznikla obrovská medzera a tá ma neskutočne štvala až do konca. Záver bol akousi kompenzáciou rozťahaného úvodu, avšak to množstvo záporákov bolo skôr na škodu, keďže vznikol dosť chaos a žiadny nebol dostatočne dominantný aby som z neho vyslovene padol na zadok. Oproti prvému dielu kvalitatívny pokles, celkovo sklamanie.
  • smazy
    Tajemství původu nebyla dokonalá knížkla, ale mě se tento hrdina s prstenem na ruce líbíil. Proto jsem velmi očekával druhý díl, který mě ale nesmírně zklamal. Začátel příběhu ještě docela ušel, ale pak už to šlo od desíti k pěti. Příběh byl nudný a místy dost nepřehledný. Mezlepšila to ani kresba, která mě velice zklamala. Celkově je tento komiks slabý průměr´. Pro mne maximálně za 55%
  • erik
    Keďže BB Art prešiel syndróm megalomanstva, mohol som si dovoliť udeliť zelenáčovi ešte jednu šancu, či náhodou nejde o lepšiu záležitosť, než naznačoval nedávno vydaný nudný origin. Nebojte sa, nejde. Hoci ide o prvé diely neviem koľkého reštartu série, je to síce jednoduchý, ale o to otravnejší chaos. Nie, že by ľubovoľný jednobunkový organizmus nedokázal sledovať, čo sa deje, ale chýba mi bližšie poznanie postavy. Nejaký podrobný úvod, čo tomu predchádzalo. Takto sa tam potuluje niekoľko Green Lanternov, stále čosi melú o smrti, oživení, rozpade a tak, ale strohá jedna strana textu na úvod z toho moc neodhaľuje. Začínam chápať, ako sa cítia tí, čo nevedia uchopiť New X-Men od Crewi. Hromada starých a úbohých záporákov dokazuje dve veci. Po prvé, DéCéčko nedokáže prísť so slušnými záporákmi nielen pre Supermana. Po druhé, potvrdzuje moje výčitky na absenciu zoznamovacieho textu. Kresba prevažne nudí, občas sa zaiskrí pri Van Sciverovi a poslednú kapitolu (zošit) zobrazuje bublinkový psychedelik Bianchi, čo je aspoň zaujímavé. Johns vie, že cieľovou skupinou jeho komiksu je mladistvý americký tínedžer, a tomu je podriadené všetko. Preto dostane naivný superhrdinský komiks, avšak aj v tejto kategórii existuje množstvo podstatne lepších kúskov, a preto bez obáv túto knihu neodporúčam.
51338183
Četl/a (86)
Alikkk, Babany, ben_bella, Bronn, calvin10, ConanVJ, cyboy, Davidos402, dbar, Deckard, Delphín, Doncek4321, Doppelganger, erik, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, hroubek, invape, Ivan Kucera, James, japes, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Lachvos, lacoste, Lijem24, Lord Baltimore, luky.kuky10, malylada, marek zigmund stanko, Mariomichal, mart.in, Martinb, MarvelLover, Mates17, Mato, me, Mercurio, mineralk, misa, MonsterGyre, Mr. Baboon, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Oompa Loompa, pearlxjam, pechna, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaptoR, rewkon, RudyRod, S4TW, Sagikkun, Schramm, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, TheDoctor, Toe, tom173, Tommar, trudoš, Tyfus, Ukko, utresyby, Vyjebanec17, Zek, zlejzmrd
(186)
10milda, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, asgardpepa, Azbest, Babany, Badgu.y1902, bboorreekk, beanek, BeeSee, blackJag, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cody, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Davidos402, dbar, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dracula, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , erik, FatMonster, fel68, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., gezic, Goeger-Devil007, goodspeed, Grebenda, grinder, Hamichal, Hebled, herbert, holubdema, hroubek, hugosnowden, Hulik, hyba1991, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, IV, Ivan Kucera, James, jendavondra, jerry67, jh666, Jimbeam90, Johny87, Josh, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, KINIMODUS, Kitykatyn, koniklec, kubanec13, lacoste, Lenny, Lijem24, Lobok257, luky.kuky10, m.jedle, maara, malylada, Mariomichal, markic, Martin Buchal, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, mgeralt, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Baboon, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, nx, o2t2, Olesh, Oompa Loompa, palo, Pandos11, pearlxjam, pechna, POLAKST, Poseidon1978, Premek, PumpingArrow, punisher, puolpm, radiohead99, Radkos, raenius, Raikou, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rickettsia, RodRoder, Rowan, RudyRod, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Schramm, Sesta, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, smazy, snuk, Spacecore, Spike, stanleystar, stepan.tichy, suricattaontheway, Symbi, tacmud, TheDoctor, Thongard, Till, timek, Toe, Tominos, Tomket.Tom, Tommar, Tommy Monaghan, Tomzany, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, utresyby, Valis, vallyslayer, Viking, Vítek, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, ZAPO, Zbysek2410, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Blair, Braindead, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, Hauzina, Odal , Zajda
Shání (3)
Al0f0k, gobers, Hauzina
Nabízí (6)
Fox01, Ivan Kucera, karl173, MB, MP, Shpeckk