Alternativní obálka
Alternativní obálka
Alternativní obálka

+ 3 další ukázky

Jedním z nejhorších problémů, které sužují lidstvo už od samého počátku existence, jsou meziplanetární krádeže dětských hraček.
Zvlášť před vánocemi.
To pak uděláte cokoliv, abyste je od zlodějů dostali zpátky. Dokonce se i spojíte se známým morálně flexibilním psychopatem Richardem Hackenbruderem.
Richard Hackenbruder rozhodně není příjemný chlápek. Bývalý profesionální podrazák s občasnými záchvaty nepříčetnosti, který má za sebou blázinec a osm dokázaných vražd.Hackenbruder samozřejmě tvrdí, že je to minulost. Že se změnil. Že je vyléčený a záchvaty má pod kontrolou. Že už lidi nezabíjí. Že je hodný hoch.
Upřímná předsevzetí jsou hezká věc.
Jenže to by tu nesměli být ti vesmírní piráti. A tlusté sociální pracovnice. A multimiliardáři. A gambleři. A nymfomanky. A šílení masoví vrazi. A modří králíci. A vůbec veškerá populace na planetách Sluneční soustavy. Protože ti všichni to Hackenbruderovi kazí.
Nehledě na to, že je tu ještě jedna malá otázka: Stojí vůbec za to stát se hodným hochem, když tím ztratíte sami sebe?

Vyšlo také u zahraničních vydavatelů (SAF Comics - Strip Art Features, Planeta De Agostini) v různých jazykových mutacích (Anglicky, Italsky, Španělsky), viz. varianty obálek.

Scénář
Štěpán Kopřiva
Art
Jiří Grus
Obálka
Jiří Grus
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Redakce
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
80-87024-03-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
501 g
Stran
48
Cena
249 Kč
Originál
- (-)
  • Vena2k3
    Vena2k3 25.10.2022 21:50Nitro těžkne glycerínem
    Nářez!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:02Nitro těžkne glycerínem
    Jednohubka. Není vždy nutné vydávat něco dlouhého a kolosálního. Znám spoustu evropských i amerických děl, které jsou někdy i kratší než Nitro a funguje to. Marvel a DC to umí sem tam taky, takže proč ne. Jediné co se mi doneslo o Nitru bylo, že to dělal Grus a že to je náser. Byl. Jak sviňa. Klasický heavymetalovský příběh. Ten tam patří a docela by mě zajímalo, jaké byly reakce v zahraničí. Úplně mě dostalo, že v podstatě pitomej příběh, fakt pitomej a triviální, dá se říct i nesmyslnej, drží tak perfektně pohromadě a ani by mě ve snu nenapadlo, že to bude takto čtivé. Bavil jsem se od začátku do konce a je vidět, že kluci jeli už tenkrát na moderní vlně, protože naprosto neřešili ztotožnění se s hlavními postavami. Umírali jak na běžícím páse. Velmi zajímavé a jsem rád, že jsem nakonec komiks sehnal.
  • Norri
    Norri mecenáš3.3.2019 14:44Nitro těžkne glycerínem
    Ty vole, to byly jatka! :-) Dlouho mi trvalo, než jsem se k tomu komiksu dostal a byl jsem na něj hodně zvědavý. O příběhu jsem nic nevěděl a na Grusovu kresbu jsem se těšil. Takový masakr jsem ale nečekal. Je to jenom krátká sci-fi povídka, která od začátku směřuje k poměrně očekávanému konci, ale přesto je zábavná. Je zajímavá už jenom tím, že hlavní postavou a vypravěčem je psychicky vyšinutý křivák. Legendu z tohoto komiksu ale nedělá jenom Kopřivův scénář, ale také Grusova kresba. Sice se mi ty ksichty, které maluje, vůbec nelíbí, ale jeho art jako takový je fantastický a dodal komiksu tu správnou atmosféru a brutalitu.
  • Syndrom
    Syndrom26.2.2017 10:37Nitro těžkne glycerínem
    Druhé přečtení: Dvě okýnka dole vlevo na straně 22..."Pozval bych vás dovnitř slečno Vickersová, ale včera mi pokládali nový koberec a ještě to nezaschlo" :D :D...Uvězněnej králík na straně 9 a finální bitka... Vtipné detaily, originální metafory. Sebeironie. Naturalismus. Černá komedie jak se patří. Hezky sviňská pointa. Kopřivu mám rád. V tom jak bere v potaz zlo, v jeho citu a kreativitě slova, v tom, že má jako autor koule a sebevědomí. Připomíná mi Palahniuka bez mindráků :D S úchylným pozitivismem plnou parou vpřed . Hrabat se ve střevech a v kundách...se zvráceným úsměvem na rtech. Grus je taky frajer. Bisley bez hypernadsázky a výbušnosti směrem k evropskému realismu a k vyprávění. Akrylová sytost, připomínající Total Recall nebo týpka jménem Siku (Soudce Dredd, když se porouchá výtah-to já jen vrstvim, protože nevim jak to pojmenovat) We are all living in America, its wunderbar.
  • Syndrom
    Syndrom23.11.2012 11:00Nitro těžkne glycerínem
    Brutální, trochu dětinské a zábavně béčkové.
  • mart.in
    mart.in mecenáš16.5.2012 23:59Nitro těžkne glycerínem
    Kresba úžasná (přiznávám, fakt mnohem lepší než sem čekal:o), scénář příjemně nenáročně zábavný, místy opravdu vtipné, jako celek prostě hodně dobré.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.7.2011 22:28Nitro těžkne glycerínem
    Roztomilý pokus o "světový" komiks. Grusova kresba se pohybuje na hranici krásy a ošklivosti (myslím, že Eco by souhlasil). A Kopřivův scénář je takové průměrné scífko.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2011 19:20Nitro těžkne glycerínem
    S velkým přehledem...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.7.2010 13:42Nitro těžkne glycerínem
    Kresba skoro jak od Bisleyho, tedy poklona panu Grusovi, ale do Kopřivova scénáře se dostala sněť a stránky už začínají pomalu zapáchat.
  • flipflop
    flipflop14.5.2010 12:02Nitro těžkne glycerínem
    Paráda, Hustota, ten králík! ... :-))
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.6.2009 09:16Nitro těžkne glycerínem
    Kurva to jsou jatka!!!!!! Kresba Jirky Gruse naprosto fantastická, scénař jasný, rychlý a krutý. Žádné sraní s mladou paní. Čuměl mi přes rameno nějaký klučina, když jsem to četl a zdál se nějaký zděšený:-) Kluci mi to na Crweconu ještě oba podepsali, takže ani nelituju, že jsem si to pořídil až letos.......od Jánošíka Judyho :-D:-D:-D. Kdosi (..andré..) tu psal, že by to fungovalo v jakémkoliv čase a prostředí, proto jsem rád, že to je v ScájFáj prostředí, které mám moc rád:-) Jen tak dál a houšť takovýchhle výrazných českých počinů.
  • erik
    erik6.4.2009 16:03Nitro těžkne glycerínem
    Zo začiatku k uzúfaniu nudné, napokon sa však snaha o akciu vcelku vydarila. A na objem deja to má akosi moc strán.
  • choze
    choze22.2.2009 20:17Nitro těžkne glycerínem
    Pohodová česká žánrová jednohubka. Hned první dvě stránky vás nenechají na pochybách ohledně Kopřivova smyslu pro humor a vztahu k rozstříknutým mozkům a z toho, jak Grus nakreslil tu zrzku a ten vesmírný truck a kombajn jsem si blahem ucvrkl do gatí. Přiznám se, že jak začali v posádce trucku převažovat krvelační psychopati, začalo mi to mírně nahánět strach.
  • andywart
    andywart11.12.2008 17:06Nitro těžkne glycerínem
    Scénar je slušný, kresba výborná, možno by som niekde zmenil farby, ale každopádne jedna z najlepších vecí, ktoré som na českom komixovom trhu videl
  • Dr_Bilo
    Dr_Bilo16.10.2008 22:05Nitro těžkne glycerínem
    LOL! Čekal sem, že to bude drsné, ale i tak to překonalo moje představy...
  • Xeelee
    Xeelee24.6.2008 11:19Nitro těžkne glycerínem
    Drsné, vtipné, nechutné, Sci-Fi, splatter, perfekcionalisticky udělané dílko. Tak přesně takovéhle věci bych si mohl kupovat / číst pořád dokola :-D
  • Woffce
    Woffce2.11.2007 09:35Nitro těžkne glycerínem
    Kresba 90 %, scénář 80 %. Nadšen. Tečka.
  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 10:59Nitro těžkne glycerínem
    I v Česku se píší skvělé comicsové řežby.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo28.9.2006 18:19Nitro těžkne glycerínem
    Grus= vážně nenacházím slova, snad jen pastva pro oči, přehledný, úžasný, Kopřiva= jednoduchý, přesto funkční, zábavný a hlavně krvavý a nekompromisní(některé "žhavé" scény mě hodně potěšili), jen tak dál.
  • Netorack
    Netorack28.9.2006 14:51Nitro těžkne glycerínem
    Mě se to nelíbilo. Asi jsem divný.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.9.2006 19:07Nitro těžkne glycerínem
    Kukám, že som tú recenziu napísal jak v škôlke. No nič. Btw ClimbVibe dobre vystihol, že tie charaktery sú v rámci žánru uveritelné. To je myslím jedným z najväčších kladov Nitra. (potešil aj skrytý význam samotného názvu komiksu).
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš21.9.2006 19:02Nitro těžkne glycerínem
    Keď som Nitro jedno ráno začal čítať, mal som nejakú zlú náladu a prvých 10 strán sa mi zdalo nudných a prestal som ho čítať. O pár hodín neskôr ma to začalo hlodať, mal som aj lepšiu náladu, tak som to začal čítať znova. Zrazu som si všimol vtípky, narážky a detaily v príbehu, ktoré som predtým nevidel. Zrazu som začal hltať stránku po stránke a môžem len chváliť. Kvalita je bez nadsázky svetová (teraz sa už nečudujem, prečo to išlo aj do zahraničia) a v pohode vydrží aj porovnanie s Ennisovým Punisherom a je podľa mňa aj lepšie. Fakt pecka (a dobré kozy ;).
  • lawerxx
    lawerxx26.8.2006 17:33Nitro těžkne glycerínem
    Upřímně nevím, jsem při hodnocení dost rozpačitý, asi mi něco uniklo... Grusova kresba je profesionální na první i druhý pohled, ale trochu přijde mi, že si s Kopřivou úplně nesedli, jako by každý směřoval příběh svým směrem a výsledkem je "jen" kompromis. Hodně jsem se na to dílko, které má být srovnatelné se zahraniční konkurencí těšil, že už nebudeme taková neznámá na comicsové mapě světa, ale... Rozhodně je to nadprůměr, věřím, že půjdou tihle dva jen nahoru...
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.7.2006 14:59Nitro těžkne glycerínem
    Je to nadherna, na ceske pomery nevidana vec. Se vsi uctou k panu Koprivovy je preci jen hlavni teziste tohodle booku v kresbe-malbe, ktera je vskutku uzasna, vypiplana, vymazlena... scenar mi prijde decanko osekanej, ale i presto funguje a funguje moc dobre. Jen skoda, ze obalka nevypada tak, jak chtel puvodne pan Grus, ta by se mi libila vic, nez ta soucasna:). Takze kdyby se tak do dvou let tady objevilo od dua G&K dalsi book a treba neco tlustsiho, kde by se K. mohl poradne vyradit, tak bych se vubec nezlobil.
  • willis
    willis18.7.2006 11:24Nitro těžkne glycerínem
    Dostal jsem, co jsem čekal, to znamená Kopřivovu brutalitu, která je nakreslená mistrem Grusem. I když už jsem vyrost z knížek typu Vládci strachu či Zabíjení, kde rozmašírované mozky lítají vzduchem na každé stránce, tak v komiksovém podání mi to nevadí. A i když mi některé hlášky nesedí, tedy spíš jsou totálně mimo, tak tohle je určitě převratný komiks. Tedy v našich podmínkách. A příště bych chtěl komiks s tím roztomilým zajdou :)
  • Slaine
    Slaine admin6.7.2006 20:19Nitro těžkne glycerínem
    GENIÁLNÍ... tak Nitro mě fakt dostalo - Grus stvořil vizuální skvost a psychopatickej scénář Kopřivy ničím nezaostává. Všem doporučuju a těším se až tohle duo zase něco stvoří.
  • morzakor
    morzakor21.6.2006 12:26Nitro těžkne glycerínem
    pro me je tam nekolik detailu ktere mi nesednou..jinak musim uznat skutecne profesionalni vykon a kdyby ty ksichty nebyly tak jasne slovanky knedlikovity nepoznal bych cesky puvod..a to se ceni
  • vifi
    vifi20.6.2006 10:51Nitro těžkne glycerínem
    Nekompromisni.
  • vasek
    vasek20.6.2006 09:26Nitro těžkne glycerínem
    Musím říct, že jsem se na tenhle book těšil tak moc (skoro jsem se po nocích klepal kdy už vyjde), až mě ve finále trochu zklamal. Jirka Grus je fakt génius a odvedl vynikající práci. Zatím je to asi opravdu nejlepší českej počin. Jenže -ruku na srdce- ve srovnání se zahraničníma věcma to zas až tak velká pecka není. Rozhodně si ale Nitrák zaslouží naší pozornost...Už jenom kvůli těm kosticím...8-D 70% je čistě můj subjektivní názor, no jo, asi jsem se neměl tak klepat...
  • andre
    andre mecenáš15.6.2006 15:31Nitro těžkne glycerínem
    Já osobně nemusim moc sci-fi atd., ale pokud vezmu pouze základ, a to snahu léčení psychicky nemocných lidí a pokusy o jejich znovu začlenění do společnosti, tak je to fajnové. Děj by se mohl odehrávat v jákémkoliv prostředí a čase a fungoval by stejně. Konec konců to i pánové Kopřiva a Grus říkali na Crweconu, že "potřebovali udělat žánrovku kvůli vydavateli". Celkové zpracování moc fajnové, nemám co vytknout. Takže tak
  • krvinka56
    krvinka5614.6.2006 18:07Nitro těžkne glycerínem
    Tak tohle je nejepší český komiks bezvadná kresba suprovej příběh a totálně ujetej hlavní hrdina. Závěr je hodně zběsilý ale sednul my.Koupil sem ho rovnou na crweconu a zvědavě si ho prohlížel a musím říct že žádný komiks sem si tak nevychutnal jako tento. Čte se suprově a ještě lépe se dívá na obrázky ikdyž vněkterých chvýlích to je hodně překombinováno ale jinak opravdu super.Podlouhé době sem se na něco moc těšil a rozhodně sem nebyl sklamán . Ale velice potěšen,jen mi chybí podpis a bylo by to dokonalé.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade14.6.2006 17:29Nitro těžkne glycerínem
    Já jsem byl nadmíru spokojen. Kresba mě úplně dostala, i když z ní občas smrdí Bisley. Děj se rozjíždí strmým tempem a za chvíli zjistíme co je Hackenbruder za příjemného chlapíka ze sousedství. Hlášky, děj, obrázky, písmenka, to vše stojí za to, pokud Vám to stojí. Vše se chýlí k romantickému happy-endu, při kterém si dvě hrdličky hledí do očí a ona přemlouvá jeho, že přeci není taková svině a ať mu trochu věří vůl jeden. Málem mi i slza ukápla. Bohužel nebo spíš bohudík Grus s Kopřivou nejsou žádní přiteplení Dijáni Stýlový, páč romantický happy-end se ani zkurvenou náhodou nekoná. Happy-end je prostě živouci reklama na Azurit a kdo pere v něčem jiném, tak po přečtení změní názor. Kurva MdS
  • HEX
    HEX14.6.2006 12:44Nitro těžkne glycerínem
    Po nudnějším začátku, kde se odkrývá zápletka, se rozjede ten správný spllater s pořádnym hajzlem v hlavní roli.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš14.6.2006 10:48Nitro těžkne glycerínem
    Důkaz o tom, že to jde. Líbí se mi, že Kopřiva se "drží na uzdě", neexhibuje a vystavuje příběh, který má hlavu a patu, v rámci žánru uvěřitelné charaktery a velice vtipné momenty. Grusova kresba je opravdu světová, radost pohledět. Celkově to na mě dělá velice dobrý dojem - je to první český book, který se dá prodat v zahraničí (komerční, moderní) aniž by autoři ztratili svojí osobitost. Dávám 90%, protože znám lepší komiksy, ale taky proto, že tohle duo teprve začíná a vypadá to velice, velice nadějně...
29311321
Četl/a (79)
2scha, Balů103, bananzluty, ben_bella, calvin10, Chaolinek, charvos, Covenant, Darth Raelchi, DEmnoG, Doctorow, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, Final, flipflop, flyboj, Fox01, gongon44, Hades, Houbař, house192, hypermlok, J.Connor, James, james dixon, jankie, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, Kerbellos, Khagrael, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, majer, mart.in, monte walsh, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, p3tris, Paldini, petad, Petr, Petrisko911 , RadimNemec, raimi, robert.hladil, robertsedmik, Schramm, Shpeckk, Slaine, Spacecore, spekktrum, start05, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, vankobra, Velkej šéf, Vena2k3 , votik, VXP, zgrywus
(182)
2scha, adam.ra, afri, Alfi, AlienDr, arnecht, Azalin, Azbest, AZTeck, Balů103, bananzluty, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bioh, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, Chaolinek, charvos, choze, Corvus, CSE_AC/DC, DAN478, DAxik, DEmnoG, Doctorow, doophy, Draco nobilis, dre, dr_benway, emanek, Erich, erik, farnhajt, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, filipes, Final, flipflop, flyboj, Fox01, Fréza, Fylyppos, gongon44, goodspeed, grinder, Hades, Hamichal, hedgehog, holubdema, horaczhlinska, Houbař, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, invape, isildur heir, J.Connor, James, james dixon, jankie, Jestrab2, jett, jiskra, Johnny Sasaki, Kačer Donald, Kaluž, Kapis, Kazumaki, kilt, Klatic, krvinka56, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, maara, mainman, Mankin, Markyz de Sade, mart.in, MartinV, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, merhyx, mgeralt, Michal Opitz, mikina, mikki.maser, Mitthrawnuruodo, Mleako, monte walsh, monty.cl, mozzu, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Neutrino, Nightmare, noMster, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pechna, petad, Petr, Petrisko911 , Plumm, POLAKST, Poseidon1978, PP, RadimNemec, Ragnarog, raimi, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, Šedo, Shpeckk, shyANDROID, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, start05, stnly, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Toe, Tombal, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, valon, vankobra, vasek, Velkej šéf, Viking, vishnar, votik, VXP, willis, Wiruss, Woffce, xai, Xeelee, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (10)
barthez, delsemela, fusnix, jakouback, Lobodlak, Norri, tondaa, Yefery, Zelvak, Zod
Shání (4)
buscheer, m.jedle, razielus, Yefery
Nabízí (1)
adam.ra